Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

19.04.12
09:57

Честит Рожден ден, Коле!!!! Много здраве и успехи!

19.04.12
10:01

ЧРД, Кольо! :) Голям да пораснеш! :)

19.04.12
17:32

Честит рожден ден ! Жив и здрав, прав и корав ! :) както винаги.

19.04.12
17:47

Честит Рожден Ден, с пожелание за здраве, победи и безброй щастливи мигове!  (party)

19.04.12
17:53

Честит Рожден Ден и от мен :) (party) (d) знам , че не пиеш...ама НАЗДРАВЕ!!!

19.04.12
18:08

Честит Рожден Ден!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.04.12 18:12.

19.04.12
18:22

Честит и от мен :)
Късмет пожелавам на първо място, защото пасажерите на Титаник си имали здраве, но късметът ги изоставил ;)

Банда, страхотни сте, благодаря за добрите думи, BB-Team! (sun)

Ще си позволя да използвам и попроменя думите на М. Пришвин за да изразя това, което мисля:

Този човек, който харесвате в мен, естествено е по-добър от мен - аз не съм такъв... Но щом се харесваме взаимно, аз ще се постарая да стана по-добър от себе си.

=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=І=

Днешният ми ден беше изпълнен с приятни емоции, които ми донесоха всички, които отделиха временце за мен.
Това е един от онези дни, в които човек вижда защо е хубав животът... :)

Тренировка нямаше... но пък мисля утре да си спретна едно тежичко фитнесче.
Храната:
Закуска - 1 доза матричен протеин, 3 яйца, 25 g суров слънчоглед и 100 g заквасена сметана
Обяд - две свински вратни пържоли на тиган и 50 g сурови бадеми
Вечеря - доста пилешки крилца, няколко вилици домашна руска салата, домати, голяма шепа сурови орехи и парче кокосова торта с малка топка сладолед
Преди лягане - 200 g извара, 1 яйце и 50 g сурови бадеми

Да се разпиша в този страхотен ден:

Храна

Закуска - 1 доза матричен протеин, 3 яйца и 100 g заквасена сметана
Обяд - свинска вратна пържола на тиган, около 200 g печени картофи и 50 g сурови бадеми + 1 вафла Мура
[тренировка]
След тренировка - 4-5 бонбона Merci
Вечеря - салата Дон Домат (домати, краставици, моркови, боб, грах, царевица, пилешко филе, яйце, магданоз и червен сос) и спагети Дон Домат (кашкавал, сирене, бекон, пилешко филе, моркови, лук, яйце, доматен сос, магданоз + 2 яйца допълнително)
Преди лягане - малко свинска мръвка, 200 g извара, 1 яйце и 50 g сурови бадеми

Тренировка - направих сефтето на открито.
Лека, неангажираща и само раздвижваща, без напрежение и бързане:

Импровизация 1 - 3 кръга:
10 повторения бърпи с набиране
30 отскока (50 cm)
200 m тичане (средно темпо)

Импровизация 2 - 3 кръга:
10 бърпита
5 кофички
10 повторения Toes to bar

След това направих 10-12 спринта по стълбите нагоре (стадион Раковски).

Доволен... липсваха ми тихите и забавни игри на открито, направих си голям кеф. (sun)
Не съм в кондиция да се мятам сериозно, но... има време. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.04.12 21:19.

Такаа-а-а... колкото и да гледам описанието на вчерашното ми натоварване, все не виждам къде е тренировката, заради която днес имам мускулна треска! :D Факт - раменния пояс и част от гърбината ми са в плен на леко, но приятно сковаване. :) Колкото и да се старах да се мотам по уредите така, че да няма последствия, явно не съм се справил. Нищо де, все от някъде се тръгва, важното е, че открих сезона на открито за тази година. ;) Днес ще очупвам одървеното с тренировка волейбол.

P.S. Трябва да намеря още по-висок лост за бърпита с набиране...

