казано от James Hinks на 05.04.21, 14:17:
Боянчо, а ако все още се почиташе Тангра, дали пак нямаше да сте с това име? :D
Сега не е ли по-модерно да сме зороастрийци? :D Пък и Боян май идваше от едно друго “робство” :D :D
казано от Боян на 05.04.21, 14:14:
казано от Boby_ на 04.04.21, 14:35:
казано от Боян на 03.04.21, 17:38:
Не, лапето не му пука много-много, което не прави мнението ти по-малко неуважително.
Кое и защо трябва да ти уважавам, ако не е тайна? Делюзиите? Живееш в измислен свят.
Ако българите не бяхме християни, нямаше сега да си говорим на български и да се казваме Боян. Това е факт, независимо дали Христос е съществувал или не и предвид, че и двамата сме българи, а повечето от нас са християни, да говориш така обидно за християнството не отива на интелигентен и добър човек като теб. Извинявай, че реагирах прекалено остро по-нагоре.
Ако калвинизмът не беше наложил протестантската трудова етика, съвременната западна цивилизация изобщо нямаше да изглежда така. Разбира се, че християнството и другите големи религии са изиграли огромна роля в историята - понякога положителна, по-често отрицателна. И сега вече им е време да си останат там - в историята. Не чрез забрани и преследване - това са религиозни практики. Само чрез образование, дискусии, убеждаване. Точно затова е толкова важно да се говори.
От извинения няма нужда - не съм обиден. Освен това не знам дали забелязваш, но се старая много да не кажа нищо лично по твой адрес - обсъждам само идеите, а не човека. Не бих си позволил да кажа, че някой е такъв или онакъв, защото е религиозен (правил съм го някога и сега не смятам, че съм бил прав в тези ситуации). Има достатъчно проучвания върху големи групи хора, но те не могат автоматично да се пренесат върху отделния индивид, затова не го и правя.
Така, нека вече “паркираме” тази дискусия - ако си прав за нещо, то е, че не ѝ е мястото тук.
05.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
2. Към обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Вчера тъкмо се бях зарадвал, че се е запролетило и нощес нещата се обърнаха. Днес настана гнусно скандинавско априлско време - сняг, остър вятър, температура около нулата.
Вчера пък, вероятно по повод Великден, в сутрешния блок на шведската телевизия бяха поканили двама религиозни събеседници - мургав имам с нечистоплътно изглеждаща рошава брада и обръсната горна устна и руса грозновата свещениЧКА от шведската църква. В някои отношения много ме радват шведите (само в някои, държа да подчертая) - много ги бива в тънките провокации като тази. :)
П. П. Умишлено не коментирам резултатите от изборите - ще стигна и до тях, като видим окончателния резултат и заговорим за коалиции.
И за да обединя и приключа темите, ето един пример за архитектурния принос на християнството за облика на Стокхолм.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.04.21 20:48.
казано от чичо Сам на 05.04.21, 22:31:
Мислех те за Скандинавец - ми то Балканец
Разбира се, че съм балканец. Можеш да извадиш човека от Балканите, но Балканите от човека - не.
06.04.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди) - 12х2х130 кг.
2.Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х22+22 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 12х2x116 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 5х15 кг.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 14:01 мин.
Общо време за тренировката - 16:37 мин.
Положително:
- Почти същото време, като предния път. Усещам, че скоро ще вдигам подходите, колкото и да не ми се ще.
Отрицателно:
- Нещо ме мъчи някакво стомашно-чревно неразположение от два дни. Никакви други симптоми. Не се отрази на тренировката, само на настроението ми.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Както обикновено, първият работен ден след дълъг уикенд върви много тегаво.
07.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Не знам дали съм спал накриво (доколкото изобщо съм спал) или нещо от тягата вчера, но тази сутрин се събудих с болка в кръста. Не е МНОГО зле, но достатъчно, за да ме накара да мажа диклак и да седя почти цял ден с апликатора. Ще видим утре дали ще мога да клякам. Доколкото се познавам, дори да ме боли, пак ще отида, независимо какво се заричам днес.
08.04.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х18+18 кг
Допълнителни упражнения:
5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 5х28 кг
Чисто време за интервалите - 16:28 мин.
Общо време за тренировката - 19:47 мин.
Клека го почнах с колан уж да пазя малко кръста, обаче явно талийката ми е нарснала, откакто спрях да ползвам колана и се наложи след четвъртия подход да го хвърля. :) Прасе.
Положително:
- Клекът много бърз - почти 30 секунди под всичко досега. Май ще се вдигат скоро подходите.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Май Боби ще направи обратното на щъркелите и тая пролет вместо от, ще полети към топлите страни. Днес най-после получих една дългоочаквана оферта и сега сядам да си чеша главата над нея, макар че би било против всичко, за което съм работи досега, ако не я приема.
09.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Приех офертата и късната пролет или началото на лятото предстои местене от Швеция. Като се поуталожат нещата и излезе вътрешнофирмената комуникация, ще споделя къде и защо. При всички случаи обаче ще си е цяло приключение и голямо предизвикателство както в личен, така и в професионален план. Есента ще съм пак в режим на оцеляване, както бях през първата година тук. Тепърва предстои да видя как ще ми се отрази това на тренировките и храната, а вероятно ще означава и че ще прескоча лятната отпуска или поне ще е съвсем кратка.
09.04.21
15:58
Успех, Боби! :)
казано от Alexander Krastev на 09.04.21, 15:58:
Успех, Боби! :)
Благодаря! Захапвам голям залък, Сашо и вероятността да се задавя е съществена, така че всякакви пожелания са добре дошли (макар и да не работят, естествено, освен на морално-психологическо ниво). :)
09.04.21
16:52
Все ще намериш 4 квадратни метра да си тренираш с гюлетата в краен случай, а храната си зависи само от теб :D
Успех, а и предполагам, че всички ту сме сигурни, че ще се справиш!
Успех, Боби! Убедена съм, че ще се справиш, винаги много съм ти се възхищавала за много неща 🍀
казано от James Hinks на 09.04.21, 16:52:
Все ще намериш 4 квадратни метра да си тренираш с гюлетата в краен случай, а храната си зависи само от теб :D
Успех, а и предполагам, че всички ту сме сигурни, че ще се справиш!
Имам 2x450 кг контейнера лимит за багаж в пакета за преместване. :) 2х48+2х40+2х32 и една четвърт заминаха. :D
Шегувам се - винаги ще намеря къде да тренирам. Отивам на място, където няма да е проблем нито храната, нито залите. Организацията, времето и желанието са това, което може евентуално да ме спъне. Като знам обаче какви душевни терзания ми причинява всяка пропусната тренировка, едва ли ще си потърся оправдание в това. :)
10.04.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
2.Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х22+22 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 4х15 кг.
Чисто време за интервалите - 15:13 мин.
Общо време за тренировката - 17:21 мин.
Сутринта разширих колана с една дупка. Така пък ми е леко широк и не мога да направя добра компресия - точно между дупките съм явно. Ще трябва да се качва още някой и друг килограм, неизбежно е.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Тягата горе-долу добре. Нататък се сдухах. Гребането и кофите едва ги завърших изобщо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сега се почва на нова сметка търсене на жилище, училище, кола и то в ситуация, в която не мога да пътувам напред-назад свободно, както преди. Мисля следобед да се посветя на ровене на обяви.
10.04.21
13:51
казано от Boby_ на 09.04.21, 18:33:
Организацията, времето и желанието са това, което може евентуално да ме спъне. Като знам обаче какви душевни терзания ми причинява всяка пропусната тренировка, едва ли ще си потърся оправдание в това. :)
Браво, Боби, ти си един от хората, за които съм сигурен, че един ден като станат на 98, ще имат основание да кажат: “мамка му, беше яко и вълнуващо” Успех в новата промяна
11.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес почнах да гледам някакви оферти за коли. В новата оферта няма включена служебна кола, а “car allowance” - фиксирана допълнителна месечна сума. При всички случаи ми се иска да взема нещо ново, но щом плащам от джоба си, не мисля да се хвърлям на BMW.
По-скоро си мисля за Kia Sportage - приятно съм изненадан от дъртия, малък и евтин Hyindai, който взехме на жената. Ще зависи и от условията на лизинга, де, защото ако искат да ме одерат 10 к евро за първоначална вноска, няма да се разберем.
08.04.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 17:40 мин.
Общо време за тренировката - 21:19 мин.
На клека горе-долу добре и после рязко се сдухах.
Положително:
- Нищо, освен клека.
Отрицателно:
- Горе се оплаках вече.
Добавки:
Обобщение за деня:
Покрай новите вълнения позабравих сегашната си работа, а тя не чака никого, та тази седмица ще имам малко да наваксвам.
13.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Вписвам деня само за пълнота.
И стария и новия модел на Kia Sportage май са доста добри. Не съм чувал никакви оплаквания от тях, познавам двама с тази кола и са 4х4. Стария модел не е правил никакви проблеми на сегашния му собственик. Новия май е рано още за коментар.
Но не са и много евтини де , но то коя нова кола е евтина :)
13.04.21
19:47
Аз карам IX35 и съм с неутрално мнение, карал съм Sportage и почти нямат разлика с моята, карал съм и Tucson, но само за няколко дни и не ми допадна, иначе най-новият модел, който излезе сега не ме и кефи. По-добре се изтръшкай за нещо по-висок клас.
Благодаря за препоръките!
казано от Svetoslav на 13.04.21, 18:55:
Вземи си plug-in hybrid. Няма да съжаляваш.
От две години карам plug-in хибрид. Има си предимства и недостатъци. Ако имаш къде да го зареждаш всеки ден и го караш предимно в града, е супер. На дълъг път обаче трябва да планираш добре маршрута, защото пробегът на бензин е малък. Наложи ми се да прекося с него цяла Европа от север на юг и после обратно (общо към 8000 км) преди две години и си беше приключение. На повечето места не е проблем да намериш бензиностанция на всеки 350-400 км, но си е едно нещо да мислиш в повече.
казано от Brown Bomber на 13.04.21, 19:47:
Аз карам IX35 и съм с неутрално мнение, карал съм Sportage и почти нямат разлика с моята, карал съм и Tucson, но само за няколко дни и не ми допадна, иначе най-новият модел, който излезе сега не ме и кефи. По-добре се изтръшкай за нещо по-висок клас.
Оформят ми се едни големи постоянни разходи и не ми се ще никак да се изхвърлям с колата. Ще се пусна на някой и друг тест драйв и ще преценявам.
14.04.21
09:58
Вземи си върната от лизинг, щом тук излизат хубави оферти, предполагам, че “там” ще са още по-добри. Хюндай и Кия са еднакво здрави и имат практически еднаква поддръжка. Имам приятели с такива марки и различни класове автомобили и никой не се е оплакал от нищо по тях.
14.04.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 4х15 кг.
Чисто време за интервалите - 14:13 мин.
Общо време за тренировката - 17:38 мин.
Днес направих обратното на предния път и започнах умишлено по-бавно с тягата. В края се усети огромна разлика в положителна посока.
Положително:
- Нищо конкретно.
Отрицателно:
- И тук нищо за отбелязване.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходих на оглед на колата, че имам една стара дребна щета на предната броня, която от много време все не мога или не искам да се организирам да оправя, а не мога да я върна така, като му дойде времето.
Иначе нормален работен ден.
15.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес доста работа плюс ходене да сменам гумите на колата. Сутрин още е под нулата, но вече не е за зимни гуми.
П. П. Ей така сме в края на работния ден. Не удържах до петък.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.04.21 16:15.
16.04.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 4х28 кг
Чисто време за интервалите - 17:15 мин.
Общо време за тренировката - 21:48 мин.
Положително:
- Малко по-добре от предния път.
Отрицателно:
- Днес бях на път да направя нещо много нетипично за мен, като се отклоня от плана и направя тренировка без интервал, но с по-големи тежести. Още докато загрявах за лега обаче лакътят така хубаво ме преряза, че се отказах на секундата.
Добавки:
Обобщение за деня:
Леко скучен петък - така ги обичам. :)
17.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес почнах с някакви уискита още от обяд. Да видим къде ще му излезе краят.
18.04.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 14:26 мин.
Общо време за тренировката - 17:30 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Много зле, ама с махмурлук е така.
Добавки:
Обобщение за деня:
казано от Boby_ на 17.04.21, 16:45:
Днес почнах с някакви уискита още от обяд. Да видим къде ще му излезе краят.
Излезе му там, че се напих като казак и то без присъствие на каквито и да било финландци.
Съответно тренировката с махмурлук и киселини. Следобед пък сменях гумите на колата на жената, че да спестим едни 400 крони (това така или иначе не включва баланс).
19.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Очертава се спокоен понеделник. Така или иначе вече не захващам нищо с хоризонт повече от една-две седмици и това ми облекчава графика.
YNWA, разбира се! Четвъртото място още е възможно, макар да не е кой знае каква награда.
казано от Boby_ на 19.04.21, 10:56:
19.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Към 7 - ........3 таблетки Orange Triad.
........
Отдавна ми е направило впечатление,но днес ще попитам,защото взех същите (за пръв път) и да не пропускам нещо.
Дори и в нетренировчни дни приемаш така витамините,каква е причината?
Мислех си,че може би тренираш преди обед и затова,но в почивните ме учуди?!
казано от Гюлето на 19.04.21, 12:30:
казано от Boby_ на 19.04.21, 10:56:
19.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Към 7 - ........3 таблетки Orange Triad.
........Отдавна ми е направило впечатление,но днес ще попитам,защото взех същите (за пръв път) и да не пропускам нещо.
Дори и в нетренировчни дни приемаш така витамините,каква е причината?
Мислех си,че може би тренираш преди обед и затова,но в почивните ме учуди?!
Много е просто и не е свързано с тренировките. Втората доза я взимам по обяд, защото ако я пия вечер, ми пречи на съня. :)
П. П. А напоследък толкова често я забравям изобщо, че май е по-добре да я махна от дневника - подвеждам и себе си, и другите. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.04.21 12:43.
20.04.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 16:06 мин.
Общо време за тренировката - 19:30 мин.
Положително:
- Коленете ме боляха, после лакътят също, през цялото време си мислех, че съм изпуснал някой подход и че се мотая много, а накрая се оказа, че съм направил най-доброто време в тренировка А, откатко минах на двойки. Субективното усещане не винаги е добър ориентир.
Отрицателно:
- Оплаках се вече.
Добавки:
Обобщение за деня:
Вече втори ден го пиша дъждовен, въпреки чудното пролетно време и не съм свършил почти нищо. От петък почвам с ангажиментите за новата позиция и главата ми вече е съвсем другаде.
На жената пък ѝ поискали днес 820 крони да свалят кората на предната врата на колата и да видят защо прозорецът не работи добре. После щели да ѝ се обадят да ѝ кажат колко ще струва ремонтът. Това са 5-6% от цената на колата. С две думи следобед ще свалям кора на врата на Хюндай и ще се опитам да не изпочупя щипките. :)
П. П. Няма да е днес борбата с вратата. След кратко проучване се оказа, че ми трябва комплект специални инструменти и сега се чудя дали да поръчвам.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.04.21 15:09.
21.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес си загубих половината ден по институции и то не заради бюрокрация, а заради собствената си простотия. Не знам как съм си запазил час за подновяване на личната карта, но като отидох в предполагаемото време, се оказа, че ме няма никъде. Прибрах се ядосан, чукнах в системата и видях, че има още един свободен час за днес следобед. Този път вече се уверих, че съм го запазил и потвърдил. Та два пъти до центъра, два пъти такса за влизане и излизане, два пъти търсене на място за паркиране, две такси за паркиране... Който няма глава, има кола...
