Too Little, Too Late

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

аз като нищо не претендиращ, млад и не толкова наясно с това какво е било при комунизима гласоподавател се радвам, че Нинова не спечели...вероятно много хора са гласували за бачи Боко за да не спечели кака Кури... въобще голям сериал. Тия резултати бяха от ясни по-ясни месеци по-рано. Затова и никой не се радва, никой не се обяви за победител, защото порциите са така разпределени, че трябва да се достигне някакво съгласие и всеки да направи компромис за да не се изложим пред Европа с това председателство (това нали политягите го твърдят) Но всички мнения могат да се обобщят със само една снимка (любимата ми)

27.03.17
15:25

казано от karfi4ka на 26.03.17, 22:59:

Както казах, прост народ - слаба държава или слаба държава - прост народ, кое кое следва не е ясно, но пък и двете са налични.

За да правиш подобни изказвания сигурно имаш база за сравнение, живяла си и си общувала с хора от различни държави и континенти. Моето мнение е, че навсякъде има умни и прости хора, както и продажни политици. Поне все още сме бяла държава, за разлика от много европейски страни.

27.03.17
15:40

За жалост в България хората са по-продажни и от политиците... След тези избори се убедих, че ние сме си виновни за положението в държавата. Колко пъти ББ трябва да подава оставка, за да спрат да го гласуват, колко пъти комунягите трябва да фалират държавата, за да спрат да гласуват и тях... напрво без думи... А за псевдо патриотите и оня с бензиностанциите и аптеките да не говорим... Всеки се оплаква, а като дойдат избори пак същото. Правим едно и също, а чакаме различен резултат...

27.03.17
18:46

Ако сме свършили с коментарите за псевдоизбори в псевдодържава, да взема да впиша и една псевдотренировка.

27.03.2017 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
1. Силова част (по ред през 20 секунди):
  1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х150, 1х150 кг.. и щрак.
  1.2. Раменна преса от стоеж в подхват - 4х60, 4х60, 4х60, 4х60, 2х70, 2х70, 2х70, 2х70, 1х75, 1х75, 1х75, 1х75 кг.
  1.3. Гребане с трап бар - пропуснато.
  1.4. Кофички на халки с доп. тежест - 3х20, 3х20, 3х20, 3х20, 2х30, 2х30, 2х30, 2х30, 1х36, 1х36 кг.
2. Коригиращи упражнения:
  2.1. Румънска тяга с дъмбели (до под коляното) - пропусната.
  2.2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата -  6х9 кг. (на ръка)
  2.3. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (зелен). 
  2.4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (зелен, 6 плочки).
  2.5. Повдигане на крака от лег без опора със задържане в горно положение - пропуснато.
3. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Хайде пак в бокса още след втората тренировка по новата програма...
Извод: никога не тренирай, ако не си възстановен... Тялото ми даваше сигнали, мускулната треска беше ужасна, подбедриците страшно ожулени от предишната тяга дотолкова, че да ги пазя повече от кръста... Стой си вкъщи, дай си два дни почивка, вместо един - какво ще ти стане? Ама дървената глава пак надделя - знам, че ако не тренирам по програма, после ще ме чопли вина цяла вечер.

Положително:
- Абсолютно нищо.

Отрицателно:
  - Всичко започна с тягата - на втората серия нещо каза “щрак” и кръстът ме преряза. Подозирам, че не е въпреки, а заради опита ми да държа корема много стегнат и кръста - в екстензия. Изгубих фокус върху останалата част на движението.
  - На раменната последните повторения и на 70, и на 75 си бяха жив, а не въображаем отказ. Лакътят ме позаболя още тук.
  - Кофите с 30 и 36 кг бяха смешно гърчене на халките, а на последната тежест не само кръст, а и лакът се предаде.Имах усещането, че ако бях направил и последния подход, нещо щеше да се скъса.
  - След тягата нещо загубих рязко мотивация и интервалите между сериите са меко казано пожелателни, да не кажа нещо по-силно.

Колоездене:
Без.

Добавки:
1. Към 7 -  1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане - 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Сутринта ми сервираха разни “интересни” и не особено приятни новини за предстоящи неща. Нищо съществено, но принципът защо трябва да е просто, като може да е сложно, важи за повече хора, отколкото съм си представял.
Следобед отскочих да сменя зимните гуми с летни (а в сряда ще вали сняг - честито), после “тренирах”, а сега следват диклак и апликатор. На печелившите - честито!

