Дневничето на гаги.....

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.11.09
18:25

М да подсети ме за една свинска шунка,тук папат шунка там папат и аз да не остана по назад си взех.Незнам дали и имаше нещо ама беше отврат.Опитах да се понапъна и да я изям но не можах,дори и аз(доброто прасенце). ;-P Е повече такова нещо не купувам дадох го на кучето.....

16.11.09
18:29

Rogerf,много философски поглед върху темата..... ;-P

16.11.09
18:42

Относно последното изречение мога и да поспоря.Ако беше така, много от прадедите ни щяха да умрат от глад.Храненето не е удоволствие, а нужда.Друг е въпроса, че съвременното общество го е превърнала в удоволствие.Както се казва Пир по време на чума, половината свят се тъпчи, останалата половина гладува. ;)

Това е така и съм съгласна с теб, но моята мисъл беше, че не трябва да се насилваме да ядем нещо което не обичаме, а да изпитваме поне малко удоволствие от консумирането му или да потърсим негов аналог..Че е нужда в това няма спор..

Мнението беше редактирано от S_L на 16.11.09 18:45.

16.11.09
21:28

Удоволствие с повече необходимост :)
Все пак аз искам да кажа , че искам просто да се изчиста , пък и съм била на протеинова диета , но не съм яла яйца и от 6 месеца тренирам редовно. Но спец. за яйцата и тази диета на Гаги ,ми направи впечатление и реших да попитам :)
Но иначе има храни който от време на време ме изкушават и си похапвам.Ако трябва да бъда честна , пък и не винаги , успявам диетата ми да е стриктна от до. Ако можех , всеки ден само да ям, да спя и да ходя на тренировки супер , ама не :)

17.11.09
07:06

Елена,това което ми идва в момвнта на ума....не е ДИЕТА.Казвам ти го защото при диетата аз и много други момичета ще се съгласят се гладува.Този хранителен режим те държи сит,поради което не се изкушавам толкова.Все едно си се храниш съвсем нормално и не мислиш за това като ограничение...а и организма поема много по -полезна за него храна.За работещите жени напълно те подкрепям,графика става по-натоварен но ако имаш желание ще вмъкваш и тренировките.... ;-) Аз в момента съм по-майчинство,помагат ми за хлапето(това ме  спасява)и успявам да си свърша всичко в къщи да тренирам и даже след обяд ходя за няколко часа на работа..... ;-P Тренировките си ги правя сама в къщи(пак е нещо).... :cheese:

17.11.09
07:11

Абе Ели с едно изречение, ако ние не се погрижим за нас няма кой друг да го направи.

17.11.09
12:35

Така е , който иска намира начин , който не иска причина. Но аз го казвам лековато :) Съгласна съм , че това не е диета смисъл глад! На мен тази храна ми се е превърнала в ежедневие и това ми се яде :) Но има моменти в който ми се яде шоколад и торти и т.н. :) За това говорех. Иначе , да яденето си е страхотно.Аз си го харесвам :) Малко не мога да спазвам режима с часове и да ям по часове , това имах предвид под , “да спя,ям и тренирам” по цял ден :) Но който иска се справя :) До момента кажи речи успявам , макар и да нямам възможноста когато съм навън по цял ден , било лекции , някаква работа и т.н. да ям , едно че е скъпо друго , че изисква повече време да седнеш , да си поръчаш , да се нахраниш :) Но успявам.Аз даже сега + тренировките , ще ходя и на йога вечерно време , преди фитнеса се занимавах с нея, но сега паралелно :)

17.11.09
12:38

Ей снощи едни дискусии заформихме..... :lol: ......ТА ХРАНАТА И тренировките ми днес:
8:00-3 яйца+50пуешко и 50 сирене
11:00-3 чушки с извара(зехтин) и 150гр.свинско
14:30-1вярено яйце+100гр.тилапия- филе
18:30-150гр.зелен фасул+50ядки
20:30-150извара

тренировка:40 минути интервално кардио
100подскока за финалне съм клякала до- долу)

МММММММММ утре ми е зареждащ ден и ще се отбия до магазина.....ще разнообразя варения ориз с пълнозърнести спагети,а пък и бананче мисля да си хапна към 11:00. ;-P

