Имам много мускули, тренирам много, ям малко и нищо не става

Прескочи до:

Аз съм виждал, много хора с бирени коремчета да вадят плочки. Познавам такива състезатели които го правят почти всяка година,  но в никакъв случай никога не са били дебелаци.

Дейв Дрепър от времето преди стероидите ;)
Всеки може да извади плочки, стига да ги има под сланината. Ако ги няма - прави ги първо и готово. Толкова е просто, че няма накъде повече. Друг е въпросът, че на мен на 4 годинки родителите ми обясниха, че хапчетата не са бонбонки и да не ги слагам в устата си (живеехме в 1 стая и всичко беше в нея), а като гледам хора на 24, че и на 44 години още не могат да се преборят с проблема какво да (не) си слагат в устата...

На теория няма пречка, но практиката и теорията както и децата знаят, често се разминават значително.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 10.12.09 15:25.

10.12.09
16:50

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 14:51:

Аз съм виждал, много хора с бирени коремчета да вадят плочки. Познавам такива състезатели които го правят почти всяка година,  но в никакъв случай никога не са били дебелаци.

Хем с коремчета, хем не били дебелаци?! Последно?
На никого не му е заложено от природата да е дебел! В това няма никакъв смисъл.

Да имаш разширено бирено коремче е доста различно от това да си дебелак, ако не правиш разликата ....незнам
На много хора им е заложена резистентност, чувствителност към определени храни, хормони, определени алергии метаболизъм, костна структура, в следствие на тези неща човек става дебел или съответно става хърбав, всеки наследява по нещо от гените на родителите си, които не включват само това какъв цвят да ти е косата, очите или колко да са ти големи ушите.
Лимка има мускулести крака въпреки, че никога не ги е искала, и дори е положила доста усилия за да ги няма, Иван има супер мазно тяло въпреки, че никога не го е искал и дори е положил големи усилия да го няма и т.н. и т.н.

10.12.09
18:10

Да, ама не! Пълни глупости са това с генетиката и това, което му е дадено от природата.
Тези с телата тип сухи пасти, могат да станат големи и мускулести, както и дебелаците могат да изкарат плочки.
Който вярва в тези глупости за “генетиката”, просто няма воля да постигне това, за което мечтае!

казано от Владимир92 на 10.12.09, 14:01:

Генетика = оправдание. Маркус Рул в ранните си години е смятал рамената си за изоставаща мускулна група! А сега ...

Я се оправете малко а? Генетиката не важи така ли? Защо не отделите малко време да прочетете нещо в гугъл. И като сте толкова пекани, я ме светнете как да стана 195 см, като се има на предвид, че сега съм 180 см. Дайте идея как да преодолея гена си. Искам мазнините да са ми равномерно разпределени по цялото тяло, а не само в дупето и бедрата. Един авер има много къс бицепс - на него може ли да помогнете. Дебелите кости изтъняват ли, че има едно момиче от колежа дето няма глезен... Айде чакам съвети!
Владимир92, какви са тези сравнения с Маркус Рул, ще падна от смях! И някой от вас, ако е навитак, да ми измисли една “диета” за заличаване на преса, защото ви гарантирам, че това няма да се получи. Е при дупето и бедрата, не се знае какво ще стане но... Така, че с гените до тук! БТВ сега баща ми излезе от банята, гледам много голям прасец има, от къде ли ми е познат!?

10.12.09
18:54

колегата с мнението за генетиката е прав...има си gifted люде и тва е..!!!
но пък със зверски инат, всичко се постига - това съм го виждал...
Лимче, пак изпадаш в някви тъпи състояния...супер си си и го знаеш..на 200% съм сигурен, че тъпите фолк-анорексички ти гледат клиповете и умират от яд...ама те са слабички и женствени...е хубаво де, ама след време...кой ще има здрав организъм, ако щеш и кой ще живее по-качествено, а не да се реди по аптеките за 1000000 илачи...

MA

10.12.09
19:30

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 14:14:

Странно, всички сме чували/чели за дебелаците с плочки, но никой не ги  е виждал.

