08.01.10
09:12
Чета аз из форума и си мисля....защо аджаба се мъча да тренирам тежко, като просто не е за мен. За събота планирах тежка тренировка.Всъщност тежка за мен, 20 кг скрипец и 10 кг лост за някой са нищо, но...Защото чета, че е най-добрия метод, защото се горят най-много мазнини, защото влияе добре върху много неща, защото е модерно,защото повишава силата и метаболизма в покой но...аз съм била най-мазна и тежка точно при такива тренировки, най-нервна, с най-разбъркани хормони, и.тн. Понякога не смея да напиша че съм фен на аеробиката, защото хиляди души почват да ти обясняват каква тъпотия е и че нищо не се постига с нея. Е да обаче аз всъщност не гоня сила, нито постижения някакви, не мога да се похваля че клякам с голяма щанга и т.н, но мога пък имам атлетична женска фигура от която незнайно защо се мъча да избягам, мога спокойно да избягам маратон и тичането в градината и покрай морето ме изпълва с безмерно щастие и енергия. Защо бягам от това което харесвам.Повече не...Това го пиша за себе си хора , никой не визирам, просто размишлявам. В крайна сметка важното е да се чувстваш добре и като ти тежи нещо и си гневен и ядосан и т.н да ” Хванеш мотиката и да покопаеш 10-15 мин, докато се успокоиш”, както казва Дънов
На Пътя си :)
Търси нещата, които те радват.
Ако нещо те кара да се чувстваш зле - задай си три въпроса:
- защо ме кара да се чувствам така?
- как искам да се чувствам? (примерно - щастлива, спокойна .. )
- какво да направя, за да се чувствам така? :)
поздрави
Ами да по размишлявам и аз върху размишленията и логовете ти.
Владо Недков
Сърдечно благодаря за този изчерпателен и професионален пост.
Ще поясня някои неща за себе си ,на база неговото съдържание, най-вече за себе си..
-В последните години наблюдавам как се отразяват определени храни на тялото ми на принципа включване и изключване. За зелето и млечните съм категорична че ми забавят метаболизма и качвам.Не говорим за подуване на корема, нито за тежест и т.н.Говорим за дебел слой лимфа и метаболити, които ме правят пастьозна и мека и докато не спра с тези продукти не се махат. Корема ми се подува от, моркови, броколи, ябълки, обаче ги ям мамка му. Не всеки ден, но...
-Количествата са най-често, 2 пъти на ден салата от около 1 малка или средна маруля, половин краставица и 2,3 репички и около 300-500 гр готвени зеленчуци, предимно зелени. Марулите не ме подуват мога и 5 да изям и пак не се подувам, но пък и не оставам сита.
-Не казвам че се подувам от лактозата на млечните, със сигурност не е и от натрия защото ям само силно изкиснати и обезсолени такива храни. Просто не ги понасят моите ензими явно
- изобщо нямам страст към каквито и да е храни, пък камо ли въглехидрати, пък камо ли с висок ГИ. Това ми харнене напоследък е лишено от всякакъв смисъл изобщо и е емоционално верояятно. Но е част от живота ми в момента и не мога да го забравя. С ваша помощ и спокойствие ще се нормализира.
-протеиновия ми прием определено е контролиран, това е нещото което наблюдавам защото най-малко искам маса сега. До 30-40 гр на порция съм чела поне че е добре. Аз имам 2 такива порции на ден най-често, или 3 х 20-25 гр, тоест за моите 43 кг е ок
- мазнините не ме плашат, в момента са намалени заради изприщеното ми лице, по съвет на козметичката ми. Иначе ям около 40-50 гр мазнини, което мисля е достатъчно за мен. Животински мазнини и свинско не обичам категорично. Ям зехтин, ядки,риба, ленено семе, пилешки бутчета, жълтъци, маслини,черен шоколад. Да чела съм доста мнения за полезността на животинските мазнини, но не ми харесват. Маслото прави изключение понякога, докато не ми накърти
-за тренорвките само мога да млъкна и да чета.
- късната и обилна вечеря никога не ми е пречила. Въглехидратите обаче наистина нямат място там.
- приемам само калиева сол и изворна вода и слава Богу, че досега щях да се търкалям с това хранене
- за въглехидратите си прав, но за съжаление ние жените доста по-различно приемаме нещата и принципа “без едно мога но с едно не”, важи с пълна сила, защото сме мазохистични създания които се убиват от глад и тренировки и после преяждат с въглехидрати като невидели. Тоест точно това е целта на дневника ми да ям въглехидрати в тези части на деня и в нормални количества. Да мога да кажа стоп сама на себе си.. Иначе не са ми нито за удоволствие, нито за заспиване, по-скоро за енергия, защото аз почти никога не стоя в офиса, но и това не точно. Огромна салата с парче риба ме прави по-щастлива.
- чувствам се смачкана след тренорвки с тежести по различни от дамските.Като правя тренировка тип аеробна с гири по 3 кг например съм супер. Като правя тежка/за мен/ с 5 кг за бицепс да кажем и клек с 8-10 кг ми е гадно и ужасно и нацепващо.Най-добре съм след крос, таебо, аеробна тренировка в зала, гимнастика, йога.
Страшно много ти благодаря, че ме накара да си направя тази рамносметка. Ако се сетиш още нещо ми пиши...
Чета аз из форума и си мисля....защо аджаба се мъча да тренирам тежко, като просто не е за мен. За събота планирах тежка тренировка.Всъщност тежка за мен, 20 кг скрипец и 10 кг лост за някой са нищо, но...Защото чета, че е най-добрия метод, защото се горят най-много мазнини, защото влияе добре върху много неща, защото е модерно,защото повишава силата и метаболизма в покой но...аз съм била най-мазна и тежка точно при такива тренировки, най-нервна, с най-разбъркани хормони, и.тн. Понякога не смея да напиша че съм фен на аеробиката, защото хиляди души почват да ти обясняват каква тъпотия е и че нищо не се постига с нея. Е да обаче аз всъщност не гоня сила, нито постижения някакви, не мога да се похваля че клякам с голяма щанга и т.н, но мога пък имам атлетична женска фигура от която незнайно защо се мъча да избягам, мога спокойно да избягам маратон и тичането в градината и покрай морето ме изпълва с безмерно щастие и енергия. Защо бягам от това което харесвам.Повече не...Това го пиша за себе си хора , никой не визирам, просто размишлявам. В крайна сметка важното е да се чувстваш добре и като ти тежи нещо и си гневен и ядосан и т.н да ” Хванеш мотиката и да покопаеш 10-15 мин, докато се успокоиш”, както казва Дънов
На Пътя си :)
Търси нещата, които те радват.
Ако нещо те кара да се чувстваш зле - задай си три въпроса:
- защо ме кара да се чувствам така?
- как искам да се чувствам? (примерно - щастлива, спокойна .. )
- какво да направя, за да се чувствам така? :)поздрави
Ами дай Боже да съм поне в началото на пътя. Искам, го много го искам това..Когато не съм в хармония , всички около мен страдат, а знам че без сгромолясване няма изправяне. Ще си задавам тези въпроси наистина...Благодаря
08.01.10
09:40
Ами дай Боже да съм поне в началото на пътя. Искам, го много го искам това..Когато не съм в хармония , всички около мен страдат, а знам че без сгромолясване няма изправяне. Ще си задавам тези въпроси наистина...Благодаря
:)
болднатия текс наскоро го коментирахме в нашия форум :)
това е ЕТАП и когато го извървим - минава :)
и идва нов ЕТАП - без падания и ставания :)
дерзай
В офиса съм в момента и използвам да пиша, докато имам муза и......интернет
Моят ад е към края си, малко подрани. Почистващата фирма ще приключи днес и почвам да се местя.Това означава няколко неща за мен.
1. Много домакинска работа дни наред
2.Психическа нагласа към новата обстановка
3.Въдворяване на нов семеен ред, че сега сме като разграден двор
4. Готвене на свястна храна
5.По-малко мъкнене на манджи от бабата, която е твърде близо в момента
6.Успокояване на нерванат система от факта че съм вкъщи, респективно на апетита
Това което ще направя е почивка от тренировки, НВД за този период, за да укротя инсулина, много вода над 3 л, сауна, йога, масаж.
Йогата не е просто разтягане на мускули и сухожилия, тя е много повече от това. Тренира се дишане, психика, себепознаване, медитира се, обратното е на това което вчера прочетох в един сайт
Така...
08.01.нетренировъчен
6.00-кафе, вода, чай
9.00- омлет от 1 яйце и 3 белтъка, пуешко и биволска пастърма общо към 50 гр. Доизяждаме всичко от чуждия хладилник
08.01.10
10:11
9.00- омлет от 1 яйце и 3 белтъка
а с жълтъците какво правиш?
