Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Barberian на 16.10.20, 10:33:
По- новите подържат DLNA но, то е в пъти по- куцо от Chromecast.
То е една разправия, докато го пуснеш, после почва да сече и накрая винаги стигам до кабела. :) През Chromecast-a e по-добре.
А иначе да, Chromecast Ultra взех. Тоя новия Chromecast with Google TV ще изчакам да му пуснат поддръжка за Stadia, преди да си го купя. Хубавото му е, че има самостоятелна операционна система и можеш да го ползваш като отделно устройство и да ти обедини всички сървиси в едно, ама ще видим как ще се развие това.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.10.20 10:46.
Дублирано - за триене
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.10.20 10:45.
16.10.20
10:51
казано от Boby_ на 16.10.20, 10:43:
казано от Barberian на 16.10.20, 10:33:
По- новите подържат DLNA но, то е в пъти по- куцо от Chromecast.
То е една разправия, докато го пуснеш, после почва да сече и накрая винаги стигам до кабела. :) През Chromecast-a e по-добре.
А иначе да, Chromecast Ultra взех. Тоя новия Chromecast with Google TV ще изчакам да му пуснат поддръжка за Stadia, преди да си го купя. Хубавото му е, че има самостоятелна операционна система и можеш да го ползваш като отделно устройство и да ти обедини всички сървиси в едно, ама ще видим как ще се развие това.
Ще го развият доста :) вече качиха нетфликс, сега качват Zoom. Според мен е въпрос на време да му сложат пълната версия на андроид и да можеш да си инсталираш каквото ти е кеф.
Иначе и аз заради разправията с DLNA си взех Chromecast преди 2 години. Давам пауза, отивам за бира, връщам се и филма се разкачил ? айде пак отначало.
Мнението беше редактирано от Barberian на 16.10.20 10:54.
Връзват се телефони и компютри към телевизора...а как да си вържа ламповия усилвател към него с тия тъпи изходи а?
За къф член ми е,като не чувам качествен звук...Бен ти и технологиите
казано от nervak на 16.10.20, 11:25:
Връзват се телефони и компютри към телевизора...а как да си вържа ламповия усилвател към него с тия тъпи изходи а?
За къф член ми е,като не чувам качествен звук...Бен ти и технологиите
Представите ти за качествен звук са... леко прашлясали според мен. :)
Пробвай FLAC на модерна аудио система от висок клас и после спокойно можеш да оставиш ламповия усилвател, където му е мястото - в музея. :)
П. П. Не ме разбирай погрешно - добрият лампов усилвател е върхът в качеството на аналоговия звук и човешкото ухо не може да направи разлика с новите технологии, така че тук вече опираме до удобство.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.10.20 13:33.
Боби някой ден с удоволствие бих ти пуснал прашасалите усилватели с още по прашасалите колони с фазово отместени говорители...и пак да проведем този разговор.
Имам интереси в тази област...преди време заради това ни обраха апартамента.
Хайде да се върнем на тренировките (доколкото изобщо е тренировка това моето в момента). :)
16.10.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди): - 10х1х140 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х24+24 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 10х1x121 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 11.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 5:49 мин.
Положително:
- Общо взето това е оптималното време за тази тренировка - средно 8,7 секунди за подход активна фаза+пауза. Всеки напън за сваляне още ще значи, че съм слязъл значително под пет секунди, което не е целта на занятието, иначе щях да правя всичко в една серия.
- Адаптацията си личи най-вече в усилието, но и бърз анализ на времето показва същото (на диаграмите по-долу). Доста по-изразено е в тренировка Б, където тягата подлежи на “компресиране”. В А не личи така най-вече заради клека - там просто няма как да сляза до пет секунди с взимането на лоста на гърди, крачка-две назад, намиране на стабилна позоция, после крачка-две напред и оставяне на лоста. Това вече е над пет секунди, дори да тръгна пак веднага.
Отрицателно:
- Нищо особено.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
2. Към обяд - 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.
Обобщение за деня:
Беше ужасна седмица и с облекчение мисля да посегна към бирата след малко, макар че се налага още да поработя. Все пак наздраве, макар и от компютъра!
П. П. Диаграмите не показват всички тренировки по тази схема, а само тези, откакто увеличих тежестите.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.10.20 16:45.
казано от nervak на 16.10.20, 15:41:
Боби някой ден с удоволствие бих ти пуснал прашасалите усилватели с още по прашасалите колони с фазово отместени говорители...и пак да проведем този разговор.
Имам интереси в тази област...преди време заради това ни обраха апартамента.
Знам за какво говориш, имал съм достатъчно приятели-меломани през годините. :) Напълно съм съгласен, че може да се постигне много високо качество с аналогови уреди и в добавка звукът от старите говорители е някак по-топъл и мек.
От друга страна съм убеден, че по отношение на чисто технически измеримо качество ето това примерно ще е по-добро. Както Калоян отбеляза обаче, цената също има значение. :) Толкова пари за аудио система не бих дал, дори да наследя бизнеса на Джеф Безос. :)
Ти и за нож 1500$ не би дал))),за разлика от мен....а аз и 50$ за такава електронна хуьовина не бих дал???
Мнението беше редактирано от nervak на 16.10.20 17:53.
казано от nervak на 16.10.20, 17:52:
Ти и за нож 1500$ не би дал))),за разлика от мен....а аз и 50$ за такава електронна хуьовина не бих дал???
Ами... моята музика звучи най-добре на раздрънкана тонколона от стар касетофон, задължително спукана поне на едно място. :D
17.10.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Клек (през 10 секунди) - 10х1х110 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10х1х90 кг.
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 10 бр +5 кг, 7 бр +10 кг.
Чисто време за интервалите - 06:41 мин.
На коремните преси с главата надолу експеримeнтирам с допълнителна тежест. Засега май не знам как точно да я държа - първата серия пробвах да я държа с опънати ръце и да я вдигам до лоста, във втората - с тежестта към гърдите под брадичката. Май вторият вариант е по-удачен.
Положително:
- Днес вече мисля, че и на тази тренировка стигнах границата, под която не трябва да слизам.
Отрицателно:
- Нищо.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, заредил съм бирите за Евъртън - Ливърпул... После ще видим какво ще се прави - не съм го измислил още.
17.10.20
13:39
Много приятна група по-горе. Малко ми напомнят LoG, но ще ги чуя подробно.
казано от Иван на 17.10.20, 13:39:
Много приятна група по-горе. Малко ми напомнят LoG, но ще ги чуя подробно.
По-скоро това, което LoG трябваше да бъдат в наши дни, ако не бяха го обърнали на поп след Sacrament. :)
18.10.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х24+24 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 11.
Чисто време за интервалите - 5:20 мин.
Положително:
- Днес пак на принципа “да видим още колко мога да сваля”. Ами... оказа се, че можело и още малко.
Отрицателно:
- Нищо особено.
Добавки:
Обобщение за деня:
Още един уикенд, изчезнал безследно. Цял следобед се занимавам с домашните на малката щерка - след два поредни мейла от зла учителка по английски за пропуснати срокове се наложи да се намеся.
казано от Boby_ на 18.10.20, 17:42:
18.10.2020 г.
Обобщение за деня:
Още един уикенд, изчезнал безследно. Цял следобед се занимавам с домашните на малката щерка - след два поредни мейла от зла учителка по английски за пропуснати срокове се наложи да се намеся.
19.10.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 8, 7 бр +10 кг.
Чисто време за интервалите - 06:45 мин.
Ударихме вече “дъното” за момента - на тази тренировка днес не бях в състояние да сваля повече време. Сега да задържа три седмици такива времена, без да има срив и ще увеличавам полека тежестта.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Нищо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Учудващо спокоен понеделник... Засега.
20.10.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 11.
Чисто време за интервалите - 5:11 мин.
Положително:
- Oще малко свалям, но само на места, където има аванс. На основните упражнения няма накъде.
Отрицателно:
- Като не е едно, ще е друго. От целия фокус върху паузите съм пуснал някъде негативната фаза на клека без контрол с пружиниране долу и днес ме боли отляво на коляното, където имам разкъсан лигамент. А може и да е от смяната на времето - знам ли вече.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus, 3 таблетки Orange Triad.
2. Към обяд - 1 капсула cissus, 3 таблетки Orange Triad.
От днес пускам и малко Orange Triad, докато свършат запасите.
Обобщение за деня:
Успях да се удържа няколко месеца с телефон, по-стар от две години (минимална граница, която съм си поставил преди много време, за да не се изкушавам постоянно), но днес вече се предадох и поръчах новия Galaxy Note 20 Ultra 5G. Смятам се за “power user” и ще използвам повечето му функции, но цената пак е супер солена, затова го взех с програмата на Samsung Upgrade+ - общо взето плащаш месечна такса и след година имаш право да го смениш със следващ модел. Като цяло излиза малко по-евтино, отколкото да го платиш изцяло, а в добавка имаш включена пълна застраховка. Тепърва ще видим къде е уловката (освен, че ще дългосрочно ще давам по почти 50 евро на месец за нещо в джоба).
Накупих си също и разни смарт крушки и днес следобед си играя с тях.
Изводът е, че колкото мога да съм дисциплиниран в някои отношения, толкова са ми слаби ангелите в други. Тъпа работа.
20.10.20
18:35
При нас с телефоните така е направено, че не е изгодно да имаш само карта на договор. Ако искаш договор той е 2 години( беше една) и си избираш телефон с пакет. Ние точно на две години ги сменяме и старите отиват на децата :)
Ако си си купил ламби които нямат нужда от мост който да е между рутера и крушката (много по- изгоден вариант) те са на 2.4 GHz, а всиоки нови рутери са на 5GHz. Ти си купи модерен до колкото помня може и да има опция да сменяш честотите. Ако нямаш, първото свързване е малко криво. Пускаш крушката да търси, а ти се отдалечаваш с телефона от рутера докато не смени на 2.4 GHz и даваш свържи. Като ги свържеш първия път, дори и да се разкачат по някаква причина сами се вързват на 2.4 после.
Сега гледай каква краста е. Аз почнах с една крушка колкото да съм в играта, сега са ми останали само ключалките на къщата ? По време на карантината избухнах и пазарувах ?
казано от Barberian на 20.10.20, 18:35:
Ако си си купил ламби които нямат нужда от мост който да е между рутера и крушката (много по- изгоден вариант) те са на 2.4 GHz, а всиоки нови рутери са на 5GHz. Ти си купи модерен до колкото помня може и да има опция да сменяш честотите. Ако нямаш, първото свързване е малко криво. Пускаш крушката да търси, а ти се отдалечаваш с телефона от рутера докато не смени на 2.4 GHz и даваш свържи. Като ги свържеш първия път, дори и да се разкачат по някаква причина сами се вързват на 2.4 после.
Сега гледай каква краста е. Аз почнах с една крушка колкото да съм в играта, сега са ми останали само ключалките на къщата ? По време на карантината избухнах и пазарувах ?
Да, взех си един модерен рутър на Асус. С IFTTT пазя лог щерката кога се прибира и излиза в Гугъл шийтс с него. :)
А крушките работят на 2,4, но ако двете ти мрежи са със същото име, всичко се връзва идеално и с телефона и нямаш нужда от нищо друго.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.10.20 18:48.
21.10.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 05:56 мин.
Положително:
- И... времето още надолу.
Отрицателно:
- Нищо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо особено днес.
22.10.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 11.
Чисто време за интервалите - 5:10 мин.
Положително:
- Цялата тренировка на един дъх. Разликата с предния път е... една секунда.
Отрицателно:
- Нищо днес.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus, 3 таблетки Orange Triad.
Обобщение за деня:
Нямам време да се усмихна дори, камо ли да чета и да пиша във форума. Тичам по обяд за тренировка, в която обличането ми е по-дълго от работната част, хапвам нещо почти на крак и обратно на тръстиката.
23.10.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 06:08 мин.
Положително:
- Добре днес - клекът вече е под две минути. Времето е малко нагоре заради набиранията - опитвам се да пускам додолу в негативната фаза и да я правя малко по-бавна.
Отрицателно:
- Нищо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Петък е, ама това повечето от вас вече го знаят и без да им го казвам.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.10.20 14:46.
24.10.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 12.
Чисто време за интервалите - 5:08 мин.
Положително:
- Времената вече са едни и същи. Още две седмици до планираното увеличаване на тежестите.
Отрицателно:
- Нищо днес.
Добавки:
Обобщение за деня:
Гадно време = домашни занимания целия уикенд.
25.10.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 05:58 мин.
Положително:
- Стабилизирам времето - повече нямам какво да гоня. На клека съм около 2 минути, като за да сваля още, трябва да не оставям щангата между подходите, което напълно променя правилата на играта и не смятам да го правя.
Отрицателно:
- Бях се зарадвал, че лакътя почти не боли, но днес пак напомни за себе си, макар и леко. Още доста има да кретам с тая инвалидна тренировка.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязваме. Времето е все така гнусно, но май все пак следобед ще излезем малко на разходка.
26.10.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 5:16 мин.
Положително:
- Нищо конкретно.
Отрицателно:
- Като всеки път, когато тренирам рано сутрин преди работа, не се чувствах много добре, но като цяло времето е в рамките на +10 секунди общо в сравнение с предите 2-3 тренировки, така че явно не е било кой знае каква драма в действителност.
Добавки:
Обобщение за деня:
Всякакви понеделнишки изненади си вървят ръка за ръка с деня от седмицата. Нищо, което мога да разкажа тук обаче.
27.10.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10 или 11х1х90 кг.
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 06:10 мин.
Преди време си намерих (да, буквално на улицата) сензор за пулс на Гармин за през гърдите - на теория доста по-точен от гривните за китка. Досега обаче нямах възможност да го пробвам, защото поддържа само Ant+, a Хуйвей не щат да го ползват. Днес се сетих обаче, че минах обратно на Самсунг и хоп - нагласих се със сензора. :)
Много е неудобно, особени при лега - чуквам го в гърдите. Освен това после е голяма играчка да си сваля csv-то, да си докарам времето в приличен формат и да си отбележа стартовите и крайните моменти на упражненията на базата на хронометъра. Затова едва ли ще го правя редовно, само един-два пъти месечно да видя докъде съм, а също и при смяна на тренировка.
Иначе ако използвам сметката за максимална сърдечна честота 220-възрастта, ми идва 175 удара в минута. Ако ползваме целеви диапазон между 50 и 85%, се получава 88 до 149. С изключение на края на клека, през цялото време на интервала и малко след това съм горе-долу него.
Прилагам “картинка”.
Положително:
- Като за тренировка на нула часа сън и в пика на безумен стрес (по-натам ще разказвам защо, ако се случат определени неща) долу-горе добре.
Отрицателно:
- Спадът на пулса с 24% за две минути след края на интервала не изглежда добре, но всъщност това не е почивка, а енергично разтоварване и прибиране на тежести, че бързах за среща. В добавка с липсата на сън точно днес не беше най-подходящия ден за изводи, така че ще засичам още една-две тренировки, за да си преценя нормалното състояние и да сравнявам след това прогреса (или регреса).
Добавки:
Обобщение за деня:
През деня нямам време да погледна форума. Стигнал съм до там, че днес трябваше да избирам зала или обяд, та се получи нещо като фастинг по неволя.
Когато пък имам малко време вечер, нямам желание да пипна компютър, така че за момента мога само да си попълвам дневника и то най-вече за пълнота. Не съм спрял да ви харесвам, задето не ви “лайквам”. :D Да си знаете.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.20 17:43.
28.10.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 11.
Чисто време за интервалите - 5:11 мин.
Нещата със сърдечната честота изглежда малко по-различни днес - дали защото тази тренировка ми е по-лека или защото все пак спах. Ще засега още една А и ще си проличи.
Във всеки случай 10 подхода с единици на тяга не са в състояние да ми вдигнат пулса нито толкова рязко, нито толкова високо, като клека. Освен това пиковите стойности на тази тренировка са по-ниски, а накрая и възстановяването е по-бързо - 28% за 2 минути (от 151 до 111). И накрая спадовете между интералите са много ясно изразени тук, а вчера не бяха.
Пак казвам - не знам дали е добре или зле това. Само отбелязвам за бъдеща употреба и сравнение, като сменя тежестите.
Положително:
- Прилична тренировка без нищо специфично за отбелязване.
Отрицателно:
- Нищо.
Добавки:
Обобщение за деня:
И да се оплаквам, винаги има някой по-зле от мен, така че ще си трая (не обещавам завинаги, но поне за днес).
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.10.20 17:26.
Сега се замислям, че всъщност скалата ми за пулса може би не трябва да започва точно от 0. :D Чак такова възстановяване не ми трябва.
29.10.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10 или 11х1х20 кг.
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 06:02 мин.
Днес пак засякох пулса, макар че отново почти не съм спал. Все пак малко по-добре от предната А - личи си и по пиковите нива и по много по-балансирания вид на диаграмата с пике в края при борческото въртене и то от едва 150 удара в минута. Освен това възстановяването е осезаемо по-бързо - 30% за две минути.
Положително:
- Горе вече поразсъждавах.
Отрицателно:
- Лакътят пак прещрака малко от външата страна, но ще живея.
Добавки:
Обобщение за деня:
Уж си пуснах отпуска днес и утре, а всъщност изкарах две срещи сутринта, едната от които ми вдигна пулса повече от псевдотренировката по-горе.
Продължавам да си избивам стреса с купуване на глупости - този път смарт часовник с Wear OS. Искаше ми се Самсунг, но няма да се разберем с тях с тоя Bixby, вместо Гугъл асистънт, та си спетсих маса пари с по-евтинко нещо.
То, естествено, си работи като по-евтино - батерията не изкарва цял ден, а гласовата активация на Гугъл асистънт не работи, въпреки че всички настройки са направени коректно. Изгубих сума ти време днес с тоя боклук.
30.10.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 5:26 мин.
Засякох и днес пулс да видя как ще е на 10 часа сън и без алкохол снощи. Ами... доста добре е. Над 140 качих чак на кофите, а пулсът с 1/3 надолу за 2 минути след края на интервала.
Положително:
- Нормална тренировка без някакви драми.
Отрицателно:
- Нищо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Почивен ден с мъгливо време... Нелоша комбинация.
31.10.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10 или 11х1х20 кг.
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 06:17 мин.
Продължавам да меря пулс. Днес засичах възстановяването за три, а не за две минути. Далеч съм от заветните 72 удара спад.
Положително:
- Нищо конкретно, освен че малко се мотах днес.
Отрицателно:
- Продължавам с пиенето и недоспиването.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес - тренировка и разчистване на мазе (някак успяхме за 4 години да се задръстим с непотребни вещи).
Миналата седмица шведското правителство реши да даде на отделните региони правото сами да решават противоепидемични мерки. От вчера в Стокхолм важат нови разпоредби, които регулирят броя хора в заведения, фитнес зали и т. н. Съответно сутринта на входа на залата стоеше едно треньорче с механичен брояч, като тия, с които едно време стюардесите брояха пътниците в самолета, и отчиташе влизащите и излизащи.
По времето, по което аз тренирам, не би трябвало да има проблем, но ми се струва, че в пиковия час ще е друго. Така или иначе това ще е закратко - най-вероятно скоро залите изцяло ще трябва да затворят и пак ще трябва да мисля какво да правя с пудовките, без да се доконтузя.
П. П. Това в края на диаграмата не е рязък спад на пулса, а липсваща една минута данни - явно като съм седнал след борческото, съм се навел и електродите са се отлепили.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.10.20 15:39.
Обобщение за октомври 2020
Още един месец без пътувания. За октомври съм качил 0,2 кг - от 112,3 на 1-ви октомври до 112,5 на 1-ви ноември, но това е леко подвеждащо, защото до последните два дни вървях леко надолу. При такива разлики може да става въпрос за малко задържана вода примерно. 200 грама правят 50 килокалории среден дневен излишък при 7709 за килограм промяна в теглото. В същото време приетите калории са средно 3433 киликалории на ден и неутралният баланс излиза 3383 - доста високо.
По Мифин-Сейнт Жур неутралният баланс излиза 3242 при коефициент на физическа активност 1,55, което вероятно е по-близо до истината.
Отбелязвам си и втори месец поред без пропуснат ден в залата.
С развитието на пандемията през ноември има голяма вероятност залата пак да затвори, затова не знам дали ще успея да поддържам това и през идните месеци, но каквото-такова. Иначе планът е може би леко да огранича алкохола, че се олях тоя месец.
В тренировките предстои леко увеличаване на тежестите, планирано около 10-ти ноември, но това пак е с уговорката, че дотогава изобщо ще имам достъп до зала. Алтернативата е връщане при пудовките и халките, но без нищо в рак позиция - някакво гребане там, гоблет клек и каквото още ми роди главата. Да се стигне до това, пък ще го измисля.
01.11.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 5:50 мин.
Няма какво да коментирам възстановяването - пиковият пулс днес беше едва 129.
Положително:
- Нормална тренировка без някакви драми.
Отрицателно:
- Бавничко днес.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, а за следобед ми спретнаха борба с двуетажно легло на Икея втора ръка с необозначени части.
02.11.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 9, 7 бр +10 кг.
Чисто време за интервалите - 06:23 мин.
Отказах се да засичам пулс днес - наложи се да ходя следобед и имаше доста хора в залата, та гледах да се изнеса по най-бързия начин.
Положително:
- Нищо конкретно.
Отрицателно:
- Лакътят напомня за себе си, макар и далеч по-слабо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Двата (почти) почивни дни миналата седмица ще ми излязат през носа. Успях някак да се измъкна за тренировка към четири, а сега ще си доработвам. Не знам кога ще стигна до форума...
03.11.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 5:26 мин.
Днес уцелих най-хубавото време за тренировки - точно след сутрешния пик от трениращи преди работа и онези, отскачащи в обедната почивка. За съжаление не мога да си го позволя всеки ден.
Положително:
- Нищо специфично.
Отрицателно:
- И тук нищо за отбелязване.
Добавки:
Обобщение за деня:
Да свършва тая седмица, месец, година, десетилетие, че ми писна вече. С века не бързам толкова.
04.11.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 06:04 мин.
Положително:
- Станаха вече доста еднообразни и рутинни тренировките, така че нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- И тук нищо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Няма какво да се жалвам - жив съм, мърдам по малко. Засега стига.
казано от Boby_ на 04.11.20, 15:29:
04.11.2020 г. ...вече доста еднообразни и рутинни тренировките, така че нищо за отбелязване.
Като ми доскучаят интервалите, почвам да си правя разни неща след тях - различни разтягания, мачкане, висене, чувал, бой със сянка, нещо с гюлето. Излишно, но пък разчупва.
казано от Boby_ на 04.11.20, 15:29:
...Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 8, 7 бр +10 кг.
Пример за нещата, които си правя след тренировка :) #ГоркатаAсма
Мнението беше редактирано от Splash на 04.11.20 15:38.
Ако си заклещя така краката и почна да се клатя, ще си счупя подбедриците като клечки. :)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече