19.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 20х1х100 кг
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 20 или 21х1х100 кг
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 20х1х5 кг
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 20х1х18+18 кг
Допълнителни упражнения:
5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 5х28 кг
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 17:32 мин.
Общо време за тренировката - 20:58 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Много зле днес - бавно, трудно (няма да кажа тежко).
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
2. Към обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Заради уикенда в сряда днес ще трябва да работя до късно.
20.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Честита ви календарна пролет! :) Тук има още да почакаме, докато дойде метеорологичната. :)
21.03.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди) - 20х1х130 кг.
2.Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 20х1х22+22 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 20х1x116 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 20х1х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 10.
Чисто време за интервалите - 15:15 мин.
Общо време за тренировката - 17:35 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Бавничко, тежичко, кръстът ме опъваше.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес тренирахме с малката щерка - отдавна ѝ бях обещал да ѝ направя по-силова програма, щом навърши 14 и вече нямаше измъкване.
22.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Нещо нямам желание за работа днес, затова постъпвам далновидно - оправих вече спешните неща, другите отлагам за следващите дни (когато вероятно ще се псувам).
...другите отлагам за следващите дни (когато вероятно ще се псувам).
Сигурна рецепта, тая седмица уикенда да почне от вторник :)
23.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х18+18 кг
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 16:54 мин.
Общо време за тренировката - 20:16 мин.
Днес реших, че ми е време да спра да се лигавя с интервали на единици и да минавам за двойки. Започнах с 12х2, като идеята е постепенно да ги докарам до 15 подхода.
Положително:
- Очаквах да има откази. Планирах да започна с 10х2 и ако съм в състояние след десетия подход, да направя опит за единадесети. Оказа се, че бях в състояние да направя директно 12 и то без откази, дори без да съм близо за отказ, като времето е много близо до това от 20х1 за 10% по-голям обем. Може би е трябвало малко по-рано да мина на двойки. Ще го имам предвид по-натам за тройките.
Отрицателно:
- Лакътят ме заболя на набиранията. Още е рано да кажа дали е от промяната в протокола или нещо моментно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес имам повод за няколко бири. Няма да обявя вторника за уикенд, бъдете спокойни... Засега.
24.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес лека мускулна треска на глутеусите, гърдите и бицепсите - не очаквах такова нещо след промяната на протокола, но явно разликата е достатъчна.
Иначе ден като ден без кой знае колко напрежение.
23.03.2020
Обобщение за деня:
Днес имам повод за няколко бири. Няма да обявя вторника за уикенд, бъдете спокойни... Засега.
За срядата никой нищо не е казал май
25.03.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди) - 12х2х130 кг.
2.Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х22+22 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 12х2x116 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 5х15 кг.
Чисто време за интервалите - 14:42 мин.
Общо време за тренировката - 17:15 мин.
Положително:
- Времети за двойките и тук почти същото, като за единиците, макар Б да ми дойде малко по-трудна с новия обем от А.
Отрицателно:
- Неприятно ме изненада дясното коляно. Преди две-три тренировки усетих някакво пробождане под капачката при тяга, но го игнорирах. Сега се повтори при гребането и после след тренировката, като там вече беше остра болка. Случва се само при определен ъгъл на коляното (съвсем леко сгънато) и не всеки път мога да го възпроизведа. Идея си нямам какво може да е - няма нищо общо с болката от лигаментите или руптурата на ректуса. По-скоро бих предположил наранен менискус. Сега например не ме боли и не мога да предизвикам усещането.
Добавки:
Обобщение за деня:
В служебен план се открехва една вратичка, дето не знам дали искам да мина през нея. Може да се окаже обаче, че стаята, в която съм в момента, вече гори и ще трябва да решавам през вратичката или направо през прозореца, образно казано. :) Ще се разбере до седмици.
Менискус боли или от вътрешната страна или от външната страна на коляното, там където се допират костите. Ако е под капачката отпред, няма да е менискус.
... Може да се окаже обаче, че стаята, в която съм в момента, вече гори и ще трябва да решавам през вратичката или направо през прозореца, образно казано. :) Ще се разбере до седмици.
Сори за спама Боби, не се сдържах :)
Днес носих сейф по тясна вита стълба. Нямаше начин да го хванем двама, а аз бях единственият, който можеше да го вдигне сам. Не знам какво точно съм направил, но като се прибрах след това, се появи болка в дясното коляно, която с напредването на вечерта се засили до степен преди лягане да не мога да се събуя. Болката е под капачката в горната част на коляното и не прилича на разкъсания ректус на другия крак. Предполагам, че са връзки, но колко е сериозно тепърва ще разбера.
