Too Little, Too Late

Прескочи до:

05.11.20
16:56

05.11.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди): - 10х1х140 кг.
  2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х24+24 кг.
  3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 10х1x121 кг.
  4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 12.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 5:12 мин.

Положително:
  - Нищо. 

Отрицателно:
  - И тук нищо.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus, 3 таблетки Orange Triad.
2. Към обяд - 1 капсула cissus, 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.

Обобщение за деня:
Тия дни много приятно се изненадах от едно предложение от Spotify. Напоследък доста по-рядко попадам на нещо ново, което да ми привлече вниманието, затова проверих групата. За моя изненада се оказаха българи.
Така че ако не сте ги слушали, дайте им по едно ухо:

П. П. Да предупредя - стилът е нещо средно между technical death и groove metal, така че ако не ви допада нито един от двата стила, едва ли ще ви впечатлят. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.11.20 18:50.

06.11.20
15:57

06.11.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Клек (през 10 секунди) - 10х1х110 кг.
  2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10х1х90 кг.
  3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10 или 11х1х20 кг.
  4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 9, 7 бр +10 кг.

Чисто време за интервалите - 06:07 мин.

Положително:
  - Рутинна тренировка. 

Отрицателно:
  - Нищо.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus, 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.

Обобщение за деня:
Петъчно ми е. Разправям се с едни грешни данни от... Исландия, които ми запънаха целия процес по приключване на месеца за всички страни в региона. Нещо като принцесата и граховото зърно. :)

06.11.20
16:11

То хубаво, че от Исландия разправията ти е за данни. Я си представи ако трябваше да е с някой кат Халфтор ?

07.11.20
12:56

07.11.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди): - 10х1х150 кг.
  2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х28+28 кг.
  3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 10х1x126 кг.
  4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х25 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 11.

Чисто време за интервалите - 6:33 мин.

Днес вдигнах тежестите - планът беше след 10-ти, но реших, че е по-добре да го направя уикенда, когато имам повече време. Затова и започнах с тренирвока Б.
Планът беше 10 кг на тяга и клек, 5 кг на гребане, набирания, кофи и лег и 2 кг на ръка на въртене и раменна преса.
Наложи се обаче днес да скоча с 4 кг на раменната, защото 26-ците бяха заети дългосрочно. Май така ще си остана на 28 - и без друго е смешна тежест, няма 60 кг за двете ръце. :(

Положително:
  - Учудващо добре - не ми натежа толкова, колкото очаквах, съответно и времето не е толкова зле. Пулсът - около 140 през цялото време, само на кофите 153 в края, защото се наложи да ги пришпоря малко. 

Отрицателно:
  - Възстановяването слабо, макар че трябваше да разтоварвам веднага и сравнението с възстановяване в покой не е съвсем коректно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено. Мисля да си почивам тоя уикенд и да не пипвам работа.

08.11.20
12:53

08.11.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Клек (през 10 секунди) - 10х1х120 кг.
  2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10х1х95 кг.
  3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х25 кг.
  4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10х1х22 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 8, 5 бр +10 кг.

Чисто време за интервалите - 08:28 мин.

Качвам и тук тежестите. Усетих увеличението много по-съществено, отколкото в другата тренировка. На последните повторения на клека имах усещането, че няма да мога стана, затова се наложи да увелича паузите. Все пак при 3:19 са 20 секунди на подход, което за пръв път на нова тежест не е трагично.
Набиранията също “пострадаха” - последните 2-3 с непълна амплитуда.
Максималният пулс малко над 140, което ще рече, че мога и по-бързо. Възстановяването обаче слабо - 50 удара за три минути. Ще видим как ще е, като мога да обера малко паузите и да вдигна пулса повече още на клека. 

Положително:
  - Завърших. 

Отрицателно:
  - Горе писах достатъчно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Вчера излезе на промоция Far Cry 5 за почти без пари и реших да си я взема, въпреки че не съм фен на фърст пърсън шутърите. Изненадах се много приятно - има си история (макар и наивна), вървят си междинни мисии, има си структура, а геймплейът е доста приятен. Общо взето отиде ми съботния следобед. :)
Днес по-скоро ще гледаме да излезем малко на разходка, че ще е един от последните хубави дни за сезона.

09.11.20
17:27

09.11.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х28+28 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 8.

Чисто време за интервалите - 6:20 мин.

