28.01.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 1)
Тренировка - гърди, предмишница
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х70, 9х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x120, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 4х145, 5x140 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 6х50, 6х50, 5х50 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 5х130 кг.
4. Сгъване на китки (за предмишница) с прав лост - 8х50, 7х55, 7х55, 6х55 кг.
5. Сгъване на китки с дъмбели (с надхват) - 8x12,5, 7х12,5 кг.
Обобщение за тренировката:
Хубава тренировка се получи днес! Много трудно се “разчупих” в началото. Докато загрявах, имах усещането, че 120 ми тежат, но после на 150 си направих чиста четворка без помощ на последното повторение - за пръв път от доста време. :)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
2. На обяд - 2 капсули Fyre.
3. Преди тренировка - 1 доза Hot Blood, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - към 50 грама протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Днес си взех протеинчето в отделно бурканче и си го изсипах в млякото точно след тренировката. Все още не вярвам, че разлагането започва толкова бързо, но нищо не ми пречи да го нося така. :)
Храна:
1. Обяд - купичка супа от карфиол, три зелеви сърми с кълцана свинска плешка.
2. Вечеря - две купички супа от карфиол, две сърми с кълцана свинска плешка, 100-тина грама гъби, запечени с кашкавал и сметана.
Обобщение за деня:
Кофти уикенд се очертава - двете деца са болни, а след тренировката усещам, че и на мен не ми е добре. Ще видим как ще се развие това.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.01.12 11:17.
29.01.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 1)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 8х55, 8х55 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 4х95, 3х95 кг.
Работни серии:
1. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 6х105, 5х105 кг.
2. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 7х10, 5х10, 6x5 кг.
3. Придърпване на долен скрипец към корема - 6х110, 6х105 кг.
4. Гребане на машина (”мечка”) - 6х110, 6х110 кг.
5. Повдигане на рамене за трапец (на машина за висока тяга) - 10х100 (загрявка), 8х200, 7х200, 7х200 кг.
Прилична тренировка стана - стегната и интензивна. Забравих хиперекстензиите, но здраве да е... :)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3. Преди тренировка - 1 доза Hot Blod, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 грама протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - купичка рибена супа, три зелеви сърми с кълцана свинска плешка.
2. Вечеря (план) - не знам още, ще дописвам по-късно.
Обобщение за деня:
Нормална неделя, нищо особено.
30.01.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Интервално кардио на велоергометър - 20 минути (6 спринта на степен 6).
Днес не бях в кондиция. Едва си изкарах времето и то с обороти над 80 на спритновете, а не над 90, докъдето бях стигнал през последните няколко седмици.
Добавки:
3. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - няма.
2. Към 17:00 - 30-тина грама орехи.
2. Вечеря (план) - супа от карфиол, зелеви сърми с кълцана свинска плешка.
Обобщение за деня:
Ужасен ден! Всичко, което можеше да се обърка през деня, се обърка. Двете деца са болни, аз също май се чудя дали да не се разболея, а жена ми е традиционно зла...
31.01.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 2)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10x20, 8х50, 8х50 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 10х50, 8х50 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 3х70, 2х70 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 6х70, 4х90 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 2х85, 4х80, 4х80 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 7х110, 6х110, 5х110 кг.
3. Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х40, 4х40 кг.
4. Трицепсово привеждане на скрипец (с твърда дръжка) - 5x55, 5x55 кг.
5. Разтваряне с дъмбели настрани (от стоеж) - 6х27, 5x27 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 6х20 кг.
Ужасна тренировка! Никаква сила - щях да се захлупя на раменна преса с някакви мизерни 85 кила, а на лега с тесен хват в последната серия при шестото повторение щангата направо си тръгна надолу. На тежест, която би трябвало да подхвърлям...
Май се разболявам.
Храна:
1. Обяд - купичка крем супа леща, две зелеви сърми с кълцано свинско.
2. След тренировката - 30-40 грама орехи.
3. Вечеря (план) - още не знам, ще дописвам.
Литърът прясно мляко за деня си е дежурен.
Добавки:
3. Преди тренировка - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 грама Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Днес ми пристигна йохимбинчето на Twin Labs - iherb са доста бързи. :) Сега остава да дойдат другите два компонента на самоделния “фет бърнър” и ще се започва втората фаза на свалянето - последните 10 килограма, винаги най-трудни. :)
Обобщение за деня:
Днес страшно много работа, иначе ден като ден.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.01.12 16:55.
