Не се получи добра тренировка ... гърба нещо се обажда , нещо ми се е прищипало пак (сефте...) :(
Правих малко прогресии за предна везна (20 ice cream makers) ; по 12 набирания на всяка ръка (асистирани с ластик).
30 набирания. 5 силови
Имам чувството, че ще се науча да се набирам на една ръка преди да направя предна везна. Сутринта успях да направя 1/3 набиране от вис , което си е постижение за мен. :/// Няма и да съм изненадан ако се набера на една ръка преди предна везна ... ще ме мъчи още доста тази везна май май ... два-три месеца , дано не повече. След края на тренировката, след набиранията на една ръка , успях да направя 20 chin-ups едно след друго , без чийт.
Утре - работа , другиден - пак работа ... в петък ще почивам или ще правя само кардио ... Надявам се болката в гърба да отшуми и да продължа с тренировките.
03.07.13
11:37
Почини си малко с тази болка в гърба, иначе ще стане лошо. Масажирай се с разни гелове и фоумролер. Раздвижвай много добре гърба преди тренировка за везна. (С ластик става много добре).
Не ставай много оптимистично настроен за набирането с една ръка - първата половина на набирането е лесно (докато ръката ти образува 90 градуса ъгъл в лакътя), втората половина е отвратителна. (поне за мен).
Загрявай добре за 1 ръка набирания също, да не ти се прецака лакътя и бицепса.
Почивам , почивам.
Maжа се сега с Deep Relief , облекчава болката.
Утре сутрин ще си позволя само кардио , да повъртя малко колело.
Относно набирането на една ръка - трудната за мен част в момента е да се набера от висящо положение до половината , докато от половината до горе мога да се набирам вече.
Попринцип загрявам по много и сериозно, но в редки случаи когато се разхождам и попадна на лост , изкушавам се и правя я някоя везна , я някое силово и айде , до там съм ... Много голяма глава съм.
С фоумролер не мога да се мачкам , защото точно фоумролера ми засили болката вчера и сега не смея.
Кардио тренировка правих малку ас днес .. xD
Разтягания с ластици
1) 5 кръга от :
- 25м. бягане
- 25м. спринт
- 25м. ходене
- 25м. ходещи напади
2) 5 кръга от :
- 50м. спринт
- 50м. ходене
3) 5мин. монотонно бягане
=================================================
Не беше лоша тренировка , ама точно накрая гърба пак се обади :// 3 дни пълна почивка , нито кардио , нито силови ... само почивка , рехабилитационни упражнения/разтягания , мазане с разни гелове ... докато напълно отшуми. Ще карам тези дни на НВД и нисък калориен прием , с изключение на днес.
Одеве реших да премеря ръката (през бицепса) в напълно отпуснато състояние - 33-34см :D а като флексна мускула - 39 xD Почти 6см разлика в отпуснато/стегнато състояние.
Днес пълна почивка ... ОФФФФФФФФФФФФФФФФФФ ....
Ако това нещо “травми и контузии и претрениране” го нямаше , щях да вися всеки ден по лостовете :( Така ми се тренира , а трябва да се пазя още 2-3 дни. Днес е по-добре , утре ще е още по-добре , а другиден се надявам да започна с леки раздвижвания с ластиците , опити за набирания и така. Това много яко ми секва прогреса с везната :@
Утре сутринта ще стана рано , към 6:30-7:00 и ще направя една интензивна разходка до Асеновата крепост. Може и да направя опит за раздвижване с ластиците. За сега масажирам травмата с Deep Relief 2-3 пъти дневно. Това е същата травма , която февруари месец ми съкрати за няколко седмици тренировките , но сега е в пъти по-леко и изцяло от мен си зависи дали ще отшуми за ден два , или месец-два (демек трябва да си се пазя) .
Все пак , ако някой има съвет как да подобря състоянието на травмата (която локализирам на това място http://rpm-therapy.com/wp-content/uploads/2011/08/trigger-points-rhomboids.jpg) , нека сподели :) я някое клипче от youtube , което показва определени движения и разтягания , я нещо друго ... ще съм благодарен :)
Ако миналия ден не се бях врътнал рязко и не се беше влошило значително състоянието на травмата , вече щях да тренирам ...
