Ето ме! Как бързо минаха пет дни!
Храната беше УЖАСНА....Сутрин сандвичи, на обед сандвичи, вечер - е, само вечер беше що - годе добре. Едната вечер - пилешко шишче, едната - миди, свинско шишче ... едната - нищо. Хубавото е, че нямаше джънк, даже никакъв, както и алкохол- почти никакъв. Ами... хубава работа, ма гръцка. Както и да е - започвам наново и няма да се заричам вече за никакви режими. Тоест - ям, каквото ям и не заявявам,че спазвам режим, щото нещо не ми се получава.
Днес -
8.00 - препечена филрийка с маслинена паста
9.20 - тренировка - гърди и бицепс
12.00 -миш - маш
после ще видим!
казано от maxxi на 07.09.10, 08:47:
Както и да е - започвам наново и няма да се заричам вече за никакви режими. Тоест - ям, каквото ям и не заявявам,че спазвам режим, щото нещо не ми се получава.
От време на време прочитам такива изречения в дневниците, които са ми меко казано смешни и служат по-скоро за самоуспокоение. Знам го, защото и аз го правех. И като се погледнеш след месец и не видиш никакъв резултат (при условие, че се стремиш към такъв) пак почваш да се вкарваш в различни филми/режими, които в повечето случаи са недобре обмислени и точно затова са с неуспешен край, ако изобщо имат такъв. Не говоря конкретно за тебе, а по принцип ;) . Мотивацията и волята са много важни за да се научи човек да се бори, да се промени (както физически, така и душевно) и да живее в мир със себе си. Тоест винаги да иска повече и повече, и да се учи, без разбира се да се самозабравя. Но това е дълъг процес.
Радвам се, че се завърна тук и че си си изкарала хубаво :) . Разкажииии малко по-подробно. Вкарай ни в почивката ;) .
казано от Мария Никифорова на 07.09.10, 08:58:
казано от maxxi на 07.09.10, 08:47:
Както и да е - започвам наново и няма да се заричам вече за никакви режими. Тоест - ям, каквото ям и не заявявам,че спазвам режим, щото нещо не ми се получава.
От време на време прочитам такива изречения в дневниците, които са ми меко казано смешни и служат по-скоро за самоуспокоение. Знам го, защото и аз го правех. И като се погледнеш след месец и не видиш никакъв резултат (при условие, че се стремиш към такъв) пак почваш да се вкарваш в различни филми/режими, които в повечето случаи са недобре обмислени и точно затова са с неуспешен край, ако изобщо имат такъв. Не говоря конкретно за тебе, а по принцип ;) . Мотивацията и волята са много важни за да се научи човек да се бори, да се промени (както физически, така и душевно) и да живее в мир със себе си. Тоест винаги да иска повече и повече, и да се учи, без разбира се да се самозабравя. Но това е дълъг процес.
Радвам се, че се завърна тук и че си си изкарала хубаво :) . Разкажииии малко по-подробно. Вкарай ни в почивката ;) .
Ма абсолютно е така! Аз не че няма да спазвам режим, ма не ща да го обявявам, щото като се зарека, че нещо ще е така, то май винаги се дъня. Но, добре - като цяло мисля да намаля месото до три- четири пъти в седмицата и то само на едно от храненията, да увелича зеленчуците, яйцата, сиренето и кашкавала, които сега почти съм премахнала. Въглехидрати - само сутрин, и пак в режим, подобен на разделното хранене - да не смесвам въглехидрати с протеини. Нищо особено.
На морето беше супер!Бяхме в Гърция в едно селце, морето беше кристално чисто и страшно спокойно. Първите два дни ядохме пиле и кюфтета, но после настана ужас. Закуската, включена в цената беше типичната континентална - хляб в изобилие, оскъдно шунка и кашкавал и конфитюрчета. Проблем беше, че в селцето имаше един - единствен магазин, в който освен шунка, хляб, консерви и конфитюрчета, друго нямаше. Добре, че майка ми ми набута една торба сливи, ябълки и грейпфрут... Явно яко ги е ударила кризата, гърците...
