Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Кико Сан на 30.03.19, 14:47:
Извинявам се предварително на спама. Името на дневника ме заинтригува, но после установих, че е явно някакъв майтап за сметка на хората, които признават алтернативните методи. Но най-вече бях провокирана от това, че авторът на майтапа дори не знае, че се казва “трансцендентален”, а не “трансцедентален” и си прави шега с неща, в които не е вникнал.
🙂 Да, така се пише - пропуснал съм едно “н”. Благодаря за поправката - коригирано е.
А медицината няма алтернатива. Шарлатаните трябва да бъдат изобличавани, а когато това не е възможно - подигравани. Най-добре и двете.
☺
Извинявам се и аз за езиковата полиция.
Това бил твоят дневник 😁
Приятен ден!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.03.19 14:56.
30.03.19
16:35
Боби, ти си изневерил на основния хомеопатичен принцип с тренировките, така че нямаш право да ги наричаш хомеопатични!
Трябвало е само да влезеш в залата, да помиришеш железата, евентуално да потъркаляш някой празен лост и да си ходиш вкъщи, убеден че си тренирал!
😄
казано от Alexander Krastev на 30.03.19, 16:35:
Боби, ти си изневерил на основния хомеопатичен принцип с тренировките, така че нямаш право да ги наричаш хомеопатични!
Трябвало е само да влезеш в залата, да помиришеш железата, евентуално да потъркаляш някой празен лост и да си ходиш вкъщи, убеден че си тренирал!
😄
Поне до аюрведа докарвам ли го? 🙂
30.03.19
21:11
Следващата фаза е да подреждаш тежестите в залата по Фън Шуй.
31.03.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Да впиша и днес деня за пълнота.
Обобщение за март 2019
Ще започна първопарилското обобщение с това, че мартенските напъни доведоха до сваляне на 1,2 кг през месеца - от 116,9 на 2-ри март до 115,7 на 1-ви април. Среднодневният дефицит за месеца (при база 7709 ккал за свален килограм) е 298 ккал.
Междувременно приетите калории за месеца са средно 2937 на ден, а неутралният баланс излиза 3235.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3308 - подозрително близо до другата сметка. Както съм отбелязвал неведнъж, при сваляне с лек до умерен дефицит Мифн-Сейн Жур при мен дава много точни резултати (но не и при качване или при сваляне с голям дефицит). Миналия месец бях споменал за увеличаване на коефициента за физическа активност, но при това положение не се налага.
Интересно е да се отбележи, че през целия месец нямам нито един ден с калориен прием над неутралния. Скоростта на сваляне леко се забави, но все още е в границите на планираното. От началото на напъните досега свалените килограми са 6, което ме устройва като темпо. Имам да свалям още 10-12, така че дори не съм стигнал средата и имам още доста работа.
В тренировъчно отношение бях много стриктен през март - след връщането от отпуска на 2-ри нямам нито една пропусната тренировка. Върнах се относително бързо към разписаните бройки в интервалите, а сега вече дори леко надграждам, доколкото мога да преценя.
В средата на април ще има кратка отпуска в България, която вероятно отново леко ще наруши ритъма както на храната, така и на тренировките (макар че доколкото зависи от мен, последното няма да се случи).
01.04.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 12х2х150, 2x1x150 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х160 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 11х2х50, 3x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х15, 3x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (два сиви, 2+ плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10, 6.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 20:31 мин.
Чисто време за интервалите - 9:28 мин.
Преходи - 1:36 мин.
Днес много бързо - най-бързото общо време за Б, най-бързите интервали, най-бързото гребане и най-бързите кофи . Има някаква адаптация все пак.
Положително:
- Още една двойка отгоре на тягата и гребането и то без спад на максималните серии - все още не мога да направя 14-те двойки, но и до тях ще стигнем.
- При все повечето двойки, записвам най-доброто време досега, макар да не стана на тягата и раменната. Но гребането е показателно - там обикновено съм тотално окапал в краката и се бавя, защото просто не мога да стоя в нагъзената поза, от която стартирам.
Отрицателно:
- Обективно бързо, субективно гадно. На всичко отгре точно до мен се заби една кака с някакъв тежък парфюм като на богата 75 годишна реститутка със светлосиня коса... Направо ме удуши! Между интервала и коригиращите май се наложи да реанимирам в полулегнало положение повече от обикновено.
Добавки:
2. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Първоаприлско такова едно днес се появи новият шеф. Изглежда по-скоро объркан и притеснен, отколкото наострен и готов да се прави на мъж. Задава въпроси, вместо да раздава твърдения, което ми направи добро впечатление. Като го гледам, едва ли ще тръгне с рогата напред, тоест очаквам да се разберем и сработим. Твърде рано е да се каже категорично, разбира се.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.04.19 19:48.
По случайност пуснах телевизия по интернет и видях един въпрос в стани богат. Коя държава известява донор на кръв, когато е спасил човешки живот. Възможностите бяха България, Италия, Великобритания и Швеция. Естествено Швеция беше верен отговор, като може би страната с най-добро здравеопазване в света, поне така казаха. Целта е да се стимулира кръводаряването. Интересното за мен е че явно имат много-добър изграден регистър и точно водене на статистика какво имат и къде отива, освен ако това не е просто фалш. Но от ходенето ми по такива страни, го приемам за 100 процента истина и да кажем, на банката е записана под кой номер е и на кой човек и къде се прелива. Предполагам е така.
01.04.19
20:05
В България, ако го направят така поне ще знаеш, ако с бай мангал сте станали кръвни братя, срещу 50лв естествено.
казано от Boby_ на 01.04.19, 19:46:
01.04.2019 г.
Първоаприлско такова едно днес се появи новият шеф. Изглежда по-скоро объркан и притеснен, отколкото наострен и готов да се прави на мъж. Задава въпроси, вместо да раздава твърдения, което ми направи добро впечатление. Като го гледам, едва ли ще тръгне с рогата напред, тоест очаквам да се разберем и сработим. Твърде рано е да се каже категорично, разбира се.
По мой опит, още не мога да преценя кое е по-добре. В този случай както казваш, човека е притеснен, слуша, сработваш се с него, но просто в доста от случаите му липсва характер и умения да се оправя със сериозните неща. Най-много ти да движиш всичко и повече неща да ти легнат. Тези които са по “серт”, въпрос на характер, те ръчкат здраво и искат да се случат нещата и обикновено имат много силно изразена гледна точка. Точно там е разликата между това да имаш акъл и да си просто бастун. Ти пак може да си “мъж” но да се вслушваш когато трябва.
казано от Brown Bomber на 01.04.19, 20:05:
В България, ако го направят така поне ще знаеш, ако с бай мангал сте станали кръвни братя, срещу 50лв естествено.
Сега очаквам включване на нервака за да добие пълнота това твое мнение. Да слагаме белите качулки и да тръгваме 🙂 🙂 🙂
01.04.19
21:08
казано от kaloyan на 01.04.19, 20:07:
Тези които са по “серт”, въпрос на характер, те ръчкат здраво и искат да се случат нещата и обикновено имат много силно изразена гледна точка. Точно там е разликата между това да имаш акъл и да си просто бастун.
Оууу, има и трети вариант-ефекта на Дънинг-Крюгер, бейби 😃 Обикновено тези не само просто са малко по-некомпетентни от колегите без да го осъзнават, а в повечето случаи са пълни некадърници. Както се казва: няма по-лошо от тъп и амбициозен шеф. Прокарва и налага агресивно и безкомпромисно своите глупости и дебилщини до дупка вярвайки, че е прав и това е. Хубаво, че поне тоя на Боби не е такъв. Че иначе.....😂
казано от kaloyan на 01.04.19, 20:09:
Сега очаквам включване на нервака за да добие пълнота това твое мнение. Да слагаме белите качулки и да тръгваме 🙂 🙂 🙂
Нервата има 22-23 литра дарени...та може да има доста нервни след оперативно.
казано от nervak на 01.04.19, 21:41:
казано от kaloyan на 01.04.19, 20:09:
Нервата има 22-23 литра дарени...та може да има доста нервни след оперативно.
Ами това ти прави чест, понеже има кампании и съм здрав и прав и аз мисля да се включа вече по редовно.
Мен кампании не ми трябват)))).Три до пет пъти на година ходя....баща ми така ме е научил.
02.04.2019 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Започнаха вече да ме подпитват колегите кога ще тръгвам с колело на работа. Оправданията ми свършват - тия дни вдигат чакъла от тротоарите, което тук е знак, че пролетта е дошла безвъзвратно, независимо какво е времето. Остава ми само оправданието с възстановяването от интервалите...
03.04.2018 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 17x1х120 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 5х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 2х34 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10, 6.
Време за тренировката - 25:38 мин.
Чисто време за интервалите - 11:45 мин.
Преходи - 4:21 мин.
Умряла работа. Отвсякъде.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Наколенките Rehband не осигуряват никакъв съпорт. Налакътниците същата работа. Лошото е, че изхвърлих вече кутиите и не мога да ги върна. Ще стоят за резерва, използвани веднъж или ще ги продавам на някой кросфитър - за тях стават.
- Не ми се тренираше, всичко беше трудно, отдавна не бях се чувствал така.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нищо за разказване.
03.04.19
19:14
Ако си поръчал от амазон може и без кутиите да ги върнеш
казано от CottageCheese на 03.04.19, 19:14:
Ако си поръчал от амазон може и без кутиите да ги върнеш
Не са от Амазон, директно от Rehband ги взех. Писал съм им да ги питам дали си ги искат така.
казано от Бойко на 04.04.19, 12:49:
Боби, какво стана сега - само Stoic е си пробвал май?
И пак да се вкарам в приключение заради фалшиви ревюта и преувеличени реклами?
Не, благодаря. Ще си поръчам пак SBD и ще се примиря, че се късат бързо и трябва да ги сменям всяка година. Поне вършат работата, за която са предназанчени, ако не друго.
04.04.19
13:19
Бе нещо не е както трябва при теб. Моите SBD не са мръднали, а са на две години.
казано от James Hinks на 04.04.19, 13:19:
Бе нещо не е както трябва при теб. Моите SBD не са мръднали, а са на две години.
🙂 Аз знам какво е - като ги обърна наопаки след тренировка, се сгъват по един и същ ръб и като ги натъпча така в сака, който е препълнен заради “гравити бутс”-овете, постепенно започва да се образува вдлъбнатина по ръба на сгъвката.
Наколенките още не са се скъсали, само вдълбнатина има. Налакътниците умряха обаче. При тях неопренът май е и с по-ниско качество - направени са от две части и тази, която попада откъм сгъвната на лакътя, е по-мека и тънка и се раздърпа много бързо. Точно заради това реших да погледна и към други марки. Което май беше грешка. 🙂
П. П. То сега като си гледах поръчките да пускам нова, и моите не са на година - налакътниците през май 2017-та съм си ги взел, а наколенките - през март 2017. А все си мисля, че беше съвсем скоро. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.04.19 21:22.
04.04.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Почти не семя да го кажа, за да не се изсипе целият лайновоз наведнъж точно утре, в петък, но днес си беше един направо скучен ден в офиса.
Като заговорихме за въздух, да ви покажа какво представляват 17 единици тяга през 5 секунди. Тежестта е 160 кг, но това е без всякакво значение след 6-7 подхода.
Струва ми се, че не на всички повторения заключвам добре и то не защото не мога, а защото бързам и не знаех, че го правя. Ще се коригира своевременно. 🙂
Освен това рано разгъвам краката. Това не е от сега и няма да се оправи никога. 🙂
Радва ме формата на кръста - не виждам компромис там чак до последното повторение.
Тренировката - по-късно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.04.19 17:36.
казано от Станимир на 05.04.19, 18:27:
Аз на това му казвам 1 серия с 17 повторения 😄
Не е точно така. 17х160 мога да направя с лекота, без да се изпотя. През 5 секунди е по-трудно. Ще оставя Сашо да обясни защо - имам идея и аз, но са свободни съчинения по наблюдения върху един човек. 🙂
казано от Boby_ на 05.04.19, 19:40:
Не е точно така. 17х160 мога да направя с лекота, без да се изпотя. През 5 секунди е по-трудно. Ще оставя Сашо да обясни защо - имам идея и аз, но са свободни съчинения по наблюдения върху един човек. 🙂
Етука вече има замесена няква черна магия, която противоречи на всяка нормална логика 😄
05.04.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х170 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 7х45, 5х45 кг.
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 6х36 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10, 5.
Време за тренировката - 19:58 мин.
Чисто време за интервалите - 8:37 мин.
Преходи - 1:47 мин.
Отново идеални интервали - точно по протокола на всички упражнения (е, може би с изключение на десетина секунди на раменната).
Положително:
- В тази тренировка се чувствам като робот, който се поти и задъхва само за специални ефекти.
Отрицателно:
- Нищо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Спокоен петък поставя края на спокойна седмица. Да видим дали довечера Саутхемптън няма да ми развалят уикенда.
казано от Димо на 05.04.19, 19:56:
Етука вече има замесена няква черна магия, която противоречи на всяка нормална логика 😄
Човешкото тяло не работи по начин, който да обслужва линейната логика, особено при толкова сложни процеси с десетки и стотици последователни реакции, каквито са гликолитичната система и особено цикълът на Кребс. 🙂
Освен това дори чисто механично се изпълнява различна работа и се генерира различна мощност за различно време. Обърни внимание на скоростта на повторенията в клипа ми със 17-те единици и я сравни с евентуална еднична серия със 17 повторения.
Искаш да кажеш че лъжеш цикъла на кребс - аха аха да си каже, ай няма да работя и оп - ново повторение. Уморяваш се повече почивайки си един вид.
казано от Димо на 05.04.19, 21:28:
Искаш да кажеш че лъжеш цикъла на кребс - аха аха да си каже, ай няма да работя и оп - ново повторение. Уморяваш се повече почивайки си един вид.
Щях да кажа не, после прочетох пак какво си написал, почесах се по главата и ще напиша да, нещо такова. 🙂
Заради дългата верига реакции на аеробната система ѝ трябва време да се активира и да започне да “помага” на гликолитичната, а тези почивки на практика я изключват от картинката. Е, това не може да стане напълно, естествено, но е достатъчно приносът ѝ да намалее.
Освен това скоростта на повторенията при единична дълга серия е по-ниска, съответно необходимо е да се развие по-малка мощност за единица време и участието на аеробната система е по-голямо в процентно отношение.
За 5 сек определено е така- интервалите са по-трудни от една серия, при 10 вече при мен е обратното, другото което съм забелязал е, че при по-висока интензивност интервалите са по-трудни от серията, а при по-ниска- обратно..
05.04.19
22:41
Ще оставя Сашо да обясни защо - имам идея и аз, но са свободни съчинения по наблюдения върху един човек. 🙂
Ще го обясня някой ден...Когато излезе готовия материал за Метода. От - до. Но определено няма да е безплатно.
казано от Димо на 05.04.19, 19:56:
Има, да и то не една, а цели две. Биохимия и Физиология. Шах с пешка в два хода.
казано от Димо на 05.04.19, 21:28:
Нищо не лъже. Тялото работи да обезпечи АТФ синтеза по много начини, Цикълът на Кребс е само един от тях. Плюс това е цикъл, не еднопосочен процес. Sapienti sat.
казано от Любомир на 05.04.19, 22:12:
За 5 сек определено е така- интервалите са по-трудни от една серия, при 10 вече при мен е обратното, другото което съм забелязал е, че при по-висока интензивност интервалите са по-трудни от серията, а при по-ниска- обратно..
Ти не си правил кой знае колко и какви интервали, че да си показателен пример.
Сашо, аз много пъти съм ти казвал да не си губиш времето и потенциала тук в тоя форум ами да намериш начин да си капитализираш от революционните идеи. Ще си купя от платитеното издание на книгата ти и ще помоля за автограф.
05.04.19
23:17
На теб ще ти я подаря с автограф, ама с условието да е прочетеш 5 пъти.
казано от James Hinks на 05.04.19, 23:17:
На теб ще ти я подаря с автограф, ама с условието да е прочетеш 5 пъти.
Ще се наредим много за автографи. 🙂 Ти първо я напиши обаче. 🙂
06.04.19
10:38
Work in progress.
06.04.19
11:30
Ако има ранно записване и аз ш взема една.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече