16.07.10
08:12
казано от Владимир92 на 16.07.10, 08:09:
Нищо хубаво на тоя свят не идва без лишения и труд (освен чекиите) :) Относно фитнеса - лишения и труд х3 !
x2 Никой не те кара насила да спазваш диети,хранителен режим и да си поне на 90% стриктен. Само така идват резултатите, тея по дискотеките и по баровете , които чат-пат влизат в залата - си изглеждат по един и същи начин и след години.
Какво ще ти даде пиенето по баровете (което съм правил МНОГО) и какво ще ти даде един здрав дух и тяло?
БАСИ, аз тренирам от 4-5 години, като резултатите ми дойдоха ПОСЛЕДНИТЕ 2 години - тогава станах стриктен, спрях дискотеките и препиванията. Ти си избираш какво искаш да правиш, но нямаш ли желание - насила няма да стане нищо.
Хубаво тяло се гради с години, а се губи за седмици! Затова нашият спорт е най-неблагодарният.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 16.07.10 08:14.
Не, не ме разбирайте погрешно аз не съм решил да се отказвам. Постоянен съм от повече от година и половина, стриктните режими и тренировките никога не са ми били проблем. Проблем е прекаленото вманиачаване на тема фитнес, проблема е там, че понякога има моменти когато не мога да си легна вечер без да съм си напрваил серията корем.. Иначе не става въпрос за отказване от фитнеса :)
16.07.10
08:26
казано от Любослав на 16.07.10, 08:23:
Не, не ме разбирайте погрешно аз не съм решил да се отказвам. Постоянен съм от повече от година и половина, стриктните режими и тренировките никога не са ми били проблем. Проблем е прекаленото вманиачаване на тема фитнес, проблема е там, че понякога има моменти когато не мога да си легна вечер без да съм си напрваил серията корем.. Иначе не става въпрос за отказване от фитнеса :)
Ето ти решението: Прави както много фитнес маниаци по залите - те не правят тяга, за да не си прецакат кръста. Обикновените коремни преси също прецакват кръста - пази се от тях. Така с чиста съвест, че си избегнал възможност за травма заспивай вечер без да си си направил корема.
казано от Aleksandar Marinov на 16.07.10, 08:12:
x2 Никой не те кара насила да спазваш диети,хранителен режим и да си поне на 90% стриктен. Само така идват резултатите, тея по дискотеките и по баровете , които чат-пат влизат в залата - си изглеждат по един и същи начин и след години.
Какво ще ти даде пиенето по баровете (което съм правил МНОГО) и какво ще ти даде един здрав дух и тяло?БАСИ, аз тренирам от 4-5 години, като резултатите ми дойдоха ПОСЛЕДНИТЕ 2 години - тогава станах стриктен, спрях дискотеките и препиванията. Ти си избираш какво искаш да правиш, но нямаш ли желание - насила няма да стане нищо.
Хубаво тяло се гради с години, а се губи за седмици! Затова нашият спорт е най-неблагодарният.
Ама ти си на 20 и кусур години и си се “наживял” , пък колегата тепърва ще открива тея радости ;) Както казаха и колегите по-горе, спорта и готиния лайфстайл не се изключват, даже се допълват чудесно. Излизане 2-3 седмично + малко алкохол + жени ще ти е дори полезно, защото ще ти даде стимул на другия ден да се смачкаш в залата ;)
казано от Pandiz на 15.07.10, 22:42:
Attention whore.
казано от Кольо Пияндето на 16.07.10, 08:02:
Сега ставам на 18. Млад съм, ще кажеш, малак съм, ще кажеш, но така говорих и когато бях на 13, а я ме виж вече, колко се промени всичко. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.07.10 09:53.
16.07.10
10:01
казано от Thrash на 16.07.10, 09:52:
Сега ставам на 18. Млад съм, ще кажеш, малак съм, ще кажеш, но така говорих и когато бях на 13, а я ме виж вече, колко се промени всичко. :)
Не разбрах добре връзката между това, което написах на Любослав и теб, ама... С риск да прозвуча прекалено самонадеяно ще ти кажа, че разликата между 13 и 18 годишна възраст е незначителна в сравнение с тази между 18 и 23 (да не говорим за по-нататък). Разбира се, всичко е строго субективно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.07.10 10:03.
Кольо, с последния ти пост не мога да се съглася въобще... но може аз да съм от изключенията....
16.07.10
10:12
казано от CKOTA на 16.07.10, 10:07:
Кольо, с последния ти пост не мога да се съглася въобще... но може аз да съм от изключенията....
Съдя по себе си и хората около мен... което съвсем не значи, че това е аксиома, нали?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.07.10 10:42.
Фитнесът не трябва да ти става фикс идея.Най-важното е да се чувстваш добре в кожата си и по възможност да изглеждаш добре.Дали ще правиш тяга с 200 или със 70 никой никога няма да те пита,въпросът е след време да си доволен от времето,което си изживял.Ще ме извиняват “старшата”,но няма как да кажеш на млад човек на 20 години-не излизай по дискотеки,барчета и тем подобни.Доста от вас са женени,улегнали,с деца вероятно и подобен тип забавления ви се струва скучен и глупав,вероятно и задълженията не ви го позволяват,макар да изкарвате други причини на преден план.Прави каквото ти се прави,за да не съжаляваш някога,че вместо да си се забавлявал с приятели и момичета, си висял вкъщи и си набивал извара..
Айде,със здраве,преди да са ме разкъсали.
Връзката беше в това, че с две думи време няма. Може да се каже, че и аз съдя по себе си и околните и честно да ти кажа, още се чудя как се минаха толкова бързо годините. Толкова нематериализирани мисли и планове има само защото си мислех, че има време. Всъщност няма, минута е много. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.07.10 10:25.
