Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Елена Биларева на 02.07.19, 16:17:
То това е най-трудното май. 🙂
Проба - грешка, проба - грешка и на 10-тия път: проба-успех 🙂 Ама винаги очите на 4 и пълна осъзнатост, иначе килата се връщат - аз това го знам от опит. 🙂)))))
Поздрави и успех!
🙂 Отсега мога да ти кажа, че няма как да стане. Ако ти разкажа колко пъти съм свалял и качвал по 20-30 кила и нагоре, няма да ми повярваш. Няма баланс при мен, аз съм човек на крайностите. Добре поне, че съм търпелив и постоянен, като се захвана с нещо, иначе щеше да е доста по-зле. 🙂
03.07.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта разходка до близка конна база. Разходка е силна дума - до базата с колата, а после ходи кончето.
Ако можеше да говори, сигурно би казало “Как пък точно на мен се падна тоя?!?” Нещо се попренаситих на лежане, ядене, масажи и гореща вода - два-три дни е супер, после писва. Утре последно, в петък - към бетономорието да видим какви са ги надробили/настроили на любимата ми Арапя.
П. П. Месец без клек и тяга и краката ми изглеждат, сякаш никога не съм тренирал.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.07.19 18:31.
04.07.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 5х2х100 кг с фетгрипове, 9х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х120 кг без фетгрипове.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 14х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.1. Пендлей гребане от земя (през 5 секунди) - 6х2х90, 8х1х90 кг.
3.2. Пендлей гребане от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х95 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х15, 3x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x30, 5х30 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 5х12½ кг. (на ръка)
3. Фейспул на портален скрипец - 5 с някакви си плочки.
4. Коремни преси от обратен наклон с диск над глава - 5х25, 1х25 кг.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 23:12 мин.
Чисто време за интервалите - 9:43 мин.
Преходи - 3:49 мин.
За последно във велинградската зала.
Положително:
- Изпълних си протокола на раменната за пръв път. Вероятно защото не са 50 кг с тия китайски лостове с неизвестна тежест, но никой не може да го докаже. 🙂
- Най-бързата тяга в този ѝ вариант, макар че важи същото като по-горе.
Отрицателно:
- Пак не си уцелих тежестта на гребането. 90 определено са ми много в интервал за двойки. Другият път ще са 85/95. Единиците вероятно ще трябва да са 100/110.
- На кофите грохнах. Чудя се дали причината не е същата като за раменната преса, но с обратен знак - личното тегло плюс 15 кг по напълно мистериозни причини се е увеличили с две-три кила...
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
3. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта ходихме до парка Клептуза. Чалга, кебапчета и застаряващ бетон в нео-соц стил. За сметка на това след тренировката се размазахме по басейни, масажи. Малката ме замъкна в разни сауни и парни бани, въпреки чудното време. Много е хубаво така, но определено ми писна и се радвам, че утре си тръгваме. 🙂
казано от Boby_ на 04.07.19, 18:33:
04.07.2019 г.
Сутринта ходихме до парка Клептуза. Чалга, кебапчета и застаряващ бетон в нео-соц стил. ...
Много точно го каза. Особено онази изоставана постройка в горната част дето сигурно не е и чистена от години, някак си ми размива представата за приятно място за разходка и място за отдих и прохлада в горещите летни дни. Освен ако не са я оправили, че не съм ходил скоро, но ме съмнява. А като ходихме на екскурзия там в ученическите ми години, така се радвах на водните колела...
Боби,тази зала наистина ли работи само от 14:00 до 20:00 часа,където ходиш във Велинград ?
Това намерих като информация,че ще ми се наложи да ползвам и аз нещо там в средата на август .
казано от Веси на 04.07.19, 20:53:
Боби,тази зала наистина ли работи само от 14:00 до 20:00 часа,където ходиш във Велинград ?
Това намерих като информация,че ще ми се наложи да ползвам и аз нещо там в средата на август .
Да. 13:30 реално, но не отваря сутрин.
04.07.19
22:25
Преди 2 месеца бяхме във Велинград в хотел Елбрус, който се оказа нещо като санаториум за пенсионери и не ми хареса, а преди 10 год бях две поредни години в Гранд хотел Велинград и беше много добре. Минахме и през Клептуза, занемарено е и има едно работещо заведение, което не става, освен малкия детски кът и къщичката с пързалки за деца, които все пак са се сетили да направят.
За съжаление, няколко ситуации там ми припомниха, че в малките градове някой още живеят в 90-те.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 04.07.19 22:26.
04.07.19
22:53
Св. Спас е много хубав хотел, може би най-добрия. 2-3 години подред сме го посещавали, но чувам нещо, че бил пред сдаване. То и тогава настаняваха в основната сграда, но имаше още 2 “блока”, които все бяха празни. Явно нивото му е било в повече за такъв град. Бе още малко по-нагоре след Клептуза.
Горещо препоръчвам, ако им ползвате басейните, да си направите поне профилактика, като приключите с почивката във Велинград. Много и разнообразна флора се добива от там.
И ние на Елбрус бяхме. Самият хотел не е кой знае какво. За цената си обаче е добре. Има си всичко необходимо като басейни, спа център, процедур, храната е сравнително проста, но вкусна и с добро качество. Да, има нещо пенсионерско наистина, но това важи за целия Велинград, а и аз точно заради това отидох. 🙂
05.07.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта последно цопване в басейните, обяд и после към морето. Минахме през Бургас на гости за малко и в по живо, по здраво се паркирахме в Лозенец. Тук сме само за десетина дни, но тази година - толкова.
06.07.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х20 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х21 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 5x40, 3х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х31, 2x31 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 14 с.
4. Коремни преси от обратен наклон с диск над глава - 6х25, 4х25 кг.
Време за тренировката - 18:55 мин.
Чисто време за интервалите - 10:34 мин.
Преходи - 1:14 мин.
Днес тренирах в “дупката” в Царево, защото ми е по-близо до Арапя в сравнение с Китен. Фатална грешка! Припомних си защо се отказах да тренирам там преди 2-3 години. Поемаш дълбоко въздух, гмуркаш се по стълбите и следващото вдишване трябва да е след като приключиш с тренировката и излезеш. Влага, ръжда, мухъл срещу 3 лв. Хем днес бях напълно сам. Климатикът там се пуска само ако се съберат повечко хора, така че бях обречен поначало. Дядото на рецепцията само ми взе парите, каза “Аз ще изляза горе на въздух” и се изнесе с двеста. Никога не съм бил с претенции за условията, в които тренирам, ако имам всичко необходимо, даже напротив - хич не подбирам. Ама все пак трябва да мога да дишам, без да ми се налага да обърна хода на еволюцията и да си развия хриле.
Положително:
- Е, няма как да има.
Отрицателно:
- Бавно даже като за тази зала. В добавка към жегата, влагата и липсата на всякакво проветрение лежанката е само с едни куки, които са много ниски. Взимането на лоста от тях в интервал си е половин повторение отгоре на всеки подход. Не знам само как не се затиснах.
Добавки:
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
Обобщение за деня:
Сутринта плажче на Арапя по обичайната програма - ходим към осем, кафенце на плажа, после плувам 700-800 метра. В някакъв момент паля колата и отивам да тренирам. Като се върна, се местим на “Пънчетата” за обяд, а като ни писне да седим на маса, обратно във водата за час-два. Следобед бири на терасата у нас с изглед към морето.
Цените на чадърите и шезлонгите на Арапя са същите, като през последните 3-4 години, хора има даже в повече от необходимото (добре, че са поспаливи и стават късно), така че тия драми от Албена и Слънчака нещо не ги разбирам. Лошото е друго - опитват се да строят нещо зад водолазната база на големия плаж, дето уж е горска местност. Само дето вече не е. Така като гледам, още година-две и ще трябва да си търся друго място. А не се прибирам в България лятото, за да ходя в Гърция. То ако няма да е България, направо да си хващам самолета и кеф ми Сардиния, кеф ми Сицилия, Крит, Тунис, Малта - цялото Средиземноморие е налично, че сигурно и по-евтино ще ми излезе, ако не се мъкна с колата през цяла Европа.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.07.19 17:14.
07.07.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Към 700 метра плуване по-скоро не се броят за сериозна активност на фона на плюскането.
Злоупотребата с море, храна и нискооктанов алкохол продължава с пълна сила. Приятна среща на Пънчетата, подплатена обилно с добре охладено розе (да ме извиняват любителите на червеното вино, ама на плажа в жегата не виждам кой ще ме накара да пия такова). Ако успея да огранича щетите до 5-6 кг нагоре, докато стигна обратно в Швеция, ще е идеално.
Измислих вариант как да си зареждам колата със спуснат през прозореца кабел и сега карам само на ток по морето. Много е гот да се приближиш безшумно зад колоездач или пешеходец и да го изкоркаш с клаксона. Скоро това няма да е разрешено.
Нещо вече дните ми се сливат. Вчера реших да продам едни акции на XETRA, че не ми харесва forward P/E. Викам си немците отварят рано, та ще се отърва бързо... Бре, стана десет, единадесет - нищо. Викам си да не е паднала бомба във Франкфурт. Чак към обяд се усетих, че няма как да отворят в събота. Аматьорска история.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.07.19 20:42.
08.07.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 2х1х120 кг с фетгрипове, 15х1х120 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х140 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Пендлей гребане от земя (през 5 секунди) - 17х1х100 кг.
3.2. Пендлей гребане от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7x32, 4х30 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 5х12½ кг. (на ръка)
3. Коремни преси от обратен наклон с диск над глава - 5х20 кг.
4. Повдигане на крака от вис (до лоста) - 5.
Време за тренировката - 21:10 мин.
Чисто време за интервалите - 9:07 мин.
Преходи - 2:15 мин.
Горе-долу като предната Г, само че вместо при Тони, в Лозенец.
Положително:
- Успях да заключа този път и втория подход тяга на 120 с фетгриповете.
- Като цяло ми допадна.
Отрицателно:
- Нищо конкретно - мога да се пооплча от лостовете с невъртящи се кобури, липсата на достатъчно тежести и т. н., но намерих начин да тренирам. Добре, че бях сам сутринта.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. Преди тренировката - една доза NOExplode.
Обобщение за деня:
Сутринта тренировка на открито в залата на ММА-ците в Лозенец. Бях се зарекъл да не ходя там след арогантното отношение на една кака на страницата им във фейса преди 3-4 години, която преди няколко години ми обясняваше как едва ли не ми правят услуга, че ме пускат да тренирам там срещу някакви си десет лева, щото това не им било приоритет. Ама след гмуркането в мухъла в Царево онзи ден днес ме домързя да ида до Китен, а тия са ми на 3 минути по джапанки, та се прежалих да ида там.
После се замъкнахме до Арапя, видяхме се с интересни хора и денят взе, че свърши. Сега мисля да готвя у нас, че не ми се излиза по заведения за вечеря.
казано от Boby_ на 07.07.19, 20:26:
карам само на ток по морето. Много е гот да се приближиш безшумно зад колоездач или пешеходец и да го изкоркаш с клаксона. Скоро това няма да е разрешено.
To и сега е забранено да плашиш хората с клаксона. Според българското законодателство клаксона може да се използва само за предотвратяване на птп.
А линка, който си постнал е че скоро няма да е възможно, защото ще добавят изкуствен шум на електрическите коли под определена скорост или когато се движи назад (като при електрокарите в скалдовете)
казано от Димо на 08.07.19, 17:13:
казано от Boby_ на 07.07.19, 20:26:
карам само на ток по морето. Много е гот да се приближиш безшумно зад колоездач или пешеходец и да го изкоркаш с клаксона. Скоро това няма да е разрешено.
To и сега е забранено да плашиш хората с клаксона. Според българското законодателство клаксона може да се използва само за предотвратяване на птп.
А линка, който си постнал е че скоро няма да е възможно, защото ще добавят изкуствен шум на електрическите коли под определена скорост или когато се движи назад (като при електрокарите в скалдовете)
Какво е това да се приближавам зад пешеходец, който върви по средата на платното и не ме чува, ако не предотвратяване на ПТП?
Точно в това е въпросът - като карам на ток, при ниска скорост колата е на практика безшумна. При 20 км/ч и нагоре звукът от гумите по асфалта вече се чува, но не и при 10-15. Затова и се налага да ползвам клаксон. Другият вариант е да им подвиквам - не мисля, че е по-добре. 🙂
Именно това е идеята на добавянето на допълнителен звук - както си слагахме навремето пластмасови пластинки през спиците на колелата, за да звучат като мотор.🙂
08.07.19
17:26
казано от Boby_ на 08.07.19, 17:17:
както си слагахме навремето пластмасови пластинки през спиците на колелата, за да звучат като мотор.🙂
Да-които развиваха спиците след известно време каране 😃
Мнението беше редактирано от Деян на 08.07.19 17:44.
Да бе, има заблудени пешеходци, ама “коркам” има друго значение - плаша, спичам, не е “спасявам” или “предотвратявам”. Това за пешеходците.
А за велосипедистите си е жив тормоз - “махни се от пътя ми” при положение че и те имат право да са на платното и са участник в движението (ако няма банкет или велосипедна алея, по която са длъжни да карат ако има такива).
казано от Димо на 08.07.19, 17:31:
А за велосипедистите си е жив тормоз - “махни се от пътя ми” при положение че и те имат право да са на платното и са участник в движението (ако няма банкет или велосипедна алея, по която са длъжни да карат ако има такива).
ЗЗДП казва:
Чл. 80. (Изм. – ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е
длъжен:
....
2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.
Така че съм в пълното си право да искам да се разкарат от средата на платното.
08.07.19
18:11
казано от Boby_ на 08.07.19, 17:51:
казано от Димо на 08.07.19, 17:31:
ЗЗДП казва:
Чл. 80. (Изм. – ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е
длъжен:
....
2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.Така че съм в пълното си право да искам да се разкарат от средата на платното.
Имайки предвид горното, разрешено ли е велосипедист да се престроява заедно с автомобилите в лявата лента за завой?
А за коркане пише ли нещо в закона? Не съм бил там, не мога да знам кой къде е бил и защо. Може да се е престроявал за ляв завой, може да е имал други съображения. Самия факт че пишеш какъв “голям кеф е да коркаш” хората ми направи неприятно впечатление и метна негативен отенък на сценката.
08.07.19
18:17
Ех,Боби, а поне към София или по- близо до мен ще идвате ли, че пак ще изпусна въжможността да се видим 😕😙
казано от Brown Bomber на 08.07.19, 18:11:
Имайки предвид горното, разрешено ли е велосипедист да се престроява заедно с автомобилите в лявата лента за завой?
Именно.
Законодателството ни за велосипедите е мега морално остаряло. Сигурен съм че в Швеция има повече култура в това отношение, а и Боби кара колело в града, почудих се дали му бибиткат на него да го коркат.
Като не си е на заложеното по закон място, да се корка е най-малкото, което може да му се случи. Ако не се изкорка, може директно да се окаже под колелата.
Велосипедист, правещ ляв завой?!? Това шега ли е? Това е забранено и недопустимо. Слизаш от колелото и пресичаш на пешеходна пътека - така се прави ляв завой с велосипед в Швеция, щом ви интересува. Велоалеи със собствена инфраструктура от надлези иподлези има из целия град и на практика почти никъде не се налага да се движиш заедно с колите, освен по най-малките квартални улички. А там шведите си спазват стриктно правилото да се движат плътно до тротоара и определено не правят леви завои.
Като човек, който редовно кара колело с цел придвижване, включително и в София, докато живеех там, мога да кажа, че наглите велосипедисти са по-неприятни от неориентираните пешеходци. Особено тия, които си мислят, че имат право да на ляв завой. 😄
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.19 19:16.
Е как бе Боби да няма право велосипедиста да завива наляво? Защо тогава е задължително да сигнализираш с ръка посоката си на движение като си на велосипед ако можеш само направо?
Ето ти картинка от листовките където велосипедиста завива наляво и сигнализира за това си намерение.
И това за движението най-вдясно на пътя или ако е обозначена лентата е валидно за всички участници в движението.
Така де. Това е законодателство от средата на 20-ти век, когато дядото с колелото прави ляв завой на междуселския път, по който днес да мине най-много кметът с Жигулито или окръжният секретар на БКП с Волгата. Ако наистина си мислиш, че е добра идея велосипедист да прави ляв завой на натоварена градска улица, не е зле да си уредиш въпроса с донорството на органи, докато все още можеш.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.19 19:23.
Чай ся, кое е добра идея щото има кой не само да ме корка, а и да ме блъска е едно, кой какво право има и какво е разрешено е второ, а да сме хора на пътя е вече съвсем трето.
Отделно, поне в България, по подразбиране всички сме донори при мозъчна смърт, освен ако не си инструктирал близките си да откажат, или не си написал приживе отказ от донорство.
09.07.19
15:00
казано от Boby_ на 08.07.19, 18:44:
Като човек, който редовно кара колело с цел придвижване, включително и в София, докато живеех там, мога да кажа, че наглите велосипедисти са по-неприятни от неориентираните пешеходци.
Както казваше един приятел - като съм шофьор мразя пешеходците, като съм пешеходец мразя шофьорите, но и в двата случая най-много мразя колоездачите.
По тая причина карам само по тротоара или на велоалея. Да не си пречим взаимно с колите...
казано от Димо на 08.07.19, 19:03:
Е как бе Боби да няма право велосипедиста да завива наляво?
Това ми е една от любимите ситуации, като и тази, при която някой си кара колелцето плътно в лявo, защото улицата е с две отделни платна и си мисли, че в ляво му е позволено. Идеално ги свалям с шамар зад врата в движение от прозореца 😄
Не знам левият завой да е забранен за велосипедисти. А ляв завой от дясна лента на 3-лентов булевард някак си не ми се връзва. Престроявам си се в лява лента, завивам и после пак си се прибирам плътно вдясно.
Мнението беше редактирано от Станимир на 09.07.19 15:12.
казано от Станимир на 09.07.19, 15:12:
Не знам левият завой да е забранен за велосипедисти. А ляв завой от дясна лента на 3-лентов булевард някак си не ми се връзва. Престроявам си се в лява лента, завивам и после пак си се прибирам плътно вдясно.
Въпросът не е в левия завой - не е забранен той, макар че е опасен. Нямаш работа на трилентов булевард с колело - това е проблемът.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.07.19 15:40.
Булевардите, както всички улици и шосета без магистралите, са за всички ППС, не само за моторните такива, и при липса на велоалея мястото ми е точно там.
Мнението беше редактирано от Станимир на 09.07.19 15:51.
Простите американци и канадци с мижавите им многолентови булеварди са написали в законите си че велосипедиста има ВСЯКО едно право като на всички ППС - там ако испревариш колело на място, където е забранено изпреварването, макар и да имаш реално място без да настъпиш разделителната линия ще те свалят от колата и ще си имаш работа със закона. Там велосипедиста се третира с презумпцията че заема платното в целия му обем. Ама ние нали сме по-умни се забавляваме да коркаме и шамаросваме велосипедистите.
09.07.19
15:57
Можем - шамаросваме 😄
Ми то и теб може някой бус да те връхлети на тротоара или можеш да се изсереш на тавана. Само защото можеш нещо не означава че трябва да го правиш.
09.07.19
16:03
Кой ти каза, че е така? 😄
Два пъти съм свалял от колата каращи по тротоар. Не им е било приятно и забавно, вярвай ми.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.07.19 16:06.
И аз се разправям с каращи/паркиращи по паркове и тротоари/пешеходни пътеки. Най-ме вбесява че ме гледат като някво изкопаемо - те не проумяват какво грешно са направили. Същото е като настигна някой да си му връча боклука, който небрежно е изхвърлил.
Приказката ми беше че има право, има и човешка страна. И всеки си има вграден компас и какво сочи тоя морален компас показва много що за човек е.
За Лозенец мога да кажа още нещо - супер неприятно впечатление ми направи че заведенията (които са адски много) в повечето случаи си приватизират иначе широките и отлично павирани тротоари и хората или трябва да се провират между насядалите и уличните знаци, или да заобикалят по улицата, където дебне Боби с безшумното си шведско служебно БМВ да се накефи много да ги плаши (коркам идва от цигански или туркси - не знам - означава да уплашиш някого - “Бен бурда - сент коркму” например)
Както и да, казах си какво ме възмути, който разбрал - разбрал, който си е взел нещо - взел, ако досега не е станало ясно, не се наемам още да обяснявам.
Поздрави и извинения за писанията несвързани с трениране.
09.07.19
16:18
Не се разправяй, бий ги. Така процедрирам и действа безотказно.
За тротоарите - те си плащат на общината, грешката не е у тях, а у тези, които го позволяват.
Е аз като тръгвам да се разправям съм готов и да се бия. Досега просто не се е наложило, или просто не е било удобно - я беловлас дядка на годините на баща ми, я някоя кифличка която се заключва със централното щото мисли че нещо искам да ѝ направя, а аз само искам да я помоля да е по-добър гражданин и член на обществото ни. А нормалните пичове които са свестни просто се извиняват - и според мен е искрено, а тъпите копелета си търсят оправдания от сорта на “еми къде да спра”. Иначе разбирам какво казваш - възпитателната мярка да е бой вместо мъмрене, просто аз така подхождам.
За тротоарите в Лозенец им се дава според мен “тротоарно право” а не “тротоарна собственост”. Но да - ти си прав че общината трябва да ги следи и санкционира и принуди да освободят тротоара.
09.07.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес не стигнахме до плажа. Малката щерка висяла до четири сутринта на телефона и я оставихме да спи. Мръднахме за малко до Царево, после разходка и кафенце в Лозенец и денят замина.
Също ляв завой си правя с колите в Ирландия и няма никакъв проблем, както за мен така и за шофьорите и всички останали велосипедисти. Напълно съм съгласен с Димо, защото човещината не може да се изгради с нито един закон. Или я имаш или не. Изгражда се когато попадаш на ситуации и не ти влезе в кратуната, че и ти може да попаднеш в такава и трябва да има разбиране някакво. Това с шамарите го правят в разни бушменски държави, където още отношенията са на ниво който оцелее, то и затова в България сме стигнали дотук.
Когато шофирам и някой ходи пред мен или не се усеща че има кола зад него, го изчаквам да чуе или да се огледа.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече