16.08.11
17:28
Независимо от треньора и доверието, 400 метра не са експлозивност :)
16.08.11
18:10
казано от Marty Sun на 16.08.11, 16:21:
Тренировка за разпускане и експлозивност:
За служещите на други господари съм сложил червеничко.
16.08.11
18:20
Какво разпускане за кросфитърите :D :D :D Сраааам!
18.08.11
22:04
http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/08/18/bill.clinton.diet.vegan/index.html
казано от Joyplovdiv на 18.08.11, 22:04:
http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/08/18/bill.clinton.diet.vegan/index.html
Много освежаващ поздрав, миличка, благодаря :-)
“He’s dropped more than 20 pounds, and he says he’s healthier than ever.” - мдааам. Много хора минават през истински трансформации в последните години и този процес става все по-наситен и интензивен. И мащабен. Благодаря ти :-) (F)
Тези дни нещо нямах стимул да си попълвам дневника - къде заради липсата на тренировка (само храна е скучно да се описва), къде поради факта, че вече насочих писателските си пориви към друго място.
За днес:
- овесени ядки с бадеми, слънчоглед и стафиди
- 3 шоколадови бонбона
- кафяв ориз с гъби
- праскова
- 1/2 кокосов орех
тренировка
- китайска бакла + зеленчукова мусака
Тренировка:
1. Любимата разгрявка (която е толкова комплексна и натоварваща, че заслужава да й се измисли специално наименование)
2. Тестове - тук не знам как да го опиша, но се изложих и минах в категория “начинаещи”, с висене 45 сек. на лост. Това е друга вавриация на L-sit предполагам
3. Силов блок - тяга. 5@40кг, 3@50кг., 3@65кг, 1@70кг, 1@75кг. До днес не бях и помисляла да пробвам по-голяма тежест от 65. А се оказа, че можело.
4. Предизвикателството на Слави, време 8:03 - с видео.
Предвиждаме да се пренесем към морето тези дни, така, че не съм много сигурна дали ще успея да се вредя за съботно-неделните тренировки.
НО, държа да обобщя. За времето, в което тренирам с Юли: научих много нови, супер ценни упражнения - и в загрявката, и гимнастически, и силови. Чувствам се по-уверена, по-силна, в по-добра кондиция. Вдигнах си макса на тягата с 10 кг. (което си е добра стъпка, при положение, че личното ми тегло е 55). До сега бях някак супер сигурна, че едва ли не знам почти всичко и нищо не може да ме изненада в тренировките. Е, намерих си майстора. Това да имаш добър треньор се оказа, че наистина може да добави още стойност към всичко. Благодаря!
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 18.08.11 23:17.
казано от Margaritka на 19.08.11, 00:42:
Към кое море ще се носите? :) И аз утре се понасям обратно на там.
е ти не си ли си там непрекъснато? :-) Тази година сме волни птици, не ни ограничава работа, задължения и условности. Някъде на юг ще да е, там обичаме. Може да се спрем за няколко дена на Градина на палатка, а после може би посоката ще е Лозенец, или Варвара - там са ни половината приятели в момента :-)
Здрасти, банда! :-)
Дълго и сладко лято беше (а и още продължава), но се завърнах пак в добрия.. стар град. Миналата година за пръв път опитах що е то спане в палатка и впечатленията ми бяха противоречиви. Но тази година беше простоооо невероятно преживяване :-) 16.. или 17 дена изкарахме на палатка... не знам вече. В един момент времепространството престана да бъде измерима категория. За нищо на света не бих се върнала към стария начин на почивка на море - хотели, квартири.. глупости :-) Няма друго такова усещане за свобода и неограниченост... Събуждаш се, излизаш в гората, посрещаш слънцето на плажа - на цели 50 метра от палатката, тичаш, плуваш, играеш, изпращаш слънцето.... невероятно изживяване. Та на кого би му пукало кой ден е, коя дата, колко часа и т.н... :-) Запознахме се с един куп супер готини хора, гората всяка нощ се огласяше от музиката ни (добри хора от Пловдив бяха домъкнали професионална техника), децата със ставането започваха играта в гората... абе.. нямам думи. Пригодих си два удобни клона за набиране, тичах по плажа, плувах, правих йога на плажа (респективно всеки път се закачаха любопитковци, които настояваха да им показвам упражнения - всекиму според проблемите и потребностите) - и това беше движението. Иначе си позволих и не малко джънкчета във вид на палачинки, солетки, вафлички и прочее.... но бързо ще компенсирам тези отклонения. И така :-) В идните дни мисля да нагледам кросфит бандата, гледам, че хич не сте си почивали :) Поздравиии (sun)
Добре дошла...крайно време беше да се завърнеш и да внесеш слънчевото си настроение във форума (sun)
Хейййййййй, Марти, добре дошла отново. (sun) :) (sun)
П.П. - И не забравяй за събота - Тренировка с групата.
Марги, Наде, благодаря :-) Хубаво посрещане, еййй :-) Как да не му е слънчево на човек! Щастлив човек съм аз :)
Наде, непременно ще се весна поне в един от двата дена :-) Да видим става ли още нещо от мен :-)
09.09.11
17:49
Хайде и аз да те поздравя! Добре дошла! Хоум, суит хоум е казал братът англичанин.
До колкото виждам, изкарала си си страхотно! На мен това с палатката винаги ми е звучало като “не за мен” изживяване, ноо ти определено тласкаш към размисли по въпроса. Приспособила си се, което е много хубаво, защото си имала рядката възможност да спортуваш природосъобразно, връщайки се към корените на човешкия род. А щом е имало и музика, и компания, джънкът просто остава някъде в сянка. Поздравления за приятната почивка иии пожелания за подобаващо завръщане към градския, но не по-малко активен и здравословен начин на живот! Усмивки и добро настроение :)
Пак благодаря за хубавите думи на всички :-)
Нещо обаче все няма какво да опиша тук, откакто съм се върнала. А и то връщането ми не е много сигурно, защото все съм някъде на път - по планини, скоро пак тръгваме за няколко дена към Маджарово... лятото още не е свършило и е пълно с приключения :-)
Вчера се върнахме от Рилските езера. Прехода беше същия, от хижа Пионерска, до последното езеро и обратно. С тази разлика, че този път компанията беше по-голяма, дъщеря ми извървя целия преход без да каже “мрън”, а аз го извървях боса. :-)
Останалите преживявания са неописуеми и на духовно ниво.. надали ще е интересно това на форума, пък и трудно се описват с думи.
Но днес, о, днес, вече обещавам, категорично - ще бъда на тренировка. И ще има какво да пиша :-)
За сега - поздрави и усмивки на всички :-)
казано от Marty Sun на 15.09.11, 13:57:
а аз го извървях боса. :-)
Точно това се канех да те питам като видях снимката :D Браво на теб, аз не бих се справила.
Хоп, ето ме, докладвам :-)
Марги, откъде знаеш, че не би издържала. Не си опитала ;-) И аз не бях, ама понеже обичам да опитвам нови неща, рекох и - сторено. Нагоре беше готино, но връщането ми дойде малко... хмммм :)
Ето доклада за днес:
Храна:
- гореща вода
- варена царевица
- ябълка
- варена царевица
- купичка сурови орехи, мед и настъргана ябълка
тренировка
- 400 ml конопено мляко
- салата зеле и моркови, салата варено цвекло и картофи
Тренировка
- Разгряване - по-кратичко (уви) от обичайното
- Тестове:
L-sit (със свити колене) - 30 секунди. Няма подобрение от последния тест, но пък добрата новина е, че няма и downgrade :-) След близо месец липса на тренировки, и това е добра новина :-)
Бърпита за минута - 16 повторения. (или 17?)
- Силов блок
Hip thrust - със собствено тегло; 32.5; 52.5 (взети от дневника на karpi - аз не обърнах внимание на кг.) Мнооого готино упражнение, Юли за пореден път вади от чувала с изненадите ново хитро упражнение.
