Marty's notes - Love, Eat & Train :-)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Независимо от треньора и доверието, 400 метра не са експлозивност :)

казано от Marty Sun на 16.08.11, 16:21:

Тренировка за разпускане и експлозивност:

За служещите на други господари съм сложил червеничко.

Какво разпускане за кросфитърите :D :D :D Сраааам!

18.08.11
22:04

http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/08/18/bill.clinton.diet.vegan/index.html

18.08.11
22:53

казано от Joyplovdiv на 18.08.11, 22:04:

http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/08/18/bill.clinton.diet.vegan/index.html

Много освежаващ поздрав, миличка, благодаря :-)
“He’s dropped more than 20 pounds, and he says he’s healthier than ever.” - мдааам. Много хора минават през истински трансформации в последните години и този процес става все по-наситен и интензивен. И мащабен. Благодаря ти :-) (F)

18.08.11
23:16

Тези дни нещо нямах стимул да си попълвам дневника - къде заради липсата на тренировка (само храна е скучно да се описва), къде поради факта, че вече насочих писателските си пориви към друго място.

За днес:

- овесени ядки с бадеми, слънчоглед и стафиди
- 3 шоколадови бонбона
- кафяв ориз с гъби
- праскова
- 1/2 кокосов орех
тренировка

- китайска бакла + зеленчукова мусака

Тренировка:
1. Любимата разгрявка (която е толкова комплексна и натоварваща, че заслужава да й се измисли специално наименование)
2. Тестове - тук не знам как да го опиша, но се изложих и минах в категория “начинаещи”, с висене 45 сек. на лост. Това е друга вавриация на L-sit предполагам
3. Силов блок - тяга. 5@40кг, 3@50кг., 3@65кг, 1@70кг, 1@75кг. До днес не бях и помисляла да пробвам по-голяма тежест от 65. А се оказа, че можело.
4. Предизвикателството на Слави, време 8:03 - с видео.

Предвиждаме да се пренесем към морето тези дни, така, че не съм много сигурна дали ще успея да се вредя за съботно-неделните тренировки.
НО, държа да обобщя. За времето, в което тренирам с Юли: научих много нови, супер ценни упражнения - и в загрявката, и гимнастически, и силови. Чувствам се по-уверена, по-силна, в по-добра кондиция. Вдигнах си макса на тягата с 10 кг. (което си е добра стъпка, при положение, че личното ми тегло е 55). До сега бях някак супер сигурна, че едва ли не знам почти всичко и нищо не може да ме изненада в тренировките. Е, намерих си майстора. Това да имаш добър треньор се оказа, че наистина може да добави още стойност към всичко. Благодаря!

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 18.08.11 23:17.

19.08.11
00:42

Към кое море ще се носите? :) И аз утре се понасям обратно на там.

19.08.11
13:28

казано от Margaritka на 19.08.11, 00:42:

Към кое море ще се носите? :) И аз утре се понасям обратно на там.

е ти не си ли си там непрекъснато? :-) Тази година сме волни птици, не ни ограничава работа, задължения и условности. Някъде на юг ще да е, там обичаме. Може да се спрем за няколко дена на Градина на палатка, а после може би посоката ще е Лозенец, или Варвара - там са ни половината приятели в момента :-)

20.08.11
11:53

Е, малко отсъствах...ама се завърнах :) Приятно иъкарване на теб (sun)

20.08.11
21:16

Благодаря, Марги :-) Хайде, поздрави на всички, до скоро! (sun)

09.09.11
12:14

Здрасти, банда! :-)

