Моля За Помощ

Прескочи до:

24.08.09
11:05

Здравейте,на 15 г. съм и дигам в домашни условия,имам голяма стая и реших да си купя тежести за стаята ми,имам 2 гири и 1 щанга права а отделно си купих и тежести за слагане върху гирата и щангата.Фен съм на Ван дам,и искам да стана като него,с каратето съм мисля горе доло добре... но с фитнес съм доста зле.... и така от 1 година тренирах само бицепс и лежанка за гърди,тренирах всеки ден без почивка,сега вече взех да почивам малко,първо правех бицепс с 8 кг,после с 12,а сега вече от 3 месеца правех с 15кг по 10 серии,правех и лежанка 43 кг по 7 серии и винаги правя коремни но с коремните проблем нямам.И така наскоро ми казаха че това дето го правя е грешно....стресирал съм бицепса...и прочие....След това вчера направих 1 различна тренировка,правех 5 серии бицепс с 15 кг. след тавя 5 серии трицепс със 12 кг(а упражнението беше дето с двете ръце хвашташ гирата зад главата и пускаш и дигаш ето това http://www.bb-team.org/graphics/exercise/triceps/raz_dve_ruce_2.jpg ) после правех за граб с 15 кг гирата дето се подпираш на лежанката дето се дига и дърпаш (ето това упражнение правех за гръб http://www.bb-team.org/exercise/1155/ )след това правех 5 серии лежанка с 43 кг и после коремни и готово. Това правилно ли е ? Какво да правя ? Като смалих сериите за бицепс дали бицепса ще спадне ? Моля за Помощ!

24.08.09
11:24

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 11:05:

Здравейте,на 15 г. съм и дигам в домашни условия,имам голяма стая и реших да си купя тежести за стаята ми,имам 2 гири и 1 щанга права а отделно си купих и тежести за слагане върху гирата и щангата.Фен съм на Ван дам,и искам да стана като него,с каратето съм мисля горе доло добре... но с фитнес съм доста зле.... и така от 1 година тренирах само бицепс и лежанка за гърди,тренирах всеки ден без почивка,сега вече взех да почивам малко,първо правех бицепс с 8 кг,после с 12,а сега вече от 3 месеца правех с 15кг по 10 серии,правех и лежанка 43 кг по 7 серии и винаги правя коремни но с коремните проблем нямам.И така наскоро ми казаха че това дето го правя е грешно....стресирал съм бицепса...и прочие....След това вчера направих 1 различна тренировка,правех 5 серии бицепс с 15 кг. след тавя 5 серии трицепс със 12 кг(а упражнението беше дето с двете ръце хвашташ гирата зад главата и пускаш и дигаш ето това http://www.bb-team.org/graphics/exercise/triceps/raz_dve_ruce_2.jpg ) после правех за граб с 15 кг гирата дето се подпираш на лежанката дето се дига и дърпаш (ето това упражнение правех за гръб http://www.bb-team.org/exercise/1155/ )след това правех 5 серии лежанка с 43 кг и после коремни и готово. Това правилно ли е ? Какво да правя ? Като смалих сериите за бицепс дали бицепса ще спадне ? Моля за Помощ!

Ти си луд бе човек!!! Какви са ти целите всъщност? Какво ще спадне.. :D

24.08.09
11:26

Целите ми са да направя тяло с тези тежести... да стана поне малко като ван дам...

Мнението беше редактирано от jean claude van damme на 24.08.09 11:27.

24.08.09
11:29

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 11:26:

Целите ми са да направя тяло с тези тежести... да стана поне малко като ван дам...

Незнам, ван дам е стар вече, не го знам как изглежда, но той сигурно е тренирал, ако неможеш да посетиш фитнес, и да тренираш с уреди, поне се опитай да си съставиш, свястна програма от която поне ще имаш полза, а не да претренираш мускулите с тези 10-20 серии за бицепс и трицепс.. Някой ако му се занимава да ти прави програма, нека ти направи.

Ван Дам освен карате е тренирал боди билдинг, а и около 5 години се е занимавал с балет. Дори е печелил Мр. Белгия по културизъм. Т.е. той е следвал културистичните принципи и е правил и културистични тренировки.
Освен в България, където, особено в този форум, хората все още се опитват да минат тънко и да открият топлата вода, хората по света тренират този спорт по един и същ начин - с щанги, дъмбели и машини, като започват с програми за начинаещи и с напредването си минават на програми за по-напреднали. Храненето е неразделна част от тренировката за мускули.
Ако мислиш, че Жан Клод е толкова слаб, че не може да вдигне повече от 43кг от лежанка - продължавай както досега. Ако си разбрал нещо от написаното - в сайта има програми и как да се храниш ;)
УСПЕХ!

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 24.08.09 11:33.

24.08.09
11:35

Лошо няма... може да си направиш що годе прилична кръгова тренировка у  вас, отделно ходи на лостове-ще ти бъдат полезни.
Най важните неща са -
1.Да има почивка. Ако те боли мускула още, недей го тренира . Мускула расте докато почива .
2.След това е важно яденето. Яж много месо- най вече пилешко, яш яйца, млечни продукти , комбинирани със кафяв ориз, пълнозърнести изделия и овесени ядки .
3.-  Най много на Галин Релефа да заприличаш :D .  Гледай да правиш упражненията абсолутно правилно. Прочети какво е кръгова тренировка и си направи такава .
4. Ако видиш че качваш сланина - излизай да тичаш. Няма значение кога стига да не е на гладно . По 2-3 пъти седмично,
По-здрави

24.08.09
11:39

казано от Xsly на 24.08.09, 11:35:

Лошо няма... може да си направиш що годе прилична кръгова тренировка у  вас, отделно ходи на лостове-ще ти бъдат полезни.
Най важните неща са -
1.Да има почивка. Ако те боли мускула още, недей го тренира . Мускула расте докато почива .
2.След това е важно яденето. Яж много месо- най вече пилешко, яш яйца, млечни продукти , комбинирани със кафяв ориз, пълнозърнести изделия и овесени ядки .
3.-  Най много на Галин Релефа да заприличаш :D .  Гледай да правиш упражненията абсолутно правилно. Прочети какво е кръгова тренировка и си направи такава .
4. Ако видиш че качваш сланина - излизай да тичаш. Няма значение кога стига да не е на гладно . По 2-3 пъти седмично,
По-здрави

Благодаря Xsly!

А към Oranje - АБЕ ТЕ НЕ ПРОЧЕТЕЛИ ЧЕ СЪМ НА 15 ? МНОГО ЯСНО ЧЕ ВАН ДАМ ЩЕ ДИГА ПОВЕЧЕ ОТ 43 КГ ТОЙ Е НА 48 А АЗ НА 15!

24.08.09
11:48

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 11:39:

казано от Xsly на 24.08.09, 11:35:

Най важните неща са -
По-здрави

Благодаря Xsly!

А към Oranje - АБЕ ТЕ НЕ ПРОЧЕТЕЛИ ЧЕ СЪМ НА 15 ? МНОГО ЯСНО ЧЕ ВАН ДАМ ЩЕ ДИГА ПОВЕЧЕ ОТ 43 КГ ТОЙ Е НА 48 А АЗ НА 15!

Подържай добрия тон във форума .
Oranje се опита да ти каже че бодибилдинга е може би най сложния спорт, който човечеството познава. Колкото повече се задълбочаваш в него- толкова по сложен ти се струва . Искат се познания за начина на работа на мускулите,за тяхното възстановяване , както и познания за възможностите на собственото ти тяло . Ако разбираше малко повече щеше да знаеш , че извън залата , тяло като на бат жан ван данко ,неможеш да постигнеш. Дори 50 % неможеш. Можеш да се ориентираш към 2-пъти по малак и 2= пъти по мазен от него, и то ако тренираш годинки ...

24.08.09
13:35

зала не ми се дават пари за зала,аз тренирам всеки ден,то с тея пари дето ще се наберат ще мога да си купя още уреди.... и всъщност значе ли това че сас тея тежести дето ги имам нищо няма да постигна :question:

24.08.09
13:44

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 13:35:

зала не ми се дават пари за зала,аз тренирам всеки ден,то с тея пари дето ще се наберат ще мога да си купя още уреди.... и всъщност значе ли това че сас тея тежести дето ги имам нищо няма да постигна :question:

Ти си на този принцип - “Ти му говориш, то рупа ли рупа.”
Виж, хората ти написаха точно какво да направиш, ти пак си цепиш едно и също.Тренирането всеки ден не е за хора като теб, ако нямаш някакво нечовешко възтановяване за една вечер.Попрочети малко форума, има много добри тренировки в домашни условия.
Също така, за да тренираш в домашни условия е хубаво някой да ти покаже преди това как се правят упражненията защото съм сигурен че ги правиш грешно.
Съвета ми е да направиш няколко тура в зала, да научиш как се правят упражненията и тогава тренирай в домашни условия.
А колкото до това да си като Ван Дам - успех :) (човек трябва да си има кумир)

24.08.09
13:50

казано от Милов на 24.08.09, 13:44:

Виж, хората ти написаха точно какво да направиш, ти пак си цепиш едно и също.Тренирането всеки ден не е за хора като теб, ако нямаш някакво нечовешко възтановяване за една вечер.Попрочети малко форума, има много добри тренировки в домашни условия.
Също така, за да тренираш в домашни условия е хубаво някой да ти покаже преди това как се правят упражненията защото съм сигурен че ги правиш грешно.
Съвета ми е да направиш няколко тура в зала, да научиш как се правят упражненията и тогава тренирай в домашни условия.

Аве остави го да тъпчи там на едно място, вече немога да издържам.. Той, не се натоварта сигурно, леко да го заболи кутрето и спира за деня, така на другия ден, все едно не е тренирал.. За какво въстановяване ми говориш, като няма натоварване предполагам..

казано от Pandiz на 24.08.09, 13:50:

Аве остави го да тъпчи там на едно място, вече немога да издържам.. Той, не се натоварта сигурно, леко да го заболи кутрето и спира за деня, така на другия ден, все едно не е тренирал.. За какво въстановяване ми говориш, като няма натоварване предполагам..

15кг дали не е натоварване и то само с едната ръка ? и то по 10 серии секи ден и досега никога не съм си прекасвал тренировката,тренирал съм след бой даже,когато палеца на лявата рака ми беше счупен и държах гирата с 4 пръста!

Няма да е зле да си намериш лост и успоредка.Щом не ти се ходи в зала, кофички и набирания ще ти помогнат малко.

AZ

24.08.09
16:12

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 14:12:

казано от Pandiz на 24.08.09, 13:50:

15кг дали не е натоварване и то само с едната ръка ? и то по 10 серии секи ден и досега никога не съм си прекасвал тренировката,тренирал съм след бой даже,когато палеца на лявата рака ми беше счупен и държах гирата с 4 пръста!

:lol: пича даже не осзънава,че това е безумие и се излага.
Човек,взимаш една кръгова тренировка от сайта и започваш с нея.Даже не е лошо да направиш 1 до 2 седмици почивка,преди да я започнеш.И почети малко,започни да се храниш правилно.Ван дам не е направил тялото си с 40-50 кила железа.

Еми неска съм се търсил и говорих и с хора.. някои ми казаха че така не става...абе кажи речи желанието за тренировка ми беше убито. тогава моят най-добър приятел ми каза,Не ги слушай,вярвай в това което правиш,бъди надъхан като преди,и ще успееш вярвам в теб.и сега си реших всеки ден да блъскам без значение какво ще стане,все пак аз искам да стана боец,а не културист.Благодаря на всички от форума които се опитаха да ми помогнат,оценявам го.И Вярвам че 1 ден аз ще успея,НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРЕДАМ!

24.08.09
18:24

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 18:14:

Еми неска съм се търсил и говорих и с хора.. някои ми казаха че така не става...абе кажи речи желанието за тренировка ми беше убито. тогава моят най-добър приятел ми каза,Не ги слушай,вярвай в това което правиш,бъди надъхан като преди,и ще успееш вярвам в теб.и сега си реших всеки ден да блъскам без значение какво ще стане,все пак аз искам да стана боец,а не културист.Благодаря на всички от форума които се опитаха да ми помогнат,оценявам го.И Вярвам че 1 ден аз ще успея,НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРЕДАМ!

Браво жана дарк . Когато го кажеш драматично  определено звучи по-правилно. Нека силата бъде с теб .

Мнението беше редактирано от Xsly на 24.08.09 18:24.

24.08.09
18:30

Щом нямаш вяра в нас, а имаш вяра в твоя най-добър приятел, който освен, че вярва в теб, го няма никакъв на тема бодибилдинг и фитнес, пак да не говорим за съвети!! Вдигаш всеки ден, боец ще ставаш а, успех.. Аре ела да те понашамарим малко, че да се понаучиш на уважение към малцинството разбиращи във форума..Както вика колегата, нека силата бъде с теб джадаю..

Мнението беше редактирано от El padre на 24.08.09 18:33.

казано от Pandiz на 24.08.09, 18:30:

Щом нямаш вяра в нас, а имаш вяра в твоя най-добър приятел, който освен, че вярва в теб, го няма никакъв на тема бодибилдинг и фитнес, пак да не говорим за съвети!! Вдигаш всеки ден, боец ще ставаш а.. Успех.. Аре ела да те понашамарим малко, че да се понаучиш на уважение към разбиращите..

