дневникът на Макси

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.08.10
15:24

казано от libra на 20.08.10, 06:51:

Макси, мила... стига с този кантар. Забрави го..гледай огледалото, слагай снимки тук, ние ще ти казваме качваш ли, сваляш ли. Недей да се тормозиш излишно.

Поздрави!

Благодаря ти, Либричка!
Ами няма как да не се тормозя - на 1.09 отивам на море, а съм такова гюле...
Ще снимам понеделник, вторник и ще видим...
Днес ще се скъса да ме боли коремът, не зная какво е - киста ли е или срастване от операциите, от сутринта ме боли и дърпа... ужасон!..........

Мнението беше редактирано от maxxi на 20.08.10 15:28.

fire.is.my.nature

20.08.10
15:27

E как 3-4 кг за няколко дена? Или си пред цикъл, или си яла нещо , от което задържаш вода . Най-вероятно е комбинацция от двете :)

20.08.10
22:27

Макси зарежи го тоя кантар,вярвай на метърчето :)

21.08.10
06:42

казано от fire.is.my.nature на 20.08.10, 15:27:

E как 3-4 кг за няколко дена? Или си пред цикъл, или си яла нещо , от което задържаш вода . Най-вероятно е комбинацция от двете :)

Да, да, така се получи на края - нещо бях задържала H2O. Днес нещата са по- добре, но пак стомахът ми е подут. Наказах се с едни крилца от KFC и не мога да се оправя вече два дни.

23.08.10
14:08

Такаааа, събота устисках фронта, но в неделя беше освинване пар екселанс... То не беше бял хляб, то не беше пържено, то не бяха салами и шунки... абе - истинско мазало...

Днес вече съм в ред -
8.00 - чаша хладка вода с мед
8.30 - две Вита, едната с домат, другата с краставичка
11.30 - пилешко варено- пушено бутче - обожавам ги, но рядко си позволявам, домат
14.30 - 100 свинска вратна на скара
21.00 - планирам - пак свинска вратна със зелева салата и домати и краставици

до сега - 3литра вода

Тренировка - 9.20
днес съм малко болна - боли ме гърлото и пусто не мога да разбера как след събота и неделя човек се чувства като пребит...

Та, тренировката беше обичайната за крака и рамо.
Лег- пресата я правя с 40. Според “разбирачи” от близкото ми обкръжение било много?
А, да, и в неделя сестра ми ме попита: Ама ти още ли ходиш на фитнес? Аз й отговорих - Не. А тя - еми личи си, отслабнала си...  (nhappy)  (mooning)  (giggle)

Мнението беше редактирано от maxxi на 23.08.10 14:09.

24.08.10
04:31

Точно 10 дни до морето.
Знам, че не трябва да го искам, ама дано отслабна още малко...
Днес ми е ден за срещи и няма да има тренировка, за това храната ще бъде внимателно подбрана.

7.10 - хладка вода с лъжица мед
7.30 - 4 супени лъжици овесени ядки със сирене

EDIT -
10.00 - капучинена кофа от COSTA
13.00 - половинка сандвич от пълнозърнест хляб с жълти сирена от COSTA
15.00 - 200гр. свински бут на скара
вечерята ще я измисля после.

Днес отново получих комплименти за своето тяло и мисля да предам кантара за вторични суровини.

Мнението беше редактирано от maxxi на 24.08.10 14:09.

24.08.10
14:21

Един тъп въпрос -

Възможно ли е да се намалят мазнините, без да са ми се смалили обиколките?
Забелязвам, че месцето около задната страна на ръката ми не се тресе така зверски, тоест - почти не се тресе. А пък обиколката на бицепса ми си е същата.

24.08.10
16:07

казано от maxxi на 24.08.10, 14:21:

Един тъп въпрос -

Забелязвам, че месцето около задната страна на ръката ми не се тресе така зверски, тоест - почти не се тресе. А пък обиколката на бицепса ми си е същата.

Възможно е. По-малко мазно,повече мускул :)

Макси едно не мога да разбера след всичко изчетено и след всички съвети ти пак си знаеш твоята и си караш на някви смотани режими “разделно хранене”. Преди си отслабнала,но дали сега ще отслабнеш? И аз преди ядях по два дюнера и пиех по 2л кока кола,но сега не.
Взимай се в ръце и започвай да се храниш нормално и най-вече здравослновно. Заеби го това море дали ще си слаба или дебела е все тая, мъжа ти теб ще гледа,а не мен.
Ти трябва да се харесваш,а не хората!

24.08.10
16:25

казано от Hiya на 24.08.10, 16:07:

казано от maxxi на 24.08.10, 14:21:

Един тъп въпрос -

Възможно е. По-малко мазно,повече мускул :)

Макси едно не мога да разбера след всичко изчетено и след всички съвети ти пак си знаеш твоята и си караш на някви смотани режими “разделно хранене”. Преди си отслабнала,но дали сега ще отслабнеш? И аз преди ядях по два дюнера и пиех по 2л кока кола,но сега не.
Взимай се в ръце и започвай да се храниш нормално и най-вече здравослновно. Заеби го това море дали ще си слаба или дебела е все тая, мъжа ти теб ще гледа,а не мен.
Ти трябва да се харесваш,а не хората!

Да, де, ама започнаха разни колежки да се навъртат хихихи...
Това на майтап - истината е, че никога не съм се хранила по толкова много и днес чак ми прилоша от глад - щото свикнах да ям на три- четири часа и тая огромна разлика от 7.30 до 13 часа ми дойде в повече. Излязох от COSTA и на три- четири пъти щях да тупна. Взимам си поука и няма да го повторя.
А за разделното хранене - то не ти забранява да ядеш, пък и аз малко си го премоделирах по мой си начин - тоест - сутрин ям овесени адки със сирене или Вита с домат и краставица, на обяд  - месо със салата, на вечеря - пак. Не стоя гладна - просто не смесвам белтъчини с въглехидрати и месо с въглехидрати. Нищо страшно. Чувствам се добре, с изключение на днес.
Целувки!

25.08.10
11:40

12 мин. вело
3х15 - бенг преси - лост 8кг.+ 2х1.5
3х15 - повдигане на щанга от полулег - 8кг.
3х15 - флайс - 3кг.
3х15 - сгъване на крив лост - 8кг. + 2x1.5
3х15 - скотово - 5кг.
3х15 - концентрично сгъване - 4кг.
3х15 - повдигане на краката от лег
3х15 - повдигане на краката от вис
3x30 - изправяне до седеж
30 мин. кростренажор

Днес бях в страхотна форма!Имах енергия, желание и сила. Дори успях да направя две половин кофички!!!!!!!!!!!!!!! Май ще го оборя моя инструктор, че никога няма да успея!

Храната -
2 царевици сутринта
две Вита - едната с течен шоколад, другата с домат

обяд - свинско на скара с домат

после ще видим

27.08.10
10:19

ами... Макси максимално се изложи... направо ме е срам да си призная. Провалих си разделното хранене в няколко поредни дни. Хубавата новина е, че все пак съумях да се храня по пет пъти на ден, без джънк и без да преяждам. Всъщност, единственото ми прегрешение е било сутрин - Вита с шунка. Абе... не знам. Все едно някой ме е омагьосал.

Та, вчерашната ми тренировка мина под тежестта на някакъв грип, който ме гази, но все пак добре си потренирах, като спесих само финалното кардио. Гръб и трицепс. Никакви изненади, само разгъването зад врат го правя вече с два килограма, вместо с един.

Амиии, това е. И да ме порицаете, заслужила съм си го. Какво става с тая храна - не знам. Само се лутам и все се дъня...

Мнението беше редактирано от maxxi на 27.08.10 10:19.

27.08.10
10:24

Защо не си напишеш менюто за дните, през които си се “изложила”? Все си мисля, че просто не си следвала принципите на разделното хранене. Голям праз!

fire.is.my.nature

27.08.10
10:51

Какво значи “дъня се” ? Ако беше в някое тъпо американско Тв шоу за отслабване с награда 1.000.000 долара за “най-стриктния участник в рамките на 3 месеца” ( примерно ) , тогава можеше да се самобичуваш :D Ама при положение , че си поела път към трайното отслабване , няма смисъл да следваш вманиачено някакви принципи - било то разделни , нисковъглехидратни ,нискомазнинни или не знам си още какви секти :D Да , когато си дисциплинирана и се храниш здравословно - има резултати . Но част от победата е да можеш да “падаш” от време на време и грациозно да се изправяш и да си продължаваш към целта :)

казано от fire.is.my.nature на 27.08.10, 10:51:

Какво значи “дъня се” ? Ако беше в някое тъпо американско Тв шоу за отслабване с награда 1.000.000 долара за “най-стриктния участник в рамките на 3 месеца” ( примерно ) , тогава можеше да се самобичуваш :D Ама при положение , че си поела път към трайното отслабване , няма смисъл да следваш вманиачено някакви принципи - било то разделни , нисковъглехидратни ,нискомазнинни или не знам си още какви секти :D Да , когато си дисциплинирана и се храниш здравословно - има резултати . Но част от победата е да можеш да “падаш” от време на време и грациозно да се изправяш и да си продължаваш към целта :)

Много добре казано ! :) :) :)

27.08.10
11:38

Нормално е да провалиш режима след като си на режим, след като има заседнали понятия в мозъка ти като: това може, а онова не. А е нормално да има такива понятия след като сега се учиш и все още луташ и имаш за цел да свалиш мазнини и килограми. Темата е нож с две остриета. Целта е една, пътищата много. Ако един ‘път’ те проваля - хващай друг или гората  :) .

27.08.10
12:25

А така! Казахте ми го. Значи - keep going. Аз наистина се чувствам МНОГО ЗЛЕ в ограничения. Ами... сега какво оттук нататък...
Еми - ще видим след морето :)))

28.08.10
05:12

ДЕНЯТ НА РАВНАСМЕТКАТА ОТ ЧЕТВЪРТИЯ МЕСЕЦ

А така, дойде моментън на истината, а тя е:
70кг. пусти да опустеят, както казва баба ми на село

бицепс -    30 - също, както последното мерене
талия -      76 (-2)
над коляно - 41 (-2)
прасец -    34 (-3)
ханш -      102 (-4)
бедро -      61,62,63 - нещо не мога да го хвана

и - най- голямата изненада
гръб -      102 (-5)

Резултатите ме изненадват. Този месец явно съм стопила мазнинки в други части на тялото, не знаех, че става така - мислех, че мазнинките се топят равномерно?! В защита на бицепса, ще кажа, че изглежда доста по- добре, въпреки, че си е на старите см. Ръката ми е доста по- стегната и почти не се тресе  :D
Все още съм недоволна от вътрешната част на бедрата и бричовете, но мисля, че са започнали да се стягат. Харесва ми как ми се оформя коляното! И друго, което забелязвам е, че вече нямам целулит. Като стисна кожата е гладка. Само по бричовете са се задържали малки кратерчета, но вече не са лунни, а като мехурчета от вана ххихихи.

Храната

въпреки, че този месец се опитах да се храня разделно и не успях, намирам, че отношенията ни с храната стават все по- дружелюбни и някакси вярвам, че на края ще си паснем характерите. Този месец джънкът ми е минимален, преяждането и гладуването - също.
Забрявих да спомена, че си влязох в една пола от преди да забременея и един панталон. “Влязох” означава, че ми седят така, че да мога да ги нося спокойно, без да изскачат паласки и шкембе.

Щом започнах да си правя палачинки от овесени ядки, значи нещата може и да се случат! Също ми се иска да споделя, че поради невротичния ми характер, тази бавна победа ми е много сладка! Аз съм човек на бързите решения и действия и това, че “трябва да имам търпение” винаги ме е влудявало и понякога ме кара да се отчайвам (както вече сте забелязали, де). Но тази битка ще я доведа до края, твърдо съм решила. Не мога без фитнес вече, не мога без миризмата на залата, без мазолчетата по ръцете и без потта, дето се лее от мен...ооооооотнесох се. Така, де  :D

Хубав ден на всички!

Мнението беше редактирано от maxxi на 28.08.10 05:34.

Браво , Максиии ! :) Давай все така и да не си се отчаяла повече , сигурна съм , че изглеждаш страхотно  . :)

28.08.10
07:05

Само така, Макси! Напред и нагоре, нищо няма да ни сломи!  :)

28.08.10
07:11

Макси, браво, мила, на верния път си - щом няма преяждания и гладуване.
За оформянето на тялото се иска повечко време, но пък става гарантирано : ))))
Не се сваля равномерно - зависи си от твоя организъм и структура - едни - като мен - свалят от горе надолу, други - обратното. Същото е и с качването.
Но най - първо натрупаните мазнинки ще паднат последни.
Много е готино без целулит, нали? Аз на морето тая година не видях жена или момиче без такъв.
Хареса ми поста ти, звучи балансирано, дръж руля!

28.08.10
08:47

Макси, поздравления. Най-приятно е, когато виждаш, че усилията ти са възнаградени с успех и тогава имаш стимул да продължаваш напред и да си поставяш нови и нови цели. Успех и занапред :)

28.08.10
10:35

Макси браво мила!!! Продължавай в същият дух! Търпение и време е нужно,за да постигнеш целите си!

29.08.10
14:02

Много ви благодаря, приятели!!!
:)))))

29.08.10
14:52

Вчера храната беше добра.
Сутринта - овесена гофрета с шунка и кашкавал
Обяд - половин чиния шкембе чорба, порция гюведж, салата
Вечеря - свински ребърца на скара - не тлъсти, домати и краставици и зелева салата

А днес ми се случи случка - спуках киста и умрях от болка. Лошата новина е, че аз наистина не трябва да ги спирам тия капани хормонални, сега обаче, не зная към ког ода се обърна да ми изпише нещо, което да е добро за мен.
Обърках и ядене и всичко... Но ще се поправя утре, обещавам.
Може би, за мое огромно съжаление, ще трябва да пропусна фитнеса утре, а това е неприятно, защото в сряда заминаваме за морето и 5 дни няма да ходя. Но... здравето преди всичко.

29.08.10
15:01

При спукана киста май се ходи в спешното,нали? Макси здравето преди всичко! Отиди на доктор да те прегледа и ако трябва си почни шибаните хормонални.

29.08.10
15:26

казано от Hiya на 29.08.10, 15:01:

При спукана киста май се ходи в спешното,нали? Макси здравето преди всичко! Отиди на доктор да те прегледа и ако трябва си почни шибаните хормонални.

Ходих, ходих, утре ще си ходя и при моята, дето си ме гледа. Просто тя е оператор и много не разбира от хормони. Тия днес в Майчин дом ми казаха Марвелон, ама не знам...

29.08.10
17:35

казано от maxxi на 29.08.10, 15:26:

казано от Hiya на 29.08.10, 15:01:

Ходих, ходих, утре ще си ходя и при моята, дето си ме гледа. Просто тя е оператор и много не разбира от хормони. Тия днес в Майчин дом ми казаха Марвелон, ама не знам...

Макси аз съм супер доволна от Марвелон! Отслабвам и с тях,макар и бавно. Пробвай и разбери кои хапчета ти подхождат. Просто каквито и да пиеш трябва да увеличиш приема на вода и да намалиш солта.
И най-вече,за да няма лакомия ТИ сама трябва да си даваш спирачки от към ядене на джънк храни. И без такива ама събирахме се събота и неделя.  :D

29.08.10
17:47

И аз от Марвелона бях по-доволна отколкото от Диане 35 например :) Сега се опитвам да се сетя нещо от онзи период - мисля, че получавах крампи в прасците, та се наложи да пия магнезий.

Другото Хия го е казала :) Успех, Макси :)

Мнението беше редактирано от Atom на 29.08.10 17:48.

29.08.10
18:54

Благодаря ви Hiya, Atom!
Всичко ще се нареди, ама да знаете какво чух пак днес... “Остави го това отслабване и този фитнес, виж до къде те докараха...”  (giggle)  (nbadno) Човек не знае да се смее ли, да плаче ли...

30.08.10
10:47

казано от maxxi на 29.08.10, 18:54:

Благодаря ви Hiya, Atom!
Всичко ще се нареди, ама да знаете какво чух пак днес... “Остави го това отслабване и този фитнес, виж до къде те докараха...”  (giggle)  (nbadno) Човек не знае да се смее ли, да плаче ли...

Олее аз ако съм ще им тегля по една. Въобще не давам на никой да прави такива коментари. Не им се връзвай. Гледай ти да си добре.

30.08.10
10:53

Сега ще се изкажа малко неподготвена, но да питам - по принцип не е ли добре кистите да се пукат? Защото ако не се пукат растат все повече и тн?

30.08.10
12:16

казано от Atom на 30.08.10, 10:53:

Сега ще се изкажа малко неподготвена, но да питам - по принцип не е ли добре кистите да се пукат? Защото ако не се пукат растат все повече и тн?

така е хубаво, по принцип. Ако не са твърде голями и пълни с течност. Днес ходих на гинекологи денсият ми яйчник е целият на кисти и много уголемен. Имам течност в корема и такива хубави работи. Изписа ми някакви противозачатъчни, дето не съм ги и чувала - Милигест. И това е. Сега ще чакам. Много гадно - още ме боли и то много...

30.08.10
12:26

От какво се получават тия кисти?

30.08.10
12:33

казано от Мария Никифорова на 30.08.10, 12:26:

Бали му ... При мен са функционални - по време на овулация, обаче не се пукат като при нормалните хора, а стават много големи.

30.08.10
13:35

казано от Мария Никифорова на 30.08.10, 12:26:

За жалост точната причина за поява на поликистоза не е изяснена. Аз толкова много съм се ровила, за да намеря някой материал, но нищо кой знае колко съществено не намерих. Много лекари казват, че може да е семейна оберемененост, други че в основата му стои хормоналния дисбаланс..

30.08.10
14:08

Ами интересното е, че миналия месец пак се спука, но беше малка и не ме боля много - някъде около половин час и ми мина. А сега... майко мила, така не ме е боляло никога в живота!
Сестра ми има СПЯ, обаче не пука като мене на поразия. Много гадна история.

30.08.10
14:30

казано от maxxi на 30.08.10, 14:08:

Ами интересното е, че миналия месец пак се спука, но беше малка и не ме боля много - някъде около половин час и ми мина. А сега... майко мила, така не ме е боляло никога в живота!

Уффф аз като чели повече щях да се радвам да се пукат...ама не. Станали са много повече. Лекарката се изрази “ооо милата, колко са много”... Кофтито е обаче, че не спира да ме боли вече 5ти ден. Освен обезболяващи лекарите нямаха какво друго да направят за мен.
Няма да пия скапаните противозачатъчни....дори и с риск нещата да станат по-зле, това чудо не искам да го пия.

30.08.10
15:06

казано от libra на 30.08.10, 14:30:

казано от maxxi на 30.08.10, 14:08:

Уффф аз като чели повече щях да се радвам да се пукат...ама не. Станали са много повече. Лекарката се изрази “ооо милата, колко са много”... Кофтито е обаче, че не спира да ме боли вече 5ти ден. Освен обезболяващи лекарите нямаха какво друго да направят за мен.
Няма да пия скапаните противозачатъчни....дори и с риск нещата да станат по-зле, това чудо не искам да го пия.

Не искам да те плаша, но се налага. Първия път, когато спуках киста, бях ходила на трима гинеколога преди това и НИТО ЕДИН от тях не видя, че имам излив. Чак когато вече усетих, че ми става много зле, отидохме в Пирогов и докторът се хвана за главата. Кръвното ми беше 200 на 100. Ти прецени за каква спешност става въпрос, щом ми набучи шиш директно без упойка, за да ми направи пункция. Не си играй, а отивай или в Пирогов или при някой с хубава апаратура. Щото на мен тия в Майчин дом вчера също не видяха течността.

30.08.10
16:18

И още нещо - аз също като теб си ходех цяла седмица къде ли не. То си ме болеше, а личната ме убеждаваше, че било летен вирус. С тия кисти шега не бива - много са коварни.

31.08.10
18:14

Днес ми е нетренировъчен ден. Храната беше умерена и балансирана. Вода - май с водата изостанах.
Вече нямам болки и утре заминавам на мореееее! Дойде и моят ред! :))))))

8.30 - две Вита без брашно с кълнове с препечен бекон
12.30 - китайска салата с кълнове, ориз с морски дарове
15.00 - пет не- сладки сливи
17.30 - 50гр. бекон
20.00 - пиле в сладко- кисел сос

Амиииии - това е от мен! Бъдете здрави, тренирайте си, отслабвайте, правете любов и ... ме чакайте!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1