Плочки (за два месецa ?)

Прескочи до:

25.05.10
14:10

Здравейте на всички !

Отскоро започнах тренировки. Наблягам основно на гърба, а краката и корема не ги тренирам. Искам да попитам,дали е възможно за 2 месецa да направя релефен корем (да имам 4 плочки поне) без да го стягам ? Смятам, че нямам излишни мазнини в корема - плосък ми е (може да имам но са доста малко). Проблема е, че плочките се виждат само когато го стегна. Някой пробвал ли е тези тренировки http://www.youtube.com/watch?v=GRL-YGgm2IA и има ли ефект от тях ? Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете. 182 см 62кг ако има значение.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:07.

25.05.10
14:19

А не може ли за 1 седмица?

25.05.10
14:24

Май ще ходим на море а?

|-(

АН

25.05.10
14:26

Засили кардиото и наблегни на корема.

25.05.10
14:26

Остави ги сериозните билдъри. Сега сериозно - отговора е “не”.
Тоест, да, но така, че само ти да ги забелязваш.

п.п. Тези тренировки са една торта оставена по паветата на кв. Филиповци от кончето на някой добър ром.

25.05.10
14:49

Смятах, че като имам плосък корем лесно ще ги направя. Явно не е така. Ще следвам някое от тези клипчета в youtube и дано за 2 месеца ежедневни тренировки постигна някакъв добър резултат.

25.05.10
15:25

Щом нямаш мазнини по корема има вероятност да ги изкараш за морето. Направи ги приоритетна група и ги тренирай 2 пъти в седмицата по-сериозно. В залата където ходя преди малко повече от месец дойде едно момче с мнооого малко подкожни мазнини, започна много здраво да тренира корема и сега и шестте му са много добре изразени. Не вярвам обаче да се виждат отчетливо без стягане...

25.05.10
15:26

Като тренираш гърба 8 минути резултат ще има ли? Така ще е и при корема.

25.05.10
16:19

Чакай сега, 1 месец или 2 месеца. И пишеш, че корема не го тренираш, а искаш плочки. Е как да стане тая работа...

25.05.10
16:44

На този ръст с тези килограми е възможно да ги изкараш бързо.Почвай да тренираш :).

25.05.10
18:10

казано от fqls на 25.05.10, 16:19:

Чакай сега, 1 месец или 2 месеца. И пишеш, че корема не го тренираш, а искаш плочки. Е как да стане тая работа...

Напълно е възможно :)

25.05.10
19:05

Тъжно е, че си мислиш че на 182 см/62кг точно плочките са ти кусура че да изглеждаш добре “за плажа”. Аз като знам яко трениращи хора на такива кила (такава им е категорията), че са си хърбавички, представям си ти като не тренираш..

А най-тъжното е, че според съвременния мъжко-анорексичен идеал наистина сигурно ще изглеждаш добре с едни плочици на корема.
Не целя да те обидя с този пост, просто ми е неприятно да виждам как едни плочки може да са цялата мотивация на човек да се раздвижи малко (и то все по това време на годината.. как един не се присети за плочки през октомври  :lol: ). И как на кльощавостта започна да се гледа с добро око.

Мнението беше редактирано от G33K на 25.05.10 19:06.

25.05.10
19:16

Ехехех мислиш ли, че смятам, че само плочките са ми кусура ? Аз си го знам, че не изглеждам добре - нали затова започнах тренировки. Просто искам корема ми да е стегнат. Много добре знам, че не съм стока и надеждата ми е, че съм още малък.

@fqls нали затова пиша..

Месеците са 2

25.05.10
19:27

Човече, лесен си ти. Яж. Просто яж по 150гр. протеин на ден и си тренирай случайно - по лостове, успоредки, комплект дъмбели и т.н. За твоите амбиции, или по-скоро липсата на такива, ти стига и най-малкото, тъй че следвай следната схема:

- 8-10 часа сън на денонощие;
- много протеин и много качествени въглехидрати;
- тренирай цялото тяло в една тренировка

Kaто добавка - не прекалявай с тренирането и редувай въпросната кръгова тренировка през ден-два-три.
Ако следваш горе написаното, ти гарантирам успех до два месеца. И тренирай корема - той е мускул. Като такъв, той трябва да расте, за да изпъква под макар и малкото мазнини. Успех.

eдит: НЕ тренирай корема всеки ден и НЕ го тренирай с упражнения, които виждаш от youtube. Тренирай корема с класически упражнения, като повдигания на краката от вис и/или коремни преси (правилно изпълнени = щадящи кръста). 12-15 серии упражнения за корем на седмица са достатъчни.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.05.10 19:30.

25.05.10
19:32

Защо смяташ, че нямам амбиции ?

