Too Little, Too Late

Прескочи до:

27.01.20
20:54

казано от Boby_ на 27.01.20, 18:35:

казано от Brown Bomber на 27.01.20, 18:18:

Темата с лайкването е интересна. Отне ми близо 3 год, за да надживея тази глупост и да спра да лайквам.

Аз пък лайквам (почти) наред. Има хора, за които е важно. 🙂

Е , в природата на повечето хора е желанието да бъдат харесвани , в което според мен няма нищо лошо - стига да е в някакви нормални граници. Иначе аз лайквам малко на субективен принцип . Хора, които по някакъв начин ми са станали симпатични - било то поради полезни съвети, чувство за хумор или интересен начин да презентират тренировките , храна и прочие, обикновенно им харесвам мненията. Та  общо взето харесвам мненията на авторите на 5-6 от дневниците , които чета.

П.п. - не знам как се получава , но в повечето случаи когато спамя в на Боби дневника-  все е на нова страница...

Мнението беше редактирано от I`M на 27.01.20 21:08.

28.01.20
17:20

Темата с лайкването е интересна. Отне ми близо 3 год, за да надживея тази глупост и да спра да лайквам.

Това прозвуча като на среща на анонимните алкохолици ( лайквачи).

28.01.20
20:31

казано от Блажка на 28.01.20, 17:20:

Това прозвуча като на среща на анонимните алкохолици ( лайквачи).

Думата, която търсиш, очевидно е лайкохолици.

Да се върнем на темата с мнение, в което няма много за лайкване, но въпреки това ще има кой да цъкне ръчичката. 🙂

28.01.2019 г.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Ден за национален изпит по шведски. Зарязах всичко служебно и се замъкнах до центъра с метрото (че паркирането там за цял ден е нещо, което сигурно и кралят на Швеция не може да си позволи). На практика цял цен замина - сутринта един час устен изпит с разказване, после диалог. След това към два часа висене, последвани от 110 минути изпит по четене с разбиране (текст с въпроси към него). Направих го (вярно или грешно) за 25 минути. После се наложи да вися да чакам охлювите да приключат. След това слушане 40 минути (което по обясними причини нямаше как да свърша по-рано, защото упражненията се повтарят по няколо пъти и вървят с една и съща скорост за всички) и писане още час (т. е. 10 минути). При положение, че материалът в допотопния онайн дистанционен курс, който изкарах, нямаше нищо общо с изпита, съм доволен от себе си. Друг е въпросът дали съм взел изпита. Ще се чуе някъде другата седмица вероятно. 🙂
Планирах да приключа рано и да тренирам, но се оказа, че няма как да мина от един раздел към следващия с моето си темпо и тренировката отпадна.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.01.20 09:14.

29.01.20
19:15

29.01.2020 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг. 
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21 с.
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 6 (син, нов). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 6 (сив+червен, 2 плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 6.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 17:54 мин. (заедно с клека), отделно клека 2:43
Чисто време за интервалите - 7:49 мин.
Преходи - 2:36 мин.

С махмурлук - толкова.

Положително:
  - Свалям времето на клека и то с умишлено забавяне в негативната фаза. Искам да имам повече контрол.

Отрицателно:
  - Май нищо конкретно, освен субективно усещания.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Няма да си купувам повече трапистка бира. Много е коварна - влиза си като нормален лагер, а на другия ден все едно съм на кило ракия.

30.01.20
18:52

30.01.2020 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х170 кг
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х70 кг.
  3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди)  - 12х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6х34 кг.
  3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг. (на ръка)
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) -  12, 6.

Време за тренировката - 16:52 мин.
Чисто време за интервалите - 05:35 мин.
Преходи - 1:40 мин.

Втори пореден ден в залата. Иначе много бързи и леки интервалите.

Положително:
  - Бързо и стегнато всичко.
  - Добре и на максималните серии. На тягата може би можеш и още едно да изцедя.

Отрицателно:
  - Два поредни дни тренировки в този протокол носят много неприятни усещания, макар да не си личи по представянето. Предполагам една такава “двойка” се разминава, но ще стане зле, ако се натрупат тренировки невъзстановен.

Добавки:
3. Преди лягане (план)  - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Какво да обяснявам - срещи, между които се опитвам да посвърша малко техническа работа и изоставам с всичко. Май това описва последните месеци, а и идните.

31.01.20
21:56

31.01.2019 г.

Добавки:
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес без словоизлияния.

01.02.20
14:01

Обобщение за януари 2020

Продължавам в грешната посока - през януари съм качил 500 грама - от 107,5 кг на 1-ви януари до 108,0 на първи февруари. При база 7709 ккал за свален килограм средният излишък е от 124 ккал на ден.
Приетите калории за месеца са средно 3123 на ден, а неутралният баланс излиза 2999 - това е абсурдно малко. Виновен е алкохолът - винаги, когато се поотпусна с бирите, сметката се променя. Три-четири бири на ден дори да се вписват като калоричност в уж неутрален баланс, ми замразяват метаболизма и реално понижават неутралния баланс значително. Още не съм си го обяснил адекватно. 
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3178 (в случая става само за справка).

Мисля през февруари вече да го спра това качване. Засега темповете не са притеснителни, но не искам да станат.

Тренировките без пропуск. Когато имаше пропуснат ден, после събирах тренировки в два съседни, за да компенсирам. През февруари ще има повече размествания - предстоят ми две пътувания, като първото е още другата седмица.

01.02.20
14:06

01.02.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4+1х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21 с.
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син, нов).
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (два сиви, 2 плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 7.

Време за тренировката - 18:34 мин. (клекът отдено за 2:49)
Чисто време за интервалите - 08:56 мин.
Преходи - 2:12 мин.

Събота преди обед - традиционно залата е пълна, а днес дори се наложи да чакам за силова клетка и да ползвам най-неудобната за клек.

Положително:
  - Днес съм доволен от интервала. Стегнато и бързо.

Отрицателно:
  - Не свалям от времето на клека, а има накъде.
  - Максималната серия на лега доста слаба и с отказ накрая.

Добавки:

Обобщение за деня:
Събота, гнусно време (макар че май следобед ще се проясни), тренировка, Висша лига. 🙂
Като добавим и малко служебна работа, денят е разписан до минута.

01.02.20
19:09

30 години. 22 точки. Мога ли вече да се зарадвам мъничко?

YNWA!

02.02.20
19:02

02.02.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ден като ден - посвърших това-онова (служебно) и вместо да излезем да използваме хубавото време, следобед се чудехме какво да правим и накрая проспахме деня. 🙂

казано от Boby_ на 01.02.20, 19:09:

30 години. 22 точки. Мога ли вече да се зарадвам мъничко?

YNWA!

https://www.facebook.com/534519790416050/posts/699360553931972/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

Мнението беше редактирано от Маданеца на 03.02.20 07:44.

03.02.20
18:24

03.02.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х140 кг.
  1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х150 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6 или 7х60 кг.
  3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 10х2x111 кг.
  3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 6х45, 4х45 кг (на ръка).
  2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 5х34 кг (на ръка)
  3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг (на ръка).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 11, 6.

Време за тренировката - 17:38 мин.
Чисто време за интервалите - 6:21 мин.
Преходи - 1:28 мин.

Тая тренировка не знам дали ще ми докара адаптация, но инфарктът се пече.
Иначе времето с козметични разлики от предишните пъти.

Положително:
  - Нищо конкретно.

Отрицателно:
  - Горе вече се оплаках. Но днес беше дори по-зле от обикновено.

Добавки:

Обобщение за деня:
Учудващо, но успях да свърша доста неща днес, въпреки срещите. Успях и да тренирам след работа.

03.02.20
19:30

И да се похваля и аз заедно със студентите и учениците във форума. Преди малко ми се обадиха да ми кажат, че съм си взел националния изпит по шведски за SFI Kurs C (което по общоприетия стандарт би трябвало да отговаря на ниво A2). Не че мога да кажа нещо на шведски, но с оглед на микроскопичните време и усилия, които инвестирам в този език, си е направо постожение. 🙂

03.02.20
20:25

Отново имам (тъп) въпрос. Знам, че ноу хау-то на интервалите е табу и не ме интересува особено. Но доста хора ги правите... Любопитна съм, при такива кратки почивки между “сериите”, не страда ли формата?

Наясно съм, че тези, които ги описвате определено имате висока двигателна култура, ама все пак. И само с лост да клякам (наскоро установих, че без лост клякам по-грозно), след 5-тото,макс,са тотални щети. А вие, в случая ти, ползвате и някакви смислени тежести...

03.02.20
20:36

казано от БПН на 03.02.20, 20:25:

Отново имам (тъп) въпрос. Знам, че ноу хау-то на интервалите е табу и не ме интересува особено. Но доста хора ги правите... Любопитна съм, при такива кратки почивки между “сериите”, не страда ли формата?

Наясно съм, че тези, които ги описвате определено имате висока двигателна култура, ама все пак. И само с лост да клякам (наскоро установих, че без лост клякам по-грозно), след 5-тото,макс,са тотални щети. А вие, в случая ти, ползвате и някакви смислени тежести...

Въпросът е съвсем на място. Има си причина интервалите да са “бавно занятие” - искат много време за адаптация във всяко отношение, не само физическо. Не можеш да започнеш с 5 секунди. Т. е. можеш, ама не бива. 🙂 Формата зависи от това да не мислиш за нея - първо започва с волеви контрол, после става автоматична. Тук идва още една от особеностите - начинът, по който се определят работни тежести - достатъчно са леки, за да не страда формата на изпълнение.
С две думи всичко е въпрос на контрол и адаптация. Иначе на теория глупости могат да станат, да, ако ти липсва едно от тези двете. 🙂

ДЕ

03.02.20
20:46

Аз така и не разбрах, ясно е, че има много полза, след като хора с твоето ниво на познания ги правят години вече, ама допринасят ли за издръжливостта. Явно да, но в каква степен.
Питам, щото на въпроса за интервалите, какво и що, сила, мила, Бат Сашо казва: друга е целта там. Не е основно хипертрофия и сила.
Тогава се питам издръжливост и още нещо явно, но кое е водещото. Още нещото ли 😎

Мнението беше редактирано от Деян на 03.02.20 20:48.

03.02.20
21:02

казано от Деян на 03.02.20, 20:46:

Аз така и не разбрах, ясно е, че има много полза, след като хора с твоето ниво на познания ги правят години вече, ама допринасят ли за издръжливостта. Явно да, но в каква степен.
Питам, щото на въпроса за интервалите, какво и що, сила, мила, Бат Сашо казва: друга е целта там. Не е основно хипертрофия и сила.
Тогава се питам издръжливост и още нещо явно, но кое е водещото. Още нещото ли 😎

Силова издържливост най-вече (варианта, в които ги правя аз). С лек принос също за сила и кардио-издържливост (в някои варианти), но без да е там фокусът. А с леки адаптации нещата могат да се “настройват” с фокус върху силата - например предишните, които правех (през 10-15 секунди, с покачваща се тежест и намаляващ брой повторения).

ДЕ

03.02.20
21:06

Може би е тъп въпроса, не съм чак толкова наясно, но може ли да се каже, че има някаква допирна точка и с аеробно натоварване. Да, сесиите приключват доста бързо, но имайки предвид краткостта на почивките между подходите, а и това, че не е само едно движение, накрая като туриш чертата, че и бая си се задъхал......

03.02.20
21:09

казано от Деян на 03.02.20, 21:06:

Може би е тъп въпроса, не съм чак толкова наясно, но може ли да се каже, че има някаква допирна точка и с аеробно натоварване. Да, сесиите приключват доста бързо, но имайки предвид краткостта на почивките между подходите, а и това, че не е само едно движение, накрая като туриш чертата, че и бая си се задъхал......

Не, пропорицята в енергийното обезпечаване между енергийните системи е различна в сравнение с тази при кардиото.
Иначе допирни точки има и със ставането от канапето и отиването до тоалетната - дишаме, тъканите се снабдяват с кислород, мускулите извършват работа.

03.02.20
21:15

Дидо за вакуума преди време дет писах,помниш ли.

ДЕ

03.02.20
21:22

казано от nervak на 03.02.20, 21:15:

Помня, ама да не спамя в на Боби дневника 😎
Иначе разбрах. Щот Боби преди вика, абе за през 10 сек. 2 ка с тежест кат за 7-8 репа. Обаче Сенсея ме издокара и казва: тройка за такваз тежест през 10 сек. Еееее, аз съм аджамийче в тая схема. Но с 80-85 % ги бримча двойките.

03.02.20
21:26

казано от Деян на 03.02.20, 21:22:

Но с 80-85 % ги бримча двойките.

Значи не са през 10сек....или тежестта не  85%.

04.02.20
09:04

Иначе разбрах. Щот Боби преди вика, абе за през 10 сек. 2 ка с тежест кат за 7-8 репа. Обаче Сенсея ме издокара и казва: тройка за такваз тежест през 10 сек. Еееее, аз съм аджамийче в тая схема. Но с 80-85 % ги бримча двойките.

Тройки с тежест за 8 повторения през истински десет секунди клони към фантастика.

казано от CarnalK на 04.02.20, 09:04:

Тройки с тежест за 8 повторения през истински десет секунди клони към фантастика.

То и с фалшиви 10 секунди си е фантастика, да речем с истински ще е за под 3 минути, с “фалшиви” за 4, но това са 30 повторения на 80%, аз бих се справил някъде за 7 минути.. 😄

04.02.20
10:57

Еееее, аз съм аджамийче в тая схема. Но с 80-85 % ги бримча двойките.

Ем ти си ебаси и натренирания тогава. Аз в пикова форма съм успявал да направя 14-16 единици в инетрвал на 10 секунди с 80%. Даже са били и малко под 80-те %, съдейки по макса, който съм имал тогава.

ДЕ

04.02.20
11:11

казано от James Hinks на 04.02.20, 10:57:

Еееее, аз съм аджамийче в тая схема. Но с 80-85 % ги бримча двойките.

Ем ти си ебаси и натренирания тогава. Аз в пикова форма съм успявал да направя 14-16 единици в инетрвал на 10 секунди с 80%. Даже са били и малко под 80-те %, съдейки по макса, който съм имал тогава.

Поизхвърлих се малко, в дневника си го казах. Особено на клека, където смятах от оставяне до взимане, а не от края на предходното и началото на следващото движение. Клекнах 2 пъти 110 кг., имах усещането, че и 120 ще клекна. Сега, дали имам необходимата дълбочина няма значение, защото и “интервала” пробвах със същия “стил”, т.е. както си клякам обикновено, кляках и през 10 сек. Ако приемем, че макса ми е 120, 80 кг. са около 67 % :-)))))))))))))  А ако е малко по-надолу, т. 115 кг., 80 кг. са около 70 %. Да, истински 80 % за двойки и през истински 10 сек. ще ме озорят сериозно, или по-точно казано, няма да мога да ги направя.

Bart Simpson

04.02.20
11:31

-Спартанци, довечера ще вечеряме в ада.
-Петре, ако не ти се идва в нашите, стой си вкъщи, но поне не настройвай децата.

Bart Simpson

04.02.20
20:19

Аве, това е на Боби дневника, аз бях убеден, че е на Дидо исе чудя защо не последва някакви мисли след вица..... 😂

04.02.20
20:31

казано от Bart Simpson на 04.02.20, 20:19:

Аве, това е на Боби дневника, аз бях убеден, че е на Дидо исе чудя защо не последва някакви мисли след вица..... 😂

На Дидо дневникът бая спам има да изяде, докато стигне 300 страници. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.02.20 20:32.

04.02.20
20:49

казано от Boby_ на 04.02.20, 20:31:

Той и сам може да си го генерира.

04.02.20
20:54

казано от Brown Bomber на 04.02.20, 20:49:

казано от Boby_ на 04.02.20, 20:31:

Той и сам може да си го генерира.

Може. И го прави. И не само в неговия дневник. И не само той.  🙂 Аз затова от време на време разчиствам и тук, че после не мога да си намеря тренировките.

Bart Simpson

04.02.20
21:08

Ам ай честито и поздравления за упоритоста, чак сега схващам смисъла.

04.02.20
21:09

04.02.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Тия ранни полети много ги мразя, ама това е положението - ако искам да свърша работа през деня, не мога да пристигна в офиса на обяд. Та и днес така - ставане по никое време, летище, самолетче, влакче и после цял ден в копенхагенския офис. На прибиране даже не ми се сядаше навън да вечерям - взех там някакви бири (от суперкмеркета - баси кефа!), нещо готово за хапване и директно в хотела.

05.02.20
22:31

05.02.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Прибрах се криво-ляво.

06.02.20
19:23

06.02.2020 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг. 
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 7 (син, нов). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (два сиви, 1,5 плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 6.

Време за тренировката - 18:06 мин. (заедно с клека), отделно клека 2:54
Чисто време за интервалите - 8:00 мин.
Преходи - 2:56 мин.

Много, много зле по ред причини.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Днес ще пропусна всякакви обяснения.

Добавки:

Обобщение за деня:
Останах да работя от нас. Следобед тренирах, а сега още работя. Толкова за днес.

Иван

06.02.20
20:46

1.1.
2.1.

Това значи, че са в суперсерия ли?

06.02.20
22:03

казано от Иван на 06.02.20, 20:46:

1.1.
2.1.

Това значи, че са в суперсерия ли?

Не, значи, че правя упражнението в интервал, после почивам малко под две минути и правя серия за максимална бройка. В мометна само клекът прави изключение заради скорошна контузия.

07.02.20
16:00

07.02.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес от разправии с одитори, проблеми покрай липсващи колеги и собствената ми работа не успях дори да обядвам. Пак добре, че е петък.

08.02.20
13:55

08.02.2020 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х170 кг
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
  3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди)  - 12х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 3х45, 1х45 кг (на ръка).
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 4х34 кг.
  3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 5х12 кг. (на ръка)
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) -  12, 6.

Време за тренировката - 17:38 мин.
Чисто време за интервалите - 06:11 мин.
Преходи - 1:46 мин.

Толкова народ не бях виждал скоро в залата. Наложи се да чакам половин час за силова станция.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Много зле всичко - максималните серии до една с по едно повторение надолу, интервалите по-бавни, хватът издишаше... 

Добавки:

Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, а следобед ще излизаме семейно за рождения ден на малката щерка.

09.02.20
19:46

09.02.2019 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес празнувахме с деца рождения ден на малката щерка. Дойдоха у нас, оставихме ги с голямата да ги наглежда, а ние с жената се разходихме до Сигтуна (най-стария град в Швеция, който по нашите стандарти не е кой знае колко стар - 970 година).
Очертава се полетите на голямата утре до София през Мюнхен да са отменени заради бурята Сабине, така че може би ще ни погостува още ден-два, докато организираме прибирането.

От известно време ме болят ставите на средните пръсти на двете ръце. Досега се търпеше, но днес лявата ръка се поду и почти не мога да я ползвам. Имам подозрение, че е заради хвата с малкия пръст под лоста, който ползвам за клека. Възможно е да е съвпадение, но не ми се струва много вероятно. Ще върна стария хват, пък ще видим. И не е много ясно дали изобщо ще мога да тренирам утре.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1