Бобибилдинг

Прескочи до:

За корем според мен планк и коремни с поставени на стена свити в ТБС и КС крака и отлепяне само на лопатки ( приближаване на залавните места ) е достатъчно. Илиопсоаса доста обира от повечето упражнения за корем.

17.12.15
22:17

Корем се прави на маса (като не сядаш/сядаш на нея :D) От около година и 7-8 месеца не съм правил нищо за корем отделно и си е окей коремът ми, тъй че и този механизъм работи. Преди съм правил пирамида с малки повторения и добавена тежест - 12/12/8/8/6/6 коремни преси от обратен наклон и имаше добър резултат, но трябва да се работи/изолира корема, а не да се работи с кръста и краката, то и при всички упражнения за корем това си е важно всъщност.

Самата стабилизация на краката отпред ( при римско столче и т.н. ) ти включва доста илиопсоаса... самото изпълнение на римско столче предразполага доста към тренировка на този мускул. Корема според мен си е стабилизатор при ходене, бягане, навеждане и прочие затова следва изометрията да го тренира повече от изотоничните контракции.  Като се напихме на 8ми декември с един колега направихме видео по този въпрос и доста добре обяснихме ( сравнително трезво ) ама ме е срам да ви го покажа щото сме пребити в лицата... хах ама говорим истини поне :D

17.12.15
23:28

Корема според мен си е стабилизатор при ходене, бягане, навеждане и прочие затова следва изометрията да го тренира повече от изотоничните контракции.

Това е факт, не е само според теб :D Под “тренира” визираш функция (предполагам), а пък голяма част от хората търсят/търсим визуален ефект -> обем (саркоплазмена хипертрофия). Коремната мускулатура не е бицепс/бедро и т.н. и е трудно. Смятам че изометрията (планк например) по-скоро работи за функция, а не за визия, докато изотоничното съкращение в различните си варианти е по-ефективно от гледна точка визия (саркоплазмената хипертрофия). Това ми разсъждение е поради спецификата на коремните мускули, особено ректуса и се отнася само за тях. Докато при другите мускули, смятам че изометрията подпомага хипертрофията, тъй като разтяга фасцията. Това при ректус абдоминис няма как да се случи, защото мускулатурата има друга структура (плочките). Дори, ако целта е само визия не бих използвал никаква допълнителна изометрия като планка, защото колкото и странен мускул да е ректус абдоминис то обликвусите са си нормални, а пък разширяването в коремната област не дава добър визуален резултат.

П.П. То си е и до структура на тялото, но и тренировката оказва ефект. На снимка 1 - Майк Менцер - цялостно развита коремна мускулатура, V формата не е толкова добре изразена, въпреки че има много широк гръб и е доста масивен. Снимка 2 - Франк Зейн - приоритет на ректуса и перфектна V форма с тясна талия. В днешно време такива неща въобще не се гледат заради употребата на ИРФ-1 и соматотропния хормон, които освен огромната мускулна маса водят и до органомегалия и някак си на съвременните бодибилдъри коремната им кухина се оказва тясна.  Арнолд докато се е състезавал също е установил подобна зависимост и с годините коремната му мускулатура търпи промени.

Мнението беше редактирано от aleks на 17.12.15 23:58.

Широката талия е факт при мене... въпроса е вече кой как е предразположен към това разширяване. Колко ще има релеф с коремни... ко да ти кажа аз съм правил по 800 в една серия и сега правя 3серии по 20 и релефа ми е сходен. Тъй, че диета в крайна сметка и ген, защото и да си много изчистен ако пресата ти е ‘’крива’’ като на Джей пак няма ти хареса... гимнастиците бая стоят в изометрия и корема им е доста добре оформен и релефен мисля ( пък едвали правят съзнателни коремни за сакроплазмена хипертрофия ) ... и др. спортове разбира се не само гимнастика развиват ‘’добра преса’’ от изометрята, която е част от спорта им.

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.12.15 00:12.