25.05.10
19:53

казано от korpusito на 25.05.10, 18:10:

казано от fqls на 25.05.10, 16:19:

Напълно е възможно :)

Зависи. Ако реално има плочки, но мазното ги прикрива, да,  може да стане само с кардио и диета, без допълнителна тренировка за корем. Но щом е 182/62 и няма плочки, си трябва тренировка за корем.
INeedMoney, слушай Trashmetal.

25.05.10
19:54

казано от VEGATA на 25.05.10, 14:24:

Май ще ходим на море а?
|-(

И аз останах с такова убеждение, затова смятам, че нямаш амбиции, ами по-скоро имаш желание да се постегнеш за плажа, примерно, след което ще дойде зиме, ще облечеш дебелото яке, ще ти е студено, ще те мързи и ще спреш с фитнеса, както и със спазването на каквито и да е режими. Искрено се надявам да не е така, но за да продължиш сериозно тренировките и храненето до година по това време ти трябва сериозна цел и мотивация, защото за моите уши поне да се стегнеш не звучи мотивиращо. Но стига свободни разсъждения.

п.п. Няма защо, заповядай пак.

25.05.10
19:58

Още от декември исках да почна, но ме беше срам да започна защото както установихте изглеждам доста слаб и да тръгна на фитнес .. Не можах да превъзмогна срама. От около 1 месец вече започнах тренировки почти всеки ден. След няколко дни ще ходя при инструктор да ми изготви програма и подходящ хранителен режим. Повярвай ми не искам да се стегна колкото за лятото. Просто не искам да съм хилка какъвто съм бил до сега. Даже за лятото не е напълно сигурно, че ще ходя на море.

25.05.10
20:00

Няма от какво да те е срам. Всеки е започнал от някъде. Даже повечето, като видят начинаещ в залата се стараят да му помагат и дават съвети.

25.05.10
20:03

Дам, и това е вярно. Но все пак отидох няколко пъти и се запознах с няколко човека. Някой от тях се стараеха да ми помагат, но други просто се ебаваха и се отказах

25.05.10
20:06

Защо не правиш упражнения със собствено тегло? Бас ловя, че нито набирания, нито кофички можеш. Ако лъжа ме поправи.

25.05.10
20:07

Аз никога не съм виждал някой от “батките” да се ебава с някой начинаещ или по-слаб. Явно тези да били някои комплексирани химици. Не обръщай внимание на такива, тренирай си чисто, хапвай и може да дойде време ти да им се подиграваш.

Мнението беше редактирано от fqls на 25.05.10 20:08.

25.05.10
20:13

казано от fam0us на 25.05.10, 20:06:

Защо не правиш упражнения със собствено тегло? Бас ловя, че нито набирания, нито кофички можеш. Ако лъжа ме поправи.

Доста малко бройки мога.

Не бяха ‘батки’ бяха на по 15-16, но все пак имаха здрави ръце за възрастта си(лично мнение)

25.05.10
20:16

Ако не можеш да превъзмогнеш една малоумна суета, как мислиш, че ще се справяш по-нататък с големите трудности?

25.05.10
20:22

Ами засега си преместих фитнеса у нас. Нататъка се ще се измисли нещо

25.05.10
20:24

И аз тренирам у нас и навън. Като вдигна ръцете да се набирам на пейките в парка ми се вдига тениската и ми се вижда шкембето, но дреме ли ми? Нееее. Като тичам ми се друсат гинекомастясалите цици и всички анцузи са цепнати между краката от дебелия ми задник, но дреме ли ми? Нйеееее! Нося си манджа от дома в училище и като отворя кутиите се размирисва цялата стая, дреме ли ми? Познай.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.05.10 20:26.

казано от INeedMoney на 25.05.10, 20:22:

Първите месеци разтежът е лавинообразен. С една лоша програма у дома рискуваш да загубиш голям процент от ползите на този летящ старт.
Упражненията със собствено тегло не са само помпички и набирания.

25.05.10
20:29

Фитнеса е комплексарски спорт. В залите е пълно с комплексари .. кои добронамерени кои си избиват комплексите след някъв малък резултат. Не можеш да позволяваш такива неща да те отказват. Ти си там за да свършиш работа, а не за да печелиш одобрението на другите. Изобщо в залата никой не съществува за теб освен желязото и самият теб.

25.05.10
20:32

казано от Oranje на 25.05.10, 20:25:

казано от INeedMoney на 25.05.10, 20:22:

Първите месеци разтежът е лавинообразен. С една лоша програма у дома рискуваш да загубиш голям процент от ползите на този летящ старт.
Упражненията със собствено тегло не са само помпички и набирания.

За съжаление, мисля, че съм го загубил.