казано от Boby_ на 31.01.12, 16:24:
Днес ми пристигна йохимбинчето на Twin Labs - iherb са доста бъри. :)
Пробвай с две капсули като начало :D Много ще ми е интересно да споделиш какъв е ефекта от първия прием.
01.02.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 2)
Тренировка - бицепс, преса
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2x60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х80, 5x75, 5х75 кг.
2. Скотово сгъване с крив лост - 5х60,5, 5х60,5 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 5х40, 5х40 кг.
4. Коремни преси на машина - 15х50, 16х85, 15х85, 15х85 кг.
5. Коремни преси на римско столче с доп. тежест (зад глава) - 12х10, 12х10 кг.
Днес съм много доволен от себе си! :) Класическата плажна тренировка си стана тежка и интензивна, а в бицепса имаше сила като за доста по-голям мускул. :)
Добавки:
3. Преди тренировка - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 гр протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods,
Остана ми една капсулка от файъра - ще я глътна утре сутрин. Като цяло шишенцето си замина с нулев резултат както като усещане, така и като ускоряване на процеса на сваляне - средноседмичната загуба на тегло е точно същата, каквато беше преди да започна с този бърнър. Единственото усещане от продукта беше леко парене в стомаха (по-скоро хранопровода), когато го взимах на гладно, без да ям след това, но дори то отшумя след първите няколко дни.
Извод: Fyre е един излишен и неработещ продукт (поне в моя случай).
Храна:
1. Преди обяд - половин помело, малко орехи
2. Обяд - купичка рибена супа, две зелеви сърми с кълцана пилешка плешка, яйчена салата с шунка, маслини,майонеза и кисело мляко.
2. Вечеря (план) - ще си готвим пилешки гърди с чесън и сметана, като ще ги гарнирам със салата от соеви кълнове.
През деня - около литър прясно мляко.
Обобщение за деня:
От вчера не се чувствам добре (болно гърло, отпадналост) и реших днес да си остана у нас. Изненадващо, но вместо да се разсейвам, както става обикновено, успях да отхвърля доста работа. Следобед се почувствах по-добре и реших да мръдна до залата. То пък взе, че се получи една от най-добрите тренировки от известно време. :)
Забравих да споделя нещо интересно от вчера - като влязох вчера в залата, заварих Николай Пашалов. Не сетих кой е, но ми се стори познат и после попитах Тодорка (бивша щангистка, която понякога работи на рецепцията в залата) кой беше това и тя ми каза. Човекът искал да идва да тренира по малко - “колкото да има мускулна треска”, както се изрази самият той. :)
02.02.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 2)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Лег-преса (60°) - 10x100, 10x120 кг.
Адаптация:
Лег-преса (60°) - 4x190, 4х190 кг.
Работни серии:
1. Лег-преса (60°) - 8х230, 8х235, 8х235, 8х235 кг.
2. Бедрени екстензии на машина - 12х115, 11х115 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7х95 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасец) - 15х100, 10х150, 8х170, 8х170, 8х170 кг.
Днес по-внимателно от миналата седмица. Коляното се обади съвсем лекичко по време на загрявката, но после всичко беше идеално.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
2. Преди тренировка - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
3. След тренировка - ~50 гр протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. Преди вечеря - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods,
Храна:
1. Обяд - купичка супа топчета, порция пилешко филе “Рокфор”.
2. Вечеря (план) - купичка крем супа от леща, някава салата, пилешки филенца със сметана и чесън.
Обобщение за деня:
Нищо особено днес - доста работа, но ме занимаваха доста хора и не можах да се съсредоточа върху две-три висящи сериозни неща.
Днес ми е заплануваната почивка от силова тренировка. Може и да врътна интервално малко велоергометър довечера, но при всички случаи си трябва нещо за раздвижване в този студ:
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.02.12 11:11.
03.02.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
След вчерашната тренировка за крака усещах доста умора, особено във втората част от кардиото, но с малко усилие на волята докарах прилична интензивност - 90 оборота в минута на спринтовете и 60 на “почивките”.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
2. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
В момента не пия нищо за изгаряне на мазнини, но другата седмица чакам нещицата от Bulk Powders и ще видим кон боб яде ли...
Храна:
1. Обяд - овчарска салата, свински филенца по комитски (или както там се казваше), половин литър айрян, половин чаша червено вино.
2. Вечеря (план) - пилешка супа, зелеви сърми с кълцана свинска плешка.
На обяд - пак рожден ден на колега в Хепи. Сипах си малко вино, но беше ужасно и дори не ме изкуши да изпия цяла чаша.
Обобщение за деня:
Петък е, работната седмица остана назад. Нямам какво друго съществено да отбележа за деня. :)
казано от Valdis на 03.02.12, 17:57:
Ей, стискаш го това Yohimbe до последно значи. :D
Няма начин - като ще е гарга, рошава да е. :) Като ще е стак, ще е всичко заедно. :)
04.02.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 2)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10х70, 910х70 кг.
Адаптация:
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 5х145, 4x145 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 6х50, 6х50, 6х50 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 5х135 кг.
4. Сгъване на китки (за предмишница) с прав лост - 8х50, 7х55, 7х55, 8х55 кг.
5. Сгъване на китки с дъмбели (с надхват) - 8x12,5, 7х12,5 кг.
Добра тренировка днес. 150 на лежанката ми тежаха повече от обичайното, но като се вземе предвид, че теглото си върви стабилно надолу и тази седмица вече съм под 114, добре задържам силата.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
2. Преди тренировка - 1 капсула Yohimbe fuel на Twinlab, 1 доза Hot Blood, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - към 50 грама протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Уж трябваше да взема само йохимбина днес, за да видя как ми понася, а в последния момент реших да “жулна” и един хотблъд с него. :) И без това останаха 3-4 лъжички от кутията - да се свършва тоя боклук.
Почти не усетих разликата - сякаш малко ме втресе и се появи лек тремор, но толкова слаб, че може и да си въобразявам. Утре ще взема вече две капсули йохимбин - едната след ставане, другата привечер преди тренировка. Мисля да не надвишавам тази доза.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, пилешко с топено сирене и сметана, салата с телешко.
2. Вечеря (план) - лаврак на скара, салата айсберг.
Не обичам риба, но ще се наложи да ям...
Обобщение за деня:
Днес цял ден отиде в пазаруване, оправяне на аквариуми и други такива. За сметка на това в залата беше интересно. :)
Събраха се всички - Владо Ризов (който се готви за състезание в Абу Даби), Здравко Занев (той пък се готви за Арнолд Класик), Бойко (който не се готви за никакво състезание, но за сметка на това днес на клека направи шестица, последвана от петица на 270 без екипировка). Даже бях един от пазещите Бойко и може да се появя на клипче из дебрите на лицевата книга. :)
Изобщо здрава компания за вдигане. И аз там си правя лежанка с някакви 150 - барабар Петко с мъжете. :) Е, кой колкото си може - отдавна не робувам на такива сравнения.
Хм, усещам леко втрисане от йохимбето, нещо като тръпки и настръхване. Но не е истинско усещане, че ми е студено, а по-скоро наподобява чувството при треска от висока температура (без самата температура, разбира се).
Боби, аз усещам нещо подобно от бабините зъби. Но в момента, в който вляза в залата това чувство изчезва.
Понеже гледах темата за йохимбе при жени, аз бях чувала за бабините зъби, че не се препоръчват на жени, но реших на своя глава да пробвам и съм много доволна. Да кажем, че имам много труднопреодолимо ПМС и първите 2 дни след това без аулин не минавам.
Този месец не устех НИЩО, абсолютни НИЩО, всичко беше идеално, дори не ми се ядеше повече, както се случва обикновено.
Сигурно действа с натрупване йохимбето, щото тази сутрин се треса като лист. :) Усещането не е много приятно, но аз имам висок прак на издържливност на такива неща и едва ли ще ми е проблем.
Днес мисля вече да пробвам малко тяга - мина месец от контузията, започнах вече да правя крака и е време да прескоча психологическата бариера и да се заема с упражнението, на което се повредих. Няма да се изхвърлям засега - 150-тина кила ще са макс. Но все пак трябва да се започне отнякъде. Стискайте палци! :)
Незнам дали си чел темата, в която споменавам първия си прием на този продукт и как заради Yohimbin-а на Prima Force, който не усетих по никакъв начин започнах с две капсули, беше август в най-големите жеги а аз умирах от студ.
05.02.12
13:27
хмм интересно ми звучи този йобихим ..
какви с ти очакванията от него ,,,
дали да не го пробвам и аз
@Ники Фараона: Йохимбина ще го комбинирам с екстракт от зелен чай и екстракт от сида кордифолия с цел чистене. На ОКБ с (умерено) НВД съм вече от септември, свалих почти 15 кг и вече е време да си помогна с нещичко. :) Очакванията са ми да стимулира още малко метаболизма, но не и да прави чудеса. Засега вече втори ден ме държи усещането за студ и втрисане, което ще рече, че нещо се случва. Колко точно обаче работи върху липолизата ще ти кажа след месец. :)
05.02.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 2)
Загрявка:
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 4х95, 3х95 кг.
Работни серии:
1. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 5х105, 5х105 кг.
2. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 7х10, 6х10, 7x5 кг.
3. Придърпване на долен скрипец към корема - 6х110 кг.
4. Гребане на машина (”мечка”) - 6х110, 6х110 кг.
5. Мъртва тяга - 8х70, 6х120 (загрявка без фитили), 6х170, 7х170 кг.
5. Повдигане на рамене за трапец (на машина за висока тяг0,а) - 8х200 кг.
Слабичка тренировка като цяло. Добрата новина е, че 170 кг на тяга изобщо не ги усетих. Никаква болка в контузеното коляно, леко се обади кръстът само - не съм правил тяга месец и е нормално. Даже мислех на втората серия да сложа 190, но жена ми беше с мен и ме убеди да не избързвам. И е права, разбира се - нямам бърза работа във фитнеса, нито спешни цели. :)
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fule на Twinlab, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3. Преди тренировка - 1 доза Hot Blod, 1 капсула Yohimbe Fule на Twinlab, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 грама протеин ASL Monster Whey, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
Горе вече писах за първите впечатления от йохимбина на туинлаб - страничните ефекти са налице, така че може да се предполага, че и търсените ефекти ще се появят скоро. :)
Днес успях да си изпусна бурканчето с протеина на плочките и се наложи да пия от ASL-а. Не е лош на вкус и като разтворимост, но двойна доза от него няма нито плътността, нито пък дава общото усещане за ситост от същото количество WheyShake.
Храна:
1. Обяд - купичка супа с праз и маслини, порция имамбаялдъ, една наденичка на скара, едно свинско шишче.
2. Вечеря (план) - днес такова готвене падна у нас, че изборът е голям. Тепърва ще го мисля. :)
Обобщение за деня:
Днес не ми се пише за деня, а и няма нищо кой знае какво за разказване.
03.02.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Днес голям зор видях! Такова потене и пулс над 150 не бях правил отдавна. От глада през деня ли е, от недоспиването или от йохимбина не знам, но без да променям нищо друго, кардиото изглеждаше по-пълноценно.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab,3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
2. Към 17 часа - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстрат от Sida Cordifolia, 1 грам екстракт от зелен чай.
2. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
Днес вече всичко е тук (благодаря на Valdis за организацията на поръчката). Започвам пробно с 1 капсула екстракт от сида, мисля утре да са две и ако всичко е наред, от сряда да съм на пълната доза от 3 на ден. Зеления чай ще го пия по 2-3 грама на ден. Малко ми е трудно дозирането, но ще видим. Иначе 1 грам екстракт, приготвен с топла вода и нещо сладко (ползвам мед, въпреки НВД-то - всичко друго ми горчи и ми е неприятно) си става почти като силен чай.
Друг важен за мен момент е как ще ми влияе на съня сидата, особено в комбинация със зеления чай. Надявам се в тази дозировка да не се пуля до три сутринта, но ако трябва ще я взимам само до обяд (макар че това ще намали значително общия ефект).
Храна:
1. Обяд - няма
2. Вечеря (план) - рано е да се каже - някаква супа и пилешко ще е.
Обобщение за деня:
Една дума: лудница!
06.02.12
19:01
Аз не разбрах чая като хранителна добавка ли е или за отвара.
Ако е второто трябва да правиш отварата с вода до към 50-70 градуса.Предположението ми,че я правиш с по гореща идва от това,че слагаш и мед... а той се разтваря досадно бавно при такива градуси.
казано от Denny Crane на 06.02.12, 19:01:
Аз не разбрах чая като хранителна добавка ли е или за отвара.
Ако е второто трябва да правиш отварата с вода до към 50-70 градуса.Предположението ми,че я правиш с по гореща идва от това,че слагаш и мед... а той се разтваря досадно бавно при такива градуси.
Предположението ти е погрешно. :) Водата я загрявам до не повече от 40-50 градуса, а медът си се разтваря добре - първо слагам по съвсем малко и второ този, който имам в момента, дори не е започнал да се захаросва.
06.02.12
21:54
Меда ако не е домашен не го чакай да се захароса ...
Мнението беше редактирано от Боби Велинов на 06.02.12 22:01.
Боби, не е лошо да се замислиш за една везна от Ebay моята я взех за около 12-14лв. мери до 200гр. с точност 0.01г. (изключително точна е, изпробвано е със златарски мерки) Това е въпросната везна.
казано от Боби Велинов на 06.02.12, 21:54:
Меда ако не е домашен не го чакай да се захароса ...
O, домашен е, разбира се. Въпреки всичките му анти-НВД свойста, страшно обичам мед и ако ще си нарушавам с нещо диетата, то задължително трябва да е от най-доброто качество. :)
казано от Valdis на 06.02.12, 22:51:
Боби, не е лошо да се замислиш за една везна от Ebay моята я взех за около 12-14лв. мери до 200гр. с точност 0.01г. (изключително точна е, изпробвано е със златарски мерки) Това е въпросната везна.
Да, това с везната се превърща в необходимост. Имам хубава готварска везна, но точността е до 1 грам, т. е. когато покаже 1 грам, може да е всичко между примерно 0,5 и 1,4 грама, а такава точност не ми върши особена работа.
Първи впечатления от сидата - мощно действие върху ЦНС. Вчеря я пих преди 17:00, а не съм мигнал цяла нощ, унесох се чак призори. Може би комбинацията с йохимбето я прави още по-сериозна, а и кофеинът в грам зелен чай също е сериозно количество.
Като потвърждение идва и резултатът от приема на йохимбето и сидата тази сутрин (още не съм пил зеления чай) - както бях смачкан от втора поред безсънна нощ, десет минути след приема вече подскачах като на пружини - трудно ми беше да се удържа да ходя, а не да се затичам за всяко нещо. Сега, към два часа по-късно, действието поотмина. Днес ще взема само още една капсула сида и то не по-късно от 15:00 - да видим дали ще се спи. При всички случаи ми се струва, че препоръчителната доза от 3 капсули дневно ще дойте твърде много на крехкия ми сън. Ще видим в следващите дни...
07.02.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 3)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10x20, 8х50, 8х50 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 10х50, 10х50 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 3х70, 3х70 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 5х90, 4х90 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х85, 5х80, 4х80 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 6х115, 6х115, 5х115 кг.
3. Раменни преси с дъмбели от седеж - 5х40, 4х40 кг.
4. Трицепсово привеждане на скрипец (с твърда дръжка) - 5x55, 5x55 кг.
5. Разтваряне с дъмбели настрани (от стоеж) - 6х27, 6х27, 5x27 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 5х22,5 кг.
Днес доста по-добре от предишната тренировка за рамо и трицепс! Успокоих се - не съм загубил толкова сила на раменната преса, колкото си мислех. Миналата седмица едва изцедих двойка на 85, но днес бях обратно на четворка. “Тесния лег” също започвам да го усещам. Не е така добре, както френското, но пък станаха едва три седмици без френско, а лактите изобщо не ме болят! На скрипеца също реших да разнообразя и вместо с триъгълна дръжка, правих днес с права. Уж е по-различен ъгълът, но сякаш няма кой знае каква разлика, освен за китките.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция пилешка кавърма.
2. Вечеря (план) - още е рано. Има доста неща сготвени, но не съм решил.
През деня - към литър прясно мляко.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 3 таблетки ябълков пектин, 10 мл ленено масло.
2. Към 11 - 1 грам екстракт от зелен чай.
3. Към 15 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 1 грам екстракт от зелен чай.
4. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. След тренировка - ~50 грама Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 10 мл ленено масло.
Сега като гледам, доста неща се събрат. :) Освен комбинацията сида, йохимбе и зелен чай, взимам и пектин плюс омега три, шест и девет, но имам изостанало ленено масло и ще го допия, после ще поръчвам пак от капсулите.
Днес вече две капсули сида. От сутринта съм като на пружинки, а почти не съм спал. Умишлено втората доза сида и йохимбе я взех в три следобед - да видим как ще е положението със съня. Зеленият чай също би могъл да влияе, затова май и при него ще трябва да огранича или спра вечерния прием. Пустият му крехък сън, ама какво да се прави - винаги ми е бил голям проблем. Дори едно кафе в четири ме държи буден до един през нощта, камо ли нещо по-силно.
Обобщение за деня:
Голям сняг, голямо нещо! Сутринта пътувах час и 15 минути до офиса - разстояние, което обикновено ми отнема 20-25 минути. Закъснях, но за сметка на това си тръгнах по-рано... За утре се чудя дали да ходя в офиса или да взема да си остана и да работя от нас. Ще видим.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.02.12 18:45.
Много добре,Боби.Страхотно върви чистенето и нямаш почти никаква загуба на сила.Какво повече му трябва на човек :)
казано от a.k.a. The Boss на 07.02.12, 20:46:
Много добре,Боби.Страхотно върви чистенето и нямаш почти никаква загуба на сила.Какво повече му трябва на човек :)
Ей, къде се изгуби пък ти? :)
08.02.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 3)
Тренировка - бицепс, преса
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2x60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х80, 5x75, 5х75 кг.
2. Скотово сгъване с крив лост - 5х60,5, 4х60,5 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 6х40, 5х40 кг.
4. Коремни преси на машина - 15х50, 16х85, 15х85, 15х85 кг.
5. Коремни преси на римско столче с доп. тежест (зад глава) - 14х10, 12х10 кг.
Малко по-слабо от миналата седмица, но все пак доста добре.
Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 3 таблетки ябълков пектин, 10 мл ленено масло.
3. Към 12 - 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
3. Към 15:30 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
4. Преди тренировката - половин доза Hot Blood, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. След тренировка - ~50 грама Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 10 мл ленено масло.
Днес вече пълна доза сида. Проблеми с нея нямам никакви, нито пък с йохимбето.
Само дето направих опит за самоубийство с добавки - час след сидата и йохимбето се бях засилил да ходя на тренировка и понеже още беше сравнително рано, по инерция си направих и половин доза Hot Blood. В резултат - пулс 150 след серия 4 повторения за бицепс.
Храна:
1. Преди обяд - половин помело.
2. Обяд - купичка зеленчукова супа, пилешко с чесън и сметана, две наденички на скара.
2. Вечеря (план) - телешко със зелен фасул.
Обобщение за деня:
Днес не ходих до офиса - реших да бачкам от нас и да не губя време по задръстванията и из снега в София. Сутринта закарах малката щерка на градина и след чутовна борба успях да изкарам колата от коловизите на паркинга пред блока и да я наместя гордно перпендикулярно на свободните, но недостъпни за повечето съседи места. Доволен от себе си, се качих у нас да работя. Като излизах преди малко за фитнес обаче, видях резултата от паркирането си. Без да обърна внимание, съм забил колата точно под едно странно дърво с листа, подобни на маслина и дребни зеленикави плодчета с голяма костилка. Обикновено птиците не ги ядат, но явно гладът е надделял, защото две-три приличащи на сойки птичета бяха нападнали дървото и почти го бяха опоскали от плодчетата. В това време обаче милите вършили и други свои физиологически нужди. Като си видях новичката колица цялата в замръзнали птичи изпражнения и остатъци от плодове, направо ми причерня! Обикновено не ми дреме особено, че колата ми е мръсна, но утре имам важна среща в офис на друга фирма, а на всичко отгоре цяла осрана в буквалния смисъл на думата кола ми дойде в повече. След фитнеса скокнах до най-близката бензиностанция на ОМВ и я минах на една пароструйка. Кофти идея при -10°C, но нямах избор. Водата с препарата замръзваше буквално докато пръсках. Накрая машината отказа да пуска чиста вода, та се наложи да плакна с препарат за подсушаване. Абе тъпотия, ама аз съм си виновен - пилците направиха онова, което всички птици по света - серат по колите. :)
казано от Boby_ на 07.02.12, 23:09:
Налегнал ме е сериозно семейният живот:D. С две думи - гледам си бебето:)
казано от a.k.a. The Boss на 09.02.12, 17:40:
казано от Boby_ на 07.02.12, 23:09:
Налегнал ме е сериозно семейният живот:D. С две думи - гледам си бебето:)
Ха така, това са най-хубавите моменти! :)
09.02.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 3)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Преден клек с “щангистки” захват - 7х50, 7х50 кг.
Адаптация:
Преден клек с “щангистки” захват - 4х70, 6х70, 1х100, 2х100 кг.
