24.07.09
17:08
Здравейте !
Както се вижда реших и аз да си направя дневник :) .
Малко за мен - казвам се Славин Дончев,на 16 доини съм ( 24.07.09 ),от Варна . Спомням си като бях малък гледах кеч
и от тогава се запалих да градя тялото си.Попринцип обичам спорта- събрал съм медалчета по плуване и водна топка.
(След като си счупих крака спрях да тренирам .. ) Преди 3 месеца и 3 седмици стъпих за 1ви път във фитнес зала .
Научих се да правя упражненията правилно за около месец,и за още 1 разбрах че нищо няма да направя като се тъпча с
дjнери.Сериозните тренировки почнах от 1.07.09.
Данни————-
височина - 1.83-4
килограми ( сутрин след тоалетна) : 65.
Талия : 71;
ръка (стегната ) : 31;
Гръдна ( минимална)-83;
гръдна ( максимална)-91;
Цели————————
Имам структура(не тяло :D ) на леко-атлет и така както е тръгнало ще наследявам тясната талия от майка ,а и в рода ми няма
спортисти,такаче да гоня културистки размери е лудост.
Ето и целите ми - http://www.123mycodes.com/myspacepolls/img/1041IMG.jpg - след 10 години подобно тяло;
ако стана на 25,погледна се в огледалото и не съм това което искам,ще почвам зоб..
Хранене——-
8.00- Ябълка, кофа кисело мляко, ,150 грама овес, протеинче ;
10.00 - трен
11.00- 2 банана, 11.10-протеинче ;
12.00-150 грама ( теглен суров) кафяво ориз; 150 грама пилешки гърди ( теглени печени);
2.30- 100 грама кафяв ориз; 150 грама пилешки гърди;
5.00- 3 яйца или протеиново блокче на нутрим ;кисело мляко; 100 грама овес;
7.30 - 150 грама пилешко ,
преди лягане- 50 грама бъдеми + 200 грама извара;
Рандом зеленчуци между храненията .
тренировка—————-
1 Крака
2 Гърди
3 - почивка
4- Гръб
5-рамо
6- ръце
7- почивка
Прогрес- в Дневника и http://www.bb-team.org/gallery/127602/
Темата беше редактирана от Xsly на 24.08.09 18:20.
Добре дошъл ! Уауууууу .. след 10 години искаш да станеш като Ренди Ортън.. хммммм , добър избор. Дерзай !
П.П : Сложи му име на Дневникът , че така .. :) Успех , приятел !
24.07.09
17:11
Поне си е поставил целите за реално време!А не като някой хора,които искат за няколко месеца да станат такива :)
24.07.09
17:17
приятел, съдейки по думата дjнери, буквата ю се намира под “\”този знак на фонетичната клавиатура.
Честит дневник!
Ето и тазиседмичната ми програма :
Понеделник- гърди-
4 серии бутане на дъмбел от лег;
3 суперсерии - Дъмбел от полулег; Разтваряне на ръце с кабели от полулег;
3 суперсерии - Дъмбел от обратен лег;Придърпване на кабели пред тяло от стоеж за долна гърда;
кофи; 3 по 5
Вторник - гръб-
Набиране с тесен хват;
мечка -тесен хват;
хоризонтален скрипец тесен хват;
вертикален - с 1 лост мисля че лопата му се викаше- има 2 дръжки от 2те страни;
4тък - ръце
скотово с дъмбел;
чуково сгъване от седеж;
http://www.bb-team.org/exercise/1198/;
трицепсово с кабел - прав лост;
френско
трицепсово с кабел - въже;
петък ( днес )рамо,предмишница -
Повдигане на дъмбели на пред;
повдигане на дъмбели на страни;
повдигане на дъмбели за задно рамо от седеж;
арнолд преса;
Повдигане на китки д щанга;
Повдигане на обърнати ктиски с щанга .
Доста на збито но- това е за цялата седмица;
Какво му е реалистичното за 10 години,като в наща държава бъдещето е ден за ден.По добре се премести при Ренди и тогава го гони за 10 години :) Успех с поставената цел, за съжаление незнам къде ще съм след 10 години да ти кажа евала :-)
Благодаря много Сашо ( ако мога така да те наричам :) ) :) От както съм във този фоум търся буквата Ю . Благодаря и на всички за приветливото посрещане :) .
Мнението беше редактирано от Xsly на 24.07.09 17:53.
24.07.09
17:43
Честит дневник и от мен! Айде успех и постоянство :)
24.07.09
18:04
Честито и от мен:) Успех и дано постигнеш целите си, предполагам че ще го направиш, изглеждаш упорит.
Кога счупи крак?
Сега ходиш ли понякога да плуваш или изцяло на фитнес?
казано от veronique на 24.07.09, 18:04:
Честито и от мен:) Успех и дано постигнеш целите си, предполагам че ще го направиш, изглеждаш упорит.
Кога счупи крак?
Сега ходиш ли понякога да плуваш или изцяло на фитнес?
1во- Благодаря :)
2ро- Преди около 5 месеца го счупих( беше тежка травма понеже беже на 1 място счупен и на 1 натрошен ) .. Като се оправи веднага тръгнах на фитнес защото ми казага че няма да мога да се състезавам поне година и половина. (Въпреки че фитнеса можеше да ми навреди, а плуването само да помогне ) . Сега вече ходя по 1 път на седмица само за идеята. Не мисля да почвам пак да плувам сериозно - нещо не се вързва с качването на килограми ..
Мнението беше редактирано от Xsly на 24.07.09 18:21.
24.07.09
18:25
Аз не съм много веща в областта на фитнеса, за това там няма да давам съвети.
За плуването - не се връзва с качването на килограми, но се връзва с по-бързото възстановяване на крака ти, тъй че едва ли 1 път седмично ще ти попречи да качваш. Моя съвет е да продължиш, така малко или много ще си поддържаш плуването :) няма да се силиш (не се готвиш сега за състезания), по-леко - смятам, че ще ти се отрази добре;)
Ха, накарах ли те ме интересува! :D
Честит дневник.
П.С. Допълвам с един въпрос - защо крака след година? Игнорираш една огромна мускулна група, която също допринася за добрия и балансиран външен вид - тъй като слаби крака и хлопащи дънките придават чувство за кльощавост. Според мен можеш да ги вкараш в единия ден, поне клекове. А ако правиш и мъртва тяга в дните за гръб, това товари и краката ако не се лъжа.
Мнението беше редактирано от Somenone на 24.07.09 18:39.
казано от Somenone на 24.07.09, 18:33:
Ха, накарах ли те ме интересува! :D
Честит дневник.
П.С. Допълвам с един въпрос - защо крака след година? Игнорираш една огромна мускулна група, която също допринася за добрия и балансиран външен вид - тъй като слаби крака и хлопащи дънките придават чувство за кльощавост. Според мен можеш да ги вкараш в единия ден, поне клекове. А ако правиш и мъртва тяга в дните за гръб, това товари и краката ако не се лъжа.
Всъщност след твоят намек се замислих и си направих дневник :) . Попринцип за мен краката са 2рата по важност група-след гърдите,но не правя крака защото още имам болки в глезена. (Мисля че ще отшумят напълно до 4-5 месеца, ще видя..)
А иначе не съм ги изоставил- в петък ( ако ми е била лека програмата) или в събота правя следното уяражнение-ходя 100 метра, 100 метра бягам с 60-70 % от силите си. И така към 2.5-3 км , от което вярвам краката си растат.
Мнението беше редактирано от Xsly на 24.07.09 19:05.
още имам болки в глезена. (Мисля че ще отшумят напълно до 4-5 месеца, ще видя..)
Ти си оптимист, аз 5 месеца не мога да чакам без здрави тренировки и затова си тренирам с болки.. гледам, че си ми набор.Времето е пред теб. Радвам се, че все повече момчета от млади се захващат със спорт. Успех!
Мнението беше редактирано от NRG на 24.07.09 22:25.
Днескашна тренировка : Не ме пуснаха на басейна затова 20 мин кардио + следният crossfit- 10 лицеви; 5 набирания; 15 клекподскока ; - за 20 мин направих 11 рунда . Взех да се тревожа и за храненето- се пак в 150 грама варен ориз има твърде малко въглехидрати. Ще прибавя още малко. След една седмица почвам и да правя крака че така само с тичане не ме радва.
