19.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 20х1х100 кг
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 20 или 21х1х100 кг
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 20х1х5 кг
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 20х1х18+18 кг
Допълнителни упражнения:
5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 5х28 кг
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 17:32 мин.
Общо време за тренировката - 20:58 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Много зле днес - бавно, трудно (няма да кажа тежко).
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
2. Към обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Заради уикенда в сряда днес ще трябва да работя до късно.
20.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Честита ви календарна пролет! :) Тук има още да почакаме, докато дойде метеорологичната. :)
21.03.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди) - 20х1х130 кг.
2.Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 20х1х22+22 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 20х1x116 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 20х1х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 10.
Чисто време за интервалите - 15:15 мин.
Общо време за тренировката - 17:35 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Бавничко, тежичко, кръстът ме опъваше.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес тренирахме с малката щерка - отдавна ѝ бях обещал да ѝ направя по-силова програма, щом навърши 14 и вече нямаше измъкване.
22.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Нещо нямам желание за работа днес, затова постъпвам далновидно - оправих вече спешните неща, другите отлагам за следващите дни (когато вероятно ще се псувам).
казано от Boby_ на 22.03.21, 16:34:
...другите отлагам за следващите дни (когато вероятно ще се псувам).
Сигурна рецепта, тая седмица уикенда да почне от вторник :)
23.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х18+18 кг
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 16:54 мин.
Общо време за тренировката - 20:16 мин.
Днес реших, че ми е време да спра да се лигавя с интервали на единици и да минавам за двойки. Започнах с 12х2, като идеята е постепенно да ги докарам до 15 подхода.
Положително:
- Очаквах да има откази. Планирах да започна с 10х2 и ако съм в състояние след десетия подход, да направя опит за единадесети. Оказа се, че бях в състояние да направя директно 12 и то без откази, дори без да съм близо за отказ, като времето е много близо до това от 20х1 за 10% по-голям обем. Може би е трябвало малко по-рано да мина на двойки. Ще го имам предвид по-натам за тройките.
Отрицателно:
- Лакътят ме заболя на набиранията. Още е рано да кажа дали е от промяната в протокола или нещо моментно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес имам повод за няколко бири. Няма да обявя вторника за уикенд, бъдете спокойни... Засега.
24.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес лека мускулна треска на глутеусите, гърдите и бицепсите - не очаквах такова нещо след промяната на протокола, но явно разликата е достатъчна.
Иначе ден като ден без кой знае колко напрежение.
казано от Boby_ на 23.03.21, 14:26:
23.03.2020
Обобщение за деня:
Днес имам повод за няколко бири. Няма да обявя вторника за уикенд, бъдете спокойни... Засега.
За срядата никой нищо не е казал май
25.03.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди) - 12х2х130 кг.
2.Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х22+22 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 12х2x116 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 5х15 кг.
Чисто време за интервалите - 14:42 мин.
Общо време за тренировката - 17:15 мин.
Положително:
- Времети за двойките и тук почти същото, като за единиците, макар Б да ми дойде малко по-трудна с новия обем от А.
Отрицателно:
- Неприятно ме изненада дясното коляно. Преди две-три тренировки усетих някакво пробождане под капачката при тяга, но го игнорирах. Сега се повтори при гребането и после след тренировката, като там вече беше остра болка. Случва се само при определен ъгъл на коляното (съвсем леко сгънато) и не всеки път мога да го възпроизведа. Идея си нямам какво може да е - няма нищо общо с болката от лигаментите или руптурата на ректуса. По-скоро бих предположил наранен менискус. Сега например не ме боли и не мога да предизвикам усещането.
Добавки:
Обобщение за деня:
В служебен план се открехва една вратичка, дето не знам дали искам да мина през нея. Може да се окаже обаче, че стаята, в която съм в момента, вече гори и ще трябва да решавам през вратичката или направо през прозореца, образно казано. :) Ще се разбере до седмици.
Менискус боли или от вътрешната страна или от външната страна на коляното, там където се допират костите. Ако е под капачката отпред, няма да е менискус.
казано от Boby_ на 25.03.21, 14:52:
... Може да се окаже обаче, че стаята, в която съм в момента, вече гори и ще трябва да решавам през вратичката или направо през прозореца, образно казано. :) Ще се разбере до седмици.
Сори за спама Боби, не се сдържах :)
казано от Boby_ на 15.01.21, 01:08:
Днес носих сейф по тясна вита стълба. Нямаше начин да го хванем двама, а аз бях единственият, който можеше да го вдигне сам. Не знам какво точно съм направил, но като се прибрах след това, се появи болка в дясното коляно, която с напредването на вечерта се засили до степен преди лягане да не мога да се събуя. Болката е под капачката в горната част на коляното и не прилича на разкъсания ректус на другия крак. Предполагам, че са връзки, но колко е сериозно тепърва ще разбера.
Със сигурност обаче за клек, а вероятно и за тяга, и дума не може да става неизвестно догога. Отново.
В грешка съм бил - не ми е за пръв път. Това е от януари - същото оплакване. Тогава лекарят ми каза, че вероятно е наранен хрущял, затова сега ми хрумна същото.
Болката изчезна за няколко дни - да се надяваме, че и сега ще е така, макар че рецидивът може да означава нещо по-трайно. Ще видим.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.03.21 16:04.
26.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Коляното ме боли днес, но съвсем не толкова, колкото предния път. Утре все пак вероятно ще пропусна клека.
Лошото е, че дори да мине за 2-3 дни, не знам от какво е и какво го предизвика. Януари стъпих лошо с тъпия сейф, сега нищо подобно не съм правил.
Иначе петък като петък - имах много интересен разговор сутринта, ама като цяло денят е скучноват.
27.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 17:28 мин.
Общо време за тренировката - 20:34 мин.
Здравият разум налагаше да не клякам, ама докато загрявах, нямаше и следа от болка и реших да пробвам внимателно. Оказа се, че не съм имал причина за притеснение. Както и предния път, клекът не провокира тази болка по никакъв начин, което още повече ме озадачава.
Положително:
- Болка нямаше никаква, включително и лакътят не ме болеше, като предния път, но все пак съм на НСПВС и не е коректно да сравнявам.
Отрицателно:
- Тотално оплесках броенето - може и да съм направил някой и друг подход отгоре на лега примерно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес жените вкъщи ме изнудиха да ходим да взимаме KFC.
Колегата ми пък, шантавият французин, закъсал с отменен полет и гадже с грипоподобни симптоми в Сицилия, а колата му стои тук на летището на най-скъпия паркинг. Опита се днес да организира логистична операция - да ида да взема ключа за апартамента от чистачката му, после да вляза у тях и да намеря ключа за колата, после да ида до летището и да му прибера Дачията пред тях. :) Бях се навил, ама чистачката днес не можела и остана еветнуално за утре. И да не си помислите, че ми е шеф - точно обратното, аз съм му шеф. Май са ми се качили на главата и трябва да ставам по-зъл.
28.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес си чистих колата... Лабрадор в сезон на смянана на козина + текстилна тапицерия на седалките = @$€%№@!!!!!
Иначе много интересен сезон във Формула 1 предстои. Макс не ми е особено симпатичен (за разлика от Хамилтън, когото харесвам), но днес победата трябваше да е негова. А младите момчета (с изключение на чвора Мазепин) са страшно обещаващи. Серхио Перес в Ред Бул и Сайнц във Ферари - удоволствие за гледане. Жалко само, че Мерцедес решиха да оставят Ботас за още една година, вместо да вземат Ръсел и шоуто да стане пълно.
29.03.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
2.Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х22+22 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 5х15 кг.
Чисто време за интервалите - 14:23 мин.
Общо време за тренировката - 16:32 мин.
Тяга с наколенки - какво падение! Чувствам се като Бърни Сандърс с ръкавичките.
Положително:
- Малко по-бързо от предния път - ще дойде адаптацията и тук.
- Без болка в коляното.
Отрицателно:
- Нещо кръстът беше напрегнат днес, но нищо сериозно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо особено - засега доста спокойно като за понеделник.
30.03.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес си бях запазил място в офиса, но се успах и реших да си остана у нас... Ходил съм веднъж от миналия август досега. Както и да се развие ситуацията занапред, не виждам как ще се върнем към старото статукво.
30.03.21
17:28
Наскоро четох една статия за една голяма софтуерна компания в София, които се местят в нова сграда ( всъщност май статията беше реклама на сградата ), интересното там беше, че след разговори със служителите са решили да осигурят физически места само за 50% от тях. 1/3 искали да ходят, другите 1/3 искали само от вкъщи, останалата 1/3 по средата.
Отнякъде дочух слухове, че HP били тотално разкарали служителите си от офисите, дали им пари да си купят лаптопи и вече щели само дистанционно да бачкат.
А в нашата фирма до миналата година официално не даваха работа от вкъщи.
Според мен, работата от вкъщи / дистанционната работа си става нов стандард, както навремето 8 часовия работен ден е станал стандард. Нещо като поредната малка победа на работническата класа над злите капиталисти-експлоататори :D
Venceremos! :D
31.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 17:19 мин.
