Дневник на Vip4eto

Темата е заключена.
Прескочи до:
VI

16.03.10
12:49

Здравейте  :)

и аз най-накрая с дневник....
Започвам на ново да редя стъпка по стъпка дух,тяло и начин на хранене

VI

16.03.10
12:53

Здравейте
искам да попитам и да помоля за помощ.На 25г. съм ,167см. 60кг.  От доста години се мъча с пустите килограми и ефект има smile от 110кг станах 60кг. smile ,само че тук започнаха проблемите.Отказвам да се храня,в момента постя (не ям яйца,мляко,кашкавал,сирене,нищо което съдържа каквато и да е животинска мазнина-а месо не ям попринцип).Не мога да приценя кога и как трябва да спра с тези диети без да кача килограми.от около месец съм само на пакет солети и 1-2 грейпфрута....сложно ми е да обесня колко неприятности и разправии имам с обкражението ми,което постоянно ми натяква да започна да се храня.Наистина тези които са около мен,немогат да ме познаят-аз съответно невиждам особена разлика...започнах и на фитнес да ходя за да сваля още малко (5-10кг.).Проблема е там че в даден момент самият ми организъм отказва да сваля килограми,сякаш тъпча на едно място и се изнервям :( какво да правя?????????
Идва лято....

VI

16.03.10
12:53

спрях постенето и започнах да се храня като бял човек.Вече ям почти всичко,но проблема е там че след хранене ми се повдига.....доста е неприятно.случва се и да “въран” час от храната.Знам че е проблем и то не малък.Опитвам се да се храня с месо (пилешко-гърди,риба-бяла,скумрия и т.н.),малко ми е кофти,защото месо не съм консумирала от доооста време,може би 1-2 години и сега юруш.........Искам до месец май да съм по уформена и с контури,но не мъжки а нежни женски  red face . Знам че може да стане,защото това което ми е останало от всичките тези диети е...кожа .
Имам една молба и се надявам да ми помогнете..........
Великата НВД????

Трябва ми примерно меню за 2-3 дена поне,и ако е възможно да не е еднообразно.Мисля че НВД е най-подходяша за мен smile .

167см./60кг/25г

16.03.10
16:05

Какво значи трябва ми?Ако се поразровиш ще намериш доста информация за НВД-то.Сама трябва да си съставиш някакво примерно меню,но преди това си изчисли ОКБ-то.А и из дневниците има доста идейки.Ако не си поблъскаш малко главата ...сама...няма да стане.

16.03.10
20:06

казано от vip4eto на 16.03.10, 12:53:

Здравейте
...... неприятности и разправии имам с обкражението ми,което постоянно ми натяква да започна да се храня.Наистина тези които са около мен,немогат да ме познаят-аз съответно невиждам особена разлика...започнах и на фитнес да ходя за да сваля още малко (5-10кг.).Проблема е там че в даден момент самият ми организъм отказва да сваля килограми,сякаш тъпча на едно място и се изнервям :( какво да правя?????????
Идва лято....

Здравей и ти,
аз малко се втрещих като прочетох постовете ти.....самонаказваш ли се? Естествено, обкръжението ти има право и аз не се учудвам никак, че не си успяла да отслабнеш колкото ти се иска. Случайно да ти се намира отпусната кожа с тлъстинки под нея, и то видимо? Пластчета на корема, бричове, целулит и отпуснато дупе? И стрии? Ако не, значи си извадила голям късмет, защото с твоя досегашен начин на хранене това се получава, е, и по - неприятни неща също. Важното е, че имаш желание да го промениш.

Ако си карала на твърде ниски калории, естествено, че организмът ти ще откаже да сваля в един момент. Отначало си го стресирала и той си е казал, че щом го храниш със солети и грейпфрути и не му даваш храна да функционира, ще ти хапне мускулите, а ще си запази мазнините за момента, в който няма нищо друго за ядене по бедното ти тяло. Това вероятно вече е станало в една или друга степен. Кофти стратегия.

Не бива да те води идващото лято. По - добре е да осъзнаеш, че ако не вземеш мерки, ще навредиш сериозно на здравето си. Тепърва ще идват лета....

казано от vip4eto на 16.03.10, 12:53:

.....Искам до месец май да съм по - оформена и с контури,но не мъжки, а нежни женски  red face.

Хубаво е, че ядеш. Не съм изобщо специалист по това, как се захранва човек, карал месец на солети, но мисля, че е нормално да ти се повръща, стомахчето ти се е свило. Та карай я по - полека, на по - малки порцийки, докато усетиш, че всичко е в ред.

Била ли си на лекар? Може би едни профилактични изследвания ще са ти от полза?
Мисля си, че първо трябва да решиш проблема с храната и тогава да започнеш да спортуваш. НВД определено не е за теб на този етап.
Забрави месец май. Може би май догодина, и то ако изцяло преосмислиш нагласата си към собственото тяло и здраве. Иначе няма да имаш трайни резултати, а може да си и навредиш.

Мнението беше редактирано от Инис на 16.03.10 20:06.

16.03.10

А аз искам малко история.

1. Как така си станала 110 кг. Само с ядене ли или си имала и други проблеми?
2. За колко време ги свали? С глад?
3. Защо всички момичета си мислят, че за няколко силови тренировки и ще заприличат на някоя муслулеста мъжкарана?? (хаха и аз бях така, ама ето на, няма нищо мъжко в мене, и няма и да има!!)
4. Не ти препоръчвам ‘диети’, смятане на калории и т.н. Според мене трябва да се обърнеш към специалист.

Иначе ето ти примерно меню:

Закуска:
Яйца, шунка, зеленчуци (краставица, домат), някоя маслина, сирене
или
Овесени ядки, кисело мляко (прясно)

Обяд:
Месо със зеленчуци/ пълнозърнести спагети със сирене/ яйца на омлет с всякакви неща (гъби, шунка, масло)

Вечеря:
Месо/ яйца/ извара/ зеленчуци и т.н.

Между яденетата винаги може да хапнеш плод ако искаш, парче шоколад, извара, мизвара.....

И изобщо в тоя сайт се ядат яйца, месо, масло, извара, зелении и овессссс  :lol: . И аз ям такива неща  :) .

Мнението беше редактирано от maria на 16.03.10 20:13.

16.03.10

Какво е ОКБ  ? Ам .... съжалявам че тук трябва да попитам но ми стана интересно :)
Випчето влизам ти в положението ,успех с НВДто .... но ако това на снимката си ти ..... незнам , ако ти с това тяло си отчаяна аза трябва да съм се хвърлила вече от Аспаруховия мост.

16.03.10
20:12

Отрицателен калориен баланс, за справки по - долу:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/

VI

17.03.10
07:54

Здравейте,

вчера доста добре се представих  grin
На обяд ядах половин пилешко филе(150гр) + зелена салата (50гр) + краставица (100-150гр)
16ч. доядах пилешкото филе от обяд (150гр) + зелена салата(20гр) + краставица (50гр)
18ч. хапнах 1 филийка ръжен хляб + 100гр извара - родопска закуска/ извара,половин кофичка кис. мляко,чубрица,ч. пипер,кимеон,малко сол и червен пипер/.
21ч ядах пилешко бутче (200гр) + салата с марули,домат,краставица,лук,царевица и малко гъби (200гр)

ПРАВИЛНО ЛИ Е ИЛИ НЕ????????????

казано от vip4eto на 17.03.10, 07:54:

вчера доста добре се представих...

ПРАВИЛНО ЛИ Е ИЛИ НЕ?

Няма нужда да викаш. Това хранене е доста по-добро. Може би мъъъничко мазнини не е лошо да добавиш - малко ядки, например. Всъщност - до обяд какво хапна? Не ми казвай, че обядът ти е първото хранене за деня...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.03.10 08:05.