Приятно ми е да се запознаем ;)
Гена е много важен. Когато си спортист. За да подобриш физиката си ти трябва воля ,но неможеш да промениш колко широк си в гръдния кош , колко е таза ти , къси ли са ръцете ти , правилно наредени ли са ти плочките.
А това което казваш за Дориан и другите , от къде го знаеш та го говориш ?

@Лимка - Да погледнем от друга гледна точка на това да имаш повече мускули(отколкото моделите в списанията или повечето жени с голям % мазнини).
Помага ти много повече в всекидневни дейности.
100% може да ти спаси живота в екстремни случаи.
Здрава си , енергична си , чувстваш се добре.
Това са само 3 изречения за които се сетих

И като ти погледнах галерията , изобщо ама изобщо не ми изглеждаш мъжествена.. Жена с плочки е супер :) Този % мазнини за жена е супер. Да не говорим ,че си идеал за повечето  жени тук.

Мнението беше редактирано от Muhammad Ali на 10.12.09 19:37.

10.12.09
20:33

абе и на живо си е оки...супер симпатяга, бедрата са ти по-големи от нормалното..тва е...абе всъщност, кое е нормално...:))))

10.12.09
20:39

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 17:00:

Да имаш разширено бирено коремче е доста различно от това да си дебелак, ако не правиш разликата ....незнам.................

Не, не правя. Това са някакви твои категоризации, които не са ми известни.
А че ще си останеш дебел го разбрахме, постоянно го повтаряш ;)
П.П. “Не знам” се пише разделно - да беше веднъж, как да е, но ти постоянно го пишеш така. Язък, че се дипломира :lol:

казано от VEGATA на 10.12.09, 18:10:

Я се оправете малко а? Генетиката не важи така ли? ...........

Много емоции, много нещо :lol: Насочи тази енергия към тренировките и скоро генетиката няма да ти прави впечатление ;) Не е нужно да я преодоляваш и да се бориш с нея, а да я впрегнеш в твоя полза.

Мнението беше редактирано от Петко К на 10.12.09 20:39.

Категоризацията е следната 20% BF и 40% BF разликата е ...ами доста
Дали ще си остана дебел, говорят фактите.
Съжалявам никога не съм бил силен с Литературата, но ей сега в твоя чест и за твое удоволствие отивам да си затрия дипломите, и без това както вече разбрахме са безполезни.
Благодаря ти за забележката

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 10.12.09 20:49.

10.12.09
21:25

казано от Петко К на 10.12.09, 20:39:

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 17:00:

Да имаш разширено бирено коремче е доста различно от това да си дебелак, ако не правиш разликата ....незнам.................

Не, не правя. Това са някакви твои категоризации, които не са ми известни.
А че ще си останеш дебел го разбрахме, постоянно го повтаряш ;)
П.П. “Не знам” се пише разделно - да беше веднъж, как да е, но ти постоянно го пишеш така. Язък, че се дипломира :lol:

казано от VEGATA на 10.12.09, 18:10:

Я се оправете малко а? Генетиката не важи така ли? ...........

Много емоции, много нещо :lol: Насочи тази енергия към тренировките и скоро генетиката няма да ти прави впечатление ;) Не е нужно да я преодоляваш и да се бориш с нея, а да я впрегнеш в твоя полза.

О, пак ги пощадих, все пак се старая да спазвам някакви правила. Реагирах така, защото в много теми съм чел същите глупости от същите потребители и ми кипна вече. Що се отнася до енергията, да имам я, но за жалост в момента не мога да я изразходвам никъде...

Edit: Много добър подпис Иване!

Мнението беше редактирано от VEGATA на 10.12.09 21:26.

10.12.09
22:58

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 20:48:

Категоризацията е следната 20% BF и 40% BF разликата е ...ами доста
Дали ще си остана дебел, говорят фактите.
Съжалявам никога не съм бил силен с Литературата, но ей сега в твоя чест и за твое удоволствие отивам да си затрия дипломите, и без това както вече разбрахме са безполезни.
Благодаря ти за забележката

Тия факти от къде са? И двамата са дебели, разликата е в степента. Един атлетичен мъж има под 12% мазнини.
За дипломата се пошегувах, а за това, че постоянно мрънкаш че си ощетен от природата - едва ли ти казвам нещо ново ;)

И двамата са дебели единия с тежка степен, другия с лека. Единия с малко спорт и нормално хранене може да не е дебел. Другия му трябва много спорт, лекари, храна, диета и често оперативна намеса за корекция на кожата. Често дори да има всички описани неща пак нищо не постига. Този който е свръх дебелия са му са се разчекнали мастните депа, а веднъж разширени и създадени те не изчезват просто се свиват и то само до определено ниво.
Порови се и може да попаднеш и на други статии от типа:
http://www.belchohristov.com/2782.html

Това дали ти се яде още от бебе, сладко, дали харесваш кърма, дали искаш горчиво или си злояд и нищо не ядеш също е генетично зададено. Ако баба ти баща ти и майка ти са шишковци а ти си слаб като щека, е хубаво да се огледаш за комшиите какви са  :lol:

Да определено на мен лично природата ми е взела някои неща, за това пък ми е дала други, но то с всеки е така и това не е мрънкане, а всеизвестен факт.

Аз не се шегувах, наистина ти благодаря за забележката, но бих си позволил един съвет. Следващия път когато коментираш нечии дипломи моле те не използвай книжовната дума “язък”. :cheese:

Благодаря ти.

11.12.09
07:22

казано от Иван Шишманов на 11.12.09, 05:18:

Това дали ти се яде още от бебе, сладко, дали харесваш кърма, дали искаш горчиво или си злояд и нищо не ядеш също е генетично зададено. Ако баба ти баща ти и майка ти са шишковци а ти си слаб като щека, е хубаво да се огледаш за комшиите какви са  :lol:

ОК, щом казваш, нека е така.
А “язък” не знам каква е точно, но я има в речника.

11.12.09
08:23

казано от Иван Шишманов на 11.12.09, 05:18:

Това е така, да. Само че ти говориш за структура, което е много различно.
Моите родители са. Чак шишковци..абе пълнички са и винаги са били, че и структурата им е такава - като на пълнички хора. Моята също, генетиката си казва думата - това е факт. Дотук си напълно прав.
Обаче има следната тънка разлика - родата се прехранва изключително със семки вечер докато гледа телевизия, а аз по това време правя двучасова тренировка (която понякога е втора за деня), като преди и след нея се храня изключително с качествени храни, които лично си набавям и проверявам. Родата се придвижва изключително с колата, а аз - 90% от времето ходя пеш. Има и още много, сам можеш да се сетиш примери. Като резултат - родата са пълнички хора, а аз далеч не. Нищо, че структурата е еднаква.
Та мисълта ми е - генетиката наистина определя много неща. Например - тесният гръден кош няма да стане широк, късите ръце няма да станат дълги, ниският човек няма да стане великан и т.н. Но това е структура, такива незначителни неща, които може и да тормозят някой wannabe mr olympia, но реално не са ти никаква пречка за постигането на едно силно, здраво и атлетично тяло. Ако не са ти правилно наредени плочките, от опит ти казвам - не се умира :lol:
А що се отнася до тези последните три неща - всичките генетици ще имате да взимате, нещата опират само до труд, постоянство и начин на живот. И също така - да, тези с 40% мазнини може и да не може отново да станат годни за нещо, обаче аз не знам някой да се е родил с толкова... а щом в уравнението сложим 20на и повече години тотално сбъркан и противоестествен начин на живот, за каква генетика точно става дума? Генетиката да си леке ли? Това е просто избор, който много хора правят (някои дори съзнателно), а не генетика.

11.12.09
08:27

И темата стана съвсем различна....отново обърнахме всичко на генетика и мазнини....

в случай, че не сте прочели заглавието / началото на темата, дискусията е относно:

Как се горят мускули, докато тренираш много и уж ядеш малко...и не се получава...

Е ли възможно и идеи как да тренираш и да се храниш?

Мнението беше редактирано от Limka на 11.12.09 08:29.

11.12.09
08:59

Според мен, ето как се горят Лимка.
Спираш със силовите тренировки, намаляш калориите и всеки ден правиш много кардио.
Ако така не изгориш мускул, няма как друоядче да стане. При един приятел проработи, свали 40 кг, от които много много мускул, от 120 кг мечка стана 80 кг. Но трябва упоритост.Понеже си скъса бицепса и не тренира 6 месеца, през това време беше на около 1000 калории дневно и всеки ден правеше по 1 час кардио и се преобрази по негов модел.
Успех!

