Дневникът

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.07.09
17:08

Здравейте !
Както се вижда реших и аз да си направя дневник :) .
Малко за мен - казвам се Славин Дончев,на 16 доини съм ( 24.07.09 ),от Варна . Спомням си като бях малък гледах кеч
и от тогава се запалих да градя тялото си.Попринцип обичам спорта- събрал съм медалчета по плуване и водна топка.
(След като си счупих крака спрях да тренирам .. ) Преди 3 месеца и 3 седмици стъпих за 1ви път във фитнес зала .
Научих се да правя упражненията правилно за около месец,и за още 1 разбрах че нищо няма да направя като се тъпча с
дjнери.Сериозните тренировки почнах от 1.07.09.

Данни————-
височина - 1.83-4
килограми ( сутрин след тоалетна) : 65.
Талия : 71;
ръка (стегната )  : 31;
Гръдна ( минимална)-83;
гръдна ( максимална)-91;

Цели————————
Имам структура(не тяло :D ) на леко-атлет и така както е тръгнало ще наследявам тясната талия от майка ,а и в рода ми няма
спортисти,такаче да гоня културистки размери е лудост.
Ето и целите ми -  http://www.123mycodes.com/myspacepolls/img/1041IMG.jpg - след 10 години подобно тяло;
ако стана на 25,погледна се в огледалото и не съм това което искам,ще почвам зоб..

Хранене——-
8.00- Ябълка, кофа кисело мляко, ,150 грама овес, протеинче ;
10.00 - трен
11.00- 2 банана, 11.10-протеинче ;
12.00-150 грама ( теглен суров) кафяво ориз; 150 грама пилешки гърди ( теглени печени);
2.30- 100 грама кафяв ориз; 150 грама пилешки гърди;
5.00-  3 яйца или протеиново блокче  на нутрим ;кисело мляко; 100 грама овес;
7.30 - 150 грама пилешко ,
преди лягане- 50 грама бъдеми + 200 грама извара;
Рандом зеленчуци между храненията .

тренировка—————-
1 Крака
2 Гърди
3 - почивка
4- Гръб
5-рамо
6- ръце
7- почивка

Прогрес- в Дневника и http://www.bb-team.org/gallery/127602/

Темата беше редактирана от Xsly на 24.08.09 18:20.

24.07.09
17:09

Добре дошъл ! Уауууууу .. след 10 години искаш да станеш като Ренди Ортън.. хммммм , добър избор. Дерзай !

П.П : Сложи му име на Дневникът , че така .. :) Успех , приятел !

Поне си е поставил целите за реално време!А не като някой хора,които искат за няколко месеца да станат такива :)

24.07.09
17:17

приятел, съдейки по думата дjнери, буквата ю се намира под “\”този знак на фонетичната клавиатура.
Честит дневник!

24.07.09
17:22

Ето и тазиседмичната ми програма :
Понеделник- гърди- 
4 серии бутане на дъмбел от лег;
3 суперсерии - Дъмбел от полулег; Разтваряне на ръце с кабели от полулег;
3 суперсерии - Дъмбел от обратен лег;Придърпване на кабели пред тяло от стоеж за долна гърда;
кофи; 3 по 5
Вторник - гръб-
Набиране с тесен хват;
мечка -тесен хват;
хоризонтален скрипец тесен хват;
вертикален - с 1 лост мисля че лопата му се викаше- има 2 дръжки от 2те страни;
4тък - ръце
скотово с дъмбел;
чуково сгъване от седеж;
http://www.bb-team.org/exercise/1198/;
трицепсово с кабел - прав лост;
френско
трицепсово  с кабел - въже;
петък ( днес )рамо,предмишница -
Повдигане на дъмбели на пред;
повдигане на дъмбели на страни;
повдигане на дъмбели за задно рамо от седеж;
арнолд преса;
Повдигане на китки д щанга;
Повдигане на обърнати ктиски с щанга .
Доста на збито но- това е за цялата седмица;

24.07.09
17:23

Какво му е реалистичното за 10 години,като в наща държава бъдещето е ден за ден.По добре се премести при Ренди и тогава го гони за 10 години :) Успех с поставената цел, за съжаление незнам къде ще съм след 10 години да ти кажа евала :-)

24.07.09
17:24

Благодаря много Сашо ( ако мога така да те наричам :) )  :) От както съм във този фоум търся буквата Ю . Благодаря и на всички за приветливото посрещане :) .

Мнението беше редактирано от Xsly на 24.07.09 17:53.

Честит дневник и от мен! Айде успех и постоянство :)

Честито и от мен:) Успех и дано постигнеш целите си, предполагам че ще го направиш, изглеждаш упорит.
Кога счупи крак?
Сега ходиш ли понякога да плуваш или изцяло на фитнес?

24.07.09
18:21

казано от veronique на 24.07.09, 18:04:

Честито и от мен:) Успех и дано постигнеш целите си, предполагам че ще го направиш, изглеждаш упорит.
Кога счупи крак?
Сега ходиш ли понякога да плуваш или изцяло на фитнес?

1во- Благодаря :)
2ро- Преди около 5 месеца го счупих( беше тежка травма понеже беже на 1 място счупен и на 1 натрошен ) .. Като се оправи веднага тръгнах на фитнес защото ми казага че няма да мога да се състезавам поне година и половина. (Въпреки че фитнеса можеше да ми навреди, а плуването само да помогне ) .  Сега вече ходя по 1 път на седмица само за идеята. Не мисля да почвам пак да плувам сериозно - нещо не се вързва с качването на килограми ..

Мнението беше редактирано от Xsly на 24.07.09 18:21.

Аз не съм много веща в областта на фитнеса, за това там няма да давам съвети.
За плуването - не се връзва с качването на килограми, но се връзва с по-бързото възстановяване на крака ти, тъй че едва ли 1 път седмично ще ти попречи да качваш. Моя съвет е да продължиш, така малко или много ще си поддържаш плуването :) няма да се силиш (не се готвиш сега за състезания), по-леко - смятам, че ще ти се отрази добре;)

24.07.09
18:33

Ха, накарах ли те ме интересува! :D

Честит дневник.

П.С. Допълвам с един въпрос - защо крака след година? Игнорираш една огромна мускулна група, която също допринася за добрия и балансиран външен вид - тъй като слаби крака и хлопащи дънките придават чувство за кльощавост. Според мен можеш да ги вкараш в единия ден, поне клекове. А ако правиш и мъртва тяга в дните за гръб, това товари и краката ако не се лъжа.

Мнението беше редактирано от Somenone на 24.07.09 18:39.

24.07.09
19:03

казано от Somenone на 24.07.09, 18:33:

Ха, накарах ли те ме интересува! :D

Честит дневник.

П.С. Допълвам с един въпрос - защо крака след година? Игнорираш една огромна мускулна група, която също допринася за добрия и балансиран външен вид - тъй като слаби крака и хлопащи дънките придават чувство за кльощавост. Според мен можеш да ги вкараш в единия ден, поне клекове. А ако правиш и мъртва тяга в дните за гръб, това товари и краката ако не се лъжа.

Всъщност след твоят намек се замислих и си направих дневник :) .  Попринцип за мен краката са 2рата по важност група-след гърдите,но не  правя крака защото още имам болки  в глезена.  (Мисля че ще отшумят напълно до 4-5 месеца, ще видя..) 
А иначе не съм ги изоставил- в петък ( ако ми е била лека програмата) или в събота правя следното уяражнение-ходя 100 метра, 100 метра бягам с 60-70 % от силите си.  И така към 2.5-3 км , от което вярвам краката си растат.

Мнението беше редактирано от Xsly на 24.07.09 19:05.

24.07.09
22:24

още имам болки  в глезена.  (Мисля че ще отшумят напълно до 4-5 месеца, ще видя..)

Ти си оптимист, аз 5 месеца не мога да чакам без здрави тренировки и затова си тренирам с болки.. гледам, че си ми набор.Времето е пред теб. Радвам се, че все повече момчета от млади се захващат със спорт. Успех!

Мнението беше редактирано от NRG на 24.07.09 22:25.

25.07.09
17:32

Днескашна тренировка : Не ме пуснаха на басейна затова 20 мин кардио + следният crossfit-  10 лицеви;  5 набирания; 15 клекподскока ; - за  20 мин направих  11 рунда .  Взех да се тревожа и за храненето- се пак в 150 грама варен ориз има твърде малко въглехидрати. Ще прибавя още малко. След една седмица почвам и да правя крака че така само с тичане не ме радва.

25.07.09
21:16

Смених си и програмата ( горе ) . Ще видя дали няма да претренирам така... На 1во място ми излизат бедрата =>,гърди,гръб,рамо и ръце ( Не искам големи ръце като хората в този форум ) и смятам че сами ще пораснат през годинките затова ги слагам на последно място.  ( Имам нужда от компетентни мнения за програмата ) .

25.07.09
21:32

Аз изобщо не виждам смисъл да ги тренираш ръцете отделно :)
Краката в първи ден ми харесват.Най-логично най-голямата МГ да е първа...Не знам защо се е наложил някакъв стандарт принципно понеделник да е world benching daу за всички ЛОЛ .Напиши и упражненията които смяташ да правиш.СПоред мен крака/гръб/гърди+рамо е доста удачен сплит за начало ;)

27.07.09
10:42

Още имам мускулна на краката затова ги прескочих .
Днескашната тренировка :
(Гърди)
лег с дъмбели ( 15 кг ) 3x10
полулег с дъмбели ( 12.5 кг ) 3 x 10
обратен лег ( 1ва серия с 15 кг и 2 с 12.5 ) x10
Кросовер с кабели- 4 серии до отказ ( 12-13 ) с 12 кг на ръка.

Днес забелязвам че дъмбелите не товарят ръце и рамо като лоста. Но правя с по малко килограми ( с лост работната ми серия е 40-45 кг с дъмбели 30 - странно.. )
Като цяло една хубава базова тренировка. Дано имам мускулна треска.
Поздрави ако някой чете дневника ;)

27.07.09
11:14

казано от Xsly на 27.07.09, 10:42:

Хм...а какво ти пречи мускулната треска на тренировката? :) :)

27.07.09
11:39

казано от Ines на 27.07.09, 11:14:

казано от Xsly на 27.07.09, 10:42:

Хм...а какво ти пречи мускулната треска на тренировката? :) :)

Интересно... защо мислиш, че мускулната треска не пречи?

27.07.09
11:44

Ами не знам...според мен не пречи... аз съм имала стотици пъти мускулна треска...това означава ли че трябва да отида при тренера преди тренировка и да кажа: “Имам мускулна не мога да тренирам днес” :) ...Не знам...не знам...по мое мнение не пречи,но всеки си има различни разбирания :)

27.07.09
11:56

За мен мускулната означава не достатъчно възстановен мускул. В период на качване на ММ никога няма да си позволя да правя даден мускул ако на него имам мускулна.
Между другото коремните мускули са доста замазани днес.. не знам дали е мазно или вода защото за сега съм испил към 2 литра, а в 2 от храненията ми присъстваше обилно сол. Дай боже да не се заблуждавам и да е от водата...

Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 11:59.

27.07.09
12:04

казано от Ines на 27.07.09, 11:44:

Ами не знам...според мен не пречи... аз съм имала стотици пъти мускулна треска...това означава ли че трябва да отида при тренера преди тренировка и да кажа: “Имам мускулна не мога да тренирам днес” :) ...Не знам...не знам...по мое мнение не пречи,но всеки си има различни разбирания :)

Има треска и треска... Е, аз също съм тренирал с болки, но това не е съвсем добра идея. И има ТРЕСКА, при която болката и схванатостта на мускулите обезмисля всякакво натоварване. Все пак идеята е да се гради, а за целта мускула трябва да е свръхвъзстановил.

А за тренера, мисля, че е редно да му кажеш къде и как те боли, а той (ако е тренер на място) ще съобрази как да те натовари в конкретната тренировка.

27.07.09
12:12

казано от Xsly на 27.07.09, 11:56:

За мен мускулната означава не достатъчно възстановен мускул. В период на качване на ММ никога няма да си позволя да правя даден мускул ако на него имам мускулна.

Освен недостатъно възстановен мускул,според мен означава и най-вече изпуснат момент на свръхвъзстановяване на мускула,с други думи когато тренировките са по-редки -”класическите” сплитове всеки мускул веднъж седмично,модерни напоследък,при които натоварванията за група са през 168часа.Така се получава,че при следващата тренировка има пак треска и човека си мисли,че перфектно си е свършил работата и затова я получава...доста грешно според мен.

27.07.09
12:17

Трябва да се хване  границата, ако чакаш за свръх възстановяване на мускула след всяка тренировка все едно си започнал на ново, защото мускула получава рядко стрес.

