Too Little, Too Late

Прескочи до:

25.12.15
16:09

Честита Коледа на всички! Пожелавам ви само здраве - всичко друго е второстепенно!

25.12.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 850 м. кроул с леко до средно темпо = 50 дължини х 17 м.;
- 680 м. бруст с леко до средно темпо = 40 дължини х 17 м;

Общо 1530 метра за около час. Плуване в 17-метров басейн с топла минерална вода (около 30 градуса) - късият басейн дава доста голямо предимство заради обръщанията, но пък високата температура уморява доста.

Добавки:
1. Към 7 - 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Сутринта поплувахме, после обяд, че и цял следобед на местно заведение на обяд с няколко бири и приятелски разговор. Да седиш в края на декември навън по риза насред родопите и да ти е горещо - това не помня да ми се е случвало...
Тренировка в зала май няма да има, докато не се приберем. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.12.15 18:00.

Наскоро чух може да се каже поговорка, като наистина не се беше случвало скоро време нещо да ме замисли така “всичко на Титаник са били здрави, но са умрели защото са нямали късмет и затова най-важно е човек да има късмет” Честита Коледа желая на всички да имат много късмет :)))
П.С  и веселомо посрещане на новата година.

25.12.15
21:17

казано от Станимир на 25.12.15, 18:43:

Наскоро чух може да се каже поговорка, като наистина не се беше случвало скоро време нещо да ме замисли така “всичко на Титаник са били здрави, но са умрели защото са нямали късмет и затова най-важно е човек да има късмет” Честита Коледа желая на всички да имат много късмет :)))
П.С  и веселомо посрещане на новата година.

Няма такова нещо като късмет. Има само теория на вероятностите. Самият факт, че си се родил, вече те поставя в групата на изключителните “късметлии” за сметка на хилядите нереализирани яйцеклетки на майка ти и милиардите сперматозоиди на баща ти. А ако продължим още малко и се замислим за това какво стечение на обстоятелствата е довело до съществуването на подходяща планета на подходящо разстояние от подходяща звезда в подходяща галактика, намираща се във вселена с подходящи стойности на физичните константи и пътьом отхвърлим антропоцентричния принцип в космологията (който е пълна глупост по очевидни причини), ще видим, че всяко едно човешко същество със самото си раждане е такъв “късметлия”, какъвто не можем дори да опишем. :)

26.12.15
17:01

26.12.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 612 м. кроул с леко до средно темпо = 36 дължини х 17 м.;
- 408 м. бруст с леко до средно темпо = 24 дължини х 17 м;

Общо 1020 метра за около 45 минути. Общо взето малко раздвижване в хотелския басейн и днес.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Сутринта ходихме до Смолян. Поразходихме се, изгледахме прожекцията в Планетариума. Ако я бях видял през 1985-та, щях да съм изключително впечатлен. Сега обаче статичните картинки изглеждат допотопни, а сравнението с 3D прожекция на голям екран дори не стои на дневен ред. Но беше интересно и не съжалявам за времето. :)
После хапнахме в центъра в заведение, което страшно много ни хареса. Казва се “Родопчанка”, издържано е в битов стил, но с вкус и пари, а кухнята е страхотна. Намира се на бул. България точно до Била.
Следобед обратно към Девин, като се отбихме в Широка Лъка да хвърлим едно око на старите къщи и да купим сувенири.
В хотела поплувахме, понаквасихме се в разни джакузита и парни бани, а сега мисля да почивам пасивно в хоризонтална позиция до вечеря. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.12.15 22:16.

27.12.15
18:00

27.12.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
20-тина дължини в 17-метров басейн, които не си струва да се споменават. Отделно 4 дължини под вода в апнея (поотделно, не наведнъж).

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Днес беше ден за пещери. Сутринта ходихме в Ягодинската, после обядвахме в Триград и посетихме Дяволското гърло. Районът е изключително див и живописен, Триградското ждрело е едно от най-красивите места в България, а двете пещери, макар и разположени само на 2-3 км по права линия една от друга, са напълно различни. Ягодинската е дълга, пълна с красиви скални образувания (сталактити, сталагмити, сталактони, драперии, леопардова кожа и др.), докато Дяволското гърло е най-дълбоката пропастна пещера в България и е дом на най-голямата колония от дългокрили прилепи, които се събират да зимуват в голямата й зала. Освен това легендата я свързва с мита за Орфей и Евредика и поставя именно там мястото на входа за подземното царство на Хадес. Бях влизал в нея преди над 20 години, но си спомнях само голямата стълба на излизане. Струва си посещението - препоръчвам на всеки, който не е идвал насам, да мине през този район.
Планът е утре вече да се прибираме към София - стига ми киснене в басейни и джакузита. Четвърти ден вече по два пъти на ден - имам чувството, че кожата ми ще се протърка всеки момент. А и си искам силовите тренировки. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.12.15 18:11.

27.12.15
20:11

Ей, много ми е любим този район, трябва да взема пак да го посетя. Другия път идете и до Ухловица - по-малка, но много красива пещера близо до Смолян!

27.12.15
21:46

И на мен много любим район. А по пътя за Ухловица е Водната пещера. Също уникална пещера, но най-подходяща за посещение е септември, тъй като тогава водата е най-малко. Влиза се с надявами лодки :)

27.12.15
23:38

Водната пещера всеки път я хващам в неподходящ момент и все още не съм я посещавал :(

28.12.15
08:37

казано от Енев на 27.12.15, 23:38:

Водната пещера всеки път я хващам в неподходящ момент и все още не съм я посещавал :(

Боби, последно отклонение и спирам (blush)
И Харамийската не е подценяване, но там не е толкова самата пещера да има какво да се види, колкото начина по който се минава ;)
Скално катерене :) Уникално изживяване си беше за мен :) Тя е в непосредствена близост до Дяволското гърло.

Много вярно, Веси, но мисля че зимата не работи, а и не съм сигурен дали Боби може да мине през тесните места :)

Мила

28.12.15
10:32

Говорите за Родопите и не се сдържах да ви покажа моето родно място - Старцево, на 4 км. от Златоград.
Снимката е от май месец, тази година.

28.12.15
15:11

Харамийската работеше онзи ден, но иска предварително записване, малко подготовка и повече време, както и да не те е страх от високо. :) Аз не отговарям на нито едно от тези условия.
Ухловица и Водната също не успяхме да посетим, но за един ден две пещери са ни достатъчно. :)

Иначе лично на мен Родопите са ми любимата българска планина - някак обширна и спокойна, а не остра и ръбеста като Рила и Пирин. Не съм много по планините (даже никак), но май само в Родопите се зареждам с положителни емоции, докато в другите планини е по-скоро обратното - бързам да се махна от тях и да се прибера.

29.12.15
08:15

29.12.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта пътувахме към София, а следобедът мина в задачки. Без физическо натоварване.

П. П. Отиде си и той.... (punch) (muscle) На 24-ти разбрал, че е болен.

29.12.15
16:46

29.12.2015 г.

Тренировка 2 - Гърди/гръб (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70, 4х100 кг.
Мъртва тяга - 6х50, 6х70, 3х120 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 5х125, 5x125, 4x125, 5х125 кг. 
  1.2. Избутване на дъмбели от полулег - 9х40, 8х40, 8х40, 8х40 кг.
  1.3. Кросоувър на портален скрипец - 12х7, 12х7, 12х7, 12х7 плочки.
2. Втори трисет:
  2.1. Мъртва тяга - 4x170, 4x170, 4х170, 4х170 кг. 
  2.2. Набирания с успореден хват (със собствена тежест) - 9, 8, 8, 8.
  2.3. Придърпване на долен скрипец с широк успореден хват - 12х11, 12х11, 12х11, 12х11 плочки.

Обобщение за тренировката:
Намалих трисетите на по четири за гърди и гръб, като оставих реда такъв (защото забравих, че по-голямата група трябва да е отпред и си подкарах както ми е удобно, не за друго). Успях да сляза под час, но има още работа по интензивността.

Положително:
- Започнах леко да вдигам тежестта - днес и на лега, и на тягата се получи. На тягата ще си остана на 170 другия път, но на лежанката вдигам на 130 за четири четворки.
- След пет дни почивка с плуване почти нищо не ме болеше днес. Е, вероятно и НСПВС, което пия, има известна роля в това. ;)

Отрицателно:
- Размотавах се повече от нужното (това е копи-пейст от предния път, което не го прави по-малко вярно).
- 170 кг тяга ми тежат. Смехория!

Добавки:
1. Към 7 - 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грaма Modern BCAA на USP.
4. След тренировка - 60 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
4. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта пак разходих количката напред-назад из София. Престраших се да пробвам автоматичното успоредно паркиране. Работи, да му се не види! Ако му свикна, следващата кола може да не мога да си я паркирам сам. :) Блондинка в малолитражка.
Следобед тренирах, а после ходихме да вземем новогодишен подарък за щерките - две морски свинчета. Големи сладури са - на 15 дни. :) Вече си имат и имена - Сора и Хана (небе и цвете на японски - голямата се е запалила по анимета и дори ходи на курс по японски известно време, така че всички имена на нови домашни любимци в последно са на този език). Засега двете стоят сгушени в ъгъла на клетката, явно стресирани. Ще им дадем ден-два, преди да ги закачаме.

30.12.15
11:40

Ей Боби,

И аз като смених колата си мислех че ще забравя да паркирам, но не е така. Даже съм много доволен, че не се налага да се обличам, обувам и излизам да паркирам “тази огромна кола“, когато жената се връща по нощите. Почти всички нововъведениея си имат и положителни страни.
Иначе следя с интерес промяната в тренировките ти, както и дневника като цяло - имам какво да науча от страниците тук.

Мнението беше редактирано от Dnes на 30.12.15 11:42.

30.12.15
12:15

казано от Boby_ на 29.12.15, 16:46:

Следобед тренирах, а после ходихме да вземем новогодишен подарък за щерките - две морски свинчета.

Олеле...5-6 години цвилене при глад  :D. Бива ги в децибелите.
Моето го гледах 7 години...

30.12.15
17:25

казано от Dnes на 30.12.15, 11:40:

Ей Боби,

И аз като смених колата си мислех че ще забравя да паркирам, но не е така. Даже съм много доволен, че не се налага да се обличам, обувам и излизам да паркирам “тази огромна кола“, когато жената се връща по нощите. Почти всички нововъведениея си имат и положителни страни.

Днес направих опит да я оставя да паркира на едно място, само че при малко по-сложна ситуация - отляво паркирали успоредно коли, а отдясно - паркирали перпендикулярно. Вместо да тръгне да паркира на мястото отляво, взе да се мъчи да влезе между две перпендикулярни коли от другата страна и се наложи да си я паркирам аз най-накрая. :) Така или иначе това е глезотия, а не необходимост - каквото с нея, такова и без нея.

казано от Dnes на 30.12.15, 11:40:

Иначе следя с интерес промяната в тренировките ти, както и дневника като цяло - имам какво да науча от страниците тук.

Радвам се, че съм полезен. По принцип дневникът си е за мен - да се дисциплинирам, да си проследявам резултатите, да споделя нещо (нямам фейсбук и отказвам да си направя, затова този дневник изпълнява до известна степен и такава роля, макар да гледам да не прекалявам със спама). Споделям обаче всичко, свързано със спорта, съвсем откровено и се надявам, че и други ще се възползват от опита ми, бил той позитивен или негативен. :)

казано от nervak на 30.12.15, 12:15:

казано от Boby_ на 29.12.15, 16:46:

Следобед тренирах, а после ходихме да вземем новогодишен подарък за щерките - две морски свинчета.

Олеле...5-6 години цвилене при глад  :D. Бива ги в децибелите.
Моето го гледах 7 години...

Детската е на три затворени врати от спалнята и на две дебели стени. :) Да си квичат и цвилят колкото им душа иска. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.12.15 17:55.

30.12.15
18:03

30.12.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено днес - сутринта оправях аквариум, после излизахме семейно на обяд, а следобед ударих едно голямо пазаруване за утре. Наложи се да обиколя четири магазина, докато намеря поръчаната от жената пуйка, но в крайна сметка се справих! Сигурно ще стане суха и негодна за ядене, както обикновено, но истинските трашъри това не може да ги притесни! :D

30.12.15
23:41

Хей Боби,
Сори че ти наспамих дневника днес, ама засягаш две теми които са ми близки до сърцето ( автомобилите са ми професия, а пуйки, патки и други готвени хвъркати - хоби).

1) Другия път преди да потвърдиш командата за автономно паркиране, провери дали до иконката на дисплея няма стрелки ( отлво, отдясно или евентуално от двете страни ). Така може да се ориентираш накъде ще заходи за паркиране автомобила. Казвам го с уговорката, че не знам как точно стоят инженерните решенията в Бавария, но предполагам, че са близки (ако не идентични) до тези на колеги им от Щутгарт.

2) Сега относно пуйката - тази година пробвахме т.нар. готвене на ниска температура ( low-temperature cooking ако ще го чекваш в гугъл). Първоначално за около 1 час готвих на 200 градуса, после намалих фурната на 75-80 градуса. И така 7 часа, като междувременно поливах месото със соса от самата пуйка. Отнема един работен ден за приготовление, ама стана както никога преди. Заслужаваше си всяка минута чакане.

31.12.15
13:44

@Dnes - благодаря за насоките. Точно така се готви в момента пуйката.
А за колата ще я разуча полека. Причината беше по-скоро, че не минах както трябва напред покрай лявото място. Така или иначе това са дреболии. :)

31.12.15
13:53

31.12.2015 г.

Тренировка 4 - Крака, рамо (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Преден клек - 6х20, 4х70 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Преден клек - 4х120, 4x125, 4x125, 4х125 кг. 
  1.2. Борчески клек - 9х100, 9х100, 9х100, 9х100 кг.
  1.3. Бедрено разгъване на машина - 12х70½, 12х70½, 12х70½, 12х70½ кг.
2. Втори трисет:
  2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 5х72½, 4х75, 4х5, 4х75 кг.
  2.2. Разтваряне встрани от стоеж (с дъмбели) - 9х19, 8х19, 8х19, 8х19 кг.
  2.3. Повдигане на ръце напред от стоеж (с дъмбели) - 13х13, 11х13, 12х13, 12х13 кг.

Добра тренировка стана. Завъртях само четири трисета, но отново беше сравнително стегнато и май към 50 минути в работната си част. Може още да се съкрати.

Положително:
- Качих 5 кг на клека и 2,5 на раменната и си изпълних протокола без откази.

Отрицателно:
- Май нищо за отбелязване.

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. По време на тренировка - 15 грama Modern BCAA на USP.
4. След тренировката - 45 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
5. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.

Обобщение за деня:
Сутринта помагах с готвенето, после тренировка, последно пазаруване (в магазина лудница), сега сядам за малко, преди да започнем с чистенето за посрещане на гостите.

Весело посрещане на всички довечера и внимавайте с фойерверките и алкохола! :)

01.01.16
10:35

Честита нова година на всички! :) Да сте здрави, щастливи и да не си забравите предновогодишните обещания (поне тези към себе си)! :)

Обобщение за декември 2015

През декември съм изплюскал и изпил средно на ден 4199 калории, което е много над всеки друг месец през изминалата година.
Теглото е нагоре с 2,5 килограма - от 106,2 кг към 1-ви декември до 108,7 на 1-ви януари, което при 7709 калории за свален/качен килограм означава потресаващите 622 калории дневен излишък. Неутралният баланс за декември излиза 3577 калории.
Формулите както винаги изкарват по-ниски резултати. При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3233 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е 3587 - точно колкото сметките от храната.

Очевидно плуването не може да компенсира увеличената храна. През януари мисля да огранича алкохола и най-вече бирата, като си позволявам по някоя чаша вино и то не ежедневно. Мисля също да намаля въглехидратите. Засега няма да гоня ОКБ, но ще гледам да променя малко тенденцията на качване. Чистенето ще остане за ранната пролет.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.01.16 14:25.

01.01.16
21:41

01.01.2016 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес - нормалните за първи януари спане до късно и почивка.

Държа да отбележа, че пуйката стана чудесна по метода на бавното печене, макар че малко го модифицирах заради страх от бактерии. Благодаря на Dnes за идеята! :)

Храна:
Започвам отново да записвам и коментирам храната в дневника, защото съвсем му изпуснах края през декември.
Днес ден без алкохол с около 3000 калории само от храна. Въглехидратите трябва да са по-малко, но за начало и така е добре.

Обобщения за постигнатото през 2015-та и промяна на целите за 2016-та не мисля да правя. Така или иначе те са толкова аморфни и неопределени, че каквото с тях, такова и без тях - да тренирам за удовлствие, за малко сила, за издържливост и общо взето да изглеждам и да се чувствам добре. Засега ще карам с фитнес по модифицираната тежко-средно-леко и плуване (без да наблягам на второто), а на пролет ще добавя и ходене с колело на работа - това поне е общият план, който подлежи на промяна и преосмисляне, ако вътрешни или външни обстоятелства го налагат. Храната вече я коментирах - ще намаля драстично бирата и алкохола като цяло, ще гледам да орежа малко въглехидратите (но без да ги спирам напълно) и да поддържам калорийния баланс съвсем леко отрицателен. Ако това ми пречи на възстановяването, ще го сложа на неутрален засега. По-сериозно чистене може би през март-април - когато преценя, че мога да ходя пак с колелото на работа.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.01.16 21:49.

02.01.16
16:00

02.01.2016 г.

Тренировка 5 - Гърди/гръб (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 6х50, 6х70, 3х120 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Мъртва тяга - 4x175, 4x175, 4х175, 4х175 кг. 
  1.2. Набирания с успореден хват (със собствена тежест) - 9, 8, 8, 8.
  1.3. Придърпване на долен скрипец с широк успореден хват - 12х12, 12х12, 12х12, 12х12 плочки.
2. Втори трисет:
  2.1. Избутване на прав лост от лег - 5х130, 4x130, 4x130, 4х130 кг. 
  2.2. Избутване на дъмбели от полулег - 9х40, 8х40, 8х40, 8х40 кг.
  2.3. Кросоувър на портален скрипец - 12х7, 12х7, 12х7, 10х7 плочки.

Доста прилично днес! Размених местата на трисетите в гигантските серии, като гърбът мина пред гърдите.

Положително:
- На тягата и лега си изпълних протокола с увеличена тежест. На лега другият път 135 за 3-4 повторения в тежката серия.
- Значително намалих почивките. Още не съм под 50 минути, но отивам натам.

Отрицателно:
- Като изстинах след тренировката, си спомних защо бях спрял да правя класическа тяга. Другият път минавам на трап-бар - явно така ще е занапред.
- Ще имам проблеми с този протокол в дни с повече хора в залата - заемам прекалено много лостове и уреди наведнъж. Ще трябва да мисля и резервен вариант - може би с класическите трисети един след друг, вместо в гигантски серии. То и без друго май няма много други възможности.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
4. След тренировка - 42 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта тренировка, после бяхме на гости, а сега гледам как Ливърпул отново се мъчат. Бентеке няма качества дори за Чемпиншип, камо ли за отбор с претенции! Айб и Джан са за отбор, който се бори да не изпадне, пък и Лалана покрай тях. Фирмино все още спи зимен сън, Стъридж пак е контузен (каква изненада), Ориги и той... За Миньоле и сегашния варинт на защитата изобщо не искам да говоря. Само с Коутиньо не става. Добре, че тази година всички сериозни отбори в Англия са много зле, та поне да не сме на 20 точки от върха, а “само” на 9… Преди този мач.

Храна:
С това гости калориите са доста, но въглехидратите не са много (изключвам “течните”).

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.01.16 21:42.

04.01.16
09:03

01.03.2016 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Доста мързелива неделя. Сутринта почивахме, следобед ходихме семейно да гледаме “Силата се пробужда”. Дори негативните отзиви, които бях чел, не ме подготвиха за тоталното разочарование от филма. Сюжетът - повторение на първите три серии (4, 5 и 6, не следващите недоразумения), но натъпкано в един филм, героите - огледални образи на оригиналната групичка, физиката и реализма - дори по-зле от първите филми.
Всяка стъпка на всеки от героите беше предвидима от момента, в който той се появи на екрана - и герочната “принцеса”, и ненадейно осъзналия се психопрограмиран, и гротескния пилот, и търкалящото се копие на R2-D2, да не говорим за старите мутри (които бяха наистина стари). За Кайло Рен (разбирайте инфантилен и доста тъп Вейдър) няма какво да говорим, също както и за “изненадващите” роднински връзки между противниците. За щастие поне на Харисън Форд явно му е писнало да се излага, защото поне него няма да видим в следващата серия.
А пропуските в сюжета са хиляди - “хиперсветлинното” оръжие, което се движи видимо бавно в небето, липсващите мерки за сигурност във военна база на високотехнологична империя (по една камера на коридор и автоматична система за стрелба и/или блокиране на ключови врати едва ли биха затруднили строителите на супероръжието).
Като цял адска тъпня, загубено време и разрушена романтика на детските ми спомени. Ако тази глупотевина е можела да мине метър в края на 70-те и началото на 80-те, сега сме във второто десетиелтие на 21-ви век и въпреки това пак изкараха пари тия хора. Не е луд този, който яде баницата, луд е онзи, който му я дава!

Храна:
Храната е умерена.

04.01.16
09:38

Наред със споменатите забележки, най-смешно ми стана , когато Фин се биеше с лазерния меч, а щурмовакът напълно успешно го блокираше с винкел! В крайна сметка, това лазер ли е или лукова глава :) И като цяло, какъв беше смисълът да убият Соло -  беззъб и безсилен стар контрабандист, който така или иначе скоро би се споминал от естествена смърт - излишно дълга и реално безполезна сцена и тип “Аз съм баща ти”, според мен.

04.01.16
10:19

Не мога да кажа със сигурност, защото не съм бил роден, но все си мисля, че силата на тоя филм е в това, че е бил оригинален по време на първите серии(4,5,6) и тогава на всички им се е сторило като нещо нереално, невъзможно, вълшебно и знам ли още какво...
Самата история е добре измислена, но е направено доста смешно като цяло. Може да се намерят такива “гафове” буквално на всяка минута.
Не знам дали аз съм крив или просто защото съм го гледал 30 години по-късно, но определено не мога да го сложа до “Силните филми”, които съм гледал.
Най-вероятно ще си дам парите и аз, за да изгледам новата серия, но просто по задължение, което е тъпо от една страна, но искам да видя какво става.

04.01.16
11:39

Самата история е крадена от Дюн, Флаш Гордън и къде ли не. Просто едно време ма Лукас му се получи приказката и сега доят кравата.

04.01.16
12:45

“Междузвездни войни” е бил култов за онова време. Други времена, други разбирания, друга творческа атмосфера и енергия.
Както и в другите видове изкуство, така и в киното, нещата започнат ли да се повтарят, да се преиграват и “пречоплят” нещата тръгват на зле. Един даскал имаше една приказка “Геният може само един път”.
Така и “Mad max” няма да се запомни както старите части с Мел Гибсън.
Не съм фен на “Star Wars” никога не ми е харесвал (можеби съм един от малкото).
Иначе за филма “Дюн”... Той можеби щеше да изпревари по известност “Star wars” ако не бяха отказали на Алехандро Ходоровки. Ей това щеше да е епично и можем само да си фантазираме какъв щеше да е филма. Един от художниците в екипа е бил Гигер (Бог да го прости). Ако не се лъжа, щял е да участва и Салвадор Дали, който по това време е бил жив. Абе луда работа с много гении.

04.01.16
13:12

Но защо? Защо не направиха добър филм? Толкова ли е трудно? Без малоумни гафове на всяка минута. С някаква завръзка. С някаква фабула. Без безумния образ на Кайло - който е наследник на най-големите герои, но ...  просто става зъл. Да, просто става зъл -без обяснение, без история. Когато като недоволно дете троши ценна техника  е убийствено жалък. Вейдър задушаваше подчинените си с безшумно и ужасяващо, самото му присъствие беше зловещо и магическо. Тоя пикльо не всява нито страх, нито респект, физиономията му е ужасяващо грозна, но не по подходящия начин  -по-скоро за комедия, не за най-великия филм на века,  и Робърт Де ниро не беше първи красавец, но какви злодеи изигра. А- и да- бие се като жена с черпак!
Защо просто не направиха хубав филм?

04.01.16
13:45

казано от Queen Cobra на 04.01.16, 13:12:

Защо просто не направиха хубав филм?

И аз си задавам този въпрос и отговорът е прост - защото никога не са можели да направят хубав филм... Просто Лукас е бил на точното място в точното време с точната история (крадена или не, тривиална или не, издържана или не - все едно).

04.01.16
19:09

04.01.2016 г.

Тренировка 6 - Крака, рамо (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Преден клек - 4х125, 4x125, 4x125, 4х125 кг. 
  1.2. Борчески клек - 9х100, 8х100, 8х100, 8х100 кг.
  1.3. Бедрено разгъване на машина - 12х70½, 12х70½, 12х70½, 12х70½ кг.
2. Втори трисет:
  2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х75, 4х75, 4х5, 4х75 кг.
  2.2. Разтваряне встрани от стоеж (с дъмбели) - 8х19, 8х19, 8х19, 8х19 кг.
  2.3. Повдигане на ръце напред от стоеж (с дъмбели) - 12х13, 12х13, 12х13, 12х13 кг.

Днес малко тежичко ми дойде. На двете основни упражнения бях на ръба на отказа още от първите серии, но някак успях да избутам и четирите кръга без него.
Като време вървеше добре до четвъртия кръг, когато се появи Евгений и интензивонстта отиде по дяволите. :)

Положително:
- Горе вече писах.

Отрицателно:
- Май нищо за отбелязване.

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
4. След тренировката - 42 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.
5. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.

Обобщение за деня:
За някои първи работен ден за годината, за други предпоследен почивен от дългата ваканция. :) Не почивах обаче - цял ден се занимавам с готвене, както и с разчистване на шкафове и чекмеджета у нас. И докато изхвърлянето на изтекли договори и гаранционни карти за уреди, които отдавна са станали жертва на ентропията не е особено интересно, то в гардероба с висящите ми дрехи имаше няколко интересни находки. Изрових и изхвърлих точно по два костюма от двете крайности в теглото ми - такива, в които не мога да се натъпча дори с обувалка както в панталоните, така и в саката и такива, с които ако скоча от петия етаж, има голяма вероятност да не се пребия поради парашутните им свойства. От 130 кила до 89, после обратно до 130 и пак до под 100 - така няколко пъти от 2004-та насам - порочен кръг, от който обаче все пак мисля, че излязох...

Храна:
Нещо му изпуснах днес края - бири, спагети...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.01.16 08:49.

05.01.16
16:50

05.01.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 750 м. кроул с леко до средно темпо = 15 дължини (3, 12х1);
- 650 м. бруст с леко до средно темпо = 13 дължини (13х1);

Общо 1400 метра за 47-48 минути. Шест дължини кроул с дишане поред от двете страни. 
Слабичко, но за след две седмици без плуване бива. Раменете и гърба не се представиха много добре, но с това тежко-средно-леко и тренировки през ден толкова.

Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Последен ден отпуска. От утре - обратно на тръстиките.
Сутринта се занимавах с разни неща из нас и по аквариума, следобед плувах и денят замина.

Храна:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/12307469_1045064738848897_7278075175461388429_o.jpg

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.01.16 08:14.

06.01.16
19:26

06.01.2016 г.

Тренировка 7 - Гърди/гръб (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с трап бар - 5х63, 6х113, 3х163 кг.

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Мъртва тяга с трап бар - 5x178, 4x178, 4х178, 4х178 кг. 
  1.2. Набирания с успореден хват (със собствена тежест) - 9, 8, 8, 8.
  1.3. Придърпване на долен скрипец с широк успореден хват - 12х12, 12х12, 12х12, 12х12 плочки.
2. Втори трисет:
  2.1. Избутване на прав лост от лег - 4х135, 4x135, 4x135, 4х135 кг. 
  2.2. Избутване на дъмбели от полулег - 9х40, 8х40, 8х40, 8х40 кг.
  2.3. Кросоувър на портален скрипец - 12х7, 12х7, 12х7, 11х7 плочки.

Прилично се получи. Тягата вече е с трап бар - горко им на краката ми!

Положително:
- На лега четири четворки на 135 - вече започва да заприличва на тежест. Откази нямаше, но в последната серия бях близо. Другият път 140.
- На трап бара започнах със 178 кг - леки са ми, но ще качвам бавно.

Отрицателно:
- Размотавах се към час заради приказки. С някои събеседници в залата трябва да избирам дали да съм груб и да ги прекъсна на средата на изречението, за да си направя серията или да съм любезен, да ги изслушвам и да не тренирам интезнивно. Колкото и да ми е приятно да си говоря с тях, нещата отиват към първото.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
4. След тренировка - 42 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Първи работен ден за годината. Свърших спешните неща, оправих поръчките, довърших един анализ за декември и изобщо свърших доста работа. Причината е проста - почти всички колеги бяха на някакво обучение за комуникации. Записвали се в края на август, но аз покрай подготовката за защитата на бюджета съм го проспал и не съм се записал. Толкова по-добре. :) Едва ли съм пропуснал нещо, което вече не знам, а ми се освободи един ден за истинска работа.

Храна:
Ще стигна и до нея... Евентуално.

07.01.16
13:48

казано от Boby_ на 06.01.16, 19:26:

Тягата вече е с трап бар - горко им на краката ми!

А защо не тясна или пък широка от поставки ;)

07.01.16
13:50

казано от James Hinks на 07.01.16, 13:48:

казано от Boby_ на 06.01.16, 19:26:

Тягата вече е с трап бар - горко им на краката ми!

А защо не тясна или пък широка от поставки ;)

Защото с трап бара чувствам най-малко напрежение в кръста. При тясната от един момент нататък ситуацията става същата като при класическата (поне като усещане при мен). Виж широката е вариант наистина. А защо от поставки, а не от земята?

07.01.16
14:26

За да работи основно гръба, не задника и бедрата. Само ще трябва да налучкаш височината на поставките, вероятно 15-20 см.

07.01.16
14:27

казано от James Hinks на 07.01.16, 14:26:

За да работи основно гръба, не задника и бедрата. Само ще трябва да налучкаш височината на поставките, вероятно 15-20 см.

Ще пробвам, благодаря! :)

08.01.16
08:20

07.01.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Ден в офиса без физическо усилие. Сутринта черпих колегите за новата кола и опрасках два сладоледа, после ходих по центъра да се разправям с един предварителен договор с ЧЕЗ и обядът остана за след работа. :)

Храна:
Като се изключи това, че за един ден изядох повече сладолед, отколкото за последните две години общо, завърших деня прилично. :)

08.01.16
18:43

08.01.2016 г.

Тренировка 8 - Крака, рамо (модифицирана Тежко-Средно-Леко)

Загрявка + адаптация:

Работни серии:
1. Първи трисет:
  1.1. Преден клек - 4х127½, 4x127½, 4x127½, 4х127½ кг. 
  1.2. Борчески клек - 10х100, 9х100, 9х100, 8х100 кг.
  1.3. Бедрено разгъване на машина - 13х70½, 12х70½, 12х70½, 12х70½ кг.
2. Втори трисет:
  2.1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 4х77½, 4х77½, 4х77½, 4х77½ кг.
  2.2. Разтваряне встрани от стоеж (с дъмбели) - 9х19, 8х19, 9х19, 9х19 кг.
  2.3. Повдигане на ръце напред от стоеж (с дъмбели) - 12х15, 12х15, 11х15, 11х15 кг.

Много добре днес! Дали от промяната в тренировките, дали от увеличеното лично тегло или от креатина (а вероятно от комбинацията от трите), но силата е тръгнала нагоре и то с доста бързи темпове.
Онзи ден си купих за осем и нещо неопренова наколенка от Лидл. Взех само една, защото ми се стори подозрително евтина, но днес тренирах с нея и след тренировката изтичах да си взема още една. :) Не знам колко ще издържат, но като се скъсат, ще си взема маркови. :) Във всеки случай усещах коляното по-стабилно и затоплено, отколкото със старата ми наколенка.

Положително:
- По четири четворки на клека и раменната с увеличената тежест и то с лекота. Другият за клека ще помисля, защото коляното не е много съгласно вече с увеличена амплитуда (вече стигам под паралела) плюс по-голяма тежест, но на раменната отивам на 80 като нищо. Днес дори бях по-далеч от отказа с увеличените тежести, отколкото само преди четири дни.
- На другите четири упражнения също доста добре с увеличена тежест или повторения тук-там.

Отрицателно:
- Лека болка във външната част на лявото коляно (на мястото на разкъсването), но не толкова, че да ме притесни.
- Малко се размотавах. Всеки път се заканвам да оставя тежестите същите и да намаля паузите и всеки път се изкушавам да сложа още на лоста. :)

Добавки:
4. След тренировката - 45 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science.

Обобщение за деня:
Нормален ден в офиса. Сутринта, преди да дойдат колегите, свърших доста работа, после повече си упражнявах уменията за комуникация, но независимо дали ми харесва или не, това ми е част от работата.

Храна:
Не знам още, но е петък вечер и ще има някоя биричка.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1