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 11.12.09 09:01.

Щом по време на сваляне се гори мускул би трябвало да има начин да се смалят мускулни размери.
На теория ако стимулираш едните мускулни влакна а другите атрофират би следвалова мускула да намали размера си и да стане издържлив за сметна на силен. Затова може би са нужни повече повторения с по малки тежести.
Някъде mitaka101 мисля че беше писал по темата но не съм сигурен.

11.12.09
09:17

Благодаря, Сашо! Това горе-долу правя в последните няколко месеца - 2-3 силови тр-ки, които са по-скоро с корективни цели (оправяне на стойката и засилване на корема) + 3-4 пъти седмично кардио. 1200-1400 кал (е, друг е в-са, че държа 5-6 дни ниски калории и след това яко манджа 2-3 дни, което на практика стопява ефекта от ниските калории...психиката ми се огъва под натиска на сигналите от тялото). Така че това не работи при  мен - просто защото не мога да ‘гладувам’ достатъчно продължително, за да проработи.

Ванка, при мен с многото повторения не работи...
Миналата година правех много кардио + всичките ми тренировки бяха с много повторения...е...порастнах, не намалях :)

И к’во стана то... или спирам всякакви тр-ки и не ям или ще си ходя с големи мускули :)

11.12.09
09:21

казано от Limka на 11.12.09, 09:17:

И к’во стана то... или спирам всякакви тр-ки и не ям или ще си ходя с големи мускули :)

Е аз какво ти казах по-горе? ;)

11.12.09
09:26

казано от Петко К на 11.12.09, 09:21:

казано от Limka на 11.12.09, 09:17:

Е аз какво ти казах по-горе? ;)

Същото....ама аз тайничко се надявах да има друга ‘магийка’...щото....тренировките са много важна част от мен вече...и...не мисля, че изглеждам достатъчно зле (разбирай голяма), за да ги спра...
Ако порастна още, тогава ;)

Мнението беше редактирано от Limka на 11.12.09 09:27.

11.12.09
09:28

Пак почвате с глупости че не била важна генетиката.На мене например като са ми къси ключиците и са ми тесни раменете оттам колкото и маса да натрупам като сложа една фанела и застана до някой хърбел никога не тренирал но с широки кокалести рамене и неговите стоят по широки от моите.И какво мога да направя нищо.Е това не е ли генетика ?Или като ми е широк кокала на таза и първо там трупам мазно и при 85 кила обиколката му е колкото при други при 100 кг пак ли не е генетика ?Или че глезена ми е 28 см а прасеца 43 см релефен без да е трениран никога пак ли не е генетика.Едно е човек да е бил в продължение на години 100+ кг на ръст 180 друго е просто да има бирено коремче.Понеже при мене лично ако стана 100 кила ,не трупам толкова на корем,но се омазнавам навсякъде,трупам яко на задника,бедрата,гърдите и корема естесвено.Но има хора които имат огромни кореми но по другите места почити нямат мазно и това ли не е генетика и различия в хормоните.И от 100 кг като станах с правилен режим и трениране 85 и ги поддържах доста време,в момента в който почнах да ям нормално а не да преяждам и да не тренирам и за доста кратко време пак станах 100 кг лоена топка,а в същото време съквартиранта ми ядеше банички и вафли за вечеря и не тренираше и беше слаб пак ли не е генетика.Много се лъжете всичко е правилна функция на хормоните и генетика.Имаш ли проблеми там и да се скъсаш от трениране файда никаква.

Мнението беше редактирано от biker_boy на 11.12.09 09:29.

11.12.09
09:40

biker_boy - всяко правило си има изключения! Аз също бях с тесни рамене, хърбав, но с голям гъз! Така си бях навремето. Качвах ли мазно, всичко в бутовете и на дупе отиваше.Е,познай дали сега имам нещо общо с преди. Глупостите с генетиката е оправдание за мързеливите и тези със слабата воля.
Даже се сетих за още един потребител, който е бил дебел , а после с плочки - @Гошко. Ако някой се сети за неговите снимки преди години как е бил, ще разбере какво имам предвид.
Даже един потребител тук известен като много голямо мрънкало има реалният шанс някога да изкара плочки, може и след година да е, може и след 6 месеца. Само, че там факторите за неуспех са от друго естество. :)

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 11.12.09 09:42.