Със сигурност обаче за клек, а вероятно и за тяга, и дума не може да става неизвестно догога. Отново.
В грешка съм бил - не ми е за пръв път. Това е от януари - същото оплакване. Тогава лекарят ми каза, че вероятно е наранен хрущял, затова сега ми хрумна същото.
Болката изчезна за няколко дни - да се надяваме, че и сега ще е така, макар че рецидивът може да означава нещо по-трайно. Ще видим.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.03.21 16:04.
26.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Коляното ме боли днес, но съвсем не толкова, колкото предния път. Утре все пак вероятно ще пропусна клека.
Лошото е, че дори да мине за 2-3 дни, не знам от какво е и какво го предизвика. Януари стъпих лошо с тъпия сейф, сега нищо подобно не съм правил.
Иначе петък като петък - имах много интересен разговор сутринта, ама като цяло денят е скучноват.
27.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 17:28 мин.
Общо време за тренировката - 20:34 мин.
Здравият разум налагаше да не клякам, ама докато загрявах, нямаше и следа от болка и реших да пробвам внимателно. Оказа се, че не съм имал причина за притеснение. Както и предния път, клекът не провокира тази болка по никакъв начин, което още повече ме озадачава.
Положително:
- Болка нямаше никаква, включително и лакътят не ме болеше, като предния път, но все пак съм на НСПВС и не е коректно да сравнявам.
Отрицателно:
- Тотално оплесках броенето - може и да съм направил някой и друг подход отгоре на лега примерно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес жените вкъщи ме изнудиха да ходим да взимаме KFC.
Колегата ми пък, шантавият французин, закъсал с отменен полет и гадже с грипоподобни симптоми в Сицилия, а колата му стои тук на летището на най-скъпия паркинг. Опита се днес да организира логистична операция - да ида да взема ключа за апартамента от чистачката му, после да вляза у тях и да намеря ключа за колата, после да ида до летището и да му прибера Дачията пред тях. :) Бях се навил, ама чистачката днес не можела и остана еветнуално за утре. И да не си помислите, че ми е шеф - точно обратното, аз съм му шеф. Май са ми се качили на главата и трябва да ставам по-зъл.
28.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес си чистих колата... Лабрадор в сезон на смянана на козина + текстилна тапицерия на седалките = @$€%№@!!!!!
Иначе много интересен сезон във Формула 1 предстои. Макс не ми е особено симпатичен (за разлика от Хамилтън, когото харесвам), но днес победата трябваше да е негова. А младите момчета (с изключение на чвора Мазепин) са страшно обещаващи. Серхио Перес в Ред Бул и Сайнц във Ферари - удоволствие за гледане. Жалко само, че Мерцедес решиха да оставят Ботас за още една година, вместо да вземат Ръсел и шоуто да стане пълно.
29.03.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
2.Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х22+22 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 5х15 кг.
Чисто време за интервалите - 14:23 мин.
Общо време за тренировката - 16:32 мин.
Тяга с наколенки - какво падение! Чувствам се като Бърни Сандърс с ръкавичките.
Положително:
- Малко по-бързо от предния път - ще дойде адаптацията и тук.
- Без болка в коляното.
Отрицателно:
- Нещо кръстът беше напрегнат днес, но нищо сериозно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо особено - засега доста спокойно като за понеделник.
30.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес си бях запазил място в офиса, но се успах и реших да си остана у нас... Ходил съм веднъж от миналия август досега. Както и да се развие ситуацията занапред, не виждам как ще се върнем към старото статукво.
30.03.21
17:28
Наскоро четох една статия за една голяма софтуерна компания в София, които се местят в нова сграда ( всъщност май статията беше реклама на сградата ), интересното там беше, че след разговори със служителите са решили да осигурят физически места само за 50% от тях. 1/3 искали да ходят, другите 1/3 искали само от вкъщи, останалата 1/3 по средата.
Отнякъде дочух слухове, че HP били тотално разкарали служителите си от офисите, дали им пари да си купят лаптопи и вече щели само дистанционно да бачкат.
А в нашата фирма до миналата година официално не даваха работа от вкъщи.
Според мен, работата от вкъщи / дистанционната работа си става нов стандард, както навремето 8 часовия работен ден е станал стандард. Нещо като поредната малка победа на работническата класа над злите капиталисти-експлоататори :D
Venceremos! :D
31.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 17:19 мин.
