Marty's notes - Love, Eat & Train :-)

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.08.11
00:35

Неделя, 31.07.2011 Превъзходен ден, почивка и слънце на вилата, после тренировка с Юли. Мисля, че след като вече съм част от този тийм и тренирам под вещото ръководство на Юли, ще ми е мноооого скучно да се върна (дори частично) към конвенционалните тренировки в зала.... Остава само да навия половинката да се осмели и той :-)

Храна:

- 9:00 500 ml. гореща вода
- 9:30 500 ml. детокс коктейл (ако някой се интересува, съдържа бентонит, хлорела, алое, ленено семе, сок диня, вода, фибри)
- 10:00 овесени ядки със стафиди и микс сурови ядки
- 13:00 праскова, банан
- 14:30 диня
- 16:00 - сурови ядки+стафиди
- 18:00 шепа какови зърна
- 21:00 банан
- 22:30 - 500 ml. сурово конопено мляко

Добавки: жен-шен, цинк. селен, течен магнезий, ензими

Тренировка 19:00 - 21:00

(Преди самата тренировка, някъде към 17ч. правих 4-5 пъти опити за HSPU. Стойката на ръце е ок, но със спускането... беше скромно, с малък ход, но все пак е нещо! 4-5 повторения на опит)

Кросфит:

1) Загрявка (доста приятна и съдържателна):

- различни, много добри разтягания, усуквания, напади и т.н.
- тичане
- 1 стойка на ръце (около 40 сек. май - не броях);
- прогресия за задна везна на халки;
- scin the cat - халки;
- набирания - 2 с подхват. Нещо са ми взели страха тези набирания и не се осмелявам да опитам повече.. А може пък и да мога..
- L-sit на паралетки - 3x4-5 сек.
- скачане на въже;
- удари с чук по гума;
- бърпита.
- суинг със 16 пуд. - 3х12

2) Силов блок:

- клек със щанга над глава - 2х6@12,5кг, 3х5@20кг; 1 неуспешен опит с 30кг. Отдавам го на глупавия ми опит да вдигна щангата от рамене, вместо да опитам от гърди. Следващия път :-)

3) Комплекс (Благодаря на Юли, че все пак ми даде 16кг. пудовка - беше решил да ме пусне на 8 кг. Май още не ме е усетил съвсем къде са ми възможностите, или пък е твърде милостив :-))

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 от:
- сумо тяга хай пул - с 16кг пудовка;
- гоблет клек - с 16кг пудовка;
- кофи на паралетки;

800м тичане (тук ми направиха забележка, за която благодаря, че не тичам до края на избрания терен, което веднага коригирах с удължено тичане в другия край на терена :-));

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 от:
- сумо тяга хай пул - с 16кг пудовка;
- гоблет клек - с 16кг пудовка;
- кофи на паралетки.

Запомних времето - 27,07.

Накрая се опитах да се изкатеря по един висок колец на площадката, но стигнах едва до половината и се отказах. Това е. Доволна съм. Ще ми се по-често да има такива тренировки. И нещо ми подсказва, че това ми желание ще се изпълни ;-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 01.08.11 09:03.

01.08.11
14:17

Аз пак с въпросите за менюто ти :) - конопеното мляко купено ли е или лично производство?

01.08.11
15:24

казано от Margaritka на 01.08.11, 14:17:

Аз пак с въпросите за менюто ти :) - конопеното мляко купено ли е или лично производство?

Ама very welcome са всички въпроси :-) Собствено производство е млякото :-) Накиснат коноп, добре измит, водичка, лъжица мед за вкус и 2-3 минути в шейкъра :-) Преди си играех да го прецеждам през марля, което в последствие установих, че е пълна загуба на ценен продукт. Люспичките като най-тежки сами се утаяват надолу, а твърдите частички от самото семе са си вкусни и така ситно смлени, че не се усещат. Само ако реша да се глезя, (или да глезя някой друг), бих го прецеждала отново.

02.08.11
15:15

1.08.2011 - Oranje Burpee Day :-)

Най-важното и водещото за този ден, бе рождения ден на Юли. Тук му е времето и мястото да кажа, че съм супер щастлива, че се запознах с него (и цялата банда), а тренировките с тях  ми доставят огромно удоволствие. Благодаря!

Иглика беше поръчала невероятна торта, в правилния оранжев цвят (дори тоналност), цялата покрита с пудовки, ластици, щанги, дискове, кутия, гума, чук, топка... та дори световно известната Тигра :-)

На леко страховития, мрачен ( но и предпазващ от дъжда) терен в гората направих втори опит за предизвикателството на Юли (100 хоризонт. набирания, 100 лицеви, 100 сгъвания на колене от вис, 100 бърпита), този път за 42.16 мин. - 5 мин. подобрение. Някъде към края установих една грешка в техниката, която можеше да ми спести още 4-5 минути, но.. било каквото било :-)

Порцията великолепна торта и захарния чук, с които ме награди Юли (въпреки времето ми) бяха превъзходни и хич не ме стреснаха, въпреки застрашителните количества захар :-)  За да допълня захаросаната картинка, ще илюстрирам вечерта с доза любов, оцветена в розово :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 02.08.11 19:56.

02.08.11
19:48

2.08.2011

Добре, че днес си спретнах мини-тренировчица преди да дръпна доза конопец. Невероятно ме развесели историята на Маргаритка с търсенето на конопен протеин по био-магазините :-)) Та в тази връзка, Марги, след твоя поздрав, продължих по темата с

Храна:
10:30 Топла вода
11:00 Детокс коктейл
11:30 Овесени ядки с бадеми, слънчоглед, мед
14:00 диня
17:30 пак диня
20:30 грах, моркови, картофи, салатка тип шопска с маслини (без сирене)
22:30 може би някое и друго парченце кокос

Тренировка
- 10 опита х 6, 5,3,4,3,3,4,3,3,3 набирания. Къде скалирани, къде не... смесен хват.
- 4х 20 лицеви опори - смесени - обикновени, със “здрасти”, с изнасяне на крак встрани
- 4 х 20 box jumps
- 2 х 20 сгъвания на колене от вис
- 1 х 15 хоризонтални набирания
- 15 бърпита за финал

ПС. Днес вече няма част от тялото, която да не ме боли. Как добре ще ми дойде един масаж....

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 02.08.11 21:23.

02.08.11
20:09

Докато слушах ми дойде желание да ударя още един конопен шейк :D

А тренировката ти ми звучи много добре. Набиранията ми са пълна трагедия. Май е време да подновя с жалките си опити. :)

ПП: Аз пък от твоето мляко вчера се присетих, че зимата доста коноп изпих и изядох, и добре ми действаше, та от там тръгна историята с наркотиците :D

Мнението беше редактирано от Margi на 02.08.11 20:12.

02.08.11
21:22

Абе важното е да сме high :-) Все пак трябва да има някакво обяснение за спортната форма, че с вода и захар до никъде не сме :-p
Ако пробваш онзи конопен протеин, дето ти го препоръча младежа, да кажеш отзиви, pls!

Набиранията и при мен са жалка картинка... Но пък си навих на пръста, че ще ги преодолея и така ще бъде! Ако ще да се гърча с месеци по лостовете. Хич не ми пука дали някой и как точно ме гледа :-)

02.08.11
21:30

Аз си бях харесала този http://www.zoya.bg/Конопен-протеин-с-естествен-аромат-на-ягоди-500-гр.2034 , но си купих обикновен, неовкусен и като свърши май ще си поръчам ягодовия :) Но ще докладвам.

02.08.11
23:13

Марти,
уникален дневник! Става ми още по хай:), като го чета!

03.08.11
09:57

казано от Joyplovdiv на 02.08.11, 23:13:

Марти,
уникален дневник! Става ми още по хай:), като го чета!

