10.02.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 7 (син, нов).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (сив + червен, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 7.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 18:10 мин. (клекът отдено за 2:33)
Чисто време за интервалите - 08:43 мин.
Преходи - 2:01 мин.
Много било хубаво да тренираш в понеделник преди обяд! 🙂
Връщам стандартния хват на клека заради болката в ставите на средните пръсти.
Положително:
- Интервалите стегнати и бързи.
- На клека много бързо - свалям някак 20 секунди от предния път, без дори аз самият да знам как. Може би защото въпреки стандартния хват, китките не ме боляха много, а раменете са се поочупили вече.
Отрицателно:
- Май нищо конкретно.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Цяла сутрин разправии с Луфтвафе и опити да планираме връщането на голямата до България с тая тъпа буря. После някак изтичах да тренирам, мейлове до одитори, телеконференции... Мисля след малко да си отворя бира или да се гръмна. По-скоро първото, че не съм от типа хора, които мислят за второто, а ако ги направя и двете, ще е жалко за бирата.
П. П. И да, сега вече е 300!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.02.20 16:40.
11.02.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес взех голямата щерка в офиса сутринта, отхвърлих няколко срещи, после я закарах до летището и се върнах да си доработвам. Този път нито един от двата ѝ полета не е отменен и я чакаме да кацне в София по някое време малко по-късно.
Малката пък довечера ще има сбирка на скаутите, на която ще се къпят в местното езеро (едно от многото), за да видят как реагира тялото на ледена вода и ще трябва да я возя и прибирам, та не мога и една бира даже да пия. Да вземе да навършва вече и тя пълнолетие и да заминава да учи някъде.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.02.20 16:44.
12.02.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х140 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 10х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 2х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 5х34 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 12, 7.
Време за тренировката - 18:38 мин.
Чисто време за интервалите - 7:17 мин.
Преходи - 1:34 мин.
Слаба работа.
Положително:
- Максималната серия на тягата прилична.
Отрицателно:
- Много зле. Отнякъде качих цяла минута общо на интервалите.
- Ръката много ме заболя от тягата с фетгрипове в края на тренировката.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нищо, за което ми се разказва.
13.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Насред цялата лудница с одитите, изтичащи срокове за разни важни неща и безброй HR други дивотии ми пристигна и новия компютър и аз с целия си акъл се заех още веднага да си го наглася като за мен и да си прехвърля нещата. В резлултат пак изоставам в ден, в който исках да си тръгна по-рано. За форуми и социални медии и дума не може да става.
14.02.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг. (посдледното с отлепяне на таза)
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 7 (син, нов).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (един сив, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 7.
Време за тренировката - 17:48 мин. (заедно с клека), отделно клека 2:34
Чисто време за интервалите - 7:36 мин.
Преходи - 2:49 мин.
Днес може и броенето да ми издиша. Отидох уморен психически и се насилих да тренирам. Оказа се (за кой ли път), че това не винаги значи лоша тренировка.
Положително:
- Прилично време, прилични максимални серии.
Отрицателно:
- Не съм сигурен дали преброих точно подходите на клека, ама каквото-такова.
- След треноривката лявата ръка пак ме заболя и се поду. Независимо каква е била първоначалната причина, сега това се провокира почти от всичко. Поне да бях ударил някого да знам от какво е.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Ще оставя настрана оплакванията (разни неясноти покрай бъдещето на отдела ми и определени позиции в него, които май няма да успея да защитя и т. н.) и ще си избера днес петъчно да се порадвам на новия компютър. Най-сетне след 10 години в тая фирма успях да си осигуря достатъчно влияние, че да издействам бюджет за сериозни машини за хората, които работим с данни. Естествено, аз тествам първия в отдела. Цената е много, много солена, но машинката е звяр! Това, че тежи ужасно много, не знам доколко е недостатък в крайна сметка. 🙂
14.02.20
19:22
Дай детайли, каква е машината?
14.02.20
20:34
честито за новата техника тогава.
Бах Тея компоти.
НАСА стреля ракети))))
Честно,като отговарям за сериозните боклуци в Европа,а ми държат сметка от където да и се сетиш..съм на 120 рам))
Мнението беше редактирано от nervak на 14.02.20 22:53.
казано от Brown Bomber на 14.02.20, 19:22:
Дай детайли, каква е машината?
Dell Precision 5540.
казано от стилиянски на 14.02.20, 20:34:
честито за новата техника тогава.
Благодаря!
Целият проблем с това е, че мога да си уредя компютър за тия пари, когато вече почти не ми трябва компютър за тия пари... Принципът на Питър в малко по-различен прочит. Ама това е животът, поне корпоративният.
казано от nervak на 14.02.20, 22:52:
Бах Тея компоти.
НАСА стреля ракети))))
Честно,като отговарям за сериозните боклуци в Европа,а ми държат сметка от където да и се сетиш..съм на 120 рам))
То въпросът е какво можеш и трябва да свършиш с тия 120 рам (мб, гб?). Едно време самият Бил Гейтс беше казал, че 640 кб ще са достатъчни за всички.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.02.20 22:57.
Мб))) естествено.
Всичко необходимо свършвам,пред международни агенции....не е нещо за търговия.
Кат се залетите с тези компюри все едно смятате Бернули))).
С телефоните същото...ама аре,че вече се нашльоках .
Мнението беше редактирано от nervak на 14.02.20 23:18.
казано от nervak на 14.02.20, 23:00:
Кат се залетите с тези компюри все едно смятате Бернули))).
С телефоните същото...ама аре,че вече се нашльоках .
К’во да им смятам на Бернули - те са цяла банда.
Иначе за компютрите и телефоните как да не им се радвам - като любител на фантастиката от дете очаквам доста повече от това, което в момента имаме и се кефя на всичко, което ни доближава до това, което си преставях преди време. 🙂 Още ми липсват някои от възможностите на трикодерите от първия СтарТрек. 🙂
15.02.20
01:00
Супер изглежда и дано ти служи вярно.
Моят скоро става на 8 год, всичко по него е подменено или обновено и съм така привързан, че всячески отлагам раздялата ни.
15.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Вечерта на гости на италианци. Тия хора взимат храната много насериозно. Единият от гостите се успокоявал, като правел лазаня. Днес донесе две тави. Носел си насам по 8 кила пити пармезан и пекорино, като си ходел до Италия, за да си има за лазанята. После половината вечер мина в обсъждане на това какви точно сладки се ползват за тирамису и други подобни.
Всъщност цялата компания беше от ECDC и през другата половина от времето разговорът се въртеше около новия корона вирус, какви антивирусни препарати му действат, какви са методите за диагностика и че всъщност смъртността е по-ниска, отколкото официално обявената поради начина на изчисляване - китайците я смятали на база на броя хоспитализирани, което далеч не включва всички заразени.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.02.20 00:35.
16.02.2020 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (без фетгрипове) - 8х45, 8х45 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 5х34 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 5х14 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 8.
Време за тренировката - 17:12 мин.
Чисто време за интервалите - 05:47 мин.
Преходи - 1:41 мин.
Неделя по обяд се оказва прилично време за трениране - залата се е поосвободила вече и се намират места.
Положително:
- Всички максимални серии с по едно повторение отгоре в сравнение с предния път.
- Интервалите също прилично бързи.
Отрицателно:
- Ръката много ме боли - всяко движение, което изисква екстензия на средния пръст, усукване или разделяне на показалеца от средния пръст, ми причинява остра болка. Днес се наложи повече да мисля как оставям щангата, за да няма сътресение, отколкото за самата тяга примерно. Естествено, никакъв шанс тягата с дъмбели да я направя с фетгрипове, както обиконвено.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес освен тренировката, други активности не планирам.
17.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нетипично спокоен понеделник. Викам си да не съм умрял и да съм се пренесъл в рая на офисния планктон, но не би - ръката още си ме боли.
18.02.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг. (с отлепяне на задника на петото)
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 9х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син, нов).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (червен плосък, малко над половин плочка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 7.
Време за тренировката - 19:01 мин. (клекът отдено за 2:42)
Чисто време за интервалите - 09:15 мин.
Преходи - 2:13 мин.
Днес уж си мислех, че вървя добре, ама като спрях таймера, се оказа бавно.
Положително:
- Като усещане не беше супер зле.
Отрицателно:
- Отказ в интервала на лега.
- Бавно като цяло - само на единия клек 9 секунди отгоре, а общо интервалите с над 20.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Останах си у нас да работя, ама ме засипаха с мейли и дори не успях да ида по-рано да тренирам. Все пак изпреварих навалицата, де.
18.02.20
19:02
Boby, как се храниш напоследък. Явно умишлено не описваш, но лично на мен ми е интересно, извън месечната калорийна сметка.
казано от Иван на 18.02.20, 19:02:
Boby, как се храниш напоследък. Явно умишлено не описваш, но лично на мен ми е интересно, извън месечната калорийна сметка.
Ами гледам да съм в лек дефицит (100-200 ккал на ден), белтъчините да са достатъчно (че не ми се смятат незаменими аминокиселини отделно) - поне 130-150 гр на ден, от въглени не бягам, но все пак гледам да не надвишават 25-30% от калориите. Това е идеята, иначе нещо последните два месеца се отплеснах леко в посока към бири пак. Но ще го коригирам това. :)
19.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Само минавам да драсна един ред за пълнота.
20.02.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8 или 9х150 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х60 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х121 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5+1х25 кг. (не можах да заключа лактите на последното)
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (без фетгрипове) - 7х45, 6х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 6х34 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 12, 6.
Време за тренировката - 18:06 мин.
Чисто време за интервалите - 6:30 мин.
Преходи - 1:37 мин.
Няколко дни без бира и веднага тръгнаха напред интервалите, дори и тази най-омразна от всички тренировки.
Положително:
- Доста бързо, както вече отбелязах.
- Максималните серии доста добре - на тягата май бяха девет, но не мога да се хвана на бас.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес в залата силно се издразних на двама тъмни балкански субекти - мургави (така към леко тъмно-синьо) по онзи специфичен начин, който в България доста добре познаваме. Със сигурност бяха ромънци (о-то не е грешка) - разпознах ясно езика. Такава миризма отдавна не бях усещал - в Швеция не ми се беше налагало да си запушвам носа, като минавам покрай някого в залата (изключвам пръскащите се с аерозолен дезодорант в съблекалнята - за тях ще заделя цял кръг в личния си ад, когато го пусна в експлоатация). Надявам се тия двамцата да не станат редовни посетители. Тренирам с всякакви хора и никакви цветове на кожата или форма на очите не са ми попречили или дори направили впечатление, но със смрадта трудно ще се разберем.
21.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Петъчно ме изненадаха с клюката, че за другата седмица шефът ми ще почива на същото място и ще лети със същите полети, с които и аз. Дано поне да не сме на съседни редове в самолета, че тогава ще се наложи да слизам в движение.
21.02.20
16:04
казано от Boby_ на 21.02.20, 15:56:
Дано поне да не сме на съседни редове в самолета, че тогава ще се наложи да слизам в движение.
Ти махни редовете в самолета. Да не се окаже, че ще сте съседи и в един и същи хотел, къща до къща, вила до вила и т.н.......примерно :-)
Мнението беше редактирано от Деян на 21.02.20 16:06.
21.02.20
16:07
Значи тъкмо е време да си му върнеш, ако нещо си му набрал... :D
казано от Деян на 21.02.20, 16:04:
казано от Boby_ на 21.02.20, 15:56:
Дано поне да не сме на съседни редове в самолета, че тогава ще се наложи да слизам в движение.
Ти махни редовете в самолета. Да не се окаже, че ще сте съседи и в един и същи хотел, къща до къща, вила до вила и т.н.......примерно :-)
Аз съм наел някакъв апартамент през букинг, не съм в хотел. Надявам се поне това да ми е спестено. :)
казано от James Hinks на 21.02.20, 16:07:
Значи тъкмо е време да си му върнеш, ако
нещо си му набрал... :D
Там е работата, че не е лош човек, просто трудно работя с него заради различни... стандарти да кажа дипломатично. Все пак ми е в повече и извън офиса да прекарвам време с него. :)
22.02.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 22 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син, нов).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (един червен плосък, половин плочка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 8.
Време за тренировката - 17:13 мин. (заедно с клека), отделно клека 2:33
Чисто време за интервалите - 7:17 мин.
Преходи - 2:38 мин.
В събота традиционно тренирам в пълна до пръсване зала, но днес някак минах между капките и успях да се вредя за силова клетка на практика моментално.
Положително:
- Много добро време - най-бързите интервали и най-бързото общо време, както и най-бързия лег за тренировка В.
- Максималните серии в рамките на приличното и то при положение, че правих клека и лега с “тежките” тежести, а това обикновено ми се отразява и на интервалите, и на максималните серии.
- Лявата ръка почти мина. Другата седмица като почине четири дни, ще съм като нов.
Отрицателно:
- Май нищо днес.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо, за което някой би искал да чете - тренировка, оправяне из нас, готвене.
23.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Неделно-мързелово днес. Важи и за описателната част, не само за деня. :)
24.02.2020 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (без фетгрипове) - 8х50, 6х50 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6х34 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 6.
Време за тренировката - 16:36 мин.
Чисто време за интервалите - 05:30 мин.
Преходи - 1:33 мин.
Разбих го тоя интервал днес!
Положително:
- Най-добрите интервали и общо време (при това - без нито едно най-добро време в отделните упражнения - събрах всичко в едно).
Отрицателно:
- Нищо конкретно, освен това, че срещам двамата миризливци за втори път, което ще рече, че са за по-дълго в Швеция и ще ги засичам пак. Тоя път обаче май поне единият си беше взел душ в последната седмица и миязмата поне не беше видима с просто око.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес си получих годишната оценка за миналата година. Очаквах разговор на нож с новия си шеф, оказах се отличник, без да знам. Май няма да е толкова неловко пътуването до Малта. Мдам, не съм толкова неподкупен, колкото ми се ще да мисля.
В добавка планирам за пръв път, откакто се помня, да не нося компютър на почивка (а само служебен iPad, но това ИЗОБЩО не е същото). Наздраве!
25.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес самолетчето и хоп - Малта. Слънце, чудно време, а на всичко отгоре - карнавал.
26.02.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 9х2х100, 1х1х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 9х0 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
Пропуснати.
Време за тренировката - 25:32 мин. (клекът отдено за 3:01)
Чисто време за интервалите - 10:44 мин.
Преходи - 6:56 мин.
Намерих някаква смешна зала във Валета и направо съжалих, че тренирах там.
Един колан за тежести дори се оказа, че нямат и това на фона на доста неприятно и надменно отношение. Един чичко ходеше по петите ми да ми казва какво да правя, че било по-безопасно да правя лег на смит машина, че не можело да слагам дъмбел между глезените за набиранията, че да не го изпусна и т. н. в този стил. Клек, лег, набирания и борческо някак сглобих в интервал дори с разтоварването между упражненията, но тяга не виждам как ще направя там - ще ме изгонят на момента, ако тропна щангата. Може би ще прескоча една тренировка и направо в неделя в Стокхолм ще си ходя.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Вече се оплаках.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, а за днес имаме планирано още разглеждане на Валета.
27.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес ходихме до старата столица Мдина и селцето Рабат, слизахме в катакомбите на св. Пол, а следобед ходихме до аквариума на Малта (последният е малък и не си струва особено, макар че турът зад кулисите беше интересен за акварист като мен).
Духа много и морето е доста бурно. Дано това да не провали утрешните планове.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.02.20 22:26.
казано от Boby_ на 27.02.20, 22:20:
Духа много и морето е доста бурно. Дано това да не провали утрешните планове.
Била съм в Малта 1-2 пъти в далечната 2001-2 някъде, но вятъра и бурното море са най-яркия ми спомен от там. :)
Иначе, по темата с аквариумуте, струва си да се посети този във Валенсия.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.20 22:31.
казано от Margi на 27.02.20, 22:25:
Иначе, по тамата с аквариумуте, струва си да се посети този във Валенсия.
