А ето тези чичковци се водят за прародителите на груув метъла:
Така и не можах да отида на концерт на истинската Sepultura (а не на това бегло подобие, което сега се подиграва с името), но няколко пъти ходих на Soulfly. Голям кеф! :)
П. П.
Леле, ‘91-ва преди колко време беше! Тогава си мислех, че след Seasons in the Abyss нищо друго няма да ми хареса, но се оказа, че не е точно така. :)
Те половината блекарии не са сатанисти,ами просто атеисти.Хейта им идва от факта,че през незнам коя си година,християните почват да си налагат религията на скандинавите,унищожавайки тогавашната им вяра.Не си спомням много,преди бях по зарибен да чета,но съм позабравил нещата.
Примерно това отдолу е мега депресираната пасивно нихилистична песен,направо трябва да се забрани да се слуша:
Но примерно това:
е нещо между комбо на блек метъл вокал и рифове на траш/хеви метъл и е интересно
EDIT:
А атмосферик блек метъла кефи ли те?Бавни са,но много мелодични,мен лично ме вкарват направо в друг свят:
Мнението беше редактирано от Vintage на 12.01.13 20:44.
Аз съм дърт човек, не са ми много ясни теченията в съвременния блек метъл. :)
Първото не ми допада - по “дифолт” не ми харесва този тип психеделична музика. Имаше едно време в началото на ‘90-те една група Scorch, която ми беше харесала, но сега не мога да намеря нищо тяхно, а това, което изкарва гугъл под това име, си е чист дет метъл (съвсем не лош, между другото). :)
Второто определено става - аз съм си закърмен с осемдесетарския траш - като започнеш от Slayer и стигнеш до немската “света троица” Sodom, Kreator и Destruction. Между другото, Металица никога не са свирили траш, пък кой каквото ще да казва. :)
А за атмосферик блек досега не бях чувал - признавам си. :) Последната песничка като я слушам, малко ми напомня на едни финландци, пеещи на руски, на които бях попадал преди няколко години:
Първото незнам на кой би допаднало.. :D
Металика не ги харесвам,твърде коремсиални са ми,името им ме дразни,вокала ме дразни,дразни ме колко са overrated…да :D
А тези KYPCK нещо не ме грабват...не си приличат много със Summoning.
Сори за спама.
казано от Vintage на 12.01.13, 21:25:
Първото незнам на кой би допаднало.. :D
Металика не ги харесвам,твърде коремсиални са ми,името им ме дразни,вокала ме дразни,дразни ме колко са overrated…да :D
А тези KYPCK нещо не ме грабват...не си приличат много със Summoning.
Сори за спама.
А, няма спам, моля ти се. :) Щом си говорим за музика, винаги е по темата. :D
А тия Summoning ще ги дърпам да ги чуя в колата (на спокойствие из задръстванията). :)
12.01.13
21:43
казано от Boby_ на 12.01.13, 21:40:
ще ги дърпам да ги чуя в колата (на спокойствие из задръстванията). :)
Тая реплика съм я чувал . :D
Пърите 2-3 албума са им хардкор блак метъл:
,но за сметка на това последните 2-3 са pure epicness:
Мнението беше редактирано от Vintage на 12.01.13 21:48.
казано от allwillendinterror на 12.01.13, 21:43:
казано от Boby_ на 12.01.13, 21:40:
ще ги дърпам да ги чуя в колата (на спокойствие из задръстванията). :)
Тая реплика съм я чувал . :D
И го направих. :) Torture Killer още са ми на флашката. Даже два-три пъти ги преслушах, а ето това си го въртях и доста повече:
13.01.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 12)
Тренировка - бицепс, предмишница
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х20, 8х40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 5х75, 5х75 кг.
2. Скотово сгъване с крив лост - 5х63, 5х63 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип чукчета) - 6х40, 6х40 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост (за предмишница) - 10х20, 8х50, 7х60, 7х60, 7x60, 6х60 кг.
Обобщение за тренировката:
Нормална тренировка. С една идея повече сила от предната седмица имах, но по-скоро е субективно усещане.
От другата седмица сменям програмата.
Добавки
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Sport.
2. Преди тренировката - 5 капсули BCAA Complex на ASL.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - салата домати със сирене и чесън, купичка пилешка супа, пилешки шашлик.
2. Вечеря (план) - печено пиле с някаква салата.
През деня - към 500 мл прясно мляко.
Жена ми си купува някакви сурови ядки със стафиди и сушени боровинки, та днес всеки път, когато мина през кухнята, си греба от купичката. “НВД” със стафиди...