Иначе с кой знае какви купонджийски истории не мога да се похваля, щото бяхме с малкото чудовище. С него всяка сутрин ходехме по един час на плажа, така че движение не ми е липсвало. Но снимки почти нямам, щото обикновено аз снимах :((((( Та, това е, малко пенсионерска работа, но пък си починах истински.
Мнението беше редактирано от maxxi на 07.09.10 09:28.
8.00 - препечена филийка с маслинена паста
9.20 - тренировка - гърди и бицепс
12.00 -миш - маш
16.00 - два айряна
20.00 - две пилешки флейки със сусам на скара и един огромен домат
вода - дооооста повеме от два литра.
Тия дни ми се събра страашна лудница - тичане по цял ден, а като за капак малкият се тръшна.
Сутринта ходих с него на фитнес, беше забавно - понеже бързах да не се отегчи, та свърших за 45 мин. Е, пропуснах финалното кардио, но иначе си направих всичко - гръб и триципс плюс корем.
8.30 - три Вита с шунка, без масло
11.00 - айрян
13.30 - пилешко бутче печено
17.30 - айрян
20.30 - варено пилешко бутче, зелена салата, много маслини :))
Вода - много!
Мнението беше редактирано от maxxi на 09.09.10 17:57.
Здравейте,
тия дни е страаашна лудница и нямам много време. Само се “обаждам”, че не съм се отказала- тренирам си, спазвам си режима и търча по цял ден. Днес малко погладувах - от 12.30 до към 20.00, но така се получи - бях в серия от срещи.
Утре - не знам дали ще мога да ида до залата, че редим изложбата, но ще направя всичко възможно. Моят инструктор за съжаление още го няма - беше нещо болничък милия, та сега новата програма ще ми я прави някакъв друг инструктор, когото не познавам, от другия фитнес - тоест - моята “марка” фитнес го има и на други места. От една страна малко се притеснявам, че този, другият треньор не ме познава, а и да не се обиди моят си инструктор. От друга пък ми е интересно какви упражнения ще ми даде.
Ами - това е за сега. Направо ми разказаха играта днес и ще лягам с дечко.
Мнението беше редактирано от maxxi на 14.09.10 18:07.
Имам си нова програма! Хихи! Днес ми беше първата тренировка. Направи ми впечатление, че ми е включил упражнения за средно рамо и дните за различните мускулни групи са сменени- тоест - преди тренирах гърди и бицепс, сега е бицепс и рамо. И тренировъчните дни са 4, не три. Включил ми е клекове и напади, както и упражнение за прасците и екстензии за страничната част на корема. Утре със ситурност ще имам мускулна треска. Не мога да опиша подробно днешната тренировка, тъй като не знам още имената на всички упражнения, но беше яко. И загрявката ми е намалена на 7-8 мин, което вече е по- човешко.
Кеф,Кеф, Кеф!
Сутринта - овесени ядки - 2сл и 30гр. сирене
обяд - спаначена супа
17.00 - една консерва пастет от риба тон - 150гр. + две яйца.
После другото!
Макси, на фона на това което ти хапваш, аз изглеждам като ламята спаска...:) Не ти ли е малко?
ми ... малко ми е. Ама понеже не отслабвам, реших малко да ми е малко, да видим какво ще стане. Щото аз ОКБ- то си го смятах за силно натоварване, пък то мойто май се оказа не чак толкова силно...
а пък и гледам, че мацките май и те се ориентират към някакво намаляване, ето Вероник мина на палео, файрчето и Дивичка и те ... знам ли, може пък моят организъм да няма нужда от толкова храна...
Здравейте сладурчета!
Не съм си забравила дневника, нито целите. Просто тия три седмици бях екстремно натоварена и нямах време да пиша. Иначе - не съм яла, и почти не съм тренирала.
