29.08.2010
Храна
08:50 - 4гр креатин + банан + 30гр протеин + 150гр мюсли с 250мл прясно мляко 3%
12:00 - печени картофи с пилешко месо и зеленчуци на фурна + 1 яйце + 70-100гр домашно сирене
15:00 - 2 филии пълнозърнест хляб + яйце + 50-100гр домашно сирене + 400гр кисело мляко 2.9%
18:00 - 3 зелени чушки натъпкани с ориз и кайма(купена) + 1 яйце + салата зеле/моркови
22:00 - 150гр извара с 2 лъжици кисело мляко и малко печени фъстъци
Течности - 4 литра вода + 0.5 литра степ
Тренировка
няма
Днес станах лесно. Реших да се излежавам допълнително, щото и без друго положението не се различава много от вчера.
Храна: Закуската ми закасня защото хладилникът беше полу-празен. В скапания супер нямат овес. Казаха ми, че са спрели да докарват защото никой не го купува. Аз по принцип се зареждам с стек който ми стига за доста месеци и ми излиза по-евтино, но вчера свърши, а днес е Неделя и склада не работи. Реших все пак да се поглезя с едно мюсли. Състава му е: овесени, пшеничени, ръжени ядки, ленено семе, слънчоглед, бадеми, лешници и всякакви видове сушени плодове(стафиди, кокос и др.). Ем ... кво да кажа. Не е хубаво. Друго си е овесените ядки.
Мнението беше редактирано от Fallen на 29.08.10 09:52.
30.08.2010
Храна
07:45 - 4гр креатин + праскова + 30гр протеин + 150гр мюсли с 250мл прясно мляко 3%
09:30 - Тренировка
11:20 - банан + 30гр протеин + 10гр захар
13:00 - 230гр(сурови) пилешки гърди + печени картофи с зеленчуци + салата зеле/моркови + яйце
16:00 - 2 филии пълнозърнест хляб + 50-70гр домашно сирене + 500гр кисело мляко 2% + яйце
19:00 - 250гр пилешко пушено бутче + 200гр маслен боб от консерва + 1 яйце + салата зеле/моркови
22:30 - 150гр извара с 2-3 лъжици кисело мляко и 10 печени фъстъка
Течности - 5 литра вода
Тренировка
Ден тринайсти(последен) от 7мия месец по програмата на Bill Pearl
(обновената програма може да видите на страница 29, шестият пост, зеления текст)
Ето линк с програмата, ако някой иска да я разгледа.
Времетраене - 1 час и 50 минути
Последна тренировка за този месец. Утре е и последната доза от креатина. 60дни го взимах. Сега ще направя пауза. Утре сутринта ще се премеря с метъра и на кантара да видя имаше ли файда.
Храна: Вече след тренировка ще бухам захароза. по 10-15гр мисля че ще е достатъчно.
31.08.2010
Храна
09:30 - 4гр креатин + 15-20гр млечен шоколад(1ред) + 30гр протеин + 150гр мюсли с 250мл прясно мляко 3%
13:00 - 200гр(сурово състояние) пилешки гърди + салата зеле/моркови + яйце + купичка леща + 2 филии пълнозърнест хляб
16:30 - 400гр кисело мляко 2% + 2 филии зърнен хляб + малко домашно сирене + 1 яйце
17:15 - Зелена ябълка
19:30 - 200гр(сурово състояние) пилешки гърди + салата зеле/моркови + яйце
23:00 - 150гр извара, 2 лъжици кисело мляко и 10 печени фъстъка
Течности - 3 литра вода
Тренировка
няма
Последен ден от цикъла с креатина. Изключително съм доволен от монохидрита. Доста сила ми даде. Кантара в залата вчера сутринта ме изкарва с близо 6кг повече в сравнение с преди два месеца. Наясно съм, че повечето е предимно вода и мазнини, но не може да няма някой-друг грам мускул. Надявам се да не спадна изцяло след като го спра. По надолу ще сложа и една две снимки от днес и от преди 2 месеца(преди да започна креатина). Утре сутринта ще хвана някой да ме премери с метъра, защото в момента няма кой да ми асистира. Бързам да кажа, че видим ефект няма кой, знае какъв. Също така знам, че не изглеждам добре, НО един ден и това ще се промени.
Снимките не е препоръчително да ги гледате( в смисъл не очаквайте да видите нещо)
преди // след. Снимите не са много точни защото на първата съм си дръпнал ръцете назад(май), но поради нежеланието ми да се снимам разполагам само с тези... и една отпред: преди // след
Прави ми впечатление, че мускулите на които обръщам най-малко внимание се развиват най-добре. Може и да си въобразявам. В залата едно момче ме пита какво правя за предмишница. Отговорих му просто, че не изпълнявам упражненията за бицепс правилно. Прасеца също ми изглежда малко по различен като го загледах. Сутринта като станах снимах ръката, а снимката на краката е от вчерашната тренировка: ръка // крак(то пък нищо не се вижда от тая снимка)
Планът ми за септември е да карам само на храна и суроватка и евентуално комплексни витамин. Октомври месец, ако съм жив може би ще си изпия креатиновата матрица, която купих преди повече от половин година.
В тренировъчен план мисля да мина на 8мия месец.
Едит1: И да добавя, че днес сериозно си ме метнаха, с 400гр пудра, но понеже съм си найвен никой не ми е виновен. Може да хвърлите един поглед на тази тема за да няма и други пострадали.