27.07.09
12:25

казано от old_man на 27.07.09, 12:12:

казано от Xsly на 27.07.09, 11:56:

Освен недостатъно възстановен мускул,според мен означава и най-вече изпуснат момент на свръхвъзстановяване на мускула,с други думи когато тренировките са по-редки -”класическите” сплитове всеки мускул веднъж седмично,модерни напоследък,при които натоварванията за група са през 168часа.Така се получава,че при следващата тренировка има пак треска и човека си мисли,че перфектно си е свършил работата и затова я получава...доста грешно според мен.

Здрасти, old_man!

Дори и трениран атлет, достатъчно добре възстановен, може да получи мускулна треска. Достатъчно е да промени натоварването по някакъв начин - по-голяма тежест, бройки, ново упражнение... Тялото има прекрасната способност да се адаптира, а нашата цел е да го стресираме с тренировката, за да го стимулираме да се развива. В този ред на мисли, мускулната треска не е “грешка”, а знак, че тялото е стресирано отвъд моментните му възможности.

27.07.09
12:38

Напъно подкрепям Vic.
И да уточня . Имам мускулна треска от събота  ( бягах а след това правих кросфит вклучващ крака ) . Не съм се възтановявал седмица, а 48 h което е недостатъчно. Иначе доста атлети тренират  1 мускулна група( и растат)само 1 път в седмица,и тъй като нямам собствен опит, възхождам от техния.  А що се отнася до мускулната -не мисля че е заради  хипервъзтановяването. Все пак е имало доста дни в които съм нямал мускулна ( като се задържа на едни и съшти упражнения няколко седмици ).

Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 12:42.

27.07.09
12:44

Аз просто питах...не съм се заяждала или нещо от сорта :) Иначе дори и за тренирания атлет...това е напълно вярно...На пример веднъж когато играех баскетбол тренера ни накара да отидем на аеробика и после не можехме да се мръднем на следващия ден от мускулна,а в същото време тренирахме по 6 часа на ден,но просто от аеробиката натоварихме мускули,които при баскетбола не са се натоварвали :)

27.07.09
12:46

Не става въпрос да тренираш мускула преди да се е възстановил, това пак не води до никъде.И незнам кой е този атлет който тренира веднъж седмично.В залата културистите тренират нон стоп, че и двуразово.

27.07.09
12:50

казано от vlad-o на 27.07.09, 12:46:

Не става въпрос да тренираш мускула преди да се е възстановил, това пак не води до никъде.И незнам кой е този атлет който тренира веднъж седмично.В залата културистите тренират нон стоп, че и двуразово.

Исках да кажа че тренират всяка група  1 път на седмица ( не видях каква глупост съм написал сорка)  . Според мен такъв сплит не е лош и може да се качва с него.

Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 13:01.

27.07.09
12:55

... И незнам кой е този атлет който тренира веднъж седмично.В залата културистите тренират нон стоп, че и двуразово.

Аз, например. До преди няколко месеца, преди да се захвана с кросфит, тренирах една мускулна група веднъж седмично. Общо 4 силови тренировки седмично и то в продължение на доста години. Всъщност, има ги описани в дневника ми. Този сплит не е чак толкова рядко срещан и определено не е нова мода.

П.П. А дали не съм те разбрал грешно? Веднъж седмично цялото тяло или веднъж седмично определена мускулна група?

Мнението беше редактирано от Vic на 27.07.09 12:56.

27.07.09
13:15

казано от Vic на 27.07.09, 12:55:

... И незнам кой е този атлет който тренира веднъж седмично.В залата културистите тренират нон стоп, че и двуразово.

Аз, например. До преди няколко месеца, преди да се захвана с кросфит, тренирах една мускулна група веднъж седмично. Общо 4 силови тренировки седмично и то в продължение на доста години. Всъщност, има ги описани в дневника ми. Този сплит не е чак толкова рядко срещан и определено не е нова мода.

П.П. А дали не съм те разбрал грешно? Веднъж седмично цялото тяло или веднъж седмично определена мускулна група?

Аз под атлет визирах културисти най вече, в смисъл че се състезават, За нормалния човек който няма за къде да бърза, може и по на рядко да си тренира.Все пак има хора трениращи и за удоволствие.

Относно тренировката - говорех за цялото тяло 1 път седмично. Тоест примерно по 1 група на ден и 2 дни почивка накрая.Това си е програма но не за всеки е ефективна.Аз съм тренирал така и стоя на едно място.При мен лично най удачния вариант е не  повече от 5 дни между мускулна група.Отделно при качването и възстановяването голяма роля има храненето.Това също е определящо за колко време ще си готов за следваща тренировка.