Спринтове с гума
- Комплекс
Хоризонтални набирания - 100 повторения - 7.27 минути
В почивките и след комплекса правих
- набирания (юхууу, понаучила съм се!!!) с надхват - макс. по 3 в серия и така около 20тина повторения общо
- удари с чук по гума - 20тина повторения
- повдигане на колене към корема от вис - 1х30, 1х20, 1х12
Липсваха ми кросфит тренировките, леееко си поначешах крастата, да ми държи влага за идните дни, че пак хващам пътя - този път към Маджарово. Тренировките с Юли така ми влязоха под кожата, доставят ми удоволствие, а и резултатите са осезаеми, че бих се чувствала много криво, ако с идването на студения сезон се наложи пауза. Ще бъде супер, ако нашия треньор получи по-силна подкрепа - така и ние трениращите ще имаме полза, а и всички други, броящи се на пръсти треньори в София.
16.09.11
09:25
казано от Marty Sun на 15.09.11, 13:57:
Останалите преживявания са неописуеми и на духовно ниво.. надали ще е интересно това на форума, пък и трудно се описват с думи.
Моля те, опиши неописуемото и ни направи съпричастни на духовните си преживявания.
Все ще се намери някой духовно извисен и ще му бъде интересно.
В този сайт се говори предимно за тялото, но нека му дадем и малко духовна храна.
Влади, благодаря ти :-)
Не са неописуеми, защото няма кой да ме разбере - напротив, сигурна съм, че има много хора, на които ще им бъде интересно. Просто .. казвала съм го и преди - многоизмерните преживявания е трудно да бъдат вкарани в триизмерното и описани с думи - те просто трябва да се изживеят. А и често са доста лични преживявания, които няма как да бъдат споделени с широка публика. В случая става дума за астрално пътешествие, физическо изживяване и осъзнаване на многоизмерността и илюзията на (несъществуващото) линейно време. Тези изживявания предполагат дълги, ама наистина дълги дискусии на живо, започващи с квантова физика и свършващи с чисто осъзнаване - няма как да бъдат пресъздадени в писмена форма с няколко думи. Поздрави!
Ехо, отбивам се само да видя как сте и да вмъкна няколко думи :-) Таман се прибирам от поредното приключение в Родопите - беше супер и доста шарено откъм емоции и преживявания...
Тук е мястото да кажа, че кросфит тренировките се оказаха полезни и приложими е реални екстремни условия. Като например няколко км бутане на яко натоварен 1.4 тона закъсал мерцедес по тъмните улички на затънтено родопско селце до най-близката бензиностанция. хихи. Та чак с ускорение! Вече няма да мрънкам против тичането с гума :-))) Благодаря ти, Юли!
Айде, толкова от мен за днес, че трябва да стягам багажа за Гърция. Ще се видим/пишем след 26-ти :-) Hugs!
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 21.09.11 13:44.
Ей, хаймана...добре, че поне се отбиваш да дадеш следващите си координати. :D Весело изкарване у византийците :P
хаха Марги :-D Яко хайманосване му ударих това лято. Ама какво пък - сега ми е паднало :-) После ще разказвам и показвам - то се знае. Благодаря!
(btw - мнооого яка снимка!)
Home, sweet home. Здрасти, банда :-) Май свърши сезона на скитането.
Като се поосвестя малко ще разгледам къде какво се случва и ще докладвам :-))
btw, само да вметна - погрижих се мазолите ми да не си почиват. И стигнах до 6 набирания в серия (с надхват) - на клон на дърво :-)
yeah, baby :-)
Имам си един нов фен - на 7г., който след първия ден заедно реши, че на всяка цена трябва да го науча да се набира, малко след това опипа със страхопочитание трицепса ми и попита стреснато “Какво е това?!”, после през 2 минути ме питаше “Ама как така ти изпъкват вените?”, а на тръгване ме обяви за “най-силната жена, която съм виждал” LOL
Поздрави и усмивки!
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 26.09.11 00:14.
Ох! Вместо да спамя чуждите дневници, ще се провикна гневно тук!
Какво пропуснаааааааааааах!?!? Защо не намирам нищо във форума - какви сте ги вършили? Някаква двудневна вакханалия надушвам, ама подробности никъде не виждам! И защо Юли говори за голяма почивка, че и домашно е оставил? Мрън! Искам тренировка! Искам предизвикателство! И среща с тайфата искам. Казах ли мрън?!
edit: Най-сетне намерих темата :-) Мдам, пропуснала съм. Следващия път ще гледам да съм на линия :-)
Но пак не разбрах защо сме във ваканция. Явно и това ще ми се изясни скоро :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 26.09.11 19:30.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55952/P40
Юли беше във Виена за да се сертифицира официално като инструктор Level1 по кросфит...
Назадваш силно Мартеееееееееееее!!!!
:)))))
Мнението беше редактирано от slavko на 26.09.11 19:52.
казано от slavko на 26.09.11, 19:50:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55952/P40
Юли беше във Виена за да се сертифицира официално като инструктор Level1 по кросфит...
Назадваш силно Мартеееееееееееее!!!!
:)))))
Стига бе Славко, смили се, и без това ми е достатъчно гадно :-p Намерих я аз темата, още се опитвам да се захапя отзад :-)
Аааа... за сертифицирането забравих. Верно бееееееееее.... ние даже си говорихме бая по темата. Пфу. Голяма бяла птица. Та кога викаш ще имам честта най-сетне да ти стисна ръката? Поне октомври, Добринище не ми мърда този път!
Marty’s back on track :-)
Хайде, да вляза в релси и аз:
27.09.2011
Храна:
- овесени ядки с тиквени семки и слънчоглед + лъжица мед
- варена царевица
- малко шоколад
тренировка
- 600 ml. конопено мляко (абе не е като онзи коноп, дето лятото го пробвах, слава Богу!)
- леща
Тренировка:
- разгрявка
- кипинг (прогресия)
- кофи на халки и набирания с false grip (прогресия)
- Опит за 7-мото предизвикателство - е, цяло лято бездействие си каза думата. 12,26 за само 300 м. Следващия път ще е по-добре, като вляза във форма. За пръв път разбрах какво е наистина да ти омекнат коленете. Да видим как ще ходя утре :-)
- набирания в почивките: 3+6+4
Ем, това е. Юли пак измисли готина тренировка (особено като гледах комплекса на другарчетата). Приятелката ми Меги, която заведох на тренировката се представи много добре на кипинга и от първия опит направи движението успешно. Блондинка за пример! :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 28.09.11 00:09.
казано от Marty Sun на 28.09.11, 00:04:
- 600 ml. конопено мляко (абе не е като онзи коноп, дето лятото го пробвах, слава Богу!)
:D Марти, внимавай какво споделяш, да не се вкараш в беля :D
казано от Margaritka на 28.09.11, 09:05:
казано от Marty Sun на 28.09.11, 00:04:
- 600 ml. конопено мляко (абе не е като онзи коноп, дето лятото го пробвах, слава Богу!):D Марти, внимавай какво споделяш, да не се вкараш в беля :D
А, аз нищо конкретно не съм казала, подробностите остават за въображението :-p Всякакви развалени семена продават тези хора, ей! :-P
28.09.11
09:20
Дали да не изпуша една чиа? :D
казано от Кольо Пияндето на 28.09.11, 09:20:
Дали да не изпуша една чиа? :D
хихих, щом те влече :-P
щанги, сланина и леки наркотици...това е пътя към успеха:)))...от мен да знаеш:))))
казано от slavko на 28.09.11, 15:09:
щанги, сланина и леки наркотици...това е пътя към успеха:)))...от мен да знаеш:))))
Остава да наваксам със сланината, викаш? :-) Взела съм си дозата през годините, мерси :-) Ще наблегна на орехчета :-p
Да доложа, преди да забравя съвсем :-)
28.09.2011
Юли, ах, Юли.... Или пък Вик..! :-) Ставането от седнало положение бе предизвикателство сутринта. Но пък динамиката на деня ми наложи:
- около 5 км. ходене
- около 3 км. тичане. ама едно такова леко подтичкване в тръс :-))
Качването на стълби беше успешно, но пък слизането... ох.. :-))
И все пак при първа възможност и възстановена форма, ще се пусна официално на цялото предизвикателство.
