14.01.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Интервално кардио на велоергометър - 20 минути (6 спринта на степен 6).
За пръв път пълноценно интервално кардио от контузията на коляното насам. Много сила, много въздух! Явно липсата на тренировка за крака си казва думата. :)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
2. На обяд - 2 капсули Fyre.
3. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - свинско с праз, домашна туршия.
2. Вечеря (план) - идея си нямам все още...
Обобщение за деня:
Днес спокойна, мързелива събота. Мислех да не си показвам изобщо носа навън, но май ще се наложи след малко да водя голямата щерка на волейбол. :) Е, c’est la vie. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.01.12 17:08.
15.01.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 25)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х55, 8х55 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с широк хват- 4х95, 3х95 кг.
Работни серии:
1. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 7х10, 6х10, 7x5 кг.
2. Придърпване на долен скрипец към корема - 7х110, 7х105 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5x105, 5x100 кг.
4. Гребане с дъмбел - 8х50, 8х50 кг.
5. Хиперекстензии с тежест - 12х25, 12х25, 12х25 кг.
6. Повдигане на рамене за трапец (на машина за висока тяга) - 8х200, 7х200, 7х200 кг.
Обобщение за тренировката:
Прилична тренировка. Набиранията стават все по-лесни. :) Осмелих се да правя трапец на машината за тяга и коляното не се оплака. :)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3. Преди тренировка - 1,5 дози Hot Blod, 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - свински шницел по виенски, печено кисело зеле, домашна туршия.
2. Вечеря (план) - вероятно същото като на обяд ще ям.
Обобщение за деня:
Нормална неделя - предиобед водих малката щерка на Патиланци, после си купих дънки. :) Влязох в 36-ти размер, дори са ми широки на кръста. За сравнение предишният път, когато си купувах дънки, размерът беше 40-ти. :)
16.01.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Доста добре днес - дадох си зор в края. Май трябва да увелича още или натоварването, или времето.
Добавки:
2. На обяд - май забравих обедния Fyre днес.
3. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - няма.
2. Вечеря (план) - таратор, зелена салата, шницели по виенски.
Обобщение за деня:
Доста натоварен ден, а като се лишавам от обяд, към вечерта ми става едно такова съвсем отнесено и главоболно. Но пък си струва - определено си дава отражение върху стойностите на кантара. :)
17.01.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 26)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х20, 8х20 кг.
Френско разгъване с крив лост от лег - 8х38, 8х38 кг.
Адаптация:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х35, 3х35 кг.
Френско разгъване с крив лост от лег - 4х58, 3х68 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х40, 6х40, 6х40 кг.
2. Френско разгъване с крив лост от лег - 4х78, 4х75,5, 6х73 кг.
3. Раменни преси с прав лост от седеж - 5х80, 5х80 кг.
4. Трицепсово привеждане на скрипец (с твърда дръжка) - 4x55, 5x55 кг.
5. Разтваряне с дъмбели настрани (от стоеж) - 6х27, 5x27, 5х27 кг.
6. Трицепсово привеждане на скрипец (с въженце) - 6х35 кг.
Ужасно калпава тренировка стана! Нямаше никаква сила, а лактите ме скъсаха от болки на френското. От 2-3 месеца усещам, че са започнали да ме въртят, но днес беше върхът на всичко. Извъртам тази седмица и като сменям програмата, ще заменя за месец или повече френското с лежанка с тесен хват, колкото и да не го харесвам това упражнение.
Храна:
1. Обяд - купичка супа топчета, шопска салата, три кюфтета на скара.
2. Вечеря (план) - купичка крем-супа от спанак с прясно мляко, пържени чушкисъс сирене и яйца.
Добавки:
3. Преди тренировка - 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods,
Обобщение за деня:
Днес нищо за отбелязване в работата.
За сметка на това вчера се докопах до новия албум на Lamb of God. :) Качеството на записа е много зле, но не можах да се въздържа.
След две слушания все още не мога да си създам окончателно мнение. Определено има песни, които изпъкват (Desolation, може би и King Me). Има и опити да се излезе от утъпканите пътеки. За окончателно мнение ще изчакам по-добро качество, защото музиката на LoG на места е доста сложна и многопластова и иска добро чуване, не само повърхностно преслушване. Все пак албумът е по-слаб от еталона Ashes Of The Wake, а също и от Sacrament. С Wrath ще делят май едно място. :)
18.01.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 26)
Тренировка - бицепс, предмишница
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2x60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х80, 5x75, 6х70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5х40, 6х35 кг.
3. Бицепсово сгъване на долен скрипец (портален) от стоеж - 8х70, 5х75 кг.
4. Сгъване за предмишница с прав лост - 10х50, 7х55, 6х55, 6х55, 6x55 кг.
Днес - зле като вчера, само че още малко по-кофти. Никаква сила, само лашкане. Въпреки това мерките сочат все още над 48 см и за двете ръце (в края на тренировката). Малко над сантиметър загуба от септември досега и при -14 кг лично тегло. Смятам, че доста прилично напредвам. :)
Добавки:
3. Преди тренировка - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 гр протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods,
Храна:
1. Обяд - супа топчета, свинско с гъбен сос (200-250 гр месо).
2. Вечеря (план) - на служебна вечеря съм и вероятно ще си позволя 1-2 чаши вино (ще шофирам все пак). Храната ще е в рамките на диетата.
Тия дни се сетих, че може би трябва да вписвам и млякото, което поглъщам с кафета и протеин - не е никак малко. Общо пия сутрин у нас чаша мляко с нес, после в офиса още три чаши капучино през деня, а си приготвям протеина с около 400 мл мляко. Общо литър и нещо прясно мляко в тренировъчни дни и 600-700 мл в нетренировъчни.
Обобщение за деня:
Нормален ден. Ежедневието вече ни заблъска доста здраво, но се държа засега. :) Крепи ме мисълта, че освен отпуските за тази година, ми останаха дни и от миналата. Кога ще успея да ги взема вече е съвсем отделна тема. :)
19.01.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Продължавам да увеличавам интензивността. Днес в спринтовете рядко падах под 90 оборота, а през “почивките” поддържах 60-65.
Добавки:
Храна:
1. Обяд - шопска салата, салата зеле и моркови, две свински пържоли на скара, две шишчета пилешки хапки, увити с бекон.
2. Вечеря (план) - пилешка супа, чушки със сирене и яйца.
Обобщение за деня:
Цял ден бях в една среща/конференция. В края на деня така ме заболя главата, че просто място не можех да си намеря. Гадна зала без проветрение и капка кислород, цял ден затворени вътре - гадна работа... Утре пак...
Я да се поздравя с една приятна песен:
Сега “преслушвам” Behemoth в колата - общо взето Evangelion не е лош албум, а има и 2-3 запомнящи се парчета, което е нетипично за този под-жанр на метъла. Тематиката на групата (а и на подобните им блек-млек-сатан-паган-метъл групи - сори, в един кюп са ми всичките) е малко смехотворна, но като цяло и без това нищо не се разбира от текстовете, така че глупостите остават само в заглавията на песните. :) Та както казах, Evangelion изъпква. Останалата част от дискографията им не е на това ниво.
Тази година ще ни посетят Бехемот, Нергал се е позакрепил, дано да се излекува...
Тази година ще ни посетят Бехемот, Нергал се е позакрепил, дано да се излекува...
Аз повече си точа зъбите за Джеф Уотърс и Annihliator (ако не за друго, то от носталгия), но и Бехемот са ми добре дошли. :)
20.01.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 26)
Тренировка - гърди, преса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10x40, 8х70, 8х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x120, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 4х145, 4x140 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х110, 5х110 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 10х15, 7х20 кг.
4. Повдигане на крака от лег с доп. тежест - 8х10, 11х10, 10x10 кг.
5. Молитва на скрипец - 8x70, 7х70 кг.
Както започна седмицата, така и ще завърши. Ужасно слаба тренировка - никаква сила, никакво желание.
Добавки:
3. Преди тренировка - 1 доза Hot Blood, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - към 50 грама протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - салата “Снежанка”, салата от цвекло и моркови, кюфтенца, пилешко с гъби, печени орехи, сурови тиквени семки.
2. Вечеря (план) - пилешка каша.
Днес служебен обяд. Голямо плюскане, голямо нещо! Вярно, храната беше подходяща за НВД, но за сметка на това количеството беше твърде голямо. На вечеря ще трябва да компенсирам донякъде.
Обобщение за деня:
Днес приключих с една национална среща, презентацията ми мина успешно и мисля да си почина добре уикенда - заслужих си го. :)
21.01.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Днес твърдо над 90 оборота във всички спринтове и над 65 в “почивките”.
Добавки:
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция боб с кисело зеле на фурна.
2. Вечеря (план) - пилешка каша, някаква салата.