Йогата не е просто разтягане на мускули и сухожилия, тя е много повече от това. Тренира се дишане, психика, себепознаване, медитира се, обратното е на това което вчера прочетох в един сайт
Само веднъж съм ходила на йога. Мислех си, че ще си седя на някаква постелка и ще се мъча да правя някакви чудновати пози. Амааа не беше така. Беше много динамично, голяма зала, доста хора бяхме, индиеца-инструктор показваше какво да правим и обикаляше сред нас, пипаше ни (в смисъл помагаше за движенията), беше много трудно, изморително иииии... абе странно ми беше. Доста се поизмъчих. В края пусна няк’ва успокояваща музика, запали някаква миризлива пръчка, изключи осветлението и запали свещи. Интересно беше, но не успя да ме запали!!!!!!!!!!!!
Йогата не е това, което е ;-) .
Мнението беше редактирано от maria на 08.01.10 10:24.
9.00- омлет от 1 яйце и 3 белтъка
а с жълтъците какво правиш?
Като нямам пъпки ги ям, а пък сега ги пазя за застройка на супа и разкрасителни и подхранващи маски ;-P. Котки нямаме пред блока за жалост
Само веднъж съм ходила на йога. Мислех си, че ще си седя на някаква постелка и ще се мъча да правя някакви чудновати пози. Амааа не беше така. Беше много динамично, голяма зала, доста хора бяхме, индиеца-инструктор показваше какво да правим и обикаляше сред нас, пипаше ни (в смисъл помагаше за движенията), беше много трудно, изморително иииии... абе странно ми беше. Доста се поизмъчих. В края пусна няк’ва успокояваща музика, запали някаква миризлива пръчка, изключи осветлението и запали свещи. Интересно беше, но не успя да ме запали!!!!!!!!!!!!
Йогата не е това, което е ;-) .
Миме, много зависи от преподавателя и от вида на йогата. Аз ходя на класическа Хата йога и йога дихателен комплекс с тибетски ритуали, самомасаж и тай-чи практики. Всичко друго е ама не динамично....Пък и преподавателката ни е много позитивен човек и енергията и ме зарежда. Абе аз съм малко по-нестанадартен типаж. И все по-нестандартна ставам...Отвътре ме идва, странна работа
Остатъка от вчерашния ден, 08.10
14.30-зелена салата с риба тон 100 гр, нормално количество
17.30-яйце на омлет, 10 гр биволска пастърма.Уникални домашни яйца, пъпките ще ги мисля после
18.30-средна зелена салата, тиквичка, чушка и лук на туч, кюфтета от риба тон/90 гр риба тон, белтък, подправки/
21.00- ететвено глад - 3 белтък на омлет с малко козе сирен - 10 гр примерно
22.00-50 гр варено домашно пиле
Белтъка ми е много, обече докато влезна в релси с инсулина ще имам такива дни. Като не тренирам става, но иначе бъбреците и ч.дроб ме заболяват. Всъщност хубавото е че е качествен белтък от домашни яйца и пиле. Не го мисля
Вода 3 л, калмацин, кю 10
Умирам за сън, пък все нещо става е не ме оставят да спя.Как ще чистя????
09.01.2010-събота
Леле колко вода изпишках.Ужас!!!И умирам от глад. Храната потъва някъде , не знам къде ама нищо не остава от нея. Даже сутрин огладнявам...
Нетренировъчен ден.
6.00- кафе, вода, чай
9.30-кафе, 2 яйца и 2 белтъка на омлет с ленено семе и с 15-20 гр козе сирене, че ми е безвкусно без пълнеж, чушка, малко краставица.
14.00- средна зелена салата с 90 гр.риба тон
отчаян опит да заспя
15.00-чушка с около 10 гр козе сирене и на върха на ножа масло. После тичах до пазара за семки, гладна съм и ги дочоплям в момента. 30-40 гр тиквени семки и 20 гр сурови бадеми
в 20.00- евентуално зелена салата, броколи, алабаш и бамя на пара с подправки и зехтин, 150 гр пил.филе на скара
Течности до сега 2 л, калмацин, кю 10
Нервно ми е , мамака му
09.01.10
14:05
Ами тук 90% от мацките хапвате супер малко, поне така ми се струва. Ето защо казвате, че яденето ми е много - на фона на вашето направо ям като за 3!
Как няма да си гладна :)
Хубав остатък от деня ти пожелавам, и да се поуспокоиш !!!
Ами тук 90% от мацките хапвате супер малко, поне така ми се струва. Ето защо казвате, че яденето ми е много - на фона на вашето направо ям като за 3!
Как няма да си гладна :)
Хубав остатък от деня ти пожелавам, и да се поуспокоиш !!!
Верка, тези дни са ми с най-свястно хранене и калории от доста време насам. Явно всичко усвоявам, защото досега все нехранинтелни неща ядях...Предполагам де..
Ох мерси за подкрепата, ама ПМС, хормони, ужассс
За вчера 09.01 нямаше особена промяна в предвиденото, като добавим малко повече семки, по-малка салата за сметка на задушените зелечнчуци и 2 часа след вечерята чушка с козе сирене и малко масло. Опитах и соса от спагетите на мъжа ми/гъби, дом.сос, /
10.01-нетренировъчен. Сутринта за малко се засилих към залата, но добре че неопреновия клин ми беше още мокър. Останах си вкъщи. Колкото повече дни почивам, толкова по-добре осъзнавам колко съм изморена и оттекла.Почти 3 кг от вода досега си заминаха и установих, че имам форма на краката. Хапвам соленичко, за да не се обезводня.
6.00-кафе, вода с лимон
9.30-кафе, чай, вода
9.30-10.30-основно чистене на хладилник.Брои ли се ??? %-P
12.30-2 яйца на омлет + 2 белтъка+ пуешка шунка 70 гр, нормална зелена салата. Не ми стигна и дояждах с чушка, сирене, малко масло, мини домат и отхапах от едно чуждо пил филе със сусам. Сиренето и маслото ми накъртиха вече, знам си аз. До обяд изобщо не бях гладна....пък ква стана
16.15-предстои сауна и пазаруване до 19.00 поне
20.00-вероятно пиле, салата, зеленчуци на туч
Водата ще мине 3-3,5 литра.
Добавки обичайните.
Не знам дали ще остискам да не тренирам, но дори и да правя нещо в залата ще е само за раздвижване.
Учорена съм, а пък не мога да заспя.Да не говорим, че съм през 2 мин. в кенефа.
6.00-кафе, вода с лимон
9.30-кафе, чай, вода
12.30-2 яйца на омлет + 2 белтъка+ пуешка шунка 70 гр, нормална зелена салата. Не ми стигна и дояждах с чушка, сирене, малко масло, мини домат и отхапах от едно чуждо пил филе със сусам. Сиренето и маслото ми накъртиха вече, знам си аз. До обяд изобщо не бях гладна....пък ква стана
20.00-вероятно пиле, салата, зеленчуци на тучВодата ще мине 3-3,5 литра.
Как оцеляваш цялата сутрин че до обяд само на кафе, не те ли разтриса този кофеин отделно и минималното приемане на храна ?
Според мен трябва поне някаква закуска сутринта, това кафе ти изпива калция от организма.
6.00-кафе, вода с лимон
9.30-кафе, чай, вода
20.00-вероятно пиле, салата, зеленчуци на тучВодата ще мине 3-3,5 литра.
Как оцеляваш цялата сутрин че до обяд само на кафе, не те ли разтриса този кофеин отделно и минималното приемане на храна ?
Според мен трябва поне някаква закуска сутринта, това кафе ти изпива калция от организма.
Тони, аз съм такъв тип, че вечерям много късно и до обяд не ми се яде. Закуся ли ставам ленива и тромава и рискувам да пропусна обяда. Но това не е винаги, понякога се събуждам гладна. Просто се съобразявам с апетита си. Кофеина ми действа перфектно на ниското кръвно и задържането на вода. Повече от 2 малки кафета на ден не пия обаче.За калция е вярно и затова като съм на повече белтъчини и кафе пия калмацин или калции на таблетки.
Вчера беше един бекрайно дълъг, отпускащ, преяждащ и страненен ден. В сауната изхвърлих толкова пот, че чак не ми се вярваше. Имам чувството че метаболизма ми е на макс. Това не се получи в онези въглехидратни дни. Няма да се отказвам от тях разбира се. Но...в поредни дни по много става задръстване отвякъде и задържане на вода, ужас.
та след сауната бях изтискана като стафида и както всеки път ужасно гладна. В поредната дилема, колко по-диетично нещо да напазарувам, защото е вечер си спомних думите на мама от лятото - “Много я мислиш тази храна, не ти ли писва?” Та реших да не я мисля. Как да си взема пиле, като ми се яде мазна скумрия? Всъщност дилемата беше шоколад и пиле или скумрия без шоколада. Излишно е да обяснявам какво е да си в ПМС. Взех си една тлъста скумрия на скара без шоколад с надеждатата да спре да ми се яде сладко, но ....когато хоромните говорят, мозъка е в шах и мат
Та се получи следното.
дописване за 10.01
19.00- половин скумрия на скара
20.00- другата половина скумрия, малка зелена салата, броколи, тиквичка, алабаш на пара с подправки , зехтин и леко запечени
22.00-23.00- тук вече се предадох на ПМС-то и пращах мъжа ми до магазина в резултат на което изядох почти цял шоколад 70% какао и 50 гр тиквени семки.
Равностметка, калории над 2000, мазнини много, белтък доста, въглехидрати в рамките на НВД. Тренировки никакви, но пък се успокоих и контракциите на матки и яйчници престанаха. Знам че в другите дни няма да ми се яде толкова, затова не си го слагам на сърце. В крайна сметка това е енергия, която се събира и освобождава при нужда
Днес 11.01 моят домакински ужас започва, но пък сме в супер як ремонтиран и готин апартамент.
11.01.10
19:07
Браво Дива!!!Честито за апартамента.Сега зор с подреждането и чистенето,ама после,когато всичко се успокои така ще ти е хубаво и уютно!
А шоколада не го мисли наистина....минало-заминало :-P
Мерси Рени, хич не го мисля шоколада аз, само дето ми хлопаше сърцето цяла вечер, но се събудих толкова енергична, че все едно са ми вкарвали глюкоза
11.01-понеделник. Объркаха ми целия ден. Ела до офиса, после не идвай и т.н.. Нито на работа ходих, нито свърших работа вкъщи. Но пък тренирах, то какво ми остана.
Слязох да въртя педали, но се получи тренировка цяло тяло
Тренировка:
към 20 мин.крострен
от всичко по 3
х 10/на крак/ напади с дъмбелчета
х 10 гоблет клек с 5 кг дъмбел
почивките бяха по 50 сек.бавно въртене на кроса
х 8 тяга със свити крака с 2 х 4 кг
х 5 избутване гърди от полулег
х 5 предно рамо с 2 х 4 кг
х 5 задно рамо
х 5 бицепс
х 5 кик бек
х 30 цели коремни на земя
х 20 супермен с тежести на краката
20 мин вело, стречинг
Поне се раздвижих.Много ми се тичаше, но имаше силен вятър.
Храна:
6.00-кафе, вода
9.40-кафе
10.10-11.30-тренировка
изведнъж огладнях, но докато напазарувам и си сготвя стана сто часа
13.30-2 яйца +2 белтъка с 200 гр печени чушки, чесън, домат, подправки запечени на фурна. Малка зелена салата, 30 гр.телешка сушеница. Дояждах си пак...още 2 печени чушки с малко козе сирене и отхапах от хотдога на детето
17.30-200 гр броколи и алабаш на пара с подправки и запечени, 2 резенчета сушеница
19.30-зелена салата, 200 гр от зеленчуците, 150 гр пил.филе на скара, и пак дояждах малко шопска и половин пил.кебапче
Почнах да си пиша димпломната, стана 22.00 и огладнях. Нищо интересно нямаше в хладилника и пак ядох тиквени семки. Не знам колко ама доста бяха над 50 гр
Течности 3 л, добавки същите+активен въглен
Напоследък ми се ядат боклуци от рода на кремвирши, наденица, пържени кюфтета, пиперки бюрек и т.н.. Странна работа
Много скапан ден, пак.Абе годината ми тръгна наопаки нещо...Тренирвката вчера беше грешка и си го признавам. Пак си обърках хормоните тъкмо се бях успокоила и месечната буря отминавше. Е сега ще си нервнича. Да не говорим, че и без друго повишения ми апетит стана двоен. Затова се предадох. Тъй като от 12.00 до вечерта все нещо дъвчех, обобщавам в едно изречение.
Хубава, като качество храна, калории около 1800, но има време до лягане.
4 цели + 6 белтъка на омлети домашни яйца
40 гр тел.сушеница,
60 гр.пуешко филе,
20 гр тел.пастърма
5 гр масло
зелена салата
3 моркова
печени чушки
половин спаначна супа
парче печена тиква без захар
50 гр линд 85%
40 гр черен аеро шоколад
1 бонбон линд, демек съм изяла един шоколад днес. Що ли не ми пука???