22.04.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 14:02 мин.
Общо време за тренировката - 16:25 мин.
Положително:
- Контролирано темпо, без размотаване.
Отрицателно:
- Нищо конкретно, макар че не ми е до тренировки изобщо в момента.
Добавки:
Обобщение за деня:
Не ми се разказва днес.
23.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сняг, студ - @бало си е мамата. Няма пролет тук тая година и това е. Затопли се малко за един-два дни и после “trial” версията изтече...
казано от Boby_ на 23.04.21, 14:15:
Обобщение за деня:
Сняг, студ - @бало си е мамата. Няма пролет тук тая година и това е. Затопли се малко за един-два дни и после “trial” версията изтече...
Водят малко момиче на преглед при психиатър. Оплакванията на майката са, че за детето всички сезони са пролет.
Психиатърът пита момичето: Какъв сезон сме сега?
М: Пролет.
П: И защо пролет? Януари месец е, навън студ, сняг. Каква пролет е това?
М: Ми каква, каква - скапана пролет е.
Само да споделя нещо за дигитализацията, преди да съм забравил. Искам да дам един пример как работи и колко време и разправии ни спестява.
Преди седмица колелото на дъщеря ми изчезна от спирката на метрото, където го оставя, докато е на училище (тук колела се крадат масово).
Пуснах доклад в сайта на полицията (електронен), подписах го с електронния си подпис от мобилния телефон. Върнаха ми входящ номер. С него подадох заявление при застрахователя (колелата се включват в застраховката на апартамента), подписах го с електронния си подпис отново през мобилния телефон. Цялата процедура трая около 10 минути и то защото и двата сайта са на шведски и ми трябваше повече време. След два часа ми пратиха съобщение, че парите ще са преведени по сметката ми утре. Толкова.
Дори не съм говорил с човек - мечтата на интроверта.
Силно се надявам някой ден в най-близкото бъдеще нещо подобно да е възможно и в България. Който е пробвал да използва електронен подпис от Борика, знае за какво говоря.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.04.21 17:20.
казано от Boby_ на 23.04.21, 16:52:
Само да споделя нещо за дигитализацията, преди да съм забравил. Искам да дам един пример как работи и колко време и разправии ни спестява.
Преди седмица колелото на дъщеря ми изчезна от сприката на метрото, където го оставя, докато е на училище (тук колела се крадат масово).
Пуснах доклад в полицията (електронен), подписах го с електронния си подпис от мобилния телефон. Върнаха ми входящ номер. С него подадох заявление при застрахователя (колелата се включват в застраховката на апартамента), подписах го с електронния си подпис отново през мобилния телефон. Цялата процедура трая около 10 минути и то защото и двата сайта са на шведски и ми трябваше повече време. След два часа ми пратиха съобщение, че парите ще са преведени по сметката ми утре. Толкова.
Дори не съм говорил с човек - мечтата на интроверта.
Силно се надявам някой ден в най-близкото бъдеще нещо подобно да е възможно и в България. Който е пробвал да използва електронен подпис от Борика, знае за какво говоря.
Скука :-)
23.04.21
18:49
Аз пък ще ви дам пример как се случват нещата в България.
Приятел си пуши цигарата на балкона и вижда как двама мангала му крадат колелото, което е било заключено в общия подземен паркинг. Напсува ги той тгоре и ги предупреждава, че ще ги намери, но те мазно се изнизват. Слиза, пали колата и започва да обикаля в близката циганска махала. Вижда ги и ги проследява, звъни на познат в полицията, идват, арестуват ги и му връщат колелото без електронен подпис през мобилния телефон.
Минава време и отново му крадат колелото, но този път не вижда крадците и си купува ново. На една разходка в морската градина вижда как някакъв тип педалира с неговото колелце, директно го спира, сваля и си го взима обратно без електронен подпис през мобилния телефон.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече