дневникът на Макси

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.08.10
14:03

Може би е добре да им кажеш да престанат да те коментират и да ти дават съвети. Просто им кажи че не ти е приятно. Знам че понякога е трудно да се възпротивиш на близките си, но повярвай ми за теб ще е по добре :)
Защо трябва да се тормозиш и плачеш.

03.08.10
14:29

Трябва да се чувстваш удовлетворена, щастлива; правиш нещо хубаво за себе си. Изпитваш удоволствие, чувстваш промяна и това е най-важното. Ако не ти вдигат кръвното с това, ще е нещо друго. На мен всеки път ми казват колко бледа и уморена изглеждам и как съм била заслабнала. За изминалите над 10 години с този репертоар, трябваше да тежа около 30 грама и да съм с цвят на кожата лунно бяло. Най-близките ни хора не виждат понякога очевадните неща.

03.08.10
14:33

казано от maxxi на 03.08.10, 09:34:

Днес си купих сусамов тахан и ленено семе, ама ако ми кажете как да ги приемам, ще е добре :)))

Сусамовия тахан аз лично го приемам сутрин на гладно по 1сл, много ми се услажда, а лененото семе можеш да си слагаш в млякото, на салата или където намериш за добре..

03.08.10
16:03

Брагодаря, S_L! Ще пробвам утре на гладно с тахана, само ще трябва да проверя дали след него мога да ям Вита без брашно с кълнове, тоест - дали е по разделното хранене?

03.08.10
17:32

Не ми се струва особено подходяща комбинцията на тахана с хляб. И като цяло е храна, която бих избягвала ако искам да свалям кг.

03.08.10
18:20

казано от loryyyy на 03.08.10, 14:29:

Трябва да се чувстваш удовлетворена, щастлива; правиш нещо хубаво за себе си. Изпитваш удоволствие, чувстваш промяна и това е най-важното. Ако не ти вдигат кръвното с това, ще е нещо друго. На мен всеки път ми казват колко бледа и уморена изглеждам и как съм била заслабнала. За изминалите над 10 години с този репертоар, трябваше да тежа около 30 грама и да съм с цвят на кожата лунно бяло. Най-близките ни хора не виждат понякога очевадните неща.

Може би е добре да им кажеш да престанат да те коментират и да ти дават съвети. Просто им кажи че не ти е приятно. Знам че понякога е трудно да се възпротивиш на близките си, но повярвай ми за теб ще е по добре
Защо трябва да се тормозиш и плачеш.

Ами какво да ви кажа, когато кандидатствах в Академията беше същото - цялата рода се съюзи да ми обяснява, че няма да ме приемат, щото “Ти какво си мислиш, че си втори Пикасо???” Е, аз може и да не съм втори Пикасо, и най- вероятно не съм, ама ме приеха. Та сега е същото, кой откъдето ме види, само това ми обяснява, колко съм надебеляла, естествено придружено с “компетентни” съвети как да отслабна. Като чели нарочно съм напълняла. Пък те съветите им са едниииии - да спра с фитнеса, да ям само плодове и зеленчуци не знам колко време, или що де не пробвам онази, чудотворната диета на Дюкан... щото Пенка свалила 100 кг. с нея, а това, че на Пенка й е опадала косата, няма цикъл и са й се скапали бъбреците, не е важно. Важното е, че е свалила някакви си килограми. Вече много се отегчавам...

Мнението беше редактирано от maxxi на 03.08.10 18:21.

04.08.10
06:39

Хора, дайте съвет - нещо много странно ми се случи днес - реших да направя едно кардио у дома на велото.
40 мин, яко се изпотих, средна скорост - 39 км/час, RPM - от 100 до 115. Така, пулсомерът показваше през цялото време 93 - 96. Аз се засмях, реших - ръцете са ми потни, не отчита. Слизам от колелото и реших да си го мерна с апарата за кръвно, ей така, информативно. 93!  (nbeep) Квърно - 107/68, пулсът - 93! Това възможно ли е? Аз вярно, че отдавна не съм мерила пулс, ма все пак карам 40 мин, доста интензивно...

Мнението беше редактирано от maxxi на 04.08.10 06:39.

04.08.10
06:47

Ми значи не е било много интензивно- а има и друго до колкото ми е известно след определено време монотонна работа (около 10 минути) сърцето се успокоява до някаква степен и ако поддържаш това темпо и пулса не се вдига много... пробвай да направиш по-късно или друг ден нещо като спринт с максимално усилие за 20 тина секунди и виж пулса пак.

