Too Little, Too Late

Прескочи до:

21.07.15
17:50

Честит рожден ден! Бъди здрав, щастлив и все така целеустремен!

21.07.15
18:41

Честит рожден ден, Боби (beer) :)

21.07.15
19:38

Благодаря и за втората група честитки! :) (cake)

21.07.2015 г.

Тренировка 24 - Дърпащи (Обемна Б)

Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х60 кг.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Високо изтегляне от земя - 10х105, 9х105 кг.
  1.2. Сунгове до вертикала - 34х32 кг.
  1.3. Пулоувър преса с прав лост- 6х60, 7х60 кг.
  1.4. Набирания в подхват - 20, 13.
  1.5. Набирания в раменен надхват - 9, 8.
  1.6. Набирания в успореден хват - 7, 7.
  1.7. Скотово с крив лост/дъмбели - 7x53 кг.
2. Изометрии:
  2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - пропусната.
  2.2. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 11 с х 16, 10 с х 16 кг.

Обобщение за тренировката:
Малко импровизация поради липса на 50 кг дискове, 50 кг пудовка и достатъчно тежести за изометрия на тяга, но като цяло добре.

Положително:
  - Приличен обем на набиранията, както и на високите изтегляния.

Отрицателно:
  - Нищо за отбелязване.

Плуване:

Около 700 метра кроул и бруст, редувани през 30 вдишвания.

С оглед на сутрешното усещане от снощната комбинация бира + ром и предстоящата следобед тренировка реших да не си давам зор за четири прекосявания на залива, а само за две и нещо.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка -  1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 14 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта плажче, после обяд, следобедна почивка, тренировка, а сега започвам с бирите, които така щедро ми разрешихте. ;) Наздраве на всички!

Храна:
Доста... като за рожден ден.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.07.15 15:24.

22.07.15
16:12

22.07.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
Около 1300 метра за 40 минути с редуване на 30 кроул и бруст през 30 вдишвания.

Днес третото и четвъртото прекосявания на залива ми бяха малко тежки, но нищо драматично.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Плажче, плуване, сега следобед почивка от слънцето и малко служебна работа (от тия важните неща, които няма кой да свърши вместо мен).

Вчера забравих да отбележа, че докато си тренирахме в “силовата” част на залата, от другата страна Кирил Пенджуров (не че до вчера го знаех кой е, но ми попадна листовка на залата и го разпознах от нея) провеждаше тренировка по Муай Тай. Момчетата тренираха по начин, който ме накара да се замисля дали и това, което аз правя в залата, може да се нарече със същата дума. :)

Храна:
Работата с храната отново стана доста дебела...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.07.15 22:48.

Боби, много се радвам, че си така активен и на морето. :)

За съжаление обаче ще те разочаровам - днес вече нямаш рожден ден!

22.07.15
20:37

Въпреки ,че бях удостоен с покана за партито в твоя чест ... забравих поне да те поздравя!Извинявай Боби!
Бъди много по-здрав и по-обичан!ЧРД на патеричка!

Честит рожден ден и от мен на патерица. Жив и здрав да си, другото само идва.

22.07.15
22:07

Боби жив и здрав да си приятелю! Не влизах последните дни и не съм в час много - ще ме прощаваш. По-малко контузии (възпаления, стари болежки и т.н.) и повече лични успехи !! :) :)

22.07.15
22:51

Благодаря и на честитилите на патерица! :)

казано от Вероника Налбатска на 22.07.15, 17:13:

Боби, много се радвам, че си така активен и на морето. :)

Първата ми работа като отида на ново място на море за повече от 2-3 дни (което ми се случва крайно рядко, но това е друга тема) е да си потърся подходяща зала. Чак след това си намирам плаж по вкуса ни. :) Хубавите неща не стават със спиране, а само тогава, когато не ти се налага да започваш, след като веднъж си го направил.

казано от Вероника Налбатска на 22.07.15, 17:13:

За съжаление обаче ще те разочаровам - днес вече нямаш рожден ден!

Рожденният ден може да е отминал, но не и отпуската. :) Върна ли се в София обаче, бирата ще остане само за уикендите. Стига толкова ежедневен биропой.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.07.15 23:04.

