казано от CKOTA на 28.08.10, 16:50:
Защо не мога да съм като нормалните хора и да бъда позитивен и усмихнат и щастлив... това на страна и в залата съм същия като в живота- нищо... трибойците в залата са пичове оправиха ми техниката и на клека, слагам щангата по-ниско вече и други неща, които мислех че правя добре... и въобще последните 3 месеца, а може би въобще до сега- явно съм си губил времето в залата- нищо не постигнах... сега ще пробвам да го направя... и въобще днешната тренировка не протече по план и на двете стойки за клек правеха с доста сериозни килограми- чаках... още не мога да си уцеля тежестите на упражненията- на тягата с прави крака може още, както и на пресата с дъмбели, да не говоря, че трябваше да правя разтваряне в страни, но забравих... и напади в тая зала няма как да се правят ще трябва да мисля нещо друго... и такива ми ти работи...
Викат му депресия - някои хора са по-склонни към такъв тип меланхолия от други. Балансът на допамина и серотонина в мозъка е в основата на всичко. И аз съм от този тип хора, но това едва ли много ще те успокои.
Колкото до губенето на времето в залата, такова нещо просто не може да има. :) По-добре е да тренираш грешно, отколкото изобщо да не тренираш - често го повтарям и е самата истина. Нещата почти винаги могат да се правят по-добре и по-бързо, но това съвсем не значи, че това, което си правил досега, е излишно и ефектът от него е нулев. Още един цитат и спирам - количественото натрупване (в случая - на тренировки) води до качествено измемение (например до покачване на мускулна маса и сила). :) Да признаем на Енгелс поне едно вярно твърдние. :D
казано от CKOTA на 28.08.10, 16:50:
Защо не мога да съм като нормалните хора и да бъда позитивен и усмихнат и щастлив... това на страна и в залата съм същия като в живота
Колкото и да искаш не винаги може да бъдеш позитивист и да се усмихваш, винаги ще се намери някой да те ядоса и да ти развали деня, но пък трябва да си позитивист и да се усмихваш на хубавите неща в живота си. Не може да ги няма? Помогни си, като прочетеш някоя и друга книга в тази област - приложна психология, НЛП и т.н. Помогна ли са на много хора, включително и на мен до определена степен, но има още много неща, на които трябва да се уча.- нищо... трибойците в залата са пичове оправиха ми техниката и на клека, слагам щангата по-ниско вече и други неща, които мислех че правя добре... и въобще последните 3 месеца, а може би въобще до сега- явно съм си губил времето в залата- нищо не постигнах... сега ще пробвам да го направя...
Какво ти е било на техниката?
Няма загубено време. Приеми го като период, в който си се учил. От колко време тренираш?
Може да е смешно и да има хора, които не вярват в това, но ако се опиташ да визуализираш тренировката, която ти предстои, като си представиш и най-малките детайлчета, нещата се получават много добре. Може и някои надъхващи клипчета да погледаш за по-голям ефект.
и въобще днешната тренировка не протече по план и на двете стойки за клек правеха с доста сериозни килограми- чаках... още не мога да си уцеля тежестите на упражненията- на тягата с прави крака може още, както и на пресата с дъмбели, да не говоря, че трябваше да правя разтваряне в страни, но забравих... и напади в тая зала няма как да се правят ще трябва да мисля нещо друго... и такива ми ти работи...
Защо не можа да правиш напади? Какво ти пречи? Според мен си търсиш извинение и искаш да се измъкнеш :).
И аз не ги харесвам и ги бях заместила с бг. клек, но пак започнах да си ги правя, няма да им се дам така лесно.
И още нещо, защо пиеш прясно мляко след, като не го харесваш?
Благодаря за подкрепата. Относно първия пасаж аз и без причина не съм на кеф- тоест генерално 99% от времето съм така, просто се научих да играя, за да престанат роднини да ме питат какво ми е... чел съм разни книги, помагат докато чета... честно да си кажа има и моменти в които ми е кеф бец причина, но са малко... сигурно съм циклофреник... не знам има надежда :D
По вторият- ами генерално не е била както трябва, колена, разкрач, това че си местя ръцете... абе всичко явно- неща на които не съм обръщал внимание- гърба ми явно не е бил достатъчно изправен. Оправих го- има още работа разбира се но посоката е положителна... иначе отидох супер надъхан и си имам 1 песен дето я слушам преди тренировка...
Много е тясно и ниско, вазможно е ако ги правя с леко тоест да си вземам щангата от земята... едната стойка за клек е на нещо като подиумче и няма толкова място за отстъп, а до другата правеха тяга днес иначе там, ако е свободно би могло да се прави... ще видя другия път.
Боби, явно и аз съм от тия хора... благодаря за подкрепата и на теб..
Карпи, пия го защото носи 500 калории и 30 грама протеин и най-вече, защото в момента финансите са ми крайно ограничени за момента.
Не се притеснявай, че това, което си правил досега в залата е нищо. Аз лично не почивам между сериите и упражненията( максимум около 30-40сек), гледам постоянно да съм натоварен и два часа след тренировката вече не се чувствам уморен и започвам да си мисля, че не съм тренирал като хората. Хич не се притеснявай както и хората преди мен казаха - няма загубено време в залата :)
10:00- 100гр овес, 400гр кисело мляко, 40гр протеин, канела
13:00- 150гр мусака, 30гр масло, 1 яйцe, купа таратор, 100гр кайма
16:00- 40гр протеин, 15гр черен шоколад- свърши най-после!
19:30- 100гр мусака, 1чушка със сирене, 30гр масло, 2 яйца, 50гр сирене, таратор
24:00- 300гр извара
- +1 литър мляко
- мултивитамин
Тренировка:
100 повдигания на пръсти
2х20 +15кг на един крак
аб-уийл на колена 2х7
планкове, в преси, повдигания на краката...
малко предмишница с гумата
15минути
10:00- 80гр овес, 200гр кисело мляко, 40гр протеин, 2 лъжици сладко
13:30- 200гр боб, 30гр масло, 1 яйцe, купа таратор, 70гр пилешко, 50гр сирене
16:30- 40гр протеин
20:00- 200гр боб, 30гр масло, 1 яйце, 50гр сирене, 70гр пилешко
24:00- 300гр извара
- +1 литър мляко
- мултивитамин
почивам...
79кг- рекордна стойност за живота ми... 8 седмици 8кг, като една седмица имаше застой- прилично.
31.08.10
10:56
казано от CKOTA на 28.08.10, 17:24:
причина не съм на кеф- тоест генерално 99% от времето съм така, просто се научих да играя, за да престанат роднини да ме питат какво ми е... чел съм разни книги, помагат докато чета... честно да си кажа има и моменти в които ми е кеф бец причина, но са малко... сигурно съм циклофреник... не знам има надежда :D
Прочети някои книжки на Хорхе Букай и специално ти препоръчвам Четирите споразумения(тя е на друг автор, но в момента не се сещам за името му). Също се запознай с идейте на дзен будизма. Щастието идва отвътре. То не е пряко свързано с какво правиш, какво ти се случва, какво имаш и така нататак. Това са само временни фактори.
Седмица 2
10:00- 100гр овес, 400гр кисело мляко, 40гр протеин
13:30- 200гр боб, 30гр масло, 1 яйцe, 70гр пилешко, 50гр сирене
18:30- 40гр протеин, 2 сладки
20:00- 150гр боб, 30гр масло, 1 яйце, 50гр сирене, 70гр пилешко
24:00- 200гр извара
- +1 литър мляко
- мултивитамин
Тренировка:
лег 3х6х70кг
полулег с дъмбели 2х6х27,5кг 5х27,5кг
кофички 2х4 +10кг
сгъване с прав лост 6х40кг 3х45кг 5х40кг
сгъване с дъмбели 6х20кг 6х22,5кг
40 минути
Доволен съм... лега беше значително по-лесен, но не съм сигурен как да почна с прогресията нагоре... може би друия път ще пробвам 75 първа серия и после ще смъкна... на дъмбелите доволен, последната серия трябваше да пусна след 5тото, но се бях надъхал, че ще успея- другия път. кофичките вече са ми много голям зор. 45 за бицепс още са прекалено много и все пак съм доволен.
@everytime we touch Благодаря за съвета. При първа възможност ще прочета нещо.
Програмата ми можеш да я видиш на 24 или 23 страница. Спазвам принципите на Max-OT.
казано от CKOTA на 31.08.10, 15:50:
...не съм сигурен как да почна с прогресията нагоре... може би друия път ще пробвам 75 първа серия и после ще смъкна...
Аз действам точно така - на първата серия слагам тежест, за която преценявам, че трябва да ме озори сериозно за 5 повторения, а понякога - дори за 4. После в зависимост от това как съм се справил, свалям или не. Ако съм направил 4, свалям, ако съм направил 5, я оставям за още една серия, а ако съм успял да направя 6, често слагам още малко.
казано от CKOTA на 31.08.10, 17:21:
Да ама стъпка през 5кг не е малка за мен. Другата седмица ще си покаже
5 кг не са малко за никого, когато са близо до макса. :) Колкото по-близо, толкова по-тежки. :) За сметка на това е голям кеф, като успееш. :D
Да попитам тази програма МАХ-ОТ за сила ли е ?
Мога ли да я почна ако съм решил да качвам КГ ?
Боби, съгласен... зимата като минах 50 килограмовата бариера умрях от кеф : )
Кириле, отговора е по-скоро да. Да можеш да качваш кг с тази програма- подходяща е- аз самият това правя.
08:30- 80гр овес, 200гр кисело мляко, 40гр протеин
12:30- 100гр боб, 30гр масло, 1 яйцe, 100гр свинско, 30гр сирене, дочмати в зехтин
16:00- 30гр протеин, 2 сини слив
19:00- 100гр овес, 30гр масло, 3 яйца, 30гр сирене
- +1 литър мляко
- мултивитамин
Почивка.
Специална диета ли спазваш или просто ядеш много и тренираш здраво ? Щото на по 1 килгорам за седмица е перфектно, ако не са мазнини де.
10:00- 120гр овес, 400гр кисело мляко, 40гр протеин, канела
14:00- 200гр картофи, 30гр масло, 1 яйцe, 120гр пилешко, салата
18:30- 40гр протеин, банан
20:30- 100гр сметана, 30гр масло, 1 яйце, 120гр пилешко
- +1 литър мляко
- мултивитамин
Тренировка:
гребане с щанга- 6х90кг 6х95кг 5х95кг
набирания- 6 +10кг 5 +10кг
гребане на скрипец- 6х80кг
тяга- 6х120кг 6х125кг
френско разгъване-6х45кг 3х50кг 6х45кг
дъмбел зад врат- 2х6х35кг
42-3 минути
Втора поредна тренировка мачкам. След тягата ми се зави свят, но съм свикнал с ниско кръвно съм. Като цяло по-бързо и по-тежко от миналата седмица. Гребането ще го закотвя на 95 още една седмица и на скрипеца няма да качвам, че не съм много доволен от техниката, набиранията са ми много зор вече. Тягата ми беше супер лека днес- другия път 130. На френското 50 ми идват доста 3ка и то грозна, а зъмбела зад врат ми е тамън, но следващия е 40. Може да мина на изпълнение с една ръка. БЕ доволен съм.
10:00- 100гр овес, 200гр кисело мляко, 2 лъжици сладко
12:30- 200гр картофи, 30гр масло, 1 яйцe, 120гр пилешко, купа таратор
16:30- 40гр протеин, банан, сини сливи
19:00- 100гр сметана, 30гр масло, 1 яйце, 120гр пилешко, 100гр картофи
- мултивитамин
сутринта приготвих протеина и като отидох да обядвам видях, че не съм го изпил... нещо не ми се яде, не ми се и излизаше да пазарувам мляко и извара...
казано от fam0us на 01.09.10, 16:19:
Специална диета ли спазваш или просто ядеш много и тренираш здраво ? Щото на по 1 килгорам за седмица е перфектно, ако не са мазнини де.
Така като си без аватар сега видях, че си писал- диетата е 200+ протеин 100+ мазнини и въглехидрати, всъщност гледам да съм около 3000 калории дневно. Омазнил съм доста, сметнал съм колко мускул съм качил според формули и не съм много доволен... смятам да качвам до 85, ако не и повече- но стигна ли 26-7% мазнини ще спра, за да може все пак да съм качил поне 2кг мускул. Всъщност целта ми в дългосрочен план е 75кг на 11-12% мазнини, но пак се отплеснах...
Че то 26-7% мазнини е прекалено много за един трениращ, дано знаеш какво правиш, но ако резултата е само 2кг. мускули после когато чистиш ще си заминат и те.
Познавам си тялото поне толкова. Януари бях 25% на 72кг и 15% на 72кг юни. Така че аз говоря да 2кг мускул след чистенето, което не е малко. Ще видим...
Е то с тези формули може само да си следиш по нея, но на 27 процента просто не ми се мисли как ще изглеждаш.. :) Много са.
То и сега на 20 не съм за гледане, да не говоря, че едвам се обувам, ама това съм аз омазнявам здраво...
казано от CKOTA на 03.09.10, 17:02:
То и сега на 20 не съм за гледане, да не говоря, че едвам се обувам, ама това съм аз омазнявам здраво...
Я вземи да пуснеш една снимка да видиме дали е толкова зле положението. Според мен е малко преувеличено. Ако мазното е разпределено равномерно не мисля, че ще е чак толкова зле. Просто ще си по пухкав от обикновено :D .
То ти ако искаш може да качваш и чисто само, че трябва да става бавно и да се внимава какви храни приемаш и тогава няма да станеш 27-30 % мазен, то по принцип пак ще има мазно, но ще е по-малко.
Мнението беше редактирано от T-X на 03.09.10 18:36.
А с какво си мериш мазнините толкова често?
Мнението беше редактирано от Fallen на 03.09.10 19:21.
Карпи, така е бавното качване е по-добра оферта, но все пак е свързано с повече финанси... за сега храната ми е според възможностите... даже протеина тия дни ми е под 200… Иначе аз корем винаги съм имал сега е повече + задника и бедрата и тн... утре ще пробвам да се снимам и да пусна снимка...
Гипс, имам една книга с едни таблици от там се меря. Знам, че може да не е свръх точно, а и аз съм дефектен и давам отклонение в мой ущърб, но все пак аз се интересувам от изменението(делтата) по същата таблица съм бил 13,15,25,19 и тн проценти... има си разлика... книгата е Зоната на Бари Сиърс и неговата велика пропорция нутриенти 4:3:3 Б:В:М.
10:00- 100гр овес, 400гр кисело мляко, 40гр протеин, канела
13:30- 200гр чушки с ориз и кайма, 30гр масло, 1 яйце, 30гр сирене, купа таратор
18:00- 40гр протеин, грозде
20:00- 200гр чушки с ориз и кайма, 30гр масло, 2 яйца, 50гр свинско
- +1,5 литър мляко
- мултивитамин
Тренировка:
клек 6х75кг 5х80кг 6х80кг
напади с дъмбели- 6х17,5кг 5х15кг
тяга с прави крака- 6х90кг 4х80кг
военна преса 6х50кг 4х55кг 3х55кг
преса с дъмбели 6х20кг 6х22,5кг
ръце встрани- 7х7,5кг
50 минути
Тази тренировка върви по-бавно от другите 2… клека си иска своето. На нападите щях да се пребия та намалих тежеста, а на тягата кръста ми отказа, то още на клека всъщност- не болка а мускулно имах чувството, че ще се прсне за това и намалих тежеста, но на 4тото повторение хвърлих щангата... предмишниците ми ядат голям бой всяка тренировка. Пресите с дъмбели са ми леки, но нямаше кой да ми подаде дъмбелите, тегаво си е... иначе сутринат като се събудих- ляв лакът, ляво рамо, дясно коляно ме боляха, а да и китките... шантава работа...
дописвам 2 нишестета, 1 яйце и една сладка... а и снимки не мога да направя мама му стара... ако намеря някой да ме снима ще пусна...
10:00- 100гр овес, 200гр кисело мляко, 40гр протеин,
13:30- 200гр чушки с ориз и кайма, 30гр масло, 2 яйца, купа таратор
17:30- 40гр протеин, нишесте,
19:30- 200гр чушки с ориз и кайма, 30гр масло,50гр сирене, 100гр пилешко
- +1.5 литър мляко
- мултивитамин
Тренировка:
125 повдигания на пръсти
2х25 +15кг на един крак
аб-уийл на колена 2х8
L упражнението за някакви нищожни секунди...(powered by Oranje)
V преси 3 по много
Ще почна да тренирам още веднъж седмично корема.
казано от CKOTA на 05.09.10, 14:47:
10:00- 100гр овес, 200гр кисело мляко, 40гр протеин,
13:30- 200гр чушки с ориз и кайма, 30гр масло, 2 яйца, купа таратор
17:30- 40гр протеин, нишесте,
19:30- 200гр чушки с ориз и кайма, 30гр масло,50гр сирене, 100гр пилешко
- +1.5 литър мляко
- мултивитаминТренировка:
125 повдигания на пръсти
2х25 +15кг на един кракаб-уийл на колена 2х8
L упражнението за някакви нищожни секунди...(powered by Oranje)
V преси 3 по многоЩе почна да тренирам още веднъж седмично корема.
Това л-упражнение може да го правиш на лоста, така може и хвата да ти стане по-силен, апък и ще свикнеш.
у дома нямам лост- правя го на табуретки, но не беше добра идея да е след аб-уийла.
Все се каня да те питам...ходи ли да видиш залата в 125-то?
Идеята с яденето на нишесте каква е? Вкарваш бавен въглехидрат и държиш нивото на инсулина високо? Защо точно нишесте...не е ли по-добре картофи, ориз и подобни.
Вече 2 седмици тренирам в 125-то. Комплексирах се здраво :D, ама се надъхах още толкова.
Нишестето- идеята е, че обичам да ям сладки неща и си правя кремчета и без това гледам да вдигам калориите, сега ми е паднало да хапвам повече... след 2-3 месеца ще забравя за плодовете и сладките неща пак...
11:00- 100гр овес, 400гр кисело мляко, 40гр протеин,
14:00- 100гр чушки с ориз и кайма, 30гр масло, 50гр сирене, 150гр свинско, нишесте
18:00- 40гр протеин, грозде
21:00- 200гр руло стефани, 30гр масло, 150гр картофи, салата
- 1+ литър мляко
- мултивитамин
Тренировка- само на мозъка...
хахах те там в 125-то ходят много “играчи” ... как може да се комплексираш, половината така са се назобили :)
Хайде някоя събота заедно в Деница?
Дам... пълно е с трибойци и си хрупат здраво, но пък ме надъхват : )... Две съботи не успявам да стана просто, да не казвам голяма дума ще успея тоя път ;)