Общо време за тренировката - 20:40 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Днес много трудно и бавно. Освен това от вчера не взимам НСПВС и съответно болежките се завърнаха, макар да нямам от какво по-сериозно да се оплача.
Добавки:
Обобщение за деня:
Някакви организационни неразбории днес - неизвестни досега срокове за идната седмица, недовършени неща още от ноември миналата година, за които не се знае кой е трябвало да ги свърши...
Ще ги преживеем, ама е досадно. Иначе поне минах с колата на обслужване - още нещо отхвърлено.
01.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес стигнах до офиса за пръв път от много, много време насам. Имам нов човек в екипа, който започва от днес и реших, че е по-добре да го посрещна лично и да го видя на живо.
Следват RDR2 и няколко бири.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.04.21 16:32.
Обобщение за март 2021
Само за протокола качил съм 0,9 кг - от 112,9 на 1-ви март до 113,8 на 1-ви април. Излишък няма да смятам, защото числата са подвеждащи - докъм 25-ти вървях с над половин килограм надолу, после обаче задържах много вода заради НСПВС, което пих няколко дни. Сметките - другия месец за двата предишни заедно.
Нищо ново в тренировките - интервали през ден в зала без пропуск за март. В края на месеца промених малко протокола според предварителния план, но засега е рано да се търси някакъв ефект.
Плановете за април са каквото дойде - умерено хранене, някоя и друга бира, редовни тренировки
02.04.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 14:03 мин.
Общо време за тренировката - 16:16 мин.
Мумията се завръща, ама така ще е вече - тягата с наколенки. Вкарах в уптреба Rehband-а - за клек не стават, но за тяга са ОК.
Положително:
- Всичко, без тягата, малко по-бързо.
Отрицателно:
- На тягата усеам някакъв дискомфорт в коляното и всеки момент го чакам да се предаде, затова по-бавно и (уж) контролирано.
Добавки:
Обобщение за деня:
Уж почивен ден, а мейловете не спират. Не знам поповете как ги смятат тия неща, но Великден тук е тази седмица, а според БПЦ - чак на 2-ри май.
Уж почивен ден, а мейловете не спират. Не знам поповете как ги смятат тия неща, но Великден тук е тази седмица, а според БПЦ - чак на 2-ри май.
Има си пасхалия, т.е. формули, по които се смята, както и канон, който казва, че Великден не може да е преди или да съвпада с Еврейската пасха. Римо-Католиците не го спазват и затова се получава такова разминаване понякога между Православната и Римо-Католическата църква.
Има си пасхалия, т.е. формули, по които се смята, както и канон, който казва, че Великден не може да е преди или да съвпада с Еврейската пасха. Римо-Католиците не го спазват и затова се получава такова разминаване понякога между Православната и Римо-Католическата църква.
Знам. Въпросът беше риторично-подигравателен. Два клона на уж една и съща религия пресмятат датата на събитие, което никога не се е случвало, с човек, който никога не е съществувал и не само не могат да се съгласят за алгоритъма, ами дори не са успели да фиксират дата, а само ден от седмицата.
Дублирано. Като пиша от телефона, редовно пускам едно и също мнение по два пъти.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.04.21 18:56.
Знам. Въпросът беше риторично-подигравателен. Два клона на уж една и съща религия пресмятат датата на събитие, което никога не се е случвало, с човек, който никога не е съществувал и не само не могат да се съгласят за алгоритъма, ами дори не са успели да фиксират дата, а само ден от седмицата.
Гордият атеист has spoken once more!
Благодаря за поредното тъпо мнение!
Като чуя алгоритъм и мнение за религия в едно изречение, само ми се затвърждава мнението за програмистите/бивши и настоящи/.
Гордият атеист has spoken once more!
Благодаря за поредното тъпо мнение!
Като чуя алгоритъм и мнение за религия в едно изречение, само ми се затвърждава мнението за програмистите/бивши и настоящи/.
21-ви век, уж светска държава, аз получавам обиди, защото съм атеист и съм се осмелил да си кажа мнението.
Изводът е само един - трябва още повече да се говори по темата. Трите авраамически религии са най-големият тумор на съвременното общество.
И само да вметна, ако ми позволиш. Не харесвам термина “атеист”. Това е все едно да измислиш дума за човек, който не събира марки или не вярва във феята на зъбитките. Ти адядоколедист ли си? Това, че не вярвам в бабини деветини, не означава, че трябва да има специална дума за целта.