04.08.10
06:59

казано от CKOTA на 04.08.10, 06:47:

Ми значи не е било много интензивно- а има и друго до колкото ми е известно след определено време монотонна работа (около 10 минути) сърцето се успокоява до някаква степен и ако поддържаш това темпо и пулса не се вдига много... пробвай да направиш по-късно или друг ден нещо като спринт с максимално усилие за 20 тина секунди и виж пулса пак.

Човек, вода се лееше от мене, интензивно си беше. Пък преди не съм карала с такава скорост, а пулсът ми се вдигаше дори до 150 понякога. Аз отдавна не съм се качвала на моето колело, все или на велоергометъра в залата или на кростленажора, а там не мери пулс, но все пак - 110 RPM мисля, че не е хич малко.

04.08.10
10:41

Аз изобщо не обръщам внимание на стойностите, които ми показва велоергометъра в нас.
Показателно е, че си въртяла интензивно, продължително и си се изпотила. Това е важно. Останалото са само цифри.

04.08.10
11:56

8-ми ден разделно хранене

8.30 - топла вода с мед

8.45 - 40 мин. вело у дома
10.00 - две праскови и две сливи
10.30 - три Вита с кълнове без брашно с маслинена паста
13.00 - миш - маш
16.00 - планирам - плодове
16.30 - айрян
19.00 - вечерята ще е навън, още не знам, но ще е по разделното хранене

Чувствам се добре, с изключение на това, че днес кръвното ми е много ниско.

05.08.10
12:44

9-ти ден разделно хранене

Почти 100% съм чиста от джънк откакто се храня разделно. Не ми се дояжда. Даже вчера пред мен ядоха едни такива ужаещиииии пици, но! Аз геройски издържах на напрежението!
Днес малко се прецаках, тъй като тичах цял ден по задачи и към 11 изядох половин пакетче брускети марети, но... кво да се прави, има и такива дни.

та -
8.30 - три Вита - 2 с маслинена паста, 1 с домат
11.00 - както спаменах - половин Брускети Марети
15.30 - едно пилешко шишче и половин домат, 3 лъжици маслинена паста
после ще видим за вечеря какво ще измъдрим :)))
вечерята се мъдри :))) миш- маш с домати

тренировка - 9.30 - днес доста бързичко свърших, без кардиото - за 50 мин, ако не бях пила и кафе, можеше и още по- бързо.
10 мин. вело
3х15 - бенг преси - лост 8кг.+ 2х1.5
3х15 - повдигане на щанга от полулег - 8кг.
3х15 - флайс - 3кг.
3х15 - сгъване на крив лост - 8кг. + 2x1.5
3х15 - скотово - 4кг.
3х15 - концентрично сгъване
3х15 - повдигане на краката от лег
3х15 - повдигане на краката от вис
3x15 - изправяне до седеж
30 мин. вело

Мнението беше редактирано от maxxi на 05.08.10 16:02.

06.08.10
08:06

10-и ден разделно хранене

Есктра ми е. Днес ми дойде. Значи -
кг. преди - 70, след три дни ще се измеря пак.
Преди цикъла - бицепс - 29см.
                над коляно - 42-3
                бедро - 62см.
                ханш - 104см.
                талия - 78см.

Ще меря след три дни отново. Очаквам единствено разлика в килограмите.
Днес тренировката беше гръб и трицепс.

8.15- две Вита без брашно с кълнове и маслинена паста
11.00- две праскови
12.00 - миш- маш - нещо ми се услажда тоя миш маш
16.00- айрян, диня
19.00 - свински шишчета с кластавици, зехтин и копър

Мнението беше редактирано от maxxi на 06.08.10 19:24.

08.08.10
07:11

11-и ден разделно хранене

нещо я обърках храната в този ден, но не много

9.00 - една пълнозърнеста филийка с домат
11.00 - праскова
13.00 - пилешко бутче печено и салата домати и краставици и зелева салата
16.30 - праскова
20.00 - маслини и шунка

Ходихме на гости и нямаше нищо друго, което можех да ям, без да наруша разделното хранене. Обаче останах малко гладна да си призная.

09.08.10
09:49

13-и ден разделно хранене

Такааааа, нямам търпение да се похваля! Кг. не мръднаха и грам. НО - онзи ден като ходихме на гости си облякох една къса поличка, дето си я купих преди да забременея. Тогава бях 57 кила!!! И я закопчах без проблеми и без да ми изскачат паласките до коленете! Много се зарадвах. На другия ден се намъкнах в един панталон, пак от тоя период. И ми стоеше супер!
Вчера мъжът ми ми каза - Абе, не знам ти кво направи последните 3- 4 дни, ама някакси много си отслабнала...
А, да, и милите ми роднини, и те щом забелязаха промяната... Майка ми каза - Сякаш си “спихнала” като балон!

Много, много се зарадвах - най- после светлина в тунела!

Продължавам си разделното хранене, като откакто го практикувам нямам джънк, с изключение на три виолетки миналия петък, но тогава бях пред цикъл.

8.30- две пълнозърнести филийки с домат без масло

9.20 - тренировка, днес ми беше ден за крака и рамо. Няма да я описвам подробно, тъй като не се различава по нищо от тази предната седмица.

12.00- свинска вратна на скара и един домат
16.00 - планирам - плод + айрян като според разделното хранене плодът трябва да е половин час преди другата храна, тоест - плодът ще е в 16.00, а към 16.30 ще е айрянът
20.00 - или там някъде още не знам - това ще го дописвам

Бих снимала, но просто нямам време в момента и ще го отложа за след няколко дни.
Хубав ден!

Мнението беше редактирано от maxxi на 09.08.10 09:52.

10.08.10
08:24

14- и ден разделно хранене

8.00- топла вода с мед
8.20 - три пълнозърнести с маслинена паста
11.00 - две сини сливи, кисели
12.00 - свинска вратна на скара и домати
16.00 - диня
16.30 - айрян
20.00 - пиле на скара и салата, домати и краставици

Започнах да си планирам храненията, което ми действа много положително, тъй като предварително съм се настроила за определена храна.

Тренировка - 9.10 - за гърди и беципс

Време е да направя анализ на изтеклия месец.
Така - от две седмици си наложих строг режим на разделно хранене и резултатите вече са на лице. Намъкнах се в полата си отпреди да забременея, както и в един панталон. Стои ми стегнато и дупето ми изглежда по- повдигнато от преди.
Не съм съвсем сигурна, дали този резултат е само от разделното хранене или има нещо общо със спирането на хорманолните таблетки и това, че ми дойде. Мисля, че е комбинация от всичко това /храна, хормони + фитнеса/.
Не съм свалила на килограми, според моя кантар, но видимо съм се “свила”.
Все още от време на време много ми се дояжда сладичко, все още пуша и все още прегрешавам с винце. Но, определено е доста по- рядко и определено гледам да не е в дните, когато съм на фитнес на другия ден. Ами... май това е за сега.
Ако се сетя още нещо, ще дописвам.
Хубав ден! :)))

Мнението беше редактирано от maxxi на 10.08.10 08:31.

11.08.10
16:31

15-и ден
нетренировъчен, но може да се брои за за такъв, тъй като цял ден съм с колата в жегата - изминах 45 км. и се разправях с един огрооомен топ вата - около 11 кила и 2 метра дълъг.Три пъти си взимах душ, защото бях вииир вода....

8.30 - макарони
13.00- броколи със сирене, кашкавал и синьо сирене /което мисля, че готвачът си беше спестил/, панирани кашкавалчета
17.00 - айрян
21.00 - пиле на скара с домат

2 литра вода. Утре заминаваме и много се надявам да ми позволят да си направя трунировката рано сутринта.
Днес за пръв път човек, който не ме е виждал от два месеца, ми каза, че доста съм отслабнала и коремът ми бил плосък. Зарадвах се като дете на бонбон!
Ако не пиша следващите дни, то е, защото няма да съм в София. Не че ще ви липсвам, щото никой вече не ми пише, ама аз да си кажа. Както казва моят инструктор: Мързи те за кардиото, а да говориш не те мързи, нали?!

Мнението беше редактирано от maxxi на 11.08.10 18:09.

11.08.10
17:55

казано от maxxi на 11.08.10, 16:31:

Ако не пиша следващите дни, то е, защото няма да съм в София. Не че ще ви липсвам, щото никой вече не ми пише, ама аз да си кажа. Както казва моят инструктор: Мързи те за кардиото, а да говориш не те мързи, нали?!

Аз лично ти чета дневника, поздравления за резултатите, виждаш че бавно малко по-малко това, което си си поставила като цел се постига и то с желание от твоя страна, като съвет мога да добава това, че трябва да си увеличиш приема на протеин - риба, яйца, месо, мляко..

12.08.10
07:03

16- и ден

Благодаря S_L!

Успях! Отидох в 8.30 на тренировка и в 9.30 си тръгнах от залата. Е, пропуснах финалното кардио, но все пак си направих всичко за гръб и трицепс, дори н аизправянето до седеж си сложих тежест - 3кг.

Много ми се набира и ми се правят кофички. Днес се опънах на уреда, дето се правят коремните от вис, и постоях така около 10- ина секунди. След неуспешен опит да се набера, де, Стигнах до половината и ръцете отказаха. Мисля да помоля инструктора като свърши тая програма, да ме тренира така.

fire.is.my.nature

12.08.10
16:23

EEeeее браво на теб :) Когато има усилие , има резултат :)

16.08.10
10:15

ееее, вече загубих бройката на дните....
Няма да ги броя повече, щото така ще си се храня оттук нататък.
През четирите дни, в които не бях в София успях да задържа фронта с изключение на неделята, когато съгреших с един сладолед.
Иначе - разделно хранене и се движих много.
Днес -
8.30 - три супени лъжици овесени ядки и 100гр. сирене
12.00 - около 80гр. свинско на скара и един домат
17.00 - айрян - едит - отпадна айрянът, една консерва риба тон в растително масло и една краставица, нещо изгладнях
21.00 - сьомга на скара и салата, ще видим каква, може би домати и краставици или зелева, ще дописвам

9.20 -тренировка
15 мин. вело
3х15 - лег преса - 40кг. - дойдоха ми добре
3х18 - бедрено разгъване
3х15 - бедрено сгъване
3х20 - аддуктор вътр. част
3х20 - аддуктор външна част
3х20 - глутеус машина
3х15 - раменна преса - 2кг
3х15 - повдигане на гирички встрани
3х15 - обратен пек дек - 10кг.
3х15 - повдигане на крака то лежанка
3х10 - повдигане на крака то вис
3х30 - изправяне до седеж
30 мин. вело

Някъде между сериите се опитах да се набирам. Естествено, че не успях, но се задържах няколко пъти по 60 секунди.

Мнението беше редактирано от maxxi на 16.08.10 12:55.

16.08.10
13:21

Абе, мацка, защо 12 упражнения в една тренировка?! Многооооо  (dull) .
Като цяло 5-7 са достатъчни. Важното е да са добре подбрани и да ги изпълняваш правилно. И да ти е тежко. Мое мнение.

Мнението беше редактирано от maria на 16.08.10 13:22.

16.08.10
13:38

казано от Мария Никифорова на 16.08.10, 13:21:

Абе, мацка, защо 12 упражнения в една тренировка?! Многооооо  (dull) .
Като цяло 5-7 са достатъчни. Важното е да са добре подбрани и да ги изпълняваш правилно. И да ти е тежко. Мое мнение.

Ами аз нали тренирам с треньор, такава програма ми е направил за сега - тоест - 2- ра фаза, каквото и да значи това, опитах се да намеря повече информация за тия фази, ама не можах. В интерес на истината не се изморявам, добре ми е. То в тоя ден са най- много, но така или иначе след две седмици ще я сменя програмата.

16.08.10
14:35

Тоя ми напомня на моя първия “треньор” преди време. СМЕНИ ГО. Ебати програмата ти е направил...

Ако треньорът следва стриктно препоръките на курса, по който е сертифициран, то може да използва термини като ‘Фаза 2’ и т.н. Това не означава, че петата фаза, примерно, няма да е с упражнения за цялото тяло. Някои курсове наистина разделят тренировките на фази и треньорът определя чрез няколко теста откъде да започнеш. Един спринтьор на 200м няма да тръгне от същата фаза както кварталния бакалин или щерката му. И аз бих пуснал Макси първите няколко месеца на по-ниска фаза, където ще обърнем повече внимание на баланса, на стабилизации...
Има време и за тяга :)

16.08.10
15:21

казано от Oranje на 16.08.10, 14:51:

Ако треньорът следва стриктно препоръките на курса, по който е сертифициран, то може да използва термини като ‘Фаза 2’ и т.н. Това не означава, че петата фаза, примерно, няма да е с упражнения за цялото тяло. Някои курсове наистина разделят тренировките на фази и треньорът определя чрез няколко теста откъде да започнеш. Един спринтьор на 200м няма да тръгне от същата фаза както кварталния бакалин или щерката му. И аз бих пуснал Макси първите няколко месеца на по-ниска фаза, където ще обърнем повече внимание на баланса, на стабилизации...
Има време и за тяга :)

Благодаря за разясненията! Утре ще погледна всъщност дали е втора или трета фаза, май беше трета, но не съм сигурна. Пък няма и чак такова значение :)))

16.08.10
16:12

Така или иначе - по добре да правиш нещо отколкото пък нищо  :) .

16.08.10
16:17

казано от Мария Никифорова на 16.08.10, 16:12:

Така или иначе - по добре да правиш нещо отколкото пък нищо  :) .

Хехе!
Ами аз също искам да правя набирания, клекове и кофички, ама не мога. Даже сутринта ми се смяха, щото се опитах да се набирам...
Пък клекове не мога заради коляното... Ами.. човек трябва да се съобразява и с особеностите на тялото си, все пак.
Важното е да има желание и да не се отказваме :))))

16.08.10
19:57

казано от maxxi на 16.08.10, 16:17:

Ами аз също искам да правя набирания, клекове и кофички, ама не мога. Даже сутринта ми се смяха, щото се опитах да се набирам...

Да не ти пука :) На мен преди много ми се смяха за кофичките, защото едва можех да стоя с опънати ръце. Ама продължих да си опитвам и постепенно се научих :)

17.08.10
08:22

Ами - значи фаза 3 било. Тези фази всъщност какво обозначават?

Иначе -
7.30 - 4 супени лъжици овесени ядки със сирене
12.00 -варено пиле със салата домати и краставици
по- нататък - ще видим

Тренировка - 9.20 - гърди и бицепс, ще я описвам подребно после

17.08.10
09:21

казано от maxxi на 17.08.10, 08:22:

Един Бог знае  8-) .

17.08.10
09:29

казано от maxxi на 17.08.10, 08:22:

Питай него, той ги е измислил :)
Личното ми мнение е, че има прекалено много машини за сметка на комплексни упражнения.

18.08.10
05:26

Мда, Петко, всички това ми казват :(( Явно ще трябва да поставя въпроса пред инструктора.
Да се похваля, де  (blush) вчера срещнах една колежка от Академията и тя ми каза, че много съм отслабнала  (inlove)

18.08.10
05:37

Ако виждаш резултати от тренировката и се чувстваш добре, не я сменяй.

Каква спец. си завършила в академията? :)

18.08.10
09:20

казано от buhtata на 18.08.10, 05:37:

Ако виждаш резултати от тренировката и се чувстваш добре, не я сменяй.

Каква спец. си завършила в академията? :)

Определено се чувсвам добре, но малко прекалявам май - тоест - понеже ми е гот и ходя 4 пъти седмично, което май е множко...
Ами текстил съм завършила - най- готината специалност  ;)

18.08.10
13:33

Днес - храната не е разделна поради финансовата криза, обзела нашия хладилник :((((

8.00- две филийки с риба
12.00- лазаня
17.00 - ще бъде - две нектарини
вечерята ще я дописвам - ще гледам поне тя да е разделна

тренировката беше супер! Отидох в 10.00
12мин. вело
гръб и трицепс - същите като миналата седмица.

Вода - до момента 2 литра.

18.08.10
13:37

А какво значи разделна и защо трябва да я делиш? :)

18.08.10
13:44

казано от Петко К на 18.08.10, 13:37:

А какво значи разделна и защо трябва да я делиш? :)

Поради отчаяние...
Разделна значи по системата на разделното хранене- не смесваш въглехидрати с протеини и белтъчини.
Деля я, защото така мога да се контролирам по- добре. Преди няколко години спазвах този режим и отслабнах доста. Иначе малко се увличам :))))))

20.08.10
05:33

Амииии.... какво да кажа за последните два дни?! Малко каша- маша...
В основни линии гледах да спазвам принципите на разделното хранене, само вчера сутринта - сандвич с шунка и кашкавал.

Тези дни няма тренировка, ще се въздържам от забранени комбинации. Следващата тренировка ще е в понеделник.
Кантарът ми показва три - четири кила от горе. Кво става - не знам...

20.08.10
06:51

Макси, мила... стига с този кантар. Забрави го..гледай огледалото, слагай снимки тук, ние ще ти казваме качваш ли, сваляш ли. Недей да се тормозиш излишно.

Поздрави!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1