казано от Кольо Пияндето на 16.07.10, 10:12:
Съде по себе си и хората около мен... което съвсем не значи, че това е аксиома, нали?
Съгласен, нищо(почти) не е абсолютно... в мойта среда беше обратно- визирам най-близките ми приятели, то и за това в първия даден от теб диапазон бяхме неразбрани и странни, а сега връстниците ни разбират... все едно отплесвам се не където трябва.
Любо, намери баланс- можеш всичко да правиш- от теб самият си зависи. Аз самият съм имал периоди на мания по фитнеса, те са ми помагали до толкова, че съм претърпявал преход на не особено добри моменти. просто намери твоя баланс. : )
16.07.10
11:11
Интересен ми стана този дневник.Направо ти се чудя.Значи според мен (и не само) като ти гледам яденето ти стоиш на НВД от незнам колко време.Няма го ориза, боба, картофки и сяккави там неща, които имат въглехидрати.Твърде малко са.Пресата си е преса, тя ще си стои там, но с риск да качиш и около кръста ти не виждам как ще качиш някакви килограми.После с този режим на който си свикнал ще свалиш каквото имаш.Затова започвай да ядеш като нормален човек, защото на твоята възраст организма се нуждае от всичко.Според мен досега храненето ти е много вредно.(за твоите години)Остави тази мания по пресата, защото преса на скелет не е преса (ще ме извиняваш)
Само едно ще кажа и заминавам
“За да успееш се иска воля”,не фитнес-а ти е виновен ,че си се променил,а ти самия.Щом искаш да изглеждаш добре и в същото време да си излизаш и да има Фр. и тн..............от теб си зависи.Има време за всичко,но никой не е казал,че е лесно :) .Аз като съм с Гинекомастия да легна да умра ли........ми човек се бори цял живот,кой за пари ....кой за визия......кой за жени.Няма лесно,стига да знаеш какво искаш ще намериш време за всичко :)
Живи и здраве от мен
Благодаря на всички, които с коментарите си опитаха да ми помогнат по някакъв начин. Винаги съм мислил, че човек винаги може сам да избира как да протече собствения му живот. Това опитвам да направя и аз. С фитнес не мисля да спирам да се занимвам, а серионзото хранене и тренировки ще ми останат приоритет, просто трябва да обръщам по-голямо внимание и на другите неща около мен, защото фитнеса не е всичко :)
Ден 24
16.07.2010г
Хранене:
6.30 - 30гр протеин
7.00 - 100гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед, 2 нектарини
9.30 - 2 таблетки кре-алкалин
10.00 - 11.20 - тренировка
11.40 - 2 таблетки кре-алкарин и 30 гр протеин
12.00 - 100гр пуешко месо, 30гр извара и кашкавал, салата
16.00 - 1 кисело мляко и половин Корни( беше ми останало от минали дни)
19.00 - 100гр пуешко месо, 30гр извара и кашкавал, салата, 1 банан
22.00 - диня и ядки
Напитки за деня: 1 чаша прясно мляко, около 500мл портокалов сок, 1 фредучино
Тренировка: Гърди, крака и корем
Гърди:
лег - 5х8 - 50,60,65,60,55кг
горна лежанка с дъмбели - 3х8
долна с дъмбели - 3х8
пул-овър - 3х10
Крака:
клекове - 5х8 с 40,50,55,60,50
калф машина - 3х8
бедрено сгъване- 3х8
избутване на тежест от полулег - 3х8
Корем: стандартното
Бележка: Много беше топло във фитнеса, толкова не съм бил мокър никога. Силата и желанието( най-вече) бяха на ниво. Нямаше умора, а след тренировката се чувствах доста добре. Още нищо не мога да кажа за кре-алкалина - това е първия ми ден, в който пия, може би с напредване на времето да мога да дам някаква оценка за вличнието му върху мен. Утре е нетренировъчен ден, но ми предстои около 20+км каране на колело, а след това може да направя и някаква обща тренировка стига да имам сили.
Мнението беше редактирано от Любослав на 16.07.10 19:53.
Ден 25
17.07.2010г
Хранене:
6.30 - 30гр протеин
7.00 - 100гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед
12.00 - 100гр месо, 30 гр кашкавал и извара + 1 домат
16.00 - парче диня, десетина солети, 1 шоколадов бонбон( баба ми имаше рд и ме почерпи)
19.00 - много малко месо, 30 гр кашкавал и 3 домата
22.00 - 50гр извара + малко ядки
Напитки за деня: 1 фредучино, 1 кафе, около литър и малко сок
Тренировка днес: Нетренировъчен ден, но карах колело около 30км, кросфит тренировка( доста тежка) и потичах около 10-15 мин като качих и 2 пъти стълбите до нас( на 5 етаж живея).
Бележка: Яденето е под всякаква критика отново. В 19 часа нямах никакво желание да ям може би заради ужасната жега. На обяд също нямах достатъчно време за пъноценно хранене. За сметка на това пък доста тежки физически тренировки... Ужасно просто, дано утре да имам повече време за спокойно хранене.
Ден 26
18.07.2010г
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин
7.00 - 100гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед, шоколадов бонбон
12.00 - 1 пилешка пържола, 30гр кашкавал, 3 домата
16.00 - 1 протеинов бар и краставица
19.00 - пилешка пържола, 30 гр кашкавал и 3 домата
22.00 - диня
Тренировка днес: днес трябваше да е почивен ден, но ходих на лостовете, след това направих и 5 серии по 20 лицеви и лицеви с тесен хват, съчетано с коремни. Сутринта бях много свеж, имах достатъчно сила за тежките и продължителни урпажнения, но след като приключих с тях( след обяд някъде) почувствах страшна умора, цялото тяло ме болеше.
Направи ми впечатление, че последните 2 нощи заспивам по-трудно дали това може да се дължи на кре-алкалина, защото го пия от 2 дни, точно откакто започнаха тези проблеми?
5 серии по 20 лицеви, 20 за трицепс и 50 коремни с по 1 мин почивка между сериите - 100 лицеви, 100 за трицепс , доста коремни.
И това не беше всичко за деня, привечер правих още лицеви, а ходих и на лостове... абе кво да кажа болен мозък съм си.
Ден 26
19.07.2010г
Хранене:
6.30 - 30гр протеин
7.00 - 100гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед
9.30- 1 таблетка кре-алкалин
10.00 - 11.15 - тренировка
11.30 - 30 гр протеин и 1 таблета кре-алкалин
12.00 - 100 гр пилешко месо, 30 гр кашкавал, малко сирене, 3 домата
16.00 - 1 кисело мляко
19.00 - 100 гр месо с 30 гр кашкавал, салата
22.00 - 100 гр извара + ядки
Напитки за деня: 1 фредучино, около 1л сок
Тренировка: Гърди, бицепс и корем
1. лег - 4х8 - 50,60,60,60кг
2. горна лежанка - 3х8 - 55,55,55кг
3. флайс - 3х8
4. кофички - 3х8
5. долна лежанка - 3х8 - 50,55,50кг
Бицепс:
1. скотово с дъмбел - 3х8 с 16 кг
2. бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8 с 16 кг
Корем:....
Бележка: Не се сдържах пък и усещах, че имам още сила и затова правих и долната лежанка, а бях предвидил да не я правя днес. Още не мога да преценя какъв ефект има кре-алкалина върху силата и издръжливостта ми. Като цяло тонусът е добър, желание има.
19.07.10
16:13
За да разбереш дали един продукт дейста или не - като ти свърши опаковката, теглиш чертата и гледаш постиженията в началото и в края. Така от тренировка на тренировка, е трудно да се прецени.
Ако килограмите, които вдигаш са едни и същи в началото и края на приема - значи не действа. Ако си +10-15 кг на някой упражнения, значи МНОГО действа. :)
Ден 27
20.07.2010г.
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин
7.00 - 50 гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед, 1 бонбон
9.30 - 1 таблетка кре-алкалин
10.00 - 11.20 -тренировка
11.35- 30 гр протеин и 1 таблетка кре-алкалин
12.00 - 100 гр пуешко месо, 30 гр кашкавал, 30 гр сирене, 3 домата
16.00 - около 1,5кг диня
19.00 - 100гр пуешко месо, 30 гр кашкавал, 3 домата
22.00 - 100гр извара + малко ядки
Продължавам да си мисля, че храната не е на ниво, струва ми се доста малко. Като имам предвид, че месото не винаги е 100 гр, кашкавала и той май не е толкова колкото казвам. Хляб не ям... Притеснява ме единствено голямото количество диня за деня. Четох доста за нея и пише, че е полезна, пък и с нейните 95+ % вода много бързо се усвоява от организма. Даже някъде бях чел, че е от храните с така наречения отрицателен калориен прием- изразходваш повече калории при обработването и отколкото с приема и.
Тренировка: Гръб, трицепс и корем
Гръб:
1. Набирания широк хват - 3х8
2. Мъртва тяга - 4х8 - с 40,50,50,45кг - хич не ми се отдава
3. Придърпване на хоризонтален скрипец зад врат - 3х8
4. Придърпване на вертикален скрипец - 3х8
5. Гребане с дъмбели - 3х8
Трицепс:
1. скрипец - 3х8 - сложих всички тежести( не знам колко кг са това) и закачих и тежест от 5кг - рекорд
2. френско - 3х8 с 40кг - досега не съм правил с толкова
3. лежанка тесен хват - 3х8 с 40,50,50 кг
4. кофички - 3х10
Корем: обичайното
Бележка отностно тренировката: Знам,че сериите отново станаха доста, но чувствам, че това е моя оптимален вариант за момента. Не знам на какво се дължи покачването на силата( дали на това, че от месец правя клекове и тяга или на кре-алкалина), но е факт, че макар и с 5 кг покачвам почти на всички уреди. Чувствам се добре за сега, проблемите със съня от миналите дни си остават, макар че сега май заспивам по-лесно вече.
Остава ми около 10 дни до заминаване на морето, там ще си дам около 10 дни почивка от фитнеса, но не и от физическите тренировки. Ще наблегна на лостове и бягане рано сутрин, поне тези неща там могат да се правят.
Ще съм ви благодарен ако коментирате храната, искам да променя доста неща от дневното си меню, защото аз смаия виждам, че е супер малко, но се страхувам да го увелича. Поздрави :)
Ден 28
21.07.2010г
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин
7.00 - 80гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед
10.00 - 11.15 тренировка
11.30 -30 гр протеин и 1 таблетка кре-алкалин
12.00 - 100 гр пуешко месо с 3 домата и малко сирене
16.00 - 200 гр кисело мляко
19.00 - 100 гр пуешко месо и салата
20.00 - 21.00 - футбол, а след това качване малко на стълби
22.00 - диня
Тренировка: Бицепс, рамо и корем
Бицепс:
1. скотово с лост - 3х8 ( не знам лоста колко кг е мисля, че е 10) - ако приемем, че лсота е 10 кг значи направих 3 севрии с 46кг
2. бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8 с 16 кг
3. кръстосани чукчета - 3х8 с 16 кг
4. бицепсово сгъване с прав лост - 3х8 с 30кг
Рамо:
1. Смит машина - 3х8 с 45,50,55 кг
2. раменни преси с дъмбел - 3х8 с 14кг
3 разгъване в страни с дъмбели - 3х8
4. задно рамо на машина 3х8 с 60кг
Бележка: Отново доста сила днес, Сутринта се събудих с леки болки в гърба от вчерашната тежка тренировка. Направих 3 поредни тренировъчни дни като и в трите дни тренировките бяха доста тежки. Утре ми е ден за почивка като може да направя някакъв кросфит комплекс или да покарам малко вело в хийт темпо. Визуалният ефект след днешната тренировка беше доста внушителен( не за друго просто се бях много изпотил). Отдавна не бяхме се събирали за футбол, а преди беше традиция и ритахме поне 3-4 пъти седмично. Стана добър мач, целта ми беше главно да потичам та поне това успях да направя :)
Ден 29
22.07.2010г
Много се чудех дали да пиша яденето днес, защото такова почти нямаше. Май в някой друг дневник видях дилемата джънк или глад - днес аз избрах глад.
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин
7.00 - 80 гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед, 2 таблетки кре-алкалин
от 7.00 - до 8.00 - лицеви, коремни, лицеви тесен хват, набирания
13.30 - 14.00 - лостове - кофички и набирания
15.00 - не много тежък кросфит комплекс
15.30 - 100 гр свинско месо, 30 гр сирене, 3 домата
19.00 - салата с малко сирене, 1 банан - бях страшно уморен от днешния ден, хич не ми се ядеше
22.00 - малко диня и ядки
Напитки за деня: около 1,5л портокалов сок
От 9 до 15 часа бях на изпит в БЧК за книжката... Упорите отказвах да си купя някакъв джънк, знаех, че мога да издържа без хранене макар че беше голяма грешка. От 13.30 до 14.30 ни пуснаха почивка та имах време да тичам до най-близките лостове и да се понабирам малко. Утре вече е тренировъчен ден, а и ще обърна повече внимание на храненето, защото в последно време го занемарих изцяло( особено днес).
Ден 30
23.07.2010г
Днес правя месец откакто съм с новия хранителен режим и новата тренировъчна програма. В последните няколко дни позанемарих яденето, но това е, защото не намирам достаъчно време за подходящото хранене. Може би след 1-2 дни ще се премеря отново и ще впиша реултатите. А такива със сигурност има, поне аз така си мисля. Връщам се в началото на месеца - трудно повдигах 60кг от лег повече от 2 пъти - сега си правя сериите със 65кг( 7 повторения). Като цяло почти на всички упражнения съм с +2,5 или 5 кг, което за мен е доста като се има на предвид, че дълго време поддържах едни и същи работни тежести. Започнах да правя тяга и клек - все важни упражнения, които бях пропускал преди. Някъде към средата на месеца спрях да се меря на кантара - най-точно определям теглото си пред огледалото. За мен е важно да се харесвам как изглеждам, не са ми толкова нужни онези цифри( макар че ми е доста гадно като знам, че съм качил около 1 кг някъде, защото продължават притесненията ми от омазняване).Едновременно със силовите тренировки правя и кардио( качвам стълни, тичам малко вечер, карам колело доста), аз и когато правя корем го броя за кардио - след това сякаш съм бил на басейн. В почивните дни гледам да не минавам без посещение на лостовете и кросфит комплекси като понякога ги съчетавам с кардиото.
Крайна равносметка на отминалия месец: Повече сила, най-накрая излязох от онзи тежък период на застои. Храненето е доста по-добро от преди - спрях сладкото окончателно, позволявам си само плодове малко повече от колкото трябва, газираното и тестените изделия съм си ги спрял от повече от година и затова тях не ги броя.
Нови цели занапред:
1. Да вдигна килограмите на лег, тяга и клек.
2. Продължавам с целта да качвам само мускулна маса като едновременно със силови тренировки правя и много кардио - цел никакво омазняване.
3. Да приемам фитнеса повече като забавление отколкото като задължение и да не съм чак толкова голям маниак( основна цел)
Ще видим как ще потръгнат нещата оттук натам, а аз ще продължа с воденето на дневника :)
Хранене:
6.30- 30 гр протеин
7.00- 80 гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед
11.40 - 30 гр протеин и 1 таблетка кре-алкалин
12.00 - 100гр свинско месо с малко сирене и салата снежанка
16.00 - около кг диня( може и по-малко да е било)
19.00 - салата от риба тон гъби и царевица - 100 гр (122ккал ; б- 9г; в-4г; м - 7,8г), 3 домата и малко сирене, около 1-2 резънчета свинско месо- около 30 гр
22.00 - 50гр извара и малко ядки
Течности за деня: 1,5л ябълков сок
Салатата от риба тон беше уникална и ако данните за съдържанието и са верни е супер. Така като гледам май трябва да вдигна малко въглехидратите и мазнините - абе с една дума храненето ми е доста малко
Тренировка: Гърди, крака и корем
Гърди:
1. Лег - 4х8 - 50, 60, 65,65
2. Горна лежнака с дъмбели- 3х8 с 20 кг
3. пул овър - 3х8 с 20 кг
4 кросоувър - 3х8 не мога да преценя точно с колко кг
Крака:
1. клек - 4х8 с 45, 50,55,55кг
2. бедрено разгъване - 3х8
3. калф машина- 3х8
4. избутване на тежест от полулег - 3х8
Бележка: Тренировката беше стандартна, чувствах се доста добре. Накрая усетих вече умора от тежката седмица. На клека усетих, че имам сила за повече кг, но не исках да се изхвърлям, защото утре ми предстои около 30 км каране на колело.
Ден 31
24.07.2010г
Нетренировъчен
Хранене:
6.30 - 30гр протеин
7.00 - 80 гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед , 2 таблетки кре-алкалин
7.15 - 8.00 - лицеви, лицеви тесен хват, набирания и коремни
8.30 - 9.00 - каране на колело - 30 км за деня
12.00 - 1 пилешка пържола, 1 яйце, салата
13.00 - отново лицеви, лицевите с тесен хват, набирания и коремни
16.00 - около 300 гр диня, 1 парчета пъпеш
19.00 - 1 пилешка пържола, 1 яйце, 30 гр сирене, 3 домата
22.00 - 50 гр извара с малко ядки
Бележки: Тренировката днес беше много тежка - дву/три разова. Доста каране на колело ми се насъбра, а да не говорим за силовата тренировка. Утре пак е нетренировъчен ден, но пак ще го запълня с нещо такова...
Ден 32
Нетренировъчен
Хранене:
6.30 - 30гр протеин
7.00 - 80 гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед, 2 таблетки кре-алкалин
7.00 - 8.00 - лицеви, лицеви тесен хват, коремни
10.00 - ходих на лостовете - кофички и различни видове набирания ( гледах един филм и днес пробвах много различни неща)
12.00 - 100 гр пилешко месо, 1 яйце, 30гр сирене, салата
16.00 - 4 сливи и 1 банан
19.00 - 50 гр свинско месо, 30 гр сирене, 3 домата и 1 круша
22.00 - 50 гр извара със салата
Бележка: Доста изморителен ден, храната пак не ми харесва. Утре започва последната ми тренировъчна седмица. В събота заминавам за десетина дни на море. Не знам до колко ще си почина , защото тези дни минаха в изготвяне на програма на лостове, но да се надяваме, че ще се върна по-зареден и готов за фитнес от всякога.
Ден 33
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин
7.00 - 80 гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед, круша
9.30 - 1 таблетка кре- алкалин
10.00 - 11.20 - тренитовка
11.30 - 30 гр протеин и 1 таблетка кре-алкалин
12.00 - 30 гр сирене, 50 гр извара, салата, 2 яйца
16.00 - протеинов бар
19.00 - 80 гр свинско месо, 20 гр кашкавалено роле, 3 домата, 1 шоколадов бонбон( няма как черпиха ме)
22.00 - 300 гр диня и малко фъстъци
Напитки за деня: около 2л сок, 1 кафе
Тренировка: Гърди, бицепс и корем
Гърди:
1. Лег - 5х8 с 50, 60,65,65,60кг
2. горна лежанка - 3х8 - 50,55,50кг
3. долна лежанка - 3х8 - 50,55,55кг
4. флайс с дъмбели - 3х8 с 16 кг - имах сила за повече кг, но следващия по големина дъмбел в залата е 19кг и ми се струваше доста
5.кофички - 3х10
Бицепс:
1. Скотово с дъмбел - 3х8 с 16 кг
2. Бицепсово сгъване с дъмбели 3х9 с 16 кг
Бележки: Остават още няколко тренировки до почивката. Надявам се да не загубя много сила за тези 10 дни. Попринцип знам, че те даже биха имали благоприятен ефект, но въпреки това не съм свикнал да си почивам. Храната както винаги е зле, имам чувството, че прекалявам малко с въглехидратите покраи тия плодове, но много ми се ядат, а уж съм на НВД. Протеина трябва да го вдигна.
Ден 34
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин с чаша мляко
7.00 - 80 гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед, 2 праскови
11.35- 30 гр протеин с чаша мляко и 1 таблетка кре-алкалин, банан
12.00 - 30 гр сирене, малко кашкавалено роле и около 30 гр риба тон филе, салата
16.00- 2 круши и 1 праскова
19.00 - 80 гр шунка браво, 20 гр кашкавалено роле, 20 гр кашкавал, салата
22.00 - малко диня и ядки
Тренировка: Гръб, трицепс и корем
Гръб:
2. Мечка - 3х8 с 50кг - за пръв път правя досега
3. придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3х8 с 60 кг
4. вертикален скрипец - 3х8 с 50кг
5. гребане с дъмбел 3х8 с 26 кг
Трицепс:
1. скрипец - 4х8
2. френско - 3х8 с 40 кг( дроп последното повторение заради болки в лакътя)
3.лежанка тесен хват - 3х8 с 45,50,45кг
4. кофички - 3х10
Бележки: От сега чувствам силни болки в гърба от мечката. Днес я правих за пръв път и се надявам утре да нямам голяма мускулна треска. Чувствам се доста уморен, а съм решил да тренирам още до петък включително без да спирам, защото след това съм на море. Сплита ми свършва в четвъртък, а петъка ще направя една последна кръгова тренировка, за да може повечето мускули да са тренирани като за последно. Като се върна след десетина дни започвам отново ударно :)
Мнението беше редактирано от Любослав на 27.07.10 18:18.
Ден 35
28.07.2010г(вчера)
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин
7.00 - 80 гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед, 2 праскови
10.00 - 11.20- тренировка
11.35 - 30 гр протеин и 1 табллетка кре-алкалин
12.00 - около 50 гр риба тон консерва, 30 гр сирене, 30 гр кашкавал, малко лютеница и салата
16.00 - протеинов бар и 1 ябълка
19.00 - 100 гр пилешко месо, 3 домата, 30 гр кашкавал и малко сирене
22.00 - няколко фъстъка и 1 ябълка
Течности за деня: отново около 2л сок и 1 чаша прясно мляко
Тренировка: Бицепс, рамо и корем
Бицепс:
1. Скотово с лост - 4х8 - 28кг,44кг,46кг,46кг
2. Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8 с 16кг
3 Кръстосани чукчета- 3х8 с 16 кг
4. Прав лост - 3х8 с 30,35,30кг
Рамо:
1. Смит машина - 3х8 с 50,55,50кг
2. Раменни преси с дъмбели - 3х8 с 14 кг
3. Разтваряне на дъмбел в страни - 3х8
4. Задно рамо на машина - 3х8
Корем:....
Бележка: Остават ми още 2/3 тренировки до почивката. Тялото ми е вече доста уморено, но ще издържи тези няколко дни, които остават. ДНес предстои тренировка за гърди и крака( отново тежко натоварване), а по-късно ще впиша и храненето. Опитах да направя някаква равносметка колко км правя на седмица с колелото и цифрата би трябвало да е доста голяма. Вече с мъка въртя педалите, а събота ме очаква около 30 км каране на колело...
Ден 36
Дневен режим:
6.30 -30 гр протеин с чаша мляко
6.40 - 2 серии по 85 повдигания на краката от лег
7.00 - 70гр мюсли с кисело мляко и 1 лъжица мед, 1 шоколадов бонбон
11.35 - 1 банан, 30 гр протеин с чаша мляко и 1 таблетка кре-алкалин
12.00 - около 100 гр пилешко месо, 2 домата, 30 гр кашкавал, 30 гр сирене, 2 сливи
12.40 - серия от 125 V преси
15.30 - 80 лицеви
16.00 - около 200 гр пъпеш, 4 сливи
16.30 - 125 V преси
17.30 - 40 лицеви ( краката по-високо от тялото)
19.00 - 100 гр пилешко месо, 40 гр кашкавал, 3 домата
20.40 - около 700м бягане бързо темпо с 1 рунд качване на стълбите до 5 етаж
21.00 - 100 повдигания на краката от лег
22.00 - пак ще бъде някакъв плод и малко ядки
Течности за деня: 1л прясно мляко, 1,5 сок
Тренировка; Гърди, крака и корем
Гърди:
1. Лег - 5х8 - 50,65,65,60,50кг
2. Полулег с дъмбели - 3х8,8,7 с 20кг
3. Кросоувър - 3х8
4. Пуловър - 3х9 с 20кг
Крака:
1. Клекове - 4х8 с 50кг
2. лег преса - 3х8
3. калф машина - 3х8
4. бедрено разгъване - 3х8
Корем: ...отново доста
Бележка: Нарочно описах целия си дневен режим, за да имате пълна представа как са нещата при мен( ако въбще някой следи де). Яденето е малко, упражненията адски много.Описания в режима корем е отделно от тренировката в залата - там правих 2 пъти повече от описаното през деня. Написах всичко това, защото продължавам да се страхувам от това да ям повече. Аз самия съм си наложил за цел да напълнея, но не мога да намеря тази смелост май. Страхувам се, че пия много сокове, не знам какъв може да е ефекта от тях. Също така сигурно не е много хубаво да ям толкова много плодове заради захарите в тях? Благодаря ако някой все пак следи дневника и ще съм още по-благодарен ако някой коментира храната и въобще целия режим на тренировки. :)
Човече, това няма да стане така... За теб тренировките са ад, а не удоволствие. Причините са 2:
1. Малко храна
2. Много тренировки
Мнението беше редактирано от alabalaa на 29.07.10 21:20.
казано от alabalaa на 29.07.10, 21:20:
Човече, това няма да стане така... За теб тренировките са ад, а не удоволствие. Причините са 2:
1. Малко храна
2. Много тренировки
х2
12.08.2010г
Най-накрая се върнах от морето. Вчера ми беше първата тренировка, като очаквах силата и издръжливостта да са намалели, но не беше така. На морето ходех всяка сутрин на лостове да се набирам, а след това прекарвах голяма част от деня в плуване и дълги разходки по стръмните улици на Китен :). Разхода на енергия си беше стабилен. Гледах да поддържам храната на ниво като само вечер си позволявах по 1 малък сладолед, друг джънк не съм приемал. ( за дюнери, пици, сандвичи и палачинки хич да не става и дума). В хотела, в който бяхме имаше шведска маса и не мога да се оплача от избор на всякакви различни ястия. Аз главно търсех пилешкото и ориза. Като равносметка за отминалите дни мога да кажа, че това не беше точно почивка, защото хвърлих отново доста сили за физически упражнения. Сега съм малко поуморен, защото вече не знам кой ден не мога да се наспя напълно, но съм готов и за днешната тренировка.
А ето и вчерашното хранене и тренировка:
Хранене:
5.00 - 1 вафла ” Борец ” - бях във влака и само това имах като някакъв въглен
7.00 - 1 пилешко кюфте в пликче
10.00 - 1 ябълка
12.00 - пилешка пържола, 30 гр сирене, 1 голям домат
14.30 - 1 таблетка кре-алкалин
15.00 - тренировка
16.20 - 1 таблетка кре-алкалин, 30 гр протеин в чаша мляко, малко диня
20.00 - 1 голяма пилешка пържола с 30 гр картофено пюре и малко царевица, около 100 гр шопска салата
Тренировка: Гърди, корем и бицепс
Гърди:
1. Лег- 4х8 - 50,60,65,60
2. горна лежанка - 3х8 - 50,55,55
3. долна лежанка - 4х8 - 50, 60, 60,50
4. флайс - 3х8
5. кофички - 3х8
Бицепс:
1. Скотово - 3х8
2. бицепсово сгъване с дъмбели 16кг- 3х8
Бележка: Тази седмица май ще я използвам за навлизане отново в стария ми ритъм на живот. Няма да мога да направя 4 дневен сплит, затова ще трябва да се задоволя само с тридневен. Днес предстои тежка тренировка за гръб и трицепс и се надявам силата и мотивацията да са на ниво. Поздрави :)
Как успяваш да правиш кофите последни, изобщо сила остава ли ти. Защо правиш две упражнения за долна част(обратна лежанка и кофички)?Според мен няма смисъл избери си само едно от двете,напълно достатъчно ти е
Няма да пиша храната от вчера, беше прилична без никакъв джънк. Вчера имаше адско изгаряне на калории, първо с 30км каране на колело в жегата, след това със зверски кросфит - 260 лицеви, 200 лицеви тесен хват за трицепс и 200 повдигания на кофа ( 14кг), корем - много. Мисля да променя малко програмата си, защото вчера уж беше нетренировъчен ден, а вижте какво излезе - супер тежка тренировка като за работен ден. Мисля да дам почивка на това тяло, защото от всеки ден трениране на мускулните групи с тежести само хабя цялата му енергия и претренирам. Сега тренирам по 4-дневен сплит и мисля трите почивни дни да ги използвам само за кардио, като махна лицевите и гореспоменатите упражнения. Притеснявам се само как ще ми се отрази това, защото тялото ми е свикнало вече а тези максимални натоварвания, а самият аз се чувствам прекалено изморен, за да продължавам с толкова тежки тренировки в почивните дни.
Кардиото мисля да бъде интервално качване на стълби + каране на колело, мога привечер да ида да потичам малко с топката ако нямам друга работа. Та въпроса ми е как ще ми се отрази тази промяна, добре ли е да дам почивка в нетренировъчните дни на мускулите и да се занимавам само с кардио тренировки? Четох много дневници и гледам, че в нетренировъчните дни всички си почиват( смисъл никаква тренировка), докато на мен ми е много трудно просто да седя и да си почивам, макар че усещам как тялото ми се нуждае от нещо такова. ЩЕ съм ви благодарен ако ми дадете съвети отностно това мое ново хрумване и ще ми е интересно да разбера как минават вашите нетренировъчни дни. :)
15.08.10
05:24
Според мен не си особено разумен. Кардио в почивните дни на практика означава, че не са почивни. 4-дневен сплит + 3 дни с кардио означават точно 7-дневна тренировъчна седмица. Колко време мислиш, че ще издържиш и какво смяташ, че ще постигнеш? Готвиш се за състезание или нещо подобно? Хубавко премисли тези неща. Умората (както виждам от думите ти) вече те застига. Настигне ли те окончателно, ще се наложи да спреш, независимо дали искаш или не (липса на сила и тонус, лош фокус, ниска мотивация, не дай Боже - контузии). Това, което си запланувал, е режим на опитен състезател, който е в период на целенасочена подготовка за фиксирано във времето събитие (състезание, турнир). Такъв състезател тренира почти всеки ден, но по точно определена методика на натоварването, съгласувана безупречно с опитен треньорски екип и под лекарски контрол. Ти за къде се готвиш и уверен ли си, че този решим ще те отведе там, където искаш да отидеш?
Как стоят нещата при мен - през по-голямата част от годината тренирам 4-5 дни седмично, в почивните дни не правя нищо. Два пъти годишно имам особено натоварени периоди от по 60-70 дни, в които тренирам 6 пъти седмично. Правя го, защото имам състезания. В тези периоди много точно преценявам как да се натоварвам (къде и колко усилия да хвърлям), храня се възможно най-добре и почивам възможно най-пълноценно, тъй като възможностите за възстановяване са доста ограничени. Ако елиминирам почивката, това значи риск от претоварване, което води след себе си огромна вероятност да обезсмисля собствения си труд и преди всичко - труда на съотборниците ми. Не мога да си позволя този лукс. Задължително след такъв период правя поне сериозно намаляване на оборотите, а често и кратка пълна почивка, преди да продължа.
Не може да се тренира целогодишно без прекъсване на върхови обороти, няма как целогодишно да увеличаваш работните тежести и продължителността на кардиото. Абсурдно е да стоиш непрекъснато в добра форма. Въпросната върхова форма е кратичък период от 3-4-5 седмици - това е истината. Преди това формата ти е във възход, след това задължително спада, за да се подготвиш за ново покачване по-нататък. Не можеш да избягаш от тази цикличност, уверявам те. Изкуството е в това да поддържаш добро средно ниво и да бъдеш на върха на възможностите си точно в правилния момент. Един опитен спортист (или треньор) познава сигналите на тялото и може да прецени кое, кога и как да направи, за да постигне това.
Мога да ти дам и друг съвет - ОК, направи го - тренирай 4 пъти във фитнеса, а в другите 3 дни прави кардио.
Виж кога и до къде ще стигнеш. Личният опит е нещо, което няма как да бъде получено чрез четене и обясняване. ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.08.10 05:29.
Ден 1 след почивката и с новия хранителен режим
16.08.2010г
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин
7.00 - 7 белтъка + 2 нектарини
11.30 - 30 гр протеин, 1 таблетка кре-алкалин, 1 банан
12.00 - 200 гр пилешки пържоли, 3 домата, около 20 гр кашкавал
16.00 - 100гр ролца от раци + 200 гр варени картофи
19.00 - 1 консерва скумрия в собствен сос( 160гр), салата
22.00 - фъстъци
Ако съм сметнал точно излизат някъде към:
~2000kcal
240гр протеин
200гр въглени
30гр мазнини
Течности за деня - 2л вода
Тренировка: Гърди, бицепс, корем
Гърди:
1. Лег - 5х8 с 50,60,60,60,50кг
2. Горен лег с дъмбели 19кг - 3х8
3. Долна лежанка - 3х8 с 55,55,55кг
4. флайс - 3х8
5 Пуловър - 3х8 с 20кг
Бицепс:
1. Скотово с лост - 3х8 с 35 кг
2. бицепсово сгъване с дъмбели 16кг - 3х8
Корем: Обичайното както досега
Бележки: Започнах по-сериозно хранене, надявам се да е добро и да не се стигне до омазняване. Въглените са малко, мазнините също, наблягам главно на приема на чист протеин. С диетата целя покачване на чиста мускулна маса без да се губи прословутата преса и без да се стига до омазняване. Може би след няколко дни ще почувствам липса на енергия, защото носителите на енергия в менюто ми са малко, но ще видим тогава как ще процедираме. Ще съм благодарен да чуя мненията ви отностно новото хранене и дали е подходящо за запазване на пресата.
Ден 2
17.08.2010г
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин
7.00 - 60 гр извара, 1 нектарина
10.00 - 11.10- тренировка
11.20 - 2 малки банана, 30 гр протеин в чаша мляко, 1 таблетка кре-алкалин
12.30- около 100гр свинско месо, 20 гр кашкавал, 3 домата, 30 гр сирене, 6 маслини
15.30 - 50 гр сладка царевица, чушка със сирене
19.00 - 200 гр пилешки пържоли, 100 гр варен картоф
22.00 - кисело мляко
Тренировка: Гръб, корем
Гръб:
2. Мечка - 4х8 с 40, 50,50,50 кг
3. Хоризонтален скрипец отпред и отзад - 3х8
4. Вертикален скрипец - 3х8
5 Гребане с дъмбел 26кг - 3х8
Бележки: Направих в края на тренировката и едно упражнение за треицепс, защото ми беше останало още малко време. Тренировката за гръб беше тежка, още не бях напълно възстановен от вчерашната тренировка за гърди и имах лека болка даже в плешките. Отначало тръгнах трудно на набиранията, но в последствие тренировката си дойде на място. Отново литри пот се сипеха, замислям се дали има смисъл от кардио въобще при такива убииствени тренировки в жегата.
Вчера правих кардио на колело( около 10 мин), а вечерта потичах пак около 10 мин. Като цяло разхода ми на енергия е супер голям, а приема като че ли остава все така недостатъчен.
Ден 3
18.08.2010г
Хранене:
6.30 - 30 гр протеин
7.00 - 7 белтъка 2 жълтъка, 1 круша
10.00 - 11.10 - тренировка
11.25- 30 гр протеин, 1 таблетка кре-алкалин
12.00 - 200 гр пилешки пържоли, 2 краставици, 30 гр сирене, 20 гр кашкавал, 1 филия пълнозърнест хляб
16.00 - 100 гр варени картофи, 100 гр свинско месо
19.00 - 250 гр заленчукова супа, 1 филия пълнозърнест хляб
22.00 - 30гр фъстъци
Течноисти за деня - 2л вода
Тренировка: Трицепс, крака и корем
Трицепс:
1. Лег с те4сен хват - 4х8 с 45,50,50,45 кг
2. Придърпване на скрипец - 4х8
3. Френско - 3х8
4. Кофички 4х10
Крака:
1. Клек - 5х8 с 50,60,65,70,50кг
2. Лег преса - 3х8
3. Бедрено сгъване 3х8
4. Калф машина 3х8
Бележка: Изморителна тренировка особено що се отнася до клека. До днес бях пробвал най-много 60 кг на клек, а днес сложих 70 като имах сила поне за още 10 кг отгоре( със 70 клекнах 8 пъти), но не исках да се изхвърлям толкова много. От рязкото покачване на килограмите на клека имам леки болки в раменете и капачките на колената. Тренировката за трицепс си беше стандартна като най-голямо натоварване усещах на кофичките. Утре следва тренировка за бицепс и рамо. Чувствам се добре и зареден за следващия ден, явно повечето храна и то качествена показва резултати.
Любчо мама, еми ти мойто момче :
1во: Си СИЛНО подчертан ектоморфен тип тяло, и плачеш като девойка, че вечер си изял 2 парчета диня и те е страх да не качиш мазно и 5 цели дини с 2 вити баници да изядеш вечер не можеш да качиш ей така, поради простата причина че си само кокали ( не се засягай ама от снимките това видях)
2ро: Тренираш като за аматоьрско бодибилдинг състезание, а яденето ти е по-малко и от на манекените.
3то: Аз че съм 88 кг. и лесно качвам мазно ям двойно повече от теб и тренирам двойно по-малко от тебе и има резултат
4то: Вземи качи въглехидратите ( честно казано, не видях с изключение на 100 гр. варен картоф дневно :) ) приемай поне 100 гр. кафяв ориз, 100 гр. паста, поне 3-4 филии пълн. хляб бе момче. (ДНЕВНО)
Недей отдава толкова голямо внимание на този корем, ако ме питаш започни да тренираш цялото тяло 2-3 пъти седмично
и си набави поне 2но повече ядене. С това ядене и тези тренировки на този етап ще има доста да почакаш феята с магическа пръчица да закачи мускулите на твоето тяло.
Я малко се стегни!