Вода към 3 л
Ще пия кю тен
Това е май, може и още нещо да съм дъвкала , ама помня ли? Поне беше разпределено за деня, а не наведнъж. Такъв гладен синдром не ме е гонил от доста време. И после все едно ми натискат бутона и спира да ми се яде. Тогава пък много отслабвам. Иначе ми е интересно, емоция има...
Забелязвам, че като кача мазнините ми порасват ц...те за часове буквално. Не мога да си закопчавам сутиена....за щастие на мъжа ми.
Яде ми се домашен суджук на гребен...с кисело зеле готвено
Това е май, може и още нещо да съм дъвкала , ама помня ли? Поне беше разпределено за деня, а не наведнъж. Такъв гладен синдром не ме е гонил от доста време. И после все едно ми натискат бутона и спира да ми се яде. Тогава пък много отслабвам. Иначе ми е интересно, емоция има...
Интересно ми е, грубо колко хранения на ден събираш, според мен една от причините за апетита е и това че през 1 час, приемаш по нещичко. Т.е. постоянно инсулина ти се вдига и т.н. и т.н.
Поне аз това установих като гледам как горе долу се нахвърлят.
Ако питаш мен пробвай известен период с 4 хранения с по-големи количества храна. Само внимавай с фибрите в тях, че аз се надувам като ...
Поздрави.
Интересно ми е, грубо колко хранения на ден събираш, според мен една от причините за апетита е и това че през 1 час, приемаш по нещичко. Т.е. постоянно инсулина ти се вдига и т.н. и т.н.
Поне аз това установих като гледам как горе долу се нахвърлят.
Ако питаш мен пробвай известен период с 4 хранения с по-големи количества храна. Само внимавай с фибрите в тях, че аз се надувам като ...
Поздрави.
Тони, знам че е така с инсулина. Аз съм човек който ПО ПРИНЦИП а не към момнета се храни максимум 2 пъти-на обяд и на вечеря. Даже аз прокарвах тази идея за намаляване на храненията, мисля че беше в на Лимчето дневника или на Венци. Лятото ям даже веднъж на ден. Много хора твърдят, че се забързва метаболизма при често хранене, но аз не съм съгласна. Метаболизма се забързва с движение, вода, белтъчини и т.н.Знам и теорията на Милко от спайдър спорт, абе много работи знам, но....в момента съм в период в който нищо не мога да пробвам-нито 4 хранения, нито лишаване от храна, нищо.Женски работи, кво да прайш. Знам че ви е трудно да го разберете, но повярвай ми не е до слаба воля или лакомия, а до хормони. Така че ще изчкам периода да отмине, което ще стане всеки момент и ще карам напред. По здрави
13.01.10
05:04
Добре де, обяснение - хормони :)
Ок! От какво обаче зависят хормоните? :)
поздрави
Добре де, обяснение - хормони :)
Ок! От какво обаче зависят хормоните? :)
поздрави
Порочен кръг е....Време-хормони- храна-хормони-ПМС-храна-хормони-глад-хормони и пак така...
Преведено на мой език е следното:
Зима=кофти настроение=спад в хормоните на щастието=избиване в кофти храна=изострено ПМС= ЦИКЪЛ=липса на апетит и после отначало
Пролет/лято =приповдигнато настроение=изобилие от ендорфини=понижен апетит за боклуци=без ПМС=цикъл=перфектна форма
Два напълно естесвени биологични ритми. И да се втелявам файда няма. През топлите сезони съм ок, зимата презареждам батериите и то пак на периоди.
Това е някаква теория все пак иначе Аз знам, че нищо не знам май....Поздрави
13.01.10
06:07
Умна си :)
Искам да ти посоча един ключов момент обаче :) Така зададените от теб параметри и обяснения предричат 2 неща:
1. как се чувстваш през зимата не зависи от теб
2. дойде ли зима ще се чувстваш зле :)
Смяташ ли, че тук има нещо, което можеш да промениш?
Умна си :)
Искам да ти посоча един ключов момент обаче :) Така зададените от теб параметри и обяснения предричат 2 неща:
1. как се чувстваш през зимата не зависи от теб
2. дойде ли зима ще се чувстваш зле :)Смяташ ли, че тук има нещо, което можеш да промениш?
Авкорс...Работя по въпроса. Ама много усилено работя и докато не успея да намеря ключа, няма да мирясам. Ще бръкна във всички онези подсъзнателни мозъчни клетки, които си почиват спокойно вече 33 години.
