Too Little, Too Late

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

10.10.21
23:01

А, защо изобщо не си дадеш”почивка”  седмица,две...три,от каквито и да е схеми и пр. ?!
Отиваш в залата и правиш каквото, и колкото ти е кеф.
Със сигурност,ще разтовариш психически относно тренировките, а и не вярвам да загубиш, каквото и да било.

11.10.21
12:02

казано от Гюлето на 10.10.21, 23:01:

А, защо изобщо не си дадеш”почивка”  седмица,две...три,от каквито и да е схеми и пр. ?!
Отиваш в залата и правиш каквото, и колкото ти е кеф.
Със сигурност,ще разтовариш психически относно тренировките, а и не вярвам да загубиш, каквото и да било.

Да, затова ги правя тия “контролни” веднъж на два-три месеца. Мислех да ти отговоря колко ми е трудно да направя такова нещо, защото липсата на структура ме стресира, вместо да ме разтоварва. Но защо пък да не опитам - ще ида за една-две силови тренировки, после ще пробвам упражнения, които ми причиняваха болка преди, ще завъртя малко пудовки с леко за техника и през това време ще мисля какво ми се прави.

12.10.21
00:41

11.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.

Обобщение за деня:
Добре като за понеделник. Няколко срещи, някои отменени, следобед ходих до Медиамаркт да сменя една докинг станция, а вечерта най-сетне измислих и как да монтирам лампите в кухнята - разглобих старите и използвах външния им пръстен заедно с пружините. Новите лампи точно се наместват вътре и на практика не личи, че не е една цяла лампа. Наложи се да срежа с ножовка един от алуминиевите профили, на които е окачен гипсокартонът на тавана, защото новата лампа е по-висока и не влизаше, но преди това внимателно прецених къде са винтовете и къде е захванат профилът за тавана. В крайна сметка лампата влезе, всичко работи, а таванът не падна.
Това има косвена връзка с разговора по-горе за предвидимостта в тренировките. Много ме тормози да планирам нещо и то да не се случи - готов съм да рискувам да ми падне таванът, за да наместя третата лампа, вместо да ползвам само две, които са повече от достатъчно да осветяват кухнята. Чак заболяване не бих го нарекъл, но е доста отвъд това, което се приема за нормално.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.10.21 00:48.

12.10.21
13:31

казано от Boby_ на 10.10.21, 14:28:

Време е за някаква промяна, а от ТСЛ се отказах - няма как да мина пак на седмичен сплит.

ТСЛ не е задължително да седмичен сплит. 4 различни тренировки през ден, даже може и през 2. Тъкмо няма да ти омръзват.

По-скоро ще се върна към един от по-ранните варианти на интервали, които правех - с покачваща се в няколко стъпки работна тежест и намаляващи повторения във всяко упражнение. Трябва да поровя назад в дневника да си припомня какво точно беше. Там най-добре се балансираше силовата издържливост с изграждането на сила, макар че Сашо не е съгласен с мен и казва, че не била силово ориентирана тогавашната схема. :)

Има съвсем силово ориенитран вариант на интервалите, но не е този, да.

12.10.21
14:29

казано от James Hinks на 12.10.21, 13:31:

Време е за някаква промяна, а от ТСЛ се отказах - няма как да мина пак на седмичен сплит.

ТСЛ не е задължително да седмичен сплит. 4 различни тренировки през ден, даже може и през 2. Тъкмо няма да ти омръзват.

Значи трябва по-внимателно да ти прочета статията за ТСЛ и да си структурирам нещо, че ми се почива от интервал, а изцяло силови тренировки трудно ще вместя в работно време.

12.10.21
14:53

Мога да ти спестя четеното.

