03.01.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Sports.
2. Към обяд - 1 капсула Vita-mins Plus на Olimp Labs.
3. Kъм 20 (план) - 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - пилешка супа, две кюфтета на скара, салата домати, гарнитура зеле и моркови, 100-тина грама кашу.
2. Вечеря (план) - още не знам.
През деня - към 500 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Днес първи работен ден през новата година. Вместо да се захвана с отлежаващите важни неща, които ме чакат, цял ден гася нововъзникнали пожари... Отгоре на това след малко трябва да се изстрелвам към нас, за да показвам кученцата на младо семейство, което идва с влак от Пловдив специално заради това. :) Надявам се да си харесат още някое.
04.01.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 11)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Преден клек с фитили - 10х0, 8x60 кг.
Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 5х135, 4х135, 4x135 кг.
2. Лег-преса - 6х260, 6х260 кг.
3. Бедрени екстензии на машина - 12х115, 12х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 8x95 кг.
5. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасци) - 10х100, 10х150, 8х180, 8х180, 8х180, 8х180, 8х180, кг.
Обобщение за тренировката:
Поредна слаба тренировка за крака. Днес ми беше дори по-тежко да направя пет повторения в първата серия и четири в последната преден клек. Общо взето откакто краката са ми в деня след тягата, не вървят. Още една седмица така и сменям програмата така или иначе, затова и няма да търся друга промяна в момента.
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
2. На обяд - 1 капсула Vita-min plus на Olimp Labs.
3. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
5. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Преди обяд - 50-тина грама кашу.
2. Обяд - купичка пилешка супа, пилешки филенца със сирена.
3. След тренировката - по стотина грама кашкавал от козе мляко и шунка.
4. Вечеря (план) - не знам още, но ще е някоя пържола. :)
През деня - около 500 мл прясно мляко
Пред мен въпросът дали рибата е месо никога не е стоял, но за сметка на това със страшна сила в главата ми се води дискусията алкохол ли е бирата или не... Е, днес е петък, значи не е алкохол. От неделя пак ще я върна при алкохола. С други думи продължавам да не пия.
Обобщение за деня:
Днес доста работа свърших - оправих се с едни нови модели за прогнозиране на продажби на конкуренцията и паралелен износ. Чак се изненадах колко лесно стана. :)
05.01.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 11)
Тренировка - гърди, трапец
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х160, 3+1х160, 3х160 кг.
Помолих Тоди да снима на клипче първата серия. Защо ли го направих... Имам точно едно горе-долу прилично повторение, другото е ръченица с 160 кила в ръцете и гъз високо във въздуха:
Не се смейте. Срам-не срам пускам клипа, за да си го гледам след време.
Като сложа нова тежест, винаги правя така. След няколко тренировки ще ми поолекне и ще станат 2 повторенията без отлепяне, а после 3 и 4. Опитах преди време да правя трибойски мост, но от първите две тренировки така ме болеше кръстът, че я отписах тази техника като неприложима за мен - достатъчно други упражнения правя, които компресират прешлените, нямам нужда от още едно. Абе оправдания да искаш... :)
2. Повдигане на дъмбели от полулег (с извъртане на китки) - 7х50, 6х50 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 6х135, 6х135 кг.
4. Повдигане на рамене на машина за тяга (за трапец) - 12х150, 10х180, 8x210, 8х210, 8х210, 7х210 кг.
Общо взето прилична тренировка. 160-те на лежанката ми бяха по-тежки, отколкото миналата седмица. То си личи и по кривенето на клипа. Все пак макар и не чиста, си стана 4-ка.
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Foods.
2. На обяд - 1 капсула Vita-mins Plus на Olimp Labs.
5. Kъм 21 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 1 капсула ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - три варени яйца, кашкавал от козе мляко, сирене, лютеница, колбас.
2. Вечеря (план) - ще го мисля довечера.
През деня - около 500 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Оправяне на аквариум, тренировка, шетане по кученцата. След малко тръгвам за Мальовица да прибирам голямата щерка от ски-лагер, че й омръзнало, а не ще да се прибира утре с автобуса, защото й става лошо. :)
05.01.13
15:37
Машина (muscle) (wasntme)
Абе искам и аз така да се засрамя :D Иначе лега е легитимен- ако няма да се състезаваш(трибой) или не ти е проблем да влиза повече в долната част на гърдите и рамото може и така да си го правиш. Гледам в наща зала каратистите- и те така бутат та не си единствен :)
Боби, ти ролваш ли се още? Какво ти е впечатлението за фоумролера?
Като ми поотмина кръстът, спрях. Иначе помага определено, а и отпуска мускулите.
05.01.13
20:11
Фоумролера МНОГО дава ;)
Дава, ако има кой да се търкаля по него. :)
Мен само това ме възпира да си го поръчам - знам, че ще се търкулна няколко пъти и ще го фъчна някъде :D
Мнението беше редактирано от Петър на 06.01.13 11:55.
