В търсене на баланса - "Здрав дух, здраво тяло"

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.01.10
10:45

казано от diva 97 на 17.01.10, 06:58:

. А аз ще се сафирясвам още поне седмица, след което почват банкетите за новата къща.

Не се сдържах като се сетя какво беше при нас :D :D бих се преместил отново :)

17.01.10
11:09

казано от tonu на 17.01.10, 10:45:

казано от diva 97 на 17.01.10, 06:58:

. А аз ще се сафирясвам още поне седмица, след което почват банкетите за новата къща.

Не се сдържах като се сетя какво беше при нас :D :D бих се преместил отново :)

О Тони, предвиждам да се лее червено вино на корем, а телешките суджуци на гребен и готвеното кисело зеле за които си мечтая от 1 месец ще присъстват на всички маси. С две думи, наближава приятната част %-P

17.01.10
20:53

Едва днес дишам..досега само си мислех че го правя. Даже потренирах.Храната макар и не перфектна, ми достави изключително удоволствие.Тренировката макар и не обичайната за мен ме разтовари, защото с всеки удар по чувала изхвърлях бацилите и стреса.
И работа свърших доста. Ползотворен ден..

Тренировка
5 мин стречинг
10 мин.интензивно крострен
3 кръга от долното в тази посследователност
х 50 коремни с дъмбел 5 кг в ръце
х 10 клека със същия дъмбел
5 мин.чувал с цялата проклетия която имам
1 мин скачане на въже с два крака
5 мин.крострен средно
и после
2 мин скачане на въже
50 коремни с дъмбела
20 мин.вело с промяна на темпото
стречинг

Храната

6.00-кафе, вода доста пак
7.00-10.00-чистене и нареждане
10.00-кафе
11.00-2 хапки помело, резен пуешко филе, резенче кашкавал, малко чушка
13.00-керамично гювече/малко тиквичка, стар лук, домат, суха и прясна пиперка, подправки, 2 яйца и белтък, 5 гр масло/ всичко доста запечено, щото забравих че готвя, зелена салата със зехтин
14.00-14.40-успях да полежа и после пак в батака.Тъкмо наредя едните чували и пристигат още
16.00-кафе,
16.00-17.15 тренировка
19.00-40 гр тиквени семки с 40 гр Линд 85% на дивана гледайки филмче-БЛАЖЕНСТВО
21.00-топла салата - листи маруля и айсберг и отгоре зеленчуци на пара/бамя, малко зелен фасул и грах/, 90 гр риба тон, копър, чеснов дресинг.Вкусно, ама малко.След което последваха 2 почти прозрачни филии ръжено-пшеничен хляб, едната от които с масло и шарена сол и половин кренвирш с кашкавал.
Вечерята е малко смотана, но дадох 100 лв за пране на дрехи и чаршафи и т.н  и бюджета се сви до консерва риба тон и кренвириши с вчерашния кашкавал.

От седмица си вдигнах мазнините, да видим какво ще стане. Аз се опитвам да вървя срещу естествените сезонни нужди на организма, ама не става. Той иска топла и питателна храна през зимата, пък аз му давам марули и цитруси и после срив.Много обичам трева, ама номера минава лятото. Да не говорим че според аюрведа хич не трябва да ям толоква сурови плодове и зеленчуци, защото съм гореща, пък те били студени.

Защо ядох шоколад?-защото ми се ядеше, мазен какаов Линд 85%.Не просто шоколад, а Линд 85%.
Какво ми даде той?- полифеноли, магнезии, спокойствие, наслада
Направих ли правилният избор за момента?-Да
Чувствам ли се добре?-Да

Лека

fire.is.my.nature

17.01.10
21:00

Ако според Аюрведа си Пита ( гореща ) , не бива да приемаш много горещи , кисели и люти  храни ;) Студените , сладките са препоръчителни :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 17.01.10 21:01.

17.01.10
21:06

казано от fire.is.my.nature на 17.01.10, 21:00:

Ако според Аюрведа си Пита ( гореща ) , не бива да приемаш много горещи и кисели и люти  храни ;) Студените , сладките са препоръчителни :)

Ами не знам кво съм. На консултацията с въпросната докторка излезе, че не трябва да ям млечни, зърнени, сурови плодове и зеленчуци, червено месо, мая, и други неща.Всъщност аз май съм студена и за да се стопля трабва да ям люто и готвено, иначе нямало да съм в хармония. За някои неща съм съгласна, но за други не. Всъщност не харесах докторката и не я слушах задълбочено

fire.is.my.nature

17.01.10
21:32

В “Изцелението” на Дийпак Чопра ( заклет фен съм му ;) ) има много точен тест за това коя доша си . И съответно препоръки , философия за храненето , тренирането . Е  , там е малко по-застъпена йогата де , но за всеки тип си е индивидуално . Примерно ако си Вата ( студена ) тежките тренировки те разбалансират и е по-подходяща йогата , лека аеробика и т.н. :)
Интересна е книгата :)

17.01.10
21:52

казано от fire.is.my.nature на 17.01.10, 21:32:

В “Изцелението” на Дийпак Чопра ( заклет фен съм му ;) ) има много точен тест за това коя доша си . И съответно препоръки , философия за храненето , тренирането . Е  , там е малко по-застъпена йогата де , но за всеки тип си е индивидуално . Примерно ако си Вата ( студена ) тежките тренировки те разбалансират и е по-подходяща йогата , лека аеробика и т.н. :)
Интересна е книгата :)

Ами така е май, но не искам да се задълбочавам в аюрведа. Доста чета и аз... и Чопра и Дънов и Норбеков и др, но взимам това което мога да асимилирам като информация и което ме задоволява за момента. Твърде подробните анализи ме объркват, ако не им е дошло времето. Затова и  правилата на Фън-шуй все не мога да ги дочета и аюрведичните също. Иначе залитам по алтернативните и холистични практити. В момента си лекувам гадната болест с мокса от сибирски билки/су-джок терапия/ по точките на тялото

18.01.10
18:55

18.01 понеделник

Днес ми е много заспал ден. Не ми спори нищо. Навън е гадно, храната не е това което исках, но го карах на усет.Пък и хладилника е празен.Имам мускулна треска, лека е но ме дразни.Всичко ме дразни, и аз включително. Поне уморих бацилите и хремата с тренировката вчера. 15 мин блъскане на чувала са много по-силно лекарство от всеки антибиотик. За разнообразие сутринта ми тече кръв от носа. Кекла...

6.00-едвам станах, кафе, и т.н
9.00- кафе да се поддържам будна за подреждането
11.30- парченце кашкавал с чушка
12.30- 2 яйца+2 белтъка, 10 гр кашкавал, половин прозрачна ръжена филия с масло, зелена салата, морков, 30 гр линд 85% -свърши и ме приспа
14.00-16.00-сън на пресекулки
16.00-18.00-шетане
19.00-малко пиле, че прегладнях изведнъж
20.00-зелена салата, пиле на грил/прекалих/, 300 гр зеленчуци на пара с масло и подправки, морков. 2 филии и половина от прозрачния ръжен хляб с масло пак.
Не че е лоша храната, но не е това което исках да ям днес. Ама съм благодарна, че имам какво да сложа на масата. Утре без хляб и шоколади, че ме разяждат
Вода достътчно, кю тен

Днес ще се опитам да заспя по-рано. Тоя лаптоп е голяма зарибявка и става късно. Снощи заспах в 2 часа и станах в 6. Това не е хубаво. Пък и дояждах филия с масло и кренвирш към 1.00. Като нямаше друго, така е

Утре ми се ще да направя двуразова. Студ ни чака и трябва да се сгряваме. Лека

20.01.10
06:55

Вчера 19.01-Банкет № 1

Гаден ден, много студ, празни магазини, работа не свърших. Иначе бих се радвал на снега....И пеша бих отишла на работа, ама фирмите с които работим не са успели да отидат.
Постоянно съм гладна, че не ми се и тренира. Бушуват разни други страсти в мен и съм вечно под напрежение...
Като поспах 1 час следобед се замъкнах до залата в преспите.

80 мин тренировка, цяло тяло-аеробно-анаеробна. Не ми се описва

Храна -банкетна без оливане
6.00-кафе, вода
12.30- 2 яйца/купешки :sick: /, 30-40 гр сух тел.суджук, малка зелена салата, домат, 3 зелени маслини
14.00-15.30-сън
16.30-кафе
17.00-18.20-тренировка
20.00-банкет- огретен от тиквички и броколи с яйца/200 гр/, зелева сърма, пържена чушка със сирене, от тук нататък тъпкане със зелена салата, защото вариантите бях пържени свински кюфтета , сърми или хляб. Аз си донесох огретена за мен, а пък те го харесаха и го изядоха. Десерт -3 парченца шоколад 74% какао.Торта и пасти-НЕ
23.00- аз се чудя що огладнях, почти никакъв белтък след тренировка нямам. Правих палачинки от 2 яйца, 2 белтъка, малко ражено брашно,стевия, ванилия с детето ги ометохме сладко, сладко.
Вода - мистерия. Над  2л, кю тен

Баси яйчния ден....Експеримента ми свърши.
Става въпрос за следното-казват че яйцата задълбочават пъпките/които си образувах през декември/.Обаче за мен това не е логично, тъй като имат цинк, а цинкът лекува акне. И реших да се жертвам в името на науката, като ям 2 седмици всеки ден поне по 2 цели яйца. Резултатът е че ми минаха пъпките....

21.01.10
07:23

20.01-сряда

Храна  прилична, тренировка за раздвижване на кръвта. Яйчен ден, поради финансови причини.Купешките яйца са гадни и не ме наяждат.

6.00-кафе, вода
домашна работа
12.00-2 яйца на омлет, 40 гр тел.суджук, чушка, зелена салата
14.30-в пристъп на глад -100 гр риба тон с малко зехтин и лимон, чушка, парченца суджук и масло -3 гр примерно
17.00-18.00- умерено кардио-40 мин., 100 коремни с дъмбел, стречинг
19.30-зелена салата с 2 варени яйца, броколи и бамя на пара за цвят. Не ми стигнаха тези ужасно малки яйца. Още 1 яйце на омлет с останалите броколи и бамя с малко масло и калиева сол. Половин чаша червено вино...

Ако и днес няма аванси ще започна да кудкудякам. Не обичам еднообразни храни...и стоене вкъщи. Наблюдение - мазнините не ме наяждат, а разяждат. Кво прайм не знам...Поне не подуват като въглените

Вода доста, калмацин кю тен. ще сменям антиоксиданта, ама не знам с какво точно..
EDIT много ги мислих въглените и накрая забравих да ги напиша- малка филия типов хляб на обед, 3 моркова вечерта

Мнението беше редактирано от diva 97 на 21.01.10 08:41.

22.01.10
19:06

Не ми е писано още да вляза в час...

21.01- хубава храна до 22.00-после ябълка и шоколад 60 гр
22.01- хубава храна, но много смесена +3 филийки типов хляб в 17.00 ч

Или съм бременна или просто ми се налага да кача кг, за да не умра от студ, или просто яко съм се отпуснала.
Не ми се тренира, тежко ми е, шет....

23.01.10
10:59

Ако не е първото, значи е от времето - поне при мен адски много рефлектира. Тоя студ освен да се натъпчеш едно хубаво с храница :) ..
Макар че имам познати - те са в обратната фаза, не хапват нищо защотоо им е студено и не им се занимава. Още малко да се махне тоя скапан месец че вече съм на границата с психоза.

23.01.10
12:26

казано от tonu на 23.01.10, 10:59:

Ако не е първото, значи е от времето - поне при мен адски много рефлектира. Тоя студ освен да се натъпчеш едно хубаво с храница :) ..
Макар че имам познати - те са в обратната фаза, не хапват нищо защотоо им е студено и не им се занимава. Още малко да се махне тоя скапан месец че вече съм на границата с психоза.

Тони, наистина времето страшно много ми влияе. Ненавиждам зимата, снега, студа.Даже на ски не обичам да ходя, ако ще и в Алпите де е. Аз съм горещ човек и обичам горещи места и сезони и т.н На 40 градуса съм правила двуразови тренировки и ми е било кеф. Е опитвам се да се нагодя и откъм храна и откъм тренировки, ама не става тази година, че и предната зима. До преди 2 години, зимата правих жесток релеф и то без да искам. Просто ми се ядеше само чисто месо, салати и туршия и тук там черен шоколад или овес, е сега не става братче. Яде ми се от всичко по много и ми се спи още повече....Ама ще го избутаме февруари и после пак на манежа.

23.01.10
15:35

И аз се чувствам по същия начин. Когато е студено тренирам насила и ми се яде всичко (хаха, затова сигурно работя на ски курорт  :lol:  :lol:  :lol:  ).

IR

23.01.10
18:28

При мен пък няма по-голям кеф да ида на тренировка в най-големия студ.Кефа идва после,когато изляза от залата и ми е супер топло и видя как всички са се сгушили в палтата си,треперят и бързо-бързо вървят само и само по-бързо да идат за накъдето са тръгнали.А на мен ми е суууупееееер  :coolsmile:

Мнението беше редактирано от irenaiv на 23.01.10 18:29.

23.01.10
20:04

казано от Margaritka на 23.01.10, 15:35:

И аз се чувствам по същия начин. Когато е студено тренирам насила и ми се яде всичко (хаха, затова сигурно работя на ски курорт  :lol:  :lol:  :lol:  ).

Марго, вчера се сетих за теб и се чудих къде изчезна, а пък ти си баш в колуминацията на сезона. И аз трудничко се замъквам в залата.Нашата е без отопление даже, което не е лошо принципно, ама на минус 20 градуса си е малко кофти адаптацията...

Рени, верно е готино след тренировка ,ама първите 20 мин вия. от студ...После тичам в преспите с маратонките без да ми пука особено. Затова ме кефи и ще си тренирам, колкото и странно да ме гледат повечето ми познати ,които не можеш ги измъкна от тях в такова време

IR

23.01.10
20:34

казано от diva 97 на 23.01.10, 20:04:

.....първите 20 мин вия. от студ...После тичам в преспите с маратонките без да ми пука особено.

Само така  ;-)  И аз съм същата със студа....а и съм супер заморничава по принцип.Затова съм си изградила едно такова нещо....когато нещо го мразя много-студа,някаква гадна задача на работа и т.н. просто го изключвам от мозъка си-спирам да мисля за него и приемам,че трябва да се свърши безусловно,без да се концентрирам в/у негативните усещания които то ми носи и се концентрирам в/у позитивните.Не винаги има ефект това,но напоследък аз все повече успявам да действам по този начин и определено има резултат.

Мнението беше редактирано от irenaiv на 23.01.10 20:35.

23.01.10
20:43

23.01-събота
Направих си го динамичен ден, защото ще откача от тъпотия иначе...Тв, РС, вестници, книга.Е не е за мен това, няма ли контакт с хора и движение навън се сдухвам.Пък и не обичам съвременните технологии.Даже и телевизия не гледам особено, филми от време на време.
Тренирах двуразово и странно за мен, но така ми дойде отвътре. Така и така ми опъват дънките вече, поне да ги доопъна %-P Имам прилични количества подкожна вода, тук-там мазно и мускул. Брех...
Ядох още по-странно и пак по интуиция. Не ми се яде нито месно, нито мазно. Аз си знам, че работя на въглехидрати, ама реших да мина на зимна схема уж, да се сгрявам от мазнините. Е противоестествено ми е. Не обичам свинско, сметана, мас, бекон, карантии ит.н, маслото ми накъртва и повече от 3 жълтъка ме задръстват, млечни почти не ям. Не мога да докарам прилично количество мазнини за да разчитам на тях за енергия и ме избива на въглехидрати. Това съчетано с белтък за трениращ човек ми идва в повече и ....качвам и съм нервна и т.н.С две думи намалям малко мазнините и добавям малко въглехидрати в тренировъчни дни.

Тренировка 1- крострен и вело с редуване- 40 мин, стречинг

Тренировка 2- тежести
5.мин крострен
5х5 с 10 кг, с редуване
клек
тяга със свити крака
почивки 30 сек на кроса между всички серии

5х5 със 7,5 кг
плие
5х5 с 2 х 4 кг арнолд преси

5х5 с 10 кг
избутване от лег
раменна преса

5х5 с 10 кг бицепс
5х3 със 7,5 кг дъмбел разгъване трицепс над глава
тук се осовободи скрипеца и направих
3х5 с 20 кг, тесен хват отпред

3 х30 коремни с дъмбел 7,5 кг
15 мин кардио
стречинг

Храната е това което ми се ядеше. Имам нов тиган Тефал и го пробвах на обяд...Страшен е

6.00-кафе, вода, джинджифилов чай
9.00-10.00-тренировка 1
11.00-13.00-викнаха ме в офиса
13.30-2 яйца и 2 белтъка бъркани с печени чушки, лук и подправки в новия тиган, 20 гр тел.суджук, био вкусен морков
16.40-17.40-тренирвка 2
18.20-половин помело в пристъп на ярост, че ни спряха тока.Шегувам се за яростта, но за тока не...
19.30 -1 ябълка
20.00- 50 гр тиквени семки с филм
21.00- домашен ябълков кекс без захар/1 ябълка, 50 гр ръжено брашно, 1 яйце и 2 белтъка, канела, сода , стевия/-това беше вечерята ми всъщност-и белтък има и въглехидрат и мазнини. И беше вкусно и се успокоих.Това беше мойта храна тази вечер....пфу един път да се послушам
22.30-няколко хапки пил.био филе да не е без хич откъм белтък

Няма добавки, вода над 2 л
По утрешния ден ще се разбере дали съм тренирала и яла правилно

24.01.10
09:19

казано от diva 97 на 23.01.10, 20:04:

казано от Margaritka на 23.01.10, 15:35:

Марго, вчера се сетих за теб и се чудих къде изчезна, а пък ти си баш в колуминацията на сезона. И аз трудничко се замъквам в залата.Нашата е без отопление даже, което не е лошо принципно, ама на минус 20 градуса си е малко кофти адаптацията...

Рени, верно е готино след тренировка ,ама първите 20 мин вия. от студ...После тичам в преспите с маратонките без да ми пука особено. Затова ме кефи и ще си тренирам, колкото и странно да ме гледат повечето ми познати ,които не можеш ги измъкна от тях в такова време

Не съм изчезнала, но по-рядко имам време да чета подробно и съответно да коментирам.
В нашата зала е топло, но от работа ми беше малко по-трудно да събирам сили да тренирам, после поболедувах, но вече се опитвам да вляза в старата форма :)

25.01.10
12:23

24.01-неделя, мързел, лежкунтене, ядене на корем

5.30-кафе, вода-започнах да се наспивам след 3 месеца безсъние
11.00-20 гр тел.суджук, домат/че/, печена чушка с една вилица сирене
12.30-зелена салата, шепа броколи и бамя на пара със зехтин, кюфтета от риба тон/90 гр риба тон, белтък, подправки/
15.00-половин парче баница и половин парче кекс със захар/общо към 100 гр двете/
16.00-50 гр пиле на грил, малък банан, 2 ябълки с канела и стевия
17.00-другите половинки на баницата и кекса.....и се получи кисела, пареща и отровна кръв. Вените ми пламнаха и си припомних за пореден път какво ми причинява захарта. Тука поговорката, че не е виновен този който яде баницата не важи. Каквото си го направиш това е....
20.00-100 гр пиле, малка зелена салата
Вода над 2 л, джинджифилов чай.
Добавки-цък

Млечна киселина + захар= стопени лагери!!!
Дива помни!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Днес не съм на работа.Компютъра и климатика не бачкат от студа...Мразя да бездействам ,затова започнах да чистя основно и в почивките си пиша дипломната, че не остана време до защитата. Не обичам начина по който ми действа студа...Блокирам отвсякъде

25.01.10
19:02

25.01-понеделник

Размишлявайки върху желанието ми за захар напоследък, стигнах до изводите че тримесечното безсъние от стрес и студ най-вече, съчетано с много тренировки и на моменти никаква храна е избило в посока преяждане с неправилни храни. Неправилни за мен, защото никога не съм ги обичала, никога не съм прекалаявала с тях, те просто не са моите храни и не ми действат добре. Обаче не можах да се справя към момента. Не се обвинявам, но и не искам отново да се стига до подобно тровене на тялото ми с боклуци. Поне не толкова често и много.Днес вечерях чудесна храна в присъствието на два шоколада на масата, без дори да ми се прияде от тях.

Тренировката започна с умерено кардио за да изхвърля водата от въглехидратите, но пуснаха Продиджи и стана малко интензивна в един момент, като сложих ръкавиците и заблъсках чувала.

стречинг
5 мин.кростренажьор бавно  за загрявка
35 мин-умерено темпо
3 кръга
х 30 цели коремни на земя
х 20 долен корем
х 4-5 мин. спаринг с чувала
4-5 мин вело за успокояване на пулса
стречинг
Даже успях да се изпотя в студената зала и време

Храна
5.30-кафе, вода
11.00-50 гр пиле на грил от копън без кожата, 100 гр краставица с малко зехтин
12.30- 110 гр пиле на грил-гърди, шепа броколи и бамя на пара с масло, зелена салата
16.00-17.15 тренировка
19.30-зелена салата, чушка, лук, тиквичка на скара, зехтин, пъстърва във фолио с масло, малко козе сирене в другата половина чушка. Половин чаша червено вино.

Както винаги през деня не ми се яде много. Опитвала съм много пъти да ям повече през деня, но не ми се получава.Няма и да се мъча повече. Така ми е вкусно и спокойно.
Липсват ми истинските плодове и зеленчуци, всичко е пластмасово сега. Искам природа в чинията си..

Вода, джинджифилов чай към 3 л
магнезии, въглен

IR

25.01.10
20:41

Дива,храната си е супер....само тази голяяяма пауза м/у обяда и вечерята/потекоха ми лигите като си я представих тази пастърва изпечена във фолиото..ммм../.Ами щом ти се яде плод-вкарай там 2 плода.В момента,колкото и да са пласмасови,има чудни портокали,грайпфрути,ябълки,кивита,мандарини.Супер следобедна закуска са.Виж темата със зеленчуците -там няма какво да кажа....всичко е блъскано с химия и нитрати,ама то вече кое ли не е....  :-/

26.01.10
07:59

казано от irenaiv на 25.01.10, 20:41:

Дива,храната си е супер....само тази голяяяма пауза м/у обяда и вечерята/потекоха ми лигите като си я представих тази пастърва изпечена във фолиото..ммм../.Ами щом ти се яде плод-вкарай там 2 плода.В момента,колкото и да са пласмасови,има чудни портокали,грайпфрути,ябълки,кивита,мандарини.Супер следобедна закуска са.Виж темата със зеленчуците -там няма какво да кажа....всичко е блъскано с химия и нитрати,ама то вече кое ли не е....  :-/

Рени, не обичам цитруси особено, обичам летни плодове. А банана е сезонен и колкото и да го обичам си е хляб. Пък аз с 1 плод не мога или са плодове или нищо.

Мда,храната вчера беше супер, даже едитвам в 23.30 парченце сушеница, малко сирене, домат, половин чушка със сирене и масло на върха на ножа. Е легнах си в 2 часа, обладана от мисли...и мускулна треска

Мислите ми бяха объркани и тревожни. За каква по дяволите се мисля????,” големият” ми проблем е дали да ям пиле или риба или шоколад. Лигавищни направо.
А КАК СЕ ПРОДАВАТ ВЕСТНИЦИ НА МИНУС 20 ГРАДУСА, НА СВЕЩ ВЕЧЕР И ТО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ СИ НА 70 ГОДИНИ И НЯМАШ 40 КГ????????????
Исках да го споделя това. За поредна зима тази женица няма да се стопли.

26.01.10
19:41

Януари свършва...Как лети времето.
26.01-почивен

6.00-кафе, вода/4 часа съм спала ужас/
11.00-омлет от 1 яйце и белтък, домат, лен. Купешките яйца са ужасни просто...Ама няма баби в тоя студ
13.00-70 гр тиквени семки. С това разполагах към момента
16.00-вече разполагах с 1 варено яйце, домат, зехтин, малко краставица и чушка на салата. 20 гр сирене козе, парче суджук за дооръфване/е няма таква дума/
18.30-150 гр пиле/филе/ печено в бира с масло. Като кажа масло, нямам предвид количества за ВМ. Не е за мен блажното..Даже опитах от кълката, ама го върнах. Цък, ама има и други хора вкъщи, които обичат мазничкото сосче с хляб, Остатъка-зелена салата, 200 гр микс зеленчуци на пара с масло, домат, малко сирене
20.30-що ли си знам, че като има семки в шкафа ще бъдат унищожени....и тъй останалите 30 гр свършиха

не знам си колко вода, магнезии, джинджифил

Мисля да не тренирам няколко дни и да се отдам на дипломната си работа. Днес написах 11 страници увод и 3 страници заключение. Скорпионска работа, от главата за краката....

Викам да се сафирясвам вече, захарта ме направи луда тези дни. Явно и аз съм чувствителна към инсулина вече от тези НВД и прочие.

27.01.10
07:02

http://vodpod.com/watch/1502353-food-matters-movie-trailer-ground-breaking-new-release-film-about-your-health

Нещо което всички знаем, но не можем да променим особено.Ш..т. Вледах го гледах това

27.01.10
07:41

казано от diva 97 на 27.01.10, 07:02:

http://vodpod.com/watch/1502353-food-matters-movie-trailer-ground-breaking-new-release-film-about-your-health

Нещо което всички знаем, но не можем да променим особено.Ш..т. Вледах го гледах това

Мхм, и аз започнах да го гледам, но ми се видя скучен по едно време и спрях. А и по принцип мисля, че филмите - конспирации са доста преувеличени.

IR

27.01.10
08:00

И аз в неделя го гледах този филм.Хареса ми.Твърдят,че тежки/нелечими болести се лекуват с правилно хранене и “чисти”храни...може и да е така...знае ли човек...

Мнението беше редактирано от irenaiv на 27.01.10 10:04.

27.01.10
13:52

казано от irenaiv на 27.01.10, 08:00:

И аз в неделя го гледах този филм.Хареса ми.Твърдят,че тежки/нелечими болести се лекуват с правилно хранене и “чисти”храни...може и да е така...знае ли човек...

Аз вярвам в това определено. По скоро вярвам, че и болестта и лекарството са в човека, а чистите храни само биха помогнали.

Ани, вярно е че са преувеличени такива филми, нали трябва да има интерес все пак. Дори това за витамините малко ме подразни-един вид, гълтайте витамини с шепите, иначе ще пукнете. Обаче всичко друго си е 100 % истина и не е лошо повечко хора да си отворят очите за гадните конспирации срещу здравето на индустриалните гиганти. Аз винаги когато имам възможност ще си купувам домашните яйца и мляко и зелентие салати с голите охлюви вътре, пък все някой витамин и минерал ще е останал. Хубаво е да има такима филми, аман от простотии

27.01.10
19:20

Чувствам се обременена психически с това да планирам какво да готвя и да пазарувам. Ако не планираш рискуваш да ядеш боклуци или...да не ядеш изобщо. Иначе се превръщаш в роб на храната и на кухнята. Май само зимата е така, но ме натоварва за месеци напред. Проста храна трябва да се яде....вярно, но и тя иска внимание. Всеки член на семейството има различен вкус и се опитвам да се съобразявам. Детето го манипулирам някак да се приобщава към моето меню, но 33 годишен мъж не мога да го накарам да яде броколи и пил.филе или риба насила. Честно казано на моменти ми липсват времената когато готвих еднакво за всички. Само, че е твърде късно да си ги върна.

27.01-сряда. Тресе ме нервата, гневно ми е...

6.00-кафе, вода
10.00-кафе, вода, джинджифилов чай
до 14.00-работа из града с хапка принцеса или по скоро каймата й
15.00- зелена салата с риба тон, 5,6 зелени маслини и маринована сьомга/30 гр/, 2 мини домата. Опитах от картофено кюфте, руска салата и телешко веяно филе. Абе от каквото имаше на масата....нищо особено
16.00-30 гр тиквени семки с дипломната.Влияят ми добре на концентрацията
19.30-зелена салата, 200 гр талапия/бяла риба/задушена с масло, бяло вино и подправки, 200 гр задушени зеленчуци, доматченце с остатъка от маринованата сьомга/30 гр/.Впечатления - талапията и с кило масло ще е безвкусна, маринованата сьомга е върха, почти мърдаше, като суши е..мммм
20.30-заревах за сладко и изядох към 80 гр сирене екуиза с какао, стевия и 5,6 ягоди/замразени/

Айде, гевезелъците с готвенето до тук. Утре малко казармен режим. Имам толкоз работа и в нас и в университета и в офиса, че едва ли ще сготвя нещо по-сложно от яйца.

Много ми се яде сладко, ама много...Не е на добре работата с инсулина ми.

3 л вода и чай

27.01.10
19:33

ако готвиш по-големи количества,с преобладаващо месо?пък ти си яж броколи.големите глинени гърнета много пестят време.
(това с планирането и реализацията на семейното хранене си е бреме-просто изисква да го помислиш,купиш и направиш,и така всеки ден.)Децата си хапват вм,оризи и картофи няма,има хляб за сандвичите за училище.свикнаха от малки,и нямам грижи с разни претенции.
(малкото говедце изяждаше по една малка сметана към вечерята на 2г.)
:))

27.01.10

казано от diva 97 на 27.01.10, 19:20:

маринованата сьомга е върха, почти мърдаше, като суши е..мммм

тази сьомга от насипните по топлите витрини на магазините ли е или някакъв друг вид си вземаш?

27.01.10
19:34

казано от S_L на 27.01.10, 19:33:

казано от diva 97 на 27.01.10, 19:20:

маринованата сьомга е върха, почти мърдаше, като суши е..мммм

тази сьомга от насипните по топлите витрини на магазините ли е или някакъв друг вид си вземаш?

Пикадили -щанда с маслините, салататите и маринованите риби

27.01.10
19:38

Охх, на предния Никулден бях на гости във Варна и купиха точно такава сьомга от Пикадили. Още ми е в акъла... Невероятна е. Направиха ми я върху препечени филийки, разрявани наполовина. ГИ на хляба се понижава с препичането. Пробвайте така ;)
За готвенето..напълно ми е познато. Но на мен сякаш не ми тежи, а го приемам като хубавата част от деня. Работя умствен труд и с готвене си почивам.
Но знам за какво говориш. Днес бях пуснала наведнъж фурната, единия котлон и микровълновата :) На фурната пекох пилешки кълки за всички, на котлона варих зеленчуци (грах, царевица, морков и броколи) за мен, а на микровълновата: ориз за дете и мъж.
Отделно си приготвях в същото време кутиите за утре. Добре че не правих салата  :lol:

Мнението беше редактирано от Anelia на 27.01.10 19:42.

27.01.10
19:42

казано от Anelia на 27.01.10, 19:38:

Охх, на предния Никулден бях на гости във Варна и купиха точно такава сьомга от Пикадили. Още ми е в акъла... Невероятна е. Направиха ми я върху препечени филийки, разрявани наполовина. ГИ на хляба се понижава с препичането. Пробвайте така ;)

Знам, знам, ама докато ме тресат бесните по -добре да стоя далеч от хляба. На моменти съм, просто покрай празниците прекалих повече отколкото мога да го понеся и сега ми трябва време да ми се укроти системата. Иначе....ох сьомга върху препечена пълнозърнеста филия намазана с масло и с резен лимон...Супер вкусно

27.01.10
19:48

казано от diva 97 на 27.01.10, 19:42:

казано от Anelia на 27.01.10, 19:38:

Знам, знам, ама докато ме тресат бесните по -добре да стоя далеч от хляба. На моменти съм, просто покрай празниците прекалих повече отколкото мога да го понеся и сега ми трябва време да ми се укроти системата. Иначе....ох сьомга върху препечена пълнозърнеста филия намазана с масло и с резен лимон...Супер вкусно

преди често си хапвах пушена сьомга в/у препечена филийка с малко масълце и може отгоре червен лук, никак не е лошо.. :) м.м.

28.01.10
19:32

Лирически пост
28.01-четвъртък

Егати какво може да направи с човек слънчевото време. Дори и да не е лято.....
Денят ми започна както го бях планирала, но се разви непланирано, точно заради тези срамежливи слънчеви лъчи...Страхотно се заредих. Аз съм слънчева батерия явно, инече не функционирам.
Сутринта храних врабчета на терасата, умрели от глад и от студ милите...
Хвърчат ми мислите хаотично.Врабчета, тренировка или почивка, подуване, саркоплазма или мазнина, какво да ям., защо не мога да дишам..Бул ш...т
Чистих, ставах, лягах, ядох, и все по- нервна ставах и се подух от стрес, без основателна причина. И се вайках, и в банята не ми се влизаше даже...Гипс...
След поредното късо еспресо/3-то/, започнах да „пера” минералната мазилка в коридора. На четвъртото стъпало откачих....
I need some air и отидох да тичам в морската градина. На петата минута влязох до глезените в една кишава локва, после тръгнах да се връщам, ама краката сами ме заведоха до подлеза към морската и после вече- няма спиране....с мокрите крака... Интересно се получи тичането по снега, още по интересно беше качването на стълбите, които всъщност бяха леден баир със зачатъци на ръбове.Хващах се за клони и стълбове да се изкача . После се пързалях с детето върху скейтборд без колела и си  ожулих задника и бедърите.После се борихме в снега и намокрих последната частичка сухота по мен. Едни малки улични кученца ме разпънаха на кръст-едното ми дърпаше едната връзка, другото втората, третото крачола, четвъртото косата като се бях навела...
Морето беше страхотно, имаше много лебеди, въздуха е с кислород и минтерални соли.Тук се сетих, защо по дяволите внасяме морска сол от Тунис/така пише на солта с която си правя пилинг в банята/. С две думи стъпиш ли на крайбрежната алея, ставаш Ариел-шегичка, друг човек....
Имах си нужда да го напиша това
В другия пост, контролните глупости

28.01.10

28.01

6.00-кафе, вода
10.00-кафе, вода
12.00-2 яйца, 2 белтъка , лен.семе, на омлет, пуешко и тел.филе х 20 гр, малки салати зелена и шопска, ½ препечена филия, 10 гр бисквита
15.30-кафе, вода
15.40-16.20-крос в морската
19.00-  половин чаша бяло вино, кофти нямам червено
19.30-зелена салата, шопска, пиле на грил без кожа-???гр, примерно 200, ½ купа супа топчета с фиде без топчетата, 2 моркова

Всичко ми е толкова безсвкусно, има вкус на зима
Течности над 2 литра
Ще пия магнезии след малко

Правя си разни изводи. Кой образ неземен е решил как се определя ГИ. Ами аз например правя инсулинова реакция от ябълка, овес и бобови/без зелен/, дето са едни от най-ниско гликемичните, а пък с мороквите , тиквата и белия хляб нямам проблем, даже се наяждам. Затова таблиците и сметките не важят

Сигурно ще ям още нещо после
което беше остатък от шопската и малко от пил.бутче

Мнението беше редактирано от diva 97 на 29.01.10 10:10.

IR

28.01.10
20:59

Дива....как познаваш към кои храни имаш инсулинова резистенция?

Днес и аз бях супер заредена от слънчицето,което реши днес да ни зарадва....дава такова настроение...имах чувството,че цял ден ми е приповдигнато и това чувство идваше когато се покажа навън.Чак не ми се прибираше в офиса.

29.01.10
10:12

казано от irenaiv на 28.01.10, 20:59:

Дива....как познаваш към кои храни имаш инсулинова резистенция?

.

Резистенция не знам дали е, ама реакция със сигурност. Започва да ми хлопа сърцето, дланите ми се изпотяват и не мога да спра да ям, после пък ми се доспива и после пак съм гладна. Разтрисам се с две думи...и не мога да се успокоя поне час

29.01.10
14:13

Дивичка,как си го разказала това за вчера,направо все едно четях някакъв роман.Много хубави преживявания в тая гадна зима.Мойто маймунче е на 2 и половина и много много не я вадя и затова намразих зимата,но преди и аз много се кефих на снега.И аз какви спомени имам от морската градина и снега....

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1