Храната днес:

Закуска - 1 доза матричен протеин, 3 яйца, 25 g суров слънчоглед и 100 g заквасена сметана
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 140 g царевица и 50 g сурови бадеми
[тренировка]
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и 140 g царевица

Попривикнах към тази схема на хранене, удобна ми е, пасва на ежедневието ми... да, по-солидни са порциите, но на този етап не намирам разлика. Тренирам спокойно 6-7 часа след като съм обядвал, но двете порции храна след тренировка като че ли са задължителни за мен. Сутрин след като закуся приемам по една таблетка EcoGreen Multi и две дражета Vitamin D-3 (2000 IU). По време на тренировките пия 12 g BCAA + 5 g EAA.

Днес най сетне ме отпусна сковаването от неделните тихи и забавни игри. Отвикнал съм, ясно е... хем тренировката тогава беше по-скоро закачка и колкото да не съм капо, хем повече от два дни усещам дискомфорт. В понеделник значително поочупих телесата като поиграх волейбол, но като цяло бях точно толкова бърз и пластичен, какъвто е ранният Robocop. :D Днес отново ще тренирам волейбол.

Между другото тия дни си припомних и нещо друго - колко неблагодарно нещо е отскокът и качеството отскокливост. Да увеличиш отскок е труден и бавен процес, свързан с упорито трениране, при това - много разнообразно (не става само с щанги, категоричен съм). За сметка на това отскокът и отскокливостта се загубват за отрицателно време при нарушаване или спиране на тренировъчния процес, възстановяването на това качество не става бързо и лесно. Така стоят нещата при мен, разбира се... но мисля, че този принцип е общо взето валиден в повечето случаи. За сравнение - силата се губи по-бавно и се наваксва доста по-бързо в сравнение с отскока. Както и да е, не знам колко хора биха се поинтересували от тази информация, но... Припомних си това в понеделник. Свикнал съм когато скачам по време на волейбол да виждам цялото игрище над мрежата и да имам време за взимане на решения във въздуха. Е, в понеделник точих врат като жираф, че нещо не можех добре да надникна над мрежата :D Не, не беше по-висока, просто аз едва се отлепях. Лошото е, че преценките ми за траекторията на топката и засилването към нея все още се базират на нормалната ми бързина и отскокливост, та малко шашава работа става... Както и да е, това са странични теми.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.04.12 09:07.

Днес нещата са така:

Обяд - 250 g свински врат на тиган, 120 g зрял червен боб и 50 g сурови бадеми
[тренировка]
- след тренировка - парче шоколад (около 20-30 g)
Вечеря - 250 g свински врат на тиган и 120 g зрял червен боб

Тренировката - просто раздвижване покрай лостовете, без напъване:

5 рунда от:
10 кофички на успоредка
5 набирания на халки
10 Toes to rings

След това:
5 серии по 5 повторения лицеви опори на халки
5 серии от [10 напада с отскок + 10 полуклека]
3 серии по 10 бърпита

Опитах флайс на халки, но не ми достига силичка в пилешките мускулчета. (wasntme) Амбицират ме! (devil)
Страхотно нещо са халките, споменавал ли съм? Toes to rings е упражнението за корем, което усещам най-добре. Малко се люшкам от време на време, но ще оправя техниката отново, безпроблемни 5 серии по 10. Набиранията на халки също са чудесен вариант, можех да правя по повече от 5 повторения в серия, ама... Лицевите опори - бавно, но с възможно най-голяма амплитуда на движение (първата серия беше малко безобразна, факт). Нападите се оказаха поредното приятно забравено упражнение, Atom ми го припомни (благодаря, Силве!). Тия 3 серии бърпита са слаба ракия за мен, просто нямах какво да правя докато си говорехме.

Доволен! (sun)

Закуска - 1 доза матричен протеин, 3 яйца, 25 g суров слънчоглед и 100 g заквасена сметана + 40-50 g шоколад
[тренировка]
Обяд - 2 пилешки бутчета на грил, 2 печени половинки от едър картоф (пълнени с кашкавал, шунка и кисели краставички), 50 g сурови бадеми и 5-6 фурми
Вечеря - малко таратор, 3 свински пържолки (пълнени с кашкавал, пушено пиле и кисели краставички), печени картофи, 1 банан и голяма шепа шам-фъстък
Преди лягане - орехов пай, 200 g извара и 50 g сурови бадеми

Спортът днес беше тенис на корт. Бъхтах малко повече от 2 часа и половина. Голяма хамалогия е този спорт, но си направих кефа... с цената на това, че хвърлих почти всичките си сили. Доволен съм, натоварих се екстра. Храната - повечето е читава. Много е, ама иначе няма да оцелея. :D Само местото на ореховия пай не е там... Бях намислил да направя един енергийно зареждащ ден - е, получи се добре, мисля.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.04.12 00:22.

Ако не се лъжа, преди време беше намерил някакъв сладолед с подсладители и 0 калории. Моля те, дай малко повече инфо :)))

казано от Владимир92 на 30.04.12, 11:38:

Ако не се лъжа, преди време беше намерил някакъв сладолед с подсладители и 0 калории. Моля те, дай малко повече инфо :)))

0 калории? :D

Намерих го - Mr Sweet’s ZERO. Наистина не е 0 калории, но е 0% шугър и 0.5% карбс, което е супер :)

Да, точно този е сладоледът... не го намирам във всички магазини, но не е и някаква мега-рядкост. Става, сладолед си е! :P

Снощи поиграх волейболче... по тройки на цялото игрище. Голям чар има в тая игричка, но и доста тежичко става. Игрището е голямо, хората са малко и трябва много движение. Най-тегаво е по двойки де... ;)

Интересното от вчерашния ден беше гладът... след два дни почивка, вчера голям глад, голямо нещо. Гасих го с допълнителни количества мръвки и кашкавал, ама... обикновено озверявам така след тежък тренировъчен ден, а не след два дни почивка. :) Както и да е... Днес съм решил да се натегна стабилно във фитнеса, идва плажът все пак. :P

Да се разпиша днес, че напоследък пропускам от време на време... но схемата е абсолютно неизменна де.

Храната:
Закуска - 1 доза матричен протеин, 2 яйца, 20-30 g сурови бадеми + 250 g ягоди
[тренировка]
- 40-50 g шоколад
Обяд - свинска вратна пържола на тиган, 180-200 g грах и 100 g кашкавал
Вечеря - малко таратор, 2 свински пържолки (запечени с топено сирене и гъбки), малко дроб-сърма и шепа сурови орехи
Преди лягане - 200 g извара и 50 g сурови бадеми

Тренировката - 3 часа и половина тенис на корт... яко бъхтане, голяма хамалогия, краката ми са леш. Щастлив! (sun)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.05.12 20:54.

06.05.12
21:03

Кольо(ако не е проблем), след толкова години волейбол едната ти ръка не е ли дооста по - силна от другата? В този ред на мисли това създава ли някакъв дискомфорт при тренировките ти с щанги?
Още нещо - несъмнено след мач(че и след тренировка) едната ти ръка е по - изморена от другата( или се бъркам? ). Това от своя страна не ти ли пречи отново, когато тренираш във фитнеса?
Чисто любопитство... :)

казано от Lyubomirr на 06.05.12, 21:03:

Кольо (ако не е проблем), след толкова години волейбол едната ти ръка не е ли дооста по - силна от другата? В този ред на мисли това създава ли някакъв дискомфорт при тренировките ти с щанги?

От една страна аз съм типичен десничар, лявата ръка ми е като чужда. От друга страна, обаче, никога не се е случвало да установя дисбаланс в силата на двете ръце - както натоварвам едната, точно така и без затруднение натоварвам другата. Вярно е, че волейболната игра има елементи, които се изпълняват само с едната ръка, но като цяло спортът е толкова комплексен, че не създава дисбаланс (според мен). Много игрови елементи изискват сила и на двете ръце, в тази посока е насочена и специфичната физическа подготовка във волейбола.