Общо време за тренировката - 20:40 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Днес много трудно и бавно. Освен това от вчера не взимам НСПВС и съответно болежките се завърнаха, макар да нямам от какво по-сериозно да се оплача.
Добавки:
Обобщение за деня:
Някакви организационни неразбории днес - неизвестни досега срокове за идната седмица, недовършени неща още от ноември миналата година, за които не се знае кой е трябвало да ги свърши...
Ще ги преживеем, ама е досадно. Иначе поне минах с колата на обслужване - още нещо отхвърлено.
01.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес стигнах до офиса за пръв път от много, много време насам. Имам нов човек в екипа, който започва от днес и реших, че е по-добре да го посрещна лично и да го видя на живо.
Следват RDR2 и няколко бири.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.04.21 16:32.
Обобщение за март 2021
Само за протокола качил съм 0,9 кг - от 112,9 на 1-ви март до 113,8 на 1-ви април. Излишък няма да смятам, защото числата са подвеждащи - докъм 25-ти вървях с над половин килограм надолу, после обаче задържах много вода заради НСПВС, което пих няколко дни. Сметките - другия месец за двата предишни заедно.
Нищо ново в тренировките - интервали през ден в зала без пропуск за март. В края на месеца промених малко протокола според предварителния план, но засега е рано да се търси някакъв ефект.
Плановете за април са каквото дойде - умерено хранене, някоя и друга бира, редовни тренировки
02.04.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 14:03 мин.
Общо време за тренировката - 16:16 мин.
Мумията се завръща, ама така ще е вече - тягата с наколенки. Вкарах в уптреба Rehband-а - за клек не стават, но за тяга са ОК.
Положително:
- Всичко, без тягата, малко по-бързо.
Отрицателно:
- На тягата усеам някакъв дискомфорт в коляното и всеки момент го чакам да се предаде, затова по-бавно и (уж) контролирано.
Добавки:
Обобщение за деня:
Уж почивен ден, а мейловете не спират. Не знам поповете как ги смятат тия неща, но Великден тук е тази седмица, а според БПЦ - чак на 2-ри май.
казано от Boby_ на 02.04.21, 16:12:
Уж почивен ден, а мейловете не спират. Не знам поповете как ги смятат тия неща, но Великден тук е тази седмица, а според БПЦ - чак на 2-ри май.
Има си пасхалия, т.е. формули, по които се смята, както и канон, който казва, че Великден не може да е преди или да съвпада с Еврейската пасха. Римо-Католиците не го спазват и затова се получава такова разминаване понякога между Православната и Римо-Католическата църква.
казано от Svetoslav на 02.04.21, 18:01:
Има си пасхалия, т.е. формули, по които се смята, както и канон, който казва, че Великден не може да е преди или да съвпада с Еврейската пасха. Римо-Католиците не го спазват и затова се получава такова разминаване понякога между Православната и Римо-Католическата църква.
Знам. Въпросът беше риторично-подигравателен. Два клона на уж една и съща религия пресмятат датата на събитие, което никога не се е случвало, с човек, който никога не е съществувал и не само не могат да се съгласят за алгоритъма, ами дори не са успели да фиксират дата, а само ден от седмицата.
Дублирано. Като пиша от телефона, редовно пускам едно и също мнение по два пъти.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.04.21 18:56.
казано от Boby_ на 02.04.21, 18:55:
Знам. Въпросът беше риторично-подигравателен. Два клона на уж една и съща религия пресмятат датата на събитие, което никога не се е случвало, с човек, който никога не е съществувал и не само не могат да се съгласят за алгоритъма, ами дори не са успели да фиксират дата, а само ден от седмицата.
Гордият атеист has spoken once more!
Благодаря за поредното тъпо мнение!
Като чуя алгоритъм и мнение за религия в едно изречение, само ми се затвърждава мнението за програмистите/бивши и настоящи/.
казано от Боян на 02.04.21, 19:12:
Гордият атеист has spoken once more!
Благодаря за поредното тъпо мнение!
Като чуя алгоритъм и мнение за религия в едно изречение, само ми се затвърждава мнението за програмистите/бивши и настоящи/.
21-ви век, уж светска държава, аз получавам обиди, защото съм атеист и съм се осмелил да си кажа мнението.
Изводът е само един - трябва още повече да се говори по темата. Трите авраамически религии са най-големият тумор на съвременното общество.
И само да вметна, ако ми позволиш. Не харесвам термина “атеист”. Това е все едно да измислиш дума за човек, който не събира марки или не вярва във феята на зъбитките. Ти адядоколедист ли си? Това, че не вярвам в бабини деветини, не означава, че трябва да има специална дума за целта.
