08.03.11
09:04
Суматропинче=Хормон на растежа :D
08.03.11
09:17
казано от GreyKnight на 08.03.11, 09:04:
Суматропинче=Хормон на растежа :D
Това е ясно, но идеите ми са доста по-тривиални... :)
09.03.11
08:30
9 март 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови слънчогледови семки (20 g), кафява захар (20 g), 4 яйца, кисело мляко (250 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици
1.3. Обяд - пилешка пържола и малко шишче на тиган (200 g), грах (175 g), лешници с шоколад (90 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици, 1 яйце, 1 доза суроватъчен протеин
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола и малко шишче на тиган (200 g), грах (175 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), сурови слънчогледови семки (20 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.2. Преди обяд - 3 g Beta Alanine
3.3. При следобедната закуска - 22 g суроватъчен протеин + 12-14 g L-Glutamine
3.4. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин + 1 капсула Stacker Swarm
3.5. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 1 доза Modern BCAA + 2 g Beta Alanine
3.6. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно, отново ле-е-еко увеличена храна. Шейкът в следобедната закуска съдържа повече глутамин, от колкото бях замислил първоначално, но се разсеях докато го приготвях...
5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се екстра (снощи си легнах доста рано), днес отново едва отворих очи и отново се разсъних за секунди. Отличен тонус! Днес играем с Пирин за Купата на България от 19:00 часа в нашата зала. Класите на отборите ни са различни, но на игрището всичко е възможно. Нямаме какво да губим, но можем да направим нещо страхотно!
Загубихме с 1:3 от Пирин (Разлог)... не си повяпрвахме, че ще успеем да ги преодолеем...
Между другото - полека-лека започвам да събирам “анаболната химия”, с която ще атакувам сезона на плажните билдъри... :)
Вече са налични - аргинин, цитрулин малат и ВСАА. Очакват се - орнитин, йохимбин и L-карнитин + един комбиниран продукт.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.03.11 22:42.
соматотропин невежо малък...и не дърпай дявола за опашката, като го споменаваш:)
ба Кольо...ти бая се зареждаш:)
Мнението беше редактирано от slavko на 09.03.11 10:27.
09.03.11
10:43
казано от slavko на 09.03.11, 10:27:
ба Кольо...ти бая се зареждаш :)
Искам да видя какво може прочутият азотен оксид без стимулантите на нервната система. Всъщност това са “основните играчи” на повечето предтренировъчни продукти - аргинин, орнитин и цитрулин малат. Йохимбин ще пробвам от любопитство, а и според bb-team взаимодейства отлично с аргинин. Комбинираният продукт, който споменах, съдържа смес от аргинин алфа кетоглутарат, орнитин алфа кетоглутарат, глицин аргинин алфа кетоизокапроат и цитрулин малат (4 g от тези неща в доза).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.03.11 10:47.
09.03.11
11:53
Тука някои да не се готвят и за полов атлетизъм ;) ?
Йохимбинът се използва в медицината от много години за лекуване на проблеми с потентността или просто за увеличаването и :)
Мнението беше редактирано от ne mo на 09.03.11 11:53.
09.03.11
11:58
казано от nemo nemo на 09.03.11, 11:53:
Тука някои да не се готвят и за полов атлетизъм ;) ?
Йохимбинът се използва в медицината от много години за лекуване на проблеми с потентността или просто за увеличаването и :)
Ха! Не се бях замислял над тази гледна точка! :D
Самолетни проблеми никога не съм имал... йохимбинът допълва вазодилатацията, от която търся ефект в съвсе-е-ем друга посока. Лека корекция на мазнинките също не е излишна и затова реших да комбинирам нещата. :)
09.03.11
14:25
Разбира се. Просто се пошегувах :)
А за свалянето на мазнинките тъкмо наближава времето. Трябва да се постопли още малко и тялото няма да има нужда от тях. Иначе докато е студено му трябват и си ги пази със зъби и нокти :) И аз имам 3-4 кг излишни мазнинки, които трябва да посваля, но може би без помощни средства ;) , иначе много бързо се възстановяват :)
09.03.11
14:30
Да, то и аз нямам кой знае колко много за сваляне, ама... пусти академичен интерес към “анаболите”... :D
Кольо преди приемал ли си Орнитин? Можеш ли да кажеш нещо за този продукт? Какви са очакванията ти?