Храната беше:
- овесени ядки с тиквени семки и слънчоглед + мед
- варена царевица
- 3 банана
- зеленчуков гювеч
Нещо ми куца в менюто напоследък. трябва да се понапазарува :-)
казано от Marty Sun на 29.09.11, 11:21:
...
Юли, ах, Юли.... Или пък Вик..! :-) Ставането от седнало положение бе предизвикателство сутринта. ...
Марти, (sun)
“Lead by example or go home” - знаеш, че аз водя отпред, та твоето страдание съм го преживял вече. Никога няма да ви дам да правите нещо, на което да не съм готов да се подложа сам.
казано от Vic на 29.09.11, 12:53:
“Lead by example or go home” - знаеш, че аз водя отпред, та твоето страдание съм го преживял вече. Никога няма да ви дам да правите нещо, на което да не съм готов да се подложа сам.
Знам, знам :-) Супер си ти, истински пример :-) Закачкам се аз... особено като знам, че скоро пак ще ги го причиня :-))
29.09.2011
Днес имах най-доброто намерение да отида на тренировка, въпреки мускулната треска и движенията тип “Робокоп”, но пък ангажиментите с хора се проточиха и нямаше как да отида навреме. (Оправдавам се) ;-)
Направих няколко нови приятни процедури днес, усвоих една нова практика, която мисля да започна да прилагам... абе, доволна съм. Също така се сдобих с известно количество (истинско) пълнозърнесто брашно и смятам да запретна ръкави да направя от любимите хлебчета. Не съм ги яла цяло лято.
Храната днес... филийки, сиренце, домати, маслини, банани, туй-онуй... несериозна работа :-)
едит: довършена вечерта с остатъците от вчерашния гювеч и карфиол на пара със зехтин.
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 30.09.11 08:13.
Пак на патерица да драсна набързо:
Вчера след като приключи младежката забава в Борисовата (ооо, какъв кеф, че се запознах с още готини хора от форума.. и един млад Долф Лундгрен ;-)), се отбихме за кратка тренировчица в 10-то.
След обичайната загрявка, тичане и стречинг имаше:
1. Кипинг - прогресия
2. Задна везна - прогресия
3. L-sit на халки - прогресия
4. Някое и друго набиране
5. Малко йога за финал
Оказа се, че съм си забравила блузата някъде в Борисовата. Дано някой, на когото ще му е нужна си я намери :-)
Храната вчера бе овес, тиквени семки, плодове през деня, една пълнозърнеста питка, извара със зеленчуци вечерта.
Днес съм почти изцяло на пълнозърнести питки. До тук 4 броя. Невероятно вкусно нещо, но трябва да се спра. Може би като свършат :-)
Днес се успах за тренировка. Баси. Вече няма да си лягам по нощите. Но пък положителното в цялата работа е, че в предиобеда успях да се видя с едно симпатично семейство, с чиито наднормени килограми и болести ще се борим в идните месеци.
А, да. И доколкото разбирам съм се разминала на тренировка с вечно депресирания мистериозен потребител на форума. Може би за добро :-)
02.10.11
19:39
казано от Marty Sun на 02.10.11, 17:57:
Оказа се, че съм си забравила блузата някъде в Борисовата.
Така се започва. Днес си забравяш блузата, утре ... :D:D
Ако съпругата ми излезе с този номер, не знам какво ще си помисля. Всъщност, знам. Била е на Младежки фестивал “Развий себе си”.