Работни серии:
1. Лег-преса (60°) - 8х220, 8х235, 8х235, 8х235 кг.
2. Бедрени екстензии на машина - 12х115, 12х115 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 8х95 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасец) - 10х150, 8х180, 8х180, 8х180 кг.
Днес реших да използвам присъствието на Тодорка в залата (бивша щангистка) и да я накарам да ми покаже точно как се поставя и захваща лостът за предния клек. Като за първи път доста добре - до 70 без проблеми, на 100 вече имах чувстото, че китките ми ще се пръснат. Нищо, другият път повече. Рим не е построен за един ден.
Добавки:
3. Към 15 - 1 грам екстракт от зелен чай.
4. Към 16 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
5. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. След тренировка - ~50 грама Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
7. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 10 мл ленено масло.
Днес май изпих едно йохимбе в повече - на обяд май без да обърна внимание, “мушнах” едно заедно със сидата. Е, засега нищо страшно, само сякаш малко ме разтресе повече, но може и да си въобразявам. :)
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция миш-маш, едно кюфте на скара.
2. Вечеря (план) - купичка спаначена супа, порция телешко със зелен фасул.
Обобщение за деня:
Днес търчах по срещи, после в офиса, след това тренировка, а от залата - в детската градина да прибера малката щерка. По път натам двама напълно несвързани тъпаци, замесени в една случка, ми опънаха нервите.
Влизам с колата в уличката пред градината и си карам по коловозите, както си му е редът в зимна София. Уличката завива на 90 градуса и когато взимам този завой, гледам отсреща от паркинга пред детската към мен тръгва един с Рено Сценик. Разминаване няма, излизане от коловозите също. Мигнах му с фарове да ми направи път, той обаче не благоволи. Заета беше неговата дясна страна на улицата, тоест според закона аз съм с предимство. Продължих си спокойно, той срещу мен. Спряхме в средата. Направих му знак да се върне назад, той слезе от колата да се разправя - можел съм да се кача на бордюра пред блока. Обясних му, че нито мога, нито искам. Ако бях слязъл и аз от колата, щеше да стане белята. Все пак се вразуми и се върна. Накрая се разминахме и паркирах пред градината, където някаква жена, наблюдавала сцената, взе да ми обяснява, как й било писнало от такива като мен - как съм могъл да върна човека 200 метра назад, като трябвало да се кача на бордюра да му направя път. Тя била шофьор и не съм бил аз с предимство. Освен риторичния въпрос кой им дава книжки на такива, които не знаят основни неща от ЗДП, се зачудих тя пък как реши, че трябва да се катеря по невидими под снега бордюри с ниската си кола. Бях изнервен и за малко тя да отнесе псувните, но се въздържах все пак.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.02.12 19:12.
09.02.12
19:16
сякви ненормалници ги има :) пак добре че си се сдържал ,,
аз не мога ,,признавам си .. ама при мен все или бягат или нз и аз кво става
последния ми път беше доста интересен :) един с един джип ербап ко раздаваше
ам той с джип последен модел, аз с дограмаджийски бус :) та не уцели човека :)
килата иначе как са ?
казано от Николай Фараона на 09.02.12, 19:16:
килата иначе как са ?
Килата си вървят стабилно надолу - тази сутрин точно 113 показа кантарчето. :) 15 свалени вече подминах, ще видим още колко ще са.
казано от Ramon Dekkers на 09.02.12, 23:20:
тъкмо за юни месец ще изкараш и преса :D
Това е идеята. :)
10.02.2011 г. (без силова тренировка)
Аеробна тренировка
Направо едва-едва завърших 20-те минути! Имам мускулна треска на краката - слабо или не, явно вкарването на преден клек дори за няколко леки серии си казва думата, добавено върху останалата част от тренировката.
Добавки:
3. Към 15 - 1 грам екстракт от зелен чай.
4. Към 17 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
5. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 10 мл ленено масло.
Започвам да привиквам към йохимбина и сидата. Усещането за втрисане го няма, нито пък повишен пулс. Няма и проблеми със съня. Зеленият чай е към 3 грама на ден, което е доста като количество, но въпреки това не усещам някакви особени странични ефекти.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция пиле по ловджийски.
2. Към 18 - малко кисело зеле с боб на фурна.
2. Вечеря (план) - пържени кюфтета от телешка кайма, кисело зеле с боб на фурна.
Обобщение за деня:
Нормален ден - нищо за отбелязване.
От вчерашните опити в предния клек с щангистки хват раменете и места от ключицата ми са натъртени и доста болезнени. Боли ме леко и лявата китка. Нищо, ще продължавам и би трябвало натъртванията да поотминат, а китките да се поразчупят малко. :) По принцип съм с достатъчно подвижност на ставите.
11.02.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 3)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х50, 9х70, 9х70 кг.
Адаптация:
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 4х145, 5x140кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 6х50, 6х50, 5х50 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 5х135 кг.
4. Сгъване на китки (за предмишница) с прав лост - 8х50, 7х55, 7х55, 8х55 кг.
5. Сгъване на китки с дъмбели (с надхват) - 6x12,5, 8х10 кг.
Прилична тренировка. От днес започнах да се опитвам да си променя техниката на лежанката под наставленията на Владо. “Нагърчи се хубаво!”. :) След две серии с добро нагърчване кръстът ми дава заето - ще видим утре как ще е на тягата. Старото куче ще учи нови номера. :)
Добавки:
2. Към 10 - 1 грам екстракт от зелен чай.
3. Към 15 (преди тренировката) - 1 грам екстракт от зелен чай, 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 доза HotBlood.
4. Към 17 - 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
Храна:
1. Обяд - купичка супа топчета, три пържени кюфтета от телешка кайма, кисело зеле с боб на фурна.
2. Вечеря (план) - още не знам - ще дописвам, ако ми дойде музата.
Обобщение за деня:
Сутринта оправях аквариуми и пазарувах в Карфур. Престраших се да си взема конско контрафиле. Няма обаче да го правя на кайма. Нищо подобно - не искам вкусът да се закуби. :) Шпековах го със сланина, чесън, морков и черен пипер, покрих го със стрит лук, нарязан на полукръкчета и го мариновах със 100 милилитра кайсиева ракия, малко соев сос и студено пресован зехтин. Всичко това - в херметична кутия, а кутията - в хладилника. Утре ще го метна за 3 часа в загрята на 150-160 градуса фурна под фолио и ще стане мозък!
Освен конското, днес си намерих и едно вино, което търся отдавна - Каберне Софиньон “Ивайло Геновски” на Санта Сара. Преди време (сигурно преди година и повече) го бях пил в заведение и страшно ми допадна. Търсих го къде ли не, но чак днес го видях. Сдобих се веднага с две бутилки и току що започнах едната. :) Отговаря на очакванията - лек аромат на горски плодове с леко землист привкус, слаба киселинност и тръпчив послевкус. Идеалното вино за цената си. :) Жалко, че е ограничена серия и съм виждал само реколкта 2008. Другите на Санта Сара с цена докъм 30 лв са с по-ниско качество. Наздраве!
Ох, както си я отворих бутилката вино, така си я и довърших. Втора НЯМА да подкарам!
12.02.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 3)
Загрявка:
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 3х95, 3х95 кг.
Работни серии:
1. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 6х105, 5х105 кг.
2. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 7х10, 7х10, 6x10 кг.
3. Гребане на машина (”мечка”) - 6х110, 7х110 кг.
4. Придърпване на долен скрипец към корема - 6х110 кг.
5. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 4х170 (загрявка без фитили), 5х190, 4х190 кг.
6. Повдигане на рамене за трапец (на машина за висока тяга) - 8х200, 8х200 кг.
Добра тренировчица. Увеличих тягата до 190 - засега никакви проблеми с коляното. Силата малко е паднала, но другата седмица ще сложа 200, а нагоре вече ще видим.
Добавки:
2. Към 10 - 1 грам екстракт от зелен чай.
4. Към 16:30 (преди тренировката) - 1 грам екстракт от зелен чай, 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
Храна:
1. Обяд - малко сухи мезета (шунка и деликатесен колбас), домашно приготвени салати (снежанка, яйчена с шунка, кьопоолу), парче конско контрафиле, свинско контрафиле с гъби, сметана и топено сирене, две чаши червено вино.
2. Вечеря (план) - на обяд падна голямо плюскане и ще вечерям съвсем леко днес.
На обяд имахме гости. Предложих им конското с идеята, че един-двама ще опитат, те ми го изядоха. :) Опасявах се да не е гумено, но стана крехко като мозък! :) Малко го препекох и се изсуши, но рецептата е перфектна!
Обобщение за деня:
Цяла сутрин приготовления за гостите - готвене, чистене...