18.11.09
09:22

Хей здравейте,как сте днес?Още е дин хубав и топъл ноемврийски ден!
Днес ми е зареждащ ден.Реших вместо варен кафяв ориз(както обикновено)да разнообразя с ръжени макарони.
Това което ме стресна малко .....какво пише за хранителната им информация.
На фирма Макрин 2003.За 100гр СУХ ПРОДУКТ СТОЙНОСТИТЕ НА В-74 и калории-333…
Какво прочетох по-долу:От 100гр,сух продукт се получава около 300гр.сварен продукт.Енергийността (ккал/100гр)на сварения продукт е 1/3 от обявената на опаковката енергийност.... :roll: Е какво направих аз ....ми папнах си около 270гр.и .......дано не е гаф,ама то си е написано ясно.Самоп дето тия 300гр.(333ккал)са огромна купа.....но ако хапна само 100 както с ориза няма да имам необходимото количесвто (гр)-В и ккал.
Абе малко се пооплетох ....дано сте ме разбрали и не съм се набумкала яко с В-следвайки написаното на опаковката??????????????? :ohh:

По късно ще впиша цялото меню и тренировката за днес......

Мнението беше редактирано от гаги на 18.11.09 09:23.

18.11.09
12:00

След време-е-е-е-е-е-е-е-ее, като си прочетеш горния пост ще се усмихнеш ‘под мустак’...  ;-)
Споко, не си сгафила, всичко е тип-топ!!

—————————

П.П. Щом не можеш да изядеш 100 г (в сурово с-ние) респективно 300 г в сварено с-ние спагети, значи имаш малък стомах, което е хубаво (не си като мене - аз мога да изям наведнъж 2 крави  :coolsmile: ), не се насилвай, просто по-късно хапни някакъв плод или филия черен хляб, или си доизяш спагетите... абееее от 100000 неща можеш да си добавиш необходимите въглехидрати  :) .

П.П.1. Маниячкаааа  :-P   (с най-добри чувства го казвам, не се заяждамммм)

Мнението беше редактирано от maria на 18.11.09 12:09.

18.11.09
12:23

ООООООО Миме в голяма грешка си......малък стомах ли..... :) Сега тук от известно време покрай хранителнич режим ми се посви иначеееееееее.......мъжът ми ядеше по-малко.... ;-) А за макаронките още докато писах ми стана тъпо и смешно,пък след време да не говорим. :lol: Така да минем към хапването и тренировката...

8:00-3яйца+50пуешко+50кашкавал
11:00-100гр.скумрия на скара+100спанак и 100печурки(малко масло)и 300ръжени макарони(варени)а и един банан... :red:
15:00-2 варени яйца
18:30-100карфиол +25 ядки+300 макарони
21:00-150 извара

Тренировка:1-ви:
клек(20кг)-12
румънска тяга-(20кг)-15
лежанка с една ръка(8кг)-4 x 8
гребане с дъмбел(8кг)-4 x 8
full contact twist-15
windmill-15
плие(15кг)-15

2-ри:
бедрено разгъване(20кг)-15
бедрено сгъване(20кг)-15
раменна преса с една ръка(8кг)-4 x 8
бицепсово сгъване с дъмбели-4 x 8
глутеус мост(15кг)-20
full contact twist-15
windmill-15
прасци- 6 x 20
плие(15кг)-15

*включих и малко коремни преси повдигане на краката и горната част(раменете).Този път не съм следяла повторения и серии кокото токова..... ;-P Планкове-слаба работа  другия път ще се постарая повече...

Мнението беше редактирано от гаги на 18.11.09 12:24.

18.11.09
12:42

казано от гаги на 18.11.09, 12:23:

клек(20кг)-12
румънска тяга-(20кг)-15
full contact twist-15
windmill-15
плие(15кг)-15

2-ри:
бедрено сгъване(20кг)-15
глутеус мост(15кг)-20
full contact twist-15
windmill-15
прасци- 6 x 20
плие(15кг)-15…

Защо правиш 12 повторения точно на клека и то с 20 кг - най-анаболното упражнение за долна част/поне според мен/.Нали искаш да сваляш обиколки??? 12 бр са супер за мускулна маса и растеж. В смисъл или прави х 5 или над 15 бр. Мое мнение де, може и да бъркам...

18.11.09
17:04

Защото ми е доста трудно все още с тежести и даже едва и 12 направих......буквално с последни сили.Права си растеж не искам,по скоро чистене и стягане,ще трябва да се понапъна и да ги докарам поне на 15…. :cheese:

18.11.09
17:07

Дива само един въпрос:това x 5 какво трябва да значи 5 серии с по 5 повторения?Така няма ли да се напомпам повече?Трябва да махам сантиметри(особено от краката)а не да придавам..... :red:

18.11.09
19:20

Аз не съм Дива  :) , но мога да кажа  ;-) .
Казвайки “х5” Дива е имала предвид 5х5 (има и 3х5).
5х5 = пет серии по пет повторения
Това е система на трениране с която се цели покачване на силата. Правят се базови упражнения (клек, тяга, преси,....).
Тази система не е за тебе, защото ти си начинаеща и не се знае до колко правилно изпълняваш упражененията (много е важна техниката) и тъй като тежестите се подбират така, че петото повторение да ти е последно (демек за шестото нямаааш сили  ;-) ) определено ще ти трябва инструктор, който да те следи и пази - но пък ти си тренираш в домашни условия - и затова ти казвам, че не е подходяща за тебе (да не стане беля!!)  :coolsmile: .

Иначе със 5х5 няма да направиш огромни бедра, точно обратното - размерите падат!!

Мнението беше редактирано от maria на 18.11.09 19:22.

18.11.09
20:18

казано от Мария Никифорова на 18.11.09, 19:20:

Аз не съм Дива  :) , но мога да кажа  ;-) .
Казвайки “х5” Дива е имала предвид 5х5 (има и 3х5).

А няма ли 4х5, 6х5, 10х5 и т.н.? ;)
Между другото, 5х5 е за размери. Т.е., натоварването е с достатъчен обем за хипертрофия. Нищо, че закачената тема в раздела се казва система за сила.
Т.е., бедрата и спокойно може да почнат да наедряват. Е, поне ако беше мъж и се хранеше за маса ;)
А колкото до тежестите - тежестта в 5х5 не се подбира така, че петото повторение да ти е последно. Може би в последната серия, но не и в първата. И това всъщност е нормалния начин да се тренира за прогрес. Няма смисъл да ходиш в залата, ако на всяка серия си оставяш по 5 повторения в запас.

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.11.09 20:23.

18.11.09
20:33

Е да, ама Гаги не е нито мъж, нито пък се храни за маса, с нейното хранене няма как да наедрее.
Пишейки поста си съм го писала за Гаги и знаейки какво визира Дива (макар че не съм Ванга).
Може да има 4х5, 6х5, 10х5, може да има и 100000х5…....  :coolsmile:
Явно аз не мога да обеснявам като хората.
Имах в предвид, че тежестта трябва да се подбере така, че да се направят 5 повторения, шестото да ти е вече мъка, после почивка и следващата серия, и така.... 5 серии по 5 повторения.

Aaaa сега оправдания, нямаше изобщо това предвид.Голямо си дяволче :kiss:

19.11.09
07:47

Хора или аз съм тъпа ...но от дискусията ви не разбрах някой неща?... ;-) Отдавам го на слабите ми познания от към животното СПОРТ.Куца ми работата с тренировките,малко хаотично го раздавам....ми добре де кажете тогава малко по като за....... :ohh: коко серии с колко повторения с тежестите които ползвам???????? За горната част съм ги оставила повече серии(4) с по 8 поеторения,като целта там е обем.Там и да се поразширя няма да ме е яд но краката трябва да поизчистя и посъбера,а не обратен ефект? Малко се поомещах....помагайтееееееееееееееее

19.11.09
08:10

Сори, че пак се намесвам, но какво не ти харесва в тренировката, която ти направи Лимка в поста от 6.11.2009?!
В тоя форум има едно ‘неписано’ правило  ;-) : Избираш си 1 човек и слушаш само него, защото иначе ще се омоташ (както в момента). Тренираш, четеш, експериментираш, ако нещо не ‘работи’ при тебе, питаш, ползваш търсачката и такаааа... ще ти се избистрят нещата, ама се иска време и експириънс (на базата: проба-грешка  ;-) )...

Мнението беше редактирано от maria на 19.11.09 08:12.

19.11.09
09:54

Абе Миме нали точно по тренировката на Лмка работя в момента....!Но както ти сама каза един казва едно друг съевтва друго и не се  поомешах  ами откачих.......... >:-( Не искам да експериментирам точно с краката(слабото ми място)....искам да намаля обиколката а не да се раздуя,Лимка ми беше посочила да правя по 12…..но май наистина ще гледам поне по 15 да измъча.Представи си едни мазни бедра пък на фона на това и някво напомпване и раздуване....мммммм  супер секси звучи аааааа. :ahhh:

п.п. Не ме кастри много....вървя по твоя път... ;-)

19.11.09
10:40

Споко, няма да се ‘напомпиш и раздуеш’  :) , в смисъл дали ще качваш или сваляш зависи само от храната... не ми се спори сега, ако бъда разбрана погрешно  :smirk: , това си е мое лично мнение. И аз в началото говорех, че не искам да тренирам тежко с малък брой повторения, сакън да не направя големи мускули и да стана огромна и яка (без коментар!!), тренирах с много повторения с един псевдо-инструктор, ужас...  :vampire: , както и да е - моят опит показва, че от многото повторения няма смисъл.
До 8-12 в домашна обстановка е ОК  :coolsmile: .
Спазвай програмата на Лимка, в момента е много важно да усвоиш правилно техниката (хич не е елементарна работа  ;-) ), гледай филмчета и снимки-и-и-иии, дръж гърба винаги изправен, гледай се в огледалотооооо.....

П.П. Аз пък не мога да отворя снимките ти в галерията (да ги видя тия крака и дупе)...  :)

Мнението беше редактирано от maria на 19.11.09 10:52.

19.11.09
12:48

Понеже не ме бива много с фитнес обясненията ще изразя аргумента си с този цитат/и личен опит/

“Изпълнявайки от 1 до 5 повторения, е по-вероятно да увеличите силата, отколкото мускулната си маса. Когато обаче правите от 6 до 12, основната адаптация ще се изразява в мускулен растеж. Почти всеки трябва да използва и двата вида повторения, тъй като мускулният растеж е функция на силата.”
Източник -power-beauty.com

Най-вероятно времето ще покаже кое е най-добре за Гаги. Аз качвам и от безброй повторения с леко и от повторения под 15 бр с по-тежко, тъй че за мен златната среда и максимума е 15 бр. с тенденция на увеличаване на тежестите и интензивността , а не бройките./Боже аз го казвам/

19.11.09
12:58

Хм защо пък така с тези снимки,да не те е яд Миме не са фитнессссссссссс. ;-) Тези дни се зачетох и в нещо друго което ми направи впечатление,че белтъка трябвало да се намали....аз по принцип трябва да приемам 158.6гр.Като чета из другите дневници им се вижда много и ги съветват да го намалят на 80-90????????
п.п.Сега ми е паднало да те потормозя....с тъпи въпроси???? ;-)
Така да минем към папкането и тренировката:
8:00-3яйца+50пуешко и50сирене
11:00-50гр.овесени ядки+200кисело мляко и една чушка с три големи маслинки
15:00-2вярени яйца
18:30-100 броколи +100 карфиол с 10гр.масло и 150 скумрия
21:00-малко извара с ядки

напади(18кг)-15-на крак
румънска тяга-(20кг)-15
full contact twist-15
windmill-15
плие(15кг)-15

2-ри:
бедрено сгъване(20кг)-15
глутеус мост(15кг)-20
full contact twist-15
windmill-15
прасци- 6 x 20
плие(15кг)-15

19.11.09
13:36

Ми то като погледнеш дамските дневници от началото на годината до момента може да се направи следната ретроспекция:

1. В началото на годината беше манията НВД (при Лим РБД), но като цяло преобладаващите съвети бяха:
- да се яде по малко и на често;
- белтъка да е много (130-150 грубо);
- плодовете бяха табу
- и т.н.

2. После Венци мина на ВМ-НВД и почна да яде по 3 пъти на ден. Оказа се, че да се яде по 3 пъти (с повечко храна) на ден уйдисва на всички ни, защото при ОКБ с по 5-6 хранения - ние сме постоянно гладни и само си гледаме часовниците кога ще дойде време за следващото хранене. Постепенно всеки си влезе в неговия си път и ‘намери’ режимът си.
- сега ‘модата’ е да се яде по 3-4 пъти на ден;
- белтъка да е до 100 г (90 е ОК), защото над 100 г не се усвоявал и ставал на захар...

Така де, в началото се учиш, вманиячаваш, мъчиш, опитваш се да следваш правилата, а послеееее пак спазваш правилата, но нагаждаш нещата спрямо себе си и целите ти, а и според начинът ти на живот.

П.П. ‘батиии (никога не псувам, наистина  :) ) обяснението направих....... надявам се да уловиш мислите ми.... (опитвам се да натоваря един камион, смятам цени и същевременно писах поста  ;-) )....

Мнението беше редактирано от maria на 19.11.09 13:41.

19.11.09
18:24

Оффффффффф ма аз по -малко от 120-130 белтък трудно ще го направя.....щото си папкам яйца.пуешко ,месо,извара и то май-храната ми е това?Ма тъпо е така ..... :P
П.П.  Миме я ти си гледай камиона да не стане гаффффффф

19.11.09
18:25

Ма нали съм си рогато,имато и упорито няма да се предам без бойййййййй :lol:

19.11.09
18:36

Олеее, сега видях, че си козирог като мене  :) . Ти си 176 и 61 кг, кой знае колко си слаба... ами то по принцип с белтък не може да се наядеш, в смисъл белтъка трябва да ти присиства във всяко едно ядене: В+Б или М+Б. Тоест аз примерно, ако ям само извара, или само пилешко, или само яйца пак се чувствам гладна. Иска си нещо въглехидратно или мазнинно, което да даде енергия. Затова не се притеснвай да увеличиш малко въглехидратите или мазнините за сметка на белтъка. Белтъка до 100 г е ОК.
На тебе не ти трябва НВД, добре си ядеш... ама секси дупе и бедра ще направиш с много клековееее... много, многоооооо  :) . Действай момиче... и ме е яд, и на лап-топа не мога да видя снимките ти...  :smirk:

Мнението беше редактирано от maria на 19.11.09 18:38.

20.11.09
06:30

Миме незна защо не можеш да ги отвориш?За това обяснение нямам,прати ми на лични skype-a ти и ще ти пратя..
п.п-незнам защо всички са с нагласата че с тази височина и килограми човк е слаб..... ;-)

20.11.09
06:45

Е, сигурно не всички  ;-) , ама аз да.
Съдя по себе си - на 64 кг изглеждам слаба, а съм 174 см.
Където ме пипнеш - кокал...
Затоваааа до момента свалах (е с едни 2 кг се мъча сега  ;-) ), а догодина ще правя мускули (ай хоуп)... ноооо още съм на ОКБ и не става леснооооо и бързооооо номера...

Мнението беше редактирано от maria на 20.11.09 06:46.

20.11.09
06:55

Никак не е лесно и бързо....а за твоите килограми да не говорим....аз така и още не мога да повярвам че момиче с 74 килограма изглеждаше така? :bug: Та аз съм 61 и изглеждам по-закръгленка....Миме какви са тия кокали дето имаш? :lol: Стига дрънках глупости всичко с времето си......

fire.is.my.nature

20.11.09
11:48

Аз пък не виждам никакви снимки в галерията .. ? Сигурна ли си ,че си ги качила ? :)

20.11.09
12:08

И аз не виждам снимки, пише че има, но всъщносн няма никакви:)

20.11.09
12:20

Абе момичета има, аз си ги отварям.....там са си.Незна що така....ще проверя.

20.11.09
12:34

Но това ще е от понеделник нататък,пиша по  най-бързия начин храната и тренировката за днес и изчезвам.....уикенда няма да съм тук. :) Малко разнообразие,писна ми това ежедневие.След 5 тренировъчни дни ще си дам 2- почивка.

ХРАНА:
8:00-3яйца+50 пуешко и 50 кашкавал
11:00-150гр.ролца от раци+100 карфиол +100печурки(10гр.масло) и един банан. :red:
15:00-2 яйца
19:00-4чушки(малки)+150гр.ролца от раци+10гр.масло
21:00-25гр.ядки

Тренировка:ми днес си я измислих сама-импровизирах.....
Загрявка
клекове-2 x 20
коремни(повдигане на краката)-3 x 20
кофички-3 x 12
напади-1 x 15 (на крак)
коремни (повдигам само раменете)-3 x 30
отпади-1 x 15(на крак)
планкове
глутеус мост-2 x 20
плие-2 x 20
прасци-6 x 20
завърших с 15 минути интервално кардио(или поне се опитах да бъде такова) %-P Абе изпотих се като прасе........ ;-)
Е потенето само корем и гърди(горките съвсем изчезнаха).Днес тежести не съм използвала,собствено тегло. :-)

fire.is.my.nature

20.11.09
17:31

Ми не излизат снимки ;/ Що не пробваш да качиш в дневника ? :) Все пак е от (най - ) интересните части :) хех

20.11.09
17:39

казано от fire.is.my.nature на 20.11.09, 11:48:

Аз пък не виждам никакви снимки в галерията .. ? Сигурна ли си ,че си ги качила ? :)

Аз също не виждам да има снимки...хм

SI

23.11.09
14:48

Качила е, аз и ги виждам във фитнес галерията. Тя само се прави на дебела, има много хубаво тяло!  :-)
Гаги, стига си се жалвала, за раждала жена си направо супеееееер. Изглеждаш на 17г. ученичка.  ;)

24.11.09
06:38

Ей si,отдавна не ми бяха правили такъв комплимент.... :lol: Трябва да те черпя.....оф нямах време да пиша доста ми се струпа тези три дни.Та хайде сега да попишем.
21.11.09:
9:00-2 яйца+50пуешко и 50 сирене
12:00-100гр.свинско +200карфиол и 100морков(10гр.масло)
15:00-50гр.ядки и половин краставица
18:00-3 чушки(масло 10гр)
20:00-100гр.извара
Тренировка-почивах!

22.11.09:
9:00-2яйца +50пуешко и 50 сирене
12:30-50 овесени ядки+200кисело мляко
15:30-100гр.свинско +200броколи и 100карфиол(10гр.масло)
18:30-1яйце +маслини и половин краставица,4 колелца луканка на Маджаров(беше мазничка)
21:00-100извара

тренировка-почивах!

23.11.09.:
8:00-2яйца +50пуешко и 50 кашкавал
13:00-150гр.ролца от раци+50 печурка +200карфиол и една лъжица зехтин
15:00-едно сварено яйце
16:30-малко ядки
19:00—150ролца от раци+3чушки и малко  броколи(10гр.масло)
20:30-тренировка
23:00-малко извара

ТРЕНИРОВКА:
Загрявка
клекове-2 x 20
коремни(повдигане на краката)-3 x 20
кофички-3 x 12
напади-1 x 15 (на крак)
коремни (повдигам само раменете)-3 x 30
отпади-1 x 15(на крак)
планкове
глутеус мост-2 x 20
плие-2 x 20
прасци-6 x 20
Завърших с кардио-20минути,като първите 10-интервално.....
Трябваше тази тренировка да включва тежести ...но бях на работа цял ден ,затова реших да е малко по лекия вариянт. :ohh:

Мнението беше редактирано от гаги на 24.11.09 06:39.

24.11.09
09:40

Днес тренировка няма да има затова вписвам само менюто...
8:00-2яйца+50пуешко и 50 кашкавал
11:30-110гр говежди бут(едва го здъвках,много жилаво)и задушени зеленчуци(карфиол,броколи,спанак и една чушка)+10гр.масло
14:30-50гр.овесени ядки с кисело мляко
18:00-50гр.сурови ядки
21:00-100извара

:coolsmile:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1