12.10.21
15:00

12.10.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Мъртва тяга (до 140 без палец, до 170 без магнезий) - 2х140, 2х150, 2х160, 2х170, 2х180, 1х190, 0х200, 1х200, 5х140, 5х140 кг.
  2. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х60, 2х70, 2х74, 1х80, 1х84, 6х60, 5х60 кг.
  3. Пендлей гребане с прав лост от земя - 5х80, 3х100, 2х110, 1х120, 1х130, 5х90, 5х90 кг.
  4. Кофички на халки с доп. тежест - 4х15, 3х20, 2х30, 1х40, 1х50, 5х15, 5х15 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 5х15 кг.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Иииии.... час и петдесет минути в залата.

На тягата 200 кг ме спънаха при първия опит, при втория ги вдигнах с лекота - не знам що така стана. Обикновено като направвя нула на дадена тежест, после не мога да се събера за успешен опит, дори да ми е по силите, но днес бях се зарекъл 200 да ги дръпна, че тяга за едно повторение с единица на килограмите не е нещо, заради което тренирам.

В четвъртък мисля да ида малко да поразмятам пудовки да си припомня как се контузих, а за после ще видим. ТСЛ пак се върна в менюто за избор. :)

Положително:
  - Последните експериметни с раменна преса с лост завършиха с обостряне на болката в лакътя, но днес нямаше и следа от това. Май наистина ще се възстанови напълно, макар че имаше моменти, когато ми се струваше невъзмножно това.

Отрицателно:
- Умряла работа - уж трябваше да е силово контролно, а то пенсионерска работа се получи. Времето продължава да е доста топло за сезона дори като за тук, ако това изобщо е някакво оправдание, след като вече два месеца съм в Португалия и трябваше вече да съм свикнал. 

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.

Обобщение за деня:
Днес малко по-спокойно ми върви денят. Дано не изскочи нещо неочаквано следобед.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.10.21 15:03.

14.10.21
00:24

13.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат.

Свърши ми и рибеното масло и вече съм се докарал само до насъщния магнезий. Тия дни трябва да поръчам рибено и креатин поне.

Обобщение за деня:
Започвам да обмислям логистиката на пътуването до София другата седмица и леко да се притеснявам за идване в това епидемично гнездо там, въпреки че всички вече ще сме ваксинирани. При все това едва ли е най-разумното нещо, което съм правил. Единствената реална причина (освен, че не съм си идвал от миналото лято) е да извадим лична карта на малката щерка, защото глътналото милиони електронно правителство не позволява да се регистрираме по постоянен адрес от чужбина и трябва да ходя при лели-герб в община Студентска на крак да им нося цветя, бонбони и пет бланки под индиго.

14.10.21
00:32

Не може ли да го направите в консулството ?

14.10.21
00:39

казано от ISB на 14.10.21, 00:32:

Не може ли да го направите в консулството ?

Картата може, адресната регистрация - не. Параграф 22.

14.10.21
09:10

казано от Boby_ на 14.10.21, 00:24:

Започвам да обмислям логистиката на пътуването до София другата седмица и леко да се притеснявам за идване в това епидемично гнездо там, въпреки че всички вече ще сме ваксинирани.

Притеснителното е, че ваксинираните като вас не подлежат на тестване на границата и пренасят ковид.

14.10.21
10:17

Боби, филмираш се малко, аз 1-2-ма познати (включително колеги) имам които се разболяха последните месеци... Също така аз не съм хоумофис от април миналата година и сме над 40 човека в офиса.

14.10.21
12:51

Въобще не се филмира човека, може да се вземе мнението на работещите лекари, както и нивото на заразяване. Това че ние сме в някакви що годе по различни колективи, не изключва другото. Все едно това че откакто е корона кризата, не съм кихнал нито един път 2 години, да значи че няма вируси или корона и аз съм супермен. Ами не е точно така, аз също ходя в офиса и кво?

14.10.21
13:02

Просто не е толкова драматично, колкото го “пише в интернет”.

казано от kaloyan на 14.10.21, 12:51:

Все едно това че откакто е корона кризата, не съм кихнал нито един път 2 години, да значи че няма вируси или корона и аз съм супермен. Ами не е точно така, аз също ходя в офиса и кво?