Картинката с пулса започва да се оформя - възстановяването е около 60 за 3 минути. Днес пикът дори не съвпада с края на интервала, а е около минута след това, защото се наложи да тичам да си почиствам успоредката, затова съм засичал от максималния пулс точно преди да седна нататък, но дори така не мога да докарам митичните >72 за три минути.
Интересното е, че независимо от началната стойност, пулсът пада до около 90 и си остава там после дълго.
Причини могат да се търсят на много места - може би пиковият пулс (днес - 151) просто не е кой знае колко висок, а тези 90 са дъното за човек с тонизирани мускули след тренировка (малко вероятно - търся си оправдеание). Второто, което ми идва на ум, е, че годините LDL над нормата са започнали да взимат своето и има вече възпаление и плака на ключови места - ако е така, положението не е оптимистично. Към това мога да добавя и намален белодробен капацитет в следствие на сраствания и ръбцова тъкан в дробовете от прекаран тежък вирусен пневмонит преди години. Ако беше това обаче, щях да вдигам много пиковия пулс поради липса на достатъчно сатурация, така че по-скоро го задрасквам от списъка.
Третата вероятнот е, че просто съм в лоша форма и не тренирам достатъчно. Още не съм решил коя от последните две ми харесва най-малко.
Ще следя периодично да видим дали ще се промени нещо с адаптацията към новите тежести.

Положително:
  - Не ми тежи особено.

Отрицателно:
  - Усещам леко невъзстановяване - засега не се отразява на тренировката, а е по-скоро само усещане за отмалели мускули. Така беше и изобщо в началото на ежедневните интервали, така че не е кой знае колко притеснително засега. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Добре... като за понеделник.

Пуснах днес 20 часа фастинг и съответно цял следобед ми мръзнат ръцете. Постоплих се чак след тренировката.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.11.20 17:28.

09.11.20
17:45

Поразрових се малко. Притесненията ми са неоснователни, а тия стойности, с които се сравнявам, се отнасят за елитни атлети, като там средното след три минути е дори над 80 (https://www.researchgate.net/publication/279715259_Heart_rate_recovery_in_elite_athletes_the_impact_of_age_and_exercise_capacity), като моите 60 са 5-тия персентил.
При простосмъртните (физически активни мъже) обаче нещата стоят по друг начин: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24553907/. Там съм над средното на първата минута и като процент спрямо максималния пулс и близо до него на третата.

Реално сравнявам малко ябълки с тикви, защото не съм правил същите тестове, като в двете проучвания, а и нямам време да чета подробно за дизайна и да им търся слабостите, но поне малко мога да се успокоя за здравословното си състояние. :) Засега...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.11.20 17:45.

10.11.20
11:18

Не знам какъв ти е толкова зора с тоя пулс, тези тренировки не предполагат нито да го вдигнеш кой знае колко, нито са чак такова натоварване, че впоследствие да гледаш какво е възстановяването...Разлика 12+ не е нещо митично, ама иска две неща - натренираност и натоварване.

10.11.20
11:37

казано от James Hinks на 10.11.20, 11:18:

Не знам какъв ти е толкова зора с тоя пулс, тези тренировки не предполагат нито да го вдигнеш кой знае колко, нито са чак такова натоварване, че впоследствие да гледаш какво е възстановяването...Разлика 12+ не е нещо митично, ама иска две неща - натренираност и натоварване.

Какъв ми е зорът... Ами какъвто обикновено - като ми се каже “>72 за три минути трябва да е, 60 е слабо” и това ми се загнездва в главата. :) Иначе никакъв конкретно - оплаквания нямам.

П. П. Освен това си намерих напълно работещ сензор на Garmin и изпитвам нужда да го използвам. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.11.20 11:39.

10.11.20
11:43

Аха, намери копче, търсиш му балтон...Ясно.

10.11.20
13:29

казано от James Hinks на 10.11.20, 11:43:

Аха, намери копче, търсиш му балтон...Ясно.

Ако не си създам малко допълнителен стрес заради нещо, намерено на улицата, няма да съм аз. :D

10.11.20
15:27

10.11.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 8, 6 бр +10 кг.

Чисто време за интервалите - 07:30 мин.

Положително:
  - Времето надолу. С изключение на клека нищо друго не ми тежи кой знае колко, но усещам как се натрупва. 

Отрицателно:
  - Клекът ми идва тежичък - не за едно повторение, разбира се, но към края съм на кантар.
  - Усещам една отпадналост в мускулите, а е едва четвърта тренировка с новата тежест. Засега няма причина да се притеснявам (въпреки че много ме бива в това), само отбелязвам факта. Чакаме следващата адаптация.

Добавки:

Обобщение за деня:
Не ми се разказва.

11.11.20
15:03

11.11.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 9.

Чисто време за интервалите - 6:04 мин.

Положително:
  - Времето намалява стабилно.

Отрицателно:
  - Започва да се натрупва умора - усещам я на всички движения, макар в тази тренировка да е по-малко, отколкото в другата.
  - Май 4 кг на ръка е доста голям скок на раменната за този протокол. Засега няма да връщам на 26, а по-скоро няма да напъвам за по-малко време.

Добавки:

Обобщение за деня:
Пускам трети ден фастинг тази седмица - гледам да е към 20 часа. Ще видим колко ще издържа, че съм гладен, зъл и с премръзнали пръсти.

12.11.20
15:14

12.11.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 7, 5 бр +10 кг.

Чисто време за интервалите - 07:24 мин.

Положително:
  - Времето още малко надолу, най-вече заради клека и лега. 

Отрицателно:
- На клека тръгнах с големия черпак през пет секунди, ама на седмия подход а-ха да не стана, а дори не си бях направил труда да сложа предпазните релси.
- Усещам се невъзстановен - дали заради новата тренировка или заради фастинга не знам, но днес беше много ясно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Време е да си призная поражението и да си поръчам очила за четене. :( Наложи се да си увеличавам шрифта на часовника. A само допреди десетина години четях книга на Nokia 6301 (разбирай екранче 3х3 см). Добре, че важните неща все още функционират идеално. :D

13.11.20
15:19

13.11.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 9.

Чисто време за интервалите - 6:03 мин.

Времето е почти същото, като предния път, но аз и не се стремя да го свалям в тая тренировка. Дори сега е около 9 секунди на подход общо движение с пауза, така че съм някъде 6-7 секудни, което е ОК.

Положително:
  -  Усещането за умора беше една идея по-малко днес.

Отрицателно:
- Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Петъчно ми е. Време е за бира и Far Cry 5 (много се зарибих и ми доставя огромно удоволствие - радвам ѝ се като малко дете :)).

14.11.20
13:56

14.11.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 06:53 мин.

Положително:
  - Времето още надолу - наближавам времената отпреди намаляването на тежестите.
  - На клека си мислех, че вървя бавно, защото не тръгнах за пет секунди в началото, а се оказа накрая, че съм бил по-бърз. 

Отрицателно:
- Чувствам умора най-вече в раменния пояс.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено днес.

15.11.20
21:45

15.11.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 9.

Чисто време за интервалите - 5:33 мин.

Времето е вече в рамките на това отпреди да увелича тежестите на тази тренировка.

Положително:
  -  Тренировка Б пак започва да се усеща рутинна с изключение на раменната преса, но и там няма драми.

Отрицателно:
- Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Седма титла за Хамилтън. Стискам палци да има шанса да вземе още една, макар че вече подмина Шумахер по практически всичко друго.

16.11.20
19:35

16.11.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 9, 6 бр +10 кг.

Чисто време за интервалите - 06:30 мин.

Имам нов рекламен слоган за интервалите - ”Бързата кучка планина повдига”.

Положително:
  - Продължавам да свалям времето. Вече и тук съм близо до времената отпреди новите тежести. Явно адаптацията към протокола е по-важна от малка промяна в тежестта.   

Отрицателно:
- Клекът си ме мачка. Днес последните три повторения бяха на кантар да не стана.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нямам кой знае какво за разказване.

17.11.20
13:47

17.11.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 10.

Чисто време за интервалите - 5:39 мин.

Времето почти без промяна от предния път. 

Положително:
  -  Нищо за отбелязване.

Отрицателно:
- Нещо още от тягата ме болеше левият лакът днес - не “новата” медиална контузия (в кавички, щото е от пролетта и трудно може да се нарече нова), а старата отвън.

Добавки:

Обобщение за деня:
Продължавам с фастването през седмицата. Засега освен мръзнещи пръсти, глад и констипация други ползи не съм усетил. :) Шегата настрана - трябва малко време за адаптация, после става екстра.

18.11.20
14:18

18.11.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 06:26 мин.

