Велоергометър

17.08.10
06:54

Ще можете ли да ми кажете освен с велоаргометъра да се горят мазнини,може ли  да се прави маса в бедрата.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.08.10 17:14.

17.08.10
07:28

За да не преповтарям, ето ти едно мнение по въпроса на един потребител, което мернах наскоро и се замислих:

казано от Ангел Василев Тодоров на 10.08.10, 21:13:

Велоергометъра се прави на най-ниска степен, там целта не е да трупаш мускули на краката, а да гориш мазнини, когато въртиш тежко трупаш мускули а това е крайно неправилно, мускули на краката се трупат с други упражнения и на други уреди. Бързото въртене на най-ниска степен те кара да вдигнеш пулса и да поемаш огромно количество въздух за кратък период от време, това са така наречените кардиоаеробни тренировки, изразходването на голямо количество въздух за кратък период от време кара обмяната на веществата да се ускори и по този начин мазнините изгарят. Трябва да въртиш толкова бързо че единственното нещо което да обсебва вниманието и мисълта ти да бъде дишането, всякаква странична дейност би означавала че не си вършиш работата. Защото има някои лелки които си въртят колелото докато си четат любовния роман и си разказват за обратите на съдбата в сериала.

Защото и аз имам велоергометър и го въртя обикновено интервално със смяна на натоварването (4-та с 8-ма степен), като не наблягам на интензивността, понеже и без друго на висока степен е трудно. Може и да е прав Ангел Василев, съдейки по мене.
Аз предпочитам да въртя с по-голямо натоварване, отколкото без такова, но интензивно.

17.08.10
07:55

Не, маса в краката с велоергометър не се трупа. Степените са предназначени за увеличаване на издръжливостта, вдигане на пулса и т.н., но не и за трупане на маса.

17.08.10
10:53

http://www.treehugger.com/galleries/2008/12/our-favorite-guys-on-bikes.php

Ето ти една снимка сам съди големи или малки са краката на колоездачите.

Има два начина на трупане на маса - стандартния и чрез хиперобемното трениране. Колоездачи, кънкьори, гребци по галерите на времето, месари, дървосекачи...те по цял ден дефакто тренират и хипертрофират от изключително високия обем.
И лека добронамерена шегичка с правописа: С велоЕргометър ще му е трудничко да натрупа така на бедрата, но ако велоАргометър е някаква комбинация от велоЕргометър и машина за време (въртиш 30 минути, а се оказва, че си въртял 15 часа) то той ще успее...

17.08.10
11:29

казано от Biad__ на 17.08.10, 10:53:

http://www.treehugger.com/galleries/2008/12/our-favorite-guys-on-bikes.php

Ето ти една снимка сам съди големи или малки са краката на колоездачите.

Нормални, изчистени крака. Нищо голямо.

17.08.10
14:27

Има и вело-спринтьори с огромни и масивни бедра ... но те не се правят на колелото, а в залата. Обикновено професионалните спортисти не се занимават само със своя спорт, а използват тежести и упражнения, за да подобрят постиженията си ...

Идеята ми е, че според мен, с колело не може да направиш кой знае каква маса на краката - можеш да изчистиш ... т.е. да изгориш мазнини и да свалиш вода от тялото. Дори при тежко въртене все пак си говорим за минимум 60тина оборота в минута ...

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 17.08.10 14:27.

АВ

17.08.10
18:19

Когато въртим велоергометъра на тежка степен вкарваме в краката кръв(напомпваме ги), тогава те започват да стават тромави, да се изморяват, да горят, движението се забавя вследствие на което ефекта който търсим от това упражнение се губи, а ефекта е изгаряне на мазнини.
Идеята е да имаме максимално бързо движение, което да бъде в плавно и равномерно темпо без насреща да има съпротивление, това може да се случи само с велоергометъра тъй като всеки оборот е еднакъв както на предходния така и на следващия, при бягането темпото е неравномерно(тъй като няма как човек да уеднакви крачките си до абсолютна стойност) и поради тази причина натоварването е по тежко и се губи много мускулна маса, затова културистите предпочитат велоергометър, запазват мускулната си маса губейки мазнините.
Повтарям: плавно, равномерно, ненатоварващо, много интензивно движение - велоергометър, резултат: загуба на мазнини, запазване на мускулна тъкан.

17.08.10
19:40

Абе то и да направиш 40 повторения за бицепс със 10 кг,пак ще се напомпаш ама няма да ти порастне ръката.

АН

18.08.10
00:58

А знаеш ли защо?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1