Дълго и сладко лято беше (а и още продължава), но се завърнах пак в добрия.. стар град. Миналата година за пръв път опитах що е то спане в палатка и впечатленията ми бяха противоречиви. Но тази година беше простоооо невероятно преживяване :-) 16.. или 17 дена изкарахме на палатка... не знам вече. В един момент времепространството престана да бъде измерима категория. За нищо на света не бих се върнала към стария начин на почивка на море - хотели, квартири.. глупости :-) Няма друго такова усещане за свобода и неограниченост... Събуждаш се, излизаш в гората, посрещаш слънцето на плажа - на цели 50 метра от палатката, тичаш, плуваш, играеш, изпращаш слънцето.... невероятно изживяване. Та на кого би му пукало кой ден е, коя дата, колко часа и т.н... :-) Запознахме се с един куп супер готини хора, гората всяка нощ се огласяше от музиката ни (добри хора от Пловдив бяха домъкнали професионална техника), децата със ставането започваха играта в гората... абе.. нямам думи. Пригодих си два удобни клона за набиране, тичах по плажа, плувах, правих йога на плажа (респективно всеки път се закачаха любопитковци, които настояваха да им показвам упражнения - всекиму според проблемите и потребностите) - и това беше движението. Иначе си позволих и не малко джънкчета във вид на палачинки, солетки, вафлички и прочее.... но бързо ще компенсирам тези отклонения. И така :-) В идните дни мисля да нагледам кросфит бандата, гледам, че хич не сте си почивали :) Поздравиии (sun)

09.09.11
12:21

Добре дошла...крайно време беше да се завърнеш и да внесеш слънчевото си настроение във форума (sun)

09.09.11
12:52

Хейййййййй, Марти, добре дошла отново. (sun) :) (sun)

П.П. - И не забравяй за събота - Тренировка с групата.

09.09.11
14:54

Марги, Наде, благодаря :-) Хубаво посрещане, еййй :-) Как да не му е слънчево на човек! Щастлив човек съм аз :)
Наде, непременно ще се весна поне в един от двата дена :-) Да видим става ли още нещо от мен :-)

MF

09.09.11
17:49

Хайде и аз да те поздравя! Добре дошла! Хоум, суит хоум е казал братът англичанин.
До колкото виждам, изкарала си си страхотно! На мен това с палатката винаги ми е звучало като “не за мен” изживяване, ноо ти определено тласкаш към размисли по въпроса. Приспособила си се, което е много хубаво, защото си имала рядката възможност да спортуваш природосъобразно, връщайки се към корените на човешкия род. А щом е имало и музика, и компания, джънкът просто остава някъде в сянка. Поздравления за приятната почивка иии пожелания за подобаващо завръщане към градския, но не по-малко активен и здравословен начин на живот! Усмивки и добро настроение :)

15.09.11
13:57

Пак благодаря за хубавите думи на всички :-)

Нещо обаче все няма какво да опиша тук, откакто съм се върнала. А и то връщането ми не е много сигурно, защото все съм някъде на път - по планини, скоро пак тръгваме за няколко дена към Маджарово... лятото още не е свършило и е пълно с приключения :-)

Вчера се върнахме от Рилските езера. Прехода беше същия, от хижа Пионерска, до последното езеро и обратно. С тази разлика, че този път компанията беше по-голяма, дъщеря ми извървя целия преход без да каже “мрън”, а аз го извървях боса. :-)

Останалите преживявания са неописуеми и на духовно ниво.. надали ще е интересно това на форума, пък и трудно се описват с думи.

Но днес, о, днес, вече обещавам, категорично - ще бъда на тренировка. И ще има какво да пиша :-)

За сега - поздрави и усмивки на всички :-)

15.09.11
15:11

казано от Marty Sun на 15.09.11, 13:57:

а аз го извървях боса. :-)

Точно това се канех да те питам като видях снимката :D Браво на теб, аз не бих се справила.

16.09.11
00:31

Хоп, ето ме, докладвам :-)

Марги, откъде знаеш, че не би издържала. Не си опитала ;-) И аз не бях, ама понеже обичам да опитвам нови неща, рекох и - сторено. Нагоре беше готино, но връщането ми дойде малко... хмммм :)

Ето доклада за днес:

Храна:
- гореща вода
- варена царевица
- ябълка
- варена царевица
- купичка сурови орехи, мед и настъргана ябълка
  тренировка
- 400 ml конопено мляко
- салата зеле и моркови, салата варено цвекло и картофи

Тренировка

- Разгряване - по-кратичко (уви) от обичайното
- Тестове:
    L-sit (със свити колене) - 30 секунди. Няма подобрение от последния тест, но пък добрата новина е, че няма и downgrade :-) След близо месец липса на тренировки, и това е добра новина :-)
    Бърпита за минута - 16 повторения. (или 17?)

- Силов блок
    Hip thrust - със собствено тегло; 32.5; 52.5 (взети от дневника на karpi - аз не обърнах внимание на кг.) Мнооого готино упражнение, Юли за пореден път вади от чувала с изненадите ново хитро упражнение.
    Спринтове с гума

- Комплекс
  Хоризонтални набирания - 100 повторения - 7.27 минути

В почивките и след комплекса правих
- набирания (юхууу, понаучила съм се!!!) с надхват - макс. по 3 в серия и така около 20тина повторения общо
- удари с чук по гума - 20тина повторения
- повдигане на колене към корема от вис - 1х30, 1х20, 1х12

Липсваха ми кросфит тренировките, леееко си поначешах крастата, да ми държи влага за идните дни, че пак хващам пътя - този път към Маджарово. Тренировките с Юли така ми влязоха под кожата, доставят ми удоволствие, а и резултатите са осезаеми, че бих се чувствала много криво, ако с идването на студения сезон се наложи пауза. Ще бъде супер, ако нашия треньор получи по-силна подкрепа - така и ние трениращите ще имаме полза, а и всички други, броящи се на пръсти треньори в София.

казано от Marty Sun на 15.09.11, 13:57:

Останалите преживявания са неописуеми и на духовно ниво.. надали ще е интересно това на форума, пък и трудно се описват с думи.

Моля те, опиши неописуемото и ни направи съпричастни на духовните си преживявания.
Все ще се намери някой духовно извисен и ще му бъде интересно.
В този сайт се говори предимно за тялото, но нека му дадем и малко духовна храна.

16.09.11
11:19

Влади, благодаря ти :-)
Не са неописуеми, защото няма кой да ме разбере - напротив, сигурна съм, че има много хора, на които ще им бъде интересно. Просто .. казвала съм го и преди - многоизмерните преживявания е трудно да бъдат вкарани в триизмерното и описани с думи - те просто трябва да се изживеят. А и често са доста лични преживявания, които няма как да бъдат споделени с широка публика. В случая става дума за астрално пътешествие, физическо изживяване и осъзнаване на многоизмерността и илюзията на (несъществуващото) линейно време. Тези изживявания предполагат дълги, ама наистина дълги дискусии на живо, започващи с квантова физика и свършващи с чисто осъзнаване - няма как да бъдат пресъздадени в писмена форма с няколко думи. Поздрави!

21.09.11
13:33

Ехо, отбивам се само да видя как сте и да вмъкна няколко думи :-) Таман се прибирам от поредното приключение в Родопите - беше супер и доста шарено откъм емоции и преживявания...
Тук е мястото да кажа, че кросфит тренировките се оказаха полезни и приложими е реални екстремни условия. Като например няколко км бутане на яко натоварен 1.4 тона закъсал мерцедес по тъмните улички на затънтено родопско селце до най-близката бензиностанция. хихи. Та чак с ускорение! Вече няма да мрънкам против тичането с гума :-))) Благодаря ти, Юли!

Айде, толкова от мен за днес, че трябва да стягам багажа за Гърция. Ще се видим/пишем след 26-ти :-) Hugs!

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 21.09.11 13:44.

21.09.11
14:10

Ей, хаймана...добре, че поне се отбиваш да дадеш следващите си координати. :D Весело изкарване у византийците :P

21.09.11
14:27

хаха Марги :-D Яко хайманосване му ударих това лято. Ама какво пък - сега ми е паднало :-) После ще разказвам и показвам - то се знае. Благодаря!
(btw - мнооого яка снимка!)

21.09.11
14:45

Да знаеш. че чакаме - и разказването, и показването :)
Мерси :)

26.09.11
00:09

Home, sweet home. Здрасти, банда :-) Май свърши сезона на скитането.
Като се поосвестя малко ще разгледам къде какво се случва и ще докладвам :-))

btw, само да вметна - погрижих се мазолите ми да не си почиват. И стигнах до 6 набирания в серия (с надхват) - на клон на дърво :-)
yeah, baby :-)
Имам си един нов фен - на 7г., който след първия ден заедно реши, че на всяка цена трябва да го науча да се набира, малко след това опипа със страхопочитание трицепса ми и попита стреснато “Какво е това?!”, после през 2 минути ме питаше “Ама как така ти изпъкват вените?”,  а на тръгване ме обяви за “най-силната жена, която съм виждал” LOL

Поздрави и усмивки!

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 26.09.11 00:14.

26.09.11
19:22

Ох! Вместо да спамя чуждите дневници, ще се провикна гневно тук!
Какво пропуснаааааааааааах!?!? Защо не намирам нищо във форума - какви сте ги вършили? Някаква двудневна вакханалия надушвам, ама подробности никъде не виждам! И защо Юли говори за голяма почивка, че и домашно е оставил? Мрън! Искам тренировка! Искам предизвикателство! И среща с тайфата искам. Казах ли мрън?!

edit: Най-сетне намерих темата :-) Мдам, пропуснала съм. Следващия път ще гледам да съм на линия :-)
Но пак не разбрах защо сме във ваканция. Явно и това ще ми се изясни скоро :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 26.09.11 19:30.

26.09.11
19:50

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55952/P40

Юли беше във Виена за да се сертифицира официално като инструктор Level1 по кросфит...

Назадваш силно Мартеееееееееееее!!!!

:)))))

Мнението беше редактирано от slavko на 26.09.11 19:52.

26.09.11
19:58

казано от slavko на 26.09.11, 19:50:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55952/P40

Юли беше във Виена за да се сертифицира официално като инструктор Level1 по кросфит...

Назадваш силно Мартеееееееееееее!!!!

:)))))

Стига бе Славко, смили се, и без това ми е достатъчно гадно :-p Намерих я аз темата, още се опитвам да се захапя отзад :-)
Аааа... за сертифицирането забравих. Верно бееееееееее.... ние даже си говорихме бая по темата. Пфу. Голяма бяла птица. Та кога викаш ще имам честта най-сетне да ти стисна ръката? Поне октомври, Добринище не ми мърда този път!

28.09.11
00:04

Marty’s back on track :-)

Хайде, да вляза в релси и аз:

27.09.2011

Храна:
- овесени ядки с тиквени семки и слънчоглед + лъжица мед
- варена царевица
- малко шоколад
  тренировка
- 600 ml. конопено мляко (абе не е като онзи коноп, дето лятото го пробвах, слава Богу!)
- леща

Тренировка:

- разгрявка
- кипинг (прогресия)
- кофи на халки и набирания с false grip (прогресия)
- Опит за 7-мото предизвикателство - е, цяло лято бездействие си каза думата. 12,26 за само 300 м. Следващия път ще е по-добре, като вляза във форма. За пръв път разбрах какво е наистина да ти омекнат коленете. Да видим как ще ходя утре :-)
- набирания в почивките: 3+6+4

Ем, това е. Юли пак измисли готина тренировка (особено като гледах комплекса на другарчетата). Приятелката ми Меги, която заведох на тренировката се представи много добре на кипинга и от първия опит направи движението успешно. Блондинка за пример! :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 28.09.11 00:09.

28.09.11
09:05

казано от Marty Sun на 28.09.11, 00:04:

- 600 ml. конопено мляко (абе не е като онзи коноп, дето лятото го пробвах, слава Богу!)

:D Марти, внимавай какво споделяш, да не се вкараш в беля :D

28.09.11
09:14

казано от Margaritka на 28.09.11, 09:05:

казано от Marty Sun на 28.09.11, 00:04:

:D Марти, внимавай какво споделяш, да не се вкараш в беля :D

А, аз нищо конкретно не съм казала, подробностите остават за въображението :-p Всякакви развалени семена продават тези хора, ей! :-P

Дали да не изпуша една чиа? :D

28.09.11
10:36

казано от Кольо Пияндето на 28.09.11, 09:20:

Дали да не изпуша една чиа? :D

хихих, щом те влече :-P

28.09.11
15:09

щанги, сланина и леки наркотици...това е пътя към успеха:)))...от мен да знаеш:))))

28.09.11
16:39

казано от slavko на 28.09.11, 15:09:

щанги, сланина и леки наркотици...това е пътя към успеха:)))...от мен да знаеш:))))