Мнението беше редактирано от Fallen на 31.08.10 14:19.
Също така знам, че не изглеждам добре, НО един ден и това ще се промени.
От къде пък знаеш, че не изглеждаш добре :р И на “преди”, и на “след” снимките изглеждаш добре - факт. Мазнини не прави впечатление да си качил, в отлична форма си.
Остава само да я усъвършенстваш по такъв начин, че и ти самият да си доволен - това е, което ще се промени един ден :)
Мнението беше редактирано от Atom на 31.08.10 16:40.
01.09.2010
Храна:
08:30 - 30гр протеин + ябълка + 50гр мюсли с 100гр овесени ядки и 250 мл прясно мляко 3%
10:00 - Тренировка
11:20 - 30гр протеин + 15гр захар
13:00 - 150гр пилешки крила(изпечено състояние) + 300гр(вече приготвен) печен ориз с зеленчуци(броколи, грах, царевица и червена чушка) + 1 яйце + шопска салата
16:30 - 400гр кисело мляко 2.9% + 2 филии зърнен хляб + 1 яйце + малко пастет
18:00 - зелена ябълка
19:30 - 150гр(след печенето) пилешки крила + салата зеле/моркови + 1 яйце + 1 филия зърнен хляб
22:30 - 150гр извара + 10 зърна царевица
Течности - 4 литра вода
Тренировка
Ден първи от осмия месец по програмата на Bill Pearl
1. Избутване на щанга от обратен лег - 3х8
2. Лицеви опори(ръцете на нивото на раменете) - 3х15
3. Раменни преси с дъмбели(редуване на ръцете) - 3х10
4. Гребане с Т-щанга - 3х8
5. Повдигане на лост за трапец - 3х10
6. Трицепсово разгъване на дъмбел зад глава - 3х8
7. Бицепсово сгъване на долен скрипец с една ръка - 3х8
8. Кофички на пейка - 3х10
9. Напади с дъмбели - 3х10
10. Бедрено сгъване - 3х10
11. Повдигане на пръсти на лег преса - 3х15
12. Обратни коремни преси - 2х20
13. Тяга с прави крака с дъмбели - 2х20
14. Сгъване на краката от седеж - 2х20
Превода на упражненията е изцяло мое дело и е много вероятно на места да е напълно грешен.
Слагам и линк с програмата от сайта, ако някой иска да го разгледа -> цък
Времетраене - 1 час и 20 минути
Зле тръгва новия месец. Покрай кофти времето зе че стана и кофти настроението... Сутринта се премерих. Плачевна работа. Дори ме е срам да напиша мерките. Зле е положението много. Не мога да разбера къде бъркам.
Тренирам с желание. Стремя се да се храня. Почивам адекватно. Въпреки всичко резултата е повече от лош. Качват се килограмите, но не там където трябва. Знам, че не можеш да качваш само в гърба и ръцете, но при мене всичко отива там където става излишно.
Какво трябва да се промени>? Къде да търся проблема? В храната? В тренировките?
На всичкото отгоре съм станал дефектен и едната ръка ми е станала много по-голяма от другата
Стига празни приказки...
Тренировката: Нов месец. Нови упражнения. Леко промених някои от тях.
1. Гребането с Т-щанга по програмата трябва да бъде с една ръка. Пробвах с малко килограми - нищо не усещам. Пробвах с повече - изморява ми се ръката, а в гърба пак нищо не усещам. Накрая взех да си я правя с две ръце.
2. Кофичките на пейка няма как да ги правя. В залата няма къде да се подпра така както е на картинката в програмата. Днес пробвах нормални кофи. Проблема ми тук е, че преди това съм имал едно упражнение за трицепс(разгъване на дъмбел). Лицевите опори също много ми напрягат ръката. Кофичките са чак осмото упражнение. Като дойде време за тях аз не мога да ги направя. Вибрират ми ръцете и след 6-7 повторение вече не мога да се изтласквам. Другия път ще търся някакво друго упражнение.
3. Тягата с правите крака(с дъмбели) въобще не я разбирам. Какъв е замисъла на 2 серии по 20-25 повторения. Аз тия повторения с нормални килограми никога не мога да ги докарам.
4. Последното упражнение за корем ми беше не реално трудно. Вече тотално се бях изморил и не можех да запзя малко равновесие. Днес си повдигах краката от лег като заместител, но другия път ще се постарая да стане както е в програмата
Храната:
1.Понеже съм тъпо парче и си мислех, че имам много от домашната извара зех, че дадох на наще преди време, като си мислех, че във фризера имам още много. Много, много ама.... Снощи изяодх последната. Сега ще трябва да чакам жената която ми я продава да ми се обади(обажда ми се като има в наличност извара или сирене). До тогава съм на “Мероне”.
2.На пук на всичко ориза ми е по нова рецепта и стана много добре. Във фурната го пекох, а стои като сварен и тея зеленчуци му придава малко китайски вкус.
3.Общо за целия ден изядох и 4-5 сини сливи.
4. Комбинацията от суроватъчен протеин и захар след тренировка е много добра. Захарта придава повече сладост и трябва повече вода. Повече вода значи повече шейк.
От къде пък знаеш, че не изглеждаш добре :р И на “преди”, и на “след” снимките изглеждаш добре - факт. Мазнини не прави впечатление да си качил, в отлична форма си.
1.Добронамерената лъжа е половин лъжа, казват някои хора. Аз лично вече съм им свикнал и не ми влияят.