е, ти пък, изчервих се чак (blush) Радвам се, че ти допада и благодаря! (F) (sun)

04.08.11
00:46

3.08.2011

Храна
- 9:30 гореща вода
- 10:00 - детокс коктейл
- 10:30 - овесени ядки, слънчоглед, бадеми, лъжица мед, лъжица сусамов тахан. Всичко сурово разбира се :-)
- 12:00 диня
- 14:00 банан
- 16:00 почти половинка кокосов орех
- 21:00 моркови, грах, салата

Хаххх,, изглежда малко като на час по лъжичка :-) Бе на кой му пука как изглежда :-)

Нямаше тренировка. Но пък много плодотворен ден за творческа работа и вземане на решения... Да видим до какво ще доведат :-)

06.08.11
11:39

Съвсем забравих да пиша тук... ще се опитам да го карам на спомени:

4.08.2011

Храна:
- гореща вода
- детокс коктейл
- плодове (диня, пъпеш, банан)
- просо с мед
- шепа какаови зърна
тренировка
- 10тина какаови зърна, 2 банана
- 400 ml. конопено мляко
- малка салатка

Тренировка:

1) Загрявка:
- стойка на ръце - 40, 30, 30 сек;
- асистирани (с ластик) набирания на дебел лост - 10/8/8;
- бърпита - 2х10;
- чук 5кг. - 3х2х10 на ръка;
- американски суинг (16 пуд) - 2х10;
- повдигане на крака от вис - 3х15;
- около 800 тичане;
- скачане на въже;
- разтяжки - скорпион, странични напади, подскоци разни и други;

2) Силов блок:
- прогресия за предна везна - жалки опити;
- frog stand - тук изкарвам по минута и нагоре, но не мога и не мога да премина към следващото ниво;
- leg curl задно бедро - не знам колко пъти, но след като се оказа, че с ластик при нас с Иглика не върши работа, се дръпнахме настрани, държахме си краката взаимно и ... след 3х3-4 повторения нямахме сили да гледаме :-) Мнооого добро упражнение;

3) Комплекс:

Максимален брой повторения в рамките на 3 минутен рунд от 10 х сумо тяга хай пул  с 16кг пудовка +10 х бърпи. Изобщо не помня до колко повторения стигах, правихме го заедно с Карфичка (докато едната почиваше, броеше на другата), но аз повече от 2 рунда (от по 10 повторения всяко упражнение) в рамките на 3те минути, така и не постигнах. Иначе направихме 4 рунда от по 3 минн. Но бройките не ме интересуват особено. Интересното беше, че повлияна от стриктните изпълнения на Иглика, взех, че и аз правех бърпитата стриктно - с лицева опора, до долу, без да опирам крака, таз и т.н.. бррр... тегавооооо! :-) Тая работа не е като оная! Още имам мускулна треска :-) Благодаря, Иги! :-))

Май това беше? :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 07.08.11 00:09.

06.08.11
11:44

5.08.2011

Храна:
- гореща вода
- детокс коктейл
- диня
- 500 ml.смути от банан, слънчоглед, кашу, какови зърна, мед
- салата зеленчуци, маслини; цвекло с 2 картофа

Няма тренировка.

Важен ден за разни публични изяви и “посяване на семенца”...истинско преображение в живота ми, ден преди същинското Преображение :-)

06.08.11
17:30

http://www.youtube.com/watch?v=kKVJuYVhL1U Това ли имаш предвид под frog stand? И кое е следващото му ниво?

06.08.11
22:29

Това, което си пуснала доста се доближава до следващото ниво :-) Коленете се изтеглят зад лактите, а ръцете трябва да са опънати. Иначе това, което правих е по-скоро това: http://www.youtube.com/watch?v=qkmRzWiNwxs&feature=related

07.08.11
00:06

Ако не го напиша сега, ще го забравя :-)

06.08.2011

Храна:
- гореща вода
- детокс коктейл
- диня
- 1 средно гляма глава варено цвекло
- смути от пъпеш, кълнове люцерна, слънчоглед, лъжица тахан, лъчижа мед, какао зърна. Всичко сурово разбира се
    тренировка
- кълнове люцерна, 2 с.л. сусамов тахан, хлорела
- салата розови домати с чесън, босилек и зехтин. (мммммммм :-))

Тренировка:

Трябва да отбележа, че мнооого ме мързеше днес и едва се събрах, за да направя някаква тренировка.

1) Загрявка:
- стойка на ръце -2 х 30 сек;
- бърпита - 2х10;
- чук 4кг. - 3х2х10 на ръка;
- около  километър тичане;
- скачане на въже;
- разтяжки - скорпион, странични напади, подскоци разни и други;

2) Силов блок
- задна везна- 3
- кофи - 4х5 повт.
- L-sit - 3х10тина сек.
- опити за набирания - 2х3. Трябваше да са предимно негативни, но нямаше кой да се занимава да ми помага (освен Надето за кратко) и се отказах. Стана ми скучно и затова направих:
- 5 кръга от по 10 ам. сунга (16 пуд.) и 10 напади (с 2х16 пуд.) - значи общо 50 повт. от всяко упражнение

3) комплекс
2 кръга от: 800м. тичане, 20 ам. сунга, 10 бърпита и 10 колене към лакти. Първият кръг ползвах 8 кг. пудовка, която се оказа смешно лека, на вторият я смених с 16 кг. Бърпитата бяха стриктни. Трябваше да бъдат 3 кръга, но ме домързя (18:20 мин.)

4) Малко йога за финал

:-) Утре пак...

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 07.08.11 12:29.

07.08.11
12:05

казано от Marty Sun на 07.08.11, 00:06:

Ако не го напиша сега, ще го забравя :-)

06.08.2011

- опити за набирания - 2х3. Трябваше да са предимно негативни, но нямаше кой да се занимава да ми помага (освен Надето за кратко) и се отказах.

:-) Утре пак...

Защо не ми каза, аз щях да ти помогна и да направим поне 4-5 серии с 3-5 повторения. Просто трябваше да ми напомниш, аз гледах да ходя на халките и да направя повече опити за прогресия на задна везна. Днес, ако имаш желание ще ти помогна, но е добре да задържаш по-малко /10-20-30 секунди/ в 2-3 точки и да се спускаш много бавно и контролирано.

07.08.11
12:09

E, Наде, как да ти отнемам от времето и да те занимавам с глупости :-) Достатъчно помогна и без това :-) Днес, ако има време и възможност, с удоволствие ще опитам пак. Може ако столчето е свободно и сама да ги правя, не да чакам някой да ме подбутва ;-)
Супер си, мерси за предложението!

07.08.11
12:14

Как ще са глупости, а и щом съм ти предложила веднъж значи че искам да го направя :).

08.08.11
10:05

07.08.2011

Храна:
- гореща вода
- детокс коктейл
- диня
- салата варено цвекло+2 малки картофа
- купичка накиснат лимец с орехи и мед
- (китайски) ориз със зеленчуци, салата водорасли,зеле, моркови

Тренировка:

1) Загрявка:
- 200м тичане;
- разтяжки;
- висене на дебел лост;
- 2х30 секунди стойка на ръце;
- 2х10 бърпи;
- 10 суинг;
- 3х10 на ръка чук (4, 5 и 8 кг);

2) Силов блок:

- Frog stand
- Не знам как се казва пак някакъв stand.. с фокус върху бицепсите

- Преден клек:

1х5@20кг;
1х5@30кг;
1х5@40кг;
* Това ми беше първият опит ever за преден клек, и предвид обстоятелствата и дразнителите, все пак съм доволна. Можеше и с 50 да пробвам, но момчетата се бяха заиграли вече с твърде сериозни килограми, пропуснах момента

3) Комплекс:
21-15-9 от:
- тяга с пудовки 16кг;
- лицеви опори;
- хоризонтални набирания;

I don’t give a f*ck за времето, затова и не попитах. Стриктните лицеви ме затрудняват, затова почивах по-често. Бях на път да се откажа даже, зашото нямах грам желание за тренировка, но нали съм тъпо и упорито.,. върнах се.

От гледна точка на физическо натоварване - 5 от 10 точки си давам.
От гледна точка на удовлетворение и удоволствие от тренировката - 1, клоняща към 0.

Твърде много ми идват три последователни дни тренировка. Нужен си е поне ден почивка между отделните такива. В другия случай изчезва и желанието и удоволствието, и се превръща в задължение. Което всички знам, не води до нищо добро :-) Да не говорим за липсата на здрав сън и очевидно липса на време тялото да се възстанови.
Е, направих опит. Но следващата седмица тренировките ми ще бъдат макс. 2, и то на приличен времеви интервал :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 08.08.11 10:09.

11.08.11
14:09

Сайта непрекъснато ме увещава любезно да си попълня дневника. Ух. Къде по-забавно е да четеш други такива.. особено там, където има закачки, пържолки.. такива неща. Ама хайде и тук да се разпиша.
Дадох си два дена пълна почивка.
Храната е както обикновно, освен, че хапнах някоя и друга препечена филийка и малко сладък джънк. Криво ми е за пръв път от много време насам... уловката да умееш да въздействаш енерийно, понякога е такава, че и ти самият си много чувствителен към енергийните вълни, които са супер нестабилни и доста концентрирани напоследък. Малцина ще разберат какво искам да кажа де, но пък нали и на останалите трябва да им е забавно и да има какво да обсъждат:-)

Относно т.нар. кросфит общество... доста съм разочарована от някои неща, които описах набързо в една друга тема. За пръв път от години попадам в толкова незряла и подвластна на егото среда, с разни подводни камъни, интрижки, нездрави интереси, сръдни, претенции...бррр. Бързо ми отмина първоначалната радост. Какво пък - и това е урок явно. Но определено за момента ми действа демотивиращо на желанието за трениране. Чак сега разбирам колко умно и логично постъпват някои хора, като се държат на дистанция и с резервираност. Умни хора! Мисля да последвам примера :) Пък и току-виж това ме подтикнало да си намеря нова зала.
ПС. Подозирам, че голяма част от недоразуменията се дължат на изкривената интернет комуникация, която провокира НЕразбиране. Face to face (пудовка до пудовка) всичко е ток и жица. Изводът е: по-малко висене в нета, повече тренировки :-)

Вчера се опитах са счупя домашния степер с едни 1000 стълбички, последвани от 2х10 лицеви опори. Днес ще има тренировка. Освен ако дъждът няма други планове :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 11.08.11 14:14.

11.08.11
14:36

Марти, да си резервиран и да не очакваш нищо от околните е най - добрият начин да не се разочароваш от тях. Понеже всички ние си имаме собствено разбиране за нещата, включително и по отношение на колектива, колективния дух и колективната отговорност. Това, което повечето от нас забравят, е че не бива да съдим другите. Понеже така осъждаме себе си на всичко онова, което не ни харесва у тях и у нас самите.
Тъй де, спамя ти дневника....
Като спомена “изкривена интернет комуникация” и демотивация за трениране, бих ти казала да дойдеш довечера да пием по една бира - ще говорим на живо и няма да тренираш  : ))))

Мнението беше редактирано от Инис на 11.08.11 14:36.

11.08.11
15:14

И “отстрани” се усещат и виждат някакви странни настроения в тренировъчната ви групичка напоследък... Щях да кажа, че това е нормално явление... но би звучало тъжно :( Затова ще кажа, че е закономерно - хората са егоистични, но в същото време социални, та се получават микросътресения.

Тежко му този, който взима нещата навътре. Ходи и си тренирай за теб - както се пише в темата за кросфит - себе си изследвай. Явно всеки ходи на тези тренировки с различна цел и различна идея :)

Идеята за биричка е чудна впрочем (с кодово име течна торта със спиртосана черешка :р) :)

11.08.11
15:23

Е как да ходи и да тренира ако нещо я дразни супер много? Марти е толкова оптимистична, не виждам нищо лошо в това, че веднъж е изразила някакво недоволство...

11.08.11
15:29

Оф оплесках нещо цитатите :D Та - Марти никъде не е казвала, че нещо я “дразни супер много”.

казано от Joyplovdiv на 11.08.11, 15:23:

Марти е толкова оптимистична, не виждам нищо лошо в това, че веднъж е изразила някакво недоволство...

Аз също.

Мнението беше редактирано от Atom на 11.08.11 15:33.

11.08.11
15:45

Атомче,
не съм те цитирала, аз сама си направих заключението..;) Нищо не си объркала...моля ти се...

11.08.11
15:55

Ей, момичета, ама много сте готини :-) Кога успяхте да изпишете тези неща :-) Прекрасни сте, благодаря!
Абсолютно съгласна съм, с всичко казано. Инис, ако знаеш точно тези думи с очакванията колко често ги използвам и “проповядвам”.. и в много ситуации успявам да запазя баланс и вместо очаквания имам предпочитания. Ам.. shit happens sometimes :-) Течната баничка със спиртосана черешка си е вече запазена марка и звучи много изкусително. Да не говорим колко ще се изкефя да се запозная с вас :-) Но едно друго нещо ме задържа - уважението към Юли. Който дори да вали, да има буря, или 9 от 10 души да са решили да пият бира точно днес, ще бъде там. Защото е поел ангажимент. И няма да се чувствам добре със себе си, ако го оставя и аз. Иначе никак не страдам от болни амбиции и не броя пропуснати тренировки. За никъде не се готвя, освен за плажа (евентуално), но дори и за там съм си в перфектна форма и към момента. Въпросът е принципен. Благодаря ви :*(F)

MF

11.08.11
17:01

Марти, аз пък ще ти кажа тренирай си, но каквото ти идва от вътре. Както сама каза, не си някакъв перфекционист, не следиш план-програма. Така че - спортувай по какъвто начин ти идва, както ти диктува тялото, просто в такива моменти спортът е добро решение. Тялото изкарва всички негативи, събраната емоция, неизказаните думи. Ще се почувстваш по-добре. А после най-добре си осигури спокойна вечер в приятна компания-това е второто лекарство.
Не забравяй, че всеки си има такива моменти. Аз понякога плача. Ей така, без видима причина. И после ми минава. Но не спирай чувствата, нека излиза всичко. Дали чрез пот или чрез думи, все едно, важното е да не задържаш, защото тези задържани емоции са като ракови образувания.
Не си на кеф - изкарай го. Също както разпръскваш положителна енергия когато си на кеф.
А разочарованията са плод на очакванията ти. Не очаквай от хората, обичай ги такива, каквито са, защото всеки има на какво да те научи.
Желая ти много приятна вечер и много, ама много любов към теб самата и към света.

12.08.11
00:38

Аз ще продължа да те наричам Ягодка, зашото май никъде официално не си се разкрила ;-)
Благодаря ти за чудесните думи. Сякаш аз съм ги изрекла :-)) Толкова е хубаво да имаш различни огледалца около себе си, които да отразяват и хубавото, ама и другите, кривите, всъщност помагат. Особено когато осъзнаеш какво показват.
Аз да ти кажа, за добро, или зло, не тая разни емоции и нямам неизказани думи, напротив - всичко си казвам на мига, много директен човек съм. Та затова и директно си казвам впечатленията. Нооо, с тях до тук. Твърде незначителни детински истории, за да заслужават повече внимание.

12.08.11
01:00

Такаа, а сега по същество.
11.08.2011
Днес един куп народ имаше рожден ден. Включително котката ми :-) Да са живи и здрави всички.

Храна:
- 500 ml. гореща вода (детокса го приключих вчера)
- банан, шепа сурово кашу
- банан
- 2 пълнозърнести филийки с лютеница (blush)
- смути от половин понакълцан кокос, шепа ръжени кълнове, мед, 2 праскови
  тренировка
- ами.. банан :-)
- 500 ml. доста концентрирано конопено мляко
- купичка зелен боб мунг със зеленчуци, маслини

Тренировка

1. Загрявка - 800 м.бягане, разтягане, 2х10 бърпита, удари с чук 5 кг по гума, висене на лост, стойка на ръце (2х40 сек), скачане на въже