Не може да се каже правилно ли е, или не. Зависи в какво състояние си. В твоя случай при солети и грейпфрути само е по-удачно постепенно да започнеш да хапваш повече, а не отведнъж.
Иначе това хранене е добро за някой на НВД или на най-ниския ден при въглехидратна ротация, който спи до обяд.
П.С. Вече ти казаха за мазнините - овкусявай салатите със зехтин, защото наистина са ти малко.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 17.03.10 08:07.

VI

17.03.10
10:45

казано от Кольо Пияндето на 17.03.10, 08:04:

казано от vip4eto на 17.03.10, 07:54:

вчера доста добре се представих...

ПРАВИЛНО ЛИ Е ИЛИ НЕ?

Няма нужда да викаш. Това хранене е доста по-добро. Може би мъъъничко мазнини не е лошо да добавиш - малко ядки, например. Всъщност - до обяд какво хапна? Не ми казвай, че обядът ти е първото хранене за деня...

Не викам  %-P

И да,до обяд,нищо не бях яла  :down:
Днеска почнах 08.00ч. с нес кафе 100мл. + 5мл. прясно мляко + подсладител закуска 11ч. - фини овесени ядки- 1 с.л. + 200гр. кис. мляко, и сега имам намерението да обядвам 13-13.30ч с пилешко филе на скара с домати и краставици...........????
за 16ч. имам още 200гр. кис. мляко + 1 с.л. овесени ядки :)
В 18ч. съм в залата - 20мин. кардио
                      3x15 -Пек-дек
                      3x15- Коремни преси
                      3x10-Извивки с гири встрани
                      2x10-Повдигане на краката от вис
                      3x15-Бедрено разгъване
                      3x15-Придърпване на вертикален скрипец с 10кг. тежест
                      3x15-Раменни преси с 10кг. тежест
                      2x10-Разгъване на гири зад глава
                      3x30-Разгъване на външно бедро в прав стоеж с 40кг.
                      3x30-Разгъване на вътрешно бедро в прав стоеж с 40кг
                      3x30-Избутване на тежест с крак назад с 40кг                     
                      Хиперекстензии-3x15
                      20мин. кардио
За вечеря 20.30-21ч. риба- скумрия на скара с лимон и варени картофи

VI

17.03.10
10:51

казано от Oranje на 17.03.10, 08:06:

Не може да се каже правилно ли е, или не. Зависи в какво състояние си. В твоя случай при солети и грейпфрути само е по-удачно постепенно да започнеш да хапваш повече, а не отведнъж.
Иначе това хранене е добро за някой на НВД или на най-ниския ден при въглехидратна ротация, който спи до обяд.
П.С. Вече ти казаха за мазнините - овкусявай салатите със зехтин, защото наистина са ти малко.

Леко го карам,вчера съм яла малко,постепенно ще увелича храната....
Само да попитам- орехи.......???? по колко и кога да ги ям?други ядки и само в сурово състояние ли???
Зехтин....ще пробвам  ;-)
Само не ми стана ясно,защо хората които са на НВД взимат и рибно масло.........?

VI

17.03.10
11:07

казано от inis9 на 16.03.10, 20:12:

Отрицателен калориен баланс, за справки по - долу:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/

BRM -1433.3
физическа активност-1.55
1433.3 x 1.55 =2221.615
2221.615 - 500 = 1721.615   ??????
Отрицателен калориен баланс

Това нищо не ми говори чесно казано.....  :down:

казано от vip4eto на 17.03.10, 10:45:

Днеска почнах 08.00ч. с нес кафе 100мл. + 5мл. прясно мляко + подсладител, закуска 11 ч...

Кафето и 5-те ml прясно мляко не минават за закуска, с която да избуташ до 11 ч... :-P
Закусвай. Това е храненето, при което имаш най-много свобода.

казано от vip4eto на 17.03.10, 10:51:

Само да попитам - орехи...? по колко и кога да ги ям? други ядки и само в сурово състояние ли?...