П. П. Много внимавай какво ще ми отговориш. Недей забравя, че не съм дошъл да ти налагам мироглед, а си пиша в дневника. Самият факт, че явно религиозен човек се дразни от това, е малка утеха за тъпия спам, който генерираш.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.04.21 19:43.
02.04.21
21:06
В България и Швеция е лесно, но като сте толкова отворени отидете в Иран да декларирате, че сте атеисти ?
В България и Швеция е лесно, но като сте толкова отворени отидете в Иран да декларирате, че сте атеисти ?
Ами точно това е проблема май :D Вярата в каквото и да е/не е даже религията проблема, а самата вяра/ прави хората фанатици, фанатиците са опасни за околните/то и за себе си, но тази част си е техен проблем/, опасностите трябва да се елиминират превантивно, а единственият открит досега начин за това е насилието. И така си става омагьосан кръг :D :D
Ако лапето е спряло да ми се дразни, че си казвам мнението в дневника, да взема да продължа нататък...
03.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес почивка и от бири, и от фитнес.
Не, лапето не му пука много-много, което не прави мнението ти по-малко неуважително.
Не, лапето не му пука много-много, което не прави мнението ти по-малко неуважително.
Кое и защо трябва да ти уважавам, ако не е тайна? Делюзиите? Живееш в измислен свят.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.04.21 14:51.
04.04.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 16:41 мин.
Общо време за тренировката - 20:10 мин.
Положително:
- Субективно се чувствах много зле, но всъщност времето е доста добро.
Отрицателно:
- Отдавна съм станал банален с това “всичко ме боли”, но си го записвам за бъдеща справка.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес направих грешката да тренирам, преди да отида да гласувам. Съответно пред посолството имаше сигурно 200 души и то не на опашка, а на тълпа. Без маски, без дистанция, но за сметка на това с подвикване и побутване. Не знам кое ни кара да се държим така, когато се съберем на едно място (да поясня - риторичен въпрос), но със сигурност е едно от нещата, което не ми липсва от живота в България.
Реших, че при такива условия няма да мога да се опазя и се отказах. Мисля да отида привечер преди затварянето на секцията да пробвам пак, макар че ще ми коства доста време. Поне градът е празен и няма такса за влизане в центъра.
Допълвам - в седем вечерта положението беше съвсем различно. Трябваше да снимам и на обяд за контраст.
05.04.21
12:25
събитие, което никога не се е случвало, с човек, който никога не е съществувал
За съществуването - съществувал е и е бил голям учител. За разпъването също най-вероятно е бил разпънат.
05.04.21
13:07
Извън контекста на спора ви, това ми напомни за 2ри курс в ИУ-Варна. Живях в квартира с един компютърен инженер - религиозен, мисля, че беше евангелист...освен това беше 30+ годишен тогава, девствен (по негови думи, неговия клон не му позволявал да има отношения, ако не е женен) и по напрегнатото му излъчване, май и немаструрбиращ дори. Така че има и такова животно :))))
Мнението беше редактирано от Иван на 05.04.21 13:07.
събитие, което никога не се е случвало, с човек, който никога не е съществувал
За съществуването - съществувал е и е бил голям учител. За разпъването също най-вероятно е бил разпънат.
Исус като библейски образ е литературен герой. Източниците за него са само документални, от християнски произход и са писани десетилетия след предполагаемата му смърт, най-вероятно по поръчка на Флавиите.
Със сигурност е имал един или повече първообрази, разбира се, които са дали основата на описанията в Новия завет.
05.04.21
14:09
Нямам предвид библейския му образ, а историческата личност. Има различни източници, ако ти се занимава може да ги намериш преведени, някои дори и на руски и български. Но като цяло няма прилика нито визуално със страдалческия образ, който му налагат, нито пък учението му с религията, в която впоследствие го изопачават.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.04.21 14:10.
Кое и защо трябва да ти уважавам, ако не е тайна? Делюзиите? Живееш в измислен свят.
Ако българите не бяхме християни, нямаше сега да си говорим на български и да се казваме Боян. Това е факт, независимо дали Христос е съществувал или не и предвид, че и двамата сме българи, а повечето от нас са християни, да говориш така обидно за християнството не отива на интелигентен и добър човек като теб. Извинявай, че реагирах прекалено остро по-нагоре.
05.04.21
14:17
Боянчо, а ако все още се почиташе Тангра, дали пак нямаше да сте с това име? :D