Помагаш ми..Мерси за което
13.01.10
06:21
А може би ще намериш ключа, след като мирясаш :)
Зависи кой какво разбира под “мирясвам”, но все пак не забравяй какво е казал Лао Дзъ :)
Зависи кой какво разбира под “мирясвам”, но все пак не забравяй какво е казал Лао Дзъ :)
Мм,да. Възможно е...
Трънлив, мъчителен и сложен е пътят за достигана на ........простите неща
13.01.10
08:40
Мм,да. Възможно е...
Трънлив, мъчителен и сложен е пътят за достигана на ........простите неща
По-скоро:
“Действай чрез бездействието и ще има ред” :)
Мда, Лазаре, тъй и ще направя.... ;-)
13.01.10-нетренировъчен.Не мога да свикна с десятката на годината още
Апетитът ми се нормализира, даже се опита да отсъства но после се оправи следвайки поговорката, че идва с яденето.
Днес извършвах хамалска работа от рода премести, натовари и подреди. Виждам напредък в следремонтното нанасяне и взех да се успокоявам.Даже ще си гледаме филм от нета вкъщи на новия кожен диван.Урааааа. Та от вълнение почти не спя, само вегетирам и чакам да стане 6.00 и да почна да подреждам.
5.30-ставане
6.00-кафе, вода,
6.30-9.30-хамалска работа
9.30-кафе, душ с морска сол
10.00-13.00- фирмена работа
14.00- чак сега огладнях и опекох набързо едни сухички телешки кюфтета от кайма приготвена за принцеси на мойте. Та
тел.кюфтета от 150 гр кайма, малка зелена салата, тиквичка и чушка печени на скарата, с подправки и зехтин
15.00- 30 гр Линд 85%, вместо кафе
15.00-18.00-хамалска работа с почивки и 2 парченца помело
19.00- филм/2012/ с 30-40 гр тиквени семки
21.00- предстои ,вероятно салата /марули, айсберг и т.н/с риба тон/90 гр/
Много вода над 3 л, калмацин, кю тен, активен въглен.Лека
Снощи пак имаше шоколад. Тичах по чехли до денонощния...Това аз ли съм по дяволите..Край. Даже и знак ми се дава, че трябва да спра. Разболях се. От поне 5 години не съм била болна
Лоша храна = скапан имунитет=болест
Ама съм още по -надъхана. Дерзая
Искренно ти се възхищавам! Много си готина :) Тичала по чехли :lol: Дивичка, дивичкаа ^^
Мале, все едно чета мен...преди време...
Пробвай да увеличиш смислената храна през деня и на вечеря...може и да се получи без шоколад :)
А може и да не се получи :) Ако не - нали ти е било вкусно? :)
Барби, добре дошла отново. Мда, тичах по чехли, без чорапи в дъжда през локвите...Едновременно ми беше смешно и странно. Чувствах се като дете, което не са му давали шоколад 1 година...А аз не съм фен на сладкото, пък камо ли да се мръдна до магазина посреднощ.Баси схемата. Няма случайности, ама хайде да не си търся оправдания. Поемам си отговорността
Лимче, наистина ги вършя едни странни работи. Като четях из твоя дневник среднощните пътешествия за сладко ми беше наистина странно. Но вече знам какво е ...Към момента не ми се получава това със свястното хранене, щом след 3 цели яйца, патърма, сирене през деня, голяма, мазна скумрия и прилично количество зеленчуци изядох 1 ЦЯЛ шоколад и малко тиквени семки, значи нещо друго ме тормози и знам какво е. ПМС, това че не съм си в дома 5 месеца и живеем на полеви условия, малкото храна предните месеци, и още причини.С две думи емоционално хранене. Емоциите се блокират с...емоции, не с храна. Затова се опитвам да се успокоя и да работя в тази посока.
Вчера 14.01-сряда
Само чували и кашони около мен и тъкмо мисля че свършват и мъжа ми носи още. Явно сме много заможни, щом имаме толкова багаж %-P
Криво ми е още, пък и с тая гадна болест съвсем ми докривява. Но какво е няква храма и кашлица пред това което ме чака. Нова къща, спокойствие ,уют, хубава храна и голяма плазма..Благодаря ти Боже!!!
Тренировка -преместване и прибиране на покъщнина
Храна
6.00-кафе, вода
12.00-2 яйца+2 бълтъка на омлет, малка зелена салата, 2 моркова, чушка с козе сирене
15.00-1 сварено яйце, лютеница към 1 лъжица
19.00-пиле на грил без кожа, зелена салата, броколи и бамя на пара с подправки. морков, малко черен шоколад/ 20 гр/
Шоколада, сиренето, морковите и лютеницата свършиха. Чуждия хладилник е опразнен, а моят ще бъде напълнен с чудесна храна.
21.00-23.00- подреждане и пране на пътеки = огладняване
23.30- филия хляб с екуиза и шарена сол. Друго за ядене нямаше..
Вода 3-4 л, кю тен
15.01.10
08:34
Охххх милата....знам каква е лудница при пренасяне и нареждане.Ама и това ще мине.Кофтито е,че си болна,а така е доста по-тежко.Дано скоро се оправи тази настинка.Иначе храната е супер :)
Мнението беше редактирано от irenaiv на 15.01.10 08:38.
Охххх милата....знам каква е лудница при пренасяне и нареждане.Ама и това ще мине.Кофтито е,че си болна,а така е доста по-тежко.Дано скоро се оправи тази настинка.Иначе храната е супер :)
Рени, благодаря за съчувствието. Ще се оправям, къде ще ида. Има една приказка “Болна съм, защото оздравявам”, аз така се чувствам. Чистя се....от глупава храна, от стрес, от кофти емоции. Все пак в друга къща, енергията на обитателите е друга. И така...
Днес 15.01.2010-Официално сме си вкъщи. Новолуние, слънчево затъмнение, абе хубав ден
6.00-14.00/8 часа, мале.../подреждане и чистене на двете къщи, нашта и чуждата. Аз съм робот
14.00-200 гр пиле на грил без кожа, зелена салата, малко броколи, домат
16.00-17.00- успях да дремна
20.00- бърканица на фурна / 3 малки яйца, пипер от буркан, лук, чесън/, 30 гр тел.сушеница
После не знам
Течности към 3 л, кю тен, въглен
Успокоявам се бавно, но сигурно и едитвам малко сушеница, 1 кис.мляко роса 2 % с какао, лен и стевия. Детето ме подяде с активията си...Гърр, повече мляко цък. Как съм го яла преди не знам.
Мнението беше редактирано от diva 97 на 15.01.10 20:12.
Странна работа е това живота. Уж всеки си живее неговия, а в един момент става преплитане. Вчера имах просветления за разни хора, разни форуми, мои постове от преди години и тогавашните ми разсъждения. Уж каша, а накрая всичко се подреди...Мисля на глас /на клавиатура/просто.....
Тези дни съм между реалност и халюциниране. Имам толкоз кортизол в себе си, че жилите ми чак ще се пръснат от напрежение. Да не говорим, че все ми е студено, все още задържам вода и от носа ми тече гной...Ще борим това с тренировка май...и сауна
Вчера изпрах към 7 пътеки на ръка в чуждия апартамент, освен всичко останало. Абе защо хората си слагат пътеки, толкова прах и мъртви клетки, толкова излишна тъкан, косми...Блях. И освен това установих, че на чуждата къща и олекна като се махнахме. Всички са доволни сега. А аз ще се сафирясвам още поне седмица, след което почват банкетите за новата къща.
Храна 16.01
6.00-кафе, много вода
9.00-кафе, вода, пране на пътеки
10.30- извикаха ме на работа до обяд
13.30- 2 яйца + 2 белтъка на омлет с 20 гр пуешко и резенче пълномаслен кашкавал/мнооого солен/, зелена салата, морков
18.00- 60 гр тиквени семки печени, с филм от нета. Това беше единственото ми сядане за днес май, за повече от половин час
21.00-зелена салата, 250 гр филе саворин/риба/ на скара.Преитоплях го и се размириса на рибено масло буквално, малко шопска без сиренето.
Достатъчно вода, калмацин, кю тен, въглен
Абе освен всичко останало, но тази огромна дупка (от лягането, до 1 на обяд) без храна, най-малкото не ти ли се завива свят и не те ли пронизва корема ? А пък, ако пия кафе на гладно може и да припадна :)
Абе освен всичко останало, но тази огромна дупка (от лягането, до 1 на обяд) без храна, най-малкото не ти ли се завива свят и не те ли пронизва корема ? А пък, ако пия кафе на гладно може и да припадна :)
Добре съм си, като имам работа за вършене нямам време да ми се завие свят. Пък и не обичам да закусвам, за сметка на това похапвам доволно на вечеря. ;-P