Все пак , посетих масажистката , облекчи ме доста. Сега вече започвам да се раздвижвам и с ластици , ще започна с кардио и колоездене.
Та 5 дни пълна почивка ще ми се съберат ... няма лошо и да се отпочива от време на време :)
Също се оказва, че не мога да въртя и велоаргометъра вкъщи вече , защото имам една киста на опашната кост , която си беше спокойна до скоро , но явно съм я раздразнил като сядам на нея. Ще чакам да дойде зимата и тогава живот и здраве може да я махна.
Изгарям от нетърпение да започна с тренировките , просто кипя от енергия която трябва да изразходвам.
08.07.13
23:55
Еми прави си такива енергични разходки, движи си се, за да не ти става много тъпо от това, че не можеш да тренираш.
И да ти пожелая по-бързо оправяне ;)
Благодаря :)
Днес направих малко колоездене из града , след това може би малко ми беше натоварен гърба от позата , която бях заел по време на каране.
След това направих още един масаж (общо 3 за деня) и по-късно се набрах веднъж с много голям страх.
Радвам се , че е по-добре вече. Утре сутрин , живот и здраве , ще направя една Асенова крепост с колелото (малко кардио ...) , ще се поразтягам с ластиците. Следобед ако имам време и съм добре , може да отида да правя малко набирания на лоста :)
Оправя ли се напълно , ще разнообразя начина по който съм тренирал. Ще вдигна бройката на набиранията , ще правя серии до отказ , ще слагам допълнителни тежести и така :)
Интензивно колоездене по нагорнище , до Асеновата крепост (HIIT) :) Разтягания , shoulder dislocations , face pulls with lastics , lastic rows ; 5 набирания.
Утре пристига Animal Flex ... дано помогне на проблемните ми стави и кости.
Днес :
Интензивно кардио - колоездене по нагорнище 2км.
Разтягания с ластици , scapulas work with lastics , face pulls and etc.
20 набирания.
========================================
Добра тренировка , с ластиците поработих много добре върху ромбоидите, загрях много добре преди да направя набиранията. За 1 седмица почивка , доста ми е паднала силата :( На лоста се чувствам по-тежък , нищо че като килограми не съм мръднал. Ще си върна формата ... :)
Дойде и Animal Flex-a , пих веднага едно пакетче , ще наблюдавам състоянието на проблемните стави и ще напиша отзиви :)
След малко смятам да направя една силова тренировка на лостовете ; набирания , кофи , лицеви ... от всичко по 100 повторения. Утре ме чака работа , а другиден ще почивам.
Е , направих и една лека силова тренировка , реших да я прекратя преди да си постигна поставената цел от 100бр. от упражненията ...
50 набирания (25 подхват и 25 надхват , ширина на раменете , бавно изпълнение , перфектна техника)
50 кофички на успоредка и 50 кофички на лост
50 лицеви опори
1мин. планк.
Малко колоездене
=========================================================================
Гърба е добре за сега :) Утре ме чака работа от сутринта , дано не ми дойде в повече и да се обади гърбеца :(
Тренировката мина интересно - в началото загрявах 15-20 мин с ластиците , като започнах набиранията и кофите , до средата на тренировката ми беше някак си “тегаво” , понеже една седмица не съм се хващал за лост/успоредка. През втората половина на тренировката усетих как си връщам контрола и баланса върху упражненията ! Скоро ще си върна формата , стига контузиите да стоят на страна :P
Сега ще масажирам малко гърба и лягам да си почивам !
Вчера и днес много работа , храната беше зле (от сутринта до края на работата ...)
Мисля, че вече усещам действието от АнималФлекс , нямаше тази сутрин “сутришна скованост” , беше ми по-”меко” на ставите :D
Залавям се яко чистене до края на месеца + силови тренировки с допълнителна тежест (вече сериозно!)
Днес :
Кардио - колоездене
Тренировка - 30 набирания ... и тренировката се прекъсна , понеже се появи важна работа ...