Като казвам “не съм” яла, то е почти буквално. Първо организирахме две изложби, вестник, който аз писах, блог, който изцяло аз правих и още 10000 други неща, като последното от маратона, беше тур на България - Етъра, Боженци, Търново, Албена, Балчик и Несебър... хммммм, за два дни! Изобщо - зор. Храната няма да я описвам, защото няма смисъл. Само ще кажа, че единственото ми прегрешение беше една топка йогурт в Несебър...
Днес отново си бях на тренировка, по новата програма, която е яка! Много си я харесвам. И Смехурко вече ми е приятел и ме гони из залата като империалист - тоест - юрка ме доста.
Резултатът е - три килца по- малко, един пантарон, който преди не можех да закопчая и ... вече си имам плочки на корема.
Чувствам се добре. Ще започна да описвам по- подробно утре, когато си отиде китайската делегация, хахах.
Нещо много смешно - страшно се учудиха в Балчик, че не ядем “тези охранени чайки”...........
До утре!
Мнението беше редактирано от maxxi на 29.09.10 18:07.
8.30 - натурална активия голяма
11.30 -айрян
15.00 - мусака и риба
ще видим - вероятно печено пиле и салата
тренировка - ами... трудно ще ми е да я опиша, тъй като не знам още имената на упражненията, но хайде, ще пробвам.
7мин. - кростренажор
3х15х15кг. - придърпване на скрипец пред гърди с широк хват
3х15х15кг. - придърпване на скрипец пред гърди с тесен хват
3х12 без кг. - гребане с щанга
3х15х10кг. - придърпване на добен скрипец
3х20 - повдигане на краката от хоризонтална лежанка
3х10х5кг. - някаква гадна машина за корем
3х30 - къси коремни преси
3х30 + 3х30 - странични наклони на уреда за хиперекстензии
30мин. бързо ходене по пътечката с наклон 10 и скорост средно 5.5
днес -
една голяма активия
9.10 - тренировка
7 мин. загряване на колелото
3х15 - бенг преси с лост с тесен хват
3х15 - френско с гирички от хоризонтална лежанка
3х15 - придърпване на скрипец с въжета
3х15 - сгъване на прав лост
3х15 - бицепсово сгъване на гирички от повдигната лежанка
3х15 - придърпване на долен скрипец с тесен хват
3х20 - повдигане на краката от вертикална лежанка
3х15- сгъване на машина
3х30х2 - разтягане в страни на уреда за хипер екстензии
30 мин. пътечка на 10 наклон и 5.5 скорост
12.00 - айрян
15.00 - пиле печено
до сега - 1.5 литра вода. Вечерята - свинска вратна със салата
Така - след известно време на люшкане и тормозене и 70 килограма и аз стигнах до изводи за моето хранене.
Значи това, дето до сега го правех, приключи. То в общи линии стана без да искам, щото бях много натоварена и много тичах и нямах време да се храня нормално. После отидохме командировка и поради липса на пари, вечер ядях само салата и резултатите са на лице - минус три килограма и минус два см. от талията. Другите мерки не съм ги взимала, щото нямам много време.
Изводите, до които стигнах е, че тази храна е твърде много за мен. Вечер не трябва да се яде почти нищо, освен салата и нещо лекичко, риба напр. Онзи ден в залата, в която тренирам, беше дошъл някакъв треньор от НСА. И той казваше на една мадама, че след пет часа не трябва да се яде нищо, ако иска да свали мазнините.
Та, това е в общи линии. Щом за две седмици свалих три килограма, които не можах за пет месеца, значи проблемът наистина е бил в храната.
казано от maxxi на 02.10.10, 07:25:
............ Онзи ден в залата, в която тренирам, беше дошъл някакъв треньор от НСА. И той казваше на една мадама, че след пет часа не трябва да се яде нищо, ако иска да свали мазнините.
Та, това е в общи линии. Щом за две седмици свалих три килограма, които не можах за пет месеца, значи проблемът наистина е бил в храната.
Макси, мисля че е добре да прочетеш тази статия - http://lubomirivanov.com/2847.
Макси и мен така ме посъветва един приятел,занимаващ се с професионално колоездене. Ако искам да отслабвам, вечер трябва ям само салата. Колко е вярно не знам,но за себе си мога да кажа,че това е мисията невъзможна,тъй като след късно ядене се събуждам сутрин умряла от глад,а ако ям само салата,това означава,че няма да мога да заспя от глад. Всеки организам е различен и щом за себе си разбрала,че това работи оке. Можеш да пробваш така 2 седмици и ще видиш какъв е резултат :)Пък може и да ти хареса.
Добре преценила си че леката вечеря е подходяща за теб , но като погледнах предните хранения и закуската ти е “лека” (почти никаква) , това че намаляш вечерята значи ли че ще започнеш да закусваш ?
Хубаво е човек да пробва рзлични неща , но без крайности :)
ама аз не съм казала, че няма да ям вечер. Просто минавам на салата и риба вечер. Ами не знам кое е провилно и кое не, защото вече страхотно се обърках. Просто като виждам, че не слабея, страшно се тормозя. На всякъде пише, че до 4 кг. е нормално да сваляш на МЕСЕЦ! а аз 5 месеца си стоя на 70 кг. А вече джънк изобщо не ям, газирано не пия, въглехидратите са ми само сутрин... Та, трябваше малко повечко да съм свалила на кг. Онзи ден леля ми пак ми каза, че съм като буца. Та... това е. Не че няма да вечерям, но по- малко.
02.10.10
11:30
Така е, който е казал, че се отслабва лесно, не се е сблъсквал реално с проблема. Трябва да се яде малко и да се тренира много, това е положението, и най-вече да се въоръжим с мноооого воля :)
Ти може да си се ограничавала от някои храни, но ако калориите ти са в повече, няма как да отслабнеш. Затова мисля, че си правиш правилни изводи :)
казано от dance_girl на 02.10.10, 11:30:
Така е, който е казал, че се отслабва лесно, не се е сблъсквал реално с проблема. Трябва да се яде малко и да се тренира много, това е положението, и най-вече да се въоръжим с мноооого воля :)
Трябва да се храним и тренираме разумно, а не да гладуваме!
Многото трениране води до претрениране, а малкото храна не е гаранция, че ще се отслабва и то качествено.
мани го нормалното:) Ти си постигнала много махнала си боклуците от менюто си , трнираш редовно и остава да имаш воля и да намериш своя режим на хранене. Предполагам че си се стегнала и тялото ти визуално изглежда по-добре , а това малко ли е ?
Както казах , аз съм за експериментите , но съм пробвала много крайни неща като половин хранене на ден, дюкяни и разни други глупости (а бях активен спорист и в пубертет) , а като погледнах предното ти меню до вечерята “мляко , айрян , пиле ” и сложих към него леката - вечеря ми заприлича именно на тези крайности. Затова питах каква ще е закуската : мляко + .... :)
Не падай в черна дупка , важно е да усещаш че развиваш тялото си , а не че го измъчваш :)
напред и само напред ... :)
Трябва да се яде малко и да се тренира много, това е положението, и най-вече да се въоръжим с мноооого воля :)
И колко ще изкараш така, преди да се нахвърлиш на храната и да се върнеш килограмите с някой и друг от горе? Или преди тялото ти да те предаде?
Моля те, пиши си в дневника и не давай съвети на другите как да се хранят. Нямаш нито знанията, нито опита за това.
maxxi
Прегледах ти последните 2 тренировки. Според мен, с такъв тип трениране няма да си забързаш метаболизма или да изгориш много калории. Упражнения като сгъвания, разгъвания, и други такива за ръце, като и многото машини горят малко калории, а ти искаш да гориш повече, нали? На теб повече от половината ти тренировка е заета от такива упражнения. За сметка на това не виждам никакво сериозно натоварване на краката. Нямаш напади, клек, тяга, плиета?
Много по-добър вариант за теб е да си избереш 6-7 комплексни упражнения с щанги и дъмбели (може и скрипци) и да ги правиш в кръгове или в суперсерии. Дори и без кръгове, с комплексни упражнения за цялото тяло ще гориш повече калории от сега. Гледай да тренираш поне 3 пъти седмично в залата. Аеробни активности може да правиш през почивните дни или след тренировка - 15 минути ВИТ или до 30 минути средно интензивно кардио. И поне два дни седмично си оставяй запълна почивка. Даже в началото и повече.
Относно храната - не пишеш количества, така че трудно ще се разбере дали ядеш малко или много. Явно щом не сваляш, или ядеш много, или ядеш наистина малко и тялотото ти е минало в режим на консервация ;)
Примерно, това “пиле печено” може да е едно цяло пиле, а може и да е половин пържола.
Ако целтати е половин килограм седмично (повече мазнини от това трудно ще изгориш), това значи че на всеки две седмици трябва да си с килограм по-малко. Ако не стане, правиш някаква малка промяна в храненето и тренировките. И следващите 2 седмици тестваш как ти се отразява.
Не може да хванеш едно хранене и една програма и да действаш с месеци по нея. Просто не става, тялото се приспособява адски бързо. Всичко трябва да се променя в движение.
02.10.10
12:20
казано от Петко К на 02.10.10, 12:09:
Трябва да се яде малко и да се тренира много, това е положението, и най-вече да се въоръжим с мноооого воля :)
И колко ще изкараш така, преди да се нахвърлиш на храната и да се върнеш килограмите с някой и друг от горе? Или преди тялото ти да те предаде?
Моля те, пиши си в дневника и не давай съвети на другите как да се хранят. Нямаш нито знанията, нито опита за това.
Съжалявам, обаче съветите, които давате тук мъжете, не работят при жени, които целят отслабване. Я ми посочи някой, който е успял, следвайки вашите напътствия. Извинявам се, не искам да се заяждам, но сте като коне с капаци. Не знаеш какви са моите знания, нито какъв опит имам. То е най-лесно да подценяваш другите, поради някакви си твои съображения. Аз се опитвам да помогна, Макси си има глава на раменете и сама ще си прецени какво да прави.
казано от dance_girl на 02.10.10, 12:20:
Съжалявам, обаче съветите, които давате тук мъжете, не работят при жени, които целят отслабване. Я ми посочи някой, който е успял, следвайки вашите напътствия. Извинявам се, не искам да се заяждам, но сте като коне с капаци. Не знаеш какви са моите знания, нито какъв опит имам. То е най-лесно да подценяваш другите, поради някакви си твои съображения. Аз се опитвам да помогна, Макси си има глава на раменете и сама ще си прецени какво да прави.
Аз не съм съгласна. Момчетата дават много добри напътствия и си работят много добре. Само че проблемът на доста от момичетата е, че нямат търпение, воля и постоянството, за да постигнат това, което искат.
Мнението беше редактирано от T-X на 02.10.10 12:26.
Моля те, пиши си в дневника и не давай съвети на другите как да се хранят. Нямаш нито знанията, нито опита за това.Съжалявам, обаче съветите, които давате тук мъжете, не работят при жени, които целят отслабване. Я ми посочи някой, който е успял, следвайки вашите напътствия. Извинявам се, не искам да се заяждам, но сте като коне с капаци. Не знаеш какви са моите знания, нито какъв опит имам. То е най-лесно да подценяваш другите, поради някакви си твои съображения. Аз се опитвам да помогна, Макси си има глава на раменете и сама ще си прецени какво да прави.
Денс гърл има има аз свалих благодарение на тяхните съвети! Не,че се заяждам,но след като ти имаш опит,защо не можеш да сваляш?Какво правиш в този форум?
Аз съм момиче и съветите, които се дават в ббтийм, ми помогнаха да заменя доста мас - с мускули, да си оправя имунитета и да се науча да ям истинска храна. И като казвам “доста мас” имам предвид точно периода ми, когато бях 40 кг и ядях предимно въглехидрати.
Няма да спамя повече, въпреки че мога да споделя интересни етапи на хранене/трениране/болести и тн. Подкрепям Петко, Карпи и Хия.
Мнението беше редактирано от Atom на 02.10.10 12:40.
Моля те, пиши си в дневника и не давай съвети на другите как да се хранят. Нямаш нито знанията, нито опита за това.maxxi
Прегледах ти последните 2 тренировки. Според мен, с такъв тип трениране няма да си забързаш метаболизма или да изгориш много калории. Упражнения като сгъвания, разгъвания, и други такива за ръце, като и многото машини горят малко калории, а ти искаш да гориш повече, нали? На теб повече от половината ти тренировка е заета от такива упражнения. За сметка на това не виждам никакво сериозно натоварване на краката. Нямаш напади, клек, тяга, плиета?
Много по-добър вариант за теб е да си избереш 6-7 комплексни упражнения с щанги и дъмбели (може и скрипци) и да ги правиш в кръгове или в суперсерии. Дори и без кръгове, с комплексни упражнения за цялото тяло ще гориш повече калории от сега. Гледай да тренираш поне 3 пъти седмично в залата. Аеробни активности може да правиш през почивните дни или след тренировка - 15 минути ВИТ или до 30 минути средно интензивно кардио. И поне два дни седмично си оставяй запълна почивка. Даже в началото и повече.
Относно храната - не пишеш количества, така че трудно ще се разбере дали ядеш малко или много. Явно щом не сваляш, или ядеш много, или ядеш наистина малко и тялотото ти е минало в режим на консервация ;)
Примерно, това “пиле печено” може да е едно цяло пиле, а може и да е половин пържола.
Ако целтати е половин килограм седмично (повече мазнини от това трудно ще изгориш), това значи че на всеки две седмици трябва да си с килограм по-малко. Ако не стане, правиш някаква малка промяна в храненето и тренировките. И следващите 2 седмици тестваш как ти се отразява.
Не може да хванеш едно хранене и една програма и да действаш с месеци по нея. Просто не става, тялото се приспособява адски бързо. Всичко трябва да се променя в движение.
Петко, благодаря ти!
Да, прав си, че не пиша количества и хммм... цяло пиле не съм яла скоро, хехе!
Имам в деня за крака напади и клекове с щанга, но едва днес тренирах по тази програма. Тя ми е нова, от две- три седмици, но бях страшно ангажирана и не успях да си направя краката. Иначе в залата ходя четири пъти седмично. Обикновено в сряда почивам и събота и неделя, тъй като лятото гледахме да не сме в София. Сега, като застудее, ще мога и някой от тези два дни да ходя. Новата програма ми е с много по- малко машини и повече скрипци и щанги :)
Просто не мога още да си намеря моя начин на хранене и се люшкам много. Това много ме тормози. Иначе - вече си имам по някое и друго мускулче, но като цяло едва миналата седмица махнах три. Не знам... Най- големият проблем ми е в задника и ханша. Там просто почти не съм мраднала.
Благодаря за съветите!
Знанията ти ги виждам по това, което пишеш. Опита - също.
Съветите, които даваме са изпитани на много хора, доказани са практически и като цяло работят. Казвам като цяло, защото готовите схеми рядко работят за всички, нужен е индивидуален подход. Да, винаги има някои тънкости и особенности за всеки човек, но принципите са едни и същи.
А на теб като не ти харесват съветите, не ги чети.
П.П. Между другото, съветите, които даваме не са насочени към максимално бързо отслабване. От горе пише “Форум за фитнес и здравословен начин на живот”, а не форум за бързо отслабване.
Иначе, ако пренебрегнем здравето, лесно ще ти напиша програма, с която ще отслабнеш бързо и с много.
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.10.10 15:10.
казано от karpi на 02.10.10, 12:25:
Аз не съм съгласна. Момчетата дават много добри напътствия и си работят много добре. Само че проблемът на доста от момичетата е, че нямат търпение, воля и постоянството, за да постигнат това, което искат.
И аз не съм съгласна с dance_girl, на мен лично именно съветите на момчета (е, не само, естествено) страшно са ми помогнали, все още не съм достигнала заветната цел, но вървя определено в правилната посока, по правилния път към нея, като по същия път се научих на страшно много неща. Техните напътствия работят отлично и при мен. karpi е права - жените често нямат търпение, понякога не искат да разберат, че нещата не стават с магическа пръчка, а с много търпение, упоритост, последователност и вслушване в хората с опит. Жените често имат склонността да бързат, поради което изпадат в крайности и наистина забравят за здравето.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.10.10 15:36.
Ами спорът стана излишен. Моят инструктор се залива от смях всеки път като го питам нещо си не е ли мъжко упражнение. Той прихва да се смее и ми отговаря - Според теб мъжете и жените различни мускули ли имат?
Между другото, вчерашното гости ми дойде като потвърждение на думите на Петко. Всички мацки, които дойдоха сякаш се бяха наговорили да отслабнат по едн ои също време и то точно сега, когато аз съм като годзила. Както и да е. В началото на гостито много се подтиснах, докато изведнъж не съзрях висящите им меса. За какво ми е бицепс 15см, като виси като на бабичка??? Стана въпрос за отслабване и се оказа, че всичките са на диета и ядат основно салати. И всичките бяха много компетентни по отношение на храненето, как след 6.30 не трябвало да се яде, как сутрин трябвало да се яде само по една филия със сирине и ей такива разни, от които на мен ми стана страшно смешно в един момент и едвам се въздържах да не се разхиля. Само от време на време самодоволно си попипвах бедъра, който от вчерашните клекове се беше стегнал като камък.
И в един момент спря да ми пука от 30 см-вия ми бицепс.
казано от maxxi на 03.10.10, 08:43:
Ами спорът стана излишен. Моят инструктор се залива от смях всеки път като го питам нещо си не е ли мъжко упражнение. Той прихва да се смее и ми отговаря - Според теб мъжете и жените различни мускули ли имат?
Е, то май спор няма :) И аз това питах в началото, и на мен така ми се подиграваха :) :) :) Разбира се, мъжете и жените имат различни цели, нали..., но принципите си важат при всички :)
Браво за бедъра ;)
казано от karfi4ka на 03.10.10, 10:06:
казано от maxxi на 03.10.10, 08:43:
Е, то май спор няма :) И аз това питах в началото, и на мен така ми се подиграваха :) :) :) Разбира се, мъжете и жените имат различни цели, нали..., но принципите си важат при всички :)
Браво за бедъра ;)
Благодаря! :))))
8.30 - две Вита с бъркоч - 500гр. извара, 50гр. сирене, чесън, лук, магданоз, зехтин, две варени яйца. Тоест - не съм го изяла цялото, намазах си го на филиите :))))
тренировка
7мин. колело
3х15х10кг. - бенг преси от наклонена лежанка
3х15х5кг. - раменни преси на хоризонтална лежанка
3х15х4кг- флайс от наклонена лежанка
3х15х8? - вертолет
3х15х8кг. - упражнението е с лост, повдига се с широк хват над главата и се привежда зад врата - не знам как се казва
3х15х3 - повдигане на ръцете в страни от седящо положение /не знам дали точно така се казваше упр./
3х20 - повдигане на краката от вис
3х15 - сгъване на машина
3х30 - къси коремни
3х30х2 - сранични наклони на уреда за хипер екстензии
30мин. пътечка, наклон 10, скорост 5.5
12.00- 200гр. талапия на фурна със зехтин, четири корнишончета, едно малко домашно кексче
по- натам - ще дописвам
Моля ви за мнение за този режим. На мен ми прилича на въглехидратна ротация - дал го е треньорът на леля ми и аз от няколко дни се опитвам да се движа по него. Не е писал количества, както и си говорих с една кинезитерапефтка, дето е и фитнес- състезател, че активията отпада, поради това, че има много нишесте в нея. Та -
І, ІІ, ІІІ- и ден
7.30 - 8.00 - кисело мляко с овесени ядки, грейпфрут или ябълка - тука питането ми е - може ли киселото мляко да се замени с овесени ядки със сирене - 50гр. сирене
10.00 - фреш по избор
12.00 - 13.00 - салата по избор, месо
15.00 - 16.00 - 1 шепа орехи, бадем, кашу
18.00 - риба, салата
21.00 - извара, овкусена по избор - тука питането ми е, може ли да е бъркоча - извара с малко сирене и варено яйце. И какво количество трябва да е. Не ми се вярва, че може да е 500гр
ІV - V-и ден
7.30 - 8.00 - три Вита, три яйца, сирене, плод - колко сирене?
10.00 - един банан - тука - какво може да се замени
12.00- 13.00 - салата, ориз, месо - колко ориз?
16.00 - натурална активия
19.00 - 20.00 - салата, един картоф, риба - само риба ли може?
преди лягане шепа орехи
Много ще съм ви благодарна, ако напишете коментари за този режим и дали е подходящ за мен.
казано от maxxi на 04.10.10, 17:08:
Моля ви за мнение за този режим. На мен ми прилича на въглехидратна ротация
На мен ми прилича на еднообразно хранене, със силно ограничен избор от продукти и още по-ограничен избор от хранителни вещества.
Не е писал количества, както и си говорих с една кинезитерапефтка, дето е и фитнес- състезател, че активията отпада, поради това, че има много нишесте в нея.
И без да съм кинезитерапеФтка, мога да ти кажа че Активията не струва. Между другото кинезитерапеФтите не са специалисти по хранене. ;)
21.00 - извара, овкусена по избор - тука питането ми е, може ли да е бъркоча - извара с малко сирене и варено яйце. И какво количество трябва да е. Не ми се вярва, че може да е 500гр....Много ще съм ви благодарна, ако напишете коментари за този режим и дали е подходящ за мен.
Пише “овкусена”, което би могло да значи: сол, копър, черен пипер, лимон и др. подправки, не продукти за още едно хранене. Ако държиш да се придържаш към режим, който е съставен от някой, който се предполага че знае повече от теб, не го променяй по свое осмотрение.
Количеството може да е 500 гр, зависи какво целиш и какви са енергийните ти нужди. ;)
Щом тази извара е преди лягане е по-добре да изключиш сиренето,може да добавиш яйчни белтъци. Маргаритка е отговорила доста правилно. Според мен овкусяване се има в предвид подправки. 500гр извара това е страшно много Макси. Предполагам най-много 150-200гр,но все пак е добре да се допиташ до създателя на този режим.
За ориза отново предполагам,че той ще е около 25гр до 50гр сурово състояние.
Всички количества се определят от твоите нужди. Продуктите също.
Аз не препоръчвам готови режими, още повече пък такива с точно определени продукти, количества и с хранене в точен час.
Днес -
едно кисело мляко Верея 2% и половин грейпфрут
9.15 - тренировка
7мин. вело
3х15х15кг. - привеждане на скрипец отпред с широк хват
3х15х15кг. - привеждане не скрипец с тесен хват
3х15 - гребане с щанга
3х15х15! - това е постижение - последно с 5кг. - привеждане на долен скрипец с тесен хват
3х20 - повдигане на краката от вис
3х15 - сгъване на машина с 5кг.
3х30х2 - навеждане встрани на уреда за хиперекстензии
3х15 - хиперекстензии - оказаха се много трудни, въпреки че изглежда лесно упражнение
10мин. - вело
20минл - кростренажор
Яка се изпотих
11.30 - 50гр. пиле, филия хляб, зелева салата
14.00 - 150гр. пиле на скара, броколи на пара с лъжица зехтин
17.00 - две супени лъжици от изварения бъркоч - извара, сирене, яйце, магданоз, чесън и зехтин
20.00 - 200гр. талапия на скара, една супена лъжица от изварения бъркоч, един домат, две корнишончета
за утре за закуска си разбърках пак бъркоч. Само се чудя дали да го ям на филийки Вита или така? Все пак има яйце в него и зехтин и малко сирене?
Това е изварата на Дядо Либен, пише, че била фитнес.
Мнението беше редактирано от maxxi на 05.10.10 17:28.