П. П. Много внимавай какво ще ми отговориш. Недей забравя, че не съм дошъл да ти налагам мироглед, а си пиша в дневника. Самият факт, че явно религиозен човек се дразни от това, е малка утеха за тъпия спам, който генерираш.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.04.21 19:43.
02.04.21
21:06
В България и Швеция е лесно, но като сте толкова отворени отидете в Иран да декларирате, че сте атеисти ?
казано от Brown Bomber на 02.04.21, 21:06:
В България и Швеция е лесно, но като сте толкова отворени отидете в Иран да декларирате, че сте атеисти ?
Ами точно това е проблема май :D Вярата в каквото и да е/не е даже религията проблема, а самата вяра/ прави хората фанатици, фанатиците са опасни за околните/то и за себе си, но тази част си е техен проблем/, опасностите трябва да се елиминират превантивно, а единственият открит досега начин за това е насилието. И така си става омагьосан кръг :D :D
Ако лапето е спряло да ми се дразни, че си казвам мнението в дневника, да взема да продължа нататък...
03.04.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес почивка и от бири, и от фитнес.
Не, лапето не му пука много-много, което не прави мнението ти по-малко неуважително.
казано от Боян на 03.04.21, 17:38:
Не, лапето не му пука много-много, което не прави мнението ти по-малко неуважително.
Кое и защо трябва да ти уважавам, ако не е тайна? Делюзиите? Живееш в измислен свят.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.04.21 14:51.
04.04.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 16:41 мин.
Общо време за тренировката - 20:10 мин.
Положително:
- Субективно се чувствах много зле, но всъщност времето е доста добро.
Отрицателно:
- Отдавна съм станал банален с това “всичко ме боли”, но си го записвам за бъдеща справка.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес направих грешката да тренирам, преди да отида да гласувам. Съответно пред посолството имаше сигурно 200 души и то не на опашка, а на тълпа. Без маски, без дистанция, но за сметка на това с подвикване и побутване. Не знам кое ни кара да се държим така, когато се съберем на едно място (да поясня - риторичен въпрос), но със сигурност е едно от нещата, което не ми липсва от живота в България.
Реших, че при такива условия няма да мога да се опазя и се отказах. Мисля да отида привечер преди затварянето на секцията да пробвам пак, макар че ще ми коства доста време. Поне градът е празен и няма такса за влизане в центъра.
Допълвам - в седем вечерта положението беше съвсем различно. Трябваше да снимам и на обяд за контраст.
05.04.21
12:25
събитие, което никога не се е случвало, с човек, който никога не е съществувал
За съществуването - съществувал е и е бил голям учител. За разпъването също най-вероятно е бил разпънат.
05.04.21
13:07
казано от Боян на 02.04.21, 19:12:
Извън контекста на спора ви, това ми напомни за 2ри курс в ИУ-Варна. Живях в квартира с един компютърен инженер - религиозен, мисля, че беше евангелист...освен това беше 30+ годишен тогава, девствен (по негови думи, неговия клон не му позволявал да има отношения, ако не е женен) и по напрегнатото му излъчване, май и немаструрбиращ дори. Така че има и такова животно :))))
Мнението беше редактирано от Иван на 05.04.21 13:07.
казано от James Hinks на 05.04.21, 12:25:
събитие, което никога не се е случвало, с човек, който никога не е съществувал
За съществуването - съществувал е и е бил голям учител. За разпъването също най-вероятно е бил разпънат.
Исус като библейски образ е литературен герой. Източниците за него са само документални, от християнски произход и са писани десетилетия след предполагаемата му смърт, най-вероятно по поръчка на Флавиите.
Със сигурност е имал един или повече първообрази, разбира се, които са дали основата на описанията в Новия завет.
05.04.21
14:09
Нямам предвид библейския му образ, а историческата личност. Има различни източници, ако ти се занимава може да ги намериш преведени, някои дори и на руски и български. Но като цяло няма прилика нито визуално със страдалческия образ, който му налагат, нито пък учението му с религията, в която впоследствие го изопачават.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.04.21 14:10.
казано от Boby_ на 04.04.21, 14:35:
казано от Боян на 03.04.21, 17:38:
Кое и защо трябва да ти уважавам, ако не е тайна? Делюзиите? Живееш в измислен свят.
Ако българите не бяхме християни, нямаше сега да си говорим на български и да се казваме Боян. Това е факт, независимо дали Христос е съществувал или не и предвид, че и двамата сме българи, а повечето от нас са християни, да говориш така обидно за християнството не отива на интелигентен и добър човек като теб. Извинявай, че реагирах прекалено остро по-нагоре.
05.04.21
14:17
Боянчо, а ако все още се почиташе Тангра, дали пак нямаше да сте с това име? :D