Не съм убеден.

25.05.10
20:37

Точно затова имаше един плакат,в единият фитнес,в който ходя : “I’m not here to talk” :).Така че,да не те бърка :).

25.05.10
20:43

казано от Oranje на 25.05.10, 20:34:

Не съм убеден.

Още първите дни, в които казах, че съм ходел, изпитах огромна мускулна треска на бицепса и нали съм новак на следващия ден го натоварих отново и имах страшна мускулна 3дни, неможех да си движа ръката и след това не знам дали на мен ми се внуши, но ми се стори, че е по-голяма. Ако това имаш впредвид най-вероятно съм го минал. (Има вероятност и това,което казах сега да е пълна глупост, но не ме оплювайте много - нов съм в занаята.)

Мнението беше редактирано от INeedMoney на 25.05.10 20:43.

25.05.10
20:53

Въпросния напредък при начинаещите трае до няколко години.

ПИ

26.05.10
06:34

казано от fam0us на 25.05.10, 15:26:

Като тренираш гърба 8 минути резултат ще има ли? Така ще е и при корема.

Говориш глупости.

MJ

26.05.10
06:52

И аз съм виждал някои индивиди,мислещи се за много големи да се ебават на начинаещи.Но това са били единични случаи,като никога тези хора не са от тези,които са постигнали изобщо нещо...отиваш надъхан и си тренираш,майната им на тия !

JA

26.05.10
07:48

казано от Thrashmetal на 25.05.10, 20:24:

И аз тренирам у нас и навън. Като вдигна ръцете да се набирам на пейките в парка ми се вдига тениската и ми се вижда шкембето, но дреме ли ми? Нееее. Като тичам ми се друсат гинекомастясалите цици и всички анцузи са цепнати между краката от дебелия ми задник, но дреме ли ми? Нйеееее! Нося си манджа от дома в училище и като отворя кутиите се размирисва цялата стая, дреме ли ми? Познай.

Извинявай, но донякъде не си прав. Никой не е длъжен да ти мирише “манджата”.

26.05.10
10:25

И те покрай мен си носят, на никого не пречи. Най-малкото защото се знаем и сме приятели повечето. Мисълта ми беше, че се привлича внимание така, а не друго. Споко. :)

26.05.10
21:00

казано от Thrashmetal на 25.05.10, 19:27:

Човече, лесен си ти. Яж. Просто яж по 150гр. протеин на ден и си тренирай случайно - по лостове, успоредки, комплект дъмбели и т.н. За твоите амбиции, или по-скоро липсата на такива, ти стига и най-малкото, тъй че следвай следната схема:

- 8-10 часа сън на денонощие;
- много протеин и много качествени въглехидрати;
- тренирай цялото тяло в една тренировка

Kaто добавка - не прекалявай с тренирането и редувай въпросната кръгова тренировка през ден-два-три.
Ако следваш горе написаното, ти гарантирам успех до два месеца. И тренирай корема - той е мускул. Като такъв, той трябва да расте, за да изпъква под макар и малкото мазнини. Успех.

eдит: НЕ тренирай корема всеки ден и НЕ го тренирай с упражнения, които виждаш от youtube. Тренирай корема с класически упражнения, като повдигания на краката от вис и/или коремни преси (правилно изпълнени = щадящи кръста). 12-15 серии упражнения за корем на седмица са достатъчни.

Демек искаш да кажеш съотнушението 40:40:20, демек 40:протеин, 40:въглехидрати, 20:мазнини. Трябва да ядеш толкова протеин колкот въглехидрати за твойто тегло минимум 136 г на ден въглехидрати и протеин. :)

26.05.10
21:11

Не. Не това исках да кажа. Каквото имах да казвам, го казах. Не конкретизирах, просто обадих колко ще му е достатъчно.
И ти хвани си избистри главата от тия глупости. Тровят само.

27.05.10
06:52

Казахте да не тренирам корема всеки ден. През ден ли да го тренирам или по 1 път в седмица ?

казано от INeedMoney на 27.05.10, 06:52:

Казахте да не тренирам корема всеки ден. През ден ли да го тренирам или по 1 път в седмица ?

Всеки отговор на въпроса ти е като залагане на мач на точен резултат без да знаеш кои отбори играят - може да бъде от 100% грешен до 100% правилен и всичко е въпрос на налучкване.
За да получиш точен отговор трябва да кажеш как ще го тренираш, както и цялата ти останала тренировка.
А за да имаш хубав корем трябва храненето да е на ниво. При лошо хранене няма значение колко пъти седмично тренираш корем. При добро хранене е без значение колко пъти седмично правиш корем.
Моята прогноза: 3 пъти седмично.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1