StreetWorkout / Bodyweight Conditioning [Дневникът на Велев]

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.10.13
07:54

28/10/2013г.

Скачане на въже 15мин.
Pull-ups = 1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;11;8;8;7;6;5;5;5;8;5
Кофички на лост = 40
,20,20,15,15,10 = 120 кофи за 7,30мин.
Chin-ups = 6,6,5
15min. скачане на въже

==============================================

Добра тренировка. Поставих нов рекорд на кофичките на лост = 40 повторения в една серия :О Знаех си , че скоро ще ги направя ! Де да беше така и с набиранията хД
Днес (29.10) обмислям варианта да си дам почивка , или да отида и да си направя 9те серии набирания набързо.

29.10.13
19:20

Е , днес ще е почивка time. Ще се размина само с 40тина минути монотонно велоаргометърско кардио и Табата клякания. Дясното рамо му е дошло в повече , давам му почивка :) Ще повъртя велото лекичко , че и седалката не е много удобна за кистата на опашната кост. В края на тренировката ще направя интензивно клякания@СТ + мачкане на фоумролер и тенис топка
Утре също ще почивам от силова , а може и да побягам малко.

Мнението беше редактирано от George на 29.10.13 19:25.

29.10.13
20:58

Е , вместо велоергометър реших да сторя 6.5км. кросче из улиците на града, по тъмно :) 38мин. ^^ Доста доволно.

30.10.13
22:41

Днес пълна почивка ! Чувствам се гадно и застояло , когато мине ден без тренировка :(

31.10.13
22:16

Тази вечер реших да се разходя интензивно с велото , из града :) Въртях 30-40минути и доста добре ми дойде.
Пристигна Бета-аланина на NOW Foods. Първи впечатления : в продължение на час, след приема на първата доза, не спряха тези иглички ... Като се започна от веждите , та устните , някои други части от тялото ... общо взето нямаше място , където игличките да не ме изпържат :D

02.11.13
12:07

Е , след 3 дни пълна почивка от силова тренировка и набирания , днес мисля , че рамото е добре и че съм способен да сторя една добра тренировка :) Докато стане време за това , ще направя едно масажче на рамото , а преди тренировка една хубава загрявка. За известно време ще заменя скачането на въже с колоездене (докато мина втора смяна на у-ще , тогава ще скачам сутрините).

04.11.13
22:43

Вчера направих малко набирания и кофи. Рамото е леко кофти. Днес въртях колело из града , но на лостове не успях да отида.

05.11.13
22:14

Тази вечер 150 pull-ups и 150 кофи на лост за 38мин.
Рамото е тегаво ... като започнах тренировката , при набиранията нямаше проблем , всичко 6. Но когато застана в позиция за лицева опора и започна да извършвам движението - появява се една болка в рамото (сухожилие е , предполагам ... поне успях да напипам болката с пръст, която локализирах под мишницата) , която след няколко серии изчезва на 95%. Притеснява ме пукането в рамото , когато раздвижвам (всъщност това е от години така). Като цяло не беше лоша тренировката днес , но ще наблюдавам как е рамото през следващите няколко дни когато тренирам.
Ако нещата се влошават , спирам силовите тренировки (поне всичко бутащо) и остават само масажи и някакви раздвижвания с ластик. Хем ще мога да наблегна на краката.

Някакъв съвет да ми дадете ? Как да подходя ? Решил съм , че ако се наложи да почивам от тренировки , то ще се заредя и с някакъв комплекс за стави(glucosamine,MSM,chondroitine,collagen…fish oil).

06.11.13
22:46

Загрявка
6мин. скачане на въже
pull-ups = 20x5 ,8 ,6 ,6 = 120 + 10 изометрични
кофи на лост = 25, 3х15 , 3х10 , 20
30мин. колоездене

Почивката между първите 20 серии набирания е 30сек. ; след това по 1мин.

====================================

Добра тренировка :) Трябва да се науча да слушам езика на тялото си ... и по-точно - когато усетя , че прекалявам с натоварването в тренировката (прекалявам със сериите и ставите се обадят) да спра , а не да чакам ‘да си закръгля бройките’ ...

Преди тренировката правих малко тяга с 25кг , просто за заучаване на техниката. Тези дни се надявам, че ще заснема изпълнението и ще се допитам до форумните критици , да ме коригират и съветват =D И въобще бих искал да разбера за упражнения , които ще стабилизират и укрепнат раменния ми пояс.

07.11.13
22:06

1 час колоездене
20 набирания

Толкова за тази вечер :) По-лекичко , така ..

Мнението беше редактирано от George на 07.11.13 22:43.

08.11.13
21:42

Тази вечер - час и половина колоездене из града.

Май ще дам една хубава почивка на раменете...

11.11.13
16:14

Вчера : 1 час интензивно колоездене ; малко scapula pull-ups.

===========

Днес - предстои ...

===========

Реших , че си давам известно време почивка , нека рамото да почине. През това време ще въртя яко колелото.
Между другото , насочил съм се към техническия университет в Пловдив (със специалност КСТ) :) Математиката много ми върви , пък и компютрите ме влекат като цяло. Залавям се яко да уча ^_^

11.11.13
19:24

Е , тренировката днес беше приятна , разтоварваща - ~час и половина колоездене , изкачих и Асеновата крепост с колелото.

12.11.13
20:25

Днес почивка от тренировка. Мисля, че ще приключвам вече с тренировките навън (колоезденето най-вече). Започвам вкъщи и в импровизираната заличка. Ще наблягам на коригиращи упражнения , изоставащи мускулни групи и леки тренировчици за кондиция.

13.11.13
21:42

Тази вечер = 500 клякания @СТ , за 25мин.

16.11.13
08:15

Вчера тренирах заучаване на тяга , правих малко гребания с лост , раменни преси , бърпита (без лицева опора за сега , за да щадя рамото) и клякания.

17.11.13
16:24

Tази сутрин - 20мин. скачане на въже.
2мин. jumping jacks

==========================

18.11.13
19:01

Снощи направих една много лека тренировка:

Тяга със 35кг ( :D ) , около 100 повторения , в суперсерии с гребане с щанга (пак35г) ~100 повторения ; + 100 суинг-а с 11кг дъмбел 100тина повторения
Всичко това разделено на около 5-6 кръга.
Направих едно клипче на изпълнението на тяга. Ще го пусна във форума за да получа малко критики и съвети :)

21.11.13
17:47

Снощи - 500 клякания за 20минути

Днес - 20мин. скачане на въже

=======================================

От 1ви декември си започвам тренировки и за горна част на тялото :) Дано рамото да не ме предаде. Ще го храня дълго време с колагени , глюкозамини , мсм-и и хондроитини :D

24.11.13
17:05

Тренировка след 18 часов фастинг :
20мин. скачане на въже
Табата клякания @СТ
3мин. jumping jacks

=========================

Още една седмица рамото ще почива и ще започвам лека полека :)
Някой да сподели мнение за Bulk Powders Omega 3 Fishoil ? Харесал съм си една разфасовка от 900 дражета , смятам скоро да си купя и да пия 3 месеца.

26.11.13
16:05

Снощи започнах с хоризонтални набирания (към 60тина повторения). Също направих и 20 лицеви опори ... голям страх е да не се обади рамото. Изключително леко започвам с тренировките , че ако пак го претоваря , тогава вече ще трябва да подновявам тренировките чак догодина :) Дневникът ще е неактивен за сега.

27.11.13
11:06

На тези тренировки ако имаш проблем с раменете означава, че някъде си сбъркал много сериозно. Почивки, добавки, самолечение и пак имаш ядове - замисли се да се обърнеш към някой специалист или поне много по-опитен.

27.11.13
20:14

Рамото се контузи преди месец, когато правих ежедневните тренировки с висок обем набирания. Основите на тази травма в раменете бяха положени преди 3-4 години , когато посещавах залата и бях безкрайно прост да се силя на лежанката и да вдигам тежко ... А грешките , които допускам днес по-скоро са от инат , защото обичам да си довършвам тренировката на всяка цена и често прекалявам с натоварването. Друга причина за честите травми в раменния пояс е изоставащите ромбоиди и слабият контрол върху скапулите.
От преди половин година започнах да се изкривявам в седнало положение, когато кистата на опашната кост започна създава дискомфорт. Мисля , че това също има някаква връзка.

Сега рамото е добре. Ще тренирам толкова , че да поддържам форма. Почивката стана почти цял месец , сега започвам по-внимателно :) Правя си корективни упражнения , загрявам достатъчно , а вече включвам и стретчинг+foamrolling след тренировка. Дори направих корекции върху позата за сън.

26.01.14
11:07

Здравейте,
От 5-6 седмици съм възобновил тренировките. Първите 2 седмици започнах с леки раздвижвания , баскетбол , скачане на въже, колоездене. След това започнах да включвам по малко набирания и лицеви. В момента изчиствам мазнини , 89кг съм (плочките прозират, не е толкова зле :D ) , за сега правя интензивни кардио тренировки със скачане на въже , табата клякания , 3-4 пъти в седмицата и по 60-70 набирания на тренировка. Този път съм си казал, че няма да вдигам бързо бройките , нещо от сорта на 10 повторения+ седмично. Когато се оправи времето и постопли пак , ще включа спринтове.

28.01.14
14:09

Тренировката тази сутрин :
20мин. скачане на въже ; темпото варираше от 160 до 180 скока в секунда (HIIT-ско едно такова) ; общо 3100-3300 скокa.

========================
От събота съм болен , явно грипът ме е хванал. Днес съм доста по-добре , продължавам с тренировките и чистенето (което върви много добре за сега ! )
В момента съм 87кг/182см.

Мнението беше редактирано от George на 28.01.14 14:13.

29.01.14
20:01

Сутрин - 23min. HIIT скачане на въже ; 160-185 скока в минута ! GREAT !

Вечер - 30 кофички (25 на лост и 5 на успоредка)

======================

Положението с кофичките е деликатно : на успоредка ми са по-трудно и натоварващи рамената , докато на лост не ги товарят толкова много! Може би трябва да наблегна вкъщи на лицевите , да свикна с този тип натоварване (все пак повече от 2 месеца не съм правил бутащи , освен лицеви) и тогава постепенно да започна с кофи :)

31.01.14
12:34

Повече от чудесна тренировка тази сутрин !

10мин. скачане на въже (160-175 скока в минута ; средно интензивно)
13мин HIIT - редуване на 20сек. максимална интензивност (под 220 скока/мин. не падах) с 40 секунди средна интензивност (~165-170 скока/мин.)
7мин. разтоварващо 160 скока в минута + по две почивки от 30сек’
50 лицеви опори

================================

По време на високо интензивните интервали успях да достигна скорост от 228 скока в минута !!! Нов личен рекорд !
Скачането на въже е просто страхотно кардио ! Много добре ми се отразява, винаги след това се чувствам чудесно :)

От тук нататък тренировките ми и въобще целите ми ще бъдат кондиция , тренировки със собствено тегло и нищо повече :)

Мнението беше редактирано от George на 31.01.14 12:37.

04.02.14
17:24

От 1.2.2014г. до 4.2.2014г.всяка сутрин тренировките бяха следните :

10мин. скачане на въже @160скока/мин.
11мин. HIIT скачане на въже - 20сек. MAX интензивност (210-220скока/мин) ; 40сек средно (160скока/мин.)
5мин. cooldown скачане на въже @160скока/мин.
50 лицеви опори

=========================================================

Днес вече усещах умората , следващите дни ще почивам от кардио тренировки. След 2 дни се вдигат температурите и излизам на лоста отново :)

Мнението беше редактирано от George на 04.02.14 19:08.

05.02.14
19:26

Днес пълна почивка , утре ще мислим някакво кардио + лека силова тренировка на лостовете :)

А , и още нещо - вече 2 седмици не ям месо ... реших да го спра :) Напълно очаквам нападките и критиките. Определено мога и без месце. И ще продължавам да жъна прогрес с тренировките , това няма да е никаква спънка ^^
Смятам да си взема една суроватка , а и като наблягам ежедневно на яйца в по-големи количества ще компенсирам липсата на месо , дори дневният прием на белтъчини ще е по-висок в сравнение с месоядните времена, в това съм сигурен :D

09.03.14
15:51

Привет :)

Вече втори месец съм вегетарианец. За това време мога да кажа, че се чувствам просто страхотно !!! Не чувствам липса на месо, не ме блазни нищо месно (а дори напротив). Тренировките си вървят нормално - чистя доста добре : вече съм 85кг, продължавам бавно и славно.

От както реших да спра месото взех и още едно важно решение - спрях и сладкото (рядко си позволявам черен шоколад или домашно сладко/мед) , както и хляба (също изключително рядко ям хляб, може би веднъж седмично).

Занапред продължавам по същия начин, понеже се чувствам в пъти по-добре от преди.
Скоро може да постна снимка на постигнатото дотук :)

Би ли споделил с какво се храниш - един ден менюто си!

09.03.14
16:36

Колко си висок ?

09.03.14
16:47

Примерно меню:
1) Закуска - 4 цели яйца на омлет с гъби (или други зеленчуци) ; маслини ; сирене ; кашкавал; / Рядко си правя и някакъв сандвич за закуска /

2) Обяд - салата ; кисело мляко ; ориз със зеленчуци (или нещо друго сготвено - пълнени чушки; картофи; гювече и т.н.) ; кашкавал; маслини

3) Вечеря - 4 цели яйца на омлет с зеленчуци ; сирене/извара ; кашкавал ; салата ; понякога добавям кисело мляко или нещо друго сготвено , като ориз със зеленчуци или др.

Това ми са основните ястия. Между тях също хапвам ~150гр. ядки (лешници, бадеми..) , някой друг плод ; Също така пия 2 пъти дневно суроватъчен протеин (45г. допълнително белтъчини от протеиновата пудра) , когото приемам като заместител на месото.
Общо взето - ям всичко без месо и риба , като за рибата се колебая много дали да не започна да я консумирам отново. Наблягам на повечко яйца и млечни продукти като основни източници на белтъчини.

Висок съм 183см/85кг.

Мнението беше редактирано от George на 09.03.14 16:52.

09.05.14
22:52

Е, вече почти 4 месеца го карам вегетарианец. Радвам се много за направения от мен избор ! Отразява ми се чудесно , чувствам се страхотно ! Дори успях да поставя нов личен рекорд от 23 набирания раменен надхват @СТ (85кг).
Пия грахов и конопен протеин в момента и съм много доволен ! Започвам пак една сесия по-интензивно чистене и целта ми е да се изчистя възможно повече от мазнините !

Дневника вероятно ще стои неактивен :)

10.05.14
16:04

казано от Georgi Velev на 09.05.14, 22:52:

Отразява ми се чудесно , чувствам се страхотно !

С такава реклама току виж целия форум станали вегетарианци. :D

10.05.14
22:42

Нека да станат ... все ползи ще извлекат :) След време когато мога да си го позволя, бих станал и веган дори.

10.05.14
22:49

И после космонавт дори :)

10.05.14

Хмм, чудна идея ! Ще я обмисля в близко бъдеще :)

10.05.14

казано от Georgi Velev на 09.05.14, 22:52:

Е, вече почти 4 месеца го карам вегетарианец. Радвам се много за направения от мен избор ! Отразява ми се чудесно , чувствам се страхотно ! Дори успях да поставя нов личен рекорд от 23 набирания раменен надхват @СТ (85кг).
Пия грахов и конопен протеин в момента и съм много доволен ! Започвам пак една сесия по-интензивно чистене и целта ми е да се изчистя възможно повече от мазнините !

Дневника вероятно ще стои неактивен :)

Да, тук всички са на пържоли и който не ги яде, не получава лайкове:))))

10.05.14
23:12

Просто споделям личен опит ^^ . Ясно си помня как до последно бях заклет месоядец и не можех ден без нещо месно ... Една вечер от нищото ме удари просветлението и си рекох, че повече плът няма да ям. Едно от най-добрите решения, които съм взимал за себе си до сега е именно това!
Не ми пука кой какво си мисли за мен, ако искат да ме мислят за луд дори. Не съм тръгнал да убеждавам никого да спира мръвките, така че PEACE ^^

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1