Еми явно си се откъснал от фитнес фанатизма,който тресе яко почти всички вдигащи - поздравления,сега може да си живееш живота успоредно с това :)
10.05.10
11:36
Иска ми се и аз да се откъсна малко от тая мания :)
Номерът е да се откъснеш от манията, без да се откъсваш от неизброимите плюсове на фитнеса. Тогава вече е яко ;).
14.05.10
20:07
казано от Thrashmetal на 10.05.10, 10:37:
Няколко неща искам да кажа.
Първо: И така, все по-рядко и по-рядко ходя на зала. Последните две седмици съм ходил точно два пъти в две различни зали. Не съм останал без тренировки - единственото, което правя е:
Кофички общо 50бр. в по-малко от 4-5 серии. Оказа се, че са ми доста силно упражнение - мога 20 до отказ в една серия.
Набирания общо 40бр. в по-малко от 5-6 серии. За сметка на кофичките, тук не съм толкова силен, както преди. По-миналото лято изкарвах 20-25 броя в серия.
Тичане около половин час след кофичките и набиранията.Второ: Във връзка с това, че кофичките ми вървят повече от набиранията мога само да кажа, че преди време (доста всъщност) бях чел една статия в t-nation, която гласеше, че когато едно бутащо упражнение ти върви добре, обикновено е за сметка на друго дърпащо. Повярвах го на сляпо и го разпространявах като истина. Е, сега вече знам, че макар и индивидуално за мен, това е истина. Пример - набиранията ми паднаха, качиха ми се кофичките. 15 набирания до отказ в една серия за сметка на 20 кофички. Преди беше обратното. От 140 тяга и 135 клек миналата година, бавно тягата стана 170, а клека 110х10 и 120х1. Лега не е мръднал от 100, но пък правя мечка със 120…
Трето: Не ходя на зала просто защото ме мързи. Нямам цели, нито амбиции, нито пък тръпна покрай щангата така, както преди. Не съм наясно какво точно се случва в главата ми, но по всяка вероятност не съм писал от срам, че спрях да обръщам гуми и да вдигам щанги при всички коментари от сорта на “слагах те в графата със слабите деца, но ти ме опроверга” и “ще станеш животно” и прочее.
Четвърто: Ако храната прави борбата, то аз борба нямам. Хранителния ми режим в момента прилича на типично НВД поради простата причина, че нямам никакъв апетит и ям само по килограм месо на ден + някакви мазнини, колкото да не е без хич. Не ми се яде нищо, дори джънк, затова просто... Не ям.
Въобще много писане и много мислене какво да напиша, но ако трябва да дам адекватна преценка на ситуацията, то тя не може да бъде по-добре изразена от едно “не знам”. И с “не знам” се изчерпва всичко. Просто датирам из мъничките кръгове от случки в живота ми без да оставям значима история след себе си.
Жалко!Следях ти дневника!Все пак успех!
По-здрави
14.05.10
20:42
всичко ще се нареди, когато ти се избистрят мислите в главата..
може би е моментно състояние;може нещо друго да е на преден план?
и да се завърнеш с още по-голям хъс:)
няма за какво да те е срам - това си е твоя живот; аз ти пожелавам бързо да зазвучиш по-ведро и щастливо:)
14.05.10
20:54
Всички се връщат към залата. Това си е като с алкохола :D.. Ходи на зала колкото да поддържаш защото като отново се завърнеш(а това съм сигурен, че ще се случи) ще те е яд, че си пропуснал време в което да си докарал по-серьозно ниво. В краен случай ако нямаш никакво желание за тренировки пусни си едно клипче в Ю Туб на Константин Константинов и вдъхновението ти ще се завърне :D
Иначе живота се простира доста по-широко от залата и лостовете. Можеби твърде много внимание си им отделял и за това се е стигнало до това положение. Успех !
Айде, ходи си погледай живота малко и се върни в по-добро душевно здраве за по-добри резултати в залата ;-)
Надявам се,че си разбрал закачката :)
Споко,на всички се случва това.
Споменах срам, защото някои от позитивните коментари тук (за които много благодаря, егото ми е в оргазъм), ме карат да се чувствам сякаш разочаровам някого, понеже не съм онова, което може би той иска да види, или е очаквал. Не знам дали ще се върна в залата. Може би да, може би не, не знам (най-искреното “не знам”, което някога съм казвал). Не съм пророк, за разлика от Trent Reznor, аз не мога да предвиждам бъдещето. Но мотивация не мога да намеря и хубавото нещо е, че не ми трябва. Не я искам, в момента ми омръзна. Не съм прегрял, не е признак на слабост, нито е нещо друго на по-преден план, което засенчва останалите аспекти от живота ми, не е депресия, нито апатия, ами просто стана скучно. По-хубаво, кратко и ясно не можа да го каже никой, освен *Николай.