Остава да наваксам със сланината, викаш? :-) Взела съм си дозата през годините, мерси :-) Ще наблегна на орехчета :-p

29.09.11
11:21

Да доложа, преди да забравя съвсем :-)

28.09.2011

Юли, ах, Юли.... Или пък Вик..! :-) Ставането от седнало положение бе предизвикателство сутринта. Но пък динамиката на деня ми наложи:
- около 5 км. ходене
- около 3 км. тичане. ама едно такова леко подтичкване в тръс :-))
Качването на стълби беше успешно, но пък слизането... ох.. :-))

И все пак при първа възможност и възстановена форма, ще се пусна официално на цялото предизвикателство.

Храната беше:

- овесени ядки с тиквени семки и слънчоглед + мед
- варена царевица
- 3 банана
- зеленчуков гювеч

Нещо ми куца в менюто напоследък. трябва да се понапазарува :-)

29.09.11
12:53

казано от Marty Sun на 29.09.11, 11:21:

...
Юли, ах, Юли.... Или пък Вик..! :-) Ставането от седнало положение бе предизвикателство сутринта. ...

Марти, (sun)

“Lead by example or go home” - знаеш, че аз водя отпред, та твоето страдание съм го преживял вече. Никога няма да ви дам да правите нещо, на което да не съм готов да се подложа сам.

29.09.11
18:53

казано от Vic на 29.09.11, 12:53:

“Lead by example or go home” - знаеш, че аз водя отпред, та твоето страдание съм го преживял вече. Никога няма да ви дам да правите нещо, на което да не съм готов да се подложа сам.

Знам, знам :-) Супер си ти, истински пример :-) Закачкам се аз... особено като знам, че скоро пак ще ги го причиня :-))

29.09.2011

Днес имах най-доброто намерение да отида на тренировка, въпреки мускулната треска и движенията тип “Робокоп”, но пък ангажиментите с хора се проточиха и нямаше как да отида навреме. (Оправдавам се) ;-)

Направих няколко нови приятни процедури днес, усвоих една нова практика, която мисля да започна да прилагам... абе, доволна съм. Също така се сдобих с известно количество (истинско) пълнозърнесто брашно и смятам да запретна ръкави да направя от любимите хлебчета. Не съм ги яла цяло лято.

Храната днес... филийки, сиренце, домати, маслини, банани, туй-онуй... несериозна работа :-)

едит: довършена вечерта с остатъците от вчерашния гювеч и карфиол на пара със зехтин.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 30.09.11 08:13.

02.10.11
17:57

Пак на патерица да драсна набързо:

Вчера след като приключи младежката забава в Борисовата (ооо, какъв кеф, че се запознах с още готини хора от форума.. и един млад Долф Лундгрен ;-)), се отбихме за кратка тренировчица в 10-то.

След обичайната загрявка, тичане и стречинг имаше:

1. Кипинг - прогресия
2. Задна везна - прогресия
3.  L-sit на халки - прогресия
4. Някое и друго набиране
5. Малко йога за финал

Оказа се, че съм си забравила блузата някъде в Борисовата. Дано някой, на когото ще му е нужна си я намери :-)

Храната вчера бе овес, тиквени семки, плодове през деня, една пълнозърнеста питка, извара със зеленчуци вечерта.
Днес съм почти изцяло на пълнозърнести питки. До тук 4 броя. Невероятно вкусно нещо, но трябва да се спра. Може би като свършат :-)

Днес се успах за тренировка. Баси. Вече няма да си лягам по нощите. Но пък положителното в цялата работа е, че в предиобеда успях да се видя с едно симпатично семейство, с чиито наднормени килограми и болести ще се борим в идните месеци.

А, да. И доколкото разбирам съм се разминала на тренировка с вечно депресирания мистериозен потребител на форума. Може би за добро :-)

казано от Marty Sun на 02.10.11, 17:57:

Оказа се, че съм си забравила блузата някъде в Борисовата.

Така се започва. Днес си забравяш блузата, утре ... :D:D
Ако съпругата ми излезе с този номер, не знам какво ще си помисля. Всъщност, знам. Била е на Младежки фестивал “Развий себе си”.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1