23.07.15
19:02

23.07.2015 г.

Тренировка 25 - Бутащи (силова)

Загрявка и адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х60, 3х120 кг.
Преден клек - 3х60, 3х100.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х40 кг.

Работни серии
1. В трисети:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 4+1х145, 4x145, 3x145, 4х145 кг. 
  1.2. Преден клек - 5х125, 5х125, 5х125, 5x125 кг. 
  1.3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 5х72½, 4х72½, 4х72½, 3х72½ кг.

На чужда лежанка/стойки за клек с лост с невъртящи се кобури с непривични тежести и след разходка в най-голямата жега толкова.

Положителни:
  - Няма кой знае какво положително за отбелязване, освен едно повторение повече на раменната преса общо в четирите серии.

Отрицателни:
  - Крачка назад на лега.
  - Клекът плитък и смешен. Не просто плитък, а по-плитък от обикновено. Иска ми се да се оправдая с болка в коляното, но такава нямаше - само лек дискомфорт. Причината за малката амплитуда беше, че коремът ми се взриви, кръстът беше напрегната, а краката не искаха да бутат. Оправдания.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn,  4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 14 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Още една тренировка без протеин след нея. Усещам как мускулите се топят...

Обобщение за деня:
Днес морето беше доста бурно заради силния вятър и решихме да прескочим плажа. Вместо това се разходихме до Бегликташ. След доста търсене и обикаляне го намерихме. Сложили хората табела с разстоянието на входа на Приморско (посока от Царево към Бургас), но не и с посоката. Ние си отцепихме по главния път и се усетих, че сме подминали, чак като минахме Ропотамо и стигнахме Аркутино. На връщане се оказа, че в другата посока си има табела с указание, че трябва да се влезе към Приморско. Така или иначе в крайна сметка го намерихме.
Оказа се интересно място, но леко прехвалено - по-скоро естествено образувание, използвано от траките за светилище, отколкото нещо, изградено от човека. Мислехме от там да стигнем пеш и до залив Св. Параскева или до Маслен нос (не бяхме наясно кой точно път сме хванали), но жегата ни върна.
След това тренировка, а сега почивка на балкона.

Храна:
Бирата пак дойде в повечко.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.07.15 08:03.

24.07.15
16:02

24.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Днес сутринта беше облачно и решихме да отложим плажа. За сметка на това намерихме конна база край Китен - казва се “Самър” и се намира точно от другата страна на главния път. Малката щерка и жената яздят понякога, но аз досега не се бях качвал на кон. На тях двете им дадоха две млади бременни кобилки, а на мен - 28 годишната Фрида, пенсиониран състезателен кон, участвал в състезания по паркур. С други думи бабичка на сигурно 100 човешки години. :) Беше обаче май единствената в базата, достатъчно голяма за мен и в същото време достатъчно кротка за човек, който не се е качвал на конски гръб през живота си. С нея се разбрахме много добре - като за първа езда дори усетих как да запазвам баланса, как да я управлявам с юздите и по малко с краката и други такива. За половин час разходка ходом толкова. :)

Храна:
4000 калории са си направо глад в последно време!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.07.15 23:00.

24.07.15
17:47

Най-накрая да се докопам и аз до тук :D
Честит рожден ден на две патерици и половина :D.
Много здраве, постигнати цели и безаварийни тренкровки :) и шредед 6-пак до другия рожден ден !!!
Наздраве от 30тина км северно от вас :Д

24.07.15
19:15

Честит рожден ден и от мен,Боби,макар с голямо закъснение!
Зад граница нямам интернет.Жив и здрав да си,и много обичан!

24.07.15
23:03

Блгагодаря и за последните две чеситки! :) Наздраве!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.07.15 23:05.

Боби,

Аргининът ти в свободна форма ли е или AAKG, и какви са ти впечатленията на този етап?

Питам неслучайно, защото въпреки споровете за ефективността на аргинина като цяло, именно L-Arginine в свободна форма ме изтрелваше доста сериозно по време на тренировка, най-вече откъм издръжливост.

25.07.15
14:49

Взимам от този на бълка - пише 100% чист л-аргинин, значи е свободна форма.
Усещам го най-вече при по-обемни тренировки, особено в края - влияе ми повече на издържливостта, отколкото на сила или мотивация.

26.07.15
00:57

26.07.2015 г.

Тренировка 26 - Дърпащи (силова)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 4x60, 3х120 кг.
Набирания с раменен хват - 3.

Работни серии:
1. В кръг:
  1.1 Мъртва тяга - 5х185, 5х185, 5х185, 4х185 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 5х32, 5х32, 3х32, 4х32 кг.
  1.3. Гребане с едностранно натоварен лост - 6х62½, 6х62½, 5х62½, 4х62½ кг. (без тежестта на лоста)

Като за тренировка след плаж бива.

Положителни:
- Няма.

Отрицателни:
- На тягата за разлика от 180 предната седмица на 185 хватът вече започва да издиша, особено в последните две серии. Усещам вече несигурността и отдалечаването на щангата от центъра ми на тежестта, което ще доведе до познатите последствия, ако продължа да увеличавам въпреки това.

Плуване:

Около 650 метра за 20 минути с редуване на 30 кроул и бруст през 30 вдишвания.

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn,  4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутрешен плаж с плуване, после малко почивка, тренировка, а вечерта излизане с приятели.

Храна:
Много.

26.07.15
14:19

Пропуснах да се похваля, че снощи жената ми организира малко събиране по повод отминалия вече рожден ден. Идеята й беше за нещо повече, но и така се получи много приятно. :)

26.07.15
22:54

26.07.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
Около 700 метра за 20-25 минути с редуване на 30 кроул и бруст през 30 вдишвания.

Отказах се от трети и четвърти тур заради доста медузи в дълбоката част от залива. Абе домързя си ме...

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта плажче на Арапя с кума и една колжека с три деца. Следобед почивка, после се разходихме до Корал. Втора година подред почиваме на Лозенец, а досега не си бяхме направили труда да го потърсим. Оказа се буквално на 500 метра от апартамента.
Докато купувах банани за малката пък почти се сблъсках с виден представител на бб-тийм. :)

Покрай море, компания и почивка чак днес се сетих да изтегля новия албум на Lamb of God. Много ми допадна! За предния ми трябваха 3-4 прослушвания, за да “порасне” в мен и да ми хареса, а този ме грабна от първо слушане. Засега ми липсва “уау!’” ефектът, но общото впечатление е много позитивно.

Храна:
Ами... на море като на море, както казва Рони по-горе. :)

27.07.15
17:49

27.07.2015 г.

Тренировка 27 - Бутащи (Обемна A)

Загрявка:
Раменни преси с пудовки - 8х20 кг (на ръка).
Борчески клек с дискове - 5х40 кг.

Работни серии:
1. В двусети:
  1.1. Раменни преси с пудовки от стоеж (едностранно) - 9х32, 7х32 кг (на ръка).
  1.2. Борчески клек с дискове  - 10х100, 10х100 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 6х110, 9х105.
  2.2. Бедрени разгъвания на машина - 7х55, 7х55 кг.
  3.1. Кофички с доп. тежест - 7х50, 6х50 кг.
  3.2. Бедрени сгъвания на машина - 12х50, 12х50.
  4.1. Избутване на дъмбели от полулег - 9х40, 7х40 кг (на ръка).
  4.2. Борческо въртене с дъмбели - 7х18, 5х18 кг (на ръка).
2. Еднократно:
  5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) с въженце - 6 х 65 кг.
  6. Суингове до вертикала - пропуснати.

Малко импровизирах и разместих реда на упражненията, но се получи прилично като цяло.

Положително:
  - Обемът излезе добре.

Отрицателно:
  - В края много се уморих и съвсем издъхнах, но с оглед на плуването сутринта и припичането на плажа след това май е нормално.

Плуване:
Около 1300 метра за 40 минути с редуване на 30 кроул и бруст през 30 вдишвания.

Днес медузи нямаше, а с тях изчезнаха и оправданията, затова и направих 4 ширини на залива, вместо обичайните две. Условията бяха чудесни - кристална вода, почти никакво вълнение и вятър и съответно обичайното течение почти не се усещаше. Абе кеф.

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk..
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта доста продължителен плаж заедно с една колежка и семейството й плюс още едно приятелско семейство. Плажуването се разтегна дори и след обяда, което не е обичайно за нас.

Храна:
Не беше малко, но все пак по-добре от предишните няколко дни.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.07.15 23:35.

28.07.15
15:33

28.07.2015 г.

Тренировка 28 - Дърпащи (Обемна A)

Загрявка:
Мъртва тяга с тесен хват - 3х60, 3х100 кг.
Придърпване на горен скрипец пред гърди - 6х60 кг.

Работни серии:
1. В двусети:
  1.1. Мъртва тяга с тесен хват - 7х165, 5х165 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват - 18, 15.
  2.1. Мъртва тяга с широк хват - 5х140, 5х140 кг.
  2.2. Борческо обръщане от вис - 8х75, 6х75 кг.
  3.1. Набирания с широк надхват - 10, 8.
  3.2. Високо изтегляне от земя - 8х100, 7х100.
  4.1. Колелце от стоеж - 4, 3.
  4.2. Скотово сгъване с дъмбел - 9х25, 7х25 кг (на ръка).

Тренировка на гладно и то в най-голямата жега в два следобед. Малко ме позаболя дебелата кратуна по едно време, но иначе стана доста добре. Освен това тренирам втори ден подред, защото утре ще мръднем малко по Странджа и два дни няма да тренирам.

Положително:
  - Добър обем навсякъде, особено на тягите, обръщанията и високите изтегляния.

Отрицателно:
  - Стъпка назад на набиранията, но нищо драматично.
  - Нещо в левия лакът хрущи доста зловещо при всичко, свързано със сгъване, но болка няма, така че засега не мисля да реагирам.

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Взеха ни детето да го водят на аквапарк и днес ергенуваме с жената. Малко плажче сутринта, после тренировка,  а сега май ще мръднем до Царево.

Храна:
Фастинг докъм пет, после пак станаха доста калориите. Успокоително е, че теглото от два дни пак тръгна надолу и то рязко - явно част от каченото е вода заради увеличения въглехидрат или по други причини.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.07.15 08:47.

29.07.15
23:01

29.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта трябваше да тръгнем към Странджа за малко “почивка от почивката”, както казва малката щерка, но при опаковането стана инцидент със сериозно порязване и вместо това отпрашихме към Царево да търсим хирург, който да шие детска ръчичка. Намерихме местния “МБАЛ” и съответно хирургически кабинет. Там обаче след като така нареченият хирург сложи местна упойка, детето взе да изпада в истерия. В секундата, в която стана това, въпросният псевдолекар, който беше или снощен, или в тежка наркотична абстиненция, изнервен до подскачане, буквално ни изгони - имал си други пациенти, ние да сме си търсели къде да ни оправят. Запалих колата и директно в Бургас. Там пък в спешния кабинет ни обясниха, че всички ортопеди били в операция до обяд и когато се появи някой, евентуално ще ни го пратят да ни зашие. Вариантът бил срещу заплащане в ДКЦ-то. Там и отидохме. Истерията на детето се повтори, но този път лекарят се оказа достатъчно спокоен и опитен, каза “ти си реви, колкото искаш, аз ще шия”, викна две сестри, хванахме я за две-три минути хлапето и нещата станаха. Платихме си (естествено в брой на ръка, без да минаваме през регистратурата и такива формалности като касови бележки) и си заминахме. Чак после се сетих, че нито я тестваха за алергии към упойката (вероятно лидокаин), нито ни предложиха ваксина срещу тетанус. Неслучайно на бургаската болница й се носи възможно най-лоша слава на пълна с некомпетентни лекари, лекуващи с остарели медикаменти и подчинени на корумпирана управа.
С тия в Бургас да се оправя който иска - медицински одит, НСБОП или който там ги подхване първи. Но приемам за лична кауза да направя труден живота на лайнаря в Царево, който ни изгони. Ако не мога да му уредя отнемане на лекарския лиценз, поне ще му осигуря достатъчно усложнения, че да съжали за постъпката си.