къде да дойда за да ме “понашамариш” малко? остави адрес нещо...

24.08.09
18:43

Хей Жана дарк и пандиз , поуспокойте страстите, че тук модовете не жалят.

Мнението беше редактирано от Xsly на 24.08.09 18:43.

24.08.09
18:47

казано от Xsly на 24.08.09, 18:43:

Остави го, аз ще се оправя с него, ей жан клоде, пиши ми едно ЛС, да не занимаваме хората с проблемите ти. Иначе темата няма смисъл и полза от нея.. От самото начало нямаше..

Мнението беше редактирано от El padre на 24.08.09 18:49.

ПИ

24.08.09
18:59

Нека силата бъде с теб!

24.08.09
19:12

Жан Клод Ван Дам по-скоро.
Или го бъзикаш? lol.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.08.09 19:20.

24.08.09
19:23

казано от Thrashmetal на 24.08.09, 19:12:

Или го бъзикаш? lol.

Не го бъзика, говори му съвсем сериозно... , Ако знаете какво лично съобщение получих, от нашото образовано момче, което тренира всеки ден, и очтиво направи темата, за да му помогнем, тежко ще ви се стори... :щ

Естествено, че го бъзика :)

ВанДал слушай какво ти казват или си купи още тежести за дъмбелите.Ако ги направиш над 20кг тогава вече ще говорим за сериозно трениране.

ПИ

24.08.09
19:30

Според мен с тея пари, където ще даде за оборудване, ще ходи 2 години на зала

лелее мн съжелявам че пуснах тема,моля да я изтрият,сякаш съм във съдебна зала и ме съдят на смърт....

24.08.09
19:34

казано от Pandiz на 24.08.09, 19:23:

Или го бъзикаш? lol.

Не го бъзика, говори му съвсем сериозно... , Ако знаете какво лично съобщение получих, от нашото образовано момче, което тренира всеки ден, и очтиво направи темата, за да му помогнем, тежко ще ви се стори... :щ

Типично. Просто не е попаднал в правилната среда за такива теми.
Не е в CS-a, или в WoW, или в DotA.
Объркал се е, какво да го правиш.

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 19:33:

лелее мн съжелявам че пуснах тема,моля да я изтрият,сякаш съм във съдебна зала и ме съдят на смърт....

Ааа, не, хахаха. Каквото си си надробил - това ще сърбаш. Че се изложи - изложи се. Най-малкото нещо, което можеш да направиш е да го приемеш като мъж, а не да се молиш да ти трият темата, понеже не можеш да понесеш срама от стореното. Спокойно, бил съм в твоето положение : )

И понеже съм такъв добър тип ще ти открехна нещо - следващия път редактирай първия си пост и изтрий всичко от него. За съдържание сложи просто едно многоточие, както и на останалите ти постове. Този път жалко, че няма да стане магията - вижда се в цитатите на другите какво си говорил.

п.п. Като редактираш първия си пост можеш да редактираш и заглавието на темата. И нека силата бъде с теб, young master Skywalker.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.08.09 19:37.

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 18:36:

Щом нямаш вяра в нас, а имаш вяра в твоя най-добър приятел, който освен, че вярва в теб, го няма никакъв на тема бодибилдинг и фитнес, пак да не говорим за съвети!! Вдигаш всеки ден, боец ще ставаш а.. Успех.. Аре ела да те понашамарим малко, че да се понаучиш на уважение към разбиращите..

Скоро да не си гледал Yu-Gi-Oh ли какво беше?! :D
Всички се опитват да ти кажат,какво да правиш ,а ти и твойто приятелче си знаете едно и това е..
Тогава забога защи писа?!Само да ни разсмиваш ли? :D

казано от Виктор Манчев на 24.08.09, 19:40:

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 18:36:

Скоро да не си гледал Yu-Gi-Oh ли какво беше?! :D
Всички се опитват да ти кажат,какво да правиш ,а ти и твойто приятелче си знаете едно и това е..
Тогава забога защи писа?!Само да ни разсмиваш ли? :D

да малко хумор реших да вкарам,затова писах темата да се посмеете малко.

Като Ван Дал няма да станеш, но съдбатата може да се подиграе с иронията на колегата по-горе и да станеш Жана Д’арк. :lol:

Приятел надявам се да проумееш какво точно си написал по-горе, да решиш какво искаш и да се заемеш сериозно да го постигнеш.С това което си си наумил и Жан Д’арк няма да стигнеш.Така че отивай в залата, хващай железата, МЛЪКВАЙ И БЛЪСКАЙ!

ПИ

24.08.09
19:50

Да не си гледал Never Back Down или Fighting, та боец искаш да ставаш :д

Мнението беше редактирано от Питбула на 24.08.09 19:50.

24.08.09
19:52

Pandiz, пускай бързо ЛС-тата, че да се посмеем преди да са затворили панаира.

всичке филми с бой съм гледал и тея 2та Never back down и fighting,но най вече РОКИ!

ПИ

24.08.09
19:53

Не бе, човека блъска всеки ден по 500 серии с 15 кг, след 7,8 години е новия Mr. Olympia !!!

казано от p17bull на 24.08.09, 19:53:

Не бе, човека блъска всеки ден по 500 серии с 15 кг, след 7,8 години е новия Mr. Olympia !!!

даа ще стана повече пъти Mr. Olympia и от арнолд шварценегер,кво мислите вие....

TR

24.08.09
19:55

Автора от мен ще видиш едно мнение в тая тема ако не питаш за въпроси , това е от мен ;) .
Неможе да тренираш всеки ден едно и също , неможе да се възстановиш , в този спорт не е колкото повече тренираш.  Прави се на як , силен , надъхан и какъвто искаш ,но това е само в твоя вреда ако тренираш всеки ден.Тренирай през ден ! Виж програми от този сайт.
Дъмбел 15 килограма не е голям , 43 килограма от лег също е малко. Така ,че по-добре не се отваряй по интернет а тренирай,яж и спи - и от трите стабилно.

ПИ

24.08.09
19:57

И сега отвори 1 тема за корем че са малко!

казано от TrainHard на 24.08.09, 19:55:

Автора от мен ще видиш едно мнение в тая тема ако не питаш за въпроси , това е от мен ;) .
Неможе да тренираш всеки ден едно и също , неможе да се възстановиш , в този спорт не е колкото повече тренираш.  Прави се на як , силен , надъхан и какъвто искаш ,но това е само в твоя вреда ако тренираш всеки ден.Тренирай през ден ! Виж програми от този сайт.
Дъмбел 15 килограма не е голям , 43 килограма от лег също е малко. Така ,че по-добре не се отваряй по интернет а тренирай,яж и спи - и от трите стабилно.

не разбирам къде съм се правил на силен,и къде съм се отварял? бях провокиран на някои постове и отвърнах.

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 19:58:

казано от TrainHard на 24.08.09, 19:55:

не разбирам къде съм се правил на силен,и къде съм се отварял? бях провокиран на някои постове и отвърнах.

Ако искаш да имаш як корем,трябва всеки ден на правиш 4х100 коремни,сутрин,обед,вечер след ядене и ще напарвиш за 1 седмица много як корем.. ;)

казано от Thrashmetal на 24.08.09, 19:34:

казано от Pandiz на 24.08.09, 19:23:

Или го бъзикаш? lol.

Типично. Просто не е попаднал в правилната среда за такива теми.
Не е в CS-a, или в WoW, или в DotA.
Объркал се е, какво да го правиш.

казано от jean claude van damme на 24.08.09, 19:33:

Ааа, не, хахаха. Каквото си си надробил - това ще сърбаш. Че се изложи - изложи се. Най-малкото нещо, което можеш да направиш е да го приемеш като мъж, а не да се молиш да ти трият темата, понеже не можеш да понесеш срама от стореното. Спокойно, бил съм в твоето положение : )

И понеже съм такъв добър тип ще ти открехна нещо - следващия път редактирай първия си пост и изтрий всичко от него. За съдържание сложи просто едно многоточие, както и на останалите ти постове. Този път жалко, че няма да стане магията - вижда се в цитатите на другите какво си говорил.

п.п. Като редактираш първия си пост можеш да редактираш и заглавието на темата. И нека силата бъде с теб, young master Skywalker.

Абе човек ти кви филми ми набиваш не е истина.........................................................сега ти видях поста...........

24.08.09
20:12

Добре, момче. Мислех да спра да пиша, понеже прекаляваме. И аз, и ти, и всички прекалихме в тая тема.
Но ето, че ще пиша - за да не се срамиш повече просто потъни в земята и повече никога недей да пишеш от този акаунт. Ако ти трябва помощ под формата на информация - просто си дай скайпа.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.08.09 20:12.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1