Орехите са ОК, както и всички други ядки, за които се досещаш (включително фъстъци, които по неразбираеми за мен причини тук не смятат за ядки :lol: ). За предпочитане е да бъдат сурови. Кога да ги ядеш - по всяко време, няма проблеми. Какви количества - трудно ми е да преценя, но до към 50 g дневно ще е ОК (отчитам факта, че сега си в преходен период към балансирано хранене). Малко маслини също са добра идея.

17.03.10
11:24

казано от Кольо Пияндето на 17.03.10, 11:19:

(включително фъстъци, които по неразбираеми за мен причини тук не смятат за ядки :lol: ).

Основната причина да не се смятат за ядки (не само тук, а навсякъде) е, че са от семейство Бобови.
Погрешното им причисляване към ядките произхожда от начина им на консумация. :)

казано от Margaritka на 17.03.10, 11:24:

Основната причина да не се смятат за ядки (не само тук, а навсякъде) е, че са от семейство Бобови.

Не мога да ти пратя ЛС, смятах да ти попитам за тези неща извън темата... Коя по-точно особеност на fam. Fabaceae е причината фъстъците да не се смятат за ядки? Няколко пъти тук ми е казвано това, но без сериозна аргументация. Останалите (истинските) ядки от едно семейство ли са?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.03.10 11:36.

17.03.10
11:39

казано от Кольо Пияндето на 17.03.10, 11:34:

казано от Margaritka на 17.03.10, 11:24:

Не мога да ти пратя ЛС, смятах да ти попитам за тези неща извън темата... Коя по-точно особеност на fam. Fabaceae е причината фъстъците да не се смятат за ядки? Няколко пъти тук ми е казвано това, но без сериозна аргументация. Останалите (истинските) ядки от едно семейство ли са?

Аз ще вметна едно просто обяснение..Ядките са всъщност ядков плод и са в черупки обикновено. Фъстъците са в шушулки, както и останалите бобови култури.

казано от diva 97 на 17.03.10, 11:39:

Аз ще вметна едно просто обяснение..Ядките са всъщност ядков плод и са в черупки обикновено. Фъстъците са в шушулки, както и останалите бобови култури.

Да, плодът на растенията от сем. Бобови е шушулка. Зърната в нея имат същия произход и предназначение (в чисто биологичен смисъл), имат твърде сходен хранителен състав и енергийна стойност с плодовете на ореха, леската, бадема, фисташката, слънчогледа и т.н. От чисто ботаническа гледна точка разлика има, така е... но дали това е правилният признак за разграничение? Давам пример - според ботаниката плодът на ягодата е орехче и е лъжлив. Защо тогава ягодата се смята за плод (както ябълка или пъпеш например)?

Тази дискусия не е за тук, ако искате - можем да я преместим на ЛС.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.03.10 12:29.

VI

18.03.10
10:30

Четвъртък 18.03.2010

08.30ч. - малко по малко от кофичка кисело мляко 0.1% + 2 с.л. овесени ядки

11.30ч. - кафенце

13ч. - пилешко филе печено на скара 200гр + 1 домат + брокули 100гр. печени на микровълнова с кашкавал(10-15гр)

16ч. - 3-4.5гр. фибри “Хуск” + половин кофичка кисело мляко + 200-250мл. мин. вода

20ч. - печено пилешко бутче 250-300гр. + краставица 200гр

И там някаде 50гр. сурови орехи  :-)

Какво ще кажите за режима ми днес.....трябва ли нещо да променя?????????

VI

19.03.10
09:09

Петък 19.03.2010

9.30ч. кафе + 1 захарин
10.30ч. Фибри “Хуск” 2-3гр. + 250гр. кисело мляко + 200мл. мин. вода
12.30-13.00ч. пилешко бутче 150гр. (печено без мазнина и подправки) + 1 домат среден + половин краставица
16ч. овесени ядки 2 с.л. + 250мл. кисело мляко
16.30ч. чай 250мл. без захар -билков + 50гр орехи (сурови)
18.30ч. тренировка  :-)  с акцент в/у КОРЕМ-гръб-гърди
21ч. вечерята не съм я измислила още....

VI

20.03.10
08:42

Събота 20.03.2010

07.30ч.- закуска -  кафе без захар + 250гр. кисело мляко + 2с.л. овесени ядки
09.30ч. 200гр. кисело мляко + 3-4.5гр. фибри “Хуск” +200мл мин. вода
14.30ч. - обяд - пилешко филе на скара 150-200гр. + 1 среден домат + половин краставица
17.00ч. овесени ядки 2 с.л. + 250гр. кисело мляко
21.00ч. вечеря -  пилешко филе на скара 150-200гр. + салата от моркови(овкусена с лимон) 100гр.
ИЛИ....
21.00 вечеря - извара с кис. мляко 200гр. + 2 пълнозърнести препекани филийки хляб + 1 среден домат

Мнението беше редактирано от vip4eto на 20.03.10 08:42.

VI

22.03.10
08:39

Неделя 21.03.2010   -Честита първа Пролет  :-)

оооооооооооооо мъка  :down:  станах в 13.30ч.......
13.45ч. 3-4.5гр. фибри “Хуск” + 200мл. прясно мляко 0.1%
15.30ч. пилешко бутче (варено,без мазнина,кожа и подправки) 150гр. + салата от брокули и краставица 150-200гр. + 3 черни маслини
17.00ч. тренировка  :)
21.00ч. вечера - 300гр. мусака + 200гр. кисело мляко + 1/2 компот от череши
кофти ама факт - убих се да повръщам  :shut:

VI

22.03.10
08:44

Понеделник 22.03.2010

12.30ч - 200мл. прясно мляко + 3гр. фибри “Хуск” + 200мл. мин. вода
14.30ч. пилешко бутче (варено,без мазнина,кожа и подправки) + салата от броколи и краставици 200гр. + 3бр. черни маслини
16.30-17.00ч.  овесени ядки 2 с.л. + 200гр. кисело мляко
17.30ч. -250мл. билков чай
20.00ч. - вечеря - салата от моркови с лимон + пилешко бутче на скара 150-200гр.
00.30ч. сънчооооооооо

Мнението беше редактирано от vip4eto на 22.03.10 11:27.

23.03.10
12:19

Випче,ти сирене,кашкавал,извара,заквасена сметана,сурови ядки не консумираш ли?Мазнините май са малко,така ми се струва..... :roll:

VI

25.03.10
12:38

ПОМОЩ.....  :down:

И сега какво..........?

От 2-3 дни се тъпча като за последно....
много ми е кофти,не защото се тъпча а защото се побърквам да повръщам....и немога да спра.Какво да правя бе хора.Умръзна ми вече чесно или няма да ям до припадане или ще ям пак до такова състояние горе долу.

Незнам какво да правя.
Незнам на кой да кажа.
Не мога да се сдърва да се тъпча :(

И сега на каде................?

Исус разрешава проблема така: Иди и продай всичко, що имаш, и дойди и ме следвай. (т.е. като си бедна нямаш пари за храна и не може да преяждаш :) )
Съвременния човек си дава парите на психиатъра за същото.
Е, има и вариант, в който просто не се тъпчеш, но това не става отведнъж, формулата на успеха е сложна и колкото повече дни си имала с гладуване, толкова по-трудно е после да си ядеш нормално.
Моят съвет е да си намериш хоби. Така не мислиш само за яденето. Но е много трудно, ако си свикнала досега да имаш всичко веднага.
Въобще лошото на крайностите е, че от тях се отива в друга крайност, не в равновесие.
Успех :)

VI

25.03.10
12:52

казано от Oranje на 25.03.10, 12:47:

Исус разрешава проблема така: Иди и продай всичко, що имаш, и дойди и ме следвай. (т.е. като си бедна нямаш пари за храна и не може да преяждаш :) )
Съвременния човек си дава парите на психиатъра за същото.
Е, има и вариант, в който просто не се тъпчеш, но това не става отведнъж, формулата на успеха е сложна и колкото повече дни си имала с гладуване, толкова по-трудно е после да си ядеш нормално.
Моят съвет е да си намериш хоби. Така не мислиш само за яденето. Но е много трудно, ако си свикнала досега да имаш всичко веднага.
Въобще лошото на крайностите е, че от тях се отива в друга крайност, не в равновесие.
Успех :)

:) 
Много ти благодаря,но мисля че в крайна сметка ако спреш да ме хулиш (ме навикваш), и ми кажеш какво да направя би било малко по лесно поне за мен.

Да не мислиш че ми е много лесно,илил че ми е много приятно като преглъщам да си виждам всички роднини от болка?
Да не съм искала така да стане!

Не те хуля, но проблема ти трябва сама да го решиш. Няма тайно хапче или билка срещу това. Просто спазване на правилата (в случая - на диетата).
Казахме ти как полека да започнеш да ядеш повече - просто го направи! Ако, например, имаш 1 вафла на ден - ядеш 1 вафла, не 6. Не можем да ти напишем магически руни, които да прочетеш и да спреш да ядеш. Много момичета и тук във форума минаха през периода на неконтролируемото ядене, всяка по различен начин успя да излезе.
Аз бих си написал на лист какво ми е менюто за деня и в колко горе-долу да го ям. Като дойде часът - изяждам порцията и готово, през останалото време не мисля как да те нахуля или как да ям, а за други неща.

25.03.10
13:08

Уф, на мене ще разкажеш ли за колко време стана от 110—> 60 кг и как се почна с това повръщане?
Булимичка ли си?

П.П. И Оранйе е прав. Ако известно време се храниш оскъдно, после неминуемо идва голямо ядене и не можеш да го спреш докато тялото ти само не каже ‘запасих се’, стига толкоз.

Мнението беше редактирано от maria на 25.03.10 17:32.

25.03.10
15:22

Леле ма ти нали уж се хранеше по-често и с по-нормални порции,това не те ли засища?Трябва да спреш да мислиш само за ядене,а това ще стане когато се храниш и не гладуваш.... :roll:

VI

25.03.10
20:10

казано от Мария Никифорова на 25.03.10, 13:08:

Уф, на мене ще разкажеш ли за колко време стана от 110—> 60 кг и как се почна с това повръщане?
Булимичка ли си?

П.П. И Оранйе е прав. Ако известно време се храниш оскъдно, после неминуемо идва голямо ядене и не можеш да го спреш докато тялото ти само не каже ‘запасих се’, стига толкоз.

Мисля че съм ти пратила ЛС...ако се лъжа ето ти ново  :red:

VI

26.03.10
21:33

tova e ...... sega :)

Мнението беше редактирано от vip4eto на 27.03.10 15:19.

VI

26.03.10
21:40

казано от vip4eto на 26.03.10, 21:33:

tova e predi…... sega :)

tova be6e predi 6 godini

27.03.10
00:26

здравей нова съм и просто останах изумена от твоите резултати колко мн си свалила! Продължавай в същият дух не се отказвай!

27.03.10
08:06

;-) Браво мацка,това си е чудо............. ;-)

VI

27.03.10
15:18

Грозното чудовище стана Жена  :red:

Благодаря Ви на всички

Стигнала си до тук, което е нещо страхотно... Keep walking!
Далеч се стига не като се бърза, а като не се спира!

VI

27.03.10
18:19

казано от Кольо Пияндето на 27.03.10, 16:24:

Благодаря  :red:

ще е радвам много ако ми помагате със съвети и кураж

27.03.10
18:28

казано от vip4eto на 27.03.10, 18:19:

На среща сме :), стига човек да има желание всичко може да постигне..Успех с дневника и целите! Малко късно се включвам..

VI

27.03.10
18:32

казано от S_L на 27.03.10, 18:28:

казано от vip4eto на 27.03.10, 18:19:

На среща сме :), стига човек да има желание всичко може да постигне..Успех с дневника и целите! Малко късно се включвам..

;-)  По-добре късно от колкото никога........

Благодаря ти и на теб  :-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1