Обобщение за деня:
Днес сложихме и втората ваксина на кученцата. Решихме с жена ми да направим нещо, което отдавна обсъждаме - да дарим едно или две от животинките на фондация “Очи на четири лапи”. Даже съм си уговорил утре среща с хора от фондацията. За съжаление и там нещата не са розови и каквото и да правя, то ще е с огромна доза съмнение. В средите на хората, занимаващи се с лабрадори, се носят слухове (някои от които съвсем достоверни) за далавери с парите на спонсорите, с родословни кучета, с приемни семейства и т. н. Утре ще поставя въпроса в прав текст и ще видя дали ще успеят да успокоят подозренията ми. Ако успеят, вероятно едно кученце ще е за тях, макар че ще взема съответните предпазни мерки - родословието само ще го видят и ще си го прибера, а ако е възможно, ще се договоря кучето да бъде стерилизирано, когато достигне необходимата възраст за това. По този начин то ще стане безинтересно за продажба и развъждане и съответно шансовете да бъде обучено за помощник и да достигне до човек, който има нужда от него, ще нараснат.
13.01.13
18:16
гледам ти видеота и ми идва на акъла ,,, дето го няма де :)
искаш ли някой път да пуснем в мойта подвижна дискотека с 22 000 вата рмс .. някое парче :)
нали видя снимки на таратайката ,,, дали няма да е все едно на концерт :))
казано от Николай Фараона на 13.01.13, 18:16:
гледам ти видеота и ми идва на акъла ,,, дето го няма де :)
искаш ли някой път да пуснем в мойта подвижна дискотека с 22 000 вата рмс .. някое парче :)
нали видя снимки на таратайката ,,, дали няма да е все едно на концерт :))
Звучи много интересно. :) Ще наплашим целия квартал. :D
13.01.13
19:46
гледам, развихрили сте се :Д
Винтаге, ако шее блекария, поне да е качествена :
относно металица и траша:
Металица, 83’
Слейър, 83’
съществена разлика не виждам...тва че немците почват да се кефат на бей ериа траш и почват да ги имитират, свирейки го по бързо и тежко тва е друг въпрос :)
казано от Infernaloverkill на 13.01.13, 19:46:
относно металица и траша:
Металица, 83’Слейър, 83’
съществена разлика не виждам...тва че немците почват да се кефат на бей ериа траш и почват да ги имитират, свирейки го по бързо и тежко тва е друг въпрос :)
Че няма разлика, няма. Но има една съществена прилика - нито “Show No Mercy”, нито „Kill ‘Em All“ са траш. :) И двете в най-добрия случай са някакво хеви с елементи на спийд. За мен първият траш албум, който определя жанра като такъв, е “Hell Awaits”, а после “Reign in Blood” довършва дефиницията.
Metallica едва-едва го закачиха през 1986-та и то не с целия албум, а в най-добрия случай с “Leper Messiah”. Да не говорим, че всичко тяхно от ‘91 включително е дефиниция на един нов жанр - поп-метъл. :)
П. П. Това по-горе са си мои разсъждения, не твърдя, че официалните критици определят така жанра. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.01.13 09:00.
Неква болест е всичко това...
И бтв Боби, с всичките тия клипчета, докато ми зареди и скролне сайта едвам ти видях любимата ми твоя тренировка - бицепс - предмишница :)
казано от Петър на 14.01.13, 10:53:
Боби, честито първо (или поредно) телевизионно появяване на щерката! :)
Благодаря! По телевизията е първо. Досега няколко по радиото имаха. :)
Ама тя е най-малката в отбора, а освен това страда от сценична треска и не й дават много да говори. :)
Все пак я взимат за красота малко или много.
казано от Boby_ на 14.01.13, 10:57:
казано от Петър на 14.01.13, 10:53:
Боби, честито първо (или поредно) телевизионно появяване на щерката! :)
Благодаря! По телевизията е първо. Досега няколко по радиото имаха. :)
Ама тя е най-малката в отбора, а освен това страда от сценична треска и не й дават много да говори. :)
Все пак я взимат за красота малко или много.
Те всички бяха леко шашнати, но да се явиш на живо, в ефир, не шега работа :)
бтв. от тия клипове страшно ми забива дневника ти
казано от Петър на 14.01.13, 11:00:
бтв. от тия клипове страшно ми забива дневника ти
Така, както сме подкарали, след малко ще обърнем на следващата страница и ще спре да забива. :D
казано от Boby_ на 14.01.13, 11:16:
Така, както сме подкарали, след малко ще обърнем на следващата страница и ще спре да забива. :D
Айде де! Някой още да удари едно рамо...