казано от Lyubomirr на 06.05.12, 21:03:

Още нещо - несъмнено след мач (че и след тренировка) едната ти ръка е по - изморена от другата (или се бъркам?). Това от своя страна не ти ли пречи отново, когато тренираш във фитнеса?
Чисто любопитство... :)

Случвало се е след тежък мач да усещам повече умора в дясното рамо, факт. Нормално е - понякога изнасям по-голяма част от нападението, а и изпълнявам начален удар с отскок. Ако се случи, то това значи, че цялото ми тяло е разглобено и в такива случаи подхождам изключително внимателно с фитнеса. Задължително щадя рамото в тренировките с тежести, когато е в такова състояние, но това не е пречка в моите очи. Фитнесът при мен е спомагателно натоварване, а не основно, особено по време на състезателния сезон. През лятото си позволявам повечко и по-тежък фитнес, но пък тогава няма как да стигна до такава умора в рамото в залата за волейбол. След тренировка по волейбол нямам проблеми с рамото, защото там нещата са по-балансирани като натоварване (спрямо мен и другите на този игрови пост).

Питай смело, щом ти е любопитно... не съм много сигурен, че отговорих точно на въпросите ти. Ако не съм - давай, ще го уточним. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.05.12 10:53.

Телеграфен отчет за изминалите дни:

В петък - доста премятане по лостове, успоредки, халки, лицеви опори, бърпита и малко тичане.

В събота - 3 часа тенис на корт. Доста бъхтане, ама пак беше яко.

В неделя - Ламята на Вик. Копирам това, което написах за нея в темата там:
Ламята всъщност е един много интересен и приятен комплекс, потвърждавам го след като се “сборих” с нейно подобие. Понеже напоследък ми е по-приятно да вися по халки, ето какво правих:
- набирания на халки
- лицеви опори
- toes to rings
- swings (пудовка 16 kg / до вертикала)
- 200 m тичане

Тази пудовка ми е малка, факт. Не съм суингвал от миналото лято, обаче и не исках да се мятам на нещо по-тежко още първия път. От друга страна 32 kg-овата не е за моята скромна физика, а с 24 kg (която ми е по мярка в момента) не разполагам към момента. Лицевите опори и тичането са почивката в този комплекс. Тежките моменти в комплекса са 5-ците във всеки рунд, особено набиранията, останалото върви сравнително лесно.

Времето ми - 41:26 минути. Хвърлих се първия рунд, но усетих, че работата няма да стане както ми се иска. Основната причина - не ми издържа хватът. Сила имам достатъчно за комфортно изпълнение, но не можех да се държа стабилно на халките. Не накъсвах сериите набирания и toes to rings, но не можех да държа високо темпо по тази пречина. Като допълнение на това имах и умора в мен - в петък доста се напънах на лостове и халки (набирания, кофички, бърпита и т.н.), в събота играх 3 часа тенис на корт. Съответно в неделя (вчера) Ламята ми дойде трудничка. Затова след първия рунд реших, че няма да гоня време, ще сваля темпото до някакво средно ниво и ще се старая да го държа постоянно. Много приятно се изтренирах.

Ламята ми харесва, защото натоварването е комплексно и позволява разнообразие (лостове - халки, различни лицеви опори). Някой път може да я пробвам наобратно - 5-4-3-2-1. Едно нещо научих от кросфита - ако човек иска силен резултат на някой комплекс, то трябва да го направи поне 2-3 пъти, за да го усети и изгради най-ефективната стратегия за разпределение на силите.

Храната - основно качествена. Е, заминаха един шоколад и едно парче торта тия дни, но имаше и солидни дози свинско, кашкавал и ядки. Схемата е същата както напоследък, няма да я описвам подробно.

16.05.12
23:05

Здравей отново Кольо,
Пиша ти защото се чудя каква храна се яде преди и след тренировка
Моите впечатления са :
Преди тренировка - картоф/ориз, овесени ядки, прясно мляко и т.н
След тренировка - пилешка пържола, извари, кисело мляко и т.н

Въпросъм ми е дали съм в правилна посока.Ако ли не, ще съм благодарен да ме опътиш.
Благодаря предварително,
Поздрави, Димитър

16.05.12
23:22

казано от body builder на 16.05.12, 23:05:

Здравей отново Кольо,
Пиша ти защото се чудя каква храна се яде преди и след тренировка
Моите впечатления са :
Преди тренировка - картоф/ориз, овесени ядки, прясно мляко и т.н
След тренировка - пилешка пържола, извари, кисело мляко и т.н

Въпросъм ми е дали съм в правилна посока.Ако ли не, ще съм благодарен да ме опътиш.
Благодаря предварително,
Поздрави, Димитър

В колко дневника ще си напишеш въпроса е джими..

Воско,  функцията copy-paste работи чудесно, нали? Че и на личните съобщения... (giggle)

Димитър, какво ще ядеш преди и след тренировка зависи от доста неща, включително и по кое време от деня тренираш. Огледай ми дневника, поне последните страници. Винаги указвам къде спрямо храненията се намират тренировките ми. Така ще видиш какво хапвам преди и след натоварване. Ако нещо не е ясно - давай, ще го коментираме.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.05.12 23:33.

17.05.12
00:21

:D Така е голямата функция!!! :D

Отдавна не съм писал, но не съм спирал да спортувам и да папкам... :)
Добро момче съм :D

Хайде да се отчета за днес:

Храната:

Закуска - 1 доза матричен протеин, 100 g заквасена сметана и 7-8 фурми
[тренировка]
Обяд - 1/2 пиле на грил, 200-250 g печени картофи, 100 g кашкавал и 20-30 g сурови бадеми
Вечеря - мусака, 3 яйца, 6-7 маслини, шепа сурови орехи и шепа череши
Преди лягане - 200 g извара и 50 g сурови бадеми

Няколко думи за храната - хубаво нещо са фурмите, от мен да го знаете! :) Пилето на обяд беше с доста поднормено тегло (категория гълъб-вдовец), та половинка за никъде не ми стигна и резнах кашкавалче. Вечерта - от всичко по малко.

Тренировката:

Избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения, съответно с 27.5-27.5-30-30 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
Чукчета от хоризонталeн лег - 4 серии по 8 повторения, съответно с 60-60-65-65 kg

Избутване на дъмбели от обратен наклон - 4 серии по 8 повторения с 30 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
Набиране с широк надхват - 4 серии по 5 повторения (вторите две серии бяха с 5 kg допълнителна тежест)

Флайс с дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения с 20 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
Набиране с неутрален хват - 4 серии по 5 повторения (вторите две серии бяха с 5 kg допълнителна тежест)

После в името на лятото и плажа направих суперсерийка за бицепс и трицепс (дъмбели и въже на скрипец).
Между сериите натоварвах и шкембето - коремни преси на наклонена пейка, молитва и чайник.

Няколко думи за тренировката - погледнах си подобните занимания от преди 30-40 дни - добре вървя с темпото. На фона на това, че вчера час и половина се шкембих на халки и успоредка, правих лицеви опори, toes to rings, суингове и спринтове, днес се получи една изключително приятна тренировка с доста сила. Умишлено не подгоних максимални към момента тежести, а оставих запас от възможности при някои от упражненията. Избутването на дъмбели - 30 kg са ми безпроблемни, мога да понеса още малко. Чукчетата - тази тежест много бързо ми олекна. Набиранията - там имам още възможности, съблазних се да сложа повече тежести на кръста, но в крайна сметка предпочетох да бързам бавно (вчера доста се набирах на халки). Флайсът - 20 kg-ови дъмбели са ми сравнително леки към днешна дата за това упражнение, но реших да съм умерен и в него. Като цяло поддържах доста високо темпо (сравнително кратки почивки) и съм много доволен.

Преди тренировка се подкрепих с White Flood…
По време на тренировката пих ВСАА + ЕАА...
Казвам го, за да разсея митовете, че съм натурален спортист! (devil) (giggle)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.05.12 21:12.

Ето я храната днес:

Обяд - 1 пилешко бутче на грил, 2 яйца, 200 g печени картофи и 100 g кашкавал
Вечеря - винен кебап, 2 яйца, 6-7 маслини, малко парче кашкавал, шепа орехи и 1 банан
Преди лягане - 200 g извара и 50 g сурови орехи

Пълна почивка днес - без спорт, само лентяйстване и сън. (sun)

Един чудесен ден... (sun)

Храната:

Обяд - 300 g свински врат на тиган, 200 g печени картофи, 1-2 лъжици лютеница със сирене, зелева салата и 50 g сурови бадеми
[тренировка]
- след тренировка - вафла Чудо (такава намерих, едричка е)
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и 200 g печени картофи

Тренировката:

Избутване на щанга от полулег - 4 серии - 8-8-6-6 повторения, съответно със 70-80-90-90 kg
в суперсерия с
Придърпване на хоризонтален скрипец - 4 серии - 8-8-6-6 повторения, съответно с 55-65-75-75 kg

Кофички - 4 серии по 10 повторения, първата със собствено тегло, втората +5 kg, след това +10 kg
в суперсерия с
Набиране с широк надхват - 4 серии по 5 повторения, първата със собствено тегло, втората +5 kg, след това +10 kg

Флайс с дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения, съответно с 20-22.5-25-25 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
Набиране с неутрален хват - 4 серии по 5 повторения, първата със собствено тегло, втората +5 kg, след това +10 kg

Отново в името на лятото и плажа направих суперсерийка за бицепс и трицепс (дъмбели и въже на скрипец).
Между сериите натоварвах и шкембето - по 3 серии от усукване на машина (rotary torso), молитва и търкаляне на щанга.

Много доволен. На лежанката мога още, на кофичките - също.

31.05.12
20:06

Принципно не ти следя много, много дневника, но винаги съм се чудел какви са ти силовите постижения на 4-те основни лифта - военна преса, лежанка, тяга и клек? Онзи ден случайно попаднах на няколко клипчета в ютуб на някакъв волейболист и лежанката и клека му бяха много стабилни. Интересно ми е най-вече какъв клек имаш 180-200кг. или повече? :)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 31.05.12 20:06.

Хе... около година и половина не съм натоварвал краката с щанги заради контузия и лекарска забрана. В момента все още набирам скорост със силовите постижения след състезателния сезон. По тези причини актуални данни няма как да дам. Не си спомням някога да съм клякал с повече от 150 kg. Виждам по дневника, че преди 2 години съм правил с лекота 4 серии клек по 10 повторения със 100 kg, това са ми последните данни... после започнаха грижите с колената. Тягата никога не съм я харесвал, рядко съм я правил като цяло и там резултатите ми са скромни, дори нямам спомен. Лежанката - максимумът от миналото лято е 2 серии по 4 повторения със 110 kg (говоря за полулег, с хоризонтална лежанка от доста години не се занимавам). Това лято мисля да премина този резултат, живот и здраве. По спомен май и военната преса ми е скромна - 50-55 kg е най-тежкото, което съм слагал. Принципно не тренирам с по-малко от 3-4 повторения в серия, не ме интересуват максимумите.

Храната днес:

Закуска - 1 доза матричен протеин, 3 яйца, 25 g суров слънчоглед, 2 супени лъжици цедено кисело мляко, 100 g заквасена сметана и 2 чаени лъжички какао
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 140 g царевица и 50 g сурови бадеми
[тренировка]
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и 140 g царевица

Закуската се получи много вкусна - комбинацията от ванилия, какао, цедено кисело мляко и сметана ми напълни душата.

Анаболите днес:

- след закуска - 1 таблетка Now EcoGreen Multi
- заедно с обяда - 1 таблетка Now Super Enzymes
- по време на тренировка - 4 лъжички Pure Nutrition BCAA Blast
- заедно с вечерята - 1 таблетка Now Super Enzymes

Тренировката днес - волейбол.

В понеделник доста неприятно пресрещнах палеца на лявата си ръка при блокада, та ме боли и още е леко подут. Ама шило в торба не стои, днес ще поиграя пак. Не мога да подавам отгоре и да правя блок, останалото е ОК. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.06.12 08:46.

Папкането за днес:

Закуска - 1 доза матричен протеин, 3 яйца, 25 g суров слънчоглед, около 150 g цедено кисело мляко, 100 g заквасена сметана и 2 чаени лъжички какао + щипка канела
Обяд - 200 g свински врат на тиган, 1 свинско шишче, 120 g грах, салата (краставици, домати, зеле) и 50 g сурови бадеми
Вечеря - 200 g свински врат на тиган, 100 g кашкавал и 120 g грах

Анаболи - витамини и ензими (приемани като вчера).

Снощи се заиграхме и не разбрах как прекарахме 2 часа и половина в залата... (sun) Много яка игра, по 4 човека в отбор. Понеже в момента не мога да правя блок и да подавам отгоре (заради навехнатия палец на лявата ръка), занимавах се предимно с посрещане и агресивни офанзивни функции... (giggle) Голям кеф, наскачах се на воля - изнесох половината от нападението на моя отбор. През лятото трябва до голяма степен да отработя атаката от зона 6 (т.нар. пайп).

Днес усещам последствия от това по цялото си тяло, но удоволствието е изцяло мое. Гони ме глад, както и очаквах. Няма да спортувам днес. Имах идеи за фитнес, но не мога да стисна здраво с лявата си ръка и няма как да тренирам пълноценно. Щангите утре, живот и здраве.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.06.12 19:38.

Да си запиша тренировката:

Избутване на щанга от полулег - 4 серии - 8-6-4-4 повторения, съответно със 80-90-100-100 kg
в суперсерия с
Чукчета от хоризонталeн лег - 4 серии - 8-6-4-4 повторения, съответно с 60-70-80-80 kg

Кофички - 4 серии по 10 повторения, първата +5 kg, след това +10 kg
в суперсерия с
Набиране с широк надхват - 4 серии по 5 повторения, първата +5 kg, след това +10 kg

Пек-дек- 4 серии по 8 повторения, съответно със 70-80-80-80 kg
в суперсерия с
Набиране с неутрален хват - 4 серии по 5 повторения, първата +5 kg, след това +10 kg

Напъхах 4 серии по 10 повторения Toes to bar и накрая завърших с малко разгъване за трицепс.

Акцентите:
- 100 kg на лежанката
- всички кофички и набирания са с допълнителна тежест

Храната - обичайната, но вечерях в Happy (sun)... та храната беше повече от нормалното и финиширах с половин шоколадово суфле... (blush)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.12 21:19.

Снощи тренирах чудесно във фитнеса, но мисля да сменя стратегията от другата седмица. Подходът ‘суперсерии гърди-гръб’ от типа ‘бутане-дърпане’ е много добра идея и при мен сработи много добре като поддържаша физиката фитнес-програма. Доста време я задържах, обаче... и затова мисля за лятото да променя тренировките с тежести. Винаги е вариант да разделя гърдите и гърба в различни тренировки, съответно с бицепс и трицепс. Много ми се иска да не изоставям тренировчиците с халки и пудовки, та ще видим как точно ще съчетавам нещата, но трябва да променя нещо. Ще го мисля в следващите дни...

Така... 10 дни не съм писал.
Уморен съм през последните ден-два и реагирам моментално - тази седмица ще направя само една тренировка и то волейбол. Нямам бърза работа, има време за навлизане в кондиция и форма, а нужда от геройства няма. Достигнах силовите постижения от миналата година, от другата седмица ще натисва още малко щангите с идеята да ги подобря. Играя 2 пъти седмично тенис по повече от 2 часа, пак 2 пъти седмично волейбол пак по толкова, отделно фитнес, халки и пудовки... няколко пъти се случи да правя по 2 тренировки дневно. Увличам се и понякога прекалявам, удоволствието от спорта и усещането на кондицията опасно притъпяват разума ми в някои моменти и се напъвам повече от необходимото. Затова - тази седмица ще го давам кротичко.

Храната - напълно стандартна за мен. Чувствам се перфектно при 4 хранения дневно, имам въглехидрати само в две от тях. Изключението беше вчера - освен нормалното за мен количество храна, заминаха доста миди и сафрид, повечко яйца и порядъчна доза фурми. Тъпкане нямаше - хапвах си с чудесен апетит и удоволствие, явно организмът ми се старае да наваксва нещо (разбира се, правя връзка с умората през последните дни). Интересното е, че не ме влечаха шоколад, сладолед, понички или вафли (каквито имаше около мен на местата, където ходих), а налетях на риба, миди, сурови орехи и фурми.

Преоткривам течната сметана и кашкавала. По магазините продават много бокуци, които по документи се водят сметана - на растителна основа, с модифицирано нишесте и т.н. Човек трябва доста да внимава, ако иска да си вземе нещо читаво. Няколко пъти си взимах от Billa сметана Neuburger, вкусничка е, има две разновидности - с 20 и 30% мазнини, по етикет е изцяло животинска. Недостатък - предлага се само в разфасовки по 200 ml. Мисля за известно време да заменя заквасената сметана с такава. Вчера си купих течна сметана President (тя е с 35% мазнини). Две неща мога да кажа преди всичко за нея - изключително вкусна и безбожно скъпа. Със сметаните виждам само един фактор, който трябва да се отчита - всички съдържат карагенан, който не е най-доброто нещо на този свят. Градските чеда, обаче, трябва да се примирим, че няма как напълно да избягаме от подобни субстанции със съмнителна здравословност (подобно на подсладителите). Кашкавалът се оказа изключително практична храна. Разбира се, говорим за свестен кашкавал, не такъв на растителна основа. В 100 g кашкавал се съдържат около 23-25 g белтъчини и толкова мазнини, при това - читави. Много обичам, напоследък го включвам често в менюто си, чудесно се комбинира с всякакви мръвки и гарнитури.

През лятото ще записвам в дневника си повече философия май... :D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.12 08:57.

Мила

25.06.12
09:04

Преоткривам течната сметана и кашкавала. (...) Няколко пъти си взимах от Billa сметана Neuburger, вкусничка е, има две разновидности - с 20 и 30% мазнини, по етикет е изцяло животинска. Недостатък - предлага се само в разфасовки по 200 ml.

Много интересно, не знаех, че има течна животинска сметана. (blush)

Кашкавалът се оказа изключително практична храна. Разбира се, говорим за свестен кашкавал, не такъв на растителна основа. В 100 g кашкавал се съдържат около 23-25 g белтъчини и толкова мазнини, при това - читави. Много обичам, напоследък го включвам често в менюто си, чудесно се комбинира с всякакви мръвки и гарнитури.

И аз така направих, от 1 седмица не съм яла месо (с изключение на 2 наденички) И аз го включих заради високото съдържание на белтъчини и мазнини, лесен начин за попълване на калории, защото за мен вече маслото не е вариант. (основен)

25.06.12
09:11

Може ли малко инфо за този “читав” кашкавал в България, че всеки път като се прибирам се чудя кой от 25те вида във фризера в магазина да си взема и все избирам нещо, което не ми допада после.

Мила, по-скоро идеята ми беше да разгранича тази сметана от заквасената, което не е течна. :D Абе малко е игра на думи, защото се продават и растителни продукти с наименованието сметана, което е някакъв оксиморон (хем сметана, хем растителна - нЕма такова жУвотно!). Подобни безумия са олиото без холестерол и шунката без глутен... (giggle)

Redalex, трудна работа, основно защото се прави преценка на база относителни фактори - етикет и вкус. :D От тези, които съм опитвал, ми допадат Домлян, Bulgarea, Родопчанка и Terter, но не мога да гарантирам нищичко за никой от тях.

P.S. Абе какво е това мега-скапано усмихнато смайли, бре?! -> :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.12 09:36.

25.06.12
13:41

Стига се оплаквал за смайлито комши... 8-)

Ще те водя май до ХИТ да ти покажа най-вкусния кашкавал, който съм яла! Умирам си за него, сигурна съм, че опиташ ли го... и ти ще си така ;))))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1