Упражнение за върха на бицепса

19.07.09
20:10

Споделете някое упражнение за връх на бицепса :)

19.07.09
20:18

Концентрично сгъване.

EK

19.07.09
21:10

Знам само концентрично.

20.07.09
07:40

При редувано сгъване с дъмбели от полулег или прав, концентрично сгъване, дъмбелът в горна мъртва точка трябва да се извие максимално навън. Ако няма мускулна маса, не може да се изкара връх.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.07.09 07:41.

TR

20.07.09
07:56

Според мен няма упражнение за оформяне. Някои упражнения са по-тежки,позволяват по-големи тежести и за това напомпват повече други правят мускула по-плътен и за това той изглежда по-оформен. Мускулите немогат да променят формата си а само да увеличът размера си. От гена зависи как ще изглежда твоят.

BU

20.07.09
09:38

казано от Стоянчо на 20.07.09, 07:40:

При редувано сгъване с дъмбели от полулег или прав, концентрично сгъване, дъмбелът в горна мъртва точка трябва да се извие максимално навън. Ако няма мускулна маса, не може да се изкара връх.

Стоянчо, не е ли само една муртвата точка...... някъде по средата на движението?
Би ли обяснил малко по-подробно за да ми стане наистина ясно ( ако можеш анатомично, физиологично ...и като движение) защо и как при тези упражнения се оформя върха? Какво по специално се случва при тях, което не се случва при другите упражнения за бицепс?

20.07.09
10:27

Няма да цитирам горния пост , въпросът ми е същия . Плус това искам да питам Стоян как да се извие максимално навън? Когато дъмбелът е хванат с подхват трябва да се раздвижи китката на страни ? Не го разбрах .

20.07.09
11:22

@burgasfreak - може аз да не съм се изразил правилно, затова ще поясня - под долна мъртва точка разбирам изходна позиция на упражнението, а под горна, съответно пиковото съкращение на мускула. Т.е. при бицепсовото сгъване под горна мъртва точка съм имал предвид положението, когато ръката е сгъната максимално. От тук нататък ръката не може да се сгъне повече в лакътя, но китката може извърти. Т.е. при изпълнение на упражнението с подхват (или изходно положение за хамър сгъване) в горно положение китката трябва да сочи към тавана, от тук нататък китките може да се извият още навън. Направи го без тежести и си сложи едната ръка на бицепса - ще усетиш, че при допълнителното извиване на китката мускулът се съкращава още! Попита какво е по-различното от другите упражения за бицепс - разликата е именно в това, че получаваш допълнителна контракция, която НЕ можеш да получиш, ако изпълняваш упражнението с прав лост да речем.
@Гошко - ще дам пример, ако започваш сякаш ще изпълняваш чуково сгъване. Тогава в изходно положение китките са една срещу друга. Като започваш да издигаш ги завърташ докато в горно положение те не застанат така, че да гледат към тавана. Е, именно тази ротация на китките може да сепродължи още малко за да се достигне пиковото съкращение.
Както каза HealthStore Консултант - “По принцип генът е доста важен”.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.07.09 11:27.

BU

20.07.09
15:41

казано от Стоянчо на 20.07.09, 11:22:

@burgasfreak - може аз да не съм се изразил правилно, затова ще поясня - под долна мъртва точка разбирам изходна позиция на упражнението, а под горна, съответно пиковото съкращение на мускула. Т.е. при бицепсовото сгъване под горна мъртва точка съм имал предвид положението, когато ръката е сгъната максимално. От тук нататък ръката не може да се сгъне повече в лакътя, но китката може извърти. Т.е. при изпълнение на упражнението с подхват (или изходно положение за хамър сгъване) в горно положение китката трябва да сочи към тавана, от тук нататък китките може да се извият още навън. Направи го без тежести и си сложи едната ръка на бицепса - ще усетиш, че при допълнителното извиване на китката мускулът се съкращава още! Попита какво е по-различното от другите упражения за бицепс - разликата е именно в това, че получаваш допълнителна контракция, която НЕ можеш да получиш, ако изпълняваш упражнението с прав лост да речем.
@Гошко - ще дам пример, ако започваш сякаш ще изпълняваш чуково сгъване. Тогава в изходно положение китките са една срещу друга. Като започваш да издигаш ги завърташ докато в горно положение те не застанат така, че да гледат към тавана. Е, именно тази ротация на китките може да сепродължи още малко за да се достигне пиковото съкращение.
Както каза HealthStore Консултант - “По принцип генът е доста важен”.

Ok значи точно тава извиване в крайна горна позиция оформя върха....ами мисля че го усещам като го завъртя и пипна.

20.07.09
16:08

Усещаш го понеже самото завъртане на китката отвътре навън е основна функция на бицепса и е нормално да се усеща като работи.Иначе за върха - маса му е майката,както казаха по-горе и аз мисля,че си е генетично -или ще имаш,или не.

Мнението беше редактирано от Nikolay на 20.07.09 16:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1