14.01.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Sports.
2. Към обяд - 1 капсула Vita-mins Plus на Olimp Labs.
3. Kъм 20 (план) - 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - няма.
2. Вечеря - пиле с ориз има у нас. Мисля да хапна от месото, но не и от ориза. Ще го комбинирам с друга гарнитура.
През деня - към 500 мл прясно мляко.
Обобщение за деня:
Нормален понеделник без друго (поне засега) за отбелязване, освен факта, че сутринта голямата щерка се показа по bTV. Малко притеснена, малко срамежлива, но горда от постигнатото заедно с другите деца от отбора. :)
Като заговорихме за блек метъл, всичките мрачни клипове, намазани с черно и бяло лица и сериозни изражения ми изглеждат ето така:
Като ще обръщаме нова страница, нека да е със стил. :)
Не е нужно да можеш да пееш, за да свириш осемдесетарски траш, а балада е мръсна дума. :)
14.01.13
19:42
Let the masterpiece speak for itself.
казано от allwillendinterror на 14.01.13, 19:42:
Let the masterpiece speak for itself.
С тебе и с Vintage трябва да пием по бира някой път... Да видим второ и трето поколение metal heads как се разбират. Първото вече е много дърто, ама и те още не са за боклука. :)
14.01.13
19:58
Аз съм колекционер, събирам от най-хубавото - най-хубавото (всякакъв стил, без поп-фолк). Имам класики, на които като малък съм изтръпвал, въпреки че не съм разбирал и думичка. :)
Мнението беше редактирано от lordinario на 14.01.13 19:58.
казано от Boby_ на 14.01.13, 14:09:
Обобщение за деня:
Нормален понеделник без друго (поне засега) за отбелязване, освен факта, че сутринта голямата щерка се показа по bTV. Малко притеснена, малко срамежлива, но горда от постигнатото заедно с другите деца от отбора. :)
Сутринта някой ми разправяше за това и викам,а т`ва да не е нашето момиче :P Пък то наистина се оказа тя. . . Браво,браво !
Сега,докато бях в кухнята,отново ги пуснаха :)
Още ли сме на тая страница? :D
Приставката на AdobeFlash се срина
Изпращане на доклад за крашване
казано от Breackk на 14.01.13, 20:05:
казано от Boby_ на 14.01.13, 14:09:
Обобщение за деня:
Нормален понеделник без друго (поне засега) за отбелязване, освен факта, че сутринта голямата щерка се показа по bTV. Малко притеснена, малко срамежлива, но горда от постигнатото заедно с другите деца от отбора. :)Сутринта някой ми разправяше за това и викам,а т`ва да не е нашето момиче :P Пък то наистина се оказа тя. . . Браво,браво !
Сега,докато бях в кухнята,отново ги пуснаха :)
Днес съм се наперил като добре свършил работата си петел. :) Но всъщност това си е плод на усилията на децата, не на моите. :)
Да, ама петела, ако не си беше свършил работата навремето, пиленцата нямаше да пиукат сега :)
14.01.13
21:14
Кой спомена по-горе балада?
(rock) (beer) (nbad2)
казано от Тайсън на 15.01.13, 09:50:
остават 3 коментара,да не се предадохте :)
п.с.вече 2 ;)
А с единия ще се върна малко или много на темата на дневника. :)
Днес по новата програма трябва да правя бицепс и трицепс, а завърших миналата седмица с бицепс онзи ден. :) Малко ме гложди това, че ще сгъвам бицепс през ден, но какво пък - и без това вече ми е излязло име на плажен, а то трябва да се поддържа. :D
казано от Петър на 15.01.13, 12:05:
Ква нова програма? Нещо май съм изпуснал...
Това е един от принципните на MAX-OT, които спазвам безотказно - нова програма всеки месец. Под нова програма в случая се разбира поразбутани дни и комбинации от мускулни групи, както и едно-две променени упражнения. :)
П. П. Ето ви я новата страница. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.01.13 13:10.
15.01.13
13:13
Боби, и аз съм измислил нова програма - с акцент на лега, тягата и ръцете :D Ако я направя - край с мечтите на половината плажни ;) 50 ръка ще я ударя за половин година :D
казано от James Hinks на 15.01.13, 13:13:
Боби, и аз съм измислил нова програма - с акцент на лега, тягата и ръцете :D Ако я направя - край с мечтите на половината плажни ;) 50 ръка ще я ударя за половин година :D
Звучи интригуващо. Почвай и дай да видим резултата лятото. :)
А 50 ръка и аз мога да ударя за половин година, но при мен ще е на цената на 130 талийка. :D