Евала, добро сравнение. Всеки си знае, не мисля да разводнявам повече. Не съм добър в споровете :)

14.10.21
13:10

казано от Витан на 14.10.21, 13:02:

Просто не е толкова драматично, колкото го “пише в интернет”.

Да,не е толкова драматично.
Повече е.
И при мен на работа и при съпругата има болни...

14.10.21
16:24

Хайде да не започваме темата тук - има си говорилня за нея. Мисля, че знам повече за пандемията и как се разви от почти всички тук и по-голямата част от него не е от Интернет и медиите, а от първа ръка. Aко искате, се ваксинирайте, а ако не щете, не се ваксинирайте. Само не си правете илюзии, че изборът ви е информиран.

14.10.21
17:02

Да, има болни, има болни ваксинирани, има и болни заразени от ваксинирани. Моят първи братовчед е ваксиниран, зарази себе си, а после и родителите си, а баща му не можеше да се ваксинира, заради други болести и сега е в тежко състояние, което просто не вярвам, че ще прескочи.

14.10.21
17:38

14.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта излязох от нас в седем и половина и изкарах над час в задръстване на магистралата. Трябва да тръгвам преди седем, ако ще ходя по-често до офиса.
Следобед трябваше да мина през залата за контролно, но ме домързя много и реших да заместя контролното с бира.

За да закрием темата, ето нещо интересно за гледане от Джон Оливър - на пръв поглед се говори за дезинформацията сред чуждоезичните малцинствени групи в САЩ, но с такава сила важи за една немалцинствена и нечуждоезична група в една средноголяма източноевропейска държава, че е направо плашещо:

15.10.21
14:04

15.10.2021 г.

Без тренировка

Малко раздвижване до залата все пак:
1. Набирания с тесен надхват - 12
2. Кофи на успоредка - 21
3. Лицеви опори на пейка с успореден хват - 22
4. БГ клек със собствено тегло - 17 (ляв крак), 16 (десен крак)
5. Десетина минути обръщане и изхвърляне с една и две двупудовки.

Мислех повечко неща да правя с пудовките, но лакътят се обади и реших, че не искам да се връщам там, където бях миналата година по това време. Пудовките остават в мазето за неопределен период от време.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта направихме втората доза на щерката, после минах през залата да хвърля някоя пудовка на пода и кажи-речи чак сега сядам да си погледна работата. Нещо ме мързи тотално тия дни и ми се почива повече, отколкото ми се полага.

16.10.21
23:26

16.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес лежане и бира от обяд. Още няколко такива дни и ще започнат да ме питат дали тренирам все още.

Преди време бях казал нещо за Android Auto и сравнението им с Apple CarPlay:

казано от Boby_ на 05.08.21, 22:00:

Това Android Auto било много хубаво нещо! Знаех си аз, че на нищо, свързано с Apple, не може да се разчита да е в крак с новите технологии, но не очаквах да са толкова изостанали от Google. А с тия BMW-та, които карах последните години, някак съм изпуснал докъде е стигнало развитието.

Днес “открих”, че Volvo всъщност поддържат и двете и Apple CarPlay е дори по-удобен за употреба от Android Auto (например позволява търсене на адрес от приложението за навигация от телефона, докато той е свързан с колата, реагира доста по-добре при натискане на икона на тъчскрийна и други дреболии). Разликата не е голяма и на моменти, докато шофираш, можеш да забравиш кое от двете използваш, но е в полза на огризката. Целият проблем е идвал от БМВ и това, че те не поддържат директен интерфейс, а искат да се купуват допълнителни аксесоари, за да си дерат клиентите.
Рядко казвам нещо хубаво за Apple, затова в случая се налага да го направя. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.10.21 10:09.

17.10.21
23:46

17.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта времето беше доста неприятно, макар и топло - мъгла и ситен ръмеж, сякаш облаците просто ги е домързяло да се качат много нависоко.
Следобед се пооправи и слязохме до плажа на Каркавелос да изядем по един бургер и да погледаме сърфистите. Вълните не бяха достатъчно големи и май по-скоро заради принципа бяха във водата. Тоя плаж ми е на под 3 км от входната врата, а за пръв път отивам да го видя.

Идната седмица мисля да направя още 2-3 интервала (в зависимост oт това дали ще стигна до залата в петък преди полета), а после подкарвам ТСЛ, като се върна от България.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.10.21 23:54.

18.10.21
15:17

18.10.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Преден клек (през 10 секунди) - 12x2x100 кг
  2. Избутване на прав лост от лег с раменен хват (през 10 секунди) - 12x2х100 кг
  3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12 или 13х2х5 кг
  4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х17½+17½ кг

Допълнителни упражнения:
  5. Чуково сгъване с дъмбел - 6x28, 5х28 кг

Чисто време за интервалите - 22:16 мин.
Общо време за тренировката - 26:24 мин.

Обратно на интервалите заследващите няколко тренировки.
Направо се чудя какво изобщо съм “прихванал” от тия интервали за 5 години. Десетина дни пауза (даже не почивка - тренирах през това време) и имам чувството, че се връщам на изходна позиция. Хайде не съвсем в изходна, но на 1,5 пъти времето отпреди паузата и 2 пъти зора.

Положително:
  - Без съществени оплаквания.

Отрицателно:
  - Оплаках се вече.

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 2 гр. магнезий малат, 5 гр рибено масло.

Обобщение за деня:
Понеделник с доста срещи, неразбории и висящи изостанали неща.

19.10.21
21:24

19.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
За разлика от онзи ден, днес няма и следа от октомврийско време, което е нормално за 80-ти август.
След работа отскочихме до плажа да си натопим краката и да пием по една бира (този път не 200 мл).

П. П. След пет години в Швеция мисля, че съм си спечелил правото да ви подразня малко. :) Който не е съгласен, да не гледа снимките по-долу.

20.10.21
14:51

20.10.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Мъртва тяга (през 10 секунди) - 12х2х130 кг.
  2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х24+24 кг.
  3. Силово гребане с дъмбел от земя (през 10 секунди) - 12х2x50 кг (на страна)
  4. Кофички на халки с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х15 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 5х15 кг.

Чисто време за интервалите - 21:15 мин.
Общо време за тренировката - 22:59 мин.

Положително:
  - Времето не е толкова зле, колкото очаквах.

Отрицателно:
- Субективно много зле - все едно никога не съм тренирал.

Добавки:

Обобщение за деня:
Трябва да завършвам едни неща, а все не успявам да стигна до тях. Като цяло проектът върви по-добре, отколкото очаквах, но се натрупват едни скрити закъснения и в един момент ще се спука стомната, ако не намерим начин да компенсираме. Дано не съм прав.

21.10.21
20:14

21.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
За втори път правя грешката да подценя трафика и да тръгна в 7:30 за офиса, вместо както се бях наканил днес в 7:00. Изкарах  час и 15 минути в задръстване по 20-минутен маршрут. Поне се видях с колеги, с които работим отдавна, а не се бяхме виждали от началото на 2020-та заради пандемията.
Хубавото е, че няма да ми се налага да ходя често до офиса - един-два пъти седмично. Трябва обаче да намеря друг прозорец, че екстремно рано не е оферта. Мисля за вариант отиване към десет, прибиране към три. :) Ще е ужасен пример за екипа ми, ама какво да се прави.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.10.21 20:14.

23.10.21
15:19

22.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Не стигнах до залата. Надвечер след мъките с Уизз (не мога да реша тия или Райън са по-зле) все пак се добрахме благополучно до София посред нощ.

23.10.21
15:19

22.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Не стигнах до залата. Надвечер след мъките с Уизз (не мога да реша тия или Райън са по-зле) все пак се добрахме благополучно до София посред нощ.

24.10.21
09:15

23.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
През деня се видях само с родителите ми. С брат ми и семейството му се отказахме, защото са с грипоподобни симптоми, и макар той да е ваксиниран, а тестът на жена му да е отрицателен, решихме, че все пак е по-добре да не поемаме излишни рискове.

24.10.21
18:51

24.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Видяхме се днес за пръв път със сватовете - седнахме на едно квартално заведение.
Направи ми изключително неприятно впечатление това, че в заведение, в което преди не се пушеше, сега навън има зона, която уж е извън салона, а всъщност си е изцяло закрита, където се пуши. Наясно съм, че това е заради обществения натиск. Въпросът е какво означава - хора, които са напълно информирани какво причиняват на себе си и околоните със запалването на цигара, настояват да им се разреши да пушат и опушват всички около себе си в заведенията, но не искат да се ваксинират под предлог, че не знаят какво има във ваксината. Какво не ви е наред, хора? Що за идиотщина?!?

25.10.21
17:49

25.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес тичане по институции - първо общината за смяна на постоянен адрес, после паспортната служба на 7-мо районно, след това - нотариус. Всичко, заради което дойдохме, е уредено. Доста висене и нерви, но важното е, че свършихме работа.
Днес дори излезе сертификатът на малката щерка, макар още да не са минали две седмици от втората доза ваксина - изпълват се точно в петък, когато ще летят обратно двете с майка си.
В заведението, в което седнахме на обяд, ни поискаха да си покажем сертификатите и дори след нас върнаха хора без сертификат. Колко време ще издържат на скандалите и нацупените клиенти не знам, но поне започват добре.
Утре ще се видим пак сутринта с голямата за последно и после - обратно.

27.10.21
13:11

26.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта последно виждане с голямата щерка и зетя (ужасна дума, ама такава е). Много си го харесвам. :)
После последни разправии с Еконт и Виваком за някакви парцали (т. е. договори на хартия), които пристигнаха в последния момент.
Накрая се успокоих, че не само в България организацията е “маняна” - наложи се да се прехвърлям на друг полет в Мадрид. Първо кацнахме на някакъв терминал 4S, от койото се ходи с влакче до 4. Преди да стигна до влакчето обаче ни наредиха на паспортния контрол и ни казаха да чакаме - 15 минути и повече не се появи граничен полицай, а ние стоим като арестувани. Като дойдоха пък, дори не се задълбочиха много в работата си - минах паспортен контрол с маска, което не помня да ми се е случвало другаде.
После се оказа, че макар по билет полетът ми до Лисабон да е от Терминал 2, всъщност е от Терминал 1. А за да стигна до него, трябваше да изляза напълно от летището, да хвана автобус (поне минава на 10 минути). Там, естествено, полетът беше обявен с гейт C, D или Е. Мониторите за полетна информация са преди разклонението за гейтовете. Обявяват конкретния гейт 15 минути преди бординга, а пътят от таблото до гейта е... 15 минути. :) Е, естествено, че бордингът не започва на минутата и всички го знаят, ама все пак можеше някакъв толеранс да дадат. Планирах докато чакам между полетите, да хапна, само дето нямаше кьорав ресторант отворен и се наложи да джвакам клуб сандвичи от вендинг машина.
Та сега се чудя дали Мадрид е най-калпавото европейско летище като организация и разположение, на което съм бил (защото ми е прясно) или просто спомените ми от Рим и Алиталия отпреди да фалират са избледнели.

В крайна сметка се прибрах посред нощ в Лисабон без други перипетии.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.21 13:19.

27.10.21
14:40

Аз съм запомнил с “добро” Шарл де Гол, персонала им е “класа” и една авиокомпания “Малев” унгарци, които фалираха и не съществуват. Специално им пратих поздравителна картичка кoгато се случи това.

28.10.21
01:10

27.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Позволих си да стана късно днес, че срещата започваше от обяд, но за сметка продължи до късно. После служебна вечеря.
За пръв път от доста време всичко се усеща като преди. Ясно е, че макар пандемията да отшумява, нещата няма изцяло да се върнат, както бяха преди нея, но е успокоително, че се усеща разведряване. Още много има, де - нищо не е свършило и вирусът ще се връща на сезонни вълни с по-изолирани огнища, но това е различно от последните почти две години.

29.10.21
00:27

28.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Цял ден в среща в подземна хотелска зала - от любимите ми.
За сметка на това вечерта имахме вечеря в бар на покрива на хотел в центъра. Лисабон си има чара и през нощта, особено от високо.

30.10.21
01:32

29.10.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Не успях да стигна до залата. Бях си отделил време на обяд, но изникнаха други неща, а вечертя трябваше да прибирам малката щерка от летището.
Взех решение, което ще ми излезе през носа - да назнача бременна, въпреки че знам за това. Вероятно ще съжалявам за това.

30.10.21
16:41

казано от Boby_ на 27.10.21, 13:11:

Та сега се чудя дали Мадрид е най-калпавото европейско летище като организация и разположение, на което съм бил (защото ми е прясно) или просто спомените ми от Рим и Алиталия отпреди да фалират са избледнели.

Смешно е да наречеш Барахас калпаво летище, а въпросният терминал е перфектен, има ескалатори и асансьори, влакчето между 4 и 4s е бързо и модерно, а между останалите терминали регулярно се движат безплатни автобуси, има ренатакар паркинги на различните терминали, единствено летищните хотели са една идея по-отдалечени, изобщо едно от най-добрите летища в Европа. Коментарите ти за Райън и Уиз са същата история, чудя се кое по-точно не ти харесва, че си спазват графика, че имат само нови самолети, че обслужването е на прилично ниво, че цените са ниски и ако си доплатиш може да си го направиш още по-комфортно.

30.10.21
17:27

казано от Brown Bomber на 30.10.21, 16:41:

казано от Boby_ на 27.10.21, 13:11:

Смешно е да наречеш Барахас калпаво летище, а въпросният терминал е перфектен, има ескалатори и асансьори, влакчето между 4 и 4s е бързо и модерно, а между останалите терминали регулярно се движат безплатни автобуси, има ренатакар паркинги на различните терминали, единствено летищните хотели са една идея по-отдалечени, изобщо едно от най-добрите летища в Европа. Коментарите ти за Райън и Уиз са същата история, чудя се кое по-точно не ти харесва, че си спазват графика, че имат само нови самолети, че обслужването е на прилично ниво, че цените са ниски и ако си доплатиш може да си го направиш още по-комфортно.

За летището:
1. Да чакам над 15 минути да благоволи да се появи граничен полицай, докато ни държат на опашка и ни навикват като овце някакви неграмотни илитерати, които работят на международно летище, без да знаят и дума английски.
2. Да ми се разправят за някакви испански документи за регистрация на пребиваващ, докато им обяснявам, че съм транзитен пътник и не съм длъжен да ги имам.
3. Да се влача половин час от терминал на терминал, без да е ясно къде ми е полетът (в билета пише едно, на екраните друго, на информацията по стар испански обичай няма никой).
4. Полетът ми да не е обявен с гейт до момента на обявения час на бордване и да трябва да чакам на последните монитори, които са преди разклонението за разичните гейтове.
5. В девет вечерта да няма нито един работещ ресторант.

За Wizz:
1. Евтиното излиза скъпо. Билетите им отдавна не са евтини, а като добавиш разни “дребни” неща, се връзват почти колкото примерно Луфтханза на сравними маршрути.
2. Телефонът на обслужването на клиенти е импулсен... 1,20 на минута.
3. Веднъж вземат ли ти парите, обслужване не чакай. Плащам си 30 евро за чекиран куфар, отказвам се да летя - не може да се прехвърли на друг пътник от същия билет.  Това, разбира се, се установява след 10 минутен разговор на въпросния импулсен телефон. .
4. Да те товарят от и на самолета с автобус като добитък.
5. Да кацат и излитат винаги на най-зачуканите терминали.

