Този ми беше доста лесен. Майка докато ми се караше ми каза, че как нямало да съм го огънел, като той е modern technology талашит, над когото трябва да трепериш да не му се случи нещо. Не е като ония комунистически тигани без тефлоново покритие, с които можеш да убиеш на място и глиган ако го треснеш по тимберицата с него. Но дори и мек да е, разгъването е истинска кучка.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.09.10 10:48.
14.09.10
12:27
Като каза деформира...
Как ми изглежда лявата ръка само, сякаш атрофирала.
На тая снимка си стабиларка.
Така, така.
Изхвърляне: 40; 50; 55; 55; 55 - 3; 3; 2; 2; 2
Обръщане с тласкане: 60; 70; 75; 75; 75 - 3; 2; 2; 2; 2
Заден клек: 70; 80; 90; 100; 110; 120; 125; 120; 125 - 2; 2; 2; 2; 2; 2; 1; 1; 1 (объркване стана последните)
Тяга: 70; 100; 120; 140; 150; 160 - 3; 3; 3; 2; 2; 1
а1. Набирания: 5; 5; 5; 5; 5; 5; 5; 4; 3; 2; 1
а2. Кофички: 5; 5; 5; 5; 5; 5; 5; 4; 3; 2; 1
Тоя път на движенията нито една грешка. Всичко успешни опити, само дето си пребих ключицата на едното обръщане, ама го преживях, довърших и минах на заден клек, вместо преден, че боли. От както обръщам, все със синини ходя по предното рамо и ключиците.
Клека исках 120; 125; 130 и евентуално 135, но стана объркване малко и правих 120; 125; 120; 125. Спя. Но добре че така стана. Две тренировки поред надали ще мога 135.
Тягата чисто римска, но трудна ми дойде. Още към началото взех, че скъсах мазол. :) Точно на границата между мазола и меката кожа има малко разкъсване, но довърших, защото съм хардкор. Че и се набирах после.
А тия последните рундове ги направих, защото за деня имам 200-тина грама кафяв ориз и една арабска питка. Та да стане малко повече тренирано.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 15.09.10 18:05.
Изхвърляне: 40; 50; 60; 65; 65; 65; 65; 65 - 2; 2; 2; 0; 1; 1; 0; 0
Обръщане с тласкане: 50; 60; 70; 75 80; 85; 85; 90 - 3; 2; 2; 1; 1; 1; 1; 1
Преден клек: 60; 70; 80; 80; 80; 80; 80; 85; 90 - 2; 2; 2; 2; 2; 2; 2; 2; 1
High-pull: 90; 90; 90; 90; 90; 90 - 3; 3; 3; 3; 3; 3
a1 Набирания: 6х5 @ СТ
а2 Кофички: 6х5 @ СТ
Два лични рекорда - няколко провала на 65 изхвърляне, но и два успешни. Счупих подиума при единия пропуск, но нищо не ми казаха. Хай-пулл не беше точно до рамото както в клипа, по-нисък беше - до корема нейде. Идеята беше да го изпълнявам с килограмите, с които тласкам максимално. А колкото до провалите на 65 - 2/5, много бързам да се шмугна под нея. Идеята е да я изчакам да я кача достатъчно, пък аз първия път избързах, а втория път я метнах твърде силно нагоре и я изпуснах. Третия път не разбрах какво се случи. :)
И още един ПР на тласкането - супер стана, много съм доволен, макар да ми казаха, че на състезание няма да се зачете опита, защото твърде много я тласнах на мускули, вместо да скоча и като литне да мина под нея. Но нищо, нали затова се учим. Думите на Стефан - “за мега-начинаещ, това беше перфектно”. Полъска ме и за едното изхвърляне - втория успешен опит на 65 беше “най-хобавото ти изхвърляне изобщо”.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.09.10 17:32.
17.09.10
17:34
Браво! Знаех си аз:)))))))
Чудесно вървиш!
Кой подиум счупи? Не ми казвай, че този дето е най-близо до велоергометрите?!
