казано от aleks на 29.02.16, 22:17:
Разбира се, както обикновено приемам коментари и критики.
За тренировъчния ти план не се наемам да коментирам, защото... ами не съм треньор :D, a и честно казано на мен тези тренировки ми приличат на някаква загрявка.
Ами жив и здрав - ти си тренирай, аз ще си загрявам. Нямам нищо против. ;)
Не бих правил високи повторения с ниска/средна тежест при травмирани стави, особено пък до отказ, груба грешка.
Чак пък груба грешка... Ставите са здрави, травмиран е външен лигамент. Тренирам (пардон, загрявам) с тази контузия вече достатъчно дълго, за да знам кое как ми влияе и къде е границата, която не бива да преминавам. При всички случаи за такова частично разкъсване има само едно лечение и то е оперативно. Дали ще приближа с малко момента или няма е все едно.
За разтягането и мачкането - не знам с колко време разполагаш за тази дейност, но ето аз как процедирам. Ако разполагам с малко време, около 20 минути - правя една “серия” за горната част (няколко мои си упражнения за рамене, плешки, гърди, китки), вместо да почивам веднага правя една серия за долна част (кръст, задна верига, колене) и така ги редувам няколко пъти, саморазтривам се с ръце, юмруци където мога (най-вече ръце, рамо, кръст, бедра, прасец), не се мачкам с ролери, топки. Оптималното ми разтягане засега е 30-40 минути, тогава не ги въртя, а започвам с долна част като правя 4-5 упражнения. Единият вариант е правя едното упражнение за кратко, почивам, правя го по-дълго, пак почивам, правя го още по-дълго, после същото със следващото и т.н. Другият вариант упражнение 1, 2, 3… ги правя за кратко, после пак по-дълго, после още по-дълго. Впоследствие започнах и да разтягам с тежест (прословутата тяга с прави крака от трупче :D) - хващам една пудовка 16ка или 32ка и с прав кръст и крака пускам докъдето мога и държа така. За горната част използвам стена и пръчка, ако имаш интерес мога да обясня горе-долу какво правя, но според мен упражненията имат хиляди вариации и са според моментните разтегателни способности на човек.
Благодаря за споделеното! Мисля като близък роднина на Пинокио да започна по-просто, но ще се възползвам от напътствията ти в движение.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.03.16 10:39.
29.02.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now.
2. По обяд - 1 капсула Tribulus на Now
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Обобщение за деня:
Понеделник. Добре, че свърши...
Храна:
Доста беше.
Обобщение за февруари 2016
Хайде и високосния февруари закрихме. Най-топлият, който аз помня в целия си съзнателен живот. Освен това първият месец от доста време, в който поорязах малко калориите и въглехидратите - къде по-успешно, къде не чак толкова, като през втората половина на месеца се отпуснах отново.
През февруари средният ми прием на калории е бил 3374, което е доста под януарските.
Теглото съответно е спаднало с е нагоре с 1,3 килограма - от 110,1 кг към 1-ви февруари до 108,8 на 1-ви март, което при 7709 калории за свален/качен килограм прави 345 калории дневен дефицит. Неутралният баланс за януари излиза 3719 калории - нереално високо.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3225 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е 3589 - и двете под пресметнатото от храната.
Ако взема обаче само калориите от храната, то те са 2705 дневно. Като добавя 345-те дефицит, излизат 3050 калории за неутрален баланс. Останалите около 250 би трябвало да идват от алкохола, тоест се равняват на около 670 калории от алкохол или калориите за алкохол този месец би трябвало да са с коефициент 0,37. Това засега не е никакъв извод. Искам да проверя във времето дали този “коефициент” ще варира прекалено много всеки месец.
Както бях отбелязал в изводите си за януари, тогава коефициентът е бил 0,21, но калориите от алкохол са били малко повече, а общата сметка е за излишък, така че засега нямам нито консистентност, нито равни други условия. С други думи вероятно си губя времето. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.03.16 21:37.
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!
Да сте живи, здрави, весели и засмени! :)
01.03.2016 г.
Тренировка 1 - силова А
Загрявка + адаптация:
Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 4x63, 4x113 кг.
Избутване на прав лост от лег - 10х20, 8x60, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Силова част:
1.1. Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 1х155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155 кг.
2. Динамична част:
2.1. Избутване на прав лост от лег - 17х100 кг.
3. Разтягане и мачкане:
3.1. Разтягане на квадрицепс със сгъване и задържане на коляно назад - 2х20 с.
3.2. Навеждане от стоеж и докосване на стъпала с пръсти с прави колене - 2х20 с.
3.3. Разтягане на задно бедро с повдигане на крак на висок предмет (редуване на краката) - 2х20 с.
3.4. Привеждане от седеж с един свит крак (с редуване на ръцете) - 2х20 с.
3.5. Разпъване назад с приведено тяло - 2х20 с.
3.6. Разтягане на пекторалис минор с опряно рамо и събрани лопатки (с редуване на ръцете) - 2х20 с.