Та ако на теб ти е приятно такова облсужване, заповядай. На мен не ми е. И без друго мразя да летя и не ми е нужно някой допълнително да ми вгорчава живота с неразбории като горните.

П. П. За съжаление ми се налага да избирам между първия списък и втория - само Wizz в момента летят директно между Лисабон и София, а в Стокхолм не беше по-различно, само че с Ryan. Тоест или избирам едното дърво с нискотарифните, или другото с прекачване. Направо си умирам от кеф да планирам следващото идване до България - от сега тръпна в очакване на преживяването!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.10.21 17:34.

30.10.21
17:37

Опитът ти на въпросното летище се базира на един единствен полет, а моят на поне двайсет само на въпросния терминал, а на останалите поне още толкова. Относно Луфтханза, явно скоро не си летял с тях или поне не достатъчно, защото след “пандемията” цените им скочиха толкова, че сравнението с тях звучи нелепо.
Според мен Шарл Дьо Гол и Схипхол са най-скапаните сред големите международни летища в Европа.

30.10.21
18:29

казано от Brown Bomber на 30.10.21, 17:37:

Опитът ти на въпросното летище се базира на един единствен полет, а моят на поне двайсет само на въпросния терминал, а на останалите поне още толкова. Относно Луфтханза, явно скоро не си летял с тях или поне не достатъчно, защото след “пандемията” цените им скочиха толкова, че сравнението с тях звучи нелепо.
Според мен Шарл Дьо Гол и Схипхол са най-скапаните сред големите международни летища в Европа.

Да, не съм летял скоро с Луфтханза.
През или до Мадрид съм летял три пъти - първия чаках багаж над час, втория не помня (значи е било ОК), третият е сега. Две от три не е добър резултат. :)

За Амстердам може да си стиснем ръцете - там също имам травмиращи преживявания с изгубен багаж и липса на всякаква информация повече от веднъж.

30.10.21
18:42

30.10.2021 г.

Тренировка  А (ТСЛ 1)

Загрявка.

Работни серии :
Първи трисет:
  1.1. Преден клек - 3х120, 3х110, 2х110 кг
  1.2. Румънска тяга с прав лост - 6х120, 6х110, 6х110 кг
  1.3. Български клек с дъмбели - 10х7½+7½, 10х7½+7½, 10х7½+7½ кг
Втори трисет:
  2.1. Раменна преса с прав лост - 3х60, 3х60, 3х60 кг
  2.2. Борческо въртене с дъмбели - 7х20+20, 6х20+20, 6х20+20
  2.3. Разгъване с дъмбели назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 10х12½+12½, 10х12½+12½, 10х12½+12½,кг

Около час и пет минути всичко общо със загрявката.

Първа тренировка по ТСЛ. Нямаше как да я направя в гигантски серии, но в трисети става. Ще видим другите три варианта дали ще мога да ги наглася, че има един и с машини, където може би ще трябва да вися и да чакам някой да свърши или да си ги въртя наведнъж три-четири серии. 

Положително:
  - Стана по-бързо, отколкото очаквах, а има още доста какво да се оптимизира, като свикна с протокола. Може в час да вместя и четири врътки по-натам. Засега оставам на три, пък да видим. 

Отрицателно:
- Малко не уцелих тежестта за клека и тягата - вероятно ще са на 120 в един близък момент, но не и след десетина дни почивка и смяна на протокола, по който тренирам от пет години, с нещо съвсем различно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Дъжд, влага, ниска облачност и вятър. Времето стана гадно, без да е студено, а според различни източници влажността на въздуха е между 92 и 98%, което дори при 20 градуса прави дишането тежко. Задължително трябва да си взема обезвлажнител за въздух (дори не знам дали така се нарича). Ходих до един магазин сутринта да гледам някакви модели, но нищо не разбирам и реших да отложа, докато ми остане малко време да направя проучване.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1