Ако е той - ще те убия, това ми е любимия :))))))))
ПП: поласка? ;)
Йа. Същият. :)
Здравко каза “отиди на твоя подиум там (сочи въпросния) да загряваш” преди тренировката. :)
17.09.10
17:57
Добре добре, ще ви оправя аз вас.
Как е hook grip-а? Сигурно си напълно свикнал с него: )
Боли, но си трая. Може би това е единственото нещо, което ми пречи, защото като усетя болката, се разконцентрирам. Ама няма как, стискам зъби. :)
На всяка тренировка ли стигаш до 1 ца с мах-а бре ?
Баси, искам и аз в зала в която мога да хвърлям и да строша нещо, и хората да ми се радват :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 17.09.10 18:44.
Това, че има единица, или нов личен рекорд не означава, че е максимална единица. Имам сила за много, просто си играя с техниката сега. Опитвам се да бъда разумен и да се уча от грешките си назад в тренировъчния стаж и да бъда малко по-търпелив, затова макар и единица, тя не е максимална, а тестване на техниката при по-голямо натоварване.
Може ли да обясниш за хай пул-а, като мине щангата колената тогава ли избухваш?
В София Стефан Ботев прави/продава такива обувки, но нямам представа къде можеш да го намериш и как да се свържеш с него. От сега ти казвам, че са адски скъпи. Поне за мен. За някой фешън, който ходи с Адидас за 130лв. не са скъпи.
Изхвърляне: 5х3 @ 50кг.
Обръщане & тласкане: 5х3 @ 70кг.
Преден клек: 50; 70; 80; 85; 90; 95; 90; 90 - 3; 3; 3; 2; 1; 1; 2; 2
Набирания & кофички: Три рунда х5 @ СТ
Днес тренирах сутринта, но Здравко не винаги отваря достатъчно рано, че да ми остане време за тренировка и след това да се приготвя за училище. А пътя ми от Люлин до залата е сигурно час, което означава, че вечер както затваря в 9ч. хептем няма да имам време.
Иначе полека я карахме тази тренировка, че движенията специално не са шега работа. Сутрин очите ти се отварят, но тялото спи и е малко по-трудно, но ще се адаптираме.
п.п. Щангетки Здравко каза, че има едни много добри, с които сина му е тренирал, 41-ви номер, но бързо му станали малки, та не може да ги ползва и сега само хващат прах. Пита ме кой номер нося, но не знам, та му казах 41-42. Та не знам, може да ми ги даде, но не каза нищо конкретно.
EDIT: А май не самия Стефан Ботев ги прави/продава, ами си е самостоятелна марка “Стефан Ботев”, но не знам кой я притежава, дали е той. По интернет може да се поръчат.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.09.10 08:49.
Те трябва да се мерят, няма как :) В нет-а гледах цени около 150лв... Ама след време ще се купуват, кво да правим...
Иначе и аз тези дни ще си търся маратонки с по-висок “ток” .
Мнението беше редактирано от Madboy на 20.09.10 10:25.
Много ти е суха кожата и така повече мазолчета стават. Поне аз така мисля от лични убеждения ;D
Няма как, такива са. Отделно кожата на върха на пръстите е обелена от китарата, пък и като си ям ноктите и кожичките - ъгх. :)
Много обичам да здрависвам хора с нежни ръце.
Днес нямаше много време. В пет и нещо пристигнах в залата, но Здравко имаше някакви ангажименти и към 6 се наложи да затвори. Затова кратка тренировка.
Изхвърляне: 5х3 @ 50кг.
Обръщане & тласкане: 5х3 @ 70кг.
Заден клек: 70; 100; 100; 110; 110; 110; 70 - 3; 3; 3; 2; 3; 2; 20
И бегом. Леко беше, защото ако си бях играл с единици, като цяло тежки серии, ми трябва повече време да насъбера достатъчен обем, че почивките дълги. Време, което нямаше.
Днеска мазолите на палците излязоха извън контрол, затова не правих движения. Спря ме Здравко. Каза, че най-добре да не правя с нормален хват, че да няма обърквания после.
Заден клек: 70; 80; 90; 100; 110; 120; 120 - 5; 5; 5; 5; 4; 2; 1
Равен лег :D: 40; 60; 70; 80; 90; 95; 100 - 3; 3; 3; 3; 2; 2; 1
Набирания раменен подхват: 12; 15; 15; 15; 15 - 5; 5; 4; 3; 3
Може да пропускам нещо, но не мога да си прочета поста. Пак ми се прецака зрението нещо. Нали знаете като се зазяпате в слънцето, после пред погледа ви има огромна бяла точка? Така ми е цял ден, пък хем не съм гледал в слънцето, хем очила носих. Че и глава ме боли.
п.п. Лег не съм правил от половин година може би, пък ей го, единица на 100кг. с лекота. Набиранията също бяха с пълна амплитуда и бяха доста лесни. Клека обаче зле, то като първо упражнение още не съм се събудил/
п.п. Като self note покрай лежанката отбелязсвам 170 тяга + 135 клек + 100 лег = 405 трибой на 78кг. И по-силен клек съм имал, което означава по-голям трибой, но това е само моментното положение.
Това беше бързия отчет за днеска, сега беш към банята и на училище.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.09.10 08:32.
А, да. Забравих да се оплача - трети ден съм си приготвил табата таймер на мп3 на телефона и все забравям да врътна по една табата в края на тренировките с пудовка - суингове.
А, да. Забравих да се оплача - трети ден съм си приготвил табата таймер на мп3 на телефона и все забравям да врътна по една табата в края на тренировките с пудовка - суингове.
Thrash,
Табата със суингове е възможна, но определено няма да те размаже. Просто не можеш да ускоряваш движението твърде много, нито да го забавяш, т.е. темпото е относително равномерно. Виж, ако направиш двойна или четворна табата, в комбинация с други движения, ще се получи отлично.
П.П. Аватарът-мохок е як!
Мнението беше редактирано от Vic на 24.09.10 09:07.
Знам. Това ми е напълно ясно, т.е. съзнателно го правя, но аз съм безкрайно отвикнал да правя дори класическо кардио, камо ли високо интензивно. Затова дай да започнем с нещо, което няма за цел да ме потроши. Нека да е въведение, пък ще гоня пределите когато съм в състояние да го направя.
п.п. Грип ли е, какво е, ама май ме тръшна. Боли ме глава, вие ми се свят, имам високо кръвно, повръща ми се и ме боли стомаха. Цял ден в леглото седя. Само да се обърна на другата страна и вече съм над кофата. Стискам де, цял ден не съм повръщал - само следтренировъчното не можах да си го задържа. Пих два пъти аналгин и парацетамол, пък ще видим. Пооправих се, но не мисля, че досега съм бил по-зле. В смисъл по-болен не съм бил.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.09.10 16:04.
ЧРД Митаче, много мацки, яки купони и много кила над главата ти.И естествено всички рожденденни клишета :)
25.09.10
11:20
Ч.Р.Д. мацките и щангите все леки да ти се струват.
25.09.10
13:05
Ч.Р.Д. Желая ти много здраве,щастие и успех във всички начинания !
x2 (nod)
25.09.10
13:13
Следващата ти цел за тази година :)))))))))))
ПП: Набързо е, на места ракурса не е много точен, но надявам се няма да го гледаш от художествена гледна точка!!!!:))))))
{}
ЧРД Траш :)
Много здраве, щастие и успехи ти пожелавам.
И да станеш ОлиЛифт машина! :)
@V - какво говориш, той сигурно ще си я татуира тая рисунка :P
Благодаря много на всички, обещавам да изпълня пожеланията. ;)
Рони, стопли ми душицата, честно. Трогнат съм, благодаря ти много. Знаеш, че обичам изкуството и щангите. :)
п.п. 170кг. C&J ще ги имаш някой ден. : )))
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.09.10 13:40.
Честит рожден ден,много здраве и щастие и много килограми на щангите!!!
Мнението беше редактирано от Mihail на 25.09.10 16:27.