11.12.09
09:54

казано от Aleksandar Marinov на 11.12.09, 09:40:

biker_boy - всяко правило си има изключения! Аз също бях с тесни рамене, хърбав, но с голям гъз! Така си бях навремето. Качвах ли мазно, всичко в бутовете и на дупе отиваше.Е,познай дали сега имам нещо общо с преди. Глупостите с генетиката е оправдание за мързеливите и тези със слабата воля.
Даже се сетих за още един потребител, който е бил дебел , а после с плочки - @Гошко. Ако някой се сети за неговите снимки преди години как е бил, ще разбере какво имам предвид.
Даже един потребител тук известен като много голямо мрънкало има реалният шанс някога да изкара плочки, може и след година да е, може и след 6 месеца. Само, че там факторите за неуспех са от друго естество. :)

Добре де искам ти и Гошко да спрете да тренирате за 1 година и да ядете нормално а не само избрани храни под определен час и да видим какво ще стане тогава.А и освен това твоите ключици не са толкова тесни като костна система.

казано от Aleksandar Marinov на 11.12.09, 09:40:

Само, че там факторите за неуспех са от друго естество. :)

Да сигурно, са му малко хапчетата, прахчетата чорбичките

То и за Oranje и за Сашо сме чували, че били мазни, че трупали, но никой не е виждал. Сашо покажи онази снимка с тениската на която се страхуваш от един комар  :lol:  за да видим колко мазен си бил...
Говоря за снимката от последния пост на:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35651/P75/

Е къде е мазното ?!!! Чист класически ектоморф

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 11.12.09 10:34.

11.12.09
10:57

казано от biker_boy на 11.12.09, 09:54:

Добре де искам ти и Гошко да спрете да тренирате за 1 година и да ядете нормално а не само избрани храни под определен час и да видим какво ще стане тогава.

Какво значи нормално хранене и без да избираме храните? Всички хора си избират храната. Просто някои избират неподходящи храни, злоупотребяват с количествата и после генетиката им била виновна.

казано от Иван Шишманов на 11.12.09, 10:13:

То и за Oranje и за Сашо сме чували, че били мазни, че трупали, но никой не е виждал. Сашо покажи онази снимка с тениската на която се страхуваш от един комар  :lol:  за да видим колко мазен си бил...
Говоря за снимката от последния пост на:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35651/P75/

Е къде е мазното ?!!! Чист класически ектоморф

Имаш навика да виждаш каквото ти изнася. От снимката трудно ще се определи какъв е. Дори не виждаш талията му, но веднага го определи като чист ектоморф. Спокойно може и да е ендоморф с тази структура. Ендоморфите не са задължително по 100+ кила.

Мнението беше редактирано от Петко К на 11.12.09 11:01.

ГН

11.12.09
11:56

Лимка, искам да те поздравя за решението.
Определено смятам че -5 кг чисти мускули ще ти се отрази много добре.
НЕ прекалявай с кардиото. Прави го редовно, примерно всеки 2-3 ден, по 40 минути, но КАРДИО, не твоите тъй омразни за мене кросфит гимнастики. С тях по-скоро ще поддържаш голямата си мускулатура.
Нищо ударно, само постепенно. Постепенно влизане във калориен дефицит, постепенно увеличаване на кардиото. НИКАКВИ силови тренировки.

11.12.09
12:17

И за какво? За да се вмести в изкривените стандарти на някой?

11.12.09
12:28

казано от Георги Николаев на 11.12.09, 11:56:

Лимка, искам да те поздравя за решението.
Определено смятам че -5 кг чисти мускули ще ти се отрази много добре.
НЕ прекалявай с кардиото. Прави го редовно, примерно всеки 2-3 ден, по 40 минути, но КАРДИО, не твоите тъй омразни за мене кросфит гимнастики. С тях по-скоро ще поддържаш голямата си мускулатура.
Нищо ударно, само постепенно. Постепенно влизане във калориен дефицит, постепенно увеличаване на кардиото. НИКАКВИ силови тренировки.

Мисля, че си ме разбрал грешно.
Аз няма да спра силовите тренировки или кросфит. Това е нещо, от което не искам да се откажа, защото то ме кара да се чувствам добре. А това е много по-важно от това дали ще имам 5кг мускули по-малко.
Готова съм да не товаря тежко, да правя скучно и затъпяващо кардио, да ям/ не ям определени неща.
Но от чувството, което ми дават силовите тренировки няма да се откажа.

Защото, ако ти тренираш основно и предимно, за да изглеждаш по определен начин, то аз тренирам основно и предимно, за да се чувствам добре и здрава.

И още нещо, мускулите ми не ‘поникнаха като гъба’ като започнах да тренирам. Винаги съм си ги имала (малко по-малки), просто преди са били покрити с повечко мазничко.

Мнението беше редактирано от Limka на 11.12.09 12:29.

ЛР

11.12.09
12:29

казано от Limka на 11.12.09, 08:27:

И темата стана съвсем различна....отново обърнахме всичко на генетика и мазнини....

в случай, че не сте прочели заглавието / началото на темата, дискусията е относно:

Как се горят мускули, докато тренираш много и уж ядеш малко...и не се получава...

Е ли възможно и идеи как да тренираш и да се храниш?

Всъщност и това не е темата :)
т.нар. “тема” съществува единствено и само в някои (доста?) женски глави.

докато правиш това:

казано от Aleksandar Marinov на 11.12.09, 08:59:

Според мен, ето как се горят Лимка.
Спираш със силовите тренировки, намаляш калориите и всеки ден правиш много кардио.
Ако така не изгориш мускул, няма как друоядче да стане. При един приятел проработи, свали 40 кг, от които много много мускул, от 120 кг мечка стана 80 кг. Но трябва упоритост.Понеже си скъса бицепса и не тренира 6 месеца, през това време беше на около 1000 калории дневно и всеки ден правеше по 1 час кардио и се преобрази по негов модел.
Успех!

ще се чувстваш като лайно :)
Но все пак това е принципът: No pain, no gain! , и като всеки друг принцип си има фенове.
Е, аз не съм един от тях, но си има хора за всичко.

има 3 причини да качваме мазнини (и/или да тежим повече):
- хранене (качество и количество)
- трениране (качество и количество)
- емоции (част от този въпрос засегнахме в семинар, който наскоро водихме в Нов Български Университет - който го интересува - ето линк: http://www.youtube.com/watch?v=Z4YJ_mTnYxk , който го интересува, най-добре да превърти първите 3 минути)

Когато храненето и тренирането са наред - обикновено причината е в третата област. А практиката ми показва, че това нерядко е случая при момичетата. Тук обаче идва идва следния парадокс - повечето хора не си дават сметка, че потиснати и/или негативни емоции може да са причината да носим повече мазнини и/или килограми по себе си и какво правят:
- започват да тренират още по-яко
или
- започват ада се хранят още по стриктно (ограничават още повече калории / въглехидрати / мазнини / протеин и т.н. )

и ... не става и не става :)

Защото проблемът не е в храненето или тренирането :)

Това е като да сме си изгубили ключа в тъмното, но да го търсим под уличната лампа, понеже там е светло :)

Както казах, наблюдавал съм не една и две такива борби - яки, готини мацки, които не приемат себе си и тренират все по-яко и се хранят все по-оскъдено, гонейки някакъв ... мистичен идеал ...
и .. междувременно чувствайки се все по зле:
- заради все по-тежките тренировки
- заради все по-оскъдната храна (да ядеш все по-малко е тежко, да ядеш все по-стриктно и да смяташ все по-стриктно също не е леко)
- заради неприемането на себе си и защото: “Аз уж тренирам яко и се храня малко и правилно, а то не става и не става!”

Еми няма да стане :) Защото щастието е в пътуването, не в пристигането :)

Обичайте се момичета :) Това е основното.