10.03.11
08:21
10 март 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови слънчогледови семки (20 g), кафява захар (20 g), 4 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици
1.3. Обяд - пилешка пържола и малко шишче на тиган (200 g), грах (175 g), сурови бадеми (80-90 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици, 1 яйце
1.5. Вечеря - пилешко роле и 2-3 крилца (около 250 g месо), печени картофи (250 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), сурови слънчогледови семки (20 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 1 капсула кре-алкалин + 3 g Beta Alanine
3.2. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.3. Преди следобедната закуска - 1 капсула кре-алкалин + 2 g Beta Alanine
3.4. Преди лягане - 6-7 g L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, отпочинал съм. Коляното ми леко ме наболяваше, искрено се надявам да издържи още 3 дни. Още ме е яд за снощи... просто не си повярвахме, но... в крайна сметка приоритетите ни са други. Според отбора съм се представил много силно, аз имам сериозни забележки към себе си. Днес ще почивам - трябват ми сили за финалния турнир и малко спокойствие за коляното.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.03.11 17:37.
10.03.11
08:53
казано от gips на 09.03.11, 21:11:
Кольо преди приемал ли си Орнитин? Можеш ли да кажеш нещо за този продукт? Какви са очакванията ти?
Миналата година по това време приемах комбиниран продукт аргинин + орнитин. Резултатите не бяха лоши, но си мисля, че съм бил далеч от оптималните дози. За действието на самия орнитин има къде да се прочете. Не съм приемал орнитин самостоятелно. От него очаквам да прояви синергичния си ефект с аргинина и цитрулина. Като цяло от експеримента очаквам типичните ползи от азотния оксид, но искам да си спестя тлъстите дози стимуланти на нервната система, които азотните бустъри съдържат. Ако ми трябва кофеин - ще приемам когато реша и колкото ми трябва, но да блъскам нервната си система ежедневно - айде няма нужда.
Между другото - вчера си купих едно шишенце от новия Endorush - Xtreme Strenght. Той съдържа по-големи количества витамини от групата В и точно двойна доза от патентованата смес на BSN за този продукт. “Нормалният” Endorush за мен е великолепен енергетик, очаквам страхотно представяне от Xtreme Strenght.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.03.11 08:59.
казано от Кольо Пияндето на 10.03.11, 08:21:
........... но... в крайна сметка приоритетите ни са други. Според отбора съм се представил много силно, аз имам сериозни забележки към себе си. Днес ще почивам - трябват ми сили за финалния турнир и малко спокойствие за коляното.
И какви са ви приоритетите?
Ако победите в събота, на кое място ще се класирате?
И не бъди толкова критичен към себе си. Понякога нашите очи не виждат това, което виждат другите ;).
Какъв ел карнитин смяташ да пиеш?
10.03.11
10:17
казано от karpi на 10.03.11, 09:53:
И какви са ви приоритетите?
Ако победите в събота, на кое място ще се класирате?
И не бъди толкова критичен към себе си. Понякога нашите очи не виждат това, което виждат другите ;).
Какъв ел карнитин смяташ да пиеш?
Приоритет е първенството на България, Купата е отделен турнир. Снощи се оказа, че възможностите ни срещу първия (за момента) в най-високата група съвсем не са толкова малки, колкото се предполагаше. Отдавам това на младостта на моите съотборници - много от тях не са горяли в достатъчно битки и мисля, че отборът не беше настроен правилно за този мач. Глупаво е да се подхожда несериозно към който и да е съперник. Така, както си създадохме възможност да загубим от несравнимо по-слаб отбор от нас в Перник (спечелихме с 3:2), така и снощи се видя, че имаме реални сили да играем равностойно с най-силните. Пак казвам - снощи проблемите отново бяха в главите ни.
Към себе си съм много критичен и крайно взискателен. Научен съм да гледам в собствената си паница - да мисля какво аз мога да направя по-добре и как да компенсирам пропуските на другите. Знам кога грешките са неизбежни, а то съвсем не е винаги, когато много хора преценят, че е така. Твърде малко ситуации на игрището са обречени и от почти всяко затруднение може да се излезе така, че противникът да се затрудни максимално или да бъде принуден да сбърка. Знам това от личен опит и затова не съм доволен от себе си... няма как да компенсирам всичко на игрището - нито на теория, нито на практика, но пък това не е причина да не се опитвам, нали?
Колкото до карнитина - не съм решил окончателно. Заглеждам Scitec Pentacarn, но може да се насоча и към стандартен продукт. Приемам предложения, между другото... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.03.11 10:25.