18.12.15
08:21

Наминавам за една вметка :D, като го прочетох просто не издържах :D
http://www.btv.bg/gallery/lifestyle/posetihme-novija-butik-za-bira-v-sofija.html

А иначе скоро ще намина и за повече вметки :D

18.12.15
18:09

18.12.2015 г. (без силова тренировка)


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло.

Почти всичко ми свърши, даже Orange Triad нямам вече. :) За да презапася, напоръчах от хърба - 8 долара доставка с DHL за поръчки над 40 долара. Вече съм издал нотариално заверено пълномощно, имам и EORI номер, така че формалностите са минимални. Е, платих едно ДДС, ама разликата с цените в България е много по-голяма от някакви пикливи 20%, така че не е проблем.
Интересното обаче е, че платих и някакво “митни сборове върху промишлени стоки” на стойност около половината от ДДС-то, т. е. към 10% от цената. Поръчката е под границата за обмитяване, всичко вътре е по една или две бройки и е за лична (семейна) консумация, така че съм малко озадачен от това мито, но не ми се разправя с глупости, така че го платих и него.


Обобщение за деня:
Нещо станаха много дните без физическо натоварване, но имам нужда от почивка. Нищо, сега ще имам време през ваканцията да тренирам, когато си искам. :)
Последен работен ден за 2015-та! “Ден на майстора” на 52-ра степен. :D През деня посвърших доста неща, които не исках да оставям за догодина и си тръгнах дори по-рано от обичайното ми ранно изчезване от офиса.

След работа пазарувах и в магазина почти се сблъсках с Радан Кънев. Нещо много сходни места посещаваме с този човек - лятото (ама не помня тази или миналата година) беше на плажа на чадъра пред мен на Арапя, днес пък пред месарския щанд... Поне него още не го охранява НСО.

Е сега като стана опозиционер съвсем няма го охранява НСО според мен. Гледах негови интервюта и добро момче изглежда ама... то с тия медии и актьори въобще какво е сигурно.... Иначе браво за отпуската... пък тия младите, зелени и невежи като мен на 31 и 01 Януари са дежурни по цял ден... йерархия какво да правиш :D :D

Яко ти спамя дневника май (wasntme)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.12.15 20:01.

19.12.15
13:17

Специално за Orage Triad струва ли си - в iherb e $36 (65лв) без ДДС и т.н., в БГ е 55-56лв.

За Orange Triad по-принцип се чудя как в БГ е най-евтин... появяват ми се съмнения за менте, но не знам.

19.12.15
13:25

19.12.2015 г.

Тренировка 4, Седмица 1 - Крака, рамо (Тежко-Средно-Леко)


Загрявка + адаптация:
Преден клек - 6х20, 4х70 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20 кг.


Работни серии:
1+2. Първи+втори трисет (крака/рамо в суперсерии):
  1.1. Преден клек - 4х115, 4x115, 4x115, 4х115, 4х115 кг. 
  2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х70, 4х70, 4х70, 4х70 кг.
  1.2. Джеферсън клек - 9х60, 9х60, 8х60, 8х60, 8х60 кг.
  2.2. Разтваряне встрани от стоеж (с дъмбели) - 9х19, 9х19, 8х19, 8х19, 8х19 кг.
  1.3. Бедрено разгъване на машина - 13х57, 13х57, 13х57, 13х57, 13х57 кг.
  2.3. Повдигане на ръце напред от стоеж (с дъмбели) - 13х11, 13х11, 13х11, 13х11, 13х11 кг.

Обобщение за тренировката:
Бях намислил да правя пет трисета за рамо и осем за крака (като за по-голяма мускулна група), но времето ме притисна и не успях. За сметка на това по същата причина последните два трисета ги завъртях без почивка между сериите - накрая получих чернодробна криза по време на силова тренировка, което си е постижение (или е показател за лоша форма :)).

С това завършвам първата седмица по Тежко-средно-леко. Вече мога да кажа, че едва ли ще се превърне в любимата ми тренировъчна схема и няма да се задържа дълго на нея - концепцията противоречи на идеите ми, а на практика нито е приятно да се тренира по нея, нито пък пести време или има някакъв друг съществен плюс. Все пак ще й дам шанс, както правя винаги и няма да си правя генерални изводи само от една седмица.

Чудя се дали да не я модофицирам малко - ако съкратя броя на трисетите до 4 за малки групи и 6 за големи и намаля почивките до минумум, като правя суперсерии между несинергисти където е възможно, дали ще е все още “Тежко-средно-леко” или нещо съвсем друго. :) Така ще намаля продължителността и в същото време ще компенсирам по-малкия брой серии с по-висока интензивност. Само си разсъждавам, но приемам коментари от опитни в тази програма.

Положително:
- Интензивно, накрая едва се сгънах, за да вляза в колата. От Джеферсън клека утре вероятно аддукторите ще болят адски. 

Отрицателно:
- Претупах нещата, а подборът на тежест за лекото беше неадекватен и си признавам лекото скатаване.


Добавки:
1. Към 7 -2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грama Modern BCAA на USP.
4. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 3 таблетки Магнерич.


Обобщение за деня:
Сутринта се поразмотавах из нас, после тренировка, а следобед ще водя децата на детско парти, организирано от фирмата. Общо взето нищо съществено като цяло. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.12.15 13:30.

19.12.15
14:23

гръб/гърди - ден почивка - крака/рамо - ден почивка и повтаряш, 4-5 трисета за група, гигантски серии за тренировката, тоест трисет за гръб и веднага след него трисет за гърди, 2 минути почивка и отново. За 30-40 минути си готов и си ходиш.
След няколко месеца сменяш схемата с каквото си искаш...гардероба също :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.12.15 14:30.

Ха! Нещо такова си мислех да започна, когато направя 1 година по сегашния си сплит, но най-вероятно краката ще отделя самостоятелно, че много ме мачкат.

Ако на Боби му харесва и почне преди мен, ще следя много внимателно какво се случва с гардероба му, за да съм подготвена психически. :D :D :D

19.12.15
14:33

Преди 19 години с този вариант на тежко-средно-леко дръпнах най-сериозно силово, визуално и на издръжливост. Всъщност така и започнах да тренирам съвсем различно от културистичните сплитове с изолиращи.

Ооо, звучи много изкушаващо, макар че сигурно болката ще е епична.

Обаче такава комбинация май ще иска и да се тренира във време, в което няма почти никой в залата?
Реално погледнато, за една гигантска серия от 2-та трисета за 2-те мускулни групи, ще се наложи да заемеш 6 “станции” в залата, а пък програмата не е много позволяваща да се редуваш с някой. :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.12.15 14:44.

19.12.15
18:20

казано от James Hinks на 19.12.15, 14:23:

гръб/гърди - ден почивка - крака/рамо - ден почивка и повтаряш, 4-5 трисета за група, гигантски серии за тренировката, тоест трисет за гръб и веднага след него трисет за гърди, 2 минути почивка и отново. За 30-40 минути си готов и си ходиш.
След няколко месеца сменяш схемата с каквото си искаш...гардероба също :)

Благодаря, Сашо!
Звучи зловещо. :) Ще го пробвам непременно още от другата седмица. Надявам се, че позволява малко по-гъвкави почивки - тук-там да се пуснат два дни, вместо един. После наваксване без почивка като при по-лек сплит не е добра идея струва ми се. :)

П. П. Няма ръце като отделен ден никъде в схемата, което определено я прави по-силова от стандартната.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.12.15 18:21.

19.12.15
19:02

Стана ми интересно, но как може да се състави такава програма без абсолютно никакви машини ?

Примерно за гърди:
-долна
-средна
-горна лежанка
С лост, с дъмбели + флайс,
-кофички
-лицеви опори

Гръб:
-набиране(няколко вида)
-гребане(пак няколко вида)
-гребане с дъмбел
-тяга(всякакви видове)
-високо изтегляне
-обръщане

Рамо:
-всякакви разтваряния - за средно, задно, предно рамо
-всякакви видове раменни преси - с щанга, дъмбели, може поне 6-7 упражнения да се направят
-въртене на диск около главата


Крака:
-заден, преден клек, тук може и тръстър да се прави като комбинация дори :)
-български клек
-напади
-римска тяга
-повдигане на таз от лег


Извинявай за спама, просто ми стана много интересно и ще съм безкрайно благодарен ако помогнете малко как точно да съставя такава програма. Тези 4-5 трисета не виждам как ще станат, ако използвам различни упражнения.

19.12.15
19:07

Ти самият си изредил предостатъчно упражнения. Не е нужно да ги сменяш във всеки трисет. Ако правиш 4-5 трисета, три упражнения ти стигат. Ако правиш 8, стават шест.
Примерно гърдите могат да са хоризонтален лег, полулег с дъмбели, флайс в първите 4-5 трисета и после кофички, полулег с лост, пулоувър в следващите 3.

19.12.15
19:13

Явно не съм разбрал. Аз мислех 4-5 пъти да се повтори това с различни упражнения :D

Хмм.. тогава как ще стане - избирам 3 упражнения, на които искам да наблегна и които натоварват точно тази част, на която искам да наблегна - правя ги 3-4 пъти, след това довършвам с 2 трисета от други 3 упражнения ?

Примерно искам да наблегна на горни гърди и правя:

Горен лег(гилотина преса по-скоро, ако въобще така се казваше)
Горен лег с дъмбели
Флайс от горен лег

След това правя:
Лег
Лег с дъмбели
Кофички


Хммм.. не ми харесва, защото оставям силовите упражнения последни, но примерно ако искам да наблегна на дадена част от мускулна група - нещо такова ли ще е или съм далеч ?

19.12.15
19:17

Не мисля, че идеята на тежко-средно-леко е да наблегнеш да определена част от мускулна група. По-скоро при гърдите бих сменял ъгъла и посоката на изпълнение във всяко упражнение от трисета. Освен това базовото трябва да е тежкото. Ако държиш на горната част, можеш да започнеш с полулег с лост за тежко, после да минеш през кофички за средно и да завършиш с флайс за леко.

19.12.15
19:20

Боби, защо така сменяш броя на повторенията? Не е ли идеята да заковеш 5-10-15 или каквото съотношение си избрал ?
Аз като по-мързелива, предлагам да намалиш  обема рязко , но да тренираш по-често.  Или предпочиташ обратното?

19.12.15
19:23

Не, не, аз само пример давах :) Със сигурност ще ми е много интересно какво ще се получи и може да й дам шанс на програмата :)

Спирам, че доста постове се събраха...

19.12.15
19:26

казано от Queen Cobra на 19.12.15, 19:20:

Боби, защо така сменяш броя на повторенията? Не е ли идеята да заковеш 5-10-15 или каквото съотношение си избрал ?

Защото това е първа седмица по програмата - още не съм уцелил диапазона повторения на всяко упражнение. Започнах с идеята за 5-10-15, но се оказа, че при подбраните тежести няма да се случи, затова свалих броя повторения в първата тренировка. В следващите подходих по-консервативно.

казано от Queen Cobra на 19.12.15, 19:20:

Аз като по-мързелива, предлагам да намалиш  обема рязко , но да тренираш по-често.  Или предпочиташ обратното?

Това е програма за обем. Аз и досега тренирах по програма с малък обем.

20.12.15
16:30

20.12.2015 г. (без силова тренировка)


Добавки:
1. Към 7 - 2 таблетки Магнерич, 10 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.


Обобщение за деня:
...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.12.15 16:32.

21.12.15
15:42

казано от Queen Cobra на 19.12.15, 19:20:

Боби, защо така сменяш броя на повторенията? Не е ли идеята да заковеш 5-10-15 или каквото съотношение си избрал ?

Повторенията може да ги сменяш всякак, само да спазваш идеята на постройката.
Между другото това 5-10-15 не е тежко-средно-леко, ако е без откази(както трябва да е), то е средно-леко-съвсем леко :)
За мен най-удачния диапазон е бил 4(5ПМ) - 6(8ПМ) - 10+.

казано от Boby_ на 19.12.15, 18:20:

Няма ръце като отделен ден никъде в схемата, което определено я прави по-силова от стандартната.

Въпреки, че е съвсем културистична схема, липсата на отделен ден за ръце не я прави по-силова, а я прави още по-културистична за натурално трениращ със сериозен стаж и без препарати. Просто и практично се сгъстяват тренировките, а на ръцете съвсем не им липсва натоварване от останалите дни ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.12.15 15:45.

21.12.15
17:58

21.12.2015 г.

Тренировка 1, Седмица 2 - Гръб/гърди (Тежко-Средно-Леко модифицирана)


Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70, 4х100 кг.
Мъртва тяга - 6х20, 8х70, 3х120 кг.


Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 5х120, 5x120, 4x120, 4х120, 5х120 кг. 
  1.2. Избутване на дъмбели от полулег - 10х40, 9х40, 9х40, 8х40, 8х40 кг.
  1.3. Кросоувър на портален скрипец - 15х6, 12х6, 12х6, 12х6, 12х6 плочки.
2. Втори трисет:
  2.1. Мъртва тяга - 5х165, 4x165, 4x165, 4х165, 4х165 кг. 
  2.2. Набирания с успореден хват (със собствена тежест) - 8, 8, 8, 8, 8.
  2.3. Придърпване на долен скрипец с широк успореден хват - 12х10, 12х10, 12х10, 12х10, 12х10 плочки.

Обобщение за тренировката:
Химера е да се мисли, че мога да направя тренировка за 40 минути, пък ако ще тя да включва само повдигане на пръсти за прасец. Все пак записвам известен напредък - час и 15 минути заедно с преобличането и загрявката. Ще става по-стегнато занапред.

Положително:
- Усещам лек напредън на двете основни упражнения.

Отрицателно:
- Размотавах се повече от нужното.

Добавки:
1. Към 7 - 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грaма Modern BCAA на USP.
4. След тренировка - 60 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman,
4. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич.


Обобщение за деня:
Първи ден отпуска. Сутринта се размотавах, после тренирах, пазарувах, преинсталирах лаптопа на малката (междувременно търчах за подходяща флашка), после оправях аквариум... Сега си почивам от почивката. :)

21.12.15
18:56

Изпратиха ни снимките от коледното парти миналата седмица. :)
Освен, че ме набутаха за нещо средно между конферансие и дядо Коледа, колегите ме накараха и да правя лицеви опори, вместо обичайните песни и танци, които всички останали изпълниха, за да си заслужат подаръците. Реших, че 50 лицеви са нещо доста скучно за гледане и им направих малко шоу - лицеви с пляскане във въздуха. Много е лесно, но за човек, който не може да направи и 10 лицеви, изглежда като подвиг. За щастие публиката се отегчи, преди да съм стигнал до отказ - при тези лицеви отказът е зрелищен, но все пак беше по-добре да им спестя нос, забит в пода. :) Като се вземе предвид количеството алкохол, се справих прилично. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.12.15 19:06.

22.12.15
16:33

22.12.2015 г. (без силова тренировка)


Добавки:
1. Към 7 - 2 таблетки Магнерич, 10 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.

Снощи ми пристигна пратката от хърба и започвам да зареждам с креатинче - не може само шкембето да расте, трябва да се завърти някой и друг мускул, а и силицата да се вдигне. :)

Обобщение за деня:
Цял ден обикалях из София по разни задачки - мои и чужди. Трафикът не беше много приятен, но си имам успокоение - следобед най-после взех новия Бобомобил... :) Голям малък дзвер, особено в спортен режим! Вдругиден ще го видим колко струва из Родопите. :)

Ако мразите работата си и тя ви се струва безсмислена, спомнете си, че има хора, които монтират мигачи на БМВ-та...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.12.15 16:34.

Коооооолко е красиииииив!!! :)

Безаварийно и с голяма наслада! :)

22.12.15
17:39

Честито, Боби :) Безаварийни километри. Може ли малко повече инфо- X или S drive? С кой мотор е? Просто любопитство :)

22.12.15
17:49

Благодаря и на двамата! Чакам я отдавна и съм си я заслужил напълно до последната гайка.

казано от Бойко на 22.12.15, 17:39:

Честито, Боби :) Безаварийни километри. Може ли малко повече инфо- X или S drive? С кой мотор е? Просто любопитство :)

Ееее, как S-drive? SUV със задно предаване е нечувана глупост според мен, пък дори да е такова паркетно като X1. :) X-Drive е естествено. Двигателчето е 1.8 дизел, 150 к. с.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.12.15 17:50.

22.12.15
18:38

Аз не разбирам от коли, обаче на купона си мноооо секси, такава чаровна усмивка - а с тази брада, тези мощни бицепси  и тази бляскава шапката - напомняш ми на момчетата от Magic Mike и очаквам на следващата снимка да си скъсал тениската- пфуу, усещам че пак ще ми е горещо като си легна тая вечер ;)

Ееее аз чак сега ги виждам! :D
Мобилната версия ми беше скрила поста със снимките на Боби!

Боби, ти си дори по-красив от Бобомобила!

(Зозо, аз съм премерена в изказа си, ама тая Кобра не знам к’во ще я правим :))))))))))))))) )

Ще има “данък уикенд” ми се струва, шегата на страна честито за новата придобивка, само да вметна, че ми се струва, че не сте избрали правилната застрахователна компания за КАСКО-то.

Боби добре, че си скрил номера на бмв-то, че тука ти ‘аресаха и бицепсите и колата... (giggle) :D Колата е супер иначе, дано нямаш проблеми с нея / макар, че с немски автомобил какви проблеми да имаш / Как избра точно тази марка и точно този модел?!

22.12.15
20:37

казано от Станимир на 22.12.15, 19:33:

Ще има “данък уикенд” ми се струва, шегата на страна честито за новата придобивка, само да вметна, че ми се струва, че не сте избрали правилната застрахователна компания за КАСКО-то.

Оперативен лизинг - нямаме думата там. :)

казано от Кристиянчо на 22.12.15, 19:43:

Боби добре, че си скрил номера на бмв-то, че тука ти ‘аресаха и бицепсите и колата... (giggle) :D Колата е супер иначе, дано нямаш проблеми с нея / макар, че с немски автомобил какви проблеми да имаш / Как избра точно тази марка и точно този модел?!

Ами не съм я избрал точно аз. :) Имаме така наречената Car Policy за Централна и Източна Европа. Тя описва допустимите марки (в момента Ауди, Фолксваген, БМВ и Волво), също както и “benchmark” колите за различните позиции във фирмата. Цената на тази “benchmark” кола на съответния национален пазар ти дава максимума, който можеш да получиш. Аз си поставих изискване - малко SUV 4х4. От там излязоха Q3, Touran и X1. Съответно има и минимално оборудване, което фирмата изисква - ABS, Bluetooth hands-free, асистент за паркиране, еърбегове и т. н.
Поразгледахме трите модела като цени и оборудване и накрая остана X1. :) Пожертвах автоматичната скоростна кутия за X-Drive, но мисля, че си струва.

Колкото до бицепсите, ще постъпя точно така, както винаги през последните 25 години, когато жена ми прави комплимент - ще се правя на умрял, а после ще бягам надалеч. :) Зозо няма да ревнува, защото ме знае какъв съм темерут.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.12.15 20:42.

22.12.15
20:44

Поставяш интересен въпрос - колко бързо може да бягаш с тия ... бицепси ? :D :D

22.12.15
21:36

казано от Boby_ на 22.12.15, 20:37:

Пожертвах автоматичната скоростна кутия за X-Drive, но мисля, че си струва.

Според мен изобщо не е  жертва липсата на автоматик . Май само аз  не харесвам коли автоматик и обожавам да си ръчкам скоростите.

П.П. - Да не забравя най-важното - много безавариини километри и приятни емоции с новата придобивка ти желая!

Мнението беше редактирано от I`M на 22.12.15 21:37.

Иван

23.12.15
06:41

казано от Иван Марков на 22.12.15, 21:36:

Май само аз  не харесвам коли автоматик и обожавам да си ръчкам скоростите.

И аз съм романтик, споко.

Честито, Боби! И безаварийно (y)

23.12.15
18:58

23.12.2015 г.

Тренировка 2 - Крака, рамо (модифицирана Тежко-Средно-Леко)


Загрявка + адаптация:
Преден клек - 6х20, 4х70 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20 кг.


Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Преден клек - 4х120, 4x120, 4x120, 3х120, 3х120 кг. 
  1.2. Борчески клек - 9х100, 9х100, 9х100, 8х100, 8х100 кг.
  1.3. Бедрено разгъване на машина - 12х70½, 12х70½, 12х70½, 11х70½, 11х70½ кг.
2. Втори трисет:
  2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х72½, 4х72½, 4х72½, 4х72½, 4х72½ кг.
  2.2. Разтваряне встрани от стоеж (с дъмбели) - 9х19, 9х19, 9х19, 8х19, 8х19 кг.
  2.3. Повдигане на ръце напред от стоеж (с дъмбели) - 12х13, 12х13, 12х13, 11х13, 11х13 кг.

Обобщение за тренировката:
Втора тренировка по модифицираната схема на Сашо. Изводътр е, че пет трисета са ми много на този етап. Първо трябва да се опитам да намаля почивките и да правя стегнато и бързо четири трисета, а чак като го постигна, да се опитвам да правя и пети.
Смених Джеферсън клека с борчески.

Положително:
- Нищо конкретно, освен подобрената дълбочина на клека. Вече е под паралела.

Отрицателно:
- Коляното болеше, а в края много удължих почивките.


Добавки:
1. Към 7 -2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грama Modern BCAA на USP.
4. След тренировката - 45 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
5. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 3 таблетки Магнерич, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.


Обобщение за деня:
Сутринта търчах по задачки, следобед тренирах, а сега - заслужена почивка.

25.12.15
09:41

24.12.2015 г. (без силова тренировка)


Добавки:
1. Към 7 - 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.


Обобщение за деня:
Сутринта се поразмотахме, пооправихме багаж и на път. Голямата щерка отказа категорично да идва с нас, така че ги оставихме двете с кучето да вършеят из нас. Ще видим какво ще заварим у нас. :)
Новото возило се представи доста добре по завоите между Кричим и Девин, но то при тези условия нямаше как да е друго - слънце, топлина, свежо и приятно. Спряхме на Куртово Конаре за кафе и тоалетна и се зачудих Коледа ли посрещаме или Великден... 18 градуса.
В Девин хотелчето е всичко друго, но не и пет звезди, но дори това не може да ни наруши кефа. Поплувахме привечер, понатоплихме се на термален басейн, после вечеря за Бъдни вечер. Хората се бяха приготвили с постни манджи. Хапнах, каквото хапнах, но не издържах и си поръчах една свинска кавърма.
Фитнесът на хотела не става за нищо, затова май ще тренирам чак като се прибера в София. Храната е по-скоро тъпкане и планирам до Нова година да съм 109-110 кг. След това обаче трябва да мина в лек дефицит, защото нещата не ми харесват никак в момента.

Весели празници на всички!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1