В крайна сметка зашити и превързани, по обяд тръгнахме към дестинацията си - село Младежко. Хотелчето се оказа много приятно, а следобед се разходихме и до изворите на река Младежка. Е, не са изворите на Нил, но е приятно да стъпи човек в началото на река. :) Минахме и през местната пещера, но стигнахме само до първата зала след входа. Навътре има още доста, включително и голямо подземно езеро на около 70 метра от входа, но проникването до там иска допълнително оборудване и опит, с каквито не разполагаме.
Районът обаче е прекрасен и си струваше идването. Утре продължаваме към следващото странджанско село. :)

Храна:
Днес ударих дъното... така, де тавана на калориите. Утре пак.

За жалост едва ли само тук местните лекари в Бургас, са на такова положение, но тук са си чисти некадърници, което е самата истина, казвам го от първо число поради факта, че вече почти 31 години се сблъсквам с тях и съм виждал какво ли не. Затова винаги за нещо по-сериозно пътя и София.

30.07.15
00:26

Не знам дори как да го коментирам това, освен че имаш пълна морална подкрепа. Познато ми е чувството какво се случва, когато се отнася за детето ти и то в такава ситуация. Може да звучи клиширано, но само родител може да го разбере. Всъщност респект за хладнокръвието. В смисъл, че не е трябвало да шият и доктора след това. (Но го почвай тоя де. Това е толкова недопустимо, че няма какво да го коментираме :) )
Бързо да и мине на щерката и само по-хубави емоции през почивката. :)

:(
Този си заслужава да го подхванеш. Как им дава сърце да постъпват така?!

Стискам палци малката бързо да се оправи - юнак без рана не може! :)

30.07.15
09:38

На морето всичко минава бързо,ще се оправи малкото електронче и ще има да разправя, колко доктори са я държали докато я шият :D !!!
Респект за хладнокръвието!!!Убеден съм,че на момента си преценил колко по-неприятни от една аркада  могат да се стекът нещата след време за положилия Хипократовата клетва.

30.07.15
13:17

Честно казано, на момента дори не ми хрумна да ударя тоя псевдолекар - игнорирах го тотално. Бях в режим на мислене какво да правим - дали да търсим хирург в Приморско или направо да палим за Бургас. Чак после като се зашихме и успокоихме, се ядосах, че съм си тръгнал тихо и кротко. Дори не му разбрах името. Но утре на прибиране към Лозенец ще мина пак през така наречената болница и ще го проуча.

30.07.15
13:31

Щом има престъпление, трябва да има и наказание.

Сега, да не ме захапе юридическата гилдия :)

30.07.15
14:09

Привет и от мен!
И аз преди 10 дни бях в подобна ситуация, но не хард-варианта, който се е получил при вас с този псевдолекар. Съчувствам на детенцето ти и на семейството ти! Минах през същото - държане, стискане и опити за укротяване при положение, че на мен ми ставаше лошо само при гледката на бодването на няколко места в раната с упойка и шиенето след това. А трябваше да дрънкам тотални глупости и да държа ръката на сина ми, защото преди цялата манипулация му сложиха марля с цитопласт на очите, за да не вижда какво се случва! Оттам усещанията му се изостриха още повече!
Пожелавам скорошно и безболезнено оздравяване на малката! И да, псевдолекарят си е за тотално гонение по всички параграфи! Такива са за затвор!

31.07.15
17:37

Днес минахме през Царево. Докторът отсъстваше, но му заснех кабинетчето и го проучих. Оказа се, че името му е Николай Гавраилов, бивш директор на болницата в града, замесен в далавери със заместник министър от тройната коалиция и бивш депутат. В даден момент и прокуратурата се е занимавала с него, а той и сега си практикува на частно и дере туристите. Ето едно текстче за него:
www.atanas.fr/ceni-chuzhdenci/

Това е старичко. В момента Гавраилов гравитира около ГЕРБ и прави безплатни прегледи като част от кампанията на фирмата на Бойко. Явно е паснал добре там.
Ще направя опит да подам жалба, но резултатът ми е ясен отсега.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.07.15 19:26.

31.07.15
19:55

30.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта поспахме, пихме кафенце, цопнахме в басейна на хотелчето и на път към с. Бръшлян. Минахме през Звездец - дълбоко в Триъгълника на смъртта. Местният магазин има култов надпис - “Газ, мас, пирони, патрони”. Пихме по едно кафе отстреща и продължихме към Бръшлян. Там се настанихме и после се разходихме до близък рибарник с рибен ресторант. Хората си гледат есетри (но само за хайвер), пъстърви, шарани. За съжаление останалата кухня с изключение на рибата беше ужасна.
Прибрахме се към селото и излязохме на разходка до параклиса Св. Петка. Целият Бръшлян е на практика етнографски комплекс с музей, възстановени странджански къщи, килийно училище и църква. Мъничко е, но си струва човек да мине през него.
Вечерта в селото си направихме барбекю. Оказа се, че в къщата при нас са отседнали четирима гранични полицаи, командировани от Благоевград. Връщали по 20-30 нелегални имигранти на ден и то само техния патрул. Имало си канали, явки, минавали с коли и ги возели или за София, или директно за Сърбия. Стройна и печеливша организация. Даже местните цигани се включили в системата, ама по свой си начин - намерили си двама манговци някакви подобия на униформи и тръгнали по гората. За късмет попаднали на някакви афганистанци. Разкрещяли се циганорите, проснали ги на земята, взели им телефони, пари, паспорти и ги натирили обратно в Турция. Още същата вечер обаче единият циганин се раздрънкал да се похвали, та местната полиция ги прибрала и двамата и възстановили вещите на имигрантите. Не знам дали е смешно или тъжно - по-скоро второто.
В целия регион беше пълно с гранична полиция - по селца, пътеки, пътища.

Храна:
Изпих всичката бира в Странджа планина...

31.07.15
20:20

31.07.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Въпреки снощния запой с полицаите, тази стурин още в седем без десет ни събудиха местните странджански коне с хлопатари, които се разхождат свободно из селото и в гората - местните ги гледат по подобие на прасетата. Пращат ги на есен в гората, на пролет кобилите си идват с кончета. Комунизъм! :)
Разходиме се до местността “Двата вриса” (извора). В района са направени екопътеки, вложени са доста пари и нещата изглеждат много обнадеждаващи на фона на цялата сивотия и кретения в държавата. Странджа е една мека и плавна планина (по-скоро хълмиста територия, но да не ми се обиди някой странджанец), която създава усещане за безвремие и покой. Преображенското възстание още е живо там, все едно е станало миналия месец. Жалкото е, че освен групи руснаци и чехи, докарани организирано от Слънчев бряг и южното черноморие, български посетители почти няма.
По обяд се прибрахме и отидохме до местния етнографски музей, за да видим изпълнението на бръшлянските баби - няколко типично странджански песни, малко ръченица (не особено пъргава, но не е в това идеята), разкази за бита и препитанието на хората в региона по времето на турското робство и т. н. След това минахме и през килийното училище, където изслушаме лекция за възникването на училището, за събитията от 1903 след събора на Петрова нива и убийството от турския аскер на Пано Ангелов и Никола Равашола, както и последвалото излагане на телата им в Малко Търново за назидание, кланетата по целия регион на Малко Търново, Лозенград и околностите... Изобщо май сме забравили, че тази България тук не е освободена през 1878, дори не е влизала в сметките по време на Съединението, а се е присъединила към българската държава чак след Първата световна и то не цялата...
Изобщо почивката от почивката, както се изрази малката щерка, прекарана в Странджа, ни се отрази страшно добре. Толкова е близо до курортните дестинации на южното черноморие, толкова е лесно да се стигне от там и в същото време е толкова различно, че според мен никой няма да загуби от една подобна обиколка на района.
Към два следобед запалихме колата, минахме през Царево да съберем информация за лекаря, цитиран по-горе и след час бяхме на плажа в Лозенец.
Освен Странджа и бабите, прилагам и две снимки на това как точно се къпем в морето с ранената ръчичка. :) Купили сме превързочни материали - стерилна марля, бинт, цитопласт, антибиотичен спрей. При всяко мокрене и цапане влизам в ролята на хирург (предполагам по-истински от онзи в Царево) и превързвам. :) Не е лесно обаче. Нещата отиват към предсрочно прибиране от морето и то не само заради това, а и покрай работата.

Храна:
Неутрален баланс! Алелуя!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.07.15 22:32.

31.07.15
20:52

Ей, ядосах се и аз от тази история с този “доктор”. :X Поне телефонът му е даден, записал съм го, ще се позабавляваме някоя вечер. :)
Много му е малко даже... Само дано дъщеря ти да не пострада заради него.

Теди Илиева

31.07.15
22:31

Наистина е много хубаво в Странджа! Ходила съм в с.Българи на нестинарските танци на църковния празник Св. Константин и Елена (в  началото на м.юни се чества). В близост сте и до устието на река Велека. Там предлагат разходка с лодка, има много костенурки, а лодкарите разказват увлекателно за местността и природата. Много по-интересно и красиво е от р.Ропотамо и си заслужава.

31.07.15
23:52

И се виждат хубаво горите от времето на Терциера :)

01.08.15
12:20

Обобщение за юли 2015

Започвам обобщението за юли с пълното съзнание, че резултатът е предизвестен. Среднодневният ми калориен прием през месеца е бил 4205, което е с почти 500 повече от предния месец.
Теглото се е увеличило с 1100 грама - от 102,7 кг към 1-ви юли до 103,8 към 1-ви август. Това при 7709 калории за свален/качен килограм ще рече излишък от 8480 калории или около 274 средно на ден за месеца, което прави около 3931 калории за неутрален баланс.
Отново съм далеч от всички сметки по популярните формули - при коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3155 калории, а разликата е голяма дори при коефициент 1,725, който дава неутрален баланс от 3511. Това е при положение, че през втората половина на юли физическата активност определено намаля без колоезденето из София и с по-мързеливото плуване в морето в сравнение с това в басейна.
Това според мен доста категорично потвърждава предишните ми наблюдения, че калориите от бира не бива да се смятат линейно, а по някаква логаритмична скала с намаляващо усвояване . Още не съм готов обаче да изляза с точна формула. Но и до там ще стигна, ако бироналиването продължи още малко. :) Това ще е моят уникален принос в диетологията. :D Ще бъде известен като “биреният логаритъм на Боби”.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.15 12:21.

01.08.15
12:31

01.08.2015 г.

Тренировка 29 - Бутащи (силова)

Загрявка и адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х60, 3х120 кг.
Преден клек - 3х60, 3х100.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х40 кг.

Работни серии
1. В трисети:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 5х145, 4+1x145, 4x145, 4х145 кг. 
  1.2. Преден клек - 5х125, 5х125, 5х125, 5x125 кг. 
  1.3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 5х72½, 3х72½, 4х72½, 4х72½ кг.
2. Еднократно:
2.1. Суингове до вертикала - 30х32 кг.

Най-после в залата след три дни почивка! Облаците и хладното време ни отказаха от плажа и тренирахме сутринта. Като цяло се получи доста добра тренировка.
На последната серия помолих да ми пази един здрав младеж, който ми се стори познат отнякъде. Гледах го, гледах го, но чак след тренировката се сетих, че е Иван Майсторов.

Положителни:
  - Имам добър напредък на лега.

Отрицателни:
  - Слаб и плитък клек, като дори и така ми причинява неприятно усещане в лявото коляно.
  - Раменните и те бяха жалка гледка.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Заради облаците сутринта се отказахме от плажа. Мислехме да ходим до Велека за разходка с лодка до устието, но се появиха капки дъжд и ни отказаха. Сега чакаме едни приятели да дойдат малко на гости да пием по някоя бира и да играят децата.

Храна:
Както завърших юли, така започвам август.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.15 22:33.

ХАХХАХАХХАХАХАХА
ХАХАХХАХАХХАХАХАХА
ХАХАХХАХАХАХАХАХАХА
ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХА

НЕ МОГА!!! :D
За това вече силите ми няма да стигнат, нужно ми е подкрепление, за да контролираме бирата във форума в някакви... разумни граници. :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1