Мъртва тяга

06.02.10
11:41

Здравейте! Въпросът ми е защо някои хора правят мъртвата тяга с различен захват-едната ръка е с подхват, другата е с надхват. Каква е ползата от това. И има ли значение ширината на хвата?

06.02.10
11:46

смесения хват се използва обикновено когато ти е слаб хвата, но имаш силата в гърба, с която да дърпаш нагоре. Лично аз първите 1-2 серии тяга ползвам надхват а за по-тежките - смесен

08.02.10
09:18

казано от Stilyan_vg на 06.02.10, 11:41:

Здравейте! Въпросът ми е защо някои хора правят мъртвата тяга с различен захват-едната ръка е с подхват, другата е с надхват. Каква е ползата от това. И има ли значение ширината на хвата?

Със смесех хва дърпат професионалните трибойци
по-удобен е и по-сигурен да не ти се изплъзне лоста
традиционно щирината е на ширината на раменете
голямата разлика е в това дали правиш конвенционална или сумо тяга
имам лични наблюдения върху цял отбор трибойци-националните отборни шампиони на българия ;-P

BU

08.02.10
11:53

Еми..разликата е към трийсетина килограма на щангата. :)

...при мен ! При професионалистите може да е много повече.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 08.02.10 11:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1