12.03.11
01:03
Пия бетата и почти веднага започва да ми боцка устата. Нормално? :D
12.03.11
01:06
Напълно е нормално кретен :D
Иначе дразни ли ти на стомаха?
14.03.11
09:09
казано от GreyKnight на 12.03.11, 01:03:
Пия бетата и почти веднага започва да ми боцка устата. Нормално? :D
В моите очи е нормално. Май няма строго фиксирани зони по тялото, където се усеща параестезията. При мен се усеща изключително по лицето и рядко по дланите на ръцете.
И така - приключи двайстата ми поредна състезателна година. Като цяло съм доволен - за първа година в тази група, без предварителна подготовка и с доста импровизации в организацията, завършихме на 4-то място. Е, смятам, че можехме повече, но с тези хора - толкова. Важното е догодина да изгладим нещата на база опита от тази. За съжаление ме преследваха контузии, неизбежно наруших ритъма на подготовка, но се постарах това да се отрази минимално на ефективността ми като част от екипа. До колко съм успял - това не мога (а и не трябва) аз да преценя.
Какво ще правя от тук нататък?... Първо - няколко дни пълна почивка. Имам нужда, не само физическа, но и психическа. Натоварих много главата си през последните 6-7 месеца, предимно с борба срещу безотговорността и със старание как нещата да се получат по-добре. След това - леко-леко се връщам към спортния начин на живот, който е нормален за мен. Няма да спирам да играя волейбол, продължавам и с фитнеса. До 1-2 седмици ще стартирам и експеримента, за който писах в горните си мнения. Храненето няма да го описвам ежедневно, нямам намерение да го променям. Ще описвам нещата, които са важни и специфични, особено около експеримента с вазодилататорите. Ще се погрижа за коляното си, за да го възстановя максимално.
Кре-алкалинът ми свършва утре, имам бета аланин за още 10-ина дни (ще си ги довърша). Втори път потвърждавам, че комбинацията е много добра, но уточнявам, че я използвам със спорт, различен от фитнес. Endorush Xtreme Strenght е перфектен енергетик, както очаквах, но скъпичък.
На кратко е това...
14.03.11
13:05
Винаги ми е било любопитно какво правиш във фитнес залата. Сигурен съм, че целта не е хипертрофия.
14.03.11
13:14
Хе... тая хипертрофия нали после трябва да я вдигам във въздуха... :)
Сега мога да си позволя тренировки, насочени в по-голяма степен към надграждане на мускулната маса, но в близките дни ще обмисля и оформя някаква стратегия. Със сигурност ще стартирам с няколко кръгови тренировки, за да опипам железата и да навляза в ритъм. Като типичен летен бодибилдър ще дам почивка на краката за известно време (трябва да възстановя коляното). Иначе залагам на стандартна методика и упражнения, описвал съм мои тренировки тук. Не съм извънземен или уникално специален... :)
15.03.11
20:26
Тази седмица ще тренирам чак в петък. Почивката е хубаво нещо. Храната ми е обичайната, но намалих забележимо въглехидратите (заради сведената до минимум двигателна активност).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.03.11 20:27.
Чувстваш ли сериозен глад след рязкото намаляване на въглехидратите?
Как ще протече следващата състезателна година. Беше казвал, че тази ще бъде последната като професионален играч.
Мнението беше редактирано от Fallen на 15.03.11 20:41.
15.03.11
21:01
казано от gips на 15.03.11, 20:40:
Чувстваш ли сериозен глад след рязкото намаляване на въглехидратите?
Изненадващо дори и за мен - глад няма. Е, признавам - не бях съвсем честен в предишното си мнение... да, въглехидратите ги намалих, но калорийният прием като цяло не е драстично намален, а умерено и затова няма тормозещ глад. ;)
казано от gips на 15.03.11, 20:40:
Как ще протече следващата състезателна година. Беше казвал, че тази ще бъде последната като професионален играч.
Подготовката за следващата състезателна година ще започне към края на август... има твърде много време до тогава, в което аз трябва да възстановя солидния проблем с дясното ми коляно и да намеря начин да натоварвам краката без да рискувам болката да се повтори. Ако успея, значи ще успея и да се подготвя за следващия състезателен сезон. Ако се окаже, че няма как да бъда на поне прилично ниво, просто няма да се състезавам. Има голяма вероятност това да е последната ми година като състезател, вярно е... но за да го потвърдя, предстои да мине много време и да се случат много неща. Имам и планове за личния си живот, а още един тренировъчен цикъл ще означава отново намалено свободно и лично време. Ще видим. От тази година съм доволен - показах на самия себе си, че все още мога да бъда конкурентен. Яд ме е за контузията, защото съм уверен, че можех повече, а тя ме върна назад и разцентровах подготовката. Е, нямам контрол върху тези неща, разбира се... Ще преценя това към края на лятото.
Между другото... ръководството на клуба обмисля провеждането на приятелски турнир в нашата зала.
Ако на някой му е приятно - нека заповяда... когато знам повече - ще споделя тук.
16.03.11
09:45
Ще опиша храната си за днес по малко екзотичен начин (плагиатствам от Anelia ;) ).
До скоро енергийният прием беше около 3500-3600 калории дневно при по-голям дял на въглехидратите.
17.03.11
08:42
Днес продължавам почивката и този тип хранене, който посочих вчера. Усещам, че започвам да компенсирам, понаспах се през изминалите дни и започнаха да ме присърбяват ръчичките за спорт! :) Утре ще направя едно волейболче, а уикенда - задължително един фитнес. Не мога да пропусна началото на сезона на летния бодибилдинг! :) (шегувам се, разбира се!) Поне 2 седмици (най-вероятно 3 или 4, зависи как се чувствам) ще правя комплексни кръгови тренировки във фитнеса. Ще започна с детски тежести и постепенно ще ги увеличавам. Все още не съм сглобил своеобразния стак от добавки, но се надявам в близките дни да съм вече готов с него.
Кольо, как се казва тази програма, с която си смятате калориите и нутриентите и в на Анелия дневника я видях, ама пак не разбрах- изглежда ми доста удобна? : )
17.03.11
09:22
казано от CKOTA на 17.03.11, 09:19:
Кольо, как се казва тази програма, с която си смятате калориите и нутриентите и в на Анелия дневника я видях, ама пак не разбрах - изглежда ми доста удобна? : )
FitDay
Доста удобно, чудесна база данни!
17.03.11
09:46
Най-много харесвам това, че можеш да “създаваш” собствени храни и продукти, като задаваш хранителните им стойности. Това е полезно, ако хапваш нещо комбинирано (като овесена палачинка например) и когато приемаш добавки - има стотици протеини, гейнъри и подобни, с най-различно съотношение между белтъчини, мазнини и въглехидрати - отбелязваш си точно характеристиките на твоя продукт. Отделно базата данни е доста солидна и в моите очи - достоверна. А сметката наистина става много лесно, графиката се съставя автоматично и лесно можеш да видиш какво правиш с храненето.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.03.11 09:51.
Сега си въвеждам вчерашното хяпване- едитнах малко млякото и протеина- ще трябва врема да свикна, но после ще спести време. Няколко дни се опитвам да си смятам калориите, защото ми се струва че прекалено малко ям и е досадно, въпреки, че на ексел съм си направил улеснения. Удобно е : )
18.03.11
13:14
По-солидно хапване днес... ще направя и една тренировка (волейбол) довечера!
19.03.11
14:57
Вероятно приятелският турнир, за който споменах, че се проведе на 1-2-3-ти април в нашата зала (София). Предстои да бъдат изяснени много подробности, но вероятно ще вземат участие 3 отбора от горната група. Колкото и да ми е неприятно, аз вероятно няма да участвам - рискувам с тежко усложнение на контузията в коляното. Предпочитам да се възстановявам и да се съсредоточа върху следващия състезателен сезон (ако съм жив и здрав, разбира се). Ще бъда в залата около игрището и ако някой прояви желание - ще ми е приятно да се видим там и да поговорим.
21.03.11
10:39
Ето храната за днес. Въглехидратите идват повечко (заради ориза), ама ще го преживея :)
Няма да тренирам днес.
22.03.11
19:54
Почивката ще я поприключвам... днес направих първото си фитнесче от плажно-билдърския период. :)
Упражненията:
- избутване на дъмбели от полулег
- флайс от полулег
- кофички
- набирания с широк хват
- чукчета (в залата се е появила чудесна пейка за тях!)
- придърпване на долен скрипец с тесен хват
- бицепсово сгъване с дъмбели
- трицепсово разгъване на горен скрипец (с въже)
- коремни преси на наклонена пейка
Тежести - категорично скромни.
Брой серии за упражнение - 4
Брой повторения в серия - 10-12
(набиранията бяха по 5 повторения в серия, а коремните преси - по 20)
Храната - стандартна за мен.
Леко-леко започвам... (muscle)
казано от Кольо Пияндето на 22.03.11, 19:54:
Тежести - категорично скромни.
Да бе, да! Я кажи флайса с колко 35кг дъмбел го прави и ни изплаши 1/2 от съфорумниците. ^^
22.03.11
20:07
казано от gips на 22.03.11, 20:02:
Да бе, да! Я кажи флайса с колко 35кг дъмбел го прави и ни изплаши 1/2 от съфорумниците. ^^
Хе... не смея да се напъвам след почивка. :)
Избутването и флайса го правих с 15 kg-ови дъмбели при 12 повторения в серия. Миналото лято стигнах до избутване с 30 kg и флайс с 25 kg-ови дъмбели при 6 повторения в серия (с такива тежести работих близо 2 месеца, ако не се лъжа). Сега, да е живот и здраве, ще се опитам да работя с малко по-тежички (на един по-късен етап, разбира се). (sun)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.03.11 20:11.
Комшиии, кога успя да се докопаш до Атлетик? :)
Мнението беше редактирано от libra на 22.03.11 20:48.
22.03.11
20:53
казано от libra на 22.03.11, 20:47:
Комшиии, кога успя да се докопаш до Атлетик? :)
А, Атлетик... ходих в 81-во, защото ме домързя да се навинтя в трафика покрай блок 43. :P
23.03.11
08:34
Днес - очакваната мускулна треска! (sun) Е, уверен бях, че ще е по-стабилна (явно бета аланинът има пръст в тази работа).
Храната - стандартна. Данните за изварата си ги въведох за порция от 100 g (съответно съм отбелязал 2 порции). Царевичката - също - данните са за 1 порция, която в случая е 1 консерва (285 g отцедено нето тегло).
Обмислям довечера само да се раздвижа в залата за волейбол - без да скачам и без да се напрягам.
25.03.11
08:34
Ето хапването за днес... Пуешкото е пушен медальон, т.е. само мръвка. Нямам представа дали белтъчното съдържание е съвсем точно (това ми подаде FitDay като информация), но така или иначе пуешкото месо е с малко повече протеин, ако не се лъжа. Малко по-малко са калориите, но мисля, че за момента е ОК. В натоварения период ги държах около 3500-3600, но тогава и натоварването беше различно.
Започвам да оформям идеята за експеримента с азота, който ще започна скоро (вероятно до не повече от 2 седмици).
Виждам нещата така - експериментът ще продължи 42 дни (6 седмици) и ще протече в 2 фази по 21 дни (т.е. 2 х 3 седмици). През първата фаза ще приемам само вазодилататорите, а през втората към тях ще добавя йохимбе и l-карнитин. Все още се колебая как да подходя към храненето. Едната идея е през цялото време да се придържам сравнително стриктно към равномерно балансирана диета. Другият вариант е в първата фаза да се храня равномерно балансирано, а през втората да позатегна нещата към ниско въглехидратен режим. Ако се храня през цялото време по един и същи начин, ще мога по-ясно да регистрирам промяната (ако има такава) след включването на йохимбина и карнитина. От гледна точка на експеримента - така е по-разумно, тъй като храната е важен фактор и ако не се променя, ще мога да проследя влиянието само на добавките. Ако при втория етап добутам храната до НВД, вероятно ефективността на йохимбето и карнитина ще е по-голяма, но пък трудно ще разгранича до колко резултатите се дължат на храненето и до колко - на добавките. Тренировъчният режим ще е постоянен - 4-5 тренировки седмично, като от тях не повече от 3 ще бъдат фитнес, а останалите - най-вероятно волейбол (или кардио в краен случай). Във фитнеса спокойно, леко и незаангажиращо ще се опитвам да увеличавам работните тежести.
Приемам идеи и критики, ако не съм доизмислил нещичко... :)
29.03.11
08:24
Вчера бях тотално парализиран от мускулна треска, в неделя се унищожих стабилно. Първо се забавлявах на откритата crossfit-тренировка с Oranje - категорично пестих силите си там, но... понеже веднага след това отидох на фитнес и си направих нормална тренировка, вчера бях като робокоп. :)
И така - днес съм поомекнал, въпреки че мускулната треска е все още забележима. Удобен момент да я “ударя” във фитнеса. Ако всичко е ОК, надвечер ще направя една лека щангичка. Давам и храната за днес.
Между другото - енергично препоръчвам заниманията, които организира Oranje!
Той е знаещ и можещ човек, всички можем да извлечем полза от инициативата му!