=====================================
Утре сутрин смятам да направя една ранобудна тренировка - кардио + силова тренировчица и после плажче :D
Днес успях да направя 20 chin-ups от раз , беше тегаво , но ще си свикна пак :) Утре смятам една стабилна силова тренировка , 100 кофи набирания и лицеви + 10мин. скачане на въже и още толкова тренировка за корем = стабиииилно :D А дано , ама дали ще успея да се дигна в 6:30 ...
Тази сутрин - същата тренировка като снощи - колоездене + 20 набирания :)
После ще си довърша силовата тренировка !
Хохооо , тази сутрин беше изродската тренировка :D
1) Колоездене , средно-високо интензивно по нагорнище и из града (5км)
-силова тренировка-
1) Набирания раменен надхват - 3х8
2) Набирания раменен подхват - 3х8
3) Набирания тесен надхват - 5х5
4) Набирания тесен подхват - 6х5
5) 6х10 кофички на успоредка
6) 4х10 кофички на лост
7) L-sit ; back lever ; front lever workz
8) 1min. plank + 30 лицеви опори
-
9) 10мин. скачане на въже
-
+ разтягания с ластици по време на цялата тренировка
10) Още 2-3км колоездене из града
================================================================================
Най-накрая успях да направя една стабилна тренировка ! :)
Следобед ще направя една 10минутна тренировка за корем и за днес стига толкова. Утре предполагам ще правя 20тина минути спринтове. Започвам да си връщам силата ! :)
Предната везна е малко занемарена , но мога поне 2-3 сек. straddle FL :/
Тренировката за корем ще е по някое от тези клипчета в Youtube , анимираните ... + няколко минути планк.
Снощната тренировка за корем :
4 кръгчета от :
1) 30sec. half sit-ups
2) 30sec. leg raises
3) 30sec. plank
4) 30sec. knee crunches (свиване на колене от позиция за лицева опора)
+ Почивка от 10-15сек. между отделните кръгове и 5 секунди между отделните упражнения.
Днес вече имам лека мускулна треска , хареса ми тренировката :)
Днес :
Колоездене (10км)
Интензивна кръгова тренировка , състояща се от 60 набирания , 50-60 кофи и лицеви ; бърпита с набирания ; скачане на въже.
=============================
Много готина тренировка :–) Утре предполагам ме очаква по-тежка силова тренировка.
Колоездене 8км.
20мин. скачане на въже
Раздвижване с ластици
=====================================
Следобед ще направя силова тренировка ,а до тогава ще хапвам , ще спя и ще се масажирам.
Днес :
Колоездене (доста интензивно)
1) 4х Straddle FL Negatives and hold
2) по 5сек. холд на всеки крак One-Legged FL
3) Pike FL pull-ups close overgrip със задържане в набрано положение - 4,4,4
4) Ice-cream makers- 4;3;3
—-
5) Набирания раменен надхват - 8,8,5,5,5 (доста тежко ми дойдоха след везните)
6) Набирания раменен подхват - 5,3,3,3,3,3,5,5
—-
7) Кофички на успоредка с 45сек. почивка между сериите - 10;10;10;10;10
8) Кофички на лост с 50сек. почивка между сериите - 10;10;10;10;10;10 (6х10)
—-
9) Лицеви опори - 11;11;11
10) Лицеви опори с наклон надолу - 11;11;11
11) Лицеви опори с наклон нагоре (главата горе) - 11;11;11;20
—-
12) Набирания тесен надхват - 5х5
13) Набирания тесен подхват - 5х5
===================================================
3хXtend + 1xPurpleWraath (общо към 25-6г. BCAA и още 4г. ЕAA)
===================================================
Сега ме очаква малко разпускащо колоездене из града. Заредил съм една доза Xtend още (7г. БЦАА) ; че храната днес е малко (но пък перфектна) ... нещо нямах апетит цял ден , та се гъча насила ... и за това и малко повече BCAA вкарвам :)
Поръчах си един комплекс от антиоксиданти , хран. ензими и пробиотици (Controlled Labs OxiMega GREENS 318g.) ; като го приключа , септември месец ще се заредя с мултивитамини и минерали ; а BCAA-то май-май ще ги пия целогодишно (От февруари месец до сега не съм ги спирал) , понеже доста добре ми се отразяват :)
Днес се изненадах доста приятно - straddle предна везна успях да я задържа към 4сек. с добра форма !!! Изненадах се ,понеже напоследък я бях изоставил лееекичко , но това дори може да е и в полза :)
Мнението беше редактирано от George на 22.07.13 23:22.