Давате на тялото си чудесна и качествена храна. Давате му чудесни тренировки. Дайте му и обич и приемане. Това е единственият път :)

Още в първият си пост загатнах, че съм наблюдавал няколко подобни “борби”. Всъщност наблюдавал съм много подобни борби, но 5-6 успешни :) Никой обаче не попита :)

стига толкова разсъждения, време е за малко балкански суджук :D

11.12.09
12:31

Спомена, че има нещо общо между всичките случаи - кое е то?

Има ли някъде клип на цялата лекция? Яд ме е, че не съм разбрала за семинара. Тренирам много, смятам че се храня добре, а последния месец качих мазнини. Ако причината са емоциите, как да я отстраня?
Не попитахме за борбите, защото въпросът ни се изплъзна (поне на мен), но не е късно - какъв е ключът за успеха на споменатите 5-6?

11.12.09
13:29

казано от Лазар Радков на 11.12.09, 12:29:

Защото щастието е в пътуването, не в пристигането :)

Обичайте се момичета :) Това е основното.

Давате на тялото си чудесна и качествена храна. Давате му чудесни тренировки. Дайте му и обич и приемане. Това е единственият път :)

Като страничен наблюдател мисля, че това трябва да е отговорът!

ЛР

11.12.09
13:40

казано от Limka на 11.12.09, 12:31:

Спомена, че има нещо общо между всичките случаи - кое е то?

Сега, ясно, че става въпрос за форум за фитнес, хранене добавки и т.н., но искам да направя едно пояснение:
- за да можеш да обичаш някой и за да може някой да те обича - първо трябва да обичаш себе си.
На не молко хора това за съжаление им липсва.

Сега за мацките: общото между всички мацки, които “гонеха плочки”, “бореха се с мазните/мускулестите си крака” беше следното:
- всички намалиха тренировките до толкова, доколкото им е приятно (т.е. якото избъхтване почти всеки път се разкара)
- всички увеличиха храната си до колкото им е приятно (и върнаха храна, които бяха разкарали от менюто си)
- всички се влюбиха :)

Сега, това последното е доста пипкав въпрос, понеже различните хора разбират различни неща като чуят “любов” :)
Но - относно въпросните мацки -
- всичките имаха някакви връзки, които явно не вървяха, но които бяха поддържани .. не знам .. по навик, от страх или не зная точно поради каква причина. Т.е. момичетата не бяха щастливи и не допускаха щастието до себе си.

Щастие намираха в тежките тренировки и в имагинерния контрол, който упражняваха като смятаха супер стриктно калории и въглехидрати + това в деня всичко да ти е супер подредено и т.н.

Само дето това е система, а всяко стриктно следване на дадена система те освобождава от отговорност :)

Както и да е - в момента всичките (успешни) момичета (които са доста различни едно от друго) правят следното:
- тренират доста по-малко и основно за обща сила и издръжливост, за тонус и за кеф (едно от тях в моментна тренира пред - прави кръгова тренировка - и дори в лошата форма, в която се намира поради различни причина, може по всяко време да дръпне 80кг тяга, а тежи 50кг :) )
- хранят се с доста повече калории и въглехидрати от преди, като се водят основно от усета си и гледат да им е добре (като се тъпчеш с много храна или с повече въглехидрати в крайна сметка не ти е добре)
- обичат се, харесват се и си имат някого, когото да обичат

Бахти, малко сълзлива история стана :) но както и да е:
- това, което искам да кажа НЕ Е  да си зарязвате гаджетата, да ядете к’вот ви скимне и да спирате да тренирате - а да се харесвате и да се стремите да се чувствате добре във всяка сфера на живота си, докато продължавате да тренирате, да се храните качествено и достатъчно :)

Успех момичета :)

11.12.09
13:58

Лимче, погледни каква дискусия се заформи, аз от цялата работа се радвам, че няма да спираш с кросфита...тва доказва доста неща....
Гошко нещо по-горе имаше против кросфита...ами приятел, това е нещо. което те прави по-различен от всички други билдери и т.н., Затова и ние го правим и смятам, че няколко човека от форума сме добри и се гордеем с това.
А на жените, които имат смелостта да се захванат с подобен вид трениране-дълбок поклон...