3.7. Разтягане на пекторалис майор с опряно рамо и събрани лопатки (с редуване на ръцете) - 2х20 с.
3.8. Натискане на хамър машина - 2х30 с.
3.9. Висене с различен хват - общо минута.
3.10. Мачкане с фоумролер - горна и долна част на гърба, задна част на бедрата, прасци, странична и предна част на бедрата.
Обобщение за тренировката:
Ей, голямо писане! Т. нар. “силова част” я приключих в 10 “кръга” доста стегнато, макар че почивките не бяха 10-15 секунди, а малко повече. В тази тренировка не мисля да увеличавам тежестта засега, а по-скоро ще работя върху темпото.
Положително:
- Като за първа тренировка с изцяло нова идея достатъчно добре.
Отрицателно:
- На силовата част ме понаболяваше какво ли не - кръст и лакът най-вече.
- Плахите опити за разтягане ми отнеха ужасно дълго и през цялото време бях с усещането, че си губя времето, но ще трябва да свикна с мисълта, че не е така.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now , 2 капсули Herbal Burn на Pure.
2. По обяд - 1 капсула Tribulus на Now.
3. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
4. По време на тренировка - 15 грaма IntraWorkout на Bulk.
5. След тренировка - 45 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
6. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Обобщение за деня:
Рано е за обобщение.
Храна:
И за храна е рано.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.03.16 11:33.
02.03.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 550 м. кроул с леко до средно темпо = 11 дължини (3, 9х1);
- 450 м. бруст с леко до средно темпо = 9 дължини (9х1).
Общо 1000 метра за 37-38 минути. Четири дължини кроул с дишане поред от двете страни.
Много зле, но това не е изненада - плувал съм два пъти за целия февруари.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now.
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Обобщение за деня:
Доста работа, разнообразена с няколко сини екрана от новия ми компютър - грижи се да си почивам периодично.
Храна:
Днес без алкохол. Храната - умерена.
03.03.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Честит празник на всички, които смятат, че подписването на мирен договор между две могъщи империи, в играта между които сме се оказали заложници и под ботуша на всяка сме се гърчили, е повод за радост или национална гордост. Аз не съм от тях. За мен 3-ти март не трябва да бъде национален празник, а само повод да си спомним точно какво и защо се е случило. Нека си честитим Съединението на България след няколко месеца, а после и обявяването на независимостта - това са двата истински национални празника на родината ни.
Днес се наложи цял ден да работя - не заради мнението ми за празника, а защото има срокове, които не търпят отлагане. Къде заради това, къде заради мързел, но не стигнах и до залата.
Храна:
Днес ще има лек излишък с няколко бири, както се очертава.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.03.16 21:27.
03.03.16
21:34
Поредният почивен ден за мнозина, а за други просто ден за доза извънреден фейсбук патриотизъм, съчетан с некултивирано пропагандиране към междуетнически конфликти. Ето една много добра статия по темата
04.03.2016 г.
Тренировка 2 - силова Б
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 6x60, 4x130 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 6х20, 4x50, 1х70 кг.
Работни серии:
1. Силова част:
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 1х165, 1х165, 1х165, 1х165, 1х165, 1х165, 1х165, 1х165, 1х165, 1х165 кг.
1.2. Раменни преси с прав лост от стоеж - 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80 кг.
2. Динамична част:
2.1. Суингове до вертикала - 17х50 кг.
3. Разтягане и мачкане:
3.1. Разтягане на квадрицепс със сгъване и задържане на коляно назад - 2х20 с.
3.2. Навеждане от стоеж и докосване на стъпала с пръсти с прави колене - 2х20 с.
3.3. Разтягане на задно бедро с повдигане на крак на висок предмет (редуване на краката) - 2х20 с.
3.4. Привеждане от седеж с един свит крак (с редуване на ръцете) - 2х20 с.
3.5. Разпъване назад с приведено тяло - 2х20 с.
3.6. Разпъване с ръце назад на смит машина (подхват и надхват) - 2х20 с.
3.7. Разпъване на една ръка навътре (с редуване на ръцете)- 2х20 с.
3.8. Разпъване на една ръка зад гърба на смит машина - 2х20 с.
3.9. Натискане надолу на сгъната ръка зад врат - 1х20 с.
3.10. Разтягане на китки и предмишници.
3.11. Висене с различен хват - общо минута.
3.12. Мачкане с фоумролер - горна и долна част на гърба, задна част на бедрата, прасци, странична и предна част на бедрата.
“Силовата” част я приключих много набързо. Разтяганията обаче ми отнемат адски много време. Някои от упражненията, които съм си подбрал, определено са неудачни - например при разпъване с ръце назад на смит машина усещам повече напрежение в ставните капсули, отколкото в мускулите, което определено не е идеята.
Във всеки случай започвам да усещам кое как работи, започнах и да си припомням някои от упражненията, които правехме на плуването за разтягане. Постепенно с натрупване на опит ще отстрелям неудачните и излишни упражнения и ще наблегна на важното. Въпросът е разтягане и мачкане да не ми отнемат повече от 20-25 минути общо.
Положително:
- За пръв път от много време правя тяга от земя, пък била тя и широка и то само единици далеч от макса. Имах малко неприятни усещания в кръста, но повече бяха в лявото коляно. И двете във всеки случа са по-скоро защото съм отвикнал от движението, отколкото нещо съществено. Хватът държи безотказно - помня, че преди когато правех широка тяга за 3-4 повторения на по-малка тежест, точно хватът издишаше, поради което вписвам тягата тук.
Отрицателно:
- Слабо на раменната - 80 кг ми тежаха още от първите подходи.
- Суинговете трагични - може би можех с риск от инфаркт да изстискам още 2-3, но реших, че и 20 ще са зле, затова прекратих рано.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now , 2 капсули Herbal Burn на Pure.
3. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
5. След тренировка - 45 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
6. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Обобщение за деня:
Сутринта поработих малко, после тренирахме, обяд с роднини в близкото Хепи и половината ден си замина. Сега ще посготвя това-онова и ще почивам с петъчна биричка.
Снощи изгледах “Омразната осморка”. Внимание, ако не сте гледали филма и искате да го гледате, без да разберете нещо за сюжета, не четете надолу!
Ами... със смесени чувства съм. Забавни герои, хитри диалози, обрати - дотук добре и типично за Тарантино. Обаче всичко се случваше доста мудно (отново типичен Тарантино, само че в негативен план), а тайният илюминатски Комитет за прецакване на финалите и тук се е развихрил с пълна сила. Вярно, че хепи ендът не е задължително условие за хубав филм, но да си изтребиш всички герои също.Освен това очаквах далеч повече от тайнствения герой на Майкъл Медсън, а не да се окаже редови бандит от смешна банда.
Храна:
Няма да е малко с това Хепи на обяд и с няколко бири.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.03.16 15:56.
05.03.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта се позанимах с аквариума. После тотален мързел и цял следобед английско първенство с много бира. :) Като не може на Ливърпул този сезон, се кефя на борбата за титлата на Лестър. :) Тотнъм също са ми симпатичен отбор, така че който и от двата отбора на първите две места да спечели първенството тази година, ще съм относително доволен. Все пак по обясними сантиментални причини симпатиите ми са на страната на лисиците - пълния аутсайдер в началото на сезона. Дори Арсенал е по-добре от Челски и арабския му по-светлосин близнак, а за Юнайтед да не говорим. Все пак има още достатъчно време и всичко може да се случи. Такъв сезон аз не помня досега във Висшата лига. :)
За да сменя малко тематиката на клипчетата, ето едно днешно на рибоците:
Храна:
Хайде няма нужда днес да я вписвам...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.03.16 21:26.
05.03.16
21:25
Великолепни са, Боби!!!!!!!
06.03.16
03:21
Боби, тази година е доста тежко да си фен на Ливърпул и Ман. Юнайтед :D . Лестър , обаче са онова явление, което върна романтиката в съвременния футбол. Ще бъде интересно да ги наблюдаваме догодина в ШЛ
06.03.2016 г.
Тренировка 3 - обемна 1
Загрявка + адаптация:
Бедрени разгъвания с малка тежест
Избутване на прав лост от лег с празен лост
Работни серии:
1. Обемна част
1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
1.2. Преден клек - 10х100 кг.
1.3. Клек с лост “кобилица” - 10х110 кг.
1.4. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 42.
1.5. Лицеви опори със събрани длани - 18.
1.6. Кофички - 20.
1.7. Флайс с дъмбели - 10х30 кг.
1.8. Избутване на прав лост от полулег - 10х100 кг.
1.9 Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х100, 7х100 кг.
1.10. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 9х21, 9х21 кг.
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Първа обемна тренировка от новата програма. По първоначален план не трябваше да разтягам след обемните тренировки, но реших, че имам нужда и го направих. Повече няма да записвам подробно разтяганията - ще правя, каквото преценя за удачно в момента.
Положително:
- Не бях клякал от доста време, а днес вкарах направо два клека. Никакви болки в коляното и на двата клека, дълбочина около или малко над паралела, болката във външната част на бедрата също значително е намаляла. Вярно, че тежестта е смешна, дълбочината жалка, а обемът - мизерен, но за мен в сегашното ми състояние е добро начало.
Отрицателно:
- Лицевите много зле - 42 изобщо не е за писане във форума, ама като съм взел да се излагам публично, се налага. :)
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 1 капсула Tribulus на Now.
6. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич, 1 капсула Tribulus на Now, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Приключих с Herbal Burn-а. Резултатите са каквито и очаквах - нулеви като пряк ефект, негативни като странични ефекти (киселини заради лютия пипер). Но при ужасяващата комбинация от най-безсмисления клас добавки (липотропен бърнър) и една от най-слабите фирми на пазара Pure (Silver ги бият с малко) можеше и да напълнея, така че и на това съм доволен. :)
Обобщение за деня:
Сутринта засадихме с малката щерка поредната нещастна елхичка пред блока. От двата бели смърча, засадени в предишните няколко години, единият изсъхна, другият се държи трета година, но са живи само част от клонките, така че вероятно не го чака нищо добро и това дръвче.
Днешното дори не е бял смърч (уж по-непретенциозен), а дугласка ела (видът е определен по словесно описание) - продадоха ми я като “двуглавка”, но така и не можах да намеря информация какво точно трябва да е тази двуглавка.
Така или иначе сега съм по-добре подготвен - засаждам го още първата година (двата смърча ги ползвах по две-три години и лятото стояха на балкона, като това според мен доста им намали шансовете за оцеляване навън), кореновата система е увита в зебло с пясък, а не в пръст, защото ми обясниха, че проблемът със засаждането на подобни видове в Софийското поле е в глинестите почви, които притискат нежните корени на дръвчетата в първите години след засаждането, когато са по-нежни.
Надявам се, че поне тази ще се хване, макар че би трябвало да е по-капризна от смърчовете. Така или иначе това ще е последната жива елха за Коледа - от тази година минаваме на изкуствена. Не искам да убивам повече дръвчета.
А Пуул отново се мъчат с Палас. Дежа вю!
Храна:
Рано е още, но и днес ще е доста.
казано от Boby_ на 06.03.16, 16:35:
А Пуул отново се мъчат с Палас. Дежа вю!
Е, скъсаха ми нервичките! :) Ако ще мра млад от инфаркт, ще е или при суингове, или по време на мач на Ливърпул.
П. П. А като реплика на не много запознатите с правилника коментатори по Диема дузпа имаше - коляното на Бентеке беше чукнато и това го извади от равновесние. Че се възползва от ситуацията, възползва се, но не извън правилата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.16 17:34.
06.03.16
18:04
казано от ME4O_TURIST на 06.03.16, 03:21:
Боби, тази година е доста тежко да си фен на Ливърпул и Ман. Юнайтед :D . Лестър , обаче са онова явление, което върна романтиката в съвременния футбол. Ще бъде интересно да ги наблюдаваме догодина в ШЛ
не виждам дали изобщо ще вземат и трето място в група на ШЛ.... проблема на сензациите е, че са едносезонни т.е. другия сезон вероятността да катастрофират в шампионска лига е доста голяма... което е проблем за английския футбол...
казано от Кристиянчо на 06.03.16, 18:04:
казано от ME4O_TURIST на 06.03.16, 03:21:
не виждам дали изобщо ще вземат и трето място в група на ШЛ.... проблема на сензациите е, че са едносезонни т.е. другия сезон вероятността да катастрофират в шампионска лига е доста голяма... което е проблем за английския футбол...
Първо не е много ясно дали ще се издънят. Зависи дали ще си задържат основните играчи - Варди, Марез, Хут, малкия Шмайхел и още един-двама.
И второ при още три английски отбора в ШЛ не виждам какво ще му е лошото за английския футбол Лестър да се издъни в групите. В крайна сметка има само три успешни английски отбора по европейските терени - Ливърпул, Манчестер Юнайтед и Челски (първите два наистина успешни, последните само отчасти в ерата на Абрамович). Арсенал се насират редовно, Тотнъм също. Ман Сити са далеч от каквото и да било в Европа. Лестър ще са приятно разнообразие дори там.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.16 18:31.
06.03.16
19:37
А като цяло английските отбори ги тупат като брашнян чувал в ШЛ . Конкурентно вътрешно първенство ,но излязат ли срещу другите еврограндове си проличава реалното състояние.
P.S. Толкова ме е яд на Арсенал този сезон . Започнаха много силно, но редица играчи се контузиха и рухнаха. Няма ли кой да му бие шута на този Венгер вече ...
06.03.16
19:57
Ти Хут как го виждаш срещу топ нападателите в Европа? Или Марез срещу топ защитниците... Лестър се възползват от тоталния вирус обзел отборите в Англия ( Челси, Пуул, Юнайтед са болни вече 2-3та година, Арсенал, Ман Сити... ) Аз Лестър съм ги гледал доста пъти тоя сезон... имат тактика и изпълнители за висшата лига, когато другите отбори са слаби... ако топ отборите другия сезон са във формата в която би трябвало да са лестърци ще стигнат топ 10 максимум... колко от техните играчи имат мачове в Европа. Нещата са много различни... Лестър са първи, защото първенството е слабо и няма фаворити. Ако лестър искат да се задържат им трябват 4-5 много класни играчи....
ПП: Челси имат успехи в Европа и преди Абрамович.... за съжеление много хора не са запознати с тях преди ерата затова слагат всичко под знаменателя ‘’Абрамович’’ ... е нямат успехите на други отбори в Англия, но откога успехите са определящи симпатиите....
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.03.16 19:59.
казано от Кристиянчо на 06.03.16, 19:57:
ПП: Челси имат успехи в Европа и преди Абрамович.... за съжеление много хора не са запознати с тях преди ерата затова слагат всичко под знаменателя ‘’Абрамович’’ ... е нямат успехите на други отбори в Англия, но откога успехите са определящи симпатиите....
Нима? Кога? Аз се интересувам от английско първенство от средата на 80-те и такова нещо не помня. 2 КНК за цялата ви история до олигарха. :) Да не говорим, че и при Абрамович успехите са доста скромни на фона на похарчените милиони.
А гроздето на Лестър е кисело, щото чукчата изгони Раниери и го смени с бездарния нафукан глупак Моуриньо навремето. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.16 20:07.
06.03.16
20:24
Доста скромни успехи наистина... с Юнайтед са най-добрите отбори на висшата лига по отличия... пък за похарчени пари... след Суарез бая пари дадохте и вие недей да скромничиш. Челси играят с един отбор 2години вече :P
Гроздето хич не е кисело.. Раниери е голям да спечели лигата няма проблем..... на мен ми харесва като специалист. Изкара и монако от втора лига на Франция до шампионска лига.... силен си е!
**До Абрамович имат 11 отличия :) в Европа са 3
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 06.03.16 20:41.
07.03.2015 г. (без силова тренировка)
Колоездене:
- 07:44 - 8,03км за 30:09 мин, средна скорост 16,0 км/ч.
- 16:10 - 8,3 км за 33:56 мин, средна скорост 14,6 км/ч.
Днес открих велосезона. :) Сутринта беше голяма мъка - дишането на студения въздух, “обогатен” с изгорели газове, ми се отрази адски зле. На прибиране беше дори по-лошо - едва се домъкнах до нас.
В добавка си отбелязвам няколко неприятни ситуации с малоумни шофьори, които ме карат да се замисля колко често ще ходя с колело на работа тази година.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science, 1 капсула Tribulus на Now.
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Обобщение за деня:
Добре като за понеделник, но не колкото ми се искаше...
Вечерта едва стоя на крака след вчерашнаат тренировка и 16-те километра на колелото днес. Като си сложих раницата на излизане, се зарадвах колко по-лека е с новия ми лаптоп с SSD, но радостта не трая дълго - сетих се, че аз самият съм по-тежък с поне тройно повече килограми от спестените от компютъра. :)
Храна:
Ще видим.
казано от Boby_ на 07.03.16, 19:55:
В добавка си отбелязвам няколко неприятни ситуации с малоумни шофьори, които ме карат да се замисля колко често ще ходя с колело на работа тази година.
Не по-малко скандални са и пешеходците, особено тези, които се движат по велоалеята...
07.03.16
21:26
казано от Boby_ на 07.03.16, 19:55:
Колоездене:
- 07:44 - 8,03км за 30:09 мин, средна скорост 16,0 км/ч.
- 16:10 - 8,3 км за 33:56 мин, средна скорост 14,6 км/ч.Днес открих велосезона. :)
Еееее, страхотно!
Аз следващия месец планирам да подкарам.
Бързо адаптиране към натоварването :)
А лошите шофьори няма да станат по-малко, просто си следвай познатия маршрут.
07.03.16
22:09
Идиоти по улицата,колкото щеш,но когато си на велосипед,си в позиция на доста по-прецакан при евентуално ПТП.Да караш колело по Софийските улици има доста самоубийствен характер,но просто това си остава най-бързия и най-удобния начин за придвижване.Онзи ден приятно се изненадах,че на мястото,където преди живеех(бул.Овча Купел) са направили малко вело алея.Такива неща са кът по тези места(по-скоро хич ги няма).Имам надежда. :)
Честит празник на всички дами! :) Да сте живи и здрави, весели, засмени и все така прекрасни! Целувам ви (по бузките)! :)
08.03.2016 г.
Тренировка 4 - силова 3
Загрявка + адаптация:
Преден клек - 5х70, 3х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х60, 3х100 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 10х20, 2х70 кг.
Работни серии:
1. Силова част
1.1. Преден клек - 4х120, 4х120, 4х120 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 3х155, 3х150, 4х150 кг.
1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж - 3х80, 3х80, 2х80 кг.
1.4. Кофички с доп. тежест - 4х50, 4х50, 3х50 кг.
Днес тренирах доста късно, бях уморен психически, а и невъзстановен физически, така че отбеляавам слаба тренировка.
Положително:
- Клекът не предизвика негативни усещания. Засега обаче ще си остана на тази тежест.
Отрицателно:
- Раменните и лега доста слаби.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 1 капсула Tribulus на Now.
6. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич, 1 капсула Tribulus на Now, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Обобщение за деня:
Работа, срещи, а на всичко отгоре другата седмица ми заминава цялата - освен изникналата едва преди няколко дни командировка до Виена понеделник и вторник, после в четвъртък ще трябва да ходя и до Стокхолм за един ден още по-непредвидено, но не за да си получа Нобеловата награда... все още. Може ли пък на човек, който толкова мрази да пътува, да му се падне такава работа?
Храна:
Не знам още, но ще е в рамките на допустимото.
П. П. Колкото до 8-ми март, няма нужда някой да ми обяснява, че е измислен соц-празник, а понастоящем сексистки и политически некоректен. :) Знам. Така е. Малко внимание към скъпите ни момичета и жени е нещо хубаво, макар че не бива да се прекалява, за да не се разглезят. :) Все пак има още 364 дни в годината, а тази дори повече.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.03.16 22:19.
09.03.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science, 1 капсула Tribulus на Now.
3. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Обобщение за деня:
Няма нищо за отбелязване за деня. Много работа и никаква физическа активност.
Храна:
Много.
Боби, аз също не обичам да пътувам, но както и при теб работата ми го изисква (400 полета между 2008 - 2013. мамата ми се .....)
Сега пътувам значително по-малко и имам възможност да се подготвя отрано. Подготовката ми се свежда до 1) Нормално полетно време - нито прекалено рано, нито твърде късно 2) Избор на хотел - такъв с фитнес, басейн, тенис/скуош корт...3) Храна за из път - нещо домашно приготвено което обичам 4) Екипировка - пълно бойно снаражение - банаски, очила, обувки за бягане, фитнес нещата, тенис/скуош ракета ....
Знам че свободното време в командировка е ограничено, но понякога остава време и за спорт, особено ако имаш всичко налично с теб. Тогава мотивацията е по-голяма, а извиненията са неоправдани.
На мен много ми помогна блогът на DC Rainmaker (може да го гугълнеш).
Сигурен съм, че всичко това го знаеш, ама аз ей така да го обобщя. :D
казано от Dnes на 10.03.16, 11:11:
Боби, аз също не обичам да пътувам, но както и при теб работата ми го изисква (400 полета между 2008 - 2013. мамата ми се .....)
Сега пътувам значително по-малко и имам възможност да се подготвя отрано. Подготовката ми се свежда до 1) Нормално полетно време - нито прекалено рано, нито твърде късно 2) Избор на хотел - такъв с фитнес, басейн, тенис/скуош корт...3) Храна за из път - нещо домашно приготвено което обичам 4) Екипировка - пълно бойно снаражение - банаски, очила, обувки за бягане, фитнес нещата, тенис/скуош ракета ....
Знам че свободното време в командировка е ограничено, но понякога остава време и за спорт, особено ако имаш всичко налично с теб. Тогава мотивацията е по-голяма, а извиненията са неоправдани.
На мен много ми помогна блогът на DC Rainmaker (може да го гугълнеш).
Сигурен съм, че всичко това го знаеш, ама аз ей така да го обобщя. :D
Благодаря за обобщението! Наистина може да е полезно, макар че при мен е с ограничено приложение. Първо изборът на хотел много рядко е в моите ръце, особено когато пътувам за предварително организирани събития, каквито са примерно половината от командировките ми. За останалите обикновено разбирам твърде късно, за да мога да избирам полети или хотели и се налага да ползвам, каквото е останало. Например другата седмица ще ми се наложи да летя до Стокхолм с трансфер в Берлин, като първият ми полет излита в 5:45 сутринта, а след това ме чакат цял ден работни срещи. Случва ми се да пътувам за Швейцария сутрин с прекачване във Виена, после пътуване с влак от Цюрих до крайната ми дестинация, пристигане по някое време преди обяд, 3-4 часа срещи, следобед влак обратно до Цюрих и два полета Цюрих-Виена и Виена-София в рамките на един ден. Едва ли трябва да обяснявам как се чувствам в края на един такъв ден - направо не знам на кой свят се намирам.
За щастие не ми се налага да пътувам чак толкова често, колкото на теб. При мен е примерно веднъж на 2-3 седмици (а в някои месеци и по-рядко), което е поносимо.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.03.16 21:52.
10.03.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Пак много работа, но това не е новина за никого. Цял следобед в безкрайна среща. После висях над час във Виваком да си взема една нова карта за личния телефон, защото повече не мога да отклонявам предложенията да ползвам служебен iBrick. По този повод преди известно време се предадох и днес въпросната тъпа огризка пристигна. 6s стои добре като устройство, макар че ми малее доста на фона на Note 4. Но iOS е толкова безобразно тъпа и ограничена операционна система, че не знам как точно ще го използвам, пък дори и да се огранича само с пощата, заради която всъщност го взех. Със или без iPhone, от андроида не се отказвам, така че от утре ще мъкна две ютии по джобовете. :( Покрай следобедната среща и висенето за нова карта (че взех и на голямата нов телефон) тренировката остана за утре.
Храна:
Много (отново).
11.03.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта с малката на лекар, после бегом до офиса за важна телеконференция, която самодоволни малоумници отмениха в последния момент. В крайна сметка вечерта отново не тренирах. Тази седмица я пиша дъждовна.
Храна:
Почти 4.
12.03.2016 г.
Тренировка 5 - силова 4
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х120 кг.
Набирания - 8.
Борчески обръщания - 10х20, 2х70 кг.
Работни серии:
1. Силова част
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х160, 3х160, 3х160 кг.
1.2. Набирания с доп. тежест - 4х32, 4х32, 3х32 кг.
1.3. Борчески обръщания от вис - 4х80, 4х80, 4х80 кг.
1.4. Гребане с дъмбел от земя - 5х72, 5х72, 4х72 кг.
След три дни почивка нещо ми беше много тегаво днес, но все пак тренирах най-накрая.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- На тягата кръстът ме преряза леко още във втората серия заради разсейване, но довърших. Може би пак ще я кача на поставка.
- Набиранията безобразно слаби, както и всичко останало.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта се оправях с аквариума, после ходихме малко по работа. Следобед тренировка, а сега мисля да почивам.
Храна:
Не знам още.
13.03.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Цял ден мързел.
Вече имам първи впечатления от iPhone 6s. Безмислено скъп телефон, сравним със среден клас устройство с Android като хардуеър и много, много по-зле като операционна система и софтуеър.
Сравнявам го с две устройства с Android - Samsung Galaxy Note 4 (с година по-стар и с 30% по-евтин) и с Huawei P8 (тройно по-евтин).
Широко рекламираната функция за разпознаване на 3 степени на натиск от екрана на огризката е напълно безполезна. iOS 9.2 или колкото там е най-новата все така не поддържа уиджети, всичко използваемо в апстора е платено и дори ринг-тон не можеш да си сложиш безплатно, без да минеш през 150 процедури и конвертирания. Камерата е смехотворна в сравнение с тази на Note 4, който е по-стар И по-евтин (макар и не с много, като беше нов). Представя се особено зле при лоша светлина - софтуерът за шумпотискане е безобразен и изображението е като от евтина сапунерка отпреди 10 години. Има само две симпатични неща в този телефон - четецът за пръстов отпечатък е класа над този на Samsung. Този на корейците може да ти докара уртикария, само докато си отключиш екрана и е практически неизползваем, докато епълският разпознава за стотна от секундата дясна, лява ръка в статично положение, без да се налага да прокарваш пръст и е много удобна опция. Другата приятна закачка на айфона е Сири - поиграх си на руски и английски с нея. Разпознава почти безпогрешно какво й казвам и на двата езика, въпреки акцента ми. Дава сравнително смислени предложения и ако придобия навик, може да е използваема. Екранчето като за мравки на айтухлата няма да го коментирам - все пак има и 6s Plus, който предполагам е малко по-голям. Отделно от това стандартните глупости, които обаче важат и за много други телефони за съжаление - несменяема батерия, липса на слот за SD карта. В допълнение всички недостатъци на iOS като невъзможност за свободен трансфер на файлове от и към други устройства, обвързване на файл с приложение и невъзможността за достъп до файловата система от трети приложения и т. н. Естествено, сравнавам айфон без джейлбрейк и Андорид без руут достъп, за да е честно, но дори и джейлбрейкът не подобрява съществено нещата. Няколкото туийка са смешни на фона дори на стоков Андроид.
По-горе споменах Huawei P8. Причината е, че заради втория телефон, който трябва да мъкна по служебни причини, онзи ден си взех нова карта от Виваком и покрай нея голямата щерка намаза един P8. Оказа се страхотно приятна изненада за съвсем не много пари (излезе съвсем малко над 500). Качествени материали, добър екран, много прилична камера, бърз процесор, много памет - всичко, което може да се иска от съвременен телефон от среден, че и над средния клас и то без безобразния стоков ром на Samsung в “добавка” (от който много скоро ще се отърва, само да изтече гаранцията). Само и на него не може да му се сменя батерията, но то вече на кой ли телефон може...
Като обобщение мнението ми за айфона не се променя - безполезна скъпа играчка. Ще ме е срам да се покажа на публично място с него, защото това ще ме постави сред група хора, която презирам, но вече нямам особен избор.
Храна:
Не знам още.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.03.16 17:23.
14.03.2016 г.
Тренировка 6 - обемна 2
Загрявка + адаптация:
Високо изтегляне от земя - 6х20, 6х70 кг.
Работни серии:
1. Обемна част
1.1. Високо изтегляне от земя - 8х100, 7х100 кг.
1.2. Пулоувър преса с диск - 10х50, 9х50 кг.
1.3. Набирания с успореден хват - 9, 8.
1.4. Набирания с подхват - 8, 7.
1.5. Набирания с раменен надхват - 5, 7.
1.6. Придърпване на долен скрипец към корем с широк хват - 9х15 плочки.
1.7. Скотово сгъване с крив лост - 7х50, 5х50 кг.
Сутрешна тренировка, че следобед пътувам. Като цяло много слабо, но поне успях да я вместя някак.
Положително:
- Започнах да разтягам по малко и китки, предмишници и лакти, за да мога най-после да започна да раквам предния клек без фитили - и без друго не слагам кой знае какво тежести, мога поне по това да поработя.
Отрицателно:
- Набиранията комично слаби, също както и високите изтегляния.
Добавки:
Обобщение за деня:
Рано е за обобщение.
Храна:
И на храната не й е дошло времето.
15.03.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
3. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Обобщение за деня:
Цял ден в среща, като част от уъркшопите и презентациите трябваше да водя аз. В интерес на истината по-уморително е (поне за мен) да седиш и да слушаш, отколкото ти самият да презентираш, но разликата не е голяма.
Вечерта обратно към София. За щастие полетът беше безинтересен, какъвто би трябвало да бъде. :)
Храна:
Доста дойде, но колкото-толкова.
16.03.2016 г.
Тренировка 7 - силова 1
Загрявка + адаптация:
Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 4x63, 4x113 кг.
Избутване на прав лост от лег - 10х20, 8x60, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Силова част:
1.1. Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173, 1х173 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 1х155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155, 1x155 кг.
2. Динамична част:
2.1. Избутване на прав лост от лег - 20х100 кг.
3. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Отдавна не съм се излагал публично, затова ето клипче на стоте кила за бройка (по-точно на чатала ми, докато ги правя, но не съобразих ъгъла):
Правих ги след десетте подхода на 155, така че свеж вероятно би трябвало да мога да направя поне още 5-6 отгоре. Но това са свободни съчинения. Днес бяха 20 и толкова. :)
Днес прилично като за сутрешна тренировка и недоспиване.
Положително:
- Съкратих значително почивките между подходите. Тия 10-15 секунди още са химера, но на повечето серии успявам да вляза в 20.
- На дефицитната тяга 173 са ми безкрайно леки и май трябва да вдигна, въпреки притесненията ми за кръста. Все пак започнах да усещам как да контролирам движението и аз да решавам коя мускулна група да поеме натоварването - краката или горната част от задната верига.
- 155 на лега дори си позволих да ги правя с пауза, а дори на последните повторения не отлепих гъза. Май и тук съм за увеличаване на тежестта, пък макар и само с 2,5 кг.
Отрицателно:
- Малко претупах мачкането днес, но поне на разтягането отделих достатъчно време.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грaма IntraWorkout на Bulk.
4. След тренировка - 40 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 2 таблетки Магнерич, 2 капсули Herbal Burn на Pure, 1 капсула Tribulus на Now, 2 капсули L-OptiZinc на Now.
Обобщение за деня:
Рано е за обобщение.
Храна:
И за храна е рано.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.16 12:28.
16.03.16
14:04
Обаче какъв си йезуит и ти, Боби...
казано от James Hinks на 16.03.16, 14:04:
Кое ми действие предизвика това пък сега? Ако е за разговора за смартфоните, той не е изтрит, а е в друга тема - започна тук, но натежа много като за дневника и помолих да я преместят:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/79078
Ако имаш желание, можем да я продължим.
Извън тази размяна на реплики, пък и с нея включително, не разбирам с какво съм ти дал повод да ме обвиняваш в двуличие.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.16 14:52.
Боби отдавна се каня да те питам каква е причината цялата доза от рибеното масло да е преди лягане, а не разпределена през деня.
П.С. досещам се за една причина, но все пак да си сравня тезата.
Мнението беше редактирано от Станимир на 17.03.16 10:57.
17.03.16
00:41
казано от Boby_ на 16.03.16, 14:51:
казано от James Hinks на 16.03.16, 14:04:
Кое ми действие предизвика това пък сега? Ако е за разговора за смартфоните, той не е изтрит, а е в друга тема - започна тук, но натежа много като за дневника и помолих да я преместят:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/79078
Ако имаш желание, можем да я продължим.Извън тази размяна на реплики, пък и с нея включително, не разбирам с какво съм ти дал повод да ме обвиняваш в двуличие.
йезуит не е двуличник, йезуит е нарицателно за човек на вярващ във и действащ за нещо - кауза, идея...както ти за андроида :)))
казано от Станимир на 16.03.16, 22:06:
Боби отдавна се каня да те питам каква е причината цялата доза от рибеното масло да е преди лягане, а не разпределена през деня.
П.С. досещам се за една причина, но все пак да си сравня тезата.
Тя причината наистина е една, но в момента не е валидна - свикнах така в периода, в който фаствах, за да не развалям фастинга сутрин. ;)
казано от James Hinks на 17.03.16, 00:41:
йезуит не е двуличник, йезуит е нарицателно за човек на вярващ във и действащ за нещо - кауза, идея...както ти за андроида :)))
Всъщност вярвам в това, което Андроид трябваше да бъде - базирана на отворен код гъвкава операционна система, достъпна за всеки - това, което Линукс все още е в ОС за компютри. Само че с всяка следваща версия Андроид все повече се отдалечава от това и заприличва на iOS. :) И обратното, де - Епъл не изостават с “изобретяването” на опции, които отдавна са популярни в Андроид. Така или иначе Андроид все още е най-доброто за мен на пазара на ОС за мобилни устройства, но не се развива в правилната посока според мен и наистина чакам алтернатива.
Нека приключим темата тук.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече