Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

Хе, благодарско!
Със сигурност ще го карам в режим на multitasking :) Другата седмица съм отпуска, ще се задвижа за копитцето, май нещата си отиват към ЯМР, за да изясним категорично случая и да се вземат най-добрите решения за лечение. В момента не съм нито здрав, нито контузен - балансирам между тях, стъпал на косъм. Колкото до фитнеса и азота - ми ше блъскам и помпам като обезумял летен билдър - само мускулните групи от кръста нагоре, краката нали и без това са ми дебелички (пазя се да не стана прекалено мускулест, нали разбираш?!). :)

Честита победа :)

То това положение между здрав и контузен е много гадно :)

Впечатляваща победа ! :)
Заявка за Суперлигата ли помирисвам ? :)

казано от Михаел Иванов на 14.04.11, 10:22:

Впечатляваща победа ! :)
Заявка за Суперлигата ли помирисвам ? :)

Хе... на този етап просто показваме мускОли на “батковците” само... (sun)
Влизането в Суперлигата е нещо, което трябва МНОГО добре да се премисли, най-малкото защото порядъкът на нужните средства за там е коренно различен. От друга страна това е съвсем различно ниво и много по-голям ангажимент. Затова неща кажем така - да сме живи и здрави, догодина се целим точно в първото място в нашата група, пък ако с яденето дойде и апетитът... При всички случаи ще го обмислим, но и определено това не ни е фикс-идея.

А Добротица защо не пребори Изгрев - това не знам... всъщност знам, защото познавам съдиите, които са свирили мача.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.04.11 10:33.

Ами поради липсата на дежурен делегат на БВФ е възможно да са си отпуснали ръцете в полза на Изгрев, но това не може да послужи като оправдание за загубата, имайки се предвид ”  бездушната на моменти игра на състезателите на “Добротица” (цитирано от изпълнителния директор на клуба Митко Димитров).
Да се надвяваме, че ще изкарат един добър ” поправителен ” сезон и ще се завърнат по-уверени :)
Иначе имате потенциал за Суперлигата, но както казваш - нещата стоят по-различно там :)

казано от Михаел Иванов на 14.04.11, 11:15:

Ами поради липсата на дежурен делегат на БВФ е възможно да са си отпуснали ръцете в полза на Изгрев...

И двамата са плашещо некомпетентни, а единият в допълнение на това има обичай да отсъжда целенасочено напук. Нямам представа дали е имало някакво взаимодействие между тях и някой от отборите, но това са единствените двама съдии в България, които са в състояние да ме извадят от равновесие.

14.04.11
18:29

Здравей :) Снимките са наистина страшно добри ;)

Относно табличката с храненето - този червен боб сигурен ли си, че е 700 ккал? Много ми се струва!

казано от Atom на 14.04.11, 18:29:

Здравей :) Снимките са наистина страшно добри ;)

Относно табличката с храненето - този червен боб сигурен ли си, че е 700 ккал? Много ми се струва!

Благодаря за добрата дума! :)

Колкото до боба - ти си смазващо права! Вместо да смятам и впиша неговата енергийната стойност в калории както обикновено и за всички други храни, аз съм вкарал в сметката стойността в килоджаули (която е 298 за 100 g)! Съответно - разликата е фантастична! Енергията в това количество боб е 170 калории (71 kcal/100 g), т.е. повече от 4 пъти по-малко от онова, което съм написал... голяма съм тиква! :)

15.04.11
11:54

и аз да те похваля пред форумците с още малко снимки :)
http://www.sportal.bg/galery.php?galery=3537&category=5#3
http://www.sportal.bg/galery.php?galery=3529&category=5#0

Добро утро! (sun)

Мисля да споделя сутрешната си лакомия, защото се събудих озверял от глад... 8-)

Ето какво хапнах:
- 75 g овесени ядки
- 20 g суров белен слънчоглед
- 300 g кисело мляко (2% масленост)
- 2 варени яйца (калибър XL)
- 1 доза суроватъчен протеин

По груби сметки тази закуска съдържа около 45 g протеин, около 60 g въглехидрати и около 25 g мазнини, съответно - близо 1/4 от енергията ми за деня. Смятам, че така трябва да стартира един хубав тренировъчен ден! (muscle)

Нагласям програмата за деня, но мисля от днес да стартирам прект “Азот”.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.04.11 09:33.

16.04.11
09:50

казано от Кольо Пияндето на 16.04.11, 09:30:

Добро утро! (sun)

Мисля да споделя сутрешната си лакомия, защото се събудих озверял от глад... 8-)........

Смятам, че така трябва да стартира един хубав тренировъчен ден! (muscle)

Хммммм, много вкусна ще да е била тази закуска. Аз вече закусих и не мога да бъда изкушена скоро от каквато и да било храна, но пък ми припомни, че от доста дълго време не съм хапвала нещо подобно. Май от година и нещо все овесена питка хапвам, но знае ли се може и да взема да го променя скоро :P. Тъкмо ще взема да си припомня и вкуса на киселото мляко.

Забравих горе да спомена, че ръсих и канела! :P

Ами... аз доста време закусвах сандвичи, леко запечени на тостер-преса (преди да мина към овеса). Честно казано - мога доста време да закусвам едно и също, мога и почти всеки ден да сменям закуската. Истината е, че когато ми е вкусно не бързам да правя промени, а и чисто от организационна гледна точка е по-лесно - купувам си наведнъж продуктите за закуска за цялата седмица и не се занимавам да го мисля всеки ден.

И аз понякога си правя нещо подобно, слагам 400 грама кисело мляко, 1 сл мед, 1 ябълка и 1 малък банан няразани, 60-70 грама овесения ядки и доза и половина матрикс ванилия. Прасчооо! :D

казано от Десо на 16.04.11, 11:06:

Прасчооо! :D

(inlove)

Сега се назобвам с азот и отивам при железата да им демонстрирам това-онова... (muscle)

16.04.11
13:17

к’во ще демонстрираш с тия пикливи закучсчици:))))
бил озверял...лелеее...ти да видиш аз като стана сутрин какво става...
е даже сега като почнах да кросфитя и тялото почва да си иска своето...та след един двуразов тренирочъвен ден...
4 пачи яйца+3 пилешки...100гр. сланина+бекон...кашкавал и много броколи...

та...спирай с тия баласти и идвай на масата:)))

Славко, все пак имах идея да тренирам след закуска... пък и ти говориш за друга бира - двуразови тренировки. :) Гледам да се храня адекватно на натоварването все пак.

Ето какво правих на тренировката всъщност (описвам само работните серии):

- избутване на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения (60-70-75-75 kg)
- избутване на щанга от обратен наклон - 4 серии по 8 повторения (70-70-75-75 kg)
- флайс от полулег - 4 серии по 8 повторения (20 kg-ови дъмбели)
- флайс от обратен наклон - 4 серии по 8 повторения (20 kg-ови дъмбели)

- сгъване на щанга за бицепс (EZ-лост) - 4 серии по 8 повторения (25 kg)
- сгъване на дъмбели за бицепс - 4 серии по 8 повторения за всяка ръка (15 kg-ови дъмбели)

- Молитва (на скрипец) - 4 серии по 10 повторения (65-75-75-75 kg)

Преди тренировката изпих 4 g аргинин, 1 g орнитин и 5 g цитрулин малат.
По време на тренировка - 1 доза Modern BCAA.

Получи се добре, прилична интензивност и добро усещане. Не бързам да говоря за прекурсорите на азота, добрият тонус може и да не е 100% свързан с тях. Доволен съм.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.04.11 14:33.

16.04.11
14:39

Преди всяко упражнение имаш ли винаги загряваща, вработваща или само в началото?
По колко дни в седмицата ще тренираш?

Преди първите две упражнения с лост за гърди правих загряващи серии (преди първото 3, преди второто 2 серии), след това с дъмбелите правих направо работните. При бицепса - 2 загряващи серийки преди първото упражнение, второто упражнение - директно.

За сега плановете са следните - 2 фитнеса, 2 волейбола и 1 кондиционна тренировка за крака всяка седмица.
Стига да съм жив и здрав - ще гледам да не слизам под 4-5 тренировки седмично. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.04.11 14:46.

16.04.11
17:39

шегувам се май бро...смятам знаеш...:)

каква кондиционна правиш?

казано от slavko на 16.04.11, 17:39:

...каква кондиционна правиш?

Реално все още не съм я правил. Снощи разговарях с моя кинезитерапевт, обсъдихме състоянието ми, възможностите да натоварвам краката и вероятно ще ги правим двамката с него. Идеята е да се натоваря динамично, защото щангите в момента са абсолютно неприемливо натоварване за мен. Точно какво ще представляват тези занимания - не знам, той каза, че ще обмисли и донаглася нещата в зависимост от текущото ми състояние и проблема с коляното. Предполагам, че ще са атлетически елементи, комбинирани със специфични волейболни постановки, свръхкъси спринтове, многоскоци, малко изометрия, рязка смяна на посоки, приземявания и други екстри. Казвам, че ще правим нещата заедно с него, защото той си е бивш волейболист (мой съотборник беше на времето) и си поддържа някаква кондицийка. Ще описвам точно какво правим, защото до сега винаги малко или много съм товарил краката с щанги и ми е любопитно на мен самия какво ще се получи.

Колкото до хапването... сори, ама сланина не обичам! (sun)

Между другото - май ще стане една година, от както държа едно и също тегло - 88-89 kg. В четвъртък се мерих - 88.4 kg, облечен с екип за тренировка (тениска, къси гащи и маратонки).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.04.11 21:09.

Определено ще е хубаво да описваш тези кондиционни тренировки, за да можем да взаимстваме някои идеи :)

Така... днес спретнах една тренировчица от тези, за които споменах.
Ето какво правих:

1. Обща загрявка
- 10 минути гладко бягане в средно темпо
- стречинг
- бегови упражнения за вработване - ситно и кръстосано бягане, бягане с високо повдигнато коляно и подбедрицата отзад, странично, подскочно и т.н.

2. Работно упражнение 1 - 10 полуклека - 10 полуклека с максимален отскок от място - 10 полуклека - 10 полуклека с максимален отскок от място (3 серии)

3. Работно упражнение 2 - 45 секунди многоскоци от полуклек, след което спринт 5-6 метра (3 серии)

4. Работно упражнение 3 - ситно бягане на място (30 секунди) - лицева опора - 2 отскока с колене съм гърдите - игра в защита (една нападната топка от моя партньор веднага след двата отскока) (3 серии)

5. Работно упражнение 4 - 20 полуклека - лицева опора - къс спринт (5-6 метра) - подаване на топка - изометричен полуклек (10 секунди) - спринт назад - лицева опора - игра в защита (една нападната топка от моя партньор веднага след двата отскока) (3 серии)

Спринтовете са къси, но идеята им е в максимално резкия и експлозивен старт.

Като цяло тренировката продължи под 1 час.
Натоварването е около 2/3 от това, на което съм способен към днешна дата.
В два момента провокирах болка в коляното. Доволен съм. Постепенно ще увеличавам.

Ч.Р.Д. на пияницата, модератора, приятеля и верен съфорумник! По-нависоко във волейбола, работата и най-вече - в живота! :)

Ч.Р.Д., Кольо! Искрено желая здраве, щастие и успех в живота!

И понеже не ме бива в песните...

19.04.11
09:39

Я, Кольо имал ЧРД! :D

Жив и здрав да си! :) Всичко най-вероятно ти желая, а най-вече да скачаш по-високо и всеки път да ти се разминава при неизбежното приземяване! :D

19.04.11
10:50

Честит Рожден Ден!
Много успехи и всичко най-хубаво :)

Мила

19.04.11
10:52

Честит Рожден Ден, Кольо !
С пожелания за много успехи в личен и професионален план ;)

19.04.11
10:53

Честит рожден ден и от мен! Много здраве, любов и успехи! :)

19.04.11
10:59

Честит рожден ден, Кольо, всичко най-хубаво ти желая (sun)

Честит рожден ден, Коле ! Пожелавам ти да си здрав и по-малко контузен :), много бъдещи успехи в спорта, а защо не и в личния живот ? :). Леко с пиенето днеска :D

19.04.11
11:26

Их, кой бил рожденник! Жив, здрав, много успешен и все напред и нагоре!

Честит рожден ден и от мен :)

19.04.11
12:51

Честит рожден ден и от мен ! Жив и здрав, много професионални и лични успехи !

Честито от мен, много здраве и всичко най-хубаво!

Честит рожден ден на един от най-интелигентните съфорумници! Много здраве, лични и спортни успехи ти пожелавам.

19.04.11
13:56

Жив и здрав, Кольо! (cake)

Честит Рожден Ден и от мен, много здраве, щастие и успехи на всички фронтове!

19.04.11
17:05

Честит Рожден Ден !! жив и здрав !! много успех във всяко начинание :)

DO

19.04.11
17:06

Честит рожден ден  !

19.04.11
17:08

Айде честит рожден ден и от мен :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1