Печеният боб със зеле може да не е много НВД, но колко е вкусен... :)
Обобщение за деня:
Сутринта тичах да се занимавам с колата на жена ми - онзи ден си разпрала резервоара на някакво стърчащо желязо. Следобед - оправяне на аквариуми и разни занимавки у нас. Сега вече стигам до малко отмора. :)
Как усещаш бърнера на празен стомах? Файъра оригинален или този без йохимбин?
Как усещаш бърнера на празен стомах? Файъра оригинален или този без йохимбин?
Без йохимбина е. Усещам го точно никак както на празен стомах, така и на пълен. Пълна загуба на пари. Ще поръчам сега още една опаковка (може би от този с йохимбина) и ще я пия по 6 капсули на ден, за да докарам нещата до край, но вече съм разочарован доста от този Файър.
21.01.12
20:02
Тематиката на групата (а и на подобните им блек-млек-сатан-паган-метъл групи - сори, в един кюп са ми всичките) е малко смехотворна, но като цяло и без това нищо не се разбира от текстовете, така че глупостите остават само в заглавията на песните.
ааа аз ги разбирам :Д
п.п. специално на тая песен текста е доста смислен и с философски уклон (rock)
Боби, ако искаш да ти дам да пробваш 2 таблетки йохимбин фуел на туинлаба- ония за който говорехме преди време- нали това всъщност ти беше първоначалната идея?
Боби, ако искаш да ти дам да пробваш 2 таблетки йохимбин фуел на туинлаба- ония за който говорехме преди време- нали това всъщност ти беше първоначалната идея?
Беше, ама реших, че искам уж пълноценен бърнър да си взема. Ще доизпия това шишенце Файър и после ще взема и едно от
“оригиналния”. След тях ще дойде редът и на йохимбина + зеления чай. :) Има време до пролетта, всичко ще погълна... :D
Защо не стакнеш направо синефрин зелен чай и йохимбе?
Тъй, ама този синефрин за какво му е? Или чул недучул, пил недопил съвет да дадеш? Ако си мислиш, че синефрина може да замени ефедрина жестоко се лъжеш, синефрина в общи линии нищо не върши.
По-скоро беше предложение и ще ми е интересно да обясниш на какво е базирано. Боби, сори за спама приятелю, зарежи го този файър, май действа само на жени. Другия вариант е, ако можеш да се снабдиш със качествен екстракт на Сида Кордифолия, и да я комбинираш със зелен чай, йохимбе и кофеин, комбинацията се усеща и работи добре, за йохимбе ти препоръчвам Yohimbe Fuell на Twin labs, единствения стимулант, който ми действа разтърсващо. Или ако си се насочил към готов продукт, можеш да пробваш новия продукт на Athletic Extreme - Slim FX.
@Ramon Dekkers:
Нямам никакви лични впечатления от синефрина и не съм го обмислял изобщо, но като цяло ревютата не са кой знае колко ласкави, така че едва ли ще го пробвам на този етап.
@Valdis:
Да, по-скоро ще си “стакна” нещо такова, че файърът е бита карта. Макар че ако трябва да сме честни, досега си чистя с доста добри темпове и само с диета + тренировки. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.01.12 13:57.
22.01.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 26)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х55, 8х55 кг.
Повдигане на рамене за трапец (на машина за висока тяга) - 10x100 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с широк хват- 4х95 кг.
Работни серии:
1. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 7х10, 6х10, 7x5 кг.
2. Придърпване на долен скрипец към корема - 6х110, 6х105 кг.
3. Набирания с тесен хват (с доп. тежест) - 7x5, 6x5 кг.
4. Гребане с дъмбел - 10х50, 8х50 кг.
5. Хиперекстензии с тежест - 12х25, 12х25, 12х25 кг.
6. Повдигане на рамене за трапец (на машина за висока тяга) - 8х200, 7х200, 7х200 кг.
Съвсем прилична тренировка. Въжето на скрипеца се беше попрокъсало и не посмях да го ползвам, затова два вида набирания. :)
Добавки:
3. Преди тренировка - 1,5 дози Hot Blod, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 грама протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, боб със зеле на фурна.
2. Вечеря (план) - пържени кюфтета, салата “айсберг”.
Обобщение за деня:
Днес завършвам поредното шестмесечие по MAX-OT. Като равносметка мога да кажа, че за обозримо бъдеще не мисля да сменям тази система. Опитът ми вече позволява да я адаптирам към собствените си нужди и разбирания и макар да не спазвам всички постулати 1:1, все още мога да кажа, че тренирам по МAX-OT. :)
Изпращам ви това, защото при мен определено имаше ефект и всички, които следват този съвет, биха имали един много по-спокоен и удовлетворителен живот.