26.07.2013
100 набирания различни хватове (тесен и раменен надхват + тесен и раменен подхват)
J-гребания на лост = 20
Малко прогресии за предна везна и OAC
70 кофи на успоредка
70 кофи на лост
100 лицеви опори
коремни преси
27.07.2013
J-rows = 5x5
Ice-cream makers = 10
2x One leg FL holds (2x each leg)
Кофи на лост - 15,15,15;10,10,10,10,10,10 = 105
Кофи на успоредка - 10,10
х5 асистирани набирания на една ръка
набирания раменен надхват = 5х5
набирания раменен подхват = 6х5
набирания тесен надхват = 5х5
лицеви опори - 5х10
29.07.2013
15min hiit велоаргометър
4мин табата клек @СТ
10мин. скачане на въже
2мин. wall sit
тренировка за корем
Като гледам базовите са ти лесни - почни да тренираш с тежест, или прави набиранията и кофите в L-sit :)
Тази сутрин :
Колоездене
10мин. спринтове , крос , ходене и клякания
=============================================
Добро кардио беше , но се чувствам изморен. Спи ми се.
Относно силовите тренировки : ще пробвам да ги правя по-интензивни , с по-малко почивка между сериите.
Мнението беше редактирано от George на 31.07.13 11:13.
10мин. скачане на въже
100 лицеви опори
200 клякания
15мин. скачане на въже
=============================================
Това е днешната тренировка. Нещо много гладнея днес , особено за сладки неща :Д
При скачането на въже поставих нов личен рекорд - 210 скока за една минута !!! Скачам с HumanX Speed Rope на Harbinger , изключително доволен съм от това въже , страхотно е !
Мнението беше редактирано от George на 02.08.13 15:58.
30мин. скачане на въже , сутрин на гладно. Първите 10мин. средна интензивност (150 скока в минута) ; Вторите 10мин. HIIT (между 170 и 210 скока в минута) ; Третите 10мин. бяха разтоварващи , само в последните 4мин. си дадох максимум зор. На края на тренировката наводних апартамента ... където и да стъпнех , навсякъде капеше пот от мен :D
От 1 седмица не съм попълвал дневничето , но ето как тази седмица протече с тренировките :
3 дни с кардио тренировки - скачане на въже ; табата клекове ; коремни преси ; лицеви опори
2 дни силови тренировки - набирания , кофи , бицепс с дъмбели ...
От преди 2 дни ме държи още мускулна треска на бицепсите , не ги бях изолирал с месеци сигурно. Напомпаха се изненадващо много , скоро не бях виждал ръцете си толкова големи :D
Днес смятам да направя една силова тренировчица , състояща се от набирания и кофи с тежест ; по няколко серии рамо , бицепс и трицепс ... а като за финал на тренировката - 15мин въже + 4мин. табата клякания @СТ .
Вчера не успях да направя силова тренировка , да се надяваме че днес ще се получи :)
Тези дни си мислех, че съм изоставил предната везна и че всичко “отиде на кино” ... но за голяма изненада , днес почти успях да я задържа (и то на касата на входната врата) !!! Време е да продължа сериозно и да я науча , защото по-близо от това не съм бил никога ... Точно месец и половина ще си дам повече зор , докато започне училище ... много искам да я науча преди зимата , за да може зимата да си я подобрявам и също да започна специализации върху handstand L/V-sit .
Днес смятам да обърна малко внимание на предната везна , като направя прогресии за нея. След което тежки набирания и кофи ; малко лег с дъмбели + ръце.
Неовкусените BCAA вярно са ужасни на вкус ... За сега ги смесвам с Xtend (grape) и не е толкова непоносимо. Пробвах да ги овкуся с една доза ISO MAX на Pure Nutrition (електролитна напитка портокал) и също не беше зле.
11.8.2013г.
20 Ice-cream makers
12 assisted OAC /per arm
80 pull-ups/chin-ups with different grip width
80 PB dips
Колоездене
====================================================
Ръцете и гърба експлодираха !