2. Силов блок
- Ring Tuck Sit - tuck ъмм.. забравих колко секунди... 30 май?
- Задна везна
- Сумо тяга - 3 х 40; 50; 60; 65 кг
- Бягане с гума с 20 кг - опити за ускорение. Иначе мойто беше по-скоро борба с гума :-)
- 2х10 бърпита

3. Комплекс - за време - 18:00 минути:

1. Клек със собствено тегло - 75 повторения
2. Хоризонтални набирания на халки - 50 повторения
3. Лицеви опори - 20 повторения
4. Клек със собствено тегло - 50 повторения
5. Хоризонтални набирания на халки - 35 повторения
6. Лицеви опори - 15 повторения
7. Клек със собствено тегло - 25 повторения
8. Хоризонтални набирания на халки - 20 повторения
9. Лицеви опори - 10 повторения

И сега понеже след готината тренировка и особено след дозата конопец съм яко high, едно поздравче за лека нощ ;-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 12.08.11 01:03.

12.08.11
22:35

12.08.2011

Храна
- 500 ml. гореща вода
- 400 ml. фреш морков, цвекло, картоф
- 2 големи палачинки от (домашно) пълнозърнесто брашно, овесени ядки, канела, какао, джинджифил, намазани с мед и сусамов тахан
- ориз (китайски) със зеленчуци, салата соеви кълнове
- диня
- розови домати със зехтин и босилек иии... 10-тина мъъънички глътки (направо близвания) узо. Баси, напих се. :-)

Днес най-сетне реших да предприема действия срещу досадната болка във врата и отидох при кинезитерапевта, който ми препоръчват от много време. Свой човек се оказа... Съвсем закономерно бързо ни тръгнаха нещата и през този един час, който прекарах при него беше едно изпукване, премятане.. имам чувство, че вратът ми сякаш порастна и съм по-висока с 2-3 сантиметра :-) Енергията се усеща невероятно. Ей тук бях, ако някой има нужда, горещо го препоръчвам този човек  Евгени Манолов

Ааа, да. Понапазарувах си разни неща от китайския магазин. Егати колко сортове соя имало. Купих си един пакет някаква черна соя. Зеленото бобче беше вкусно, да видим това дали се отличава с нещо като хранително съдържание и вкусови качества.

Тренировка няма. Повече няма да си правя експерименти с алкохол. бррр.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 12.08.11 22:53.

да кажеш дали ти е минало.

12.08.11
22:50

казано от ts.vassilev на 12.08.11, 22:43:

да кажеш дали ти е минало.

Кое да ми мине? :-)) Опиянчването от 10-те грама узо ли? :) Или болката във врата? :-)
Първото ще го излекувам със сладък сън, а второто.. има още какво да се желае докато стигна перфектното състояние, но съм чувствително по-добре. Рядко се стига до перфектен резултат само с една процедура.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 12.08.11 22:52.

MF

12.08.11
23:32

А имаш ли идея от какво е тази болка във врата???

13.08.11
22:23

13.08.2011

Фейсбук любезно ме подсети за разни ключови събития на днешната дата преди 1 и 2 години. Та... значи, могат да смятам, че след като мина една пълна година (демек завършен цикъл) от фаталния петък, 13-ти 2010, вече трябва да очаквам промяна.... :-)

Храната днес започна с малко количаство смути от банан, бадеми и мед, продължи с божествените курабийки на Atom, завърши с конопено мляко и салатка (без узо) :-) Нооо... в останалото време имаше едни нещааааа.... варена царевица, палачинки.. ужас... въглехидратна вакханалия...

Тренировка
1. Обичайното дълго (обожавам го) разгряване, тичане, налагане на гума с чук и т.н.
2. Силов блок:
  - лицеви опори на халки - 10 бр. (тая работа няма нищо общо с оная - балансът е най-важен)
  - опити за набирания - 1 бр. (чак ме е срам да го напиша)
  - предна, задна везна, frog stand и 20-тина бърпита за разкош
  - bridge bench pres - 3х20, 30, 40 кг. 1х45 кг.
  - мечка 3х10.. @ 20, 30, 40 кг. Не съм сигурна за крайните кг., трябва да сверя с момичетата :)
3. Комплекс– 100 бърпита и 100 суинга с 8 пуд. Време.... 21:52 в безвремието. Ама пък бърпитата бяха стриктни. Съдията също  :-) (F)

казано от Miss Fight на 12.08.11, 23:32:

А имаш ли идея от какво е тази болка във врата???

Да, има идеи :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 13.08.11 22:28.

MF

13.08.11
23:17

Марти, не разбирам защо “нещата” да са ужас?!! - Обожавам варена на пара сладка царевица. А пък палачинки от пълнозърнесто брашно и трици с мед и сирене е божественярско! Какво лошо намери в тези храни?!

За набирането - какъв вид ти е? Или поне опита?

И да, ще ли да споделиш от къде е болката? :D

пОздрави

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 13.08.11 23:17.

14.08.11
21:48

14.08.2011

Щом днес не убих мъжа ми, значи ще живее. Снощи до 2ч. се мота из къшата, вдига шум, респективно - пречеше ми да заспя. След като благоволи да си легне, на мен пък ми беше избягал сънят и заспах чак към 3. А в 7 трябваше да ставам за тренировка. Е... не станах. Реших, че ще бъде супер изнасилено и неефективно, след като едва гледах в 7. Направих опит де!!
В крайна сметка яда ми мина и разбрах, че ако бях успяла да отида на тренировка, трябваше да пълзя по корем при велоразходката с приятелите след обяд. Значи ето защо е имало така да се случи.

Храна
- 500 ml. гореща вода
- 500 ml. смути - почти цял кокос, банан, праскова
- шепа жълти сливи
- голям сладолед
- шепа сурови бадеми
- салата домати, босилек, сирене, салата соеви кълнове, моркови, азиатска водна лилия

Тренировка - изненадващо, все пак се получи
- около 25 км. колело
- 15 единични набирания, вкл. с надхват, където имаше малко скалиране
- 5х10 лицеви с наклон - на стълбите в блока, краката на високо, ръцето надолу. Оooo, как ми харесааа!
- 3х20 повдигане на крака от вис
- 2х40 сек. стойка на ръце

казано от Miss Fight на 13.08.11, 23:17:

Какво лошо намери в тези храни?!
За набирането - какъв вид ти е?
И да, ще ли да споделиш от къде е болката? :D

пОздрави

- просто too much въгл. накуп, а палачинката беше с бяло брашно.
- с подхват
- дълго за писане, само предположения - смъкнатия свод на краката, стрес, висене пред компютъра, кофти ъгъл на спане, кофти движение, прищипани разни нервчета и мускулчета. Тялото си намира хиляди причини да се изкриви :-) А да, и в тази връзка - за пореден път ми потвърдиха, че някога в детството съм си счупила опашката. Сега съвсем сериозно мога да твърдя, че съм с навирена опашка.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 14.08.11 21:50.

16.08.11
16:21

15.08.2011

Храна:
- 500 ml. гореща вода
- 3 палачинки от домашно пълнозърнесто брашно с  овесени ядки
- парче кокосов орех
- 2 банана
- още 2 банана
- китайска бакла със зеленчуци

Тренировка за разпускане и експлозивност:

400м тичане
200м тичане назад
50 набирания с подскок и пляскане
100 лицеви на гума с пляскане
150 box jump върху кутия 30см
400м тичане
200м тичане назад

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 16.08.11 17:36.

Времена на бягане?
Не съм особено съгласен с тези 400 метра за експлозивност... По-добре 5-6 отсечки по 50 метра от нисък старт на максимална интензивност.

16.08.11
17:01

Сигурна съм, че не си съгласен Грей. Запозната съм с вижданията ти по темата и много ги уважавам.
Но: 1. Целите тук са други, времето не ме интересува в този конкретен случай и 2: имам треньор на който съм гласувала 200% доверие и който знае какво и защо прави. Поздрави и усмивки :-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1