казано от S_L на 21.02.10, 18:51:
казано от diva 97 на 21.02.10, 18:39:
Ами аз по принцип хапвам обилно вечер, така е било винаги. Може би е вид наваксване, както казваш, но не го правя планувано.
Колко ли им е лесно на хората, които дори за 5 мин не се замислят какво слагат в устата си и нямат нашите грижи, :)
Ми то или си спортист или си нормален...В кръга на шегата. Най важното /открадвам мисъл от дневника на ИНИС/ “Ако спорта не те рабзолее е здраве”-май така беше и е доста рявно
казано от diva 97 на 21.02.10, 18:55:
Ми то или си спортист или си нормален...В кръга на шегата. Най важното /открадвам мисъл от дневника на ИНИС/ “Ако спорта не те рабзолее е здраве”-май така беше и е доста рявно
Спорта и диетата ни правят много дисциплинирани и постоянни, хора със силна воля. Тези качества са много ценни и само могат да са ни в полза в живота, така че сме 6 точки! :)
22.02- понеделник
Снощи имаше пак 3 ореха и 3 смокини, но ефекта без шоколада не е същия %-P При това преядох с ябълковия кекс и се мятах цяла нощ. Имам си и мускулна треска или по-точно парене. Затова реших да се прибера от работа пеша, малко студеничко ми беше и ми пламнаха бузите и ръцете. Разгивезила съм се нещо..
Мисля, че ми отминава ябълковия период. Днес не ми се видяха толкова вкусни. Всъщност ми се ядат плодове, обаче не обичам цитруси и то друго не остава.
Тренировка-няма
Движение-40 мин.ходене с торби
Храна-нищо не ми се ядеше до вечерта ама като почнах....
6.00-кафе, вода
9.30-кафе, вода
вода
вода
14.00-ябълка
15.30-40 гр тиквени семки
16.30-ябълка
17.30-салата с 20 гр пуешко, докато чакам рибата
18.30- голяма пъстърва във фолио, остатъка от зелената салата, тиквичка,домат, зелева сърма
19.30-няколко ореха, ябълка
Много вода, магнезии
Крайно време е да спра да тренирам докато си напиша матистърската теза. Всичкото мозък отива в мускулите :P
23.02
Луднах по орехите. Снощи пак ядох...и свършиха
Мисля че страдам от СЛЕДменструален синдром демек СМС. Е няма такава смяна на настроениета, смяна на апетита и смесване на храни....и корем.
Объркана, непланирана храна.Няма джънк, ама комбинацията омлет със зелева сърма е странна.Всъщност днес бях кошче за отпадъци и обрах храната от хладилника за да не я хвърля. Криза братче. Със скромните 10 кинта с които разполагах купих пиле на грил и ягоди.Ужасно ми се ядяха и разбира се, ПИЛЕТО беше сурово, а ЯГОДИТЕ изгнили отдолу и пак си ям тиквени семки.
Утре ще има премии и ще пазарувам. Иначе ме кефи храненето тип “През деня като манекенка, а вечер като културист”. Такава енергия имам през деня, че не мога да се спра. Всъщност рядко падам под 1800 кал с тия орехи и шоколади
Движение днес-3-4 часа, ходене пеша, исках още и още. Рекорда ми е 10 часа. В Мадрид..Спомени
Имах весела случка в градината. Сутринта докато отивах на работа си намерих орех в джоба и реших да го счупя с един симпатичен камък. Наведох се но усетих някого зад мен. Обръщам се и виждам един дядо, да стои и да ме гледа. Погледнах го стреснато и той ми вика “Миче, за камъка чакам, ще го ползвам” .Смях се сама през целия път. Баси, опашка за камък
Не ми се пие много вода днес. Има - няма 2 л
казано от diva 97 на 23.02.10, 18:19:
23.02
Луднах по орехите. Снощи пак ядох...и свършиха
Идеални са орехите, аз най-много ги уважавам от всички други ядки, разбира се всички сурови ядки си имат своите предимства.. :)
Движение днес-3-4 часа, ходене пеша, исках още и още. Рекорда ми е 10 часа. В Мадрид..Спомени
И аз много обичам да вървя, но най-много за деня ми се пада около час ходене, 15 мин до работа на отиване, 15мин на връщане и още половин час да се замотая на някъде..но крачката ми е много бърза...
Имах весела случка в градината. Сутринта докато отивах на работа си намерих орех в джоба и реших да го счупя с един симпатичен камък. Наведох се но усетих някого зад мен. Обръщам се и виждам един дядо, да стои и да ме гледа. Погледнах го стреснато и той ми вика “Миче, за камъка чакам, ще го ползвам” .Смях се сама през целия път. Баси, опашка за камък
хехех посмях се с тази случка, ще се избиете заради един камък... :P
24.02.10
18:08
Туку що установих,че и аз страдам от СМС.Днес ходих да пазарувам и гледам,че има намаление на ананаси....така ми текнаха лигитееее....не мога да сваря да се прибера да си обеля и да ям.И като се почнааааа....то ядене,апетит....няма спиране.Като се наям пък не мога да се понасям,щото корема ми автоматично щръква напред,като на бременна в 5-ия месец,ставам раздразнителна,нервна.Пък и един мързел ме наляга,пък трябва да се бачка....и почвам да се самосъжалявам,че не мога ей на ся да се опъна на дивана и да изгледам един филм.Ей на....сега кви ги диря из форумите,като имам работа?Мързеееееелл...Само бой ще ме оправи,дет вика Лазар...малко ще ми е даже.
казано от irenaiv на 24.02.10, 18:08:
Туку що установих,че и аз страдам от СМС.Днес ходих да пазарувам и гледам,че има намаление на ананаси....така ми текнаха лигитееее....не мога да сваря да се прибера да си обеля и да ям.И като се почнааааа....то ядене,апетит....няма спиране.Като се наям пък не мога да се понасям,щото корема ми автоматично щръква напред,като на бременна в 5-ия месец,ставам раздразнителна,нервна.Пък и един мързел ме наляга,пък трябва да се бачка....и почвам да се самосъжалявам,че не мога ей на ся да се опъна на дивана и да изгледам един филм.Ей на....сега кви ги диря из форумите,като имам работа?Мързеееееелл...Само бой ще ме оправи,дет вика Лазар...малко ще ми е даже.
Аз откога искам един як шут по голямото дупе, ама не се навиват нещо. Искам да се напукам/с водка/ и да рева до прималяване, ама и това не става. Искам да се отприщяяя...но това пък става обикновенно към първа пролет
24.02-динамичен
Тренировка- леко обемна, без крака
7 мин крострен
3х 10
гребане с дъмбели
избутване от лег на дъмбели
странично повдигане
задно рамо
бицепсово сгъване
кик-бек
3 х 20 коремни с дъмбел
3 х 20 супермен с тежести
3 х 20 ножици с тежести
20 мин вело
стреч
Храна-свежа
6.00-кафе вода
9.00-кафе, вода с грейпфрут
10.00-фреш от 1 грейп
11.00-фреш от 1грейп
11.30-варен белтък
11.30-15.00-ходене с 250-300 гр ягоди
16.00-1 варено яйце и 2 белтъка
16.30-кафе
16.30-17.30-тренировка
18.30-19.30- родителска среща
20.00-3 сушени кайсии
20.30- пил.филе и кюфте, зелена салата, броколи и т.н на пра с със зехтин, морков, запечена филия с кашкавал, 2 хапки крем карамел, смокиня, лъжичка мед, 2 мандарини
Течности над 3 л
Готино ми и е!!!
казано от diva 97 на 25.02.10, 09:27:
Храна-свежа
6.00-кафе вода
9.00-кафе, вода с грейпфрут
10.00-фреш от 1 грейп
11.00-фреш от 1грейп
11.30-варен белтък
11.30-15.00-ходене с 250-300 гр ягоди
16.00-1 варено яйце и 2 белтъка
16.30-кафе
16.30-17.30-тренировка
18.30-19.30- родителска среща
20.00-3 сушени кайсии
20.30- пил.филе и кюфте, зелена салата, броколи и т.н на пра с със зехтин, морков, запечена филия с кашкавал, 2 хапки крем карамел, смокиня, лъжичка мед, 2 мандарини
Мисля, че пак е малко храната ти, нали съм права, знаеш си го...Защо махаш жълтъците? И аз преди ги изхвърлях (грехота направо), но сега с голям кеф си ги хапвам...
Готино ми и е!!!
Само това да се чува, ейй така те искам, доста позитивна си тези дни! :)
25.02-спокоен ден
Днес се успах...Въх.Щях да закъснея за кола-маска и отидох с такси. А имах намерение да ходя пеша за събуждане. Тоест предпочитах деня да започне с разходка и после с ужясяваща кола-маска на нежно място, отколкото обратното. Ама както и да е.Мина..
Все пак ми се събира поне 2-3 часа ходене. И всъщност, като се прибрах с двете торби/документи и покупки/ + дамската чанта, установих че правя ебаси тренировката за крака. Торбите тежат около 5-6 кг и така 2 часа...
Вчера с фрешовете се чувствах по-добре. Днес нямах възможност да си правя и ядох плодове, но детоксикацията не е толкова качествена, както със сокове. Идеята е да няма фибри. Знам за ГИ, но това е друго
Купих си едни немски фитнес хляб с ръж и ориз. За проба, дали ще се подуя. Беше в разфасовка от 250 гр и затова се прежалих.
Скоро смятам да пробягам дългия ми маршрут за крос /10 км/ , два пъти. Нещо като проба за маратона и ще трябва да ям някакви въглехидрати, ако не искам да умра или да остана без мускули. Та на принципа на изключване ще пробвам различни въглехидратни храни.
И така
движение - 2-3 часа ходене с тежки чанти
Храна под мотото на ОМЕГИТЕ
7.30-кафе/ужас, поспаланка/, вода
9.00-кола маска. Оххххххх
12.30-ябълка
14.00-2 мандарини, 200 гр ягоди
17.00-50 гр риба тон в зехтин, моркови
18.30- зелена салата, 150 гр сьомга във фолио, 40 гр херинга на скара, 3 рибки барбун в марината метнати върху 2 препечени филии от немския хляб, остатъка от вчерашните зеленчуци
20.30-линд 85% и млечен линд общо 50 гр, 2 мандарини, 100 гр ягоди
много вода, нямам нужда от добавки
Кожата ми светна от витамин С-то , WC ми е любимото място тези дни.
25.02.10
19:11
Тва с хлебчето мисля че е добра идея за въглехидратите.Кога ще правиш пробезите?Гледай да не правиш тежки работи за бягане една седмица преди маратона,да “акумулираш” както казваше един тренер(фитнесче разрешено де).
А тва кола-маската не разбрах-сложила си го при яденето,ама на мен ми се чини яка тренировка за издържливост,поне за мен :-)
Мнението беше редактирано от hill_runner на 25.02.10 19:13.
казано от S_L на 25.02.10, 18:42:
Мисля, че пак е малко храната ти, нали съм права, знаеш си го...Защо махаш жълтъците? И аз преди ги изхвърлях (грехота направо), но сега с голям кеф си ги хапвам...
Готино ми и е!!!
Само това да се чува, ейй така те искам, доста позитивна си тези дни! :)
СЛ, през деня съм на режим детоксикация и жълтъците ще ми натоварят системата. Но това е само докато съм в плодовия период. Иначе си ги ям. Пък сега правя домашен течен шоколад на мъжете ми или си правя подхранващи маски. До 1 март ще е така
Плодовете ме правят позитивна.ЧестноП.П и на ям малко. Между 1600-2000 кал. И това смятам да го запазя. Писна ми на тия 1200-1500 нещастни калории, не ми стигат
Мнението беше редактирано от diva 97 на 25.02.10 19:23.
казано от hill_runner на 25.02.10, 19:11:
Тва с хлебчето мисля че е добра идея за въглехидратите.Кога ще правиш пробезите?Гледай да не правиш тежки работи за бягане една седмица преди маратона,да “акумулираш” както казваше един тренер(фитнесче разрешено де).
А тва кола-маската не разбрах-сложила си го при яденето,ама на мен ми се чини яка тренировка за издържливост,поне за мен :-)
Ха ха, верно си беше за издържливост колата маска.
Аз си обичам хляб, дано този ми пасне на глутеновата чувствителност. Само от препечен хляб не се подувам, пък няма да мога да тичам с корем. Мисля да го направя към средата на март. Дотогава няма да претренирвам и ще хапвам повечко. Само със съня мам проблемиш напоследък, но имам отпуска няколко дни в началото на мапт и ще се съвзема
Здрасти,
Вчера 26.02-нетреноровъчен
много ходене и ядене
Днес 27.02-кардио
5 часа ходене
30 мин.интервали на велото
хубави въглехидрати, много храна, много вода, фрешове
Войнският ми режим на хранене ми се отразява много добре, поне за сега. Не се спирам и ям като войн баш. 1800-2000 кал
Всичко си е с цел някаква си , ама друг път ще разказвам.
Обичам пролетта, обичам природата, всичко обичам!
http://www.athletics.boligerfinder.com/component/content/article/50-paula-ratcliffe.html
То нямам думи братче
27.02.10
22:07
Машина е.Чела съм им книгата от кора до кора ,няма такова трениране,няма такъв инат- общо взето съм и голяма фенка.Отделно,че съм хвърлила око и на мъжо й ,ама тя работата свършила :P
казано от hill_runner на 27.02.10, 22:07:
Машина е.Чела съм им книгата от кора до кора ,няма такова трениране,няма такъв инат- общо взето съм и голяма фенка.Отделно,че съм хвърлила око и на мъжо й ,ама тя работата свършила :P
М да, ето това е новият ми идол..Мъжа и не го познавам ама тя ме кефи. Руса, ината и жилеста. Страшна е ...Започвам да чета сайта и задълбочено.
28.02.10
08:37
Един мой приятел бегач е бил с нея в същия университет ,вика че е имала супер режим:тренировки,учене,ядене ,спане и за почти нищо друго нямала време.А между другото и тя е пример за спортист ,който има добро образование-завършила немски,френски и икономика,и то съвсем редовно.И общо взето и книгата ,и речите и по ТВ са съвсем интелигентни.Ха ,мъжа и тук(и жената също де):
http://images.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.bieganie.pl/img/FREDZIO/rozne/A337_2.jpg&imgrefurl=http://www.bieganie.pl/?cat=15&id=337&show=1&usg=__tdaU5UG2iey5MXOOJ_NnFbfQ75o=&h=400&w=336&sz=44&hl=en&start=4&sig2=CXoUVpCSmxvs-plWXnuwWg&um=1&itbs=1&tbnid=ZabLY-p6IwtmtM:&tbnh=124&tbnw=104&prev;=/images?q=Gary+Lough&um=1&hl=en&sa=X&rlz=1T4SKPB_enGB358GB358&tbs=isch:1&ei=EiqKS9-EDtyN4gaekZCdDw
Не ми се отварят тези линкове нещо...
28.02-неделя. Свърши се февруари.Ура, ура
Днес е пълнолуне = главоболие, безсъние, стомахоболие, нервност, синдром на триглавата ламя.
Тази седмица го карах на хранителни и въглехидратни безчинства и хич не ми беше зле. Не знам как ще продължи. Готвя се за маратон на 8 май. Ще ми трябват сили.
Тренировките- ходене 2 часа и тежести.
Явно войнският режим ми се отразява добре и на силата, защото си вдигнах тежестите. При това се изправям срещу страха си от тях, за да държа контрола. Тоест аз тях, а не те мен. Мога и с по -тежко всъщност, да не ми се надява човек. Ама някой трябва да играе ролята на стойка за щанга. Не мога да вдигна повече от 20 кг на врата си.
Храната пак е войнска
Тренировка
5 мин вело
разкършване
3 х5
клек с 20 кг
скрипец - 20, 25, 25
тяга - 30 кг
гребане с дъмбели - с 2 х 10 кг
плие с 20 кг,
арнолд преси с 2 х 5 кг,
ренегадско- с 2 х 5, 5 , 5 и последна серия с 2 х 7,5 кг
бицепсово сгъване с 10 кг
25 мин вело
стреч
Храната
6.30-кафе, вода
10.00-фреш от 1 грейпфрут
10.30 кафе, вода
13.00- 30-40 гр риба тон, 5-6 печени цаци
14.00-2 мандарини в движение
15.00-ябълка в движение
16.00-17.00-тренировка
19.00- зелена салата, пъстърва на скара, броколи в плик, парченеце от пица, част от парче бисквитена торта, 1 курабийка,-всичките домашни, 30 гр шоколад 80%.
Току що финиширах шоколада и ще се пукна
Вода достатъчно, магнезии
Надявам се да спя. Утре-разтоварващ ден и Баба Марта
казано от diva 97 на 28.02.10, 19:08:
http://www.magiata.com/?id=peace
Много е хубаво.
казано от Мария Никифорова на 28.02.10, 20:07:
казано от diva 97 на 28.02.10, 19:08:
http://www.magiata.com/?id=peace
Много е хубаво.
Тъкмо и аз ги дочитах до край, наистина много хубави мисли... :)
Хорааа наистина взех че си повярвах.
Ще участвам в истински маратон и то международен. Току що ми потвърдиха. Много се радвам :-)
казано от diva 97 на 01.03.10, 09:04:
Хорааа наистина взех че си повярвах.
Ще участвам в истински маратон и то международен. Току що ми потвърдиха. Много се радвам :-)
Супер Дивичкееееееееееее :) :) :) Тоя форум взе да става супер як :)
казано от Anelia на 01.03.10, 11:33:
Оо, чудесно :) Къде ще минава маратонът?
В Каварна са лицензирали отсечка. Става ежегоден международен маратон.
Инес, благодаря за съпорта
Браво дива! Честито :)
И на мен ми е минавало през главата да участвам,но май не съм много готова :)))))
01.03.10
19:56
Ей,Дива....сега прочетох за маратона ти.Супер!Ще стискам много палците!Кога ще е събитието?
Благодаря и на другите момичета.. :)
Маратона е на 8 май, тъй че няма да е лошо да се поподготвя малко
По тоя повод май ще си подържам въглехидратите по-високи щото не ми се ще да изчезна още от май месец.
01.МАРТ-Честита, Баба Марта хора.!!!
нетренировъчен
Движение-3 -4 часа ходене
Храна - уриър
7.00-кафе вода, У-спиване
10.00-фреш от грейп
11.00-фреш от грейп
13.00-портокал/не обичам, ама бях забравила/
14.30-ябълка
15.00-половин ябълка
19.00-зелена салата, 250 гр сьомга на скара, малко броколи и мешена салата
20.30-тиквени семки, печена тиква с канела и стевия.Много ми се ядеше, ама станах пишман да я пека. Е изядох си я де, но ще ме държи до другата зима
Мисля, че ще хапна нещо белтъчно по-късно
Вода към 2,5 л.Уф тежко ми е. Днеска не ми е ден май
01.03.10
20:38
Много ти се кефя на режима :) Доближава се много до моя :) И успех на маратона !!! Страхотна идея , ще стискам палци ;)
казано от fire.is.my.nature на 01.03.10, 20:38:
Много ти се кефя на режима :) Доближава се много до моя :) И успех на маратона !!! Страхотна идея , ще стискам палци ;)
М,да и аз забелязах из дневника ти. Чудесно ми се отразява, особено ако не прекаля с глупостите вечер. Взе да ми минава желанието да ги ям. Сигурно и пролетта има пръст.Мерси мила за подкрепата
01.03.10
21:09
Дивичке,аз дати пожелая успех с маратона,ама...да си кажа и моето мнение.Имаш към 2 месеца до маратона а досега не си бягала кой зна е колко(поправи ме ако греша),въпреки че фитнес тгренировките определено са ти дали издържливост и фзиически качества.Но вярвай ми 42.195 км е нещо съвсем друго...за това наистина трябва серизона подготовка и тя е най- вече тренировъчна,само въглехидратите едва ли ще ти помогнат.Според мен за една добра подготовка,ако не си бягала мн трябват около 3-6 месеца.Аз бягам всеки божи ден в продължение на 6 години,и моята подготовка започна 3 месеца преди маратона,и включва към 80-100км на седмица,а минимума е 55—70 км на седмица...А ти имаш едва 2 месеца и такава подготвка ми се струва нереалистична за това време.Ако маратона беше да речем есента-ноу проблем.Не искам да говоря негативно,но наистина преосмисли нещата.Не е изключено да е супер пек на маратона също и това за човек без опит ще е кошмар.Имаш ли поне някой да те тренира за това?От Варна ли си?Аз не се сещам за познат тренйор по лека атлетика от там иначе бих ти дала координати,но ще помисля пак и ще напиша после.
казано от hill_runner на 01.03.10, 21:09:
Дивичке,аз дати пожелая успех с маратона,ама...да си кажа и моето мнение.Имаш към 2 месеца до маратона а досега не си бягала кой зна е колко(поправи ме ако греша),въпреки че фитнес тгренировките определено са ти дали издържливост и фзиически качества.Но вярвай ми 42.195 км е нещо съвсем друго...за това наистина трябва серизона подготовка и тя е най- вече тренировъчна,само въглехидратите едва ли ще ти помогнат.Според мен за една добра подготовка,ако не си бягала мн трябват около 3-6 месеца.Аз бягам всеки божи ден в продължение на 6 години,и моята подготовка започна 3 месеца преди маратона,и включва към 80-100км на седмица,а минимума е 55—70 км на седмица...А ти имаш едва 2 месеца и такава подготвка ми се струва нереалистична за това време.Ако маратона беше да речем есента-ноу проблем.Не искам да говоря негативно,но наистина преосмисли нещата.Не е изключено да е супер пек на маратона също и това за човек без опит ще е кошмар.Имаш ли поне някой да те тренира за това?От Варна ли си?Аз не се сещам за познат тренйор по лека атлетика от там иначе бих ти дала координати,но ще помисля пак и ще напиша после.
Аз съм далеч от мисълта, че ще се подготвя за толкова малко време. Вероятно ще бягам полумаратон. 42 км ми се виждат много,но никога не тръгвам с идеята че е невъзможно.Каквото-такова.Важното е да опитам.Иначе бягам към 30 км.седмично. Сега умишлено почивам от крос и правя фитнес. Всичко го правя за удоволствие и тонус, а това е най-важното
Абе, важното е на Дива да й е кеф. Самото участие е достатъчно предизвикателство и изживяване. Ако много й хареса и се амбицира, за следващия маратон ще си планира цикъл тренировки за това и е пушка.
Мнението беше редактирано от Инис на 02.03.10 09:02.
казано от inis9 на 02.03.10, 09:02:
Абе, важното е на Дива да й е кеф. Самото участие е достатъчно предизвикателство и изживяване. Ако много й хареса и се амбицира, за следващия маратон ще си планира цикъл тренировки за това и е пушка.
:-)
запрятай се и почвай по 3 обиколки на морската всеки ден:)
1 от тях мога да правя с теб...другите....ще съм с теб в мислите си :)
казано от Limka на 03.03.10, 03:35:
запрятай се и почвай по 3 обиколки на морската всеки ден:)
1 от тях мога да правя с теб...другите....ще съм с теб в мислите си :)
Много мило Лимче..С удоволствие. До средата на март ще правя маса, тъй да се каже и после ще се отдам на тичане до припадък. Ще ми трябват яки краченца :-P
03.03-Честит националн празник! Дано си опазим държавата :smirk:
Отчитам се за 02.03-вторник
Беше натоварен ден и валеше и ужас.Нетренировъчен...От тиквата предната вечер ми е ужасно тежко. Уядох се
6.00-кафе, вода
10.00-фреш от грейп
13.00-2 кивита
14.00-150 гр саворин на скара.Това е риба
15.00-половин грейп
16.00-другата половина
18.30- зелена салата, пил.филе и вретено. Ужасно дъхаше на свиня от това було. печен пипер с домат, 1/2 препечена филия с лютеница, малко кашкавал, моркови
Много белтъчно ми стана и тежко и ужасно. Легнах си в 20.00 ч и се наспах най-после.
П.П Ябълки и броколи и моркови - КОФТИИИИ ,кога ще го запомня тва.