5km колоездене
50 набирания и 60 кофи в рамките на 10мин.
=========================================================
Имам някакво желание напоследък да тренирам с тежести ... Ще видим тази работа ... :P
16км колоездене при средна скорост 16км в час (1 час общо)
Обща кондиционна тренировка на лостовете + ластици.
Стойка на ръце с лице към стената (общо 2мин.)
Прогресии за предна везна
100 набирания и кофи
50 лицеви опори
5мин. скачане на въже
==========================================
+35g. BCAA
Доста дълга тренировка , която беше и на гладно ... за това се и запасих с такава доза BCAA (35g) . Чувствам се много добре след тренировката , добре се получи. Време е вече да слагам тежест при набиранията ... олекнали са ми доста. Приготвил съм си 4 диска по 3кг , за сега ще започна с тях само , по-нататък ще добавя още. Утре смятам да направя една по-тежка силова тренировка.
Handstand-a с лице срещу стената е съвсеееееем друго нещо :) За броени секунди рамената и ръцете се нацепват яко , пълнят се с кръв и вените изпъкват :D След като се изправя на крака ми е трудно да си вдигна ръцете напред.
От другата седмица започвам прием на Orange Triad , а в същото време приключвам с Animal Flex-a , от който не мога да се оплача , но не мога и да кажа , че е “магически хап” , оправящ болежките и щетите по ОДС. Все пак усетих ефект , облекчи ми някои болки по раменете.
Много стабилна тренировка днес ! Получиха се страхотни прогресии за front lever ; planche ; handstand !!!
6км колоездене (2 от които по нагорнище , HIT кардио)
Inverted hang to dead hang - straddle FL negatives and hold at Straddle FL or Adv.tuck FL x8
Ice cream makers x6
Ice cream makres with one leg and hold at OneLegFL - x4 per leg
10 tuck front lever holds - различни хватове (от широк до тесен)
*паралелно с прогресиите за предна везна , след всяка серия правя tuck planche hold за не повече от 4-5сек.*
Стойка на ръце с корем срещу стената - 10 опита и задържания в позицията + 8 HSPUs (1/2 амплитуда)
Опити за free handstanding - 20 опита , от които 4 успешни с задържане повече от 5сек.
5х straddle dragon flag hold (на хоризонтално ниво) x5sec. each hold
6x5 chin-ups @+6kg
4x8 close grip chin-ups @BW
30 кофички на успоредка
5мин. скачане на въже
5км колоездене
====================================================
+25г. BCAA и от време на време по парченце шоколад (все пак всичката тази тренировка беше на гладно след сън)
Много добра тренировка, чувствам се страхотно след нея !
Прогресиите за предна везна бяха добри. Допадна ми широкият хват при tuck front lever (по-широк от раменния) !
Получиха се и страхотни прогресии за стойка на ръце. Вече започвам да я практикувам всеки ден. Първия опит за free handstanding след като приключих с wallhandstands , беше доста успешен , с добра форма и някъде около 6-7сек. задържане.
Предната везна не е толкова добре както беше преди месец , но имам време да си възвърна формата и да я науча. Хич не ми се иска пак да се отпусна и да отиде на кино целият прогрес (както обикновено става) :( За това смятам , че всеки ден по малко прогресии ще ми се отразят добре :)
Набиранията с тежест ми дойдоха малко тежки след прогресиите за везна , но нормално :)
Tuck Planche-a не е зле , мога да го задържам.
Това е за сега :)
Мнението беше редактирано от George на 19.08.13 05:42.
19.8.2013г.
Колоездене
70 набирания (главно с тесен подхват)
20 кофички
60 лицеви опори
Колоездене
==================================
20.8.2013г - Почивка !
==================================
Мисля, че най-накрая успях да убедя майка си да ям ПОВЕЧЕ ОТ 2 ЯЙЦА на ДЕН :D
Утре смятам да спретна една лека front lever/handstand/planche/l-sit тренировка , като отделя по 15мин. на всяко упражнение :)
Започвам си пак последен изчистващ месец-два , стягам се с храната , започвам пак доброто кардио и НАЙ–ВЕЧЕ прогресиите за гимнастическите движения :)
Т`ва с яйцата и при мен го имаше, какво си беше наумила, че повече от 3 яйца на ден не може. Било вредно едва ли не го изкарваше че ще умра млад заради холестерола в яйцата сега обаче ако ям и 10 на ден нема да забележи :D
Яйцата и холестерола - кой всъщност е злодеят ? (InspiredFitStrong) - тази статия помогна доста в процеса на разубеждение :D
Е , Трольольо ефектът отново е налице :) Явно ми е писано да не владея предна везна и винаги нещо да ми секва прогреса :D Миналата седмица четвъртък отидох на моренце , до понеделник всичко беше окей - и тренировки и забавление ... неделя правих много добри задни везни и tuck FLs , но като се прибрах взе да ми става лошо , на сутринта като се събудих кистата (имам киста на опашната кост) се беше подула доооста и болеше , цялостно се чувствах много зле ... болки , липса на апетит и още други неприятни симптоми. Прибрах се жив и здрав в Асеновград (пътувайки 4 часа на колене в колата :D с гръб към пътя хахаха , кофти) и на следващия ден ме приеха в болницата да ми сцепят кистата и да я ‘източат’ . Хирурга каза , че била доста зле , като заради нея съм се чувствал така и всички тея симптоми (интоксикирал съм се?) .
Сега съм добре , възстановявам се :) Тренировките няма да закъснеят , резултатите също !
Временно дневника ще е неактивен предполагам.
Въпреки , че сега изгарям от желание да изляза и да се набирам само ...
31.08.13
18:42
Аз също имах киста, но мен не ме болеше, а само изтичаше гной. Оперираха ме в началото на март, престоях в болницата 5 дни с дренаж и ме изписаха. Конците попринцип се свалят на 14тия ден, но при мен операцията се инфектира и се наложи да ми свалят конците на 10тия ден. След това имаше един период от около месец, в които операцията ми беше отворена и изтичаше гной. Доста е неприятно, защото повече от месец не можех да стоя седнал нормално, но и това мина. Аз се възстанових на 100% след около 2 месеца и половина. Вече спокойно си клякам и бягам. Успех и на теб с възстановяването.
Единственото нещо , което ме плаши е след операцията - РЕЦИДИВ ... Ще се понесе една операция , но не искам бройката да нараства :( В момента приключвам антибиотиците и започвам хомеопатия , четох , че Myristica, Silicea and Hepar Sulphur Calcareum много помагали , а при някои хора дори могат да отменят и операцията. Доктора каза , че дори след сегашното ‘сцепване’ , може да отменят и операцията (която плануваме за тази зима) , защото кистата може да си стои спокойна и дори да спре развитието си.
Вярвам , че природата има лек за ВСИЧКО. Рядко съм на лекарства , повече чрез хомеопатия и билки се лекувам , смятам и сега да опитам с тях :)
Но най-вече се надявам след евентуалното премахване на кистата , да не рецидивира :(
Малко се понабирах днес , и кофички понаправих ... Много е кофти когато се налага да прекратявам тренировките за “Х”-период от време :( .
Везната на 99.9% си заминава за догодина ... Пък и по-добре, ще си коригирам малките грешки и ще я науча както трябва ! :)
Сега зимата смятам яко да обърна внимание на основите - набирания(с тежест) , кофи(с тежест), стойка на ръце и Л-сит, задна везна както и корекциите върху scapulas (elevation/depression , retraction/protraction) ; бих включил и малко преден клек , тяга и също така да обърна внимание на клек на един крак (пистолет) . Тъй де - да си изградя основите и на есен да започна стабилен с прогресиите за предна везна.
Много е тролско да гледам как един пичага, започнал от скоро да тренира и за няма и месец научава предната везна (нищо , че има някои неща за корекция) ... нормално - лек и нисък , колко му е :D
Чакам доктора да каже , че мога да се подлагам на натоварване и потене , че кистата е окей и се е затворила раната, маха дренажа и започвам яко тренировчиците ^_^
Затъжил съм се за скачане на въже ! Усещам как ще направя едни 10к оборота на първата тренировка.
Интересно ще е сега как ще си структурирам тренировките , понеже освен даскало ме чакат и курсове по английски език. Реших , че няма да е зле да си затвърдя и обогатя знанията по АЕ , пък и в училище толкова и учим. Просто ще правя по-малко и по-тежки силови тренировки , а иначе не ми пречи да си скачам всеки ден по 20тина минути на въже + стойка на ръце вкъщи.
Готов съм вече за тренировки :) Разреза на кистата е почти затворен , вече махнахме превръзките ... сега всичко , от което имам нужда е КЪСМЕТ , който ако го има - няма да имам повече главоболия с тази киста !
Днес с приятел стегнахме така успешно импровизираната ни фитнес стая , в която има : халки , лост за набиране , 2 прави лоста и 1 крив ; 100кг+ тежести ; 2 лежанки (едната се регулира наклона) ; дъмбели ; гирички ; комбиниран фитнес уред ; боксов чувал ; + на 5 метра от стаята навън лост и успоредка . Смятам да започвам с по-тежки и сериозни тренировки , да повиша базовата сила , маса , издържливост ... колкото мога повече качества :) Да наблегна на преден клек и тяга като базови упражнения , набирания и кофи с тежест , L-sit и handstand , и така любимият ми Front Lever.
Днешната тренировка :
60 набирания различни хватове (тесен над и подхват ; раменен , retraction pull-ups on rings ...)
40 кофички на успоредка
tuck back lever holds
==========================================================================================
Ще изчакам още малко да заздравее кистата и тогава ще започна с тренировките за handstand и back lever. Тези дни започвам пак с колоезденето , а когато се почувствам готов - и скачането на въже възобновявам.
12.9.2013г.
Преден клек - 5х10@35кг (за първи път от над година насам клякам с тежест)
Раменна преса с лост от стоеж - 3х5@37кг ; 3х10@28кг ; 5@28кг
Тяга = 3х8@37кг ; 3х9@28кг
Тяга с прави крака = 3х10@30кг
100 набирания на халки
130 лицеви опори
Трапецовидни повдигания с тежест (50кг) = 50 повторения
=== всичко това в рамките на един час ===
Коментар : първа сериозна тренировка от 2 седмици насам , терсене е. Кляканията с тежест ми дойдоха тежички като че ли ... та то покрай тази киста много ги занемарих краката :/ Като цяло се старая да използвам леки тежести и да обърна внимание на техниката и изпълнението. За това и тежестта е подбрана за максимум 15-20 повторения
13.9.2013г.
50 набирания на халки
10х Skin-The-Cat
5x10 преден клек @20кг (контролиран , хубав , Ass2Grass клек)
50 лицеви опори
Коментар : сравнително несериозна тренировка. Понеже тренирах с приятелката си и ѝ помагах , въвеждах я в импровизираната ми заличка и я уча как да тренира , та аз не направих особена тренировка. Явно в процеса на загрявка съм се усукал повече в гърба , та леко се обади една болчица , но утре и без това смятах да почивам ... ще отмине , като добавя и масажче ...
=====================================================================================================
Утре ако кистата не “подскача” много докато скачам аз , може и да направя едно 30минутно кардио с ‘въжескачалника’ .
Също така утре последно посещавам доктора за кистата , вече мисля че се е затворила цепката.
Относно тренировките с тежест - смятам да има за сега само две такива , и то тежестта да присъства в клековете и тяга. По-късно като си “върна формата” при набиранията , ще добавя тежест и на кофите и на набиранията.
Днес :
20мин скачане на въже (средна скорост 170 подскока/завъртания в минута)
50 air squats
===================================================================
Eхаааа ... колко е хубаво да мога пак да скачам на въже след 3 седмична пауза ^____^ Днес доктора каза , че кистата е добре , цепката е затворена и всичко е 6+ ! Въпреки това продължавам да я пазя много , внимавам как седя и да не я натискам ... все пак има реални шансове да избегна премахването на тази киста ,а и тя да не се възпали отново :) По-добре така , че ако я махна , шанса да рецидивира е голям и по-лошо ..
Утре силова тренировка с акцент кофички, лицеви опори и L-sit.