Като следвах едно просто правило, открито от древен дзен-философ, най-после постигнах своя вътрешен мир и душевно равновесие.
Сигурно изгаряте от нетърпение да научите правилото. То наистина съвсем не е сложно. Единственото, което трябва да направим, е да довършим всичко, което сме започнали.
За да го спазя, тази сутрин преди да тръгна на работа, се огледах из нас за недовършени неща и довърших една бутилка “Мерло”, една бутилка “Шардоне”, един “Балантайнс”, дна бутхилка с воткъ, дно сткеше биришка, към шетвърт ракииииийка, ндна малкъ мъстшшшшшкааа, млкху тортичшкхаа... иии... дни шукуладофи бунбонкички....
И си немъте предхстаа колку ми е кеффф и спукоинооооо....
Пр... препр... препредайте тфа на койтуу може повеше да постгнт душевен мир!
Ха ха ха Боби, да не мислиш, че някой ти е повярвал?
Бъди по-убедителен, сложи снимки на извършените действия ;)
23.01.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Днес може би заради “гладния” ден ми беше трудночко да поддържам над 90 оборота в последните спринтове, но не е болка за умиране.
Добавки:
Храна:
1. Обяд - няма.
2. Към 17:00 - 50-тина грама орехи.
2. Вечеря (план) - пържени кюфтета, някаква салата.
Обобщение за деня:
Кофти начало на седмицата. Днес подхванах няколко неща, а в крайна сметка нищо не свърших като хората...
Тази сутрин за пръв път от може би 5-6 години видях на кантара тегло, по-ниско от 115 кг и по този повод се поздравявам с нещо в стил “А бяхме млади...”:
Старо, ама лачено! :D
24.01.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 1)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 8х50, 8х50 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 8х40, 8х40 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 3х70, 2х70 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 6х70, 4х90 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х85, 5х80, 4х80 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 5х110, 6х110, 7х110 кг.
3. Раменни преси с дъмбели от седеж - 5х40, 5х40 кг.
4. Трицепсово привеждане на скрипец (с твърда дръжка) - 5x55, 5x55 кг.
5. Разтваряне с дъмбели настрани (от стоеж) - 6х27, 6x27, 5х27 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 7х20 кг.
Заради болката в лактите, която взе да става хронична, сприрам френското за месец считано от днес. Не знам с какво да го заменя - причината, поради която спрях да правя лег с тесен хват преди години, си е все така валидна. Усещам го много повече в гърдите и много слабо - в трицепса. Техниката ми уж е добра - май ще трябва да снимам клип и да се гледам внимателно.
Днес още нещо “добавих” - Владо е взел кутийка Jack3d и я е пуснал на дози, та взех да пробвам. От един прием е трудно да се правят изводи, но на пръв поглед (и доколкото изобщо са сравними двата продукта) е с класа под White Flood, който за мен си остава еталон за азотен бустър.
За самата тренировка какво да кажа - имам чувството, че изобщо не съм правил трицепс. Рамото бива.
Храна:
1. Обяд - купичка супа леща, два резена руло “Стефани”, салата зеле и моркови.
2. След тренировката - 30-40 грама орехи.
3. Вечеря (план) - купичка спаначена супа, кюфтета.
В това трябва да се включи и към литър прясно мляко, разпределено през деня.
Добавки:
3. Преди тренировка - доза Jack3d, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 грама Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Обобщение за деня:
Днес от срещи и телефонни разговори не можах да свърша за 5 стотинки работа. Е, това е част от задълженията ми, няма как. :)
25.01.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 1)
Тренировка - бицепс, преса
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2x60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х80, 5x75, 5х75 кг.
2. Скотово сгъване с крив лост - 4х60,5, 5х58 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 5х40, 5х40 кг.
4. Коремни преси на машина - 15х50, 12х70, 12х70, 14х70 кг.
5. Коремни преси на римско столче с доп. тежест (зад глава) - 12х10, 12х10 кг.
Днес много приятна тренировчица! :) Малко тежичко започнах, но после нещата си дойдоха по местата.
Утре мисля вече да направя една пробна тренировка за крака - лег-преса, бедрени екстензии и сгъвания + нещо за прасец. След като не е проблем да въртя колело, би трябвало вече да мога да раздвижа и с малко тежести баджаците.
Добавки:
Храна:
1. Обяд - шопска салата, телешко с гъби, тиквички на скара, две яйца.
2. Вечеря (план) - свински ребра на скара, някаква салата.
През деня - около литър прясно мляко.
Обобщение за деня:
Днес бях на едно обучение, разработено за хора с половината на моя IQ и една четвърт от опита ми (или обратнотно - няма голяма разлика). Тотална загуба на време! Изнесох се в първия възможен момент, в който не беше неприлично да го направя. Здраве да е, има и такива моменти.
Пропуснах да добавя към тренировката и един 40 минути чистене на сняг пред входа. А в София вали така, че като излизах около час по-късно с кучето, разликата между изчистеното и неизчистеното беше символична. Отвратително нещо е зимата и в частност - снегът!
Доволен ли си он Аминомакс 12000? Защотото и аз мисля да ги пробвам :) .
Доволен ли си он Аминомакс 12000? Защотото и аз мисля да ги пробвам :) .
Ами какво да ти кажа - като цена спрямо съдържание са доста добре, но ми е трудно да преценя как точно ми действат. Дъвча ги там по две преди и след тренировка и уж подпомагат възстановяването.
Питам те, защото се чудя м/у тях и аминомаск 8000 на гаспари. Но може би клоня към гаспари незнам защо :D .
Мнението беше редактирано от Offence! на 25.01.12 19:50.
Питам те, защото се чудя м/у тях и аминомаск 8000 на гаспари. Но може би клоня към гаспари незнам защо :D .
Амино на Гаспари не съм пил, но ако трябва да избирам, определено каквото и да е на Гаспари пред ASL. :) ASL са съвсем измислена марка по мои наблюдения.
Аз все още не съм пробвал нищо на гаспари, но мисля да пробвам майофюжан и аминото.
26.01.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 1)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Лег-преса (60°) - 10x100, 8x120 кг.
Адаптация:
Лег-преса (60°) - 6x170, 5х190 кг.
Работни серии:
1. Лег-преса (60°) - 8х220, 7х230, 7х245, 6х245 кг.
2. Бедрени екстензии на машина - 8х115, 8х115 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7х95, 6х95 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасец) - 15х100, 10х150, 8х150, 8х150, 8х150 кг.
Първа тренировка за крака след травмата. Изводът е, че май подраних със седмица-две. На последната лег-преса усетих лека болка в лявото коляно. Даже не болка, а по-скоро дискомфорт. Утре ще е по-ясно дали наистина е било рано, а и дали не съм се изхвърлил малко с началната тежест. За тяга ще чакам до втората десетдневка на февруари.
Добавки:
5. Преди вечеря - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods,
Храна:
1. Обяд - купичка пилеша супа, порция пилешка кавърма.
2. Вечеря - купичка спаначена супа, свински ребърца на скара, гъби със сметана и кашкавал, салата айсберг, 30-тина грама орехи.
През деня - около литър прясно мляко.
Обобщение за деня:
Освен скапания сняг и неподотвените шофьори по софийските улици, май нищо кой знае колко съществено не мога да кажа за деня.
В залата се разприказвах с едно момче, което подвърли, че предварително разтворения протеин веднага започвал да се разлага и не било добре да го разтварям от по-рано. Това ме озадачи - не виждам причина това да става чак толкова по-бързо, отколкото с други храни от подобен произход. В крайна сметка мляко, яйца и други млечни продукти спокойно могат да стоят на хладно цял ден, без да се развалят. Ще трябва да направя проучване май по въпроса.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.01.12 19:28.
Всъщност има нещо вярно. Веднъж бях капнал съвсем малко прах в мокър шейкър и за 1 ден на сянка се беше вмухлясал :)
Незнам защо така , но лично според мен е по-добре да се разтваря протеина непосредствено преди употреба.
26.01.12
19:39
Така се получава, защото няма консерванти и затова протеина трябва да се изпие веднага след като е разтворен.
Така се получава, защото няма консерванти и затова протеина трябва да се изпие веднага след като е разтворен.
Свареното яйце и домашната извара също нямат консерванти, но не е проблем да се консумират часове или даже дни по-късно, ако се съхраняват на хладно. Потърсих информация, но не намерих никаква точно по тази тема. Затова и не виждам с какво суроватъчният протеин на прах е толкова по-различен (и апетитен) от яйчния белтък примерно, че бактериите да го нападнат и разградят за минути, вместо за часове или дни, особено при температура 8-10 градуса например.
27.01.2011 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, шницел от кайма, кюфте на скара, салата от прясно зеле.
2. Вечеря (план) - карначета, салата зеле и моркови.
Обобщение за деня:
Вчера май избързах и/или попрекалих с тренировката за крака, защото днес коляното ме понаболява, макар и съвсем леко. Затова реших да пропусна кардиото, което се падаше по план и да си направя първият почивен откъм тренировка ден от много време насам. :)