Много се подценяваш, момче. Ще ти вдигна нивото за няколко месеца, само стой далеч от контузии.
Мда, подценявам се защото се пазя....при щангистите на 2 пъти ме спираше точно това, че коленете и сухожилията на бедрата бяха много зле...едвам ходех някой дни, сега ми е много добре и съм доволен от 3-пъти в седмицата тренировките. По нататъка 4, 5 и т.н. :)
Днес какво меню видях на колега:
1 кутия миражки, 2 кроасана, 2 фафли мура.
Иска да стане сланинест като тебе, ама ти добре че се осъзна на време :P
Мнението беше редактирано от Никола Д на 19.12.12 22:57.
Много се подценяваш, момче. Ще ти вдигна нивото за няколко месеца, само стой далеч от контузии.
И не защото се пази, а защото не си вярва :) Накарай го да си повярва ; )
И Валерка - контузия е различно от някакъв дискомфорт, ти хем искаш да обръщаш 200 хем на другият ден да си свеж като репичка, няма как да стане, аз не помня кога съм тренирал 100% възстановен.
Мнението беше редактирано от Madboy на 20.12.12 00:38.
То е различно ама аз съм стигал до крайности от глъмотия....иначе дискомфорта не ме плаши...няма за къде да се бърза, доста поуки и уроци си взех от тренировките ми досега и го използвам в мой плюс.
Иначе за вярата в себе си със сигурност трябва да се работи щото е лабилна...гледам сега да изградя някаква дисциплина за да виждам постепенен прогрес и от там повече да си вярвам. Иначе за максове всеки ден вече не мисля....ей го не бях обръщал 100 години и обърнах 95, замалко 100…значи ако се напъна става....ама те трябва и да се джъркнат тия кила, затова работя постепенно. Ся съм се средоточил да съм постоянен, ако ще само с лоста да размятвам.
За тласкането не ти трябва сила, трябва ти отработена техника.
Далеч съм от мисълта, че 70 кила ( моя макс) не ми тежат, а 80 и 90 ще ми тежат още повече, но обърна ли ги веднъж, тласкането трябва да е сигурно, поне на тези килограми. 100 тласкане си е ок, само ако не е пуш преса, разбира се, тогава може и да не стане. :D
А ти как тласкаш - с ножица или подклек?
Верно е, има хора дето ги джъркват без да печелят голяма височина от подема, както е на нивото на гърдите така и ги ловят - например китайците с скуат джърка....пробвал съм го....трябват ти яки рамене ииии е много малък прозореца за грешка...с ножицата пък се получава дисбаланс - лев десен крак и ляво дясно рамо....ама пък си е лесно и удобно. Сега правя 1 път в седмицата с ножица и един с подклек.
Университет.....голямата работа....тая седмица 3 пъти лягам в 3 и ставам в 7, за курсови работи и такива, и ония не идват или закъсняват с 2 часа......и имам чувството че от това получавам някакви световъртежи и губя равновесие от време на време, особено след ставане, без да ставам рязко или нещо такова :( М*** им деба....ем днеска в тая виелица отидох до университета на 2 километра, не дойде оная патица, и яко премръзнах, особено лактите....имах и още едно упражнение ама не отидох....притеснявам се амлко за тия загуби на равновесие, дано е само от недоспиването, ще мога да го оправя, нооо ако е нещо друго....да съм притиснал нещо...храненето ли?? не знам...Ще видим утре на тренировката как ще е.
Верно е, има хора дето ги джъркват без да печелят голяма височина от подема, както е на нивото на гърдите така и ги ловят - например китайците с скуат джърка....пробвал съм го....трябват ти яки рамене ииии е много малък прозореца за грешка...с ножицата пък се получава дисбаланс - лев десен крак и ляво дясно рамо....ама пък си е лесно и удобно. Сега правя 1 път в седмицата с ножица и един с подклек.
С ножица няма нужда от голяма височина...скорост и мнооооооого точно движение.
С подклек май си е по-чобанската работа...ама там пък идва мобилността в раменете. Пирос Димас направи рекорда с подклек. Едно китайче на миналото световно, май също би световния рекорд с подклек на тласкането.
Според кой, както е свикнал...
Поне аз така мисля.
Така е, то има някаква еволюция на движенията - в началото са клиинвали и сначвали с ножица, преминали са на клек, сега същото се получава с джърка. Доколкото знам повечето минават на пауър джърк заради контузии от ножицата - най-вече в хипфлексорите, рамената...при ножицата движението е малко по-балистично, така да се каже, буташ я нагоре и слизаш рязко и тя пада - по-вероятно е да се случи контузия. А при Пауъра някакси по-плавно стават нещата и може да амортизираш повече удара.
Засега правя 2 варианта, то ще си покаже на големите кила, кое е по-добре за мен.
За ножица трябва повече упражнения, ако не ти идва отвътре, както на мен не ми идва.
Т.е. да си почнал от по-млад ( ах, дърта - дъртина), за да имаш няколко годинки да си заковеш движението.
Другата причина да се избира подклек е, че вероятно човечето има някакъв проблем или травма, която му пречи да работи върху ножица.
Моето мнение е, че подклека е признак на якост - Боянка Костова тласка подклек, а моя идол Заболотная по мое виждане си прави чиста раменна преса с приклякане, ама тя е яка на куче и може да си го позволи :D
Тоди избра за мен подклека и така се научих да не мразя стриктната раменна преса, щото явно ще я правя и докато спя..
Мдааа......от въглехидратите ще да е...последните дни много малко въглени ям и като цяло малко....не че не ми се яде ама няма кога да седна като хората на трапеза...ей ся се наджасах с мляко с ориз и макарони на фурна и ми се оправи това замайване при резки движения.....посъбудих се малко...
Snatch From Knee 3 @ 40, 3x2 @ 45
Някой се получиха идеални, други направо пауър снач, като цяло добре, но в тая зала не ми се пробва 50..скоро ще я напускам без това.....при бат Вики и щангистите ще одя. :)
Повер Clean & Jerk 2 @ 50 кг, 1 клиин 2 джърка @ 55, 2 клиина + 1 джърк @ 55, 1 клиин + 2 джърка на 50
Snatch Pull 3 @ 50, 2 @ 60, 2 @ 55, 2х3 @ 50, 2х2 @ 50
Front Squat 3 @ 75, 2 @ 85, 2 @ 80, 2 @ 85, 2 @ 80, 2 х 3 @ 75
След това 3 рунда от: 12-15 хиперекстензии, раменна преса с 40 кг - 10 повторения, двустранно гребане с дъмбели с 10 кг, планк и страничен планк.
Малко външна ротация, без дъмбели. Дислокации и разтягане и това е :)
Храната е малко слаба през деня, вечер ще хапна повече.
Чувствах раменете малко слаби, тоест попринцип ги чувствам слабички и ще ги подсиля малко с раменната. Иначе се обажда само върха на десния делтоид...може и да е от щангата на предния клек...ама постепенно отшумява с всяка тренировка, явно се нагажда към движенията. Коленете не се обаждат изобщо след като разширих разкрача...то и без това така се приземявах до сега от клиина и снача - много широко, така че ще има двойна полза - то общо взето го усещам като сумо тяга тоя преден клек :) Много малко влиза в коленете, опасно е само страничното напрежение, ако опусна :)
Много яка тренка с Слави и Мишо и техните дами в макс фитнеса :) Обменихме опит, погледахме, каквото трябва се коригирахме и така. :) Поприказвахме си за щангите като цяло. Нямах настроението попринцип да дигам много, но направих малко изхвърляния до 45, обръщания на 50 с джърк и после само джърк. Друго си е някой като ти напомня...и аз се старая да мисля за всичко, но едно повторение го правя както трябва, другото с грешка...виждат се еднакви проблеми и при тримата, някой добър на едното, друг на друго.....тряя да ида при щангистите след време да понауча някой друг чалъм..и така :) Яко е в компания.
Пак дясното рамо се обажда...но мисля, че ще свикне, трябва да им обърна повече внимание - и като сила и като мобилност.
Тренировка с Теранката даге :Д:Д
Начи пауър снач от хенг, макар че исках с клек ама така потръгна - 2-ка на 50, 1-ца на 55, на 60 деа дигнах ги до горе обаче много високо заковах краката и не можах да влеза под нея на пауър и я фърлих...много малко ми трябваше ама айде...после 1-ци и 2-ки на 55
Пауър клиин енд джърк до 50 кг - 2-ки и после хенг клиин над коляно на 60 кг -2ки няколко
Широка тяга - 2-ки до 90
Преден клек - единица на 95 и 2-ка на 90
Лежанка 5-ци през 10 кг до 70 кг и малко раменна преса с лоста за разтягане.
И това е, хапнах малко и така .
60 вече са не са далеч, тряя само да си оправя психиката, щото много неуверено ги подходих.
Ем не се знае...то със клек ще ги изхвърля със сигурност, но не загрях с клек иии нямаше как да премина изведнъж , щеше да съм нестабилен...трябва да си почна с клек и така...щангата набра височина до носа ми някъде, като съм изправен...трябваше да се мушна повече под нея, ама заковах краката веднага и я хвърлих :) Абе доволен съм, поне се разчупих малко, преди на 50+ кила бях много скован.
Тряя ми сила на мене, техниката ще се оправя в движение...аз досега работя само техниката и кат сложа 5 кила отгоре и блокирам.
Според мен трябва да им издокара ‘възстановяването’ на китайците и всичко ще е шест! :D
Мисълта ми беше,че е доста силен , а дефакто прави 12-15 повторения на 50-60кг - следователно иска да закове техниката :)
ем аз на 40 кила ги мятам много бързо - раз, два....и е горе, като ми натежат долу и на ръцете и просто се сковавам и почвам да дърпам яко...иначе преодолея ли го това отново съм - раз, два...техниката ще дойде с времето с борбата с големите кила..сега имам няква техника и ще я ошлайвам, но няма да губя време на 45 кела...като ми стане зор пак ще мисля какво трябва да се подобрява...то сега ако изчистя всичко като грешки, след време пак ще се появят нови...:)
24.12.12
23:29
Много готини тренировки стават с Валерката :)
Бай дъ вей,
след всяка тренировка ме боляха раменете от джърка и вчера като направих лежанката с тесен хват и нямам проблеми :)
Много яка тренировка с Теранката в Атлетико - не е лош фитнеса, само дисковете са тъпи.
3 двойки на 50 кила пауър снач.
след това Преден клек до 1-ца на 100, можех и двойка да направя тук : )) и после 2-ка на 110 заден и след това 3х2 на 95 преден.
И това беше, не исках да правя щангистка тяга, че щах да шумя много и постоянно да се местят дисковете..
Мнението беше редактирано от Valleri на 25.12.12 19:03.
Благодаря за въпроса Блага :)
Значииии сега са 60 снач—-смисал от 10 опита 7 ще ги сначна...и на пауър мога ама то там е по-лесно.
ИИИИ клиин енд джърка ако се агресирам яко в компания 80 ще ги джъркна...
Трябват ми 55-60 кила на движение някъде на 80 кила лично тегло...ще се опитам да задържа, но това ще е най-трудното, защото кача ли пердния клек към 120-130 със сигурност ще бълкна...периода е до 2014-та - 1-ви януари...големичък е, но си мисля че до едно ниво ще прогресирам яко ама после ще блокирам така че 1 година си е ОК според мен...
Значи ако съм разбрала правилно искаш за една година да качиш по около 50 кила на движение.
Ако наистина много го искаш, възможно е, но ще се наложи да ми пишеш на лично съобщение ;)
И няма как да седиш на 80 кила! Поне 87-90 ще станеш за точно тези цели. После може да паднеш до 82 и да запазиш постиженията.
27.12.12
13:37
Пишете, пишете, те така или иначе ще дойдат до мен тия съобщения :D
Ще ви пиша ве споко :)
Е обективно погледнато, не са 50 кела на движение баш, защото в началото ще се изстрелям бързо, проблема ще са последните 20 кела.
Ще ви пиша ве споко :)
Е обективно погледнато, не са 50 кела на движение баш, защото в началото ще се изстрелям бързо, проблема ще са последните 20 кела.
1. Как ще се изтреляш бързо?
2. Вече имам план за последните 20 кила, кажи за първите 30 8-)
Е, ся....; ) Предполагам щото имам неква сила, която в идните 2-3 месеца трябва да трансформирам...имам сила на тягата и клека от трибоя, тряя ми малко адаптация...раменете са ми на кашкавал...само малко сила да дръпна и ще стане работата...проблема ми е в джърка и пропадането в клек при снача. Ей примерно - 60 кила ги фарлям до нивото на брадичката и нагоре...ако мога хубаво да вляза под тях - 65,70 няма да са далеч...ама тряя да мине време...просто предполагам, че в първите 6 месеца ще кача повечето кила, а след това ще е гипса за последните...иначе тренировките ще са разнообразни - от 10х2 или 1 до някаква си по асистираща схема...не знам..засега по 4 пъти в седмицата, после по 5.
1. Сериозни цели - бъди сериозен, отнасяй се отгворно.
2. Наложи си самодисциплина.
3. Дигаш ти, а не този, който те надъхва, с него и без него, пак ще вдигаш. В тоя ред на мисли - в залата сте само ти и щангата.
4. Винаги раздишвай и се събирай преди опит.
5. Набележи си някой от големите, който те мотивира, и си представяй неговото изхвърляне/изтласкване, в момента, в който ти вдигаш. Така няма да разбереш, как тежката щанга си е отишла на мястото, точно, където трябва да бъде. ;)
6. Създай си собствени ‘мурафети’ при вдигане, нещо, което е само твое и го прави винаги, преди опит. Ако щеш и погалване на щангата или дисковете, каквото е близко до теб като усещане.
Високата цел, изисква да имаш психика, знаеш, говорехме за това, дигни я в главата си и ще я вдигнеш и на тренировка - гаранция!
Не на последно място - вярвай в себе си, няма значение, че не си олимпийски шампион - всеки път в залата се дръж като такъв!
Успех :*
Мнението беше редактирано от Блажка на 27.12.12 14:26.
Ба, мерси Блага! :) Ще се опитам тоя път да съм сериозен и дисциплиниран. Много ги мисля нещата, а те не са толкова сложни. Мерси отново :)
Днес ще видим как ще е тренировката :) нямам търпение!
27.12.12
14:47
Тая работа иска хубаво измислен тренировъчен цикъл, с периоди, с напасване, със сила, с техника...Тва дето Блага ти го пише е гола мотивация и не че е излишна, но е последното нещо, което трябва :)
Така е, но мотивация никога не е излишна. :)
За тренировъчна програма още не съм решил, трябва да видя как ще се движат нещата в следващия месец и да преценя, засега ще наблягам на силата с асистиращи като, пуловете и предния клек. Лифтовете ще си вървят паралелно. В процес на работа ще се уточнят тези неща.