06.01.13
12:39
Търкаляйте се, то е хубаво (giggle)
06.01.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 11)
Тренировка - бицепс, предмишница
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х20, 8х40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 5х75, 5х75 кг.
2. Скотово сгъване с крив лост - 5х63, 5х63 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип чукчета) - 6х40, 5х40 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост (за предмишница) - 10х20, 8х50, 7х60, 6х60, 6х60 кг.
Малко ме е срам да я правя точно тази тренировка заедно с кросфитъри като Иво, но това е положението. :) Който иска, да се подиграва - нося на това.
Добавки
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Sport.
2. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - свинско със зеле.
2. Вечеря - свински сач със зеленчуци, няколко бири.
Обобщение за деня:
Нормална неделя. Сутринта търчане напред-назад с жената, следобед тренировка. После в една квартална кръчма за няколко бири с Ванката по повод твърдението на злите езици, че днес съм бил имал имен ден. Това не е вярно, разбира се. Ако изобщо имам такъв, той е на 28-ми март. :)
07.01.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
3. Kъм 20 (план) - 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - две кюфтета на скара, зелена салата, панирани топени сиренца, пилешки хапки, шопска салата.
2. Вечеря - свинско с кисело зеле.
На обяд падна голямо плюскане - имаше почерпка в офиса и нямаше как да откажа.
Обобщение за деня:
Днес доста работа имах. Май няма друго за разказване.
08.12.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 11)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 8х40 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х110 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 5х85, 3х85, 4х80 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 5х130, 4х130, 5х125 кг.
3. Повдигане на ръце напред с дъмбели - 5х35, 5х35 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 5х60, 5х60 кг.
5. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6x30 кг.
6. Трицепсово разгъване на портален скрипец зад глава (с една ръка) - 5х45, 5х45 кг.
Днес много слабо! Реших да не слагам 90 на раменната преса и добре, че направих така. Петица на злоба на 85 в първата серия, последвана от срив в следващите. Тесният хват за трицепс не направи изключение. В последната серия последвах съвета на Владо и хванах с раменен хват, като се опитах да бутам с още по-прибрани лакти и да пускам щангата по-близо до главата. Сякаш наистина малко повече влиза в трицепса така, но днес бях толкова зле, че не мога да кажа със сигурност.
Добавки:
2. На обяд - 1 капсула Vita-Mins на Olimp Labs.
2. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Kъм 20 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Протеинът и BCAA-то свършват. Първото вероятно пак ще е на Syntrax, но се чудя дали да поръчам Nectar или да тръгна в другата посока и да си взема Whey Shake, който си е най-добрият протеин от ниския ценови клас. За BCAA-то нещо в момента ми се свидят пари за Modern на USP Labs, въпреки че са най-качествените и работещи от всички, коиото съм пил досега. Обаче и цената им е доста качествена... Ще видим. Сигурно ще сменя малко марката, а после ако не ми допадне, ще взема пак USP Labs. Приемам съвети за BCAA. Само не споменавайте Pure, моля - освен мостра, друго на тази фирма повече няма да пипна. :)
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция свински жулиени, шопска салата.
3. Вечеря (план) - не знам още. Пека едни наденички, та ще видим...
Обобщение за деня:
Денят ми започна с малко кардио - чистене от сняг и лед на две коли. След това общо взето нищо изненадващо.
Снощи реших, че кученцата ми вървят нещо малко слабички и реших вместо дозирано хранене, да “превключа” на непрекъснат достъп до храна, защото много хора смятат, че ако кученцата не са дебелички, не са гледани добре. В началото е направо страшно - плюскане до троен обем на шкембенцата, последвано от масирано сране на непреработена храна. Но до ден-два нещата се регулират, когато животинките усетят, че храната не свършва. Сега са като сомалийчета. :) След два-три дни като позатлъстеят малко, ще ги снимам пак. Снощи се пробвах в стойка, но никой у нас не пожела да ми помогне и резултатите не са за показване.
08.01.13
21:20
Приемам съвети за BCAA. Само не споменавайте Pure, моля - освен мостра, друго на тази фирма повече няма да пипна. :)
Scivation Xtend… :)
08.01.13
21:54
Приемам съвети за BCAA. Само не споменавайте Pure, моля - освен мостра, друго на тази фирма повече няма да пипна. :)
Боби, ако не е тайна, защо? :)
Боби, ако не е тайна, защо? :)
Заради бета-аланина :D
п.с. Не съм Боби,просто знам отговора :P
Без да искам лайкнах Трънчо :)
Човека иска да си вземе качествен продукт, приоритет му е пред това да “мине тънко”. Факт е, че бета-аланина на Пюрето е шитня, аз вече официално си признавам, че се прее*х :(
Бобсън, защо не си вземеш аминки в капсули примерно на Нау, хем няма да ти се подува стомаха с лимонади, хем качеството е ясно.
Проблема е, че излиза наистина доста скъпо...
Не е само бета-аланинът на Pure, от който съм разочарован, но той беше най-тежкият удар. :) Не искам да уронвам имиджа на фирмата, просто нямам желание да ползвам продуктите им.
09.01.13
09:45
Купих си бета аланин. Опитах го с лъжичка. Щеше да ми изгори устата)) така ли трябва да е? Повече не съм го пипнал))
Купих си бета аланин. Опитах го с лъжичка. Щеше да ми изгори устата)) така ли трябва да е? Повече не съм го пипнал))
Така направо не съм го пробвал. Винаги го разтварям в нещо. Този на Pure беше с адски неприятен горчив вкус и лек гаден мирис. Разваляше ми дори чаша портокалов сок, а парестезия или някакъв друг осезаем ефект от него не усетих. Този пък на Now беше с едва доловим дъх на ванилия, много леко кисел вкус и в малко вода се пиеше спокойно, като ми предизвикваше доста сериозна парестезия. На други фирми отделно бета аланин извън състава на бустер не съм пробвал.
09.01.13
11:51
Не е само бета-аланинът на Pure, от който съм разочарован, но той беше най-тежкият удар. :) Не искам да уронвам имиджа на фирмата, просто нямам желание да ползвам продуктите им.
Да, за бета аланина определено доста е оакана историята :) Но специално бцаа-тата им са повече от прилични, та затова се учудих :) Явно доста са те разочаровали :)
09.01.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 11)
Тренировка - гръб, преса
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 4х90 кг.
Работни серии:
1. Набирания с широк подхват (със собствено тегло) - 14, 11, 10, 9, 9.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 5х90, 6х85 кг.
3. Придърпване на долен скрипец с V-образна дръжка - 6x105, 6х105 кг.
4. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 4х180 (без фитили), 4х200, 4х200 (с фитили) кг.
5. Повдигане на крака от лег (с доп. тежест) - 9х12,5, 8х12,5, 8х12,5, 6х12,5 кг.
6. “Молитва” на скрипец - 8х65 кг.
Никаква сила и никакво желание днес. Набиранията - 14 със зор в първата серия. За сравнение предните три седмици успявам да направя по 17, макар и криви.
Скрипците няма какво да ги коментирам. На тягата хватът изпускаше и днес, въпреки че си взех кубче магнезий и мазах здраво. Затова на втората работна серия сложих фитилчета и мушхан още по една десетка от двете страни, за да станат 200. При положение, че от пролетта не съм слагал по-голяма тежест, бива.
Добавки:
5. Kъм 21 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, овчарска салата, чили кон карне.
2. Вечеря (план) - жена ми готви някакво телешко, та ще го видим как ще е.
Отдавна съм се зарекъл да не ям бобови в ден за клек, тяга или преса, ама и днес се подведох на обяд. :) Е, мина без сериозни инциденти днес.
През деня - около 500 мл. прясно мляко.
Обобщение за деня:
Днес много работа. Открих си стара грешка, която се е мултиплицирала доста пъти, но за щастие не е твърде сериозна и подлежи на корекция.
10.01.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Храна:
1. Обяд - няма.
2. Вечеря - не знам още.
Днес си удържам на заканата да вкарам “гладен прозорец” в дните без тренировка.
Обобщение за деня:
Днес голямата щерка лети за Германия за европейския финал на състезанието по роботика. Дано всичко с полета мине наред и да нямат проблеми със закъснения. Времето е нормално, така че не би трябвало, но кой знае... Ако там се класират първи, имат шанс да отидат на световните финали, за които обаче още не знам къде ще се проведат. Но шансовете за това са малки - отборите, с които ще се състезават нашите деца, са много по-сериозни от всички, които са срещали досега.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.01.13 13:55.
11.01.2013 г. (тренировъчен ден 3, седмица 12)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Преден клек с фитили - 10x0, 10х0, 8x60 кг.
Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 5х135, 4х135, 4x135 кг.
2. Лег-преса - 6х260, 6х260 кг.
3. Бедрени екстензии на машина - 12х115, 12х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7x95 кг.
5. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасци) - 10х100, 10х150, 8х190, 8х190, 8х190, 8х190, 8х190 кг.
Нормална тренировка. На пръв поглед същата като предната седмица, но я усетих по-добре.
Добавки:
3. Преди тренировката - 5 капсули BCAA Complex на ASL.
5. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - славянска салата, пиле Тай, половин литър айрян, една тъмна бира (ходихме с колеги в Хепи).
4. Вечеря - телешко с пюре от чесън и карфиол, две чаши таратор, разни колбаси и салати. Доста ядене като цяло.
През деня - около 500 мл прясно мляко
Обобщение за деня:
Нормален ден без нищо за отбелязване.
Тренировка - бедра, прасецЗагрявка:
Преден клек с фитили - 10x0, 10х0,
Боби, как правиш предния клек с фитили на 0кг? :D
Тренировка - бедра, прасецЗагрявка:
Преден клек с фитили - 10x0, 10х0,Боби, как правиш предния клек с фитили на 0кг? :D
:) Въпросът по-скоро е как правя преден клек без тежест и каква точно е разликата със задния без тежест... :D
Еми прави си СТ клек, но вече си е сложил фитилите на ръцете ве Скоте (wait)
И като е преден клек отпред ръцете, а ако е заден са отзад зад врата... нали с фитилите :D :D
11.01.13
21:22
xahxhahxahxahxha образи
12.01.13
19:20
Боби,ще се включа така между другото .... И аз съм разочарован от продукт на Pure ,взех го понеже нямаше в наличност това,което търсех пък и да пробвам марката.Първото ми впечатление - фалшименто опаковката от евтина тънка пластмаса,второ - аромат на ванилия в продукт,който трябва да е без вкус и добавки (според съдържанието),разтворимост -въпреки хвалебствията в коментар-ревюто ( на Кольо Пияндето : P ) не се разтваря,а просто е микронизиран и се губи в количеството вода,и като не е разбъркан с утаява,имам подозрения и в ефективността (имам достатъчно опит с добавки,така че щом казвам,значи знам какво говоря)... сравненията ги правя с продукт на НАУ.
Чудех се дали да го изсипя в тоалетната,но все пак пари съм давал ... ще го изпия на петорни дози за няколко дена макар да го взех с хелти цел - за глутамин говорим ( явно е мит,че всички суровини са еднакви ; ) )
Както има една приказка - не съм толкова богат,че да купувам евтини неща ; )
Мнението беше редактирано от donsir на 12.01.13 19:23.
12.01.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 12)
Тренировка - гърди, трапец
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х160, 4х160, 3х160 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег (с извъртане на китки) - 6х50, 7х50 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 6х40, 5х40 кг.
4. Повдигане на рамене на машина за тяга (за трапец) - 12х100, 10х150, 8x200, 8х200, 8х200, 7х200 кг.
Хубава тренировка стана! На лежанката успях да забия две четворки на 160. На първата серия Вито май мъничко помогна на последното повторение, но пък на втората ме пазеше Иво и само викаше “лека е, лека е” и тя (щангата) се оказа лека... :)
Голяма навалица днес в залата, но пък е кеф да тренираш с такива хора. Блажка, Тодорка, Иво, Илийката, Вито, още няколко от редовните, а отгоре на всичко Николабул правеше лежанка.
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Foods.
2. На обяд - 1 капсула Vita-mins Plus на Olimp Labs.
3. Преди - 5 капсули BCAA Complex на ASL.
5. Kъм 21 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 1 капсула ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - две наденички и две кюфтета на скара, разни салати.
2. Вечеря - бира плюс яйчена салата и свинска кавърма в омлет.
Обобщение за деня:
Преди малко се обади голямата щерка от Германия. За съжаление победите свършиха - не са в тройката. На четвърто или пето място са. Не знаеше точно, защото официално са обявили първите три отбора в Европа. Ще знаем повече, като излезе официалното класиране, макар че вече няма чак такова значение. :) Важното е, че стигнаха до там в конкуренцията на всички отбор от Източна Европа, представиха се добре, а утре ще разглеждат Франкфурт. Вечерта летят към София.
Хайде нещо от ранния период на Lamb of God. Обърнете особено внимание на пасажа, който започва на 2:33, “обогатява се” на 3:09 и завършва в края на парчето. Някъде там се съдържа отговорът защо толкова ми допада този поджанр - groove metal! :) Здраво, ритмично, никакви лигави блек или мелодик дет изпълнения, никакво бавене. Само мощно забиване!
Ее,как блека ще е лигав е :(
Да, лигав не е точната дума. Но бавен, протяжен, с плоски текстове и сатанински глупости, прекалено много грим и взимащи се насериозно хлапета. :) Иначе има попадения, но като цяло не е моят стил.
Ееее,то и Ерик Клептън му викат slowhand ама..си е Клептън :D
Заеби текстовете,аз го слушам заради музиката.
Ееее,то и Ерик Клептън му викат slowhand ама..си е Клептън :D
Заеби текстовете,аз го слушам заради музиката.
:D
Музика е добра, няма спор. :) Въпреки това религията и гримираните сериозни физиономии мит идва в повече, затова предпочитам по-динамични неща.
Всъщност пак са хлапета и пак се взимат насериозно, но поне няма сатанизъм, религия и други такива дивотии. :)