Виж, ако ми кажеш нещо от рода на: “Кюфтак мързелив, стегай се шото иначе идвам и ше те ритам”. Тва повече по ме мотивира.
2.Трябва да ида да си измеря мазнините да видиш 70% подкожни...
3. Разликата между двете снимки не е била точно 2 месеца, а месец и 20 дни.
едит1:
Замених шопската салата от вечерята с зеле/моркови и добавих 1 филия зърнен хляб
В 18:00 добавих 1 зелена ябълка
Мнението беше редактирано от Fallen на 01.09.10 19:44.
02.09.2010
Храна
09:15 - 30гр протеин + 150гр овесени ядки с чаена лъжица ленено семе + 1 зелена ябълка
12:30 - 200гр(изпечени) пилешки крила + 1 яйце +350гр(вече приготвен) ориз с зеленчуци(царевица,грах, брокули, червена чушка)
16:00 - 400гр кисело мляко 2.9% + чаена лъжица ленено семе + 2 яйца
19:00 - купа леща + 3 пилешки крила( не съм сигурен за грамажа) + 3 яйца + салата зеле/моркови
22:30 - 150гр извара + малко печен фъстък
Течности - 4 литра вода + 0.5 литра степ + 1/2 кафе
Тренировка
няма
Вчера съм претренирал стабилно. Днес както очаквах ме боли трицепса. Рамената са ми схванати. Тонусът е средна работа.
Храна: Днеска за разнообрази пробвах овеса с вода, а не с мляко. Не е лошо. Без друго тва мляко(от магазина) няма нищо хубаво в него. Може би за наред ще си го пукам с вода.
1.Добронамерената лъжа е половин лъжа, казват някои хора. Аз лично вече съм им свикнал и не ми влияят.
Виж, ако ми кажеш нещо от рода на: “Кюфтак мързелив, стегай се шото иначе идвам и ше те ритам”. Тва повече по ме мотивира.
2.Трябва да ида да си измеря мазнините да видиш 70% подкожни...
Мда, наистина си за ритане. Говориш като моите приятелки - по 40 кила са, но вечно мрънкащи кооолко са дебели. Всъщност, говориш като мен допреди 2 години : )) Парадокс - след като качих 10 кг, спрях да се мисля за дебела, почнах да се харесвам.
Всеки трябва да си намери пътя. Ти, мисля, си тръгнал вече по правилния такъв - мотивиран или не, вървиш по него по някакъв странен твой си начин :)
Да те питам - пълен ли си бил като малък? Аз съм кръстила подобно поведение (изхождайки от себе си (щото като дете си бях баш КЮФТЕ) и от няколко други познати) “Синдрома на дебелото дете” - колкото и метаморфози да настъпят, винаги малко или много си остава себеусещането за някаква “шишкавост”.
Наистина мисля, че ще ти е от полза някой кадърен да ти измери мазнините :) Ще се убедиш, че няма да е толкова зле, колкото си мислиш.
П.П. Аз не лъжа, бе човек. Нямам такива навици - нито по форумите, нито в “живота”
03.09.2010
Храна:
08:20 - 3 яйца + 150гр овесени ядки с чаена лъжица мед и чаена лъжица ленено семе
10:00 - Тренировка
11:00 - 30гр протеин + 15гр захар
12:30 - 300гр печен бял ориз с зеленчуци + 120гр варено пушен бут + салата зеле/моркови + 1 яйце
15:00 - 1 зелена ябълка
16:00 - 400гр кисело мляко 3% + 2 филии зърнен хляб + триъгълник топено сирене + 1 яйце
19:30 - 150гр варено пушен бут + 2 филии зърнен хляб + 1 яйце + салата зеле/моркови
22:30 - 200гр извара и 10 печени фъстъка
Течности - 4 литра вода + 1 кафе
Тренировка С
1. Прогресивни набирания - 12 х 2
2. Гребане с Т щанга - 4х10
3. Повдигане на дъмбели от полу лег - 4х10
4. Лег - 4х10
5. Флайс при обратен наклон - 4х10
6. Пулоувър - 4х10
Времетраене - 1 час
Снощи, след проведена сериозна комуникация с един от разбиращите хора във форума, реших, че е време да оставя старата програма. Ще опитам изцяло да се отдам на гърба, гърдите и рамото. Ръце няма да правя. Краката ще ги поддържам само с клек. Ще се опитвам да наваксам с набиранията, като ги правя два или повече пъти седмично(в зависимост от това дали успявам да се възстановявам). Ако някой има идеи и предложения ще се радвам, ако ги сподели тук или на лично(ако го е срам).
За днес мога да кажа, че след полу лега и лега вече се чувствах изморен и нямах сили за качествен флайс(с нормални килограми). Може би ще мина с 6-8 серии за гърди седмично.
Храна: Вече няма да пия протеин сутрин. Ще го заменя с някаква храна. Конкретно днеска - 3 яйца
Новата ми закуска е убиец. Утре ще махна меда, че нещо не ми хареса с него. Може да го слагам след тренировка вместо захарта.
Да те питам - пълен ли си бил като малък?
тлъстак и то стабилен
П.П. Аз не лъжа, бе човек. Нямам такива навици - нито по форумите, нито в “живота”
Това е лъжа и ти много добре го знаеш :D
Аз ти препоръчвам 5х5 варианта на Oranje, ще дръпнеш и силово и визуално. Стига с тея двучасови тренировки по 12081251 повторения.
Харесва ми много 5х5, НО:
Краката ми се развиват добре в сравнение с другите части на тялото(думите не са мой). Трябва да ги поддържам известно време, а не мога да правя клек 3 пъти седмично и да не растат. Другото което ме притеснява е, че с набиранията съм много зле.
Мнението беше редактирано от Fallen на 03.09.10 09:35.
Аз ти препоръчвам 5х5 варианта на Oranje, ще дръпнеш и силово и визуално. Стига с тея двучасови тренировки по 12081251 повторения.
Краката ми се развиват добре в сравнение с другите части на тялото(думите не са мой). Трябва да ги поддържам известно време, а не мога да правя клек 3 пъти седмично и да не растат. Другото което ме притеснява е, че с набиранията съм много зле.
Ще правиш клек през тренировка както аз правех зимата ;) Набиранията е крайно време да ги почваш сериозно. Перфектно ще ти е 5х5, няма какво да му мислиш.
Мнението беше редактирано от korpusito на 03.09.10 09:50.
Досега правеше цялото тяло в една тренировка, значи е време да минеш на сплит. Препоръчвам ти да разделиш тялото на две. Примерно:
Тр1 - гръб, гърди
Тр2 - рамене, крака
И тренираш през ден. Щом ще наблягаш на горната част, това е единия вариант.
Другият вариант е бутане-дърпане, но така ще страда тренировката на гърдите или раменете.
Може и рамене с гръб и гърди с крака.
Или нещо като това, което правя аз:
Тр1. хоризонтална равнина - гърди+гръб (условно плътност, т.е. гребане)
Тр2. Вертикална равнина - това са ти рамене+гръб (условно ширина - набиране и скрипци)
Слагаш някъде 1 тяга и клек за подържане на краката и си готов.
04.09.2010
Храна
09:00 - 3 яйца + 100гр овес + зелена ябълка
11:00 - 30гр протеин + 50гр овес
13:00 - 4 яйца с домашно сирене(около 100гр) + малко пиле от китайски ресторант + купа леща + салата зеле/моркови
16:00 - 400гр кисело мляко 2.9% + 2 филии зърнен хляб малко домашно и малко топено сирене
19:00 - пилешко месо с картофи запечено на фурна + салата зеле/моркови
22:30 - 200гр извара
Течности - 3 - 3,5 литра вода
Тренировка
няма
Добре комбинация ли е пудра с малко овес като за междинно хранене.
Днес станах лесно. Разсъних се бързо. Имам мускулна треска от вчерашната тренировка. Където са лопатките от двете страни се усеща лека, но не неприятна болка. Дова какво значи? Може би не беше добър избор да си подреждам сам тренировка. За другата седмица трябва да реша как ще тренирам. Направил съм три варианта. Кажете кой е най-приемлив
Тренировка А:
1.Прогресивни набирания
2.Клек 5x5
3.Лег 5x5
4.Гребане 5x5
5.Френска преса 3х8
6.Къси коремни преси 3х15
7.Повдигане на краката от вис 3х15
Тренировка В:
1.Преден клек 5x5
2.Милитъри преса от стоеж 5x5
3.Тяга 5x5
4.Набиране с тесен хват 5x4
5.Бицепсово сгъване с щанга 3х8
6.Лег преса за прасец 3х8-10
7.Повдигане на краката от вис 3х15
Тренировка С:
1.Прогресивни набирания
2.Клек 5x5
3.Лег 5x5
4.Гребане 5x5
5. Разгъване на дъмбел зад глава с две ръце 3х8
6. Молитва на портален скрипец 3х8
Това е предложнието на корупсито за 5х5. Включил съм набиранията в два дни, а денят в който трябва да се правят по програма, ще ги правя с тесен подхват. Клека в третия ден ще го правя с килограмите като ден първи за да се придържам към поддържането на краката
Тренировките за седмицата са разпределени : АХВХСХХ
Тренировка А:
1. Набирания - прогресивни
2. Тяга - 4х5
3. Гребане - 4х8
4. Придърпване на долен скрипец - 3х8
5. Крънчове или къси коремни - 3,4 х 15-20
6. Повдигане на краката от вис или от лег - 3,4х15
Тренировка В:
1. Военна преса 4х8
2.Раменни преси с дъмбели 4х8
3. Клек 4х8-10
4. упражнение за прасец 3,4 х12
5. молитва на портален скрипец 3х12
6. странично накланяне с дъмбел от стоеж 3х15
Тренировка С:
1. Набирания прогресивни
2. Гребане с Т щанга 4х8
3. Полу лег с дъмбели - 4х8
4. Лег 4х8
5. Флайс от обратен лег 4х8
6. Пулоувър 3х8-10
Това го сътворих сам. 2 пъти седмично се обръща внимание на гърба с различни упражнения и сравнително голям брои серии и повторения.
Тренировките за седмицата са разпределени : АХВХСХХ
Тренировка А:
1.Полу лег – 3х8
1.Лег – 3х8
2.Тяга – 3х8
3.Гребане – 3х8
4.Пулоувър – 3х8
5. Молитва – 3х8
6.Повдигане на краката от вис 3х15
Тренировка В:
1.Прогресивни набирания
2.Долен скрипец – 3х8
3.Военна преса – 3х8
3.Раменна преса – 3х8
4.Клек – 3х8
5.Лег преса за прасец – 3х8
6.Къси коремни преси – 3х15
Това е да направя нещо по съвета на Петко. Гърди/гръб и рамо/гръб. Като прогресивните набирания отново ще се правят два пъти седмично. Тренировките за седмица ще са:
АХВХАХХ ВХАХВХХ . Там където се повтарят цифрите се чудя кое от двете да сложа, защото двета май ще са много
Има ли надежда да стане нещо? Или ще е тотално претрениране. Кой вариант е най-приемлив
На нито една от програмите нямам упражнение за задно рамо.
Мнението беше редактирано от Fallen на 08.09.10 06:10.
04.09.10
07:58
Прави си 5х5. (y) и по добре не прави особени промени по програмата.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 04.09.10 07:59.
На мен най-симпатичен ми е първият вариант, но 3 пъти седмично набирания няма ли да дойдат много? третият също ми допада, но имам следното питане военна и раменна- едното с дъмбели другото с щанга нали? Освен това ръцете виждам си ги изключил на 100%, бицепса от набиранията ще се товари, но за трицепс поне едно 3х8 вкарай...
Пак да се включа аз. Ето го моят вариант на 5х5 , който правих зимата и постигнах много добри резултати :
Тренировка А :
Лег 5х5
Гребане 5х5
Клек 5х5
Кофички 4х8
Тренировка Б :
Набирания 5х5
Тяга 5х5
Раменни преси 5х5
Пулоувър 4х10
Това е. Въртях ги през ден и корем 1-2 седмично. Изглеждат като да са малко упражнения, но при максимална тежест ще се смачкаш.
Прави си 5х5. (y) и по добре не прави особени промени по програмата.
Всеки се настройва за дадена програма или методика по това което иска да постигне, и това на което е способен. Затова се чудех, ако променя клека и набиранията дали пак ще има полужителен ефект или ще е загуба на време.
На мен най-симпатичен ми е първият вариант, но 3 пъти седмично набирания няма ли да дойдат много? третият също ми допада, но имам следното питане военна и раменна- едното с дъмбели другото с щанга нали? Освен това ръцете виждам си ги изключил на 100%, бицепса от набиранията ще се товари, но за трицепс поне едно 3х8 вкарай...
Два пъти седмично в началото. Ако се възстановявам добре ще ходя и в не тренировъчни дни. Като цяло набиранията са ми най-слабата част и затова искам да им обърна внимание.
Военна преса прав с лост и след това раменна с дъмбели от седеж. Аз също съм от хората които смятат, че тези две упражнения товарят по различен начин рамото. За ръцете не остава място, но може да се включи както казваш ти едно упражнение някъде.
Пак да се включа аз. Ето го моят вариант на 5х5
Да знам. Следях ти дневника и ми харесва много като подредба, но ... (не знам какво да кажа). Умишлено искам да изразходвам повече сила на упражненията за горната част на тялото, а не при клека.
Мерси за бързите отговори.
Мнението беше редактирано от Fallen на 04.09.10 08:52.
04.09.10
08:34
Ако ще добавяш набирания нека не са преди клека защото ще ти трябват всичките силици за него. Той ти е основното упражнение в програмата и той ще те накара да станеш зло здраво животно :D . Като натрупаш вече стабилно мускулна маса мисли за доизкусуряване на детайлите.
05.08.2010
Храна
09:30 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + чаена лъжица ленено семе
11:30 - 30гр протеин + 50гр овесени ядки + 1 праскова
13:30 - бял ориз с дробчета на фурна + салата + 1 яйце
16:30 - 500гр кисело мляко 2% +2 филии зърнен хляб + малко сирене и червена чушка
19:30 - бял ориз с дробчета на фурна +1 яйце
22:30 - 200гр извара и малко сурови орехи
Течности - 3 литра вода + 1 кафе
Тренировка
не
Ако ще добавяш набирания нека не са преди клека защото ще ти трябват всичките силици за него. Той ти е основното упражнение в програмата и той ще те накара да станеш зло здраво животно
Ще видим утре. Едно нещо разбрах. Трябваше ми година в залата за да го проумея. Универсална тренировка няма! Всеки човек се настроива според това което може и според това което желае да постигне.
Мнението беше редактирано от Fallen на 07.09.10 06:38.
05.09.10
14:32
Универсална тренировка не, но универсални общи принципи да. Всичко е мн. относително. Стаж, хранене, добавки... това са главните фактори дали една система ще работи за теб.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 05.09.10 14:34.
06.09.2010
Храна
09:00 - 3 яйца + 100гр овесени ядки с чаена лъжица ленено семе
10:30 - Тренировка
11:35 - 2 банана + 30гр протеин
13:00 - бял ориз с пилешки дробчета и зелен лук(на фурна) + 1 яйце
16:00 - 500гр кисело мляко + 2 филии пълнозърнест хляб + малко сирене
19:00 - пилешко месо с картофи и зеленчуци + 1 яйце
22:30 - 200гр извара с малко орехи
Течности - 3 - 3,5 литра вода + 1 кафе
Тренировка А (01)
1.Прогресивни набирания - 12х2
2.Клек - 5х5
3.Лег - 5х5
4.Гребане с щанга - 5х5
5.Френско разгъване - 5х5 ( а трябваше да е 3х8, но понеже съм от умните и не мога да запомня 3 упражнения....)
6.Повдигане на краката от наклон(45градуса) - 3х15
7.Коремни преси от обратен наклон - 2х15
Времетраене - 1 час и 5 минути
Всичко е мн. относително. Стаж, хранене, добавки...
