20.05.22
12:23
В никакъв случай не плюя, а напротив, дори завиждам за Маздата, но Босе слагат от години и на Рено Меган.
казано от Brown Bomber на 20.05.22, 12:23:
В никакъв случай не плюя, а напротив, дори завиждам за Маздата, но Босе слагат от години и на Рено Меган.
И на Дачия да слагат Bose, това няма да ги направи по-лоши. :) Аз не страдам от някаква снобарска привързаност към марки или обратното - пренебрежение заради такива. Харесвам нещата заради функцията им.
20.05.2022 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (през 10 секунди) - 15 или 16х1х160 кг.
2. Раменна преса прав лост (през 10 секунди) -15х1х65 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 15 или 16х1х116 кг.
4. Лицеви опори с ластик (сив, през 10 секунди) - 13х1.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Положително:
- Вдигнах малко раменната - никакви проблеми или болки.
Отрицателно:
- На тягата нещо усетих, че формата не е добра на повечето подходи, което отдавна не ми се беше случвало. А не е да ми тежи.
- Лицевите трябваше да са 15, ама нещо не стана.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Поработих, изтичах до залата, следобед на път.
Първото неприятно нещо, свързано с Маздата, освен разхода на гориво, е, че попада в клас 2 за магистрални такси, което ще рече двойно на седан или хетчбек. Измерено в числа, това прави 45 евро в посока такса до Алгарве. Затова днес реших, че ще прежаля един час и ще пробвам националната пътна мрежа. Waze някак успя да ме прекара през пътища, където не платих и стотинка, но за сметка на това се наложи да се разминавам през храсталаци и треви на двупосочен еднолентов път с почти офроуд участъци. Забавно беше, но едва ли бих го правил много често.
21.05.22
01:12
И така се изгуби любовта, няма нищо по-сладко на Земята от това любимото ауди, за което си хвърлил 45667789 лв, докато е на ремонт си ходил с кашлящи ковиднясъци в трамвая, влачил си торби от лидъл пеша и когато го стегнеш яко след много молби в сервиза да те остави на изхода на София , на път за морето в адска жега, напикано дете, крива жена и едвам изтръгната от сърцето на бизнеса-отпуска.
Аудито се е брак и то не по сметка, е сметка е, но в негова полза.
Любов, безсмислена и излишна, ама любов.
Не зная какъв мъдрец съм, но подгониш ли функционалното и удобно си дърт на тояга.
Трябва му романтика на тоя свят, тежка, сложна, но предпочитам да търся сянка под някой мост на магистралата, изоставен от старото ми ауди пред говореща кола да ми резервира хотел.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.05.22 01:35.
казано от Bart Simpson на 21.05.22, 01:12:
И така се изгуби любовта, няма нищо по-сладко на Земята от това любимото ауди, за което си хвърлил 45667789 лв, докато е на ремонт си ходил с кашлящи ковиднясъци в трамвая, влачил си торби от лидъл пеша и когато го стегнеш яко след много молби в сервиза да те остави на изхода на София , на път за морето в адска жега, напикано дете, крива жена и едвам изтръгната от сърцето на бизнеса-отпуска.
Аудито се е брак и то не по сметка, е сметка е, но в негова полза.
Любов, безсмислена и излишна, ама любов.
Не зная какъв мъдрец съм, но подгониш ли функционалното и удобно си дърт на тояга.
Трябва му романтика на тоя свят, тежка, сложна, но предпочитам да търся сянка под някой мост на магистралата, изоставен от старото ми ауди пред говореща кола да ми резервира хотел.
Един непоискан съвет - не ставай роб на вещите. Днес Ауди, утре БМВ, а после кой знае - може и изгнила Лада петица. Животът си върви и има далеч по-важни неща от колата, телефона или щампата на дрешките. Поне аз така ги виждам нещата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.05.22 20:57.
21.05.22
23:33
То моето е непоискано, не твоето, в твоя дневник съм, има две неща, в които съм заклет и не сменям за нищо-audi и converse, не съм модерен човек, напротив, рустикален и неглежар съм си.
Не робувам на нищо, просто съм романтична душа и за нещата, които харесвам, нямам против да ме дънят.
И конвърса ми е скъсан и аудито строшено и съм си ок.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.05.22 23:35.
21.05.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Монтиране на полилеи, аплици, корнизи... Нещата вече отиват на приключване, остават само нощни шкафчета, шкаф за под телевизора и нещо за коридора.
казано от nervak на 22.05.22, 19:39:
А шкаф за под аквариума))))?
Там за Airbnb го готвя. Аквариум в някой следващ живот, като се установя някъде за постоянно. :)
22.05.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Тръгнахме преди обяд, за да можем да стигнем за последния кръг на Висшата лига. Ливърпул не успяха тази година - изпуснаха прекалено много точки в мачове, които трябваше да спечелят. Да видим другата седмица срещу Реал. Каквото и да стане там, беше страхотен сезон!
YNWA!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.05.22 20:58.
23.05.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Обичайните истории като за понеделник, но с някои оптимистични нотки. Надявам се нещата да не се обърнат с главата надолу до края на седмицата.
Пускам си още един ден почивка, защото работният ми календар вече е нагласен и ще е много трудно да размествам пак всичко, а и имам нужда, честно казано. Така се получава добре - на цикъл и половина (т. е. шест тренировки през ден) една пропусната.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.05.22 18:46.
23.05.22
18:55
Като ги знам твоите аквариуми, под тон не падаш.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.05.22 18:58.
казано от Bart Simpson на 23.05.22, 18:55:
Като ги знам твоите аквариуми, под тон не падаш.
:) Васко, да ми покажеш тоя аквариум със златна рибка вътре е все едно аз ти пусна клип как взимам един прекрасен узрял рибай стек и го изпичам до подметка, като се погрижа при разрязване отвътре да е плътно кафяв и да не остава нищо розово никъде. :)
23.05.22
21:01
Раците изяждат всичко друго.
А и тая е рекордьорка
Има и два ножа, но на черния фон, все едно ги няма
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.05.22 21:02.
казано от Bart Simpson на 23.05.22, 21:01:
Раците изяждат всичко друго.
А и тая е рекордьорка
Има и два ножа, но на черния фон, все едно ги няма
Не го познах! :) Важното е, че е пълен и върши работа.
Честит празник!
24.05.2022 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12х2х80 кг.
3. Набирания с успореден хват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг.
4. Въртене на диск пред тяло (през 10 секунди) - 12 или 13х2х20 кг. (в посока)
Добре като за след почивка (обикновено болежките намаляват, но ми е по-тежко).
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Седмицата си върви полека.
Нови ядове с колата - не знам дали споменах, но като си я взех, вместо талон ми дадоха хвърчащо листче. Талонът щял да пристигне по пощата. Да, ама може да се окаже, че ще е твърде късно за планираната ми лятна отпуска и ще трябва да променям всичко в последния момент - да купувам самолетни билети и да търся кола под наем или евтина трошка за каране в България. Всичко е на ръба и се чудя в кой момент да не рискувам да чакам повече.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.05.22 17:34.
24.05.22
18:55
Вземи си билети с възможност за канселиране срещу глоба.
казано от Brown Bomber на 24.05.22, 18:55:
Вземи си билети с възможност за канселиране срещу глоба.
Да, така ще направя.
25.05.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес без неприятни изненади, което напоследък при мен май минава успешен ден.
26.05.2022 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (през 10 секунди) - 12х2х140 кг.
2. Раменна преса с дъмбели с успореден хват (през 10 секунди с редуване на ръцете) - 12 или 13х2х22+22 кг.
3. Силово гребане с дъмбел от земя (през 10 секунди) - 12х2х50 кг. (на ръка)
4. Лицеви опори с повдигнати крака (през 10 секунди) - 7х3, 5х2.
Поредни промени - на гребането взех по-тежък дъмбел, а лицевите ги пробвах с крака на пейка. И двете се получиха добре.
Положително:
- Бързо, стегнато и с доста зор. За пръв път от много време имах усещането, че надграждам нещо, вместо само да отбивам номера в залата.
Отрицателно:
- На раменната отново усетих лявото рамо, но направих малка промяна в ъгъла на китките и май това ще реши проблема засега.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нормален ден. Времето се постопли - до вчера беше нетипично хладно за сезона. За съжаление още от другата седмица пак ще захладнее и ще вали, но да видим - прогнозата може да се промени няколко пъти дотогава.
27.05.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Петък, чудно време - какво повече да иска човек? Мисля следобед да приключа по-рано и да идем до плажа малко.
28.05.2022 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 15 или 16х1х120 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с раменен хват (през 10 секунди) - 15х1х110 кг.
3. Набирания с успореден хват с доп. тежест (през 10 секунди) - 15х1х15 кг.
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 15х1х22+22 кг.
Качих 10 кг на лега и по 2 на ръка на борчвското въртене. Засега без проблеми.
Положително:
- Без болка днес.
Отрицателно:
- Не знам как успях, но на деветия подход изгубих концентрация, изпуснах компресията и почти изсипах щангата. Добутах я до куклите на бицепси, затова после по-бавно.
- По-скоро свежи единични, отколкото интервали.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, после тичах уж по работа, но не успях да свърша никоя от задачите.
Следобед една-две серии от новия сезон на Stranger things и после... YNWA!
29.05.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Ходихме на гости в едно село до Помбал и в опит да реша дали червеното от Алентежо или от Дуро е по-добро изпих толкова вино, че сега съжалявам горчиво...
Но пък и двете са добри. :)
30.05.2022 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (през 10 секунди) - 15 или 16х1х160 кг.
2. Раменна преса прав лост (през 10 секунди) -15 или 16х1х65 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 15 или 16х1х116 кг.
4. Лицеви опори с ластик (сив, през 10 секунди) - 15 или 16х1.
Отдавна не бях тренирал с махмурлук, но днес реших, че си заслужавам да се накажа. То пък стана горе-долу прилично.
Положително:
- Без проблеми днес - нито рамене, нито кръст, нито дори лакът се обадиха.
Отрицателно:
- Уж захладня времето, а е адска влага и едва тренирах днес.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес съм в такова сътояние, че просто трябва някак да избутам до края на последната среща, после хапвам една гореща супа и директно си лягам.
30.05.22
15:22
казано от Boby_ на 30.05.22, 15:19:
Отдавна не бях тренирал с махмурлук...
То пък стана горе-долу прилично.
Положително:
- Без проблеми днес - нито рамене, нито кръст, нито дори лакът се обадиха.
Дали няма връзка между тези ? :D
казано от Alexander Krastev на 30.05.22, 15:22:
Отдавна не бях тренирал с махмурлук...
То пък стана горе-долу прилично.
Положително:
- Без проблеми днес - нито рамене, нито кръст, нито дори лакът се обадиха.Дали няма връзка между тези ? :D
Пряка е връзката - повишените нива на кортизол в недоспалия и препил организъм осигуряват идеални условия за тренировка без сигнали от обичайните болежки. Много подходящо е състоянието за максове, но предразполага и към контузии поради притъпяването на болката.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 30.05.22 20:37.
31.05.22
11:06
Това за махумрлука, недоспиването и кортизола е така, но от друга страна червеното вино е силен провъзпалителен агент...
31.05.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес даже ми остана време да прегледам форума...
Обобщение за май 2022
През май съм свалил 1,3 кг - от 111,8 на втори май до 110,5 кг на първи юни. Това прави среден дефицит от 334 килокалории на ден при 7709 за свален килограм.
Приетите калории са средно 3025 дневно, а неутралният баланс излиза 3359 килокалории.
Формулата на Мифин-Сейнт Жур показва неутрален баланс от 3222 при коефициент на физическа активност 1,55, което е достатъчно близо и има логика, защото бях сравнително редовен, увеличих малко обема, плътността и интензивността на тренировките и като цяло навлизам в ритъм.
Все така поддържам умерена консумация на алкохол - някоя и друга чаша вино 1-2 дни седмично само с еднио прекаляване през месеца.
Напипах точните упражнения и контузиите полека започват да отшумяват или поне не се обаждат.
Планът за юни е още от същото.
01.06.2022 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Преден клек (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12 или 13х2х80 кг.
3. Набирания с успореден хват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг.
4. Въртене на диск пред тяло (през 10 секунди) - 12 или 13х2х20 кг. (в посока)
Положително:
- Относително бързо и без оплаквания за отбелязване, освен обичайните, но в по-малка “доза”.
Отрицателно:
- Времето е сравнително хладно, но влажността е адски висока, залата почти няма проветрение и дори при това елементарно подобие на тренировка едва дишам и потъвам в пот.
Добавки:
Обобщение за деня:
Ден в офиса с всичките “прелести” на пътуването в трафика, опита да наместя всичко в рамките на деня и все пак да успея да се прибера навреме.
02.06.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Втори пореден ден в офиса. Най-после успях да се оправя с тукашната социалноосигурителна агенция и след почти година да си сменя адреса на сайта им, за да спрат да ми пращат поща на временния адрес, където прекрарах само месец миналото лято. Най-голяма гордост ми носи това, че го направих, без да ходя на крак, да чакам на гише и да се разправям с лелка, която дори не разбира на какъв език ѝ говоря. Разбира се, при отсъствието на универсален електронен подпис, и това не мина без изпращане на писмо със специален код за потвърждение на същия този стар адрес, но поне знам, че ще е за последно.
Кога ли ще влязат и тия тук ако не в 21-ви век, поне в 90-те на 20-ти?!?
03.06.2022 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (през 10 секунди) - 12х2х140 кг.
2. Раменна преса с дъмбели с успореден хват (през 10 секунди с редуване на ръцете) - 12 или 13х2х22+22 кг.
3. Силово гребане с дъмбел от земя (през 10 секунди) - 12х2х50 кг. (на ръка)
4. Лицеви опори с повдигнати крака (през 10 секунди) - 12х3.
Положително:
- Направих си запланувания обем, включително и лицевите (звучи смешно да го отбелязвам, но в тоя протокол след тяга, раменна и гребане и с крака на пейка 36 лицеви ми идват нанагорно).
- Съвсем леко усетих раменете на раменната и после на гребането - отбелязвам го само за протокола, защото беше само напомняне, че не всичко е минало и едва ли някога ще мине.
Отрицателно:
- Времето е хладно (около 20 градуса), но влажността е толкова висока, а провертрението в залата толкова несъществуващо, че само малко да загрея, вече се чувствам като в дъждовна тропическа джунгла. 93% не е шега работа. Уж посвикнах да тренирам така, но пак се леят реки от мен, особен на двойките.
Добавки:
Обобщение за деня:
Малко срещи, малко друга работа и станало обяд. Следобеда съм си го освободил за товарене на колата и после пътуване.
Нещо не се разбираме с обещания от Мазда разход на гориво - уж трябваше да е около 9 л на 100 км градско и 6 на дълъг път, а аз не мога да сваля под 10 на дълъг (за градско не ми се разказва изобщо). Може би има някаква връзка с това, че на магистралата под 170 рядко падам, но все пак ми идва много. Ще видим като я кара жената, какво ще е положението - тя понякога си вдига крака от газта, за разлика от мен.
03.06.22
16:43
казано от Boby_ на 03.06.22, 16:19:
Нещо не се разбираме с обещания от Мазда разход на гориво - уж трябваше да е около 9 л на 100 км градско и 6 на дълъг път, а аз не мога да сваля под 10 на дълъг (за градско не ми се разказва изобщо). Може би има някаква връзка с това, че на магистралата под 170 рядко падам, но все пак ми идва много. Ще видим като я кара жената, какво ще е положението - тя понякога си вдига крака от газта, за разлика от мен.
Сигурно си карал SUV и преди, но предполагам заради по-лошата аеродинамика и по-високо тегло, обикновено разликата в разхода между 100-120 и 150-170 е огромна, а и шумът също скача осезаемо. Онзи ден се возих в ново X4 3.0d, което е с габаритите на Маздата и бях впечатлен от ниския среден разход при градско каране 9/100. За сравнение Audi Q5 3.0d гори около 12/100 градско.
казано от Brown Bomber на 03.06.22, 16:43:
казано от Boby_ на 03.06.22, 16:19:
Сигурно си карал SUV и преди, но предполагам заради по-лошата аеродинамика и по-високо тегло, обикновено разликата в разхода между 100-120 и 150-170 е огромна, а и шумът също скача осезаемо. Онзи ден се возих в ново X4 3.0d, което е с габаритите на Маздата и бях впечатлен от ниския среден разход при градско каране 9/100. За сравнение Audi Q5 3.0d гори около 12/100 градско.
Карал съм няколко SUV-та, но никога не съм обръщал внимание на разхода - служебното гориво е друга работа. :)
Колкото до шумоизолацията на купето, при Маздата съм много приятно изненадан - при 170 и пусната музика се води нормален разговор. Не мога да кажа същото за Volvo XC60, което карах есента, макар че и то не беше зле.
)))))10л/100 извън ,а градско 14/100 е петицата и ми дреме....па ти ли се оплакваш.
Сложи и газ).
Мнението беше редактирано от nervak на 03.06.22 19:31.
Аз не разбирам въобще защо намесвате разхода. За такива коли малко над евтиния клас, при положение че са чисто нови, раЗхода даже и не трябва да се мисли.
Щом в града не искаш да го коментираш, какво се чудиш на извънградският?!
Това не е V 8 ,все пак.
Поредното доказателство, че каквото пише по книгите, не се ражда по нивите 🙂
Всичко е шибан маркетинг(или там, както се казва).
Рав 4 2021)))не качва над 6,5/100…без значение с колко го караш..ама ...е зверски неудобен...за мен.
Няма да ме събори разходът, не се оплаквам от това. Само ми направи впечатление разминаването.
Въпреки че тая вечер спряхме в Оляо да се видим с приятели, пих няколко чаши вино и жената кара последните 50-60 км по национален път с ограничение 90 до Вила Реал - даде ѝ разход около 7, така че можело.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече