01.08.15
20:21
Като стана дума за бирария... Боби, ти опитвал ли си жива бира в бирария “Jagerhoff”? Казват, че била уникална и наистина всеки, който отиде там ми казва, че просто такава бира не е пил през живота си. Може би и ти трябва да я пробваш, ако не си. :D
Та понеже отворих нова страница - пожелавам ти по-малко калории от алкохол през август (не знам дали много ще те удовлетвори това пожелание, де) :D.
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 01.08.15 20:22.
казано от TonsOfDamage на 01.08.15, 20:21:
Като стана дума за бирария... Боби, ти опитвал ли си жива бира в бирария “Jagerhoff”? Казват, че била уникална и наистина всеки, който отиде там ми казва, че просто такава бира не е пил през живота си. Може би и ти трябва да я пробваш, ако не си. :D
Та понеже отворих нова страница - пожелавам ти по-малко калории от алкохол през август (не знам дали много ще те удовлетвори това пожелание, де) :D.
Чувал съм за тази бирария, но не съм ходил досега. Мисля обаче да поправя този пропуск. Благодаря за препоръката! :)
Лема: n + 1 бири са по-добър вариант от n бири зa всяко естествено n от 2 до плюс безкрайност.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.15 20:34.
казано от Вероника Налбатска на 01.08.15, 12:40:
ХАХХАХАХХАХАХАХА
ХАХАХХАХАХХАХАХАХА
ХАХАХХАХАХАХАХАХАХА
ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАНЕ МОГА!!! :D
За това вече силите ми няма да стигнат, нужно ми е подкрепление, за да контролираме бирата във форума в някакви... разумни граници. :D
Верка, благодаря за колажа! Записвам си го веднага и го запазвам за поколенията. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.15 20:54.
01.08.15
20:56
ХАХХАХАХХАХАХАХА
ХАХАХХАХАХХАХАХАХА
ХАХАХХАХАХАХАХАХАХА
За това вече силите ми няма да стигнат, нужно ми е подкрепление, за да контролираме бирата във форума в някакво... разумни граници. :D
Ще ви бъде трудно, каквото и подкрепление да извикаш ;).
казано от Иван Благов на 01.08.15, 20:56:
ХАХХАХАХХАХАХАХА
ХАХАХХАХАХХАХАХАХА
ХАХАХХАХАХАХАХАХАХА
За това вече силите ми няма да стигнат, нужно ми е подкрепление, за да контролираме бирата във форума в някакво... разумни граници. :DЩе ви бъде трудно, каквото и подкрепление да извикаш ;).
Помощ винаги се намира. Ето например един спасител от централния плаж в Лозенец. Преди няколко дни го гледах как “тренира” на плажа, но нямаше как да го снимам на клипче каква карикатура е. Днес обаче го хванах как се прибира. :) Сигурен съм, че той би помогнал доста за анти-бирената кауза. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.15 21:08.
02.08.15
10:47
Toва е СПАСИТЕЛ ??!! Като какво служи- шамандура? Представям си го как тича към мен, размахал буя си на музиката на “спасители на плажа” ... Прилича на затлъстял Хълк Хоугън ... (puke)
Въпреки снощния запой с полицаите, тази стурин още в седем без десет ни събудиха местните странджански коне с хлопатари, които се разхождат свободно из селото и в гората - местните ги гледат по подобие на прасетата. Пращат ги на есен в гората, на пролет кобилите си идват с кончета. Комунизъм
Такива симпатични безхаберници , които пускат свободно добитъка, не го маркират и не го ваксинират, докарват шапа, синия език, бруцелозата и антракса (и ред други). Както и хората, които въпреки висшето си образование и уж висок социален статус купуват прясно мляко от улицата. (това е друга тема ;) )
02.08.15
11:19
Ако,позволите да се включа :)
Защо спасителите трябва да изглеждат като културисти в средна категория?! Ако,този човек е спасител цял живот,предполагам че плува по-добре от някой 20г. (и мен) младеж на стероиди,с плочки. Това,че няма атлетичен външен вид има ли значение как плува?
А,какво му е на млякото от улицата? Това от село да не би да е по различно,или баба Пена си е изследвала кравата за луда крава?
Не виждам какъв е проблема,ако е стояло повече време ще се пресече при сваряване. Да не си мислите,че този който го продава не си го и консумира - сирене,кисело мляко,кашкавал?
Преди малко си сварих поредните 2 л. мляко от улицата и с удоволствие ще си налея една чаша,дори с риск да ми стане нещо ;)
02.08.15
12:19
Ех, Ивайло, приятел си ми, но не си прав ;) Надявам се да го преваряваш добре, макар че микотоксините като алфлатоксина НЕ са термолабилни. Да, именно от на Баба Пена млякото и сиренето, което подсирва БЕЗ пастьоризация, идват страшните болести. Престоялото мляко не е проблем, тялото ще го отхвърли. Виж, неща като бруцелозата, туберкулозата, трихинелозата са доста притеснителни. Тези конкретно дори не могат да се излекуват напълно.
Фактът, е на теб ти няма нищо, не е доказателство за безопасност, а просто факт. ;)
Сори за спама, Боби, но повечето хора грам не знаят допустимите норми за ОБМ и ОБСК, камо ли какво друго може да има в млякото.
По въпроса със спасителя - аз не мога да плувам, не знам как плуват ТЕЖКО ЗАТЛЪСТЕЛИТЕ хора -като този. Иска ми се да го видя как е свлича със шкембето си от наблюдателната кула или тича по пясъка. А дали знае достатъчно чужди езици, за да комуникира с хората.
За съжаление и полицаите и пожарникарите ни изглеждат така( голям %)- едва влачещи собствените си туловища .
По въпроса със спасителя нещата бяха дори по-драматични, когато преди няколко дни “тренираше” на плажа по изрязан бански - разтягаше ластици и тичаше във вода до колене. Под тичане обаче разбирайте тромаво поклащане на разстояние 20-тина метра, последвано от 10 минути тежко дишане. Не знам как е покривал нормативите и кога, но в момента съм убеден, че и дума не може да става да се справи.
Като обсъждате бирарии, само да вметна за бирария Йегерхоф в Пловдив, че може би е въпрос на вкус, но бирата им не е нещо кой знае какво според мен. Живея на 5 минути от бирарията и много често си уреждам срещите там, та често и обстойно съм я пробвал. Бира като бира, ако обичаш жива бира със силен сладникав послевкус сигурно ще ти хареса, но не очаквай някакво бирено откровение, като например когато опиташ Гинес или Мърфис от чучура за пръв път. Иначе заведението е добро. Армия от сервитьорки в традиционни баварски бироносни униформи (онези с набраните бели деколтета), уютни сепарета, маси за големи компании, интересно меню - хубави са им манджите с изключение на свинските ушички на скара - вместо запекани и леко хрупкави са меки като варени в някаква марината и едва- едва сложени на скарата да не са съвсем лигави като от пача. Десертите им са на световно ниво - няма такива извратени сладки изкушения. Отделно е малко по- скъпо от средното за Пловдив.
казано от Димо на 02.08.15, 16:25:
Като обсъждате бирарии, само да вметна за бирария Йегерхоф в Пловдив, че може би е въпрос на вкус, но бирата им не е нещо кой знае какво според мен. Живея на 5 минути от бирарията и много често си уреждам срещите там, та често и обстойно съм я пробвал. Бира като бира, ако обичаш жива бира със силен сладникав послевкус сигурно ще ти хареса, но не очаквай някакво бирено откровение, като например когато опиташ Гинес или Мърфис от чучура за пръв път. Иначе заведението е добро. Армия от сервитьорки в традиционни баварски бироносни униформи (онези с набраните бели деколтета), уютни сепарета, маси за големи компании, интересно меню - хубави са им манджите с изключение на свинските ушички на скара - вместо запекани и леко хрупкави са меки като варени в някаква марината и едва- едва сложени на скарата да не са съвсем лигави като от пача. Десертите им са на световно ниво - няма такива извратени сладки изкушения. Отделно е малко по- скъпо от средното за Пловдив.
Взе ми думите от устата, с разликата, че аз от менюто им харесам най-вече патешкото. Другите неща за мен не отговарят на ценоразписа -Особено “специалното” плато. За обстановката и десертите съм напълно съгласен, особено много им харесвам ябълковия пай.
Бира там не съм пил, но хората с които съм ходил и пият бира, казаха че живата бира е хубава, но не са я определяли, като нещо изключително . Определено заведението си е много хубаво, но и аз не бих описъл живата им бира като нещо невероятно. Въпрос на вкус, както писа и ти.
Мнението беше редактирано от I`M на 02.08.15 16:49.
Нещо ,което заклетите бираджии(това са хора които правят бира...домашна) спазват е -Не пийте бира от автомати на масата в заведение!!!Бирата пак може да е от наливната-но от бара!
Разбира се тези правила не важат за хора,които обичат да си докарват екстремни разстройства...
В Йегерхоф няма автомати по масите, сервитьорките носят бирата в чаши, наливат ги от т.н. “bars” - автоматите на бара. Там не знам дали са в кегове под тезгяха, или с някаква система идва от медните цистерни, където уж я правят. Но в петък бях в една друга пловдивска бирария Але Хаус (или Ейл хаус - не знам дали на немски или английски се чете) точно до клуб “Паша” ѝ е входа - и там бирата се наливаше от автомат, който беше като бензиноколонка - закачен на стената и има брояч колко си наточил. Такъв автомат ли имаш предвид и в какво се състои опасността при ползването му?
Иначе Гинес и Мърфис не съм виждал другаде освен в Англия да наливат и там наливат от същите тези “bars”на бара.
02.08.15
20:20
Абе, Боби, защо изведнъж се заговори за бира в твоя дневник?!
*feeling shocked
:D :D :D :D :D
02.08.15
20:37
А на мен ми харесва много :D
Чакам да започнат рецептите....
казано от Димо на 02.08.15, 17:19:
. Такъв автомат ли имаш предвид и в какво се състои опасността при ползването му?
.
Именно, а опасността идва от това ,че тръбата (системата)за наливане е много дълга.ПРи подобен род бира се иска обслужване на автомата на 12 часа...а поради големите загуби не го правят,поради което създават среда за всякакъв вид флора и фауна неприемлива за нашия тракт.
02.08.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Няма нищо по-хубаво от лошото време. По този повод днес плаж нямаше. Сутринта Зозо поработи, а аз готвих и мързелувах, следобед се разходихме на кафе, а после направихме и един плаж. За съжаление вълнението беше доста сериозно, а флагът - червен, така че пропуснахме къпането.
Храна:
Въпреки разразилата се бирена буря, днес в отчета ми тя липсва.
03.08.15
02:14
Миме,без да се правя на разбирач, но пасторизацията не е ли достигане на 72гр. по Целзий(по спомен)? А,млякото което Сердика(в Ловеч) купуваше от къде беше - от селата на сборен пункт. Да не би да си мислиш,че всички крави и кози(събираха го заедно) са изследвани?! НЕ! Не бяха, и нямаше тези бактерии и болести ,за които споменаваш -факт.
Според мен целта на тези всявания за болести е друга тема.
п.п.Боби,сори за разсъжденията в дневника!
03.08.15
07:20
Точно така, загрява се до подобна температура. Това е достатъчно да се унищожат повечето патогенни микроорганизми, така че да издържи срока на годност стократно- иначе е няколко часа. При UHT - ултра висока температурна обработка например се загрява само за 2 секунди, но е достатъчно, за да се повиши годността до 3 месеца.
Не мога да ти кажа, Ивайло, какво е ставало в Сердика преди, но едва ли е по-различно отколкото сега. Млякото се изкупува от млекосъбирателен пунк- точно така е. Но дали се изследва- ДА, разбира се. С европейските регламенти предприятията събират само “отговарящо” мляко.
Първо всеки , който предава мляко, го изследва . Ако не отговаря на нормите, никой няма да го изкупи. Конкуренцията е голяма, знаеш, че се изкупува по 20-30 ст литъра.
После се изследват и общото количество. Отделно се вземат проби официален контрол от моите хубавци. Два пъти месечно в се редуват пунктовете и се вземат епруветки с мляко. Изследват се ОБМ- общ брой микроорганизми които трябва да са до 100 000.мл, ОБСК общ брой соматични клетки - до 400 000 / мл. и инхибитори в суровото мляко-тоест антибиотици и дезинфектанти- постоянно се използват в животновъдството, но трябва да се спазват карантинни срокове след приключване на лечението, защото не е допустимо да присъстват в млякото.
Така че да- млякото в магазина е изследвано неколкократно. Проблем се получава ако не е съхранявано до 4 градуса. Това е проблем в търговската верига -прекъсне ли се веднъж хладилното съхранение, работата отива :) При по-висока температура от 4 градуса микробното число скача на милиони на мл. Затова хора, продаващи сурово мляко в 2 следобед при 42 градуса, в пластмасови нестерилизирани бутилки са за бой, а повече тези, които го купуват. ;)
03.08.15
09:12
Надявам се , Боби, не го отчиташ като спам -поне не тежък ;) Просто искам повече хора да разберат какво и как се случва, а не да четат идиотиите в жълтите вестници.Говоря за регистрирани животновъди, с 100 крави, с по 1000 и повече овце, които продават на големите фирми - те си имат лекар на договор, правят си периодично изследвания. От “Земеделие” следят за договорите за изкупуване на мляко, за воденето на входящ и изходящ контрол на суровината и пр.
За съжаление закона дава възможност на малките стопанства да не се регистрират - 10 заека, няколко прасета, 1-2 крави- не помня точно. Тук няма никакъв контрол. Голям проблем е, че хората лекуват добитъка с антибиотици БЕЗКОНТРОЛНО. Животните постоянно са болни - всеки ветеринар тук ще ти каже- мастити, възпалени копита, пневмонии и пр. За пилета и патки да не говорим. Много фуражи са обогатени с антибиотици. Ако големите ферми поне от кумова срама , страх от санкции и загуба на клиенти изкарват проби с прилични лабораторни резултати , то земеделските производители не се отчитат на никой.
Това, че собствениците си консумират продукцията, не е гаранция. Болести-зоонози и ли такива от токсини има винаги и постоянно. Просто са единични случаи, примерно в семействата на животновъдите. При благоприятни условия жега, суша, се развиват безконтролно. Синият език се пренася с комарите - застудя и болестта изчезна. Жегата спомага за развитието на бруцелите - и стана епидемия. В такива условия човек трябва да е внимателен. През юли и август не препоръчвам да си купувата яйца, мляко и ядки от пазара. ;)
Ето, двама колеги бяха командировка във Варна цялата минала седмица. Има нови 40 болни от бруцелоза.
едит; Тъкмо говоря с колегите от командировката. Да си имаме държавата- във Варна е някакъв ад, няма пари за нищо, инспекторите работят до 2 през нощта, вадят и описват антраксните меса без предпазни средства.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.08.15 09:32.
Изобщо не го отчитам като спам, Мира. Напротив - това са неща, пряко свързани със здравето и следователно съвсем на място в дневник във форум за здравословен начин на живот. Освен това не е излишно да се поразклати представата, че домашно от село задължително значи полезно и безопасно.
03.08.15
10:54
Честно казано, ако не си го отгледал със собствената си ръка, няма как да знаеш какво има вътре.
Производителите имат възможност да доставят малки количества първични продукти - яйца, мляко и мед (сиренето е производство вече!) до краен потребител или местни обекти за търговия на дребно по силата на една Наредба 26 за директни доставки. Тези хора обаче, имат регистрирани животновъдни обекти и са вписани в регистър на производителите към областната дирекция по храните.
Трябва да имат ето това, попълнено:
http://babh.government.bg/uploads/File/Obrazci_Hrani/29 obrazec BABH.pdf
Най-добре ако имат мобилна хладилна витрина за яйцата и млякото.
Дори най-невинните бабички и деденца на пазара пръскат и торят като невидели. Ей, така , да има. Компаниите правят промоции - купуваш 2 , получаваш трето на половин цена или купуваш инсектицид, подаряват ти и фунгицид. Все пак те работят за печалба, нали?
Колкото по-дъждовно е времето, толкова по - често се пръска. Ябълките например са пръскани поне 30 пъти миналата година - на всеки 3-4 дни. Всичко се пръска - и плодове и зеленчуци, и житни, иначе струпясването, маната и всякакви вредители ще унищожат реколтата. На теория производителя трябва да изчака карентния срок, от 5 до 30 дни, в който жизнената дейност на растението разгражда пестицида. Дали чакат- никой не знае. Едно мащабно изследване на проба е неколстотин , близо хиляда лева.
Отново в полза на веригите- големите хладилни складове с хиляди тонове плодове изследват почти всяка постъпила партида. Те имат десетки хиляди лева оборот и могат да си го позволят. Европейските доставки също имат някакъв контрол. Далеч не цялостен, разбира се, но поне някакъв.
Преди години взимахме редовно прясно мляко от човек и си правихме и кисело мляко. Човекът от, който взимахме беше близък приятел на баща ми и си преглеждаше животните, имаше си апаратура, поддържаше хигиена и бяхме напълно спокоини за качеството на млякото. В един момент вече му беше тежко да гледа крави и се отказа, с него и ние от купуването на домашно мляко. Някой по- горе писа това, че купуваш мляко от домашно животно, не значи че то е здравословно, защото ” производителя” не подлежи на никакъв контрол и трябва да разчиташ на късмет той да спазва някакви хигиенни норми. В квартала обикаля една баба и продава ” домашно” мляко на хората в 1-2 литрови бутилки от безалкохолно/ мин.вода и прочие. Минава определен ден и хората си купуват. Същата тази баба лично съм я виждаш да си попълва запасите от употребявани бутилки от варела за боклук.
Така, че ако продавачът не ви е добре познат, няма как да сте сигурни, какво е млякото, как е съхранявано и от здраво животно ли идва. Колкото и да е зле държавата, все пак осъществява някакъв контрол, поне върху основните хранителни продукти.
Получава се парадокса, че се купува домашно мляко като по- здравословно, от продаваното от мандрите, а има голяма опасност/ според мен/ да доведе до не здравословни последици. Всеки си преценява сам за себе си.
П.п- пиша от телефон
Мнението беше редактирано от I`M на 03.08.15 11:34.
Аз явно не съм от тия “всеки” :D. Хич не съм впечатлен, да не кажа,че съм разочарован, но е сигурно, че няма да повторя :) Нищо в тая бира не ми хареса. Е това, което публикувах за рождения ден на Боби - “Бернард”-а беше къде къде по-хубаво. Отделен е въпросът колко е непастьоризирано, ама беше по-хубаво :)
03.08.15
17:58
казано от Петър на 03.08.15, 14:03:
Аз явно не съм от тия “всеки” :D. Хич не съм впечатлен, да не кажа,че съм разочарован, но е сигурно, че няма да повторя :) Нищо в тая бира не ми хареса. Е това, което публикувах за рождения ден на Боби - “Бернард”-а беше къде къде по-хубаво. Отделен е въпросът колко е непастьоризирано, ама беше по-хубаво :)
Всеки е с различен вкус бе, може на Боби да му хареса. :)
03.08.2015 г.
Тренировка 30 - Дърпащи (силова)
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 4x60, 3х100, 3х140 кг.
Набирания с раменен хват - 3.
Работни серии:
1. В кръг:
1.1 Мъртва тяга - 3х190, 5х185, 5х185, 4х185 кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 5х32, 5х32, 4х32, 4х32 кг.
1.3. Гребане с едностранно натоварен лост - 6х62½, 6х62½, 6х62½, 4х62½ кг. (без тежестта на лоста)
Обобщение за тренировката:
Последна тренировка на морето, този път в приятна компания. Малко изстивах между сериите покрай разговора, но при тези работни тежести това не е драма. :)
Положителни:
- Няма.
Отрицателни:
- На тягата на 190 хватът определено се предаде, затова и само тройка, след което свалих на 185.
- При първата серия набирания нещо прещрака в горната част на гръбнака на познатото място отляво. Там ме боли още от онзи ден, но днес малко го пресилих с изтегляне до брадичката, затова следващите серии бяха с малко по-малка амплитуда.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Сутринта последен плаж на Арапя, накъсан от няколко служебни разговора. После набързо през апартамента за няколко мейла и справки, а след това тренировка. Сега мисля да уважа горния разговор за бири с няколко Шоферхофера. :)
Храна:
Като за последен ден на море...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.08.15 22:50.
03.08.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Сутринта опаковане на багаж, товарене на колата, чистене... Все едно си бяхме помъкнали цялата покъщнина! Същински катун.
После сравнително спокойно и бързо пътуване. На прибиране минах да си взема от куриерския офис новата придобивка - чифт Adidas Drehkraft.
Малко ме притесняват няколко неща - първо не очаквах петите да са чак толкова повдигнати. Второ системата за затягане е меко казано странна и не знам колко ще изкара. И трето май палците ми опират отпред. Ще видим как ще са - ще направя една-две тренировки и ще преценя.
У нас заварих блато в аквариума, включително и две отдавна умрели разлагащи се риби. За съжаление едната от двете беше петрохромис, но какво да се прави. Покрай това се наложи смяна на вода и чистене на филтри, с което приключих едва преди малко.
Утре - обратно на работа. Налага се да ходя с колата, така че колелото ще остане неизползвано още малко.
Храна:
Калориите са доста скромни днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.08.15 21:53.
Тази система я имаше и при модел на адидас от 90-те и да ти кажа изглежда много ненадеждно но издържа доста време ( в моя случай 2 години), а ако се скъса имаш място за връзки.
П.п. при това да вметна при ежедневно носене.
Мнението беше редактирано от Станимир на 04.08.15 21:59.
Друго не забелязвам през дните, които не зяпах форума, но няма как това име на този дневник да не го забележа. Друго си е да се отдаде почит на кехлибарената напитка (beer) :D Наздраве! :)
Мнението беше редактирано от Nachev на 04.08.15 23:26.
казано от Станимир на 04.08.15, 21:57:
Тази система я имаше и при модел на адидас от 90-те и да ти кажа изглежда много ненадеждно но издържа доста време ( в моя случай 2 години), а ако се скъса имаш място за връзки.
П.п. при това да вметна при ежедневно носене.
Ами според етикета въпросната система “Боа” има доживотна гаранция за цялото време на експлоатация на продукта (тоест обувките). Според мен това ще рече, че първо би трябвало да се прокъса платът и да се протърка подметката, преди да се е скъсала пристягащата нишка или да се е повредила самата система за стягане. Ще го видим това. :)
В тубата даже има клипче как теглят разни тежки неща с нея:
казано от П.Nacheff на 04.08.15, 23:19:
Друго не забелязвам през дните, които не зяпах форума, но няма как това име на този дневник да не го забележа. Друго си е да се отдаде почит на кехлибарената напитка (beer) :D Наздраве! :)
Днес е голям празник! :)
http://www.blitz.bg/news/article/353268
Наздраве на всички! (beer) (beer) (beer) (beer)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.08.15 10:13.
05.08.15
10:16
Честит Празник :D!
По-добре е да са леко стегнати обувките, отколкото да ти плуват краката вътре. Ако не ти се сгъват палците е ОК. Те ще се отпуснат, а освен това няма да ги носиш цял ден, нито ще тичаш или скачаш с тях :)
А височината (0.75 инча) май е горе-долу някакъв стандарт, по-малко от това са само Adidas Powerlift.
05.08.15
10:20
Боби, да са ти честити новите обуща! :)
Изглеждат много футуристично - заради цвета и заради вида на въпросната система.
Имай в предвид, че след месец носене ще се поотпуснати ще се понапаснат по кракът ти.
05.08.15
12:08
Привет:)
Както Мадбой ми беше казал на мен: “Не се притеснявай ще се отпуснат!” Аз си взех Adidas Powerlift 43 1/2 при положение, че нося 44 и в началото не можех да си вкарам крака вътре. Сега са ми точни. Ще се отпуснат след две седмици носене.
05.08.15
16:36
И аз с мааалко закъснение :)
Наздраве и честита придобивка, дано да скъсаш няколко (заради доживотната гаранция :) )
05.08.2015 г.
Тренировка 31 - Бутащи (Обемна A)
Загрявка:
Раменни преси с пудовки - 8х20 кг (на ръка).
Борчески клек с дискове - 5х40 кг.
Работни серии:
1. В двусети:
1.1. Борчески клек с дискове - 12х100, 6х115 кг.
1.2. Раменни преси с пудовки от стоеж (двустранно) - 9х32, 7х32 кг (на ръка).
2.1. Бедрени разгъвания на машина - 12х79½, 12х79½ кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х110, 6х110.
3.1. Бедрени сгъвания на машина - 12х50, 12х50.
3.2. Избутване на дъмбели от полулег - 6х52, 6х52 кг (на ръка).
4.1. Кофички с доп. тежест - 5х50, 7х50 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели - 6х19, 7х17 кг (на ръка).
2. Еднократно:
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) с въженце - 6 х всички плочки.
6. Суингове до вертикала - 14х50 кг.
Обобщение за тренировката:
Първа тренировка обратно в Лъки. Първа и за новите Drehkraft. Размерът е ОК, боа-та държи здраво, но се пречупват на едни специфични места отстрани и се притеснявам дали няма да се нацепят много бързо там. Ще видим.
Днес нямаше на какво да усетя разликата с обикновени маратонки, освен на суинговете, където ефектът беше негативен - щангетите променят центъра на тежестта и пудовката ме дърпаше някак неестествено напред. Предполагам, че ще е така и на всички варианти на тяга, така че там вероятно ще се дърпа по чорапки. :)
Положително:
- Приличен обем.
Отрицателно:
- Накрая на дъмбелите от лег и на кофите малко издъхнах.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk..
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~61 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Първи ден след отпуска. Налетяха ме с всякакви неща и не можах да свърша почти нищо от планираното, но какво да се прави.
Храна:
Пак станаха доста калориите...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.08.15 09:34.
Тези са най-новите щангети на адидас и изглеждат много добре. Имат високата подметка 2см като adipower (те им се водят топ серията). 1:1 с Power Perfect II. Височината на подметката според мен е както на трениращия му е удобно и свикне, съществено значение може да има при изхвърляне и изтласкване. Струват си, ако имаш добра мобилност в глезените и коленете, не бих казал че дават кой знае колко по-добра стабилност в клека или лега и разбира се ако се кефиш на разните спортни аксесоари, иначе и съвсем обикновени гуменки си вършат работата. Закопчалката много ми прилича като тази на един модел на Inov8. При всички случай от едни щангетки на други или от обикновени на щангети си трябва време да се свикне, в щангите поне 1-2 седмици :D Въобще хубавите щангетки изглеждат супер и си вършат работата, ето ги моите в клипчето от инстаграм (токът им е ~3см). Коментарът ми е по-скоро насочен към хората, които се интересуват от щангети и/или се колебаят в закупуването на такива впредвид високата им цена.
https://instagram.com/p/6A2A8bysCA/
05.08.15
22:38
казано от Boby_ на 05.08.15, 20:26:
Предполагам, че ще е така и на всички варианти на тяга, така че там вероятно ще се дърпа по чорапки. :)
А ако не ти се иска да си по чорапи, може да си вземеш и едни цвички за тяга. На състезанията вдигахме с такива, а аз често си и тренирах с тях.
Удобни са, все едно си с чорапи пък реално не ти се чапат чорапите. Бонус: леки, компактни и няма да ги усетиш в багажа. :D
Рони, на мен лично ми е трудно да си представя Боби с цвички (giggle). Пък дали има и такива размери - 45-46-47?
05.08.15
23:38
Има - знаеш ли колко мъже по състезанията си вдигаха с цвичките. :D
Даже преди състезанието се продават пред залата + чорапи за тяга.
Е... сигурно ще се посмеете малко, но какво пък - нали смехът е здраве. :D