Смених си и програмата ( горе ) . Ще видя дали няма да претренирам така... На 1во място ми излизат бедрата =>,гърди,гръб,рамо и ръце ( Не искам големи ръце като хората в този форум ) и смятам че сами ще пораснат през годинките затова ги слагам на последно място. ( Имам нужда от компетентни мнения за програмата ) .
Аз изобщо не виждам смисъл да ги тренираш ръцете отделно :)
Краката в първи ден ми харесват.Най-логично най-голямата МГ да е първа...Не знам защо се е наложил някакъв стандарт принципно понеделник да е world benching daу за всички ЛОЛ .Напиши и упражненията които смяташ да правиш.СПоред мен крака/гръб/гърди+рамо е доста удачен сплит за начало ;)
Още имам мускулна на краката затова ги прескочих .
Днескашната тренировка :
(Гърди)
лег с дъмбели ( 15 кг ) 3x10
полулег с дъмбели ( 12.5 кг ) 3 x 10
обратен лег ( 1ва серия с 15 кг и 2 с 12.5 ) x10
Кросовер с кабели- 4 серии до отказ ( 12-13 ) с 12 кг на ръка.
Днес забелязвам че дъмбелите не товарят ръце и рамо като лоста. Но правя с по малко килограми ( с лост работната ми серия е 40-45 кг с дъмбели 30 - странно.. )
Като цяло една хубава базова тренировка. Дано имам мускулна треска.
Поздрави ако някой чете дневника ;)
казано от Xsly на 27.07.09, 10:42:
Хм...а какво ти пречи мускулната треска на тренировката? :) :)
казано от Ines на 27.07.09, 11:14:
казано от Xsly на 27.07.09, 10:42:
Хм...а какво ти пречи мускулната треска на тренировката? :) :)
Интересно... защо мислиш, че мускулната треска не пречи?
Ами не знам...според мен не пречи... аз съм имала стотици пъти мускулна треска...това означава ли че трябва да отида при тренера преди тренировка и да кажа: “Имам мускулна не мога да тренирам днес” :) ...Не знам...не знам...по мое мнение не пречи,но всеки си има различни разбирания :)
За мен мускулната означава не достатъчно възстановен мускул. В период на качване на ММ никога няма да си позволя да правя даден мускул ако на него имам мускулна.
Между другото коремните мускули са доста замазани днес.. не знам дали е мазно или вода защото за сега съм испил към 2 литра, а в 2 от храненията ми присъстваше обилно сол. Дай боже да не се заблуждавам и да е от водата...
Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 11:59.
казано от Ines на 27.07.09, 11:44:
Ами не знам...според мен не пречи... аз съм имала стотици пъти мускулна треска...това означава ли че трябва да отида при тренера преди тренировка и да кажа: “Имам мускулна не мога да тренирам днес” :) ...Не знам...не знам...по мое мнение не пречи,но всеки си има различни разбирания :)
Има треска и треска... Е, аз също съм тренирал с болки, но това не е съвсем добра идея. И има ТРЕСКА, при която болката и схванатостта на мускулите обезмисля всякакво натоварване. Все пак идеята е да се гради, а за целта мускула трябва да е свръхвъзстановил.
А за тренера, мисля, че е редно да му кажеш къде и как те боли, а той (ако е тренер на място) ще съобрази как да те натовари в конкретната тренировка.
казано от Xsly на 27.07.09, 11:56:
За мен мускулната означава не достатъчно възстановен мускул. В период на качване на ММ никога няма да си позволя да правя даден мускул ако на него имам мускулна.
Освен недостатъно възстановен мускул,според мен означава и най-вече изпуснат момент на свръхвъзстановяване на мускула,с други думи когато тренировките са по-редки -”класическите” сплитове всеки мускул веднъж седмично,модерни напоследък,при които натоварванията за група са през 168часа.Така се получава,че при следващата тренировка има пак треска и човека си мисли,че перфектно си е свършил работата и затова я получава...доста грешно според мен.
Трябва да се хване границата, ако чакаш за свръх възстановяване на мускула след всяка тренировка все едно си започнал на ново, защото мускула получава рядко стрес.
казано от old_man на 27.07.09, 12:12:
казано от Xsly на 27.07.09, 11:56:
Освен недостатъно възстановен мускул,според мен означава и най-вече изпуснат момент на свръхвъзстановяване на мускула,с други думи когато тренировките са по-редки -”класическите” сплитове всеки мускул веднъж седмично,модерни напоследък,при които натоварванията за група са през 168часа.Така се получава,че при следващата тренировка има пак треска и човека си мисли,че перфектно си е свършил работата и затова я получава...доста грешно според мен.
Здрасти, old_man!
Дори и трениран атлет, достатъчно добре възстановен, може да получи мускулна треска. Достатъчно е да промени натоварването по някакъв начин - по-голяма тежест, бройки, ново упражнение... Тялото има прекрасната способност да се адаптира, а нашата цел е да го стресираме с тренировката, за да го стимулираме да се развива. В този ред на мисли, мускулната треска не е “грешка”, а знак, че тялото е стресирано отвъд моментните му възможности.
Напъно подкрепям Vic.
И да уточня . Имам мускулна треска от събота ( бягах а след това правих кросфит вклучващ крака ) . Не съм се възтановявал седмица, а 48 h което е недостатъчно. Иначе доста атлети тренират 1 мускулна група( и растат)само 1 път в седмица,и тъй като нямам собствен опит, възхождам от техния. А що се отнася до мускулната -не мисля че е заради хипервъзтановяването. Все пак е имало доста дни в които съм нямал мускулна ( като се задържа на едни и съшти упражнения няколко седмици ).
Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 12:42.
Аз просто питах...не съм се заяждала или нещо от сорта :) Иначе дори и за тренирания атлет...това е напълно вярно...На пример веднъж когато играех баскетбол тренера ни накара да отидем на аеробика и после не можехме да се мръднем на следващия ден от мускулна,а в същото време тренирахме по 6 часа на ден,но просто от аеробиката натоварихме мускули,които при баскетбола не са се натоварвали :)
Не става въпрос да тренираш мускула преди да се е възстановил, това пак не води до никъде.И незнам кой е този атлет който тренира веднъж седмично.В залата културистите тренират нон стоп, че и двуразово.
казано от vlad-o на 27.07.09, 12:46:
Не става въпрос да тренираш мускула преди да се е възстановил, това пак не води до никъде.И незнам кой е този атлет който тренира веднъж седмично.В залата културистите тренират нон стоп, че и двуразово.
Исках да кажа че тренират всяка група 1 път на седмица ( не видях каква глупост съм написал сорка) . Според мен такъв сплит не е лош и може да се качва с него.
Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 13:01.
... И незнам кой е този атлет който тренира веднъж седмично.В залата културистите тренират нон стоп, че и двуразово.
Аз, например. До преди няколко месеца, преди да се захвана с кросфит, тренирах една мускулна група веднъж седмично. Общо 4 силови тренировки седмично и то в продължение на доста години. Всъщност, има ги описани в дневника ми. Този сплит не е чак толкова рядко срещан и определено не е нова мода.
П.П. А дали не съм те разбрал грешно? Веднъж седмично цялото тяло или веднъж седмично определена мускулна група?
Мнението беше редактирано от Vic на 27.07.09 12:56.
казано от Vic на 27.07.09, 12:55:
... И незнам кой е този атлет който тренира веднъж седмично.В залата културистите тренират нон стоп, че и двуразово.
Аз, например. До преди няколко месеца, преди да се захвана с кросфит, тренирах една мускулна група веднъж седмично. Общо 4 силови тренировки седмично и то в продължение на доста години. Всъщност, има ги описани в дневника ми. Този сплит не е чак толкова рядко срещан и определено не е нова мода.
П.П. А дали не съм те разбрал грешно? Веднъж седмично цялото тяло или веднъж седмично определена мускулна група?
Аз под атлет визирах културисти най вече, в смисъл че се състезават, За нормалния човек който няма за къде да бърза, може и по на рядко да си тренира.Все пак има хора трениращи и за удоволствие.
Относно тренировката - говорех за цялото тяло 1 път седмично. Тоест примерно по 1 група на ден и 2 дни почивка накрая.Това си е програма но не за всеки е ефективна.Аз съм тренирал така и стоя на едно място.При мен лично най удачния вариант е не повече от 5 дни между мускулна група.Отделно при качването и възстановяването голяма роля има храненето.Това също е определящо за колко време ще си готов за следваща тренировка.
Vlad-o може въпроса да е малко тъп ама как разбираш колко точно е най доброто време за възстановяване? На принципа проба-грешка ли ? Защото аз се чувствам доста отпочинал с тази програма.Знам ли.. може и тялото ми да изисква по голяма интензивност.
казано от Xsly на 27.07.09, 13:23:
Vlad-o може въпроса да е малко тъп ама как разбираш колко точно е най доброто време за възстановяване? На принципа проба-грешка ли ? Защото аз се чувствам доста отпочинал с тази програма.Знам ли.. може и тялото ми да изисква по голяма интензивност.
Това може би трябва сам да го установиш.Първия симптом по който се водя е естествено да нямам силна мускулна треска, другото по което съдя е кога имам най голям пиков момент на силата и по напомпеноста на мускула.Ако отида прекалено рано имам още по силна треска , ако закъснея пак същото.Е сега примерно не съм тренирал крака и имам адски силни мускулни трески отиващи по 5 дни, но след 2-3 тренировки мускулните ми трески вече не са толкова силни а в последствие ако не направя нещо по различно от клек примерно изобщо ги няма.
казано от Vic на 27.07.09, 12:25:
Здрасти, old_man!
Дори и трениран атлет, достатъчно добре възстановен, може да получи мускулна треска. Достатъчно е да промени натоварването по някакъв начин - по-голяма тежест, бройки, ново упражнение...
Здрасти Vic!
Това по-горе е така :),съгласен съм,но ти говориш за елемента на стресиране,много ясно,че при смяна на упражнение и ъгъл на изпълнение може да очакваме треска,все пак участват различни влакна и т.н.Аз имах предвид еднаква тренировка седмици наред,включая дори постепенно повишаване на тежестите.Ако се прави да речем бицепса понеделник-четвъртък,или понеделник-петък(най-късно),мускулва треска нямам.Ако тренировката е понеделник-понеделник...винаги.Аз съм привърженик на тренировки 2 пъти за група в седмицата именно по тази причина :)Инак хубава дискусия се оформи,може да стане още по-интересно и с други мнения ;-)
казано от old_man на 27.07.09, 14:48:
... Ако се прави да речем бицепса понеделник-четвъртък,или понеделник-петък(най-късно),мускулва треска нямам.Ако тренировката е понеделник-понеделник...винаги.Аз съм привърженик на тренировки 2 пъти за група в седмицата именно по тази причина :)...
Здрасти!
Преди 19 год. започнах точно по тази система - 1 мускулна група 2 пъти седмично. Редовно имах мускулна треска... претренирах... контузвах се... В момента в който се престраших да пробвам 1 мускулна група 1 път седмично, направо се родих! Напредък и в размери и в сила. Пак си имах мускулна треска, но се чувствах мноооого по-добре :-)
Та си мисля следното - сплитът е индивидуален. Нищо чудно при теб да работи по-добре 2 пъти за мускулна група седмично. При мен това не е удачно.
Така си е,всичко е доста индивидуално :) Е,при моята възраст май ща не ща ще трябва да ги поразреждам май ;-)
Нямам мускулна на гърди. На днескашната тренировка нищо не напраих.. Много се изнервих като цяло.
Днес - Гръб;
8 набирания широк хват.
Вертикален скрипец зад врат, широк успореден хват- 12 x 35 ; 10 x 45 ; 8x 50; 6x55;
Хоризонтален скрипец с тесен успореден хват - 12 x 30 ; 10 x 35 ; 8 x 40 ;
Една скапана машина 3 серии;
мечка 4 серии ;
( не знам защо я оставих за накрая .. )
На гърди нямам мускулна от 3 тренировки и незнам вече какво да правя ..
казано от Xsly на 28.07.09, 09:47:
А защо непременно искаш да имаш... :ohh:
казано от old_man на 28.07.09, 10:00:
казано от Xsly на 28.07.09, 09:47:
А защо непременно искаш да имаш... :ohh:
Така разбирам че съм стресирал мускула и раста.. сега може и нищо да не съм направил ..