Положително:
  - Още малко по-бързо на клека, макар че това е леко подвеждащо - тежи ми ужасно в края и ставането е на кантар. Малко по-бързо и на борческото въртене, ама там само от инат и желание да ми се маха от главата възможно най-скоро.

Отрицателно:
- Нищо извън обичайните болежки. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Учудващо спокоен ден - даже ми остава време да погледна някои изостанали неща, а и да хвърля едно око на форума. :)

19.11.20
17:08

19.11.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 10.

Чисто време за интервалите - 5:05 мин.

Днес толкова се ядосвах с други неща, че се наказах в залата като за последно.
За да съм обективен обаче, тягата при този протокол и тежест ми е много по-лека от клека, който ме мачка ужасно. Може би ще трябва на следващ етап да бутна само нея с още 10 кг, а за клека да поизчакам.

Положително:
  - Размазах тежестите днес - най-бърза тяга досега и най-малко време, откакто тренирам ежедневно (без изключения). Определено адаптацията към новите тежести е много по-бърза от тази към самия протокол - несравнимо.

Отрицателно:
- Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес отидох до залата по обяд, както обикновено. Всичко затворено и тъмно. Викам си “хайде, почна се” и се прибрах. На сайта и в приложението им обаче нито думичка за затваряне. Звъннах по телефона, оказа се, че нямали ток, та следобед все пак тренирах.
Това ме накара да обмислям какво всъщност мога да правя с пудовките навън, без да влоша нещата с контузията. Изборът не е много богат - някакви тяги, гребания, лицеви с ластик, български клек, набирания, кофи на успоредка (за последните две ще трябва да ходя до площадка, ама ще го наглася). Не мога да измисля само достатъчно неща за раменния пояс - аналог на борческото въртене с пудовки не си представям, а бутане от рак-позиция над глава е немислимо в момента дори с детски тежести, ако дланта не е напълно успоредна на предмишницата. Ще видим как ще е.

Междувременно днес стигнах до ОНЗИ разговор с подчинен - наложи се да “уволнявам”. В кавички, защото никакво уволнение не е - правиш му оферта (в случая - три месеца предизвестие, без да работи, после още пет заплати на куп и цялата останала отпуска плюс психолог-консултант по кариерно развитие след това) и стискаш палци да приеме, без да се пазари много-много. Неслучайно се води в момента голям дебат да променят малко правилата, защото служителите и профсъюзите са в непропорционално силна позиция спрямо работодателя.
Трябваше да сложа сензора на Гармин - пулсът ми със сигурност беше по-висок от този в края на сегашните ми интервали.

19.11.20
19:38

Ренегатско гребане с пудовките си е гадост...има стабилизация с рамената като останеш на една ръка.

19.11.20
20:49

Аз имам една пудовка 20 кг, която ми стига да ти кажа ... Загрявам си с високо изтегляне и суинг , всичко това различни повторения.
Аз съм към 70 кг, не че има значние. Правя изтласкване с нея от земя, като сменям ръцете и в дълбок клек, така не натоварвам рамото в долна позиция, но пак ми е достатъчно тежко, отделно ако искам мога да задържам..
Смисъл правя по динамични движения, които ги инициирам от краката и ме смазват доста бързо. Оставам без въздух, не е силово, обаче пак е някаква комбинация, която много ми харесва. Правя и клекове с пудовката по статични. Или изхвърляне едностранно с мах, не класическото ..

20.11.20
01:37

Не мога да държа пудовка в рак позиция, камо ли да се подпирам с една ръка на нея за ренегатско гребане. Хайде да минем нататък - нищо от предложеното не става. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.11.20 01:38.

20.11.20
07:54

Ето...да не ги държиш на ръце..?

https://mallbg.com/home/Щипки-за-зърна-с-метални-пръстени-63006_150662.html

Мнението беше редактирано от nervak на 20.11.20 09:09.

20.11.20
08:57

хахахаахха :))))  .. Обаче оправи линка , че не се отваря директно .

20.11.20
10:51

казано от Boby_ на 19.11.20, 17:08:

19.11.2020 г.

Не мога да измисля само достатъчно неща за раменния пояс - аналог на борческото въртене с пудовки не си представям, а бутане от рак-позиция над глава е немислимо в момента дори с детски тежести, ако дланта не е напълно успоредна на предмишницата. Ще видим как ще е.

На прима виста,се сещам за две упражнения,при които НЕ държиш в рак позиция ,а раменния пояс го отнася подобаващо :
1. Хало
2. Въртене - понеже нямаш БГ торба,взимаш въже,регулираш му дължина (50-60 см. на страна е ОК ),прекарваш го през дръжката и си ти ?

При въртенето,ако не си наясно с техниката,погледни в YouTube - Иван Иванов, Ник Станчев или Митко Георгиев.
Лично аз,от него имам всеки път МТ в целия раменен пояс.

20.11.20
11:38

казано от Гюлето на 20.11.20, 10:51:

казано от Boby_ на 19.11.20, 17:08:

19.11.2020 г.

Не мога да измисля само достатъчно неща за раменния пояс - аналог на борческото въртене с пудовки не си представям, а бутане от рак-позиция над глава е немислимо в момента дори с детски тежести, ако дланта не е напълно успоредна на предмишницата. Ще видим как ще е.

На прима виста,се сещам за две упражнения,при които НЕ държиш в рак позиция ,а раменния пояс го отнася подобаващо :
1. Хало
2. Въртене - понеже нямаш БГ торба,взимаш въже,регулираш му дължина (50-60 см. на страна е ОК ),прекарваш го през дръжката и си ти ?

При въртенето,ако не си наясно с техниката,погледни в YouTube - Иван Иванов, Ник Станчев или Митко Георгиев.
Лично аз,от него имам всеки път МТ в целия раменен пояс.

Чудесни идеи, благодаря! Не знам защо, но досега в главата ми се въртяха само бутащи упражнения.
А българска торба се купува много бързо. :) Въпросът е само колко тежка да си взема, че гледам има различни тежести, а повече от една няма къде да държа.

Моята е евтинджос винилова с цип и е празна. Когато я ползвах я пълнех с пясък и реално става от 0 до 30 кг според желанието. Даже имах торбички с пясък с различни килограми и си я нагласях много бързо за различните упражнения.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 20.11.20 13:57.

20.11.20
14:44

казано от Boby_ на 20.11.20, 11:38:

...
А българска торба се купува много бързо. :) Въпросът е само колко тежка да си взема, че гледам има различни тежести, а повече от една няма къде да държа.

Бързо, бързо - колкото жена си избира чанта :)
Имам различни размери - и от класическите на федерацията (едно време се казваха суплекс торбичка) - от кожа, така и от изкуствена материя. Кожените са много добре направени, като доколкото знам най-тежката е 36 кг. Имах и една от брезент, правена, но шевовете не издържаха.
Моята най-тежка е 20 кг., мисля че е на SZ Accessories. Тя е от изкуствена материя, но профи серията са доста добре ушити - има някои забележки, но нищо важно. Ако имаш възможност бих ти препоръчал кожа, но цените са х2, че и нагоре. Ти си едър младеж, така че дори за вработване можеш да започнеш с 16 кг...предполагам до към 24 няма да срещаш много технически проблеми. Проблемът при тези торби е, че с килограмите нараства и обемът, освен ако за най-тежките не използват метални сачми или друг пълнеж. Тези, които позволяват пълнене може би също са вариант, но повечето модели не ми харесва как са направени - тежестите са слагат в джобове и др.
Ако ти се занимава можеш да си направиш самоделка от вътрешна гума, да си я напълниш с пясък или метал пожелание. Въртял съм такава, но дори след доста време продължаваше да цапа - ръцете ми станаха черни за нула време. Не че е болка за умиране, но все пак живееш на по-чисто място...ако искаш ще ти снимам тези които имам.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 20.11.20 14:46.

20.11.20
15:24

Ей сега гледам на немския Амазон някаква за 17 евро, дето се пълни - ще поръчам да пробвам, а по-натам ще видя за нещо по-качествено, че не ми се скача на 200 евро (толкова ги гледам на Suples).

20.11.20
15:25

Боби, няма нужда да купуваш торба,заради едното въртене.
Казах ти,как да пробваш - само едно въже/ текстилен колан ти трябва.
Не помня, дали имаше по-леки пудовки от 32-ките ? Да пробваш изобщо,дали ще ти допадне като движение  и как ще се държи лакътя.
Иначе 32-ка ще ти е добре като тежест,след като хванеш движението.

Иначе торбата е много готин уред,но ти не тренираш по начин, в който ще ти носи истински ползи :)

Мнението беше редактирано от Гюлето на 20.11.20 15:27.

20.11.20
15:27

казано от Гюлето на 20.11.20, 15:25:

Боби, няма нужда да купуваш торба,заради едното въртене.

Прав си, но пък от друга страна 17 евро са ми петъчните бири. :)

казано от Гюлето на 20.11.20, 15:25:

Иначе торбата е много готин уред,но ти не тренираш по начин, в който ще ти носи истински ползи :)

Именно - може пък да ми хареса и да ѝ намеря и други приложения.

20.11.20
15:44

20.11.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 9, 6 бр +10 кг.

Чисто време за интервалите - 06:20 мин.

Положително:
  - На клека май една идея по-добре от предния път. Не че ми е леко, само става малко по-поносимо.

Отрицателно:
- Нищо ново. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Приключваме сагата с “уволнението” - момчето си подписа предложението, без да се пазари повече и всички запазихме достойнство и добри отношения. Сега почва следващото ходене по мъките - да му намеря заместник. Притиснат съм и от времето, защото междувременно ще трябва да му върша работата изцяло, а не мога да си позволя отново същата грешка с неподходящ човек. Да видим какво ще излезе - може пък да имам късмет. По тоя повод мисля да почна с бирите от рано и директно след фастинг на гладно - две трапистки и съм готов. :)

20.11.20
15:48

Аз ползвам пудовка вързана с верига 6 и 12. Въртя я, като боздуран но само за разгрявка не съм оптвал тежките с които работя но ще е доста трудно с по голяма от 16 кг.
Другия вариант е махове с пудовка с извъртане на тялото ляво-дясно до нивото на раменете. Товари доста добре раменния пояс

20.11.20
15:51

Боби, търси гайки на едно, че не виждам с какво друго може да напълниш една торба до смислени килограми... :D

20.11.20
15:52

Имам тръба с навити муфи накрая като ограничители, прекарвам през дръжките на пудовките къси вериги затворени с карабинери и ги закачам в краищата на тръбите .
Зерчер клек,вариации тяга, гребане, повдигане от лег вариации. Може да сложиш и грипове, от нестабилното им положение допълнително се натоварва пояса.
Ластици и други погледни на суплес сайта имат доста разнообразни варианти, тук са по $500-$600.
Ще ти пратя клип на Зерчер клека с тръбата на лично.

20.11.20
16:12

казано от ISB на 20.11.20, 15:52:

Имам тръба с навити муфи накрая като ограничители, прекарвам през дръжките на пудовките къси вериги затворени с карабинери и ги закачам в краищата на тръбите .

Мислех си за нещо такова с дебела тояга и пудовки, окачени от двата края, но с тръба с муфи е доста по-добре измислено и безопасно.

казано от ISB на 20.11.20, 15:52:

Ще ти пратя клип на Зерчер клека с тръбата на лично.

Ще е полезно да видя как си го направил, благодаря!

20.11.20
20:43

Аз имам Такава българска торба. 20 кг е и за типичните упражнения ми идва малко тежичка. Дори се замислях за 15 кила, ама ще натискам. Цената е ОК като за предлаганото качество. Единствено конструкцията на дръжките не е толкова добра колкото на суплекс нещата. На суплекс дръжките са супер твърди и пълнежа там не се смачква.

Тези за 15~20 евро за собствено пълнене не са много добри.

21.11.20
16:54

21.11.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 10.

Чисто време за интервалите - 5:03 мин.

Така като гледам, скоро и под пет минути ще сляза за интервала.

Положително:
  - Тренировка Б вече стана рутинна и с новите тежести, а “прескачането” с повече килограми на ръка на раменната се оправда - все още ми тежи, но вече не усещам това усещане за омаляване и невъзстановяване в раменния пояс.

Отрицателно:
- Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Гнусно време = домашни занимания.
Ако някой се интересува, в момента Google имат убийствена промоция - с предварителна покупка на Cyberpunk 2077, който трябва да излезе на 10-ти декември, получаваш безплатно Chromecast Ultra и Stadia контролер. Трябва ти регистрация в Stadia Pro (първият месец е безплатен) и около 60 евро, срещу което взимаш играта и хардуер за 120 евро. Даже са сложили ограничение като в супермаркетите - до шест на домакинство. Та който се интересува и иска да пробва Stadia, това е добър шанс да го направи срещу минимална сума.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1