От тези, в които съм ходил, най-впечатляващи бяха океанариумът в Лисабон, аквариумът в Барселона и лондонският (в този ред). За този във Валенсия съм чувал хубави неща, но още не съм стигнал до него. Има време и за там. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.02.20 22:34.
28.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Още един пълен с впечатления ден. Ходихме с корабче до другите два острова Гозо и Комино. Бурно море на отиване, вълните ни окъпаха целите, вятърът ни издуха добре. Толкова студ на 17-18 градуса температура не бях брал. На връщане поне духаше в гръб , което се усеща доста по-малко.
Иначе островчетата са интересни - Гозо е населен, макар и не толкова гъсто като Малта, а Комино е доста по-малък и безлюден.
Снимки май ще пускам по-натам, като се прибера.
Утре през деня планираме да “довършим” Валета, а после към летището и обратно при белите мечки (само дето май ще се окажа настинал от целия тоя вятър насред Средиземно море, където уж дойдох на топло).
Няколко снимки и от Гозо и Комино:
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.02.20 08:40.
Боби, ще те спамна, за да ти кажа, че снимката на бирата от поста по-нагоре, ми предизвика слюноотделяне.
29.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Последен ден във Валета, посветен на катедрали, градини, фортове и всякакви други красоти, включително гледки към някои от местата, където са снимани известни филми (Игра на тронове, Гладиатор и много други). Картините на Караваджо в катедралата Сейнт Джон също си струваха отделените пари и време.
Вечерта - самолетчето, почти безкраен полет, после още по-дълго (относително) прибиране от селското летище, до което летят Райън Еър, до Стокхолм и някъде към един благополучно се прибрахме.
Малта ми хареса изключително много. Пълен съм с прекрасни впечатления, история, атмосфера, природа, слънце и спомени. Бъдете предупредени обаче - според мен за лятна отпуска не става, само за разглеждане на исторически забележителности.
Обобщение за февруари 2020
През февруари почти без промяна в теглото (100 грама нагоре) - от 108,0 кг на 1-ви февруари до 108,1 на първи март. При база 7709 ккал за свален килограм средният излишък е от впечатляващите 27 ккал на ден.
Приетите калории за месеца са средно 3480 на ден, а неутралният баланс излиза 3453, което е невъзможно много. Но тук отново играе роля това, че си променям калорийния прием няколко пъти през месеца - излишък в началото, приличен дефицит третата седмица и пак освинване в края.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3182 - това вероятно е доста близо до реалността в момента, ако все пак успея да задържа една линия на поведение за повече от десетина дни.
Март трябва вече по-умерено, че с тия бири се олях.
Тренировките са ОК с изключение на леко прекъсване в края на месеца заради пътуването до Малта. Не мисля да променям нищо засега.
01.03.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х150 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг. (не можах да заключа лактите на последното)
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (без фетгрипове) - 7х45, 6х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 5х34 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 12, 7.
Време за тренировката - 17:35 мин.
Чисто време за интервалите - 6:22 мин.
Преходи - 1:33 мин.
Интервали и почивка са несъвместими понятия. Днес първа тренировка след три дни пауза и съответно се чувствах като парцал. Не че в тренировка Б не е така всеки път, де.
Положително:
- Интересно, но интервалите доста бързи, а май направих допълнителен подход на раменната.
Отрицателно:
- Максималните серии поголовно надолу.
- Субективното усещане дори по-зле от обикновено.
Добавки:
Обобщение за деня:
Понаспахме се, прибрах си кучето сутринта и после тренировка по обяд. Интересно, но нямаше много хора.
Сега отивам на мисия - да търся депо за отпадъци, където мога да си изхвърля непотребен килим.
И... YNWA!!! Има и такива моменти.
02.03.20
11:23
казано от Boby_ на 01.03.20, 15:19:
Бъдете предупредени обаче - според мен за лятна отпуска не става, само за разглеждане на исторически забележителности.
Става ако търпиш на жега и влага и не те притеснява, че понякога има дружелюбни бели акули...Като си бил на Гозо, според малтийските стандарти си бил abroad :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.03.20 11:39.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече