Too Little, Too Late

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

30.03.19
14:53

казано от Кико Сан на 30.03.19, 14:47:

Извинявам се предварително на спама. Името на дневника ме заинтригува, но после установих, че е явно някакъв майтап за сметка на хората, които признават алтернативните методи. Но най-вече бях провокирана от това, че авторът на майтапа дори не знае, че се казва “трансцендентален”, а не “трансцедентален” и си прави шега с неща, в които не е вникнал.

🙂 Да, така се пише - пропуснал съм едно “н”. Благодаря за поправката - коригирано е.

А медицината няма алтернатива. Шарлатаните трябва да бъдат изобличавани, а когато това не е възможно - подигравани. Най-добре и двете.

30.03.19
14:56

Извинявам се и аз за езиковата полиция.
Това бил твоят дневник 😁
Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.03.19 14:56.

30.03.19
16:35

Боби, ти си изневерил на основния хомеопатичен принцип с тренировките, така че нямаш право да ги наричаш хомеопатични!

Трябвало е само да влезеш в залата, да помиришеш железата, евентуално да потъркаляш някой празен лост и да си ходиш вкъщи, убеден че си тренирал!

😄

30.03.19
20:07

казано от Alexander Krastev на 30.03.19, 16:35:

Боби, ти си изневерил на основния хомеопатичен принцип с тренировките, така че нямаш право да ги наричаш хомеопатични!

Трябвало е само да влезеш в залата, да помиришеш железата, евентуално да потъркаляш някой празен лост и да си ходиш вкъщи, убеден че си тренирал!

😄

Поне до аюрведа докарвам ли го? 🙂

30.03.19
21:11

Следващата фаза е да подреждаш тежестите в залата по Фън Шуй.

31.03.19
17:42

31.03.2019 г.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Да впиша и днес деня за пълнота.

01.04.19
08:58

Обобщение за март 2019

Ще започна първопарилското обобщение с това, че мартенските напъни доведоха до сваляне на 1,2 кг през месеца - от 116,9 на 2-ри март до 115,7 на 1-ви април. Среднодневният дефицит за месеца (при база 7709 ккал за свален килограм) е 298 ккал.
Междувременно приетите калории за месеца са средно 2937 на ден, а неутралният баланс излиза 3235.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3308 - подозрително близо до другата сметка. Както съм отбелязвал неведнъж, при сваляне с лек до умерен дефицит Мифн-Сейн Жур при мен дава много точни резултати (но не и при качване или при сваляне с голям дефицит). Миналия месец бях споменал за увеличаване на коефициента за физическа активност, но при това положение не се налага. 

Интересно е да се отбележи, че през целия месец нямам нито един ден с калориен прием над неутралния. Скоростта на сваляне леко се забави, но все още е в границите на планираното. От началото на напъните досега свалените килограми са 6, което ме устройва като темпо. Имам да свалям още 10-12, така че дори не съм стигнал средата и имам още доста работа.

В тренировъчно отношение бях много стриктен през март - след връщането от отпуска на 2-ри нямам нито една пропусната тренировка. Върнах се относително бързо към разписаните бройки в интервалите, а сега вече дори леко надграждам, доколкото мога да преценя.

В средата на април ще има кратка отпуска в България, която вероятно отново леко ще наруши ритъма както на храната, така и на тренировките (макар че доколкото зависи от мен, последното няма да се случи).

01.04.19
19:46

01.04.2019 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 12х2х150, 2x1x150 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х160 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 11х2х50, 3x1x50 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х15, 3x1x15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х12 кг. (на ръка)
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (два сиви, 2+ плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10, 6.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 20:31 мин.
Чисто време за интервалите - 9:28 мин.
Преходи - 1:36 мин.

Днес много бързо - най-бързото общо време за Б, най-бързите интервали, най-бързото гребане и най-бързите кофи . Има някаква адаптация все пак.

Положително:
  - Още една двойка отгоре на тягата и гребането и то без спад на максималните серии - все още не мога да направя 14-те двойки, но и до тях ще стигнем.
  -  При все повечето двойки, записвам най-доброто време досега, макар да не стана на тягата и раменната. Но гребането е показателно - там обикновено съм тотално окапал в краката и се бавя, защото просто не мога да стоя в нагъзената поза, от която стартирам.

Отрицателно:
  -  Обективно бързо, субективно гадно. На всичко отгре точно до мен се заби една кака с някакъв тежък парфюм като на богата 75 годишна реститутка със светлосиня коса... Направо ме удуши! Между интервала и коригиращите май се наложи да реанимирам в полулегнало положение повече от обикновено.

Добавки:
2. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Първоаприлско такова едно днес се появи новият шеф. Изглежда по-скоро объркан и притеснен, отколкото наострен и готов да се прави на мъж. Задава въпроси, вместо да раздава твърдения, което ми направи добро впечатление. Като го гледам, едва ли ще тръгне с рогата напред, тоест очаквам да се разберем и сработим. Твърде рано е да се каже категорично, разбира се.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.04.19 19:48.

01.04.19
19:55

По случайност пуснах телевизия по интернет и видях един въпрос в стани богат. Коя държава известява донор на кръв, когато е спасил човешки живот. Възможностите бяха България, Италия, Великобритания и Швеция. Естествено Швеция беше верен отговор, като може би страната с най-добро здравеопазване в света, поне така казаха. Целта е да се стимулира кръводаряването. Интересното за мен е че явно имат много-добър изграден регистър и точно водене на статистика какво имат и къде отива, освен ако това не е просто фалш. Но от ходенето ми по такива страни, го приемам за 100 процента истина и  да кажем, на банката е записана под кой номер е и на кой човек и къде се прелива.  Предполагам е така.

01.04.19
20:05

В България, ако го направят така поне ще знаеш, ако с бай мангал сте станали кръвни братя, срещу 50лв естествено.

01.04.19
20:07

казано от Boby_ на 01.04.19, 19:46:

01.04.2019 г.

Първоаприлско такова едно днес се появи новият шеф. Изглежда по-скоро объркан и притеснен, отколкото наострен и готов да се прави на мъж. Задава въпроси, вместо да раздава твърдения, което ми направи добро впечатление. Като го гледам, едва ли ще тръгне с рогата напред, тоест очаквам да се разберем и сработим. Твърде рано е да се каже категорично, разбира се.

По мой опит, още не мога да преценя кое е по-добре. В този случай както казваш, човека е притеснен, слуша, сработваш се с него, но просто в доста от случаите му липсва характер и умения да се оправя със сериозните неща. Най-много ти да движиш всичко и повече неща да ти легнат. Тези които са по “серт”, въпрос на характер, те ръчкат здраво и искат да се случат нещата и обикновено имат много силно изразена гледна точка. Точно там е разликата между това да имаш акъл и да си просто бастун. Ти пак може да си “мъж” но да се вслушваш когато трябва.

01.04.19
20:09

казано от Brown Bomber на 01.04.19, 20:05:

В България, ако го направят така поне ще знаеш, ако с бай мангал сте станали кръвни братя, срещу 50лв естествено.

Сега очаквам включване на нервака за да добие пълнота това твое мнение. Да слагаме белите качулки и да тръгваме 🙂 🙂 🙂

ДЕ

01.04.19
21:08

казано от kaloyan на 01.04.19, 20:07:

Тези които са по “серт”, въпрос на характер, те ръчкат здраво и искат да се случат нещата и обикновено имат много силно изразена гледна точка. Точно там е разликата между това да имаш акъл и да си просто бастун.

Оууу, има и трети вариант-ефекта на Дънинг-Крюгер, бейби 😃 Обикновено тези не само просто са малко по-некомпетентни от колегите без да го осъзнават, а в повечето случаи са пълни некадърници. Както се казва: няма по-лошо от тъп и амбициозен шеф. Прокарва и налага агресивно и безкомпромисно своите глупости и дебилщини до дупка вярвайки, че е прав и това е. Хубаво, че поне тоя на Боби не е такъв. Че иначе.....😂

01.04.19
21:41

казано от kaloyan на 01.04.19, 20:09:

Сега очаквам включване на нервака за да добие пълнота това твое мнение. Да слагаме белите качулки и да тръгваме 🙂 🙂 🙂

Нервата има 22-23 литра дарени...та може да има доста нервни след оперативно.

01.04.19
21:57

казано от nervak на 01.04.19, 21:41:

казано от kaloyan на 01.04.19, 20:09:

Нервата има 22-23 литра дарени...та може да има доста нервни след оперативно.

Ами това ти прави чест, понеже има кампании и съм здрав и прав и аз мисля да се включа вече по редовно.

01.04.19
22:24

Мен кампании не ми трябват)))).Три до пет пъти на година ходя....баща ми така ме е научил.

02.04.19
16:55

02.04.2019 г.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Започнаха вече да ме подпитват колегите кога ще тръгвам с колело на работа. Оправданията ми свършват - тия дни вдигат чакъла от тротоарите, което тук е знак, че пролетта е дошла безвъзвратно, независимо какво е времето. Остава ми само оправданието с възстановяването от интервалите...

03.04.19
18:53

03.04.2018 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 17x1х120 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 5х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
  2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 2х34 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10, 6.

Време за тренировката - 25:38 мин.
Чисто време за интервалите - 11:45 мин.
Преходи - 4:21 мин.

Умряла работа. Отвсякъде.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Наколенките Rehband не осигуряват никакъв съпорт. Налакътниците същата работа. Лошото е, че изхвърлих вече кутиите и не мога да ги върна. Ще стоят за резерва, използвани веднъж или ще ги продавам на някой кросфитър - за тях стават.
  -  Не ми се тренираше, всичко беше трудно, отдавна не бях се чувствал така.

Добавки:
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Нищо за разказване.

03.04.19
19:14

Ако си поръчал от амазон може и без кутиите да ги върнеш

03.04.19
19:34

казано от CottageCheese на 03.04.19, 19:14:

Ако си поръчал от амазон може и без кутиите да ги върнеш

Не са от Амазон, директно от Rehband ги взех. Писал съм им да ги питам дали си ги искат така.

04.04.19
12:49

Боби, какво стана сега - само Stoic е си пробвал май?

04.04.19
13:10

казано от Бойко на 04.04.19, 12:49:

Боби, какво стана сега - само Stoic е си пробвал май?

И пак да се вкарам в приключение заради фалшиви ревюта и преувеличени реклами?
Не, благодаря. Ще си поръчам пак SBD и ще се примиря, че се късат бързо и трябва да ги сменям всяка година. Поне вършат работата, за която са предназанчени, ако не друго.

04.04.19
13:19

Бе нещо не е както трябва при теб. Моите SBD не са мръднали, а са на две години.

04.04.19
13:24

казано от James Hinks на 04.04.19, 13:19:

Бе нещо не е както трябва при теб. Моите SBD не са мръднали, а са на две години.

🙂 Аз знам какво е - като ги обърна наопаки след тренировка, се сгъват по един и същ ръб и като ги натъпча така в сака, който е препълнен заради “гравити бутс”-овете, постепенно започва да се образува вдлъбнатина по ръба на сгъвката.
Наколенките още не са се скъсали, само вдълбнатина има. Налакътниците умряха обаче. При тях неопренът май е и с по-ниско качество - направени са от две части и тази, която попада откъм сгъвната на лакътя, е по-мека и тънка и се раздърпа много бързо. Точно заради това реших да погледна и към други марки. Което май беше грешка. 🙂

П. П. То сега като си гледах поръчките да пускам нова, и моите не са на година - налакътниците през май 2017-та съм си ги взел, а наколенките - през март 2017. А все си мисля, че беше съвсем скоро. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.04.19 21:22.

04.04.19
16:22

04.04.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Почти не семя да го кажа, за да не се изсипе целият лайновоз наведнъж точно утре, в петък, но днес си беше един направо скучен ден в офиса.

05.04.19
17:26

Като заговорихме за въздух, да ви покажа какво представляват 17 единици тяга през 5 секунди. Тежестта е 160 кг, но това е без всякакво значение след 6-7 подхода.

Струва ми се, че не на всички повторения заключвам добре и то не защото не мога, а защото бързам и не знаех, че го правя. Ще се коригира своевременно. 🙂

Освен това рано разгъвам краката. Това не е от сега и няма да се оправи никога. 🙂

Радва ме формата на кръста - не виждам компромис там чак до последното повторение.

Тренировката - по-късно.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.04.19 17:36.

05.04.19
18:27

Аз на това му казвам 1 серия с 17 повторения 😄

05.04.19
19:40

казано от Станимир на 05.04.19, 18:27:

Не е точно така. 17х160 мога да направя с лекота, без да се изпотя. През 5 секунди е по-трудно. Ще оставя Сашо да обясни защо - имам идея и аз, но са свободни съчинения по наблюдения върху един човек. 🙂

05.04.19
19:56

казано от Boby_ на 05.04.19, 19:40:

Не е точно така. 17х160 мога да направя с лекота, без да се изпотя. През 5 секунди е по-трудно. Ще оставя Сашо да обясни защо - имам идея и аз, но са свободни съчинения по наблюдения върху един човек. 🙂

Етука вече има замесена няква черна магия, която противоречи на всяка нормална логика 😄

05.04.19
20:32

05.04.2019 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х170 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
  3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното)  - 7х45, 5х45 кг.
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 6х36 кг. (на ръка)
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10, 5.
Време за тренировката - 19:58 мин.
Чисто време за интервалите - 8:37 мин.
Преходи - 1:47 мин.

Отново идеални интервали - точно по протокола на всички упражнения (е, може би с изключение на десетина секунди на раменната).

Положително:
  - В тази тренировка се чувствам като робот, който се поти и задъхва само за специални ефекти.

Отрицателно:
  - Нищо.

Добавки:

Обобщение за деня:
Спокоен петък поставя края на спокойна седмица. Да видим дали довечера Саутхемптън няма да ми развалят уикенда.

05.04.19
20:39

казано от Димо на 05.04.19, 19:56:

Етука вече има замесена няква черна магия, която противоречи на всяка нормална логика 😄

Човешкото тяло не работи по начин, който да обслужва линейната логика, особено при толкова сложни процеси с десетки и стотици последователни реакции, каквито са гликолитичната система и особено цикълът на Кребс. 🙂 
Освен това дори чисто механично се изпълнява различна работа и се генерира различна мощност за различно време. Обърни внимание на скоростта на повторенията в клипа ми със 17-те единици и я сравни с евентуална еднична серия със 17 повторения.

05.04.19
21:28

Искаш да кажеш че лъжеш цикъла на кребс - аха аха да си каже, ай няма да работя и оп - ново повторение. Уморяваш се повече почивайки си един вид.

05.04.19
21:48

казано от Димо на 05.04.19, 21:28:

Искаш да кажеш че лъжеш цикъла на кребс - аха аха да си каже, ай няма да работя и оп - ново повторение. Уморяваш се повече почивайки си един вид.

Щях да кажа не, после прочетох пак какво си написал, почесах се по главата и ще напиша да, нещо такова. 🙂
Заради дългата верига реакции на аеробната система ѝ трябва време да се активира и да започне да “помага” на гликолитичната, а тези почивки на практика я изключват от картинката. Е, това не може да стане напълно, естествено, но е достатъчно приносът ѝ да намалее. 

Освен това скоростта на повторенията при единична дълга серия е по-ниска, съответно необходимо е да се развие по-малка мощност за единица време и участието на аеробната система е по-голямо в процентно отношение.

05.04.19
22:12

За 5 сек определено е така- интервалите са по-трудни от една серия, при 10 вече при мен е обратното, другото което съм забелязал е, че при по-висока интензивност интервалите са по-трудни от серията, а при по-ниска- обратно..

05.04.19
22:41

Ще оставя Сашо да обясни защо - имам идея и аз, но са свободни съчинения по наблюдения върху един човек. 🙂

Ще го обясня някой ден...Когато излезе готовия материал за Метода. От - до. Но определено няма да е безплатно.

казано от Димо на 05.04.19, 19:56:

Има, да и то не една, а цели две. Биохимия и Физиология. Шах с пешка в два хода.

казано от Димо на 05.04.19, 21:28:

Нищо не лъже. Тялото работи да обезпечи АТФ синтеза по много начини, Цикълът на Кребс е само един от тях. Плюс това е цикъл, не еднопосочен процес. Sapienti sat.

казано от Любомир на 05.04.19, 22:12:

За 5 сек определено е така- интервалите са по-трудни от една серия, при 10 вече при мен е обратното, другото което съм забелязал е, че при по-висока интензивност интервалите са по-трудни от серията, а при по-ниска- обратно..

Ти не си правил кой знае колко и какви интервали, че да си показателен пример.

05.04.19
23:12

Сашо, аз много пъти съм ти казвал да не си губиш времето и потенциала тук в тоя форум ами да намериш начин да си капитализираш от революционните идеи. Ще си купя от платитеното издание на книгата ти и ще помоля за автограф.

05.04.19
23:17

На теб ще ти я подаря с автограф, ама с условието да е прочетеш 5 пъти.

06.04.19
09:28

казано от James Hinks на 05.04.19, 23:17:

На теб ще ти я подаря с автограф, ама с условието да е прочетеш 5 пъти.

Ще се наредим много за автографи. 🙂  Ти първо я напиши обаче. 🙂

06.04.19
10:38

Work in progress.

BS

06.04.19
11:30

Ако има ранно записване и аз ш взема една.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1