Не бъдете толкова сигурни, че ще се върна такъв, какъвто искате да ме видите. Може би просто ще си остана в парка с лоста и успоредката. Разбирам същността на форума и погледа на обществото в него, но не очаквайте от мен да приемам тренировките за лайфстайл. Обсесията по тежките тяги и клекове и фанатизма, които влагах във всичко, бяха излишни. Както музикалните инструменти, както различните стилове музика, по които се запалвам от време на време, различните компании, в които се мотая, различните прически - всичко това седи сбито рамо до рамо в графата “моментни мании”. Мисля, може и да не съм прав, че манията с тежестите просто се изчерпа. Тя ми даде много знания в не една области, показа ми до някъде отражението на характера и прочее, но просто изстина. От сега нататък ме съмнява да тренирам по-сериозно от средностатистическия Джо.
http://www.youtube.com/watch?v=31jenMJ0UOc&feature=PlayList&p=E5DF9C33BF9BFA97&playnext_from=PL&index=27&playnext=1&shuffle=2244
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.05.10 21:12.
казано от Витан на 10.05.10, 11:41:
Номерът е да се откъснеш от манията, без да се откъсваш от неизброимите плюсове на фитнеса. Тогава вече е яко ;).
Е тва е! :D
Днвеници не чета, много рядко просто щраквам на някой за да видя дадения човек какво прави, какво хапва, за да мога да щипна някоя идея, някое движение и прочее.
Прочетох постовете от 47-а страница. Както никога не е късно да започне човек да тренира този спорт, така и никога не е рано да преустанови да го прави и да се занимава с нещо друго или ако ще с нищо да не се занимава. Общо взето всички мои познати (без 1), които са тренирали и са се отказвали, не са се връщали в залата, но това не ги прави по-малко мъже! Щом като нещо ти е втръснало, зарязваш го и си търсиш друго, което да те забавлява и да ти доставя удоволствие.
казано от Thrashmetal на 29.11.09, 19:44:
Набирания с една ръка!
Отбелязвам си просто, да го имам записано, че като се върна назад в страниците (често го правя) да си напомня. Като му дойде времето ще обясня подробно.
Отбелязвам, като постигнато. Нали съм лостаджия вече...
За това ти трябва просто по-здрав хват, за да се задържиш на лоста, иначе си е набиране с две ръце :)
Е да, едната работи повече, другата е в помощ, но пак са две. Почни да сваляш хвата на спомагателната ръка постепенно все по-надолу, увеличавайки натоварването върху носещата. И накрая, след време би трябвало да успееш изцяло на една ръка.
Аз от китката започнах. После на предмишница, на бицепс и... И така.
Self note!
edit: забрави. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.07.10 22:24.
Понеже нямам къде да отбележа, пък и все още съм редовен потребител на форума, пиша тук:
За последните два месеца с лостове, чиста храна без ограничения в количествата и чат-пат скачане на въже:
-2см. от бедро
-0см. от ръката
-7см. от талията
-2см. от ханша
И така и така ще влизам чат пат в дневника с някоя снимка, новост и клипче, променям името, че не върви старото.
http://vbox7.com/play:7ed19a79
Мързи ме да търся стара снимка за сравнение. Айде слагам тази, макар да е едва от началото на дневника (зимата). Снимката от ляво е към днешна дата. Нееее, нямам гинекомастия. Никаква.
п.п. 87 талия. Но не съм сигурен, 86 или 88 е, защото на 86 май си гълтам корема, за да я изкарам по-малко, а на 88 май го издувам, за да се направя на по-обективен, затова просто 87 слагам.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.06.10 09:43.
казано от Thrash на 19.09.08, 20:37:
Започнах да тренирам преди седем месеца и до ден днешен качих колкото качих. Проблема е, че се увлякох с яденето, защото ме съветваха да ям много, тъй като силовите упражнения в залата трябвало да конвертират мазнините в мускулна маса.
казано от Boby_ на 04.02.09, 10:20:
Ти колко си висок всъщност? 130 см.? Какви са тия 66 кг., при които искаш ОЩЕ да отслабваш!?!?
казано от Thrash на 04.02.09, 11:02:
16 годишен, 161см.
Солета няма да ставам, но съм мазен и не се харесвам.
Виж сам: http://img34.picoodle.com/img/img34/3/1/3/f_Image003m_3b54fad.jpg
Снимката е от 09-та, началото на Януари месец.
казано от Boby_ на 04.02.09, 11:16:
Абе имаш мазнини, ама си на 16… Помисли дали няма да е по-добре да се храниш сега балансирано, за още две-три години да понатрупаш мускулна маса и чак тогава да започнеш да мислиш за чистене и оформяне на релеф - когато има какво да се покаже отдолу.
казано от Thrash на 04.02.09, 14:22:
Нямам 2-3 години :) Имам по-малко от 6 месеца.
Разговор м/у мен и Boby_ от преди половин година + снимка от тогава. Това е да си натрия носа, понеже много знам да подигравам “летните билдъри”.
На снимката съм 65 кила, 80 талия, 35 напомпана ръка, което прави 33-34 студена. Ей така, просто искам да е тук този пост.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.07.10 22:31.
Клек: 60; 70; 80; 90; 100; 105; 110 - 5; 5; 5; 5; 5; 3; 2
Тяга: 110; 115; 120; 130; 135; 140 - 5; 5; 5; 3; 3; 1
Гребане с дъмбел: 5х6 @ 25кг.
Раменни преси с дъмбели: 4х6-8 @ 15кг.
Набирания: 3х5 @ СТ
20 минути съм се пулил пред огледалото (позинг)
50 минути ходене пеша (от залата до нас)
По-зле от колкото очаквах. Сега пък ме чака работа да си върна работните килограми...
200гр. scumрия, 6 яйца, 150гр. свинско, 300гр. зеленчуци (микс от броколи, царевица, грах, моркови), 50-тина грама масло, 20 едри маслини, половин кило зелен чай, доза протеин (50гр.).
Self note: Причината да ме болят китките държейки щангата на гърба си била хвата - много бил тесен.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.07.10 08:54.
Днес от както съм станал, до момента съм бил навън. Не е нещо ново, нито ненормално, но беше адската мъка на крак да седя толкова време. Едно, че съм дюстабан прост, друго че имам адската мускулна треска на краката. Ходя като че ли Axl Rose ме е изнасилвал.
Литър мляко, 4 кренвирша + 100гр. лютеница лютивка, голям дюнер без картофки, 100гр. слънчогледови семки, 250гр. пилешки гърди.
1800 калории. За нетренировъчен ден - толкова.
edit: А може и да не ми е малко храната, три пъти срах днеска без да съм си пил зеленото чайче, пък и “закуската” късно дойде - около 90гр. мазнини, кажи ги 100-тина въглени и 150 протеин. Приблизително. А може да съм разтоварил три пъти заради цял ден ходене пеша и седене прав. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 15.07.10 20:21.
И днес много навън, само че в изпълнение от седеж. Иначе събуждане в 13:00. Нищо, че си бях легнал към 12:30.
- 600гр. кисело мляко, 50-тина грама боровинки, малко кафява захар, някоя друга лъжица овесени трици;
- Две яйца в масло + 70-80гр. телешка кайма на тефлона, общо 200гр. зеленчуци на тигана пак, в масло пак, 100гр. сирене;
- Една бира, малко слънчоглед, пакет солети (миналата година когато направих първия си дневник, в първия пост това беше първото хранене - закуска);
- 300-400гр. диня, кофичка кисело мляко, 200гр. кюфтета;
- Три яйца на тефлона, без допълнителна мазнина, още 200гр. зеленчуци.
(маслото го сложи 50гр. общо за целия ден)
Не знам колко калории, не ми се смята.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.07.10 20:12.
Малко са да качвам. А аз не качвам, просто си ям и гледам да съм малко под калорийния баланс. Плюс това е нетренировъчен ден. ;)
Към 2100 са, от които 120 протеин (което наистина не е оптималното) и 110-120 въглен.
Диня с кисело мляко и кюфтета :lol:
А аз си мислех, че аз се храня със странни комбинации :))))
Kлек: 70; 80; 90; 100; 105; 110; 105; 105; 105; 105 - 5; 5; 5; 5; 3; 2; 2; 2; 2; 3
Раменни преси: 5х5 @ 65кг.
Час и половина пеша от точка А до точка Б, като А бидейки фитнеса, а Б - дома.
Ами така е то, за втора тренировка от два месеца и косур сигурно.
- Закуска: Кило кисело мляко с три лъжици мед (изпуснах буркана и то много взе, че сипа);
- Обяд: 4 яйца с 20гр. масло на тигана, 70гр. сирене, няколко маслини; 200гр. зеленчуци;
- Следтренировъчно: Голям дюнер само с месо и салата + една цигара, щото след свършена работа се пуши;
- Вечеря: 250гр. пилешки гърди.
~ 3л. вода.
Та, така. Не знам колко е грамажа на меда, но всичко въглехидрати без него ми идват грубо 90, а протеина - към 130, при положение, че в най-добрия случай месото в дюнера е 100гр. пилешко. Но при 1850-1900 калории, пак съм в дефицит, което е ок - това искам.
А ходенето пеша от фитнеса до нас, час и половина ако не бързам, ще се правя че смятам, че се равнява на поне 15-20 минути тичане, което след тренировка също е окей.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.07.10 16:57.
Вие там в Софията нямате ли си фитнес център близо до вас бе? Аз, че съм в Стара Загора, че има 3 фитнеса до гъза ми на по 3 минути път. Какви са тия часове и половина ходене, аз пеша все едно в Ракитница да бия път да тренирам и да се връщам после. :D
Мнението беше редактирано от El padre на 19.07.10 18:24.
Два часа бързо ходене - от нас до музикалния магазин на Халите и обратно.
- Закуска: 6 яйца;
- Обяд: Литър мляко + пакет Йоткер;
- Вечеря: Свински ребра със сирене;
~ 2.5 литра вода, ако броим прясното мляко.
п.п. Разтежение на ляв прасец. Утре няма да се кляка.
edit: Отпада другата вечеря с яйцата и там к’вото още бях планувал. Не ми се готви по нощите. Иначе ме кефи когато имам подобно хранене, с яйцен, местен и млечен протеин.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.07.10 21:50.
Прасеца мина, пушка е. Днеска ставане в 11:30, първото ядене е от 13:30, но го отбелязвам като “закуска”.
Тяга: 60; 70; 80; 90; 100; 110; 120; 130; 140; 150; 160; 160 - 5; 5; 5; 5; 5; 5; 5; 3; 2; 2; 0; 0
Някакви там упражнения за гръб: общо 3 серии по 6-8 повторения.
120 минути пеша до нас.
Общо взето три упражнения за гръб с по една серия. Нещо бях изморен след тягата. Тъй де, твърде изморен за друго. Два опита за 160 без успех. А можех, но все от страх спирам, че твърде тежко ми се стори за работна единица.
- Закуска: 150гр. пилешко, 70гр. сирене, 200гр. зеленчуци на тефлона;
- Тренировка;
- Следтренировъчно: 1л. мляко с пакет Йоткер, кофичка кисело мляко, едно свинско ребърце;
- Ей така: 300гр. зеленчуци с масло на тефлона;
- 100гр. пилешко, 4 яйца с масло на тефлона, 80гр. сирене;
~ 3л. вода, ако броим млякото.
- 145 протеин
- 65 въглен
~ 1900-2000 калории
Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.07.10 22:21.
Кърста се държи добре, очаквах да е смазан. Сигурно 50-60гр. протеин на ядене се усвояват в крайна сметка? ;)
Ставане в 12:30, първото хранене е от 13:30.
- Обяд: почти 200гр. пилешко, 70гр. сирене;
- Вечеря1: 300гр. пилешко, 100гр. сирене, кофичка кисело мляко;
- Вечеря2: 5 пържени в масло яйца, 100гр. сирене;
~ 1л. вода за целия ден.
Преди първата вечеря ударих едно корни. Това прави:
- 185гр. протеин;
- 75гр. въглехидрати;
~ 1850 ккал.
п.п. Позволих си 80гр. протеин в едно ядене (първа вечеря), защото преди нея имаше 7 часа глад.
edit: Втората вечеря отпада, не съм гладен.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.07.10 21:27.
Забравих да отбележа - не знам как ще ми се отразят олимпийските движения на диетата, но много ги уважих напоследък. Мисля да заговоря баш Здравко, да вземе да ме научи. Не мисля, че на ниски въглехидрати ще ми е трудно да ги зауча и стана силен бързо, защото експлозивните тренировки са нови за мен и както за начинаещ в залата, бързо ще им свикна и кача работните килограми. Няма да ги правя с конкретна цел, просто искам да ги мога защото в момента ги харесвам.
Да, dogma. Всеки път когато се ядосам на света имам нужда от тежка доза industrial metal. :)
п.п. Добре че си ти да ми трупаш прегледи на дневника. : D
Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.07.10 21:24.
Ето ти нещо за четене - преди малко след пилешките гърди и сиренето вместо с паста да си измия зъбите, ги изплакнах с голямо red label на екс. Лека нощ.