27.07.09
13:23

Vlad-o може въпроса да е малко тъп ама как разбираш колко точно е най доброто време за възстановяване?  На принципа проба-грешка ли ?  Защото аз се чувствам доста отпочинал с тази програма.Знам ли.. може и тялото ми да изисква по голяма интензивност.

27.07.09
13:31

казано от Xsly на 27.07.09, 13:23:

Vlad-o може въпроса да е малко тъп ама как разбираш колко точно е най доброто време за възстановяване?  На принципа проба-грешка ли ?  Защото аз се чувствам доста отпочинал с тази програма.Знам ли.. може и тялото ми да изисква по голяма интензивност.

Това може би трябва сам да го установиш.Първия симптом по който се водя е естествено да нямам силна мускулна треска, другото по което съдя е кога имам най голям пиков момент на силата и по напомпеноста на мускула.Ако отида прекалено рано имам още по силна треска , ако закъснея пак същото.Е сега примерно не съм тренирал крака и имам адски силни мускулни трески отиващи по 5 дни, но след 2-3 тренировки мускулните ми трески вече не са толкова силни а в последствие ако не направя нещо по различно от клек примерно изобщо ги няма.

27.07.09
14:48

казано от Vic на 27.07.09, 12:25:

Здрасти, old_man!

Дори и трениран атлет, достатъчно добре възстановен, може да получи мускулна треска. Достатъчно е да промени натоварването по някакъв начин - по-голяма тежест, бройки, ново упражнение...

Здрасти Vic!
Това по-горе е така :),съгласен съм,но ти говориш за елемента на стресиране,много ясно,че при смяна на упражнение и ъгъл на изпълнение може да очакваме треска,все пак участват различни влакна и т.н.Аз имах предвид еднаква  тренировка седмици наред,включая дори постепенно повишаване на тежестите.Ако се прави да речем бицепса понеделник-четвъртък,или понеделник-петък(най-късно),мускулва треска нямам.Ако тренировката е понеделник-понеделник...винаги.Аз съм привърженик на тренировки 2 пъти за група в седмицата именно по тази причина :)Инак хубава дискусия се оформи,може да стане още по-интересно и с други мнения  ;-)

27.07.09
15:15

казано от old_man на 27.07.09, 14:48:

... Ако се прави да речем бицепса понеделник-четвъртък,или понеделник-петък(най-късно),мускулва треска нямам.Ако тренировката е понеделник-понеделник...винаги.Аз съм привърженик на тренировки 2 пъти за група в седмицата именно по тази причина :)...

Здрасти!

Преди 19 год. започнах точно по тази система - 1 мускулна група 2 пъти седмично. Редовно имах мускулна треска... претренирах... контузвах се... В момента в който се престраших да пробвам 1 мускулна група 1 път седмично, направо се родих! Напредък и в размери и в сила. Пак си имах мускулна треска, но се чувствах мноооого по-добре  :-)

Та си мисля следното - сплитът е индивидуален. Нищо чудно при теб да работи по-добре 2 пъти за мускулна група седмично. При мен това не е удачно.

27.07.09
15:30

Така си е,всичко е доста индивидуално :) Е,при моята възраст май ща не ща ще трябва да ги поразреждам май ;-)

28.07.09
09:47

Нямам мускулна на гърди. На днескашната тренировка нищо не напраих..  Много се изнервих като цяло. 
Днес - Гръб;
8 набирания широк хват.
Вертикален скрипец зад врат, широк успореден хват- 12 x 35 ; 10 x 45 ; 8x 50; 6x55;
Хоризонтален скрипец с  тесен успореден хват - 12 x 30 ; 10 x 35 ; 8 x 40 ;
Една скапана машина 3 серии;
мечка  4 серии ;
( не знам защо я оставих за  накрая .. )
На гърди нямам мускулна от 3 тренировки и незнам вече какво да правя ..

28.07.09
10:00

казано от Xsly на 28.07.09, 09:47:

А защо непременно искаш да имаш...  :ohh:

28.07.09
10:06

казано от old_man на 28.07.09, 10:00:

казано от Xsly на 28.07.09, 09:47:

А защо непременно искаш да имаш...  :ohh:

Така разбирам че съм стресирал мускула и раста.. сега може и нищо да не съм направил ..

28.07.09
10:09

Спокойно. Тренирал си, просто не усещаш мускулната треска.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1