Ще се опитам да разсъждавам така, но не знам дали ще се получи - просто лягам и ставам с една и съща мисъл и терзания. Знам, че не трябва и че ми пречи, но продължавам и продължавам... всеки ден.
Чувствам се добре, но искам да се харесвам. Погледна ли се в огледалото - виждам само кусури. Отдавна съм спряла да тренирам “за да отслабна” - тази причина е някъде накрая. Отдавна тренировките ме изпълват с щастие (не съм била спортна натура, като дете съм лежала пред тв...), откакто започнах  с тежести се чувствам още по-добре - да се състезавам със себе си. Не бих спряла да тренирам, не бих гладувала отново (най-вече защото от глад се започнаха проблемите с хормони при мен). Просто се ядосвам, че тренирам, както никога досега в живота си, че се храня добре, а обиколките си стоят, бедрата са си все така големи, хормоналните проблеми са си на лице. Ако решението е да заобичам себе си... ще опитам.
Не е сълзлива история, Лазаре. Кара те да се замислиш доста. Мерси за споделената информация относно тези мацки, както и твоите виждания.

11.12.09
14:22

V, написа това , което и аз бих написала.
И е трудно да се абстрахираш от нещо, което те боде постоянно в очите. И ти пречи да се заобичаш...

Наистина, страхотно добре написано, Лазар. И мъдро. И вярно.

А за себеобичането... наистина това е ключът към палатката, и го зная от много години, но така и не мога да осъзная с цялото си същество, че си имам само едно тяло “дали ще го харесвам или мразя , то ще си бъде мое през цялото време , докато съм на тази земя” и е по-добре да си го обичам...

11.12.09
15:38

казано от Лазар Радков на 11.12.09, 13:40:

Сега за мацките: общото между всички мацки, които “гонеха плочки”, “бореха се с мазните/мускулестите си крака” беше следното:
- всички намалиха тренировките до толкова, доколкото им е приятно (т.е. якото избъхтване почти всеки път се разкара)
- всички увеличиха храната си до колкото им е приятно (и върнаха храна, които бяха разкарали от менюто си)
- всички се влюбиха :)

Сега, това последното е доста пипкав въпрос, понеже различните хора разбират различни неща като чуят “любов” :)
Но - относно въпросните мацки -
- всичките имаха някакви връзки, които явно не вървяха, но които бяха поддържани .. не знам .. по навик, от страх или не зная точно поради каква причина. Т.е. момичетата не бяха щастливи и не допускаха щастието до себе си.

Щастие намираха в тежките тренировки и в имагинерния контрол, който упражняваха като смятаха супер стриктно калории и въглехидрати + това в деня всичко да ти е супер подредено и т.н.

Само дето това е система, а всяко стриктно следване на дадена система те освобождава от отговорност :)

Тази тема не беше за мене (защото аз нямам мускули и целта ми е да направя такива), но стана много интересна иииии ето че намерих и себе си тук.....  :smirk:

Сутрин ставам, харесвам се в огледалото, като ходя по улиците и се виждам в отраженията на витрините се оглеждам и не вярвам че това съм аз, тоест в съзнанието си все още се възприемам като дебела, а реално не съм.... определено не съм щастлива в личен план (или поне не се покрива представата ми за щастие) и затова намирам щастие в тренировките и в стриктното хранене.... а негативните емоции избиват в това, че понякога съм странна, подценявам се и затварям широко отворените врати пред себе си (за което после съжалявам и ми е криво).... и аз трябва да се науча да се обичам!!!!

Мнението беше редактирано от maria на 11.12.09 15:46.

И още малко спам от моя страна :)
Който иска да гледа Лазар Радков в една по друга светлина нахлувайки в личния му живот да отвори :

http://www.vbox7.com/play:0e698008
http://www.vbox7.com/play:73d89090
http://www.vbox7.com/play:72319513
http://www.vbox7.com/play:1066344a
http://www.vbox7.com/play:f442eb38
http://www.vbox7.com/play:36060462
http://www.vbox7.com/play:c754756d
http://www.vbox7.com/play:475380d2
http://www.vbox7.com/play:2f6cb91e
http://www.vbox7.com/play:36df3f53
http://www.vbox7.com/play:d0982cff
http://www.vbox7.com/play:bdf19eac

Лазаре извинявай не се стърпях  :cheese:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1