Съгласен съм.
Човек се учи най-добре от грешките си. Ще пробвам, пък какво ще стане...
Мнението беше редактирано от Fallen на 20.09.10 09:19.
Пиши и работните тежести ;)
Те едни тежести.... срам ме е да ги пиша
Иначе за днеска беше : клек 70, лег 60, гребането с 50. По принцип може и малко отгоре, но никога не бях правил 5х5 и не знаех как точно да подходя, а в програмата пишеше с еднакви килограми за всичките 5 серии. Пък и аз държа повече на техниката май
Мнението беше редактирано от Fallen на 06.09.10 15:06.
07.09.2010
Храна
08:30 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + 1 чаена лъжица ленено семе + 10-15гр млечен шоколад
11:40 - 30гр протеин + 50гр овесени ядки + праскова
14:00 - пилешко месо с картофи на фурна + 2 яйца
17:00 - 2 филии пълнозърнест хляб + 500гр кисело мляко 2% + малко сирене
20:00 - Пилешка супа(с 1 пилешко бутче в купата, картофи, моркови, фиде и подправки) + 2 яйца + 2 филии пълнозърнест хляб
23:00 - 200гр извара и малко сурови орехи
Течности - над 3 литра вода + 1 кафе
Тренировка
няма
Станах лесно и навреме. Разсъних се бързо. Няма останала умора от вчера.
Храна: Вечерята за момента не мога да я реша. Последните 2-3 дни почти няма салати в менюто ми. Те и без друго зеленчуците са толкова тъпкани с всякакви гадости, че с или без тях, разликата е минимална.
Едит1: Супа не мога да правя!
Мнението беше редактирано от Fallen на 07.09.10 18:38.
08.09.2010
Храна
08:20 - 100гр овесени ядки с чаена лъжица ленено семе + 3 яйца с малко пуешка шунка
10:30 - Тренировка
11:30 - банан + 10гр захар + 30 гр протеин
12:50 - 2 картофа + 5 яйца с малко шунка и малко сирене
14:30 - зелена ябълка
16:00 - 500гр кисело мляко 2% + 2 филии ръжен хляб + 1/2 краставица и малко сирене
18:00 - зелена ябълка
19:15 - гадната ми пилешка супа(пилешко месо, картофи, моркови, фиде) + 2 яйца + сирене 100гр + 2 филии ръжен хляб
22:30 - 200гр извара и малко сурови орехи
Течности - 4-5 литра вода и 1/2 кафе
Тренировка В (02)
1.Преден клек - 5х5 (+1 загряваща)
2.Военна преса - 5х5
3.Мъртва тяга - 5х5
4.Набирания с подхват - 5х4
5.Бицепсово сгъване с щанга - 3х8
6.Повдигане на пръсти на лег преса - 3х10
7.Повдигане на краката от вис - 3х10
Времетраене - 1 час
Горе-долу нормален ден. Трудно заспах снощи. Звънна телефона в 7, навих го за 7:30, звънна в 7:30, навих го за 8. Едвам се надигнах, ама пък бързо се разсъних.
Тренировка: Много се мотах на тягата. Мамка му и прасе. Висок висок съм и при изправянето се усещам как си кривя гърба, въпреки, че се опитвам да го стегна(заключа). След всяка серия почивах по 2минути. Нещо много нанагорно ми дойде. Утре ако не ме боли кръста ще е чудо.
Последните 2 серии при набиранията си помагах доста с краката. Упражнението за бицепс не знам дали ми е нужно въобще. След тренировката имах походка на мутра гушнала 2 дини под мишниците. Много кръв се беше насъбрала в ръцете...
Лег пресата ми беше лека и затова 3х10. Другия път ще я натоваря.
Храна: Под секва!
Мнението беше редактирано от Fallen на 20.09.10 09:19.
Аз леко се включвам с предложения.. :)
1)Защо не замениш захарта с мед? Или по-добре с банан както го комбинираш друг път.
2)Все си мисля, че трябва да вкараш малко повече протеин в междинното хранене към 16:00ч.
3)Фидето го изключи направо... сам знаеш защо.
Кво ше те е срам да ги пишеш?Пиши за да се вижда прогреса с времето.
В момента в който килограмите станат толкова, че да се доближават до нормалните ще започна да ги пиша. За момента възможностите са скромни...
Аз леко се включвам с предложения.. :)
1)Защо не замениш захарта с мед? Или по-добре с банан както го комбинираш друг път.
2)Все си мисля, че трябва да вкараш малко повече протеин в междинното хранене към 16:00ч.
3)Фидето го изключи направо... сам знаеш защо.
1)Не мога да си намеря начин да пренасям меда до залата. Бананите станаха 2.50. Захарта е най-лесното и практично решение. Усвоява се по-бавно в сравнение с чиста фруктозата, но както казва Кольо: Образно казано - глюкозата е Bugatti Veyron, а захарозата - Porsche Carrera GT - много яки машини, едната е една мисъл по-бърза, на практика няма значение коя ще караш, защото няма да стигнеш до края на скоростомера, където те се различават
2)Освен извара за друг по тънък вариант не се сещам. Тя пък е бавно усвояема и полза много няма. Яйца мога да сложа, но и без друго има дни в които драстично съм завишил приема им(10 и нагоре).
3) Знам, че не трябваше, но следвах чужди заповеди.
Та така.
В момента в който килограмите станат толкова, че да се доближават до нормалните ще започна да ги пиша. За момента възможностите са скромни...
Тогава значи и аз да не пиша моите ;)
Сетих се за нещо весело. Това е все едно да идеш във фитнес залата, когато изглеждаш страхотно, а не да ходиш на фитнес, ЗАЩОТО СЕ СТРЕМИШ да изглеждаш така :) .
Тогава значи и аз да не пиша моите ;)
Перифразираш думите ми. Твойте се нормално високи, е така като ги видиш и да се изкефиш. Като ги види някои друг и да се надъха. пък мойте - ненормално ниски. Да ти кажа не познавам друг който минава 20г и не може да се набира като хората.
Сетих се за нещо весело. Това е все едно да идеш във фитнес залата, когато изглеждаш страхотно, а не да ходиш на фитнес, ЗАЩОТО СЕ СТРЕМИШ да изглеждаш така :) .
Отклонихме ли се от темата, защото да си призная не можах да го разбера.
Гипсе, аз на 19 се набирах веднъж само, а не е било да съм бил тежък под 70кг бях тогава и уж тренирах... там вдигах некви тежести и толкоз... та почнах от някви изнасилени половинки та до 1 2 и тн...
08.09.10
14:49
Няма абсолютно нищо срамно от работните ти тежести-за някои са непосилни,а други тренират с повече-какво толкова?Днес ще те е срам от тежестите,утре ще се комплексиращ,ако стоиш до по-добре изглеждащ от теб и т.н.Трябва да го преодолееш това,защото ако човек иска,винаги има от какво да се срамува.Ако си стабилен психически,ще си “стабилен” и физически-перифразирам една статия на Лазар Радков.Не е лошо да изгледаш или прочетеш нещо за позитивното мислене-например филма “Тайната”.
:)
08.09.10
15:28
За клека е хубаво да загряваш със повече от една серия. Ако са ти 70 кг работните серий една примерна загрявка която бих направил аз е 20х5, 30х5, 40х3, 50 или 60 х3 и вече почваш 5х5 70кг. За следващите упражнения няма нужда от толкова голяма загрявка, но за първото не е лошо да има. И наистина пиши работните тежести. Винаги съм се кефел като отворя началото на някой дневник и гледам нещо от рода на клек 50кг 5х5, а на последната страница 150кг 5х5.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 08.09.10 15:30.
За клека е хубаво да загряваш със повече от една серия. Ако са ти 70 кг работните серий една примерна загрявка която бих направил аз е 20х5, 30х5, 40х3, 50 или 60 х3 и вече почваш 5х5 70кг. За следващите упражнения няма нужда от толкова голяма загрявка, но за първото не е лошо да има. И наистина пиши работните тежести. Винаги съм се кефел като отворя началото на някой дневник и гледам нещо от рода на клек 50кг 5х5, а на последната страница 150кг 5х5.
х2 и за загрявката и за тежестите. Въпреки, че аз бих скачал през 20 кг на загрявката, за да не си играя с 5ици.
09.09.10
04:44
Здравей. Четох 1-2-3 страници назад дневника ти и едно момиче (Аtom мисля че) беше написало един вид поведение: Синдрома на дебелото дете го е кръстила тя. Всъщност такъв тип поведение не е измислено. Четох статия подобна и това е вид болест (не се стряскай). Среща се при момичетата, които като малки не са били кой знай колко хубави и с времето се разхубавяват. Въпреки промяната те си мислят, че не изглеждат различно и че не са хубави и поради тази причина не променят характера си. Остават си същите: не стават надути и не придобиват качества, които някои по-хубави момичета имат...Този коментар е насочен повече към момичето, което писа, за да и кажа, че това, което е писала е реално срещан синдром, но реших да го разясня в дневника ти, а не на лично (извинявай ако се получава флууд). Този синдром/болест се среща основно при момичетата, но е възможно и при момчетата. И този синдром само е кръстен болест иначе въобще няма лоши последици - какво по-хубаво от красиво момиче, което не е надуто и можете да си говорите доста неща.
В статията беше съвсем подробно обяснено, но не можах да я намеря и се пробвах аз да обясня. Не се получи много, но сте ме разбрали поне:)
09.09.2010
Храна
08:20 - 3 яйца + 100гр овесени ядки с чаена лъжица ленено семе + грозде(около 20 зърна)
11:00 - 30гр протеин + 50гр овесени ядки
13:00 - печено пилешко месо с кожата + маслен боб от консерва + 1 яйце + салата зеле
16:00 - 500гр кисело мляко 2.9% + 2 филии ръжен хляб + 100гр сирене + 1 яйце
19:00 - печено пилешко месо с кожата + 1 яйце + салата зеле + маслен боб от консерва
22:30 - 200гр извара с малко сурови орехи
Течности - 3 литра вода + 1 кафе
Тренировка
не
Както си очаквах кръста ме боли. Хубаво си мислех да направя някоя друга загряваща серия. Хубаво си мислех да правя с по-малко килограми. Ама повлиян от хорското мнение - навсякъде всеки разправя тежка тяга т’ва, тежка тяга онова. Сам съм си виновен. Не е толкова зле колкото го описвам и се надявам до утре да е отшумяло.
Храна: Днеска е по-добре в сравнение с вчера. Едно гълъб си сготвих и цял ден ще си го ям.
Гипсе, аз на 19 се набирах веднъж само, а не е било да съм бил тежък под 70кг бях тогава и уж тренирах... там вдигах некви тежести и толкоз... та почнах от някви изнасилени половинки та до 1 2 и тн...
Пак си бил по-малък от мен. Много ме е яд и съжелявам сега, че не съм започнал от по рано с фитнеса. Ако бях започнал на 16 сега нещата щяха да са други.
Няма абсолютно нищо срамно от работните ти тежести-за някои са непосилни,а други тренират с повече-какво толкова? Не е лошо да изгледаш или прочетеш нещо за позитивното мислене-например филма “Тайната”.
:)
Добре думата “срам” не беше най-удачната май. Имаше се в предвид, че са незначителни. Всеки се товари от различни тежести.
Аз колко статии и книги съм прочел идея си нямаш. Временно променят начина на мислене, но нищо не е успяло да ме промени за по-голям период от ден, два. Всичко изглежда нереално. Все едно да вярваш в Дядо Коледа. Може и аз да не съм ги разбрал.
А за да препоръчваш филма “Тайната” на някой трябва много да го мразиш. Възможно най-глупавото нещо което някога съм гледал. Има много по-добри начини да се запознаеш с приложната психология.
3 пъти седмично клякам, а не искам да растат краката. Затова клякам с по-малки тежести. Клека е нещо като загрявка за останалата част от тренировката. Опитвам се да обръщам голямо внимание само на предния клек, щото много му се кефя.
Покачването на тежестите при мен става доста бавно. Съмнявам се да дочакаш времето когато ще го видиш.
х2 и за загрявката и за тежестите. Въпреки, че аз бих скачал през 20 кг на загрявката, за да не си играя с 5ици.
Ще видя утре как ще го бъде.
извинявай ако се получава флууд и.....
Мисля, че ще мога да го преживея, но не съм сигурен :)
10.09.2010
Храна
07:20 - 100гр овесени ядки с чаена лъжица ленено семе + 3 яйца + праскова
08:50 - Тренировка
10:55 - 30гр протеин + 2 чаени лъжици мед
11:00 - 1/4 печено пиле + 200гр маслен боб от консерва + 1 яйце
15:30 - 2 филии ръжен хляб + 1 яйце + 500гр кисело мляко 2.9%
18:45 - 1/4 пиле + салата домати/краставици + ???
22:30 - 200гр извара и малко сурови фъстъци
Течности - 4 литра вода + 1/2 кафе
Тренировка С (03)
1.Прогресивни набирания - 12х2 (последните 2 серии с помощ от краката)
2.Клек - 5х5 + 3х10 с 20,40,60
3.Лег - 5х5
4.Гребане с щанга - 5х5
5.Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - 4х8
6.Молитва на скрипец с повдигане на карата от вис(първо молитвата, после на виса) - 3х10-12
Времетраене - 1 час и малко
Днеска разочароващи набирания. Последните 2 серии трябваше да се избутвам с краката. Кръста още леко ме пари от срядата. Това помогна доста при клека. Никога не съм правил по изчистени повторения
Храната: Нещо ми липсват идеи, а имам чувството, че след вечерята ще съм още гладен, но ще видим...
Едит1: За времето от 11 до 4 навъртях голям километраж. Напред-назад. Прибрах се и умрях. Снощи спях и малко, не че искам да се оправдавам. Седнах, уж нещо да чета и си останах с четенето...
Мнението беше редактирано от Fallen на 20.09.10 09:20.
11.09.2010
Храна
09:10 - 100гр овесени ядки с чаена лъжица ленено семе + 3 яйца + 30гр шоколад(десертче подобно на мура трио)
11:30 - 30гр протеин + 30-40гр(на дъното на кутията) овесени ядки + 1 нектарина
14:00 - 3 яйца + 100гр сирене + 2 филии зърнен хляб
17:00 - 3 яйца + 100гр сирене + 2 филии зърнен хляб + 400гр кисело мляко 2.9%
22:30 - 200гр извара с малко печени фъстъци
Течности - 3 литра вода + 2 кафета
Тренировка
не
Снощи се чудех в Понеделник как да процедирам. Тренировка А или В? 2 пъти седмично тяга удачно ли е?
Също имам и други размишления. Отвориха тука до нас нова зала. На 5 мин път ми е. По-скъпо е от мойта, но ако извадя карта за 16 посещения излиза по 2.5 на тренировка(аз в момента давам 3лв). Аз обаче в месеца тренирам 13-14 пъти, а картата е за 30 дни.
Яденето: много, много ЗЛЕ.
пп: Вчера си осъществих една от скромните детски мечти: брадата да ми е по-дълга от косата.
Мнението беше редактирано от Fallen на 11.09.10 14:21.
12.09.2010
Храна
09:30 - 3 яйца с 50-100гр сирене и 10-20гр сушеница(или подобие на сушеница) + 3 бисквити
12:30 - 30гр протеин + 150гр овесени ядки с 2 чаени лъжици ленено семе
15:00 - 300гр пангасиус на скара + купа “руен” боб(не съм сигурен дали така се казва)
18:30 - 250-300гр(сготвено състояние) кафяв ориз с пилешко месо(200-250гр) + 2 яйца
22:30 - 200гр извара с малко печен фъстък
Течности - 2.5 - 3 литра вода + 1 кафе
Тренировка
не
Снощи пак не можах да заспя. Заспах когато беше време за ставане и затова закуската закъсня толкова.
Чудя се как става това, че се чувствам смазан въпреки, че вчера не съм тренирал. Тренировките вместо да ме изморяват ме зареждат с повече енергия.