Поне два дни без тренировка. През това време поръчвам трибойски неопренови наколенки и дълги чорапи за тяга, за да елиминирам поне два от факторите, които ми причиняват сериозен дискомфорт в залата.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.03.17 18:46.

27.03.17
19:19

Боби, извинявай, ще си позволя последен коментар.

казано от Brown Bomber на 27.03.17, 15:25:

казано от karfi4ka на 26.03.17, 22:59:

Както казах, прост народ - слаба държава или слаба държава - прост народ, кое кое следва не е ясно, но пък и двете са налични.

За да правиш подобни изказвания сигурно имаш база за сравнение, живяла си и си общувала с хора от различни държави и континенти. Моето мнение е, че навсякъде има умни и прости хора, както и продажни политици. Поне все още сме бяла държава, за разлика от много европейски страни.

Деян е пояснил мисълта ми. От което пояснение е видно, че не ми е необходима база за сравнение (независимо дали я имам или напротив), за да достигна до направеното заключение, обективирано в изказването ми.

Не мисля, че има нужда да се задълбочаваме повече. Но все пак ще спомена, че не ми е ясно как ти си направи заключението, на база моето изказване, че аз смятам, че САМО тук има прости хора и, че тук има САМО прости хора, и, че САМО тук политиците са продажни, и че тук политиците са САМО продажни, и че по света всички са умни, красиви, честни и т.н. За да правя това изказване ми е напълно достатъчно да гледам собствената си паница (а.к.а. държава), защото за нея говоря (с което не казвам, че не използвам база за сравнение).

Нека уважим дневника на Боби, и не продължаваме обсъждането, ако има какво да се обсъжда, тук :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.03.17 19:19.

27.03.17
20:25

казано от karfi4ka на 27.03.17, 19:19:

За да правя това изказване ми е напълно достатъчно да гледам собствената си паница (а.к.а. държава), защото за нея говоря (с което не казвам, че не използвам база за сравнение

За да поставяш квалификации, трябва да имаш база за сравнение. Това че хората са наивни, не ги прави прости. Убеден съм, че чужденците няма да се поколебаят, ако им плащат за да гласуват. Съжалявам, че нямах възможност да гласувам, но с удоволствие бих взел парите на дадена партия, след което бих гласувал по съвест, и моля да не ми обясняват, че нямало как да стане.

Бързо да се оправяш, Боби. Съчувствам ти най-искрено и ти пожелавам дните извън залата наистина да само два.
YNWA

27.03.17
21:24

казано от Brown Bomber на 27.03.17, 20:25:

но с удоволствие бих взел парите на дадена партия, след което бих гласувал по съвест, и моля да не ми обясняват, че нямало как да стане.

От много отдавна редът е обратен - гласуваш, проверява се резултата и тогава взимаш парите ;)

27.03.17
22:36

Добре защо като си изщракал си продължил с раменна прав,повдигане на крака?

28.03.17
07:52

казано от James Hinks на 27.03.17, 21:24:

казано от Brown Bomber на 27.03.17, 20:25:

но с удоволствие бих взел парите на дадена партия, след което бих гласувал по съвест, и моля да не ми обясняват, че нямало как да стане.

От много отдавна редът е обратен - гласуваш, проверява се резултата и тогава взимаш парите ;)

ааа ,у наше село не е тъй...

28.03.17
08:54

Не се напрягай, Боби. Добре сме си всички и все по-добре ще ставаме. Една контузийка тук, някоя друга тъпотия там в повече - след 2 седмици ще си ги забравил :))

28.03.17
09:28

казано от Маданеца на 27.03.17, 20:49:

Бързо да се оправяш, Боби. Съчувствам ти най-искрено и ти пожелавам дните извън залата наистина да само два.
YNWA

Благодаря, Ефо! Сутринта си обух сам чорапите, така че този път очаквам наистина бързо възстановяване.

казано от nervak на 27.03.17, 22:36:

Добре защо като си изщракал си продължил с раменна прав,повдигане на крака?

Прецених, че няма да нанесе допълнителна вреда. Тежестите на раменната не са големи, а в подхват я изпълнявам в траектория, която не изисква голяма флексия в кръста и накланяне назад.
Иначе си прав, разбира се - в такава ситуация бих посъветвал всеки да хвърли щангата и да се хване веднага за мазилото. :)

казано от Витан на 28.03.17, 08:54:

Не се напрягай, Боби. Добре сме си всички и все по-добре ще ставаме. Една контузийка тук, някоя друга тъпотия там в повече - след 2 седмици ще си ги забравил :))

Вито, все по-умни, по-красиви, по-добри и по-млади ставаме. ;)

28.03.17
09:48

казано от Boby_ на 28.03.17, 09:28:

Благодаря, Ефо! Сутринта си обух сам чорапите, така че този път очаквам наистина бързо възстановяване.

Само недей да клякаш до 10тина дена...щот ще ме задминеш по дървенизъм))))

28.03.17
11:19

казано от nervak на 28.03.17, 09:48:

казано от Boby_ на 28.03.17, 09:28:

Само недей да клякаш до 10тина дена...щот ще ме задминеш по дървенизъм))))

За да не клякам 10-тина дни, не трябва да стъпвам в зала 10-тина дни, ако ме разбираш. :)
Ще гледам да отложа, колкото мога, като ще се престраша да тръгна с колело един ден до края на седмицата, а на зала - чак уикенда. :)

28.03.17
17:35

28.03.2017 г.

Колоездене:
Без,

Добавки:
1. Към 7 - 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план)  - 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.

Обобщение за деня:
Както винаги след сецнат кръст, избори и други видове контузии, животът продължава.
Днес в офиса не свърших много пряка работа, но най-сетне разбрах на какъв принцип се образуват едни “маржове” за дистрибуторите в Норвегия (по-просто, отколкото си мислех), разреших един наболял въпрос, макар и не по най-задволителния начин, а после успях да раздвижа друг, който беше блокирал отдавна.

Сутринта кръстът болеше, но през деня болката постепенно намаля и сега почти не го усещам. Бързам да кажа, че при всички случаи няма да тренирам утре. Поръчал съм си трибойски неопренови наколенки и съм си сложил пристигането им като долна граница за първия клек. :) Ако дойдат с неподходящ размер, ще значи доста дълга почивка. :D

След малко мисля да се изнасям от офиса и да мина да си взема няколко (истински) бири по повод имения ми ден, макар че обикновено не го празнувам, а и почти никой не знае за него така или иначе. С оглед на нежеланието ми да имам колкото е възможно по-малко общо с всякакви религии, това положение ме устройва идеално. :) Все пак наздраве на всички празнуващи!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.03.17 17:35.

28.03.17
20:35

казано от Boby_ на 28.03.17, 17:35:

Поръчал съм си трибойски неопренови наколенки и съм си сложил пристигането им като долна граница за първия клек. :) Ако дойдат с неподходящ размер, ще значи доста дълга почивка. :D

Би ли показал на какви си се спрял?
П.П. Честит имен ден, господ здраве да ти дава :D

28.03.17
21:06

Честит имен ден, да си жив и здрав! :)

28.03.17
22:12

Да се свети името ти!
Жив и здрав!

Dizzy

28.03.17
23:16

Наздраве!

29.03.17
09:13

Наздраве на всички! Да ви се връща, въпреки иронията в едно от пожеланията (а може би заради нея)! :)

Енев, наколенките са трибойския модел на SBD. Лошото е, че според таблицата съм точно между размерите им, които са разделени на “normal fit” и “tight fit” (каквото и да значат тези обозначения). Поръчах по-големия размер, според който съм в средата на “normal fit” и сега се чудя дали няма да са ми широки, дали няма да се отпуснат след няколко тренировки. От друга страна съм виждал трибойците как си слагат точно този модел на SBD - голяма борба е и реших, че ако това е “tight fit”, не е за мен. :)
Мога да ги върна след проба, но не и ако започна да ги ползвам и чак след това реша, че са ми големи.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.03.17 09:13.

29.03.17
09:26

Боби, по принцип трибойците (наблюдавам ги лично момчетата от горнооряховския отбор, които  ползват SBD oт 4-5 години) вземат по-малкия номер, дори 2 номера по-малки  с цел по-голяма компресия на максималните опити - затова се слагат с найлони в началото на тренировката. Всъщност може би си разбрал, че трябва да се водиш по размера на прасеца, а не на коляното - ако ти е развит прасеца, няма да мине наколенката, ще трябва да си сменяш.
Има достатъчно клипчета в тубата за слагане - най-лесният начин е като ги обърнеш.
Не се отпускат- това е неопрен, все пак.

29.03.17
19:43

29.03.2017 г.

Колоездене:
Без,

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.

Обобщение за деня:
Днес продължавам да се проявявам в нетипична от много години роля. Спомних си древната викингска поговорка, че SQL е проста работа, ама не е за прости хора. Все пак се оправих в крайна сметка.
Кръстът вече на практика мина. Утре май ще трябва да се кляка, пък дори да не дойдат наколенките.

30.03.17
17:54

30.03.2017 г.

Колоездене:
Без,

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес работих от нас, за да водя малката щерка на лекар. Записах си час за контролен преглед в най-ранното свободно време на личната лекарка... 11-ти май. Май ще трябва да вкарвам в употреба здравната застраховка - това е подигравка, която в България не бих допуснал, особено на фона на данъците, които им плащам. Пак се връщам на мисълта си за пълната безполезност на държавата като преразпределител на блага.
Отново не тренирах, за да съм сигурен в кръста. Следобед направо ме друсна депресията по този повод. Утре ако ще на четири крака, но ще се кляка и то още рано сутринта!

31.03.17
19:53

казано от Boby_ на 30.03.17, 17:54:

Утре ако ще на четири крака, но ще се кляка и то още рано сутринта!

Така ли казах вчера? Тъпак!

31.03.2017 г.

Колоездене:
Без,

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта станах рано, приготвих се за зала и хоп - изненада! Малката щерка с въшки.Хайде до аптеката за отрова (170 крони шишенцето, да е@а и отровата!).
В някакъв момент стигнах до офиса с леко закъснение вече с твърдото намерение да тенирам рано следобед, но пак греда - стана ми зле, втресе ме и се прибрах. Стресът не прощава на имунитета - не бях боледувал от години, а сега два пъти за месец.
На връщане минах да си взема пратката с наколенките и чорапите за тяга. Междувремено успях да отнема предимство на кръгово и за малко да предизвикам инцидент, да си блокирам телефона и да накарам фирмения софтуер да го ресетне до заводски настройки, да объркам пътя до кварталната поща.
Накрая криво-ляво се домъкнах до нас и сега лягам да (не) умирам. Тренировка ще има, ама един друг път.

Както споменах, наколенкит пристигнаха днес. Нямам сили да ги пробвам, но дори през пакета изглеждат огромни и е почти сигурно, че ще трябва да ги сменям.

31.03.17
20:27

Шведски въшки :) :)

казано от Boby_ на 27.03.17, 18:46:

Извод: никога не тренирай, ако не си възстановен...  Стой си вкъщи, дай си два дни почивка, вместо един - какво ще ти стане?

Това е мой принцип, доказал се през времето, Боби.Научим ли се да чуваме тялото си, ще се предпазим от много проблеми.

01.04.17
22:08

казано от Queen Cobra на 31.03.17, 20:27:

Шведски въшки :) :)

Точно в това е проблемът - еволюирали са да се откриват трудно в руси коси и сега са толлова прозрачни,  че са почти невидими.

П. П. Това беше опит за първоаприлска шега, но май никой не се хвана. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.04.17 22:08.

01.04.17
10:12

Еба си гадното. Едно време ми беше прогорял скалпа от газ, мас и оцет...
Добре,че сега има други отрови.

Сега има някакви гребени, които пускат лек заряд. Уж ги убиват, докато се решиш.

01.04.17
13:12

Представям си как Боби казва “аз толкова пари за отрова няма да дам” и купува машинка за подстригване от “Магазин за 1 крона” :D

01.04.17
17:30

Обобщение за март 2017

Поредният свински месец.

Средният ми прием на калории през  март е бил 3421 -  стотина над февруари .
Теглото се е увеличило с 1,4 кг - 109,8 кг към 5-ти март срещу 111,2 на 1-ви април. При 7709 калории за свален/качен килограм това прави 348 калории дневен излишък. Неутралният баланс излиза 3072 калории.

При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3254, тоест активността е по-малко от обикновено. С отпуската и контузията - логично.

Вече не знам какви цели си поставям за следващия месец. Каквото стане, такова. Само да съм здрав и да се позакрепя в залата.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.04.17 17:30.

01.04.17
22:07

01.04.2017 г.

Колоездене:
Без,

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес съм доста по-добре, но все пак не се престраших да тренирам.
“Разходка” до Икея за стол за балкона, после мърсайдско дерби (сезонът вече е изгубен, но дано Мане не е контузен сериозно).
Наколенките ги обувам сравнително трудно, но без да се налага да ги слагам първо наобратно и после да ги обръщам. Иначе като ги обуя, усещам достатъчно поддръжка, но без на практика да има пружиниране. Май няма да ги сменям с по-малки.

01.04.17
22:42

27 години вече

02.04.17
13:15

казано от Ice Mountain на 01.04.17, 22:42:

27 години вече

Това няма да го лайкна не защото не е вярно, а защото е отвратително вярно... :(

02.04.17
13:47

02.04.2017 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
1. Силова част (по ред през 10 секунди):
  1.1. Преден клек - 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95 кг.
  1.2. Набирания на въже - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 2, 2.
  1.3. Избутване на прав лост от лег - 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105 кг.
  1.4. Борческо въртене с дъмбели - 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16 кг.
2. Коригиращи упражнения:
  2.1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 13х50, 13х50 кг.
  2.2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 10 (ляв), 10 (десен крак) в суперсерии с разгъванията.
  2.3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21, 14 с.
  2.4. Изхвърляне от седеж - 7х30, 7х30, 6х30 кг.
  2.5. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х28, 4х28 кг.
3. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Крачка напред, две назад... Заради дългото прекъсване се връщам за няколко тренировки на предишния вариант на интервалите.
Време за интервалите - 30:21.

Положително:
  - Първа проба на новите наколенки. Вярно, че тежестта е малка, но усещането е страхотно - за пръв път прежалих толкова пари за подобен аксесоар (ако не броим щангетите) и мога да кажа, че си струват всяка стотинка. Усещам добра подкрепа, клякам дълбоко без болка - почти все едно съм със здрави колене. Освен това в края на клека започнаха някои негативни усещания на притискане по ръбовете, особено на десния крак, тоест размерът не е чак толкова по-голям от нужното. Вероятно бих извлякъл още малко полза, ако бяха по-малки, но щеше да има компромис със слагане, изтрънали крайници и други такива, на което не държа.
  - Другото положително е, че тренирах за пръв път от десетина дни, а времето не е чак толкова по-лошо.

Отрицателно:
  - На набиранията разтегнах нещо на лявата цица, но не се отрази после на лега. Вероятно стана от пускане прекалено дълбоко и прекалено рязко в някоя от първите две серии. Мисля, че ще се размине без поражения.
  - Бавен, потен, задъхан - тая контузия плюс вирус ме върнаха месеци назад.

Колоездене:
Без.

Добавки:
1. Към 7 -  1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане - 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Тренировка сутринта в пълна с народ зала. Статистиката за над 50-те процента спортуващи шведи може и да е вярна, но онези от тях, които знаят какво правят в залата, са отчайващо малко. В това число слагам и всички треньори на SATS без дори едно изключение.
Ти си треньор. Сложил си някаква лелка да кляка с 20 килограма, а тя не слиза и до 45 градуса, описва S-образна крива с таза при всяко повторение и то при нещо в най-добрия случай далечно наподобяващо добро утро, а не клек. В това време ти седиш отсрани и я поощряваш, без да се намесиш дори за секунда. Друг случай - треньорка с две дебели (казано тактично) момичета. Правят тяга с трап бар, може би с доброто намерение на треньорката да им щади кръстовете. Да, ама не... Движението беше просто неописуемо - не се наемам да го нарисувам с думи, а ме досрамя да ги снимам. Гордата треньорка обаче им пляска отстрани с ръце да поддържат темпо и да се сменят по-бързо и им обяснява колко добре се справяли.
Така наречените групови Prformance (разбирайте, че управата на веригата SATS е решила да не си плаща лизенза на Рийбок) тренировки пък са направо комедийно шоу.
На такива неща се нагледах от SATS треньорите, че българските треньори по популярни зали, някои от които се изживяват и като медийни звезди, започнаха да ми се издигат в очите.
За индивидуално трениращите в SATS трябва да изпиша още поне няколко абзаца, а там образите са още по-забавни. Типажите са няколко, като си има ясно разграничение. Ще пиша и за тях някой ден. :)
В България дълги години подбирам зали с друг тип клиентела, така че може и там да е същото положението в големите вериги. Все пак в Шведския SATS се смесват хора, които едва ли биха стъпили в бардаци като Пулс или Атлетик.

03.04.17
20:23

03.04.2017 г.

Колоездене:
19,8 км за 01:22:00 ч, средна скорост 14,5 км/ч.

Днес открих сезона. Пробвах различни маршрути на отиване и връщане - и двата много гадни, с много каране покрай големи натоварени улици в сутрешния трафик и с много изкачване и слизане. Гугъл мапс пак се изложи, като ме прекара по стълби с колелото.
Ще се търсят други варианти, а и в някакъв момент все ще започна да се адаптирам.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нормален понеделник без драми, ако се изключи трагичното ми дебелашко придвижване с колело до и от работа. Мисля, че този сезон малко по-рядко ще го ползвам от миналото лято заради значително по-гадния маршрут.
Поръчах в добавка и налакътници заради левия лакът. Направо следващия път цял неопренов костюм ще си поръчам - какво ще си играя да слагам ръкави, крачоли и чорапи само...

Малката щерка пък на прибиране от училище повърнала в метрото, после и у нас го направи. Може би е прихванала моя вирус от уикенда. :(

03.04.17
22:54

Относно тренери-трениращи и аз наблюдавам същото, може би им дават да правят това което усещат,че клиентите искат,а не това което е нужно за да не изгубят клиента. Отделно много от хората отиват да тренират с някаква представа от медиите как трябва да се тренира и не искат да приемат мнение и най-вече щом си плащат.
Модата е много татуси и бради, шапки назад или зимни такета,слушалки, големи мускули и педалски тежести :) Пардон лекички тежести :), а да и баскетболни кецове от тия високите идеални за клек :)

03.04.17
23:22

казано от ISB на 03.04.17, 22:54:

Относно тренери-трениращи и аз наблюдавам същото, може би им дават да правят това което усещат,че клиентите искат,а не това което е нужно за да не изгубят клиента. Отделно много от хората отиват да тренират с някаква представа от медиите как трябва да се тренира и не искат да приемат мнение и най-вече щом си плащат.
Модата е много татуси и бради, шапки назад или зимни такета,слушалки, големи мускули и педалски тежести :) Пардон лекички тежести :), а да и баскетболни кецове от тия високите идеални за клек :)

Тук мъжете от този типаж носят къси гащи върху клин до под коляното, маратонки във възможно най-крещящ цвят, огромни безжички слушалки (за предпочитане червени) - всичко задължително марково и скъпо. Мускулите са рядкост, тежестите - символични, а когато изобщо има упражнения със свободни тежести, те са криви и с не повече от половин амплитуда. Тези са от шведски произход.
По-тъмно зелените носят нечистоплътни черни бради, обикновено са по-здраво назобени, но тежестите не са много по-големи, а упражненията са 100% на машини и с дъмбели.
Най-тъмно зелените са малко, но при тях има и от двата модела.
При жените има млади, руси парчета, дошли да тренират за здраве. Има силиконови каки с напомпани устни, има и заможни лелки от предградията, които не знаят как да тренират, но могат да си позволят да прекарват по три часа с треньор.
Разбира се, изключения се срещат. Има си сериозни кросфитъри, също и трибойци, които тренират сами или по двойки. Има и билдъри с явен опит и от двата пола, а също и нормални хора от средната класа, дошли да тренират за здраве. Последните са изненадващо много. Дори и пенсионери не липсват и то доста.
Допълваме картинката такива единични образи като мен, че дори по-екзотични. :)
Изобщо SATS е интересно място. Един колега-французин използва определението SATS people по подобие на Wall Mart people.:) Трябва да започна да нося скрита камера.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.04.17 23:28.

04.04.17
14:12

Търсих зала в Марсилия и пробвах една, в която рекламираха, че е тренирал Юсеин Болт. Бях с безплатна въвеждаща тренировка и останах меко казано разочарован. Имаше само машини, защото политиката на собственика е да няма здрави и мускулести посетители, а само такива, които заместват сутришното бягане с “фитнес”. Абонаментите са два вида - 6 месечен и едногодишен. После си намерих друга зала, на три етажа, добре оборудвана, в която плащах 40Е на седмица и 79Е на месец. Поне половината от посетителите